Last news in Fakti

13 Март, 2024 09:22 2 960 48

Ангел Джамбазки пред ФАКТИ: ЕС иска България да е филтър и преливник за мигранти

  • ангел-
  • джамбазки-
  • мигранти-
  • насилие-
  • ес-
  • меркел

В момента европейските правителства се страхуват от собствените си граждани и се опитват да превърнат България и Румъния в лагери, казва евродепутатът от ВМРО

Ангел Джамбазки пред ФАКТИ: ЕС иска България да е филтър и преливник за мигранти - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Заради последните случаи на агресия с участието на мигранти в кв. „Овча купел“ преди дни се проведе протест под наслов: "Овча купел - без страх и насилие". Исканията на протестиращите са да се засили полицейското присъствие около бежанския център и да се изгради система за видео наблюдение в района, да се започне работа по изместване на самия център. Какъв е проблемът с мигрантите? Пред ФАКТИ говори Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО.

- Г-н Джамбазки, трябва ли хората да ходят въоръжени вечер, когато излизат в центъра на София. Станахме свидетели на сериозни инциденти, свързани с мигранти?
- Трябва да са въоръжени и то добре. Особено като се разхождат в карето на улиците „Цар Борис“, „Симеон“, „Кирил и Методий“, „Пиротска“… Просто нашествието на мигрантите, рязкото повишаване на броя на тези млади, брадати мъже, а не майки с деца, не сирийски майки, става повече от притеснително.

- Как си го обясняваме, защо се случва, къде е генезисът…
- Всичко започна с прословутата покана на госпожа Меркел от Европейската народна партия, която каза: „Уважаеми дами и господа, елате млади хора, елате младежи и ние ще се справим!“ Е, не се справихме, но така се отвори кутията на Пандора. Това бе призив за неконтролируема нелегална емиграция, към всеки, който иска да дойде в Европа и да увисне на социалната система на страните в ЕС. Вижте, става въпрос за хора, които нямат никакво желание, никога не са го правили и няма да го направят - да се образоват, да се впишат и да си търсят работа. Тези мигранти идват, за да могат да вземат европейски автомобили, европейски помощи, европейски жени. Да вземат каквото могат. Това е в тяхната култура, това е тяхното цивилизационно ниво, това е тяхното разбиране за обществена структура.

- В този смисъл получава ли се вече цивилизационен сблъсък?
- Категорично. Виждаме какво става в София през последните няколко дни. Видяхме поредица от сблъсъци, предизвикани от тълпи враждебни агресивни нелегални емигранти, които съгласно своята култура или по-скоро липса на култура и възпитание, се държат по един нецивилизован начин. Особено когато видят млади момичета и млади жени. В тях се пораждат такива страсти, които не могат да контролират. Но, вижте, този проблем не е само в София. Те се държат по същия начин в Париж, в Брюксел, в Рим, в Мадрид. Но има и друго. И не са виновните те – те просто са такива, така са възпитавани, така са отгледани, това е тяхната социална структура. И всичко това се случва в ЕС, защото мекотелите в Европейската комисия решиха така. България, София не е изключение. Навсякъде в ЕС има проблеми.

- Вече Австрия ни върна самолет с мигранти. Колко ще продължи това. Можем ли да кажем „стоп“?
- Можем да го кажем във всеки един момент, но няма кой от управлението да го каже. Просто мекотелите в управлението на България следват една долна политика, която им е налагана. Просто се правят на по-европейци - хайде няма да кажа от папата, но от Урсула фон дер Лайен със сигурност. Нали тя е най-големият европеец. Та нашите управляващи се правят на по-големи европейци от нея. Нали и от тях чуваме: “Елате, трябва ни работна ръка, имаме нужда някой да ни подобри демографските показатели, имаме нужда от айти специалисти…“ Всъщност, нищо от това няма да стане. Тези хора не идват да работят, те идват да вземат, те не идва да дават, не идват да се вписват, не са се вписали никъде през последните 30 години в Европа, няма да се впишат и в България. Ми, погледнете ги внимателно, разходете се по „Симеон“, вижте ги какви са айти специалисти, на какво приличат. Те просто са много далече от нас като хора, а ние сме поели ангажименти. В това е проблемът.

- И колко самолета още ще приемем?
- Проблемът тук има две измерения. Едното е връщането на мигранти по така наречения Дъблински регламент, но това в момента не е най-големият проблем. По-големият проблем е в това, че очевидно са поети някакви други ангажименти, най-вече към Австрия, и тези, които нелегално влизат в България, биват задържани у нас, а не са пускани да продължат по пътя към Западна Европа. В същото време трябва да се знае, че Западна Европа - въпреки лицемерието си, въпреки двуличието си, вече е запълнена, задръстена е. В страните от ЕС сблъсъците са всекидневни, там напрежението е всекидневие, колкото и да се крие от медиите и да не се пускат кадри от сблъсъците. В момента европейските правителства се страхуват от собствените си граждани и се опитват да превърнат България и Румъния в лагери, в преливници на мигранти и да задържат тези, които не харесват, тези, които не искат, тези, които не са айти специалисти и хитро ги изпращат към България и Румъния. Това е причината. Съвсем е очевидно. И сега виждаме рязкото покачване на броя тези хора в България, а те не са толкова върнати, колкото не са пуснатите да продължат пътя си към Европа. И когато са закотвени на едно място, е нормално да се държат така, както са се държали в страните си - започват да стават агресивни, започват да се събират на групи, започват нападения. Това е ясно, това е очаквано, можеше да се предвиди, че ще се случи. Превръщането на България в преливник, във филтър е стратегия на Западна Европа. А ние коренопоклонно мълчим и приемаме всичко. Ясно е, че тези хора няма да се впишат в нашето общество, няма да научат български език, няма да си намерят работа в градския транспорт, в айти сектора, в българската филхармония. Това, което вече видяхме по софийските улици, ще стане ежедневие, ще има още напрежение, сбивания. Това е тяхното разбиране за поведение и то няма да се промени.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто човек

    19 75 Отговор
    Фейк.бг традиционно дава думата на всякакви путински слуги...

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Балканите са напазарувани от

    34 12 Отговор
    Мюсюлманите да имат територия в Европа
  • 3 долу ЕС

    45 9 Отговор
    Бившият шеф на „Фронтекс“: Казаха ми да пускам мигрантите, защото идват с любов, а Европа е застаряващ континент. АЗ ЗНАМ КАКВО ИСКАТ, но избирателите на несглобката се правят на разсеяни, кой за каквото е гласувал, такива е му ги внесат. Каквито му ги внесат такава ше му е държавата
  • 4 Ти си просто ъз

    25 6 Отговор

    До коментар #1 от "Просто човек":

    ъза си с рози закичи,нас раното да не личи.
  • 5 Трол

    11 18 Отговор

    До коментар #1 от "Просто човек":

    Този специално е върл русофоб.
  • 6 мммм

    40 9 Отговор
    Планът Калерги в действие ! Трябва да излезем на протест, спешно!
  • 7 В. Борисов

    17 20 Отговор
    Този е толкова компрометиран слуга на евромафията, че само като го видя и подминавам, пример за контролирана опозиция.
  • 8 ТаУмВзе

    11 13 Отговор
    Нещо пиратки нема ли пациента на шкембе торба! Хаххахх Когато си по смешен от себе си на Хранилката.
  • 9 гражданин

    31 11 Отговор
    много е удобно, хем да си евродепутат, да си на издръжка на ЕС, хем да плюеш срещу него, мигрантите са ресурс, но за уредените и богати държави, за държава като България, която не може да изхрани 5 милиона скромни души, мигрантите са кошмар и бедствие
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 АРЕС Z

    28 7 Отговор
    За всички престъпления от мигранти са виновни ОПГ СГЛОБКА и най вече соро.... Академика,Тъпото,Буда и Шиши това са престъпниците.
  • 12 Харманли

    10 15 Отговор
    Нито един мигрант не иска да е в тая кочина ИСКАТ в Западна Европа и затова това са само заплахи и реклама на политически партии

    Коментиран от #31

  • 13 Нищо

    11 6 Отговор
    Мигрантите не са толкова лошо нещо, тъй като ще фалират социалните системи на ЕС. Това ще провокира социално недоволство и ЕС като организация ще приключи много бързо. И тогава вече новите суверенни правителства на континента ще разрешат проблема.

    Коментиран от #48

  • 14 Гошо

    19 3 Отговор
    Ми те затова тука за 15 години си развъдиха ромчета в изобилие, за да си ги слеят с другите ромчета
    Горко му на тоз който остане да живее тук
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Перо

    26 7 Отговор
    Ангел Джамбазки е много прав! Крайно време е да се потърси отговорност от последните трима некадърни началници на Гранична полиция, никога не виждали зелена граница и нанесли големи щети, да се направи стратегия и анализ на охраната на държавната граница с оптимално разпределение на техническия и човешки ресурс по сектори. Иначе дълго време ще гледаме Шенген през крив макарон и никога няма да доживеем политическо решение!
  • 17 Европейският

    20 3 Отговор
    континент обективно няма нужда от политическото недоразумение ЕС. Държавите могат да си сътрудничат директно на двустранна и многостранна основа, без политическия колхоз.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Като не знаете ка да изивате ръцете

    30 4 Отговор
    На европата така ше става...вие не разбрахте ли че европата третира от векове балканите като раса от под4овеци и във всяка форма на управление това ще бъде ясно изразено и те европеиците се възприемат като раса богоизбрани и винаги ще са на върха на пирамидата а балканците на дъното без значение на формите на управление и времената.....като толко знае европа бг да каже че ще става руска територия и че ще има ядрено оръжие на територията
  • 20 Сократ

    9 9 Отговор
    Идват нови избори за евродепутати и Джамбазки се обади. Не го чухме веднъж да се изкаже в Европарламента, както и слабаков, но тук не можеш да му затвориш устата.
  • 21 Анонимен

    13 3 Отговор
    Пуделите от Брюксел да кажат ясно на емигрантите, че те нямат място в Европа и дори Германия е на дефицит и няма пари да ги издържа. Но са мекотели и нямат силен политик да го каже.
  • 22 Факти

    8 13 Отговор
    Защо пускате подобни хора макар да е евродепутат този човек само настройва хората един срещу друг и той нищо друго не може освен да интриганства.
  • 23 МЪРШШШ

    3 8 Отговор
    БЕ!!!
  • 24 един

    3 10 Отговор
    А комунетата в България кво искат,да вземат парите на мигрантите и да им бият шута към Западна Европа,т.е. Запада хем да са донори на европейски средства,хем пък да им правим мръсно!Свърши се вече Джамбазки с тия подлости които Кремъл ви е преподавал,до тука беше!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гений

    6 9 Отговор
    Вярвайте му на този никаквец, който мяташе пиратки от висок етаж по хората долу. Неумен народ
  • 27 Мдаа

    9 2 Отговор

    До коментар #15 от "Реалист":

    118 са само в градинката пред Халите. 118 са само "бръснарниците" около Женския пазар...
  • 28 факти и само истински

    13 2 Отговор
    прав е Ангел България не е обществена тоалетна за емигранти за ,които не сме крайна цел за дестинация и след това пък ни ги връщат със самолет такива ,които не се знае от къде са попаднали и как в Австрия и Нидерландия защо??? защо не постъпва държавата ни като съседна Гърция толкова ли няма воля властта ни???
  • 29 Ивите ръцете на европата дорде я заврете

    9 2 Отговор
    В миша дупка искате да печатате евра до безкрай както в европата правят
  • 30 Щом ни ги карат

    10 2 Отговор
    със самолет значи доказано са пресекли нелегално границата на България и по нашия закон 1г. затвор. Излежаването може да стане в бежанските лагери като всеки ден работят по почистването на Странджа замърсена от тях. През това време се уреждат документите за екстрадация в съответната държава. Взимане на отпечатъци и сбогом. При следващо нелегално преминаване на границата 5г. затвор. Ако това се направи ще спрат да идват повече почти от раз.
  • 31 Да така е

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Харманли":

    Май мина това време. Сглобката явно ще задържи мигрантите тук, за да угоди на господарите от ЕС.

    Коментиран от #32

  • 32 Ние трябва да си

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "Да така е":

    измием ръцете като ги депортираме по родните им места. Ако постъпваме както съм описал в 30 пост повече няма да минават през България. Това трябва да издействат нашите политици - щом вие ги депортирате у нас ние не може ли да ги пратим в родните им държави. Война засега има само на територията на Украйна и Газа.
  • 33 ИНЖ1

    5 4 Отговор
    Абе връзва ли се все още някой на глупостите и лъжите на Джамбазина???
  • 34 Българин

    4 9 Отговор
    Това е географската позиция на ВСЯКА страна по границите на ЕС.

    Полша и Балтийските републики имат проблеми с организиран натиск от Беларус и Русия
    Италия, Гъция и Испания от Средиземно море
    България от Турция.

    Опита на поредната руска марионетка да изкара, че едва ли не ЕС ни поставя нарочно в някаква неблагоприятна позиция, удря на камък за всеки, който се ръководи по реалността, а не по думите на руската пропаганда.

    Коментиран от #38

  • 35 Наблюдател

    6 2 Отговор
    Значи България окрадена с 3 млрд. за един газопровод, един нотариус с меко казано съмнителни връзки и действия е убит, обаче мигрантите са ни проблем. НяКой пак се опитва да измести фокуса от важното.

    Коментиран от #40

  • 36 ццц

    4 0 Отговор
    ...ти що не си ходил в казарма бре?
  • 37 БУЛЗИТ

    7 1 Отговор
    Ако наистина Ес иска да ни превърне в гето тогава ни е време да излизаме от тази лицемерна огранизацийка .
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 изкуствен интелект

    0 2 Отговор
    Изведнъж Джамбазки се активизира заради наближаващите европейски избори . Лошото обаче е че е прав въпреки че извлича дивиденти от темата.
  • 40 Фокус във всичко и навсякъде

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    Не може да има изместване на фокуса от нито една болна тема . И едното е проблем и другото . По-скоро някой се опитва да наложи модел на мислене с отклоняване на вниманието от едно нещо към друго . Хора , бъдете умни и имайте критично мислене !

    Коментиран от #41

  • 41 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "Фокус във всичко и навсякъде":

    Руските марионетки се опитват да направят от мигрантите "болна тема".

    Единствената болна тема свързана с тях е защо службите използват мигрантите за да създават напрежение в обществото?

    Нелегалните имигранти се вкарват в България с покровителството на хора в МВР и службите, и това вече е ясно на АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ.

    Също така стана ясно, че руските мегафони в България лъжат на поразия за това каква е ролята на мигрантите. Например, в наскорошна статия един подобен обясняваше какъв проблем били мигрантите и даваше за пример случай, в който ...... българи бяха нападнали британски студенти! И за това също били виновни мигрантите!

    Коментиран от #44

  • 42 1020

    4 2 Отговор
    Охраната на центровете и улиците си е охрана. Трябва да СПРЕ връщането на мигранти у нас. За 2-3 седмици видимо се увеличи както броя на мигрантите, така и проблемите с тях. Просто трябва да спре това нещо ВЕДНАГА. защото броя има значение.
  • 43 72620

    3 1 Отговор
    Ангеле не са ни виновни ЕС че ниско наведени ни управляват и такива като тебе ни представляват в Евро -парламента на теб и Слабака не съм ви чувал гласа а и не знам дали ходите на сесиите всичко е пунта мара идвате си тука да смените само пиячката че омръзва ...иначе си вземате заплатите редовно! събирайте кинти че идат избори!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 матраков

    3 0 Отговор
    абе къде е другият евродепутатин Слабаков, за толкова години "усърдна работа" на ползу роду в ЕП го забравихме тоя човек...
  • 46 Факт

    0 2 Отговор
    В случая Джамбазки е напълно прав !
  • 47 Макс

    1 0 Отговор
    Ей така си изкара хубав живот и си подсигури добри доходи . Плюе по държавата, мигрантите , неглижира насилието над жени и деца , ама е евродепутат . Много внимавайте за кого гласувате на евроизборите , защото са по-важни от президентските .
  • 48 Дядо ви Кольо лудия

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Нищо":

    Точно това искат "Господарите на света" - да стане гражданска война, за да поискат гражданите сами да ги ограничат "за да има ред". Същото, което се случи в САЩ след 11/9. Не е за пренебрегване и намаляването на част от населението.