30 Август, 2019 20:30 4 256 39

"Търсим бойци за град Москва"

  • русия-
  • москва-
  • кремъл-
  • владимир путин-
  • алексей навални

Изненадващото е, че обявата изчезна твърде бързо, макар да продължава да се обсъжда в руските медии

"Търсим бойци за град Москва" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руската национална гвардия търси бойци. Заплащане - до 65 000 рубли. Набира ги онлайн. Чрез обява, пораждаща много въпроси. Сред работните задължения е посочено и "потушаване на безредици"? Какво точно се има предвид?

Преди броени дни в интернет-платформата "Headhunter" се появи обява за работа, публикувана от главното управление на Руската национална гвардия. Тя набира кадри за специалните армейски части в Москва. Сред изброените работни задължения са "придружаването на демонстрации и протести", но и "потушаване на размирици", съобщи руският сайт "Open Media".

Сред описаните задължения фигурираше и това: "Защита на обществения ред и осигуряване на сигурност при масови мероприятия в град Москва, поддържане на правото и реда в зони на опасност и в спешни ситуации, потушаването на безредици и нарушения на обществения ред от страна на групировки, както и осуетяването на масови погроми".

Напрежение в Москва

От средата на юли насам в Москва и други руски градове се проведоха редица масови демонстрации с десетки хиляди участници. Те протестираха срещу решението на властите да не допуснат множество опозиционни политици до местните избори в Москва, насрочени за 8 септември. Уж заради наличието на формални пропуски.

В последно време полицията и съдилищата реагират все по-твърдо на протестите. От началото на демонстрациите досега са били задържани хиляди протестиращи. По време на шествията полицията използва палки, а правозащитници говорят за несъразмерно насилие спрямо мирни граждани. От чужбина също критикуват поведението на силите за сигурност.

Кремъл обаче защити действията на полицията. "Решителната намеса на защитниците на реда", осуетяваща "размирици", била "абсолютно оправдана". Това заяви говорителят на Путин Дмитрий Песков. В Русия участниците в масови безредици са застрашени от наказания със затвор до 8 години. Съдилищата вече разглеждат множество дела срещу демонстранти.

Националната гвардия на Русия, наричана накратко "Росгвардия", е вътрешният въоръжен отряд на руското правителство, който е пряко подчинен на руския президент като главнокомандващ и председател на Съвета за национална сигурност.

Обявата за търсене на щатни кадри за Националната гвардия бе пусната на 26 август едновременно в 52 региона на Руската федерация. В нея се казваше, че се набират допълнителни кадри за Москва и региона, за градовете Курск, Саратов, Липецк, Тамбов, Ярославъл, Краснодар, Ростов на Дон и редица други.

Според Валерий Грибакин, съветник на шефа на Руската национална гвардия, характеристиката "потушаване на безредици" се отнасяла до "поддържането на реда в местата за лишаване от свобода". Обичайна практика било да се набират служители от останалите региони на страната за силите за сигурност в столицата.

Дали вече местата са запълнени?

Според обявата за работа, бъдещите служители на силите за сигурност ще получават месечна заплата от 55 000 (около 755 евро) до 65 000 рубли (около 880 евро) - а това са доста пари за хората извън големите градове. От кандидатите за работа не се изисква предварителен стаж и опит, те трябва само да са завършили средно образование и да са служили в армията.

Изненадващото обаче бе, че обявата изчезна твърде бързо, макар да продължава да се обсъжда в руските медии. Според "Open Media" още на втория ден от публикуването на обявата вече не е било възможно да се кандидатства за позициите онлайн. А след изчезването ѝ от сайта на "Headhunter" отговорили, че обявата е прехвърлена в архива, защото "работодателят явно вече е открил подходящи кандидати и не приема повече заявки".


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone оригинал

    9 31 Отговор
    glory of the United States
  • 2 EL chochone оригинал

    10 36 Отговор
    СЛАВА НА САЩ
  • 3 Коментар📝

    43 9 Отговор
    Не Знам ца РУСИЯ НО СИ ПОГЛЕДНЕТЕ ЕВРОПА ИЗТОЧНИЯТ БЛОК И ПО ТОЧНО БЪЛГАРИЯ,ЧЕ ОТУКА МОЖЕ ЗА СТАНЕ БЕЛЯ БЪЛГАРИТЕ НЕ МОГАТ ДА ЖИВЕЯТ С ТЕЗИ ДОХОДИ.И С ТАКАВА ИНФЛАЦИЯ.

    Коментиран от #4, #6, #7, #15

  • 4 onq s konq

    14 32 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар📝":

    Ако според тебе Българите не могат да живеят със заплата ДВА ПЪТИ И НЕЩО по висока от Руската,то Руснаците пък би трябвало изобщо да са умрели от глад.Да товориш за Инфлация в България,сравнявайки я с Русия където е налице СУПЕРИНФЛАЦИЯ...това нито Бог,нито Дявола ще ти го простят:)

    Коментиран от #8, #13, #19

  • 5 Инфлация

    6 10 Отговор
    Къпят целия народ без сапун
  • 6 Емил

    8 26 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар📝":

    А бе, ти нормален ли си?! Каква инфлация, какви 5 лева?! Това е ЕС!!! Не е нито Русия, нито Турция, нито Венесуела... Объркал си държавата!!!

    Коментиран от #12, #20

  • 7 Емил

    10 20 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар📝":

    Инфлация за тези дето им плащат в рубли! Смени си робовладелеца!

    Коментиран от #10

  • 8 Коментар📝

    24 6 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Това ПО D.W. ЛИ ГО ПРОЧЕТЕ ИЛИ СЕ ВЪРНА ОТ МОСКВА.ЗАЩОТО 30 000РУБЛИ ПОЛУЧАВА ЕДИН РУСНАК СЪС СЪЩАТА РАБОТА КАТО МОЯТА А АЗ В БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧАВАМ 420€.СМЕТНИ СИ ТИ КОЛКО Е РУБЛАТА И ТОГАВА МИ ФИЛОСОСТВАЙ.НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ РУСНАЦИТЕ ОТДАВНА БЯХ ПИОНЕРЧЕ НО НЕ ЧЕТЕТЕ И НЕ ВЯРВАЙТЕ В ПРОПАГАНДИТЕ МЕДИЙ.

    Коментиран от #22, #36

  • 9 само истината

    8 17 Отговор
    Набират гвардейци- нямат доверие на армията. Армията обаче най често застава на страната на народа си и никакви гвардейци не могат да я спрат
  • 10 Коментар📝

    18 6 Отговор

    До коментар #7 от "Емил":

    Хората НЯМА ДА СА СЪГЛАСНИ С ТЕБ ЗАЩОТО ЛЪЖЕШ ЧЕ НЯМА ИНФЛАЦИЯ
    В БЪЛГАРИЯ ИНФЛАЦИЯТА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 3МЕС.Е НАЙ МАЛКО 3%

    Коментиран от #16

  • 11 Росен П.

    7 6 Отговор
    Набирн джендари за берлин.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 голям напредък

    19 5 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Не знам какво си чел или слушал, но няма държава в Европа с по-ниски доходи от нашите! И с по-ниска покупателна способност!

    Коментиран от #23

  • 14 Фридрих

    10 15 Отговор
    Руснакът получава 408.63€ към 30.08. 22.00 часа. Само не разбрах какво се опитваш да кажеш. Или ти получаваш малко или руснака получава повече. Колко ще получаваш си е твой проблем, докато руснака ще получи колкото му дадат. И не ми давай червените боклуци за пример, защото последните три години живях и в Москва и Уфа. Знаеш ли,че поровината от населението получава около 9000 рубли. И са щастливи, защото има и по-зле и то работещи. Знаеш ли че пета година летят стремоглаво към дъното като доходи и инфлация. Само патриотизма и гордостта ги крепят все още, да не прегризат гърлото на монголоидния славянски лилипут Пухлер. Но това няма да продължава дълго. И не ми ги навирай като пример. Отдавна се откъснахме от тази паплач.
  • 15 Фридрих

    3 5 Отговор

    До коментар #3 от "Коментар📝":

    Предното написано е отговор за теб.

    Коментиран от #18, #21

  • 16 Ventura

    12 3 Отговор

    До коментар #10 от "Коментар📝":

    Съгласен дъс теб, но инфлацията е30% от юни 2018г. Повишаване цената на тока( за бита), водата, тока ( за промишлноста) .
    Прост пример.. баничка от 1 лв. след тези увелнияния е 1.30лв.
  • 17 Бесен Язовец

    15 3 Отговор
    Само Соросите и DW я видяха тази обява!
  • 18 Коментар📝

    11 4 Отговор

    До коментар #15 от "Фридрих":

    Не ме ИНТЕРЕСУВАТ РУСНАЦИТЕ.ИНТЕРЕСУВА МЕ БЪЛГАРИЯ ТИ КАЗА Че РУСНАЦИТЕ ПОЛУЧАВАТ 9000 РУБЛИ.ПРИЯТЕЛЮ ТОВА СА 600$ 80%ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЕ ПОД 500$.ТОВА КОЕТО ТИ ПИША ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е СРИНАТА ДО ТАКАВА СТЕПЕН ЧЕ ИМАМЕ БАЗА ЗА СРАВНЕНИЕ С ПЛЕМЕТО ОБОНГО БОНГО
    ПИША ЗА ЧЕСТНИТЕ НЕКРАДЛИВИ БЪЛГАРИ КОЙТО МАФИЯТА ГИ ИЗПОКРАДЕ
    СЕГА РАБОТИМ ЗА НИЩО ПАРИ ПРИ ПРИКРИТА ИНФЛАЦИЯ ОТ СТЪТМИСТИКИТЕ.ЛИЧНО СЪМ ПЪЛНИЛ СКАШОНИ ЗА РУМЪНИЯ ПОМОЩИ.СЕГА ГИ ГЛЕДАМЕ И ТЦЪКАМЕ.

    Коментиран от #24

  • 19 Върви

    9 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    да се лекува, явно е, че живееш в някакъв измислен свят. Коментарите ти винаги са, меко казано" неадекватни.
  • 20 Инфлацията

    16 1 Отговор

    До коментар #6 от "Емил":

    само за последния месец в България при месото е над 20 %. Така, че не се прави на ощипан соросоид!
  • 21 Хапчетата

    6 4 Отговор

    До коментар #15 от "Фридрих":

    пак си забравил да ги пиеш! Имаш халюцинации, които приемаш за действителност.
  • 22 гост

    6 12 Отговор

    До коментар #8 от "Коментар📝":

    Ето таки като теб много дразнят.Та да ти отговоря- за 1 РУБЛА ще получиш 0.025 БЪЛГАРСКИ СТОТИНКИИИ. Сам си ги смятай рубладжийче. Нямате никаква икономика,но за сметка на това имате хипер инфлация. Както се казва на гол гъз-щифте пищови. От 1917 година сте така.Голи и боси си ходите.
  • 23 баш

    5 7 Отговор

    До коментар #13 от "голям напредък":

    Ти значи не смяташ Русия за европейска държава ! Да не говорим за Украйна ,Беларус и другите бивши републики! От Полша на изток всичко е леш ! Умират от глад и се продават за жълти стотинки!
  • 24 азсъмбългарин

    6 5 Отговор

    До коментар #18 от "Коментар📝":

    Ехооо, казачока ! 9000 рубли са по-малко от 266 БЪЛГАРСКИ ЛЕВА ! Какви 600долара,сънуваш нещо или си омешал самагона! https://bg.coinmill.com/BGN_RUB.html?BGN=6 - ето ти линк ,за да провериш колко са 9000 рубли !!!!

    Коментиран от #31, #32

  • 25 соросоид дебил

    11 4 Отговор
    "Полицията използвала палки"?...пише Гьобелсовата медия дойче веле. А защо никой не обръща внимание, че полицията в Русия не използва водни оръдия и сълзотворен газ, които може да са смъртоносни за хора с дихателни и други заболявания? Защо тази нео-нацистка медия не обясни какво ползват немските полицаи при разгонване на демострации и за тези 11 убити и хиляди ранени при жълтите жилетки във Франция. Там демонстрантите не ги носят полицаи до автобусите както в Русия, а първо ги пребиват, а след това ако е жив още го арестуват. Това се случва с всеки демострант на Запад, ако недай си боже се откъсне от останалите и остане обграден от повече полицаи!

    Коментиран от #28

  • 26 Голям майтап

    3 3 Отговор
    Спец частни по Интернет. То и медиите са едни майтапчии. То ако ставаше така футболните агитки и скинарите добри пари щяха да заработят.
  • 27 Бояришник

    5 5 Отговор
    Путин и неговите олигарси са си напазарували имоти в (гнилия) запад и не им пука за крепостните.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Анти милиционер

    2 1 Отговор
    Съобщил сайт open media хахаха.... Много достоверно. Пак Сорос Веле.
  • 30 Бесен язовец

    3 1 Отговор
    Тате е свиневъд и ми каза сине бягай в гвардията при свинете няма бъдеще вече,защото Бойко тиквата разсипа козите а сега прасетата.
  • 31 Коментар📝

    3 3 Отговор

    До коментар #24 от "азсъмбългарин":

    ЛЕЛЕ ЕГАТИ ВЕЧЕ КАК ИЗКРИВЯВАТЕ ИСТИНАТА.http://www.bnb.bg/statistics/stexternalsector/stexchangerates/sterforeigncurrencies/index.htm.БНБ ЧЕТИ НЕ МИ ДАВАЙ ЧЕЙНДЖ БЮРА

    Коментиран от #39

  • 32 Коментар📝

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "азсъмбългарин":

    И САМО ДА ВМЕТНА НЕ ВЕЧЕ ПРОМИТИТЕ ВИ МОЗЪЦИ БЪЛГАРИЯ Е С НАЙ НИСКАТА МРЗ И С НАЙ НИСКАТА СРЗ. ТОВА ВАЖИ КАКТО И ЗА РУСИЯ ПОД ТЯХ СМЕ ТАКА И ЗА БАЛКАНСКИТЕ ДЪРЖАВИ ПОКУПАТЕЛНАТА СПОСОБНОСТ ВЯ БЪЛГАРИТЕ Е ПОД ПРАГА НА ОТЦЕЛЯВАНЕ ,А ВЕЧЕ И ОТ ПОВЕЧЕТО АФРИКАНСКИ ДЪРЖАВИ.
  • 33 Грух

    0 1 Отговор
    Дойче веле !

    Хахахахаха
  • 34 Кокошката с пломбирания зъб

    4 1 Отговор
    Тук, на територията, инфлация ИМА. И безработица има. И стотици хиляди безнаказани престъпления ИМА. И стотици мазни, продажни и корумпирани управници ИМА. И неработещи съдебна система, МВР, полиция, прокуратура и КПКОНПИ ИМА. И много милионери, забогатели от кражби на европейски пари, от некачествен строеж на магистрали, от държавни поръчки и т.н. ИМА. И цигани, които живеят на ваш гръб ИМА. Стотици хиляди............................................ Нека сега мизерния платен трол с коня ви каже какво няма.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Да да

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "Коментар📝":

    Да сметнем 30 000 рубли по 0, 26 лв. за рубла =720 лева при 420 евро за теб! Руснака взима 3 пъти повече от руската МРЗ, ти взима 810 лв., което е под 1,5 пъти българската МРЗ. Явно заплатата в Мамаша е дотирана или там такива като теб са ценни, а тук излишни!

    Коментиран от #37

  • 37 Да да

    0 2 Отговор

    До коментар #36 от "Да да":

    Извинявам се 780 лв. са 30 000 рубли, другото си е същото.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.