18 Юни, 2012 13:36 1 938 4

Джамбазки иска евтаназия за „Екоравновесие“

  • джамбазки-
  • евтаназия-
  • "екоравновесие"
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доклад, с който предлага закриването на общинското предприятие „Екоравновесие“, внесе общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки.
Според него умиращата общинска охранителна фирма „Егида“ трябва да бъде преобразувана в общинско предприятие „Зоополиция“ и да поеме функциите на „Екоравновесие“ по прибиране на бездомните животни от улиците на София и по контрола върху регистрацията им.
ВМРО отново настоява и министър Найденов незабавно да подаде своята оставка, като лично отговорен за провала на борбата с бездомните животни в годините.
Благодарение на неговото управление, ОП „Екоравновесие“ се превърна в символ на безотговорност, неспособност и корупция.
И в днешния ден „Екоравновесие“ убедително доказа, че на практика не функционира, след като за пореден път в ефир бе направен опит да се осъществи връзка със служител от предприятието. Никой не отговори на  телефона за спешни обаждания, посочен за връзка, на който софиянци могат да се свържат, за да подадат сигнал за опасни бездомни кучета.
Провалът на предприятието е повече от очевиден, след като популацията на бездомните животни се увеличава. Увеличават се и нападенията над хора. Само за два месеца в столицата на една европейска държава има два случая на изядени живи възрастни хора от глутница агресивни кучета, припомня ВМРО.
Неотговарянето на „спешния“ и денонощен телефон, след тези два случая е крещящо доказателство за безотговорност от страна на общинските служители и ясен сигнал за провала на всички кабинетни мерки, които взима администрацията в псевдо борбата си с бездомните кучета по улиците на София, посочва Ангел Джамбазки.
ВМРО припомня на отговорните лица, че тази „услуга“ е част от задълженията на предприятието и че проблемът с бездомните кучета е проблем на сигурността и здравето на хората, а не на екологията.
Градът е за хората, а не за животните. Задължение на кмета е да опази и гарантира живота и здравето на столичани, се казва още в позицията на партията.
От години ВМРО настоява бездомните животни, разхождащи се по улиците на София, да бъдат незабавно прибрани, а агресивните от тях - приспани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Захарче

    1 0 Отговор
    Браво ! Искрени овации !
  • 2 The Bear

    0 0 Отговор
    Много са готини тия хора от ВМРО бе! Млади са, дръзки, изобличителни, умни и родолюбци . за жалост обаче нашата действителност не толерира съществуването и развитието на такива партии ....
  • 3 Грую

    0 0 Отговор
    Защо изгонихте виетнамците от София? Преди около 20 -тина години бяха приключили с бездомните кучета, а нерядко и съвестни стопани изреваваха, че им е изечзнал любимеца. Те бяха такава добра комбинация: Работеха в Кремиковци и изяждаха кучетата (за тях те били деликатес). А сега трябва да се тъсят пари да се реши само половината от проблема и ако ги открадне някой пак само ядове.
  • 4 Захарче

    0 0 Отговор
    Щом ще ги залавяме , да направим подарък на Виетнам с цели влакови композиции . Така ще скрепим дружбата - безплатни деликатеси от наша страна ! Подкрепям "Грую ."