Last news in Fakti

1 Септември, 2019 16:54 27 728 58

Ма засрамете се, бе!

  • емил кошлуков-
  • камен алипиев

Камен Алипиев е един от най-грамотните, речовити и интелигентни спортни журналисти

Ма засрамете се, бе! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

*Коментар на Мария Касимова-Моасе по повод появилата се информация в медийното пространство, че директорът на БНТ Емил Кошлуков иска да уволни спортния журналист Камен Алипиев поради липса на диплома за висше образование.

Я да обобщим нещо!

Значи известният терасист и бивш антикорумпист Пламен Георгиев, който беше награден за послушанието си с консулски пост в Испания, има диплома за владеене на испански. Тя, оказва се, е пълна с грешки. Издадена е от фирма за обучения "Никанор", която била спечелила поръчка за едни немалко пари и благодарение на нея един вид обучила (дистанционно) лицето Георгиев на испански. Той не се бил явил на изпит, а и сертификатът, дето е пълен с грешки, не бил никакъв документ за владеене на въпросния език, а бил само удостоверение, че бил слушал часовете. Терасистът също така няма никакъв дипломатически опит. Въпреки това обаче Пламен Георгиев ще отиде във Валенсия, където ще е новото му работно място, защото началникът на държавата каза, че можело. И че трябвало. Ма няма испански-миспански, няма диплома-миплома, няма дипломация-мипломация и тераса-мераса няма! Отива на друга тераса - държавна. Защото няма по-добър от него, нали разбрахте? Ако не сте - ей на, казвам ви. Само Пламен Георгиев може да е консул във Валенсия, никой друг!

Такааа...

Камен Алипиев е спортен журналист от много години. И коментирането на спортни събития е най-малкото, което е правил професионално. Той е от журналистите в спорта, които доказват, че за тази работа се иска ум и култура. И че не е достатъчно само за се научиш да заменяш "футболна топка" с "кожено кълбо", за да си мислиш, че си топ коментатор. Освен това Камен е един от най-грамотните, речовити и интелигентни хора в тази професия. Та Камен Алипиев нямал диплома за завършено висше образование и затова принципният в ето само такива случаи Емил Кошлуков (понастоящем шеф на националния телевизор) го освобождава. Ти да видиш правила! Значи Камен Е създал визията на спорта в журналистиката, ама не може да продължи да го прави, защото няма буквата от правилника. Пък Пламен Георгиев, дето нищо не е създал, ще продължава нищо да не създава на поредна държавна, ама тихичка службица, защото си има жалък, изфабрикуван и сгрешен сертификат. Професионалистът вън, аматьорът - вътре!

Само да припомня малко неща:
Невена Коканова не е завършила актьорско образование - тя е актрисище.
Никола Гюзелев не е дипломиран оперен певец - той е световен.
Наум Шопов няма висше образование - той е неповторим. Йордан Радичков е завършил гимназията в Берковица, ама е РАДИЧКОВ!
Валери Петров по образование е лекар.
И малко чужд пример - Джей Лено е логопед , Натали Портман е психолог, Майкъл Джордан е учил културна география...
Ма засрамете се, бе!

Автор: Мария Касимова-Моасе


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 99 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как е

    65 82 Отговор
    бил назначен без необходимото образование? може би с връзки или някой е предвидил,че след 30 г. ще стане добър спортен журналист?
  • 2 антрашпиц

    156 6 Отговор
    Тез маймуни нямат срама.Само човек може да се засрами,маймуните-не.
  • 3 Тринити

    267 10 Отговор
    Емо Кошлуков е едно политическо назначено мекере в БНТ. Емо удобното завърши висше в САЩ с пари от СДС много съмнително!!! Емо колко образования има че показва среден пръст в Ефир? Емо средния пръст баш отговаря на политиката в България от последните 10г.
  • 4 Госあ

    217 3 Отговор
    Абе интересно как за всички професии има ценз, само за депутати няма.

    Коментиран от #5

  • 5 Говен

    184 2 Отговор

    До коментар #4 от "Госあ":

    Предцеделката на Българския Парламент Цвета Караянчева смята че Пекин столицата на Китай е във Виетнам! Изпълнителния директор на БНТ показва не цензори жестове в Ефир а СЕМ се правят на заспал! Разни дипломати ще има в Испания които не знаят испански език, разни Калинки с купени дипломи във Фонд Земеделие...

    Коментиран от #52

  • 6 Доганска кадъна

    52 5 Отговор
    Ами, аз от старозагорският затвор стажувам при моя Гуру. тоя пост с кръв съм го взел...
  • 7 Пиниза

    116 3 Отговор
    Тоя младеж Кошлуков 30г. чака да го турят на шефски стол и да започне поголовна чистка.Ще му гледаме сеира.

    Коментиран от #15

  • 8 сикиш

    126 35 Отговор
    Значи Камен Е създал визията на спорта в журналистиката--------НИЩО не е създал. Благодарение на баща му се намърда в телевизията. После го държаха там защото е яростен соросоид и русофоб. Баща му може да Е създал нещо в спортната журналистика, но този нищо не Е създал. За да твърдиш това, трябва да нЕ си чул за Митко Чуков, Мичмана, Людмил Неделчев, Чупаров, Никола Ексеров, Григор Христов, Янкулов, Шаханова, Маринова по гимнастиката, Жечев по бокса, Йотов по колоезденето, Петела, Ричард Груев. А този с нищо не ги превъзхожда и освен това винаги политизира, все едно че е служител на НАТО. О

    Коментиран от #56

  • 9 Александър

    92 9 Отговор
    Не, така по ЧИЧО Емо, той е велик дисидент и... Дете на ДС, ще слушка и ще папка!
  • 10 Значи да питам

    70 11 Отговор
    Да си доносник на ДС и дилеректор - може. Да си споретн журналист без диплома - не може. Ти да видиш милиционерска логика.....
  • 11 Кой68

    64 8 Отговор
    Емо е ликвидатора на БНТ?Следете внимателно житието-битието на Емо след време къде и как?В България знаещия и можещия да затвори вратата отвън,а послушния и изпълняващ нареждания отвътре....
  • 12 РУСЕВ

    64 10 Отговор
    Този индивид подкрепяше отстраняването на Русия от олимпиадата, въпреки че отлично знаеше че е по политически причини.
  • 13 Бг журналистика

    52 9 Отговор
    Всъщност крайно време е да се създадат критерии за хора , които искат да имат права на журналисти. Например за да работи един лекар задължително трябва да има висше образование медицина, доплнителни квалификации за ред дейности и за калпак да членува в Лекарския съюз, който има право да му отнема правата за известно време. Куцо и сакато днес се кичи с титлата журналист и крие неграмотността си и зависимостта си зад свободата на словото. За да не стане и журналист мръсна дума титлата трябва да се заслужи.
  • 14 Ех Кедър Кедър

    62 0 Отговор
    Не можа ли да се напънеш да завършиш агрономия във Врачанскя университет? Направо щеше да имаш ценз за СЕМ, а защо не и по-горе - направо МинистЕр. А нататък - небе.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Боко поразяващия акъл

    84 10 Отговор
    Аве щом лицето Бойко Методиев Борисов управлява, пардон дерибейства вече три мандата в тази клета държава от там насетне всичко е възможно, всичко е допустимо - БГ стандарт !
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Шайка

    54 3 Отговор
    Важните решения в БНТ се взимат от Пеевски, Кошлуков играе ролята на шута.
  • 19 Боби

    39 6 Отговор
    Горкия Лудвиг така и не завърши консерватория, беше чирак на Нефе,а пък за баща му да не говорим..За Моцарт пък какво да кажем, добре че баща му му даде диплома , да не казвам как. И Волфганг, понеже нямаше китап, умря в бедност и го захвърлиха в един масов гроб с още десетина бедняци. В наше време едни дипломирани проостаци направиха филм за едно куче, което кръстиха Бетховен, защото било рунтаво като гениалния композитор!?

    Коментиран от #34

  • 20 nasko

    44 1 Отговор
    Да не забравяме и как Великият Емил Димитров не е бил приет в съюза на композиторите по същата причина!!! Ужас!
  • 21 Потрес

    31 5 Отговор
    Добре дв Бойко, всички мъже ли се свършиха та опря до Емето Кошлукова?! Стига бе човек, ела да те опъна, та да мирясаш, чв в последно време си доста изнервен, а всички знаем защо!
  • 22 Keti

    24 7 Отговор
    Браво ! За коментара на Мария.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Без име

    15 1 Отговор
    Добрите журналисти си намират работа.
  • 25 Plovdiv

    10 3 Отговор
    Долф Лундгрен е химик по професия...
  • 26 льо Кокош

    40 12 Отговор
    Коя е тая мърла, дето е написала пасквилчето в защита на едно надменно номенклатурно чедо? Подобни назначения бяха възможни само по партийна линия. Моника Станишева беше назначена за репортер с гимназия!
  • 27 One Wise

    21 2 Отговор
    Кандидат политичето, усетило момента когато националното предателство се превръща в позитив, забелязано и изтеглено под прикритието студент, с вграден чип в празната глава се превръща в идеалният разрушител. Щом такива се допускат на висши ръководни постове особено в медиите, значи положението е много тъжно.
  • 28 Интелектоалец 🙄

    23 1 Отговор
    С Емил Кошлуков на чело на БНТ, гейпарадът "София прайд" ще се излъчва на живо по националната телевизия! Мистър гей Европа Сашо ще заеме мястото на кедъра!
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    18 6 Отговор
    Слава Богу, чене се изявява като ИНЖЕНЕР, а само като журналист...
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Слава Богу, че не се изявява като ИНЖЕНЕР, а само като журналист...
  • 31 ????

    22 4 Отговор
    Никой не ти гледа образованието, в бг е само връзки. Тежко ако ги нямаш. А вече няма как да ги имаш, защото в много смесени региони са мнозинство, и кой хитър се развежда и се омъжват за цигани, турци и туркиня за помак. Бг са на изчезване, а и никой не ги бръсне за слива вече. Том можем да напишем, но всичко свърши. Сорос си изигра перфектно шаха. Цц и бб мат сте.
  • 32 Гошо

    20 2 Отговор
    Добре де ,ама па и тоя Камен Алипиев като знае че за тая длъжност се изисква висше ,толко ли неможа задочно да завърши някой "пернишки "ВИФ или да не излезе че няма акъл за това
  • 33 kkk

    20 13 Отговор
    Кедъра и Манченко са най големите недоразумения в спортната журналистика

    Коментиран от #41

  • 34 Шуробаджанак

    26 6 Отговор

    До коментар #19 от "Боби":

    Не е уместно да се съпоставят велики имена от световната култура и изкуство с някакъв спортен говорител, син на Цецо Алипиев и заради това назначен на мястото на баща си в БНТ.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Иванова

    18 11 Отговор
    Да е завършил ВУЗ, Държавен , частен, да е учил, плащал,все тая! Но..да го мързи да си мръдне задника , защото не му трябва диплома е в повече! Умен,глупав ...! Волен завърши Богословски факултет и е висшист! Хекимян завършва право! Та, само Алипиев ли трябва да е ,,бого0омазан". А тая ,,джурналистка" дето търси ,,под вол теле" е по- проста от най- простата журналистка!
  • 37 Незнакомов

    25 4 Отговор
    Емил Кошлуков също няма висше. Не завърши английска филология защото отиде да учи в Щатско, там не знаеха, че е дисидент от ДС и го изключиха за пиянство е отсъствия.
  • 38 ААА

    15 10 Отговор
    Клети Кедъре , до сега 30 години , беше годен за спортен журналист , от сега си вече негоден . Нищо ,че в България е пълно с пишман негодни политици и "калинки" , но тях няма кой да смени. Какво образование ,трябва да имаш за политик , и спортен журналист? , според мен , и за двете трябва да си роден за това , да имаш дарба , дар слово , обща култура, познания, бърза мисъл , оригиналност , емоционален глас , да увличаш масите- къде се учи това? - Да пратим нашите политици да се изучат.
  • 39 безпартиен

    12 2 Отговор
    Да, засрамете се!Законите добри или лоши трябва да се спазват!!!!Иначе се превръща в беззаконие.Защо за толкова години не си е завършил образованието?Поради немарливост или поради чувството за несменяемост?Ако сега вземете оръжие в ръка и излезете в гората с революционни лозунги за свобода дали ще сте революционер или терорист?Законите са за това-за да се спазват!!!Добри или лоши -да се спазват!
  • 40 ХАХАХА

    15 2 Отговор
    Смешник си ЕМИЛЕ!!! Кедъра се застъпи за Денят започва с Култура и селският ти реваншизъм проговори с пълна сила днес. Евала червена машино, излагай се с пълна газ и ти ще се изцешиш с някоя глупава постъпка като пиянската изцепка заради, която си отиде Каменаров.
  • 41 Tate

    5 0 Отговор

    До коментар #33 от "kkk":

    За Кедъра незнам ,я да чуем за КОЙ Манченко пишеш стария или младия !!
  • 42 Червен скорпион

    5 1 Отговор
    Пълно е в тоя свят с медийни клошари, ако спрем да им обръщаме внимание - ще умрат от глад. И Кедър, и медър, и кошлуци, и боклуци. Еле па оня (точки, точки, точки) с фалшивата диплома. Жена му слонове да ражда, да му бутнат къщата, да няма къде да седне, да ми седне на (точки, точки, точки).
  • 43 Пичо

    20 1 Отговор
    Така е Кедъре.
    Писа се голям седесар, голям гербаджия не знам какъв още се писа …. само и само да изпъкнеш,, че си против комунистите които те назначиха.
    Сега си го получи точно от когото трябва. Да се научиш занапред да не плюеш откъдето си ял и пил.
  • 44 П.С.

    10 5 Отговор
    И тая, Моасе ли е, боасе ли е. Гола вода
  • 45 Телевизора на Елвис

    7 1 Отговор
    Аз па спорт дет' се вика не гледам, еле па футбол. В редките моменти, дето съм гледал нещо съм се чудил какви са тия пендели, дето сричат по телевизора, а то ей го причината каква била.
  • 46 Гацо Бацов

    10 0 Отговор
    Айде, айде... баш кедъра дето не се е събличал нито един път за час по физическо и е "експерт" в 1000 вида спорт искат да махнат... ужасссс!!! КОЙ ще крещи като луд в микрофона когато баскетболното хибридче вкара някой и друг кош, ако го няма кедърчето?
  • 47 Тъпунгер

    4 0 Отговор
    Е с КАКВО да се засрамят? с гУлЯмите дипломи ли, дет' имат?!?! ДА ЛАЕШ Е НУЖНО ДНЕС! ПОВЕЧЕ ОТ ВСЯКОГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 48 Иван

    12 0 Отговор
    Донякъде съм съгласен, че дипломата не е задължителна, за да си добър в нещо, но... Всички гореизброените са хора с ДЕБЕЛИ Връзки и са назначавани на килограм едно време. Откъде и как стават добри в това? Имат дългогодишен опит. Ако пуснете човека с диплома да трупа опит, той ще засенчи този без диплома. А защо Алипиев не е завършил нищо, нали е толкова способен?! Вижте, това, че някой е държан някъде дълги години и мястото му се пази, защото е с връзки, съвсем не означава, че е способен. Означава, че е връзка! Колко способни хора са минали и са си отишли, защото тези шуробаджанаци си пазят местата? Това са кадрите на номенклатурата, на бившите червени, които изведнъж се пребоядисаха и започнаха да се правят на демократи. Някои даже се изкарват, че се карали с Бай Тодор Правешки, а на последното момченце е ясно, че те са най-близките сподвижници на бившия Първи и ако действително се караха, то те нямаше да са такива! Смехория!
  • 49 поне

    5 1 Отговор
    педала да разкара и Петела,Йовков.Маданска.келеша Ангелов!.....
  • 50 до тука

    4 0 Отговор
    на тези Главни туристи ....!Метла.....
  • 51 Непозната

    4 5 Отговор
    НА ТОЯ КЕДЪР НЕ МУ СЕ РАЗБИРА КАТО ГОВОРИ.ГЛАС НЕ ИЗЛИЗА ОТ ДЕБЕЛАТА МУ ГУША.БРАВО КОШЛУКОВ ИЗРИНИ ЦЯЛАТА ЧЕРВЕНА ИЗМЕТ.
  • 52 Дгд

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Говен":

    Какво стана със злоупотребите в Министерството и фондовете? Един ден някой се осмели да напише нещо и на другия всичко се потули
  • 53 байчо

    13 4 Отговор
    Значи няма образование? Назначен е бил в нарушение на закона, трябва да си ходи. Какво не ви е ясно. Стига с това за този може за този не. И не смейте да сравнявате това чучуло с Радичков или Коканова!
  • 54 Lola

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Ех, Касимова, чугунът не прощава... Четете ли колко злобни, чугунени глави пишат тук?
    Все нещо им червенее , така им е набито в чугунените глави.
    А ако Кошлуков направи тази телевизия чалгарна, ще бъдат най доволни.
  • 55 София Ламбова

    0 0 Отговор
    Ех, г-н Кошлуков!!!
    Патриархът на българската литература Иван Вазов, е без висше образование. Майсторите на българския разказ наред с Вазов - Елин Пелин и Йордан Йовков - също. Както и Пейо Яворов. А за Ботев?
  • 56 хАСАМ

    0 1 Отговор

    До коментар #8 от "сикиш":

    ОООО ПЕТЕЛА - ПЪЛНА ПОДИГРАВКА С ПРОФЕСИЯТА - ХУБАВОТО МУ Е САМО , ЧЕ Е ОТ ЦСКА ЧЕРВЕНО ЗНАМЕ!
  • 57 тит

    2 0 Отговор
    Дори и с тройка да се завърши висше образование, особено преди 1989 г остават някакви академични знания и подходът към работата е друг. А Камен Алипиев плямпа от екрана точно като запалянко и тук една шепа клакьори му пляскат .А същите крещят по-същия начин , когато имало калинки без образование и ценз.Той Камен Алипиев вместо да се засрами и да избута висшето , седи денонощно в интернет , чете положителните коментари и се издига още повече в собствените си очи.

    Коментиран от #58

  • 58 ттт

    1 2 Отговор

    До коментар #57 от "тит":

    и стига сте се излагали , а и него злепоставяте , като го сравнявате с велики талантливи българи и чужденци, които станали велики без дипломи, но те са талантливи, докато Алипиев е нагъл.