Last news in Fakti

25 Януари, 2023 14:10 3 771 83

Ангел Джамбазки пред ФАКТИ: При Християн имаме абсолютен акт на етническа омраза, а на 4 февруари отивам в Скопие

  • ангел-
  • джамбазки-
  • северна македония-
  • пендаровски-
  • охрид-
  • християн пендиков

Основният проблем, който съществува, е, че властта в Скопие не иска отношението към българите да се промени, казва евродепутатът

Ангел Джамбазки пред ФАКТИ: При Християн имаме абсолютен акт на етническа омраза, а на 4 февруари отивам в Скопие - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди дни президентът на Северна Македония Стево Пендаровски обяви, че ще предложи на правителството да въведе забрана за влизане в страната на един евродепутат от България и още няколко български политици заради действията, които предприемат срещу Скопие. Поводът са и честванията на Гоце Делчев на 4 февруари в македонската столица. Президентът на РСМ се обърна и към българските власти и ги призова да изолират политически лица, които не искат добросъседски отношения. Македонските медии припознаха в лицето на евродепутата - Ангел Джамбазки. Друг голям въпрос, който изостри отношенията между Северна Македония и България, бе побоят, който бе нанесен над Християн Пендиков пред българския клуб в Охрид. Защо се случва това... Пред ФАКТИ говори евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

- Г-н Джамбазки, президентът на Северна Македония Стево Пендаровски обяви, че ще предложи на правителството да въведе забрана за влизане в страната на един евродепутат от България, а медиите там написаха, че най-вероятно сте визиран вие. „Черен печат“ да влизате в Северна Македония. Това за вас какво е…
- "Черен печат" от Северна Македония… Това е признание за добре свършена работа. Виждаме тази уплаха там. Тя е в израз на пълната им слабост, на пълния им страх, както невъзможност и нежелание да се признаят историческите факти и историческа истина. С това си изказване Пендаровски се опитва да отклони фокуса на общественото внимание от опита за убийство, който бе извършен над македонски гражданин, който се определя и има българско национално самосъзнание. Вижте, побоят е само и единствено заради определянето му на човек, който има българското национално самосъзнание. Друга причина няма. Тези хора може би усещат, че преминаха много червени линии и граници. И кога става това? Питам… Става веднага, след като българският парламент абсолютно безотговорно, абсолютно безсмислено и абсолютно в угода на външни чужди интереси, най-вече заради интереса на западняците, накара България да промени политиката си към Северна Македония и да я замени с беззъба такава. След като падна ветото, както бе известно, въпреки че технически не е такова, веднага македонците започнаха да си разиграват коня. Усетиха малко помощ от Запада и започнаха с провокациите. Нека да си спомним, че имаше палеж на клуба в Битоля…

- Ако следваме някаква хронология, то в нея записахме палеж, стрелба, а сега побой. Ако продължим в градация - следващото какво ще е…
- Следващото нещо, което оставя да направят, е да убият някого. И може би това щеше да се случи сега в Охрид, ако под наш натиск – говоря за адекватната реакция на служебното правителство и на президента, не беше изпратен самолет, който да прибере тежко ранения Християн.

- И така ли ще си ги прибираме всички българи от Северна Македония в България, върху които се извърши някакво посегателство…
- Явно така ще се разширява Европейският съюз. Като си прибираме един по един хората, които припознават българското си самосъзнание и гражданство.

Основният проблем, който съществува, е, че властта в Скопие не иска отношението към българите да се промени.

За да не се случва това, нещата идват от просръбската, от проруската, от прокоминтерновската антибългарска и антиевропейска политика на поведение. Тази политика насъсква тази омраза и тази истерия. Друг не е виновен пряко за нападенията над българи, които се случват в Северна Македония, освен властта там.
И Пендаровски, и Османи, и Ковачевски непрекъснато провокират антибългарски чувства.

Непрекъснато обясняват, че българи в Северна Македония няма. Че всички исторически личности от българското Възраждане - каквито са Георги Николов Делчев, известен като Гоце Делчев, като Дамян Груев, братя Миладинови и цялата плеяда останали български възрожденци, които са казвали, че са българи, са били някакви други. Ето така се нагнетява непрекъснато омраза. Защо в Северна Македония палиш чужд културен клуб, чужда библиотека. Не си запалил кръчма или обор… Палиш библиотека. И наказанието за подобно деяние е три дни да копаеш градинката пред тамошното МВР. Това не е наказание. Това е поощрение. Нали видяхме как сръбските медии като „Алфа“, като „Сител“, като „Вечер“ направиха от подпалвача Ламбе национален герой. И така другите също се охрабриха, станаха по-смели, дойде им самочувствие. После виждаме нападението в Охрид. Лицата на нападателите са снимани от видеокамери, но никой не е наказан, никой не е осъден. Този, който стреля с автоматично оръжие и изпразни един пълнител по българския клуб в Охрид, и лицето му беше снимано, и номерата на автомобила му бяха снимани. Познайте дали е арестуван, съден. Какво излиза, че може би Охрид е нещо като Харлем в Ню Йорк, нещо като Мумбай в Индия, където, като се скрие някой, не може да бъде намерен. Имат автомобила, имат регистрационния номер. И какво от това. В Северна Македония продължават да се случват антибългарските настроения. Виждаме и формата на нападки. Многократно предупреждавахме, че това ще се случи. Сега Пендаровски се опитва, и то на европейската общественост, да казва, че те ще забранят на някакви хора да влизат в Северна Македония. Първо, за да забраниш на някого да влиза някъде - без значение дали е евродепутат, или политик, трябва да има някаква причина, някакво основание. Примерно, да има осъдителна присъда. Ако една държава просто започне да забранява на някого да влиза на територията ѝ, защото не харесва политическите му убеждения, защо тази държава трябва да става член на Европейския съюз?

От колко време властта в Северна Македония не позволява на гражданите си да имат собствено мнение?

Забележете, да се опиташ да забраниш на европейски представител да влиза в страната ти, а в същото време искаш да ставаш член на Европейския съюз… Това какво е?

- В този ред не мисли предстои честване на Гоце Делчев на 4 февруари. Ще отидете ли в Скопие…
- Мислех да не ходя там и не поради някаква друга причина, а тази година е кръгла годишнина – 130 години ВМРО и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание. И просто от ВМРО смятаме в България да направим по-големи, по-видими и по-значими чествания. В тази връзка защо се ходи в Скопие на тази дата... Защото урната на Гоце Делчев се намира в църквата „Св. Спас“. Тя буквално е отвлечена, открадната с помощта на комунистическите предатели през 1945 година от Дома на македонеца в София на „Пиротска“ 5. Урната с праха и костите на Гоце Делчев се е намирала там, но е открадната. И да отговоря - разбира се, че ще отида на 4 февруари в Скопие.

- Ако ви спрат на границата?
- Ще стане международен скандал. Аз ще искам да разбера по каква причина Северна Македония не признава дипломатически паспорт на човек от европейския парламент и защо се опитва някой да спре моето право на свободно придвижване. На какво основание!? С всичко това ще бъде запознат и Европейският парламент. Нека хората в европейските институции да видят, че в сърцето на Балканите има една държава и правителство, което под чужди уклони – прокремълски, проруски интереси, извършват прочистване и геноцид спрямо част от собственото си население. Пак ще кажа, че Християн е само македонски гражданин. Той не е български гражданин. При Християн имаме абсолютен акт на етническа омраза.

- Инцидентът, който се случи с него, стигна ли до евопарламента…
- Да, разбира се. Всички са запознати. Аз планирам да направя изказване, когато има сесия, и да поставя тези въпроси от трибуната.

- В този ред на мисли, когато дадохме „зелена светлина“ за започване на преговори за членство на Северна Македония в Европейския съюз, едно от условията бе да бъдат вписани българите в Конституцията на страната. Смятате ли, че това е възможно, че някога ще се случи ли?
- Никога няма да започне този процес на кандидатстване на Северна Македония в ЕС, ако българите не бъдат вписани. Българското правителство направи абсолютно ненужната отстъпка, когато под давлението на Запада и на президента Макрон склонихме на отстъпки. Нали тогова слушахме обещанията на колективния Запад, че те стават гаранти и ще пазят правата на българите в Северна Македония. Нали трябваше да се случат няколко неща:
- първо, трябваше да бъде прекратена речта на омразата срещу България и всичко българско в Северна Македония
- второ, трябваше да се впишат българите в Конституцията им
- трето, трябваше да бъде прекратена злоупотребата с българската история и премахнатите табелите и надписите, които са обидни за българската нация и българския народ
Нито едно от тези неща не се е случило. Напротив. Всички политици там до един обясняват, че вписването на българите в Конституцията няма да се случи.

Пендаровски, Мицковски и Османи в прав текст казват, че вписването на българите в Конституцията не е на дневен ред…

В момента изготвям едно писмо до френския президент Макрон, в което го питам, а и ще искам среща с него, че нали той беше гарант за правата и законните интереси на българите в Северна Македония. Каква е тази гаранция „Франция“, след като след даването на „зелена светлина“ за преговори в Охрид започнаха да пребиват българите по улиците, както се е случвало по времето на апартеида в Южна Африка. Къде е тази гаранция „Франция“…


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сила

    34 60 Отговор
    Това пиянде със спорна ориентация е враг на България......

    Коментиран от #11, #29, #42, #56

  • 2 Факти, докога ще пускате тези

    26 13 Отговор
    руски свинщини. Напишете например нещо на гранд оперната прима българката Елена Николай !
    На днешната дата през далечната 1905 години в село Церово, Пазарджишко е родена Стоянка Савова Николова. Рожденото й име не буди никаква интрига, но за света тя е кралицата на мецосопраните, станала известна с артистичното си име Елена Николай.

    Директорът на "Ла Скала" пада на колене пред българската аристократка. Дори великата Мария Калас се е страхувала от Елена Николай. Гласът и актьорското майсторство на феноменалната българка са изкарвали от творческо и човешко равновесие любовницата на Аристотел Онасис. Оперният свят е бил поразен - как е възможно надменната гъркиня да тръпне от ужас пред българското чудо?
    Възпитаничката на Американския колеж в Самоков, Николай остава до края на живота си патриот, макар и далече от родината си. Оперната прима никога не се отказва от корена си. Италия я помни като гордата българка, която поваля с шамар на стълбите на „Ла Скала” известния оперен критик Абиати, осмелил се да сипе обиди срещу произхода й.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 9 Отговор
    ВЕТО ВЕТО ВТО за РСМ
  • 4 Вземай и Копейката

    18 25 Отговор
    Тук е безполезна.Може дави излезе късмета.
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    18 5 Отговор
    ДАНО се ОПРАВИ ЧОВЕКА
  • 6 Бият децата ни

    14 12 Отговор
    Маркуч Пиратков, няма какво друго да добавя.

    Коментиран от #32

  • 7 Бамбука

    24 14 Отговор
    ВМРО Македония срещу ВМРО България. Ами и двете си заслужават да се бият, няма значение за какво. Всъщност кой предложи имената на българските клубове в Македония ? Някой неграмотен историк или просто провокатор, който днес е наслаждава на успеха си ? Тоя в час ли е или е бил в ЕП ?
  • 8 Колкото и да не го харесвам,

    34 14 Отговор
    тук е абсолютно прав!
  • 9 Нещата са от прости по-прости !

    23 35 Отговор
    Руските мекерета Каракачанов и Джамбазки , заедно с пределно ясния Кастадинов обслужват руския интерес да се настройват българи и днешни македонци един срещу друг, защото ако Македония влезе в ЕС тогава руската и сръбската разведки ще имат по-малък шанс да командват положението там ! Когато потекат европейските пари македонският просръбски елит ще редуцира своя натиск, защото тогава македонците ще усетят сладостта на европейските пари ! Затова сега е този вой на говорителите на руската агентура, те са зависими и по своята принадлежност и от своята алчност !
  • 10 Факс

    10 12 Отговор
    Според мен ще отиде два дни по-рано, но се прави...
  • 11 Галина Колева,

    27 20 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Защо не прочетете малко история? Човек може да се преобрази по различни причини. Защо не приемете, че Г-н Джамбазки е намерил верния път в живота си?Само смелите говорят истината. На България и трябват такива хора. Да представят истината за положението на българите в СМ. Иначе как ще бъдем разбрани.

    Коментиран от #14, #30

  • 12 Никой

    38 15 Отговор
    Защо бе цървул не отиде при обруганата 73 годишна жена в онуй оставено на произвола село,Македонияяяяяяяяяяяяяя е по важна ли е ? Или отново ще яхнете революционната струна зер избори идват. Ония тутурници от ИТН дето искат да разрушат всичко що не е по гайдата им и те ще ревнат сега БИЯТ НИ. Само в Македония ли има онеправдани българи , в Украйна няма ли, по света няма ли ? Мамини гугутки.

    Коментиран от #20, #34

  • 13 Анонимен

    15 8 Отговор
    Който има пари, плаща за реклама! Предизборно!
  • 14 Факс

    4 3 Отговор

    До коментар #11 от "Галина Колева,":

    Значи просто трябва да го приемем без да си задаваме въпроси, така ли? Позасмя ме!...

    Коментиран от #27

  • 15 безпартиен

    15 12 Отговор
    На 2 февруари е точният ден!Тогава иди!
  • 16 Добруджанец

    21 14 Отговор
    Отивай...вземи си рота охрана и пищова,че макета да не ти нацепят плямпащата ти уста и.....гхха....Ама ти де да знаеш що е ,,рота",като и казарма не си помирисвал...,,ПАТРИОТ" ИНАЧЕ СИ СЕ ПИСАЛ....ЕГАТИ...

    Коментиран от #39, #46

  • 17 Нов Евроатлантик

    13 12 Отговор
    Бетер макетата сме !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 митака

    18 12 Отговор
    лек път ти пожелавам на 2февруаре и да не се връщаш в България!
  • 20 Сила

    9 8 Отговор

    До коментар #12 от "Никой":

    ИЗБОРИ, ИЗБОРИИИИИИИИИ..... те за това е зора, а и им секна далаверата с тескеретата..... за учиндолците въобще не ми се коментира
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дзамбазе,

    17 7 Отговор
    Я разбери оня що го биха.И после ни кажи.Ама честно!
  • 23 Чичо Дончо каза

    4 3 Отговор
    Без СВО няма решение.
  • 24 миш

    5 5 Отговор

    До коментар #18 от "Цар Борис трети ОБЕДЕНИТЕЛ":

    Е,и къде ви е славата бе ,баце от третия райх?
  • 25 Иди

    14 7 Отговор
    НО покани на 4.03.2023 с теб да дойдат и Евродепутати,та да видим как на Северо-Македонската граница ще откажат на Евродепутати да влязат в страната им!Нека цяла Европа да ги види,да ги чуе и да ги претегли колко пари струват!Това е най-умния ход,който може да направиш!
  • 26 Г-ца Жамбаска

    6 6 Отговор

    До коментар #21 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    На левия бряг си ми е супер
  • 27 Галина Колева,

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Факс":

    Не, напротив! Промяната е отговорност пред обществото и най - вече пред себе си. Ако в един момент започнеш да криволичиш вече си никой.
  • 28 Браво на македонците

    13 17 Отговор
    Македонците не бият без причина. Явно този българин си е изпросил боя. И не са го пребили пред клуба а пред заведение като е бил е вътре преди това. Пияния ганьо като се напие и се мисли да много велик на маса ама са му набили канчето булгарско. Другия път няма прошка! Защо не бият други българи там. Явно на този не му е чиста работата както повечето в България престъпници и далавераджии. Браво на македонците
  • 29 Браво на македонците

    15 11 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Дано му набият канчето и на този в Македония. Македонците не си поплюват и не търпят далавераджии, крадци и чекмеджета! Кой ще търпи тулупи каквито са в Бг
  • 30 Браво на македонците

    11 11 Отговор

    До коментар #11 от "Галина Колева,":

    Ти говори за колко му е заплата като евродепутат на този псевдопатриот и колко е твоята заплата в Бг и как така стана евродепутат. А за македонците не съм чул за кражби и корупция както при Ганьо в Бг и по света.

    Коментиран от #45

  • 31 Русе

    8 6 Отговор
    Мисля, че това вече е краят за ВМРО, мандата до 2024 г. и това ще бъде
  • 32 Браво на македонците

    10 16 Отговор

    До коментар #6 от "Бият децата ни":

    Македонците бият престъпници и далавераджии и не понасят мутренски номера от Бг. Ревете мутри!
  • 33 Вечна Памет

    5 3 Отговор
    Да отидат агитката на Левски и ЦСКА да почетат с поднасяне на цветя Българския войвода Гьорги Делчев
  • 34 Браво на македонците

    12 4 Отговор

    До коментар #12 от "Никой":

    На този псевдопатриот му е по-важна евродепутатската заплата отколкото българите в Бг. Колко изоставени и наводнени села има тук и никой не го е грижа. А мнозинството тулупско население мълчат и лаят само в Интернет.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Прав си

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Вината търси само в Русия.А янките се чудят как да ни помогнат в случая .Макрон също.Объркан е Джамбата и дезориентиран.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Галина Колева,

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "Браво на македонците":

    Хайде, хайде, СМ са света вода ненапита.... Да, заплатата му е голяма, но има критерии за това. Когато спрем да завиждаме, тогава и нещата ще се променят.,, НЕ пожелава нищо, което е на ближния ти....

    Коментиран от #49

  • 46 Браво на македонците

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "Добруджанец":

    Да вземе онзи пишман шкембе патриота и онзи, който биеше баби на турската граница със себе си да ги видим да видят и научат какво е да си патриот в Северна Македония. Патриот е да не крадеш, лъжеш и да не продаваш родината си за жълти стотинки както направиха тук тези псевдопатриоти.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Браво на македонците

    9 4 Отговор

    До коментар #45 от "Галина Колева,":

    Хайде майде ама ви знаят по света какви лъжци, престъпници и далавераджии сте всичките. Без к. номера. Лично съм се уверил, че българите крадат когато имат възможност за сметка на другите. Когато съм водел разговор и като каже българина: "И АЗ ДА СЪМ НА ВЛАСТ, И АЗ ЩЕ КРАДА". Мотото на българина!!!

    Коментиран от #50, #81

  • 50 Галина Колева,

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Браво на македонците":

    Няма съвършенни хора. И всеки отговаря пред Господ за делата си.

    Коментиран от #52

  • 51 Кольо,

    10 3 Отговор
    Да ми простят ако не съм прав ама този мургав с дръпнати очи 23 годишен младеж хич не ми мяза на българин...
    Явно някои му плащат да мързелува вместо да се хване на една по свястна работа...
    Че и със самолет го закараха до ВМА за сметка на нас данъкоплатците..!!!

    Коментиран от #53, #67, #70

  • 52 Браво на македонците

    6 2 Отговор

    До коментар #50 от "Галина Колева,":

    Хаха, искате да кажете че мафията в Бг да лъже, краде и убива народа безнаказано докато свърши земния си живот и така да се върти колелото. Хаха верно ли сте такива наивни и послушна рая. С такова мислене като вашето още 30 години разпад и Бг е в историята. Ето затова не ви обичат македонците! Защото сте послушни и харесвате това, което върши мафията. Никой не обича мазохисти!

    Коментиран от #55

  • 53 Браво на македонците

    3 7 Отговор

    До коментар #51 от "Кольо,":

    Я да те видим теб как изглеждаш. Славянин? Я виж Хан Аспарух как изглежда? Ти явно си каша от славянски народи и говориш славянски език, който мислиш, че е булгарски. Чети за гагаузите и ще разбереш кой е българския език
  • 54 нямам отговор

    3 2 Отговор
    Не мога да преценя от коя страна на границата българите са по-прос.и.В РСМ или в РБ.Политиката им спрямо България е отвратителна,това е ясно.Чета коментарите и о ужас,същата простотия и тук.И то от векове.Справка историята.Защо бре?Защо не се мразят Горна с Долна Саксония например?
  • 55 Галина Колева,

    2 2 Отговор

    До коментар #52 от "Браво на македонците":

    Е, показахте си лицето. В яда и безсилие то си човек показва какъв е.

    Коментиран от #57

  • 56 Интелект

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Сила":

    Явно сте СИЛЕН само с менталните си увреждания и клинияна тъпота!Не сравнявайте себе си с другите, когато давате мнение за друг човек имате предвид себе си!

    Коментиран от #59

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Уса

    2 1 Отговор
    Всички български посленници са хора на някого или мутри,как няма да ги бият един нормален няма

    Коментиран от #61

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Незнаещ

    2 3 Отговор
    Все съм чувал,че макетата били все храбри воеводи,а се оказа,че ги е страх от Геле с пожарникарския маркуч и шепа пиратки...

    Коментиран от #63

  • 61 Браво на македонците

    8 3 Отговор

    До коментар #58 от "Уса":

    Точно! В България останаха ли честни управляващи. Цялата мафия е навързана по високите етажи на властта! Обаче мадедонците не са българи и не цепят басма а набиват престъпни канчета!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Мотото на българина

    4 2 Отговор
    И АЗ ДА СЪМ НА ВЛАСТ, И АЗ ЩЕ КРАДА!!!
  • 66 Хобито на комуниста

    7 1 Отговор
    МЪРЗЕЛА, ПРОСТАЩИНАТА И КРАЖБАТА СА ИДЕАЛА НИ!
  • 67 Ти да си виждал в последните 30 години

    7 0 Отговор

    До коментар #51 от "Кольо,":

    Български патриотар да работи?
  • 68 Перо

    2 4 Отговор
    Прав е Джамбазки и добре прави, че с активна мирна дейност в ЕС защитава българските интереси! Важно е да не създаде около него в Охрид предпоставки за нарушение на обществения ред, който коз македонистите търсят от много време!
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Сигурно няма и един ден трудов стаж.

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "Кольо,":

    А и не е смятал да има.Джамжаз, Копейката, Белата Златка колко трудов стаж имат.Нещо да са произвели?!
  • 71 Руска пионка

    10 0 Отговор
    Такива генералски внучета нищо правещи като тоя ,отиват в Македония за половин час,дърпат една реч на омразата,и после на уютно в Брюксел,а на етническите българи къщите и живота им е в македония
  • 72 Маке

    2 1 Отговор
    Я тва па хомонацистко де е тръгнало
  • 73 браво бе

    4 2 Отговор
    джамбазки тука голям го вади в евро парламента си много много мек по въпроса с макетата гледам го! всяка жаба да си знае гьола и да си крека от там просто не са узрели за европа и нато да си чул българин да е бил помак или ром у бг???

    Коментиран от #76

  • 74 Търновец

    4 0 Отговор
    В София има много силно лоби за РСМ - не само глобалисти и техни подлоги но и самото ВМРО - примерно преди години предизборно те обещаваха референдум за Турция в ЕС и за правата на одринските Българи - е и? А Шкембе войводата разпит на детектор за принадлежност към тайните служби в миналото
  • 75 така така

    3 0 Отговор
    Абсолютен факт.... е този сам ли си вярва??
  • 76 Браво на македонците

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "браво бе":

    Вие като сте в Европа вързахте и цъфнахте и над 2 млн българи се изнесоха навън нали? Айде стига глупости. Защо България не я взеха за Шенген, я пиши? И заради корупцията тук спряхте и Румъния за Шенген!!! Никаква жал за българските престъпници и мафиоти, само бой по българските тикви докато се стегнат и да се научат,че не трябва да се краде и лъже!!!
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 някои май

    1 1 Отговор
    много иска хората от двете страни на границата да се мразят . Кой ?
  • 79 1ракия +2 боба

    3 0 Отговор
    щом и джамбазчето се намеси със сигурност са пили ракия и са продавалинаркотици заедно
  • 80 Шопе

    1 0 Отговор
    Тоя тъп ли е?
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Абе

    0 0 Отговор
    Проруски к.р.е.т.е.н.ч.е!Изчезна причината да си на политическата сцена и ти,един от най-големите провокатори в нагнетяването на напрежение с Македония пак забълва змии и гущери и гнусни лъжи!Защо преди 20 г.нямаше.никакво напрежение с Македония и българите с удоволствие ходеха там и се хвалеха как ги посрещат?!Но се.появихте вие и другите провокатори в самата Македония,които без съмнение обслужвате руски интереси и започна безумието!Повече.от десетилетие т.н.историк Божидар Димитров от екрана мътеше главите на българите с откровеното си фалшифициране на фактите,учиндолския идиот и "патриот" и той всяка вечер дрънкаше глупости в предаването си!Какво е ставало по медиите в самата Македония не знам,но вероятно и там нещо подобно!Никога няма да разбера,как хора,които нямат нищо общо с Македония се занимават с темата и ни обясняват,на нас,които имаме общо и дедите ни са умирали за свободата й какви да се чувстваме и какви сме!Дребния Джамбазки,да си стои на трибуквието,защото и без това ни излага достатъчно в Европарламента,където е попаднал абсолютно случайно!Ай с.....р!
  • 83 джамбазето,

    1 0 Отговор
    Ти без ДС-милиционерска охрана не можеш и да се напиеш като хората, па камо ли да стъпиш вече в Македония! И ще се пребиеш сам, слизайки по стълбите на кръчмето в Дома на правниците срещу Македонския Дом в София! Който Македонски Дом си го превърнал в пеeеpаcки бaрдaк! Изключитгелно радостно е, че БКП-циг@ньор-ДС-българщинизма се олицетворява от такива отрепки като тебе и трапезната ти xомo-дружинка от събутилници!