14 Октомври, 2019 11:14 3 605 31

Борисов и Каракачанов адвокатстват на Ердоган!

  • турция-
  • ес-
  • нато-
  • красимир каракачанов-
  • бежанци

Каракачанов е български военен министър или турски паша?

Борисов и Каракачанов адвокатстват на Ердоган! - 1
Снимка: Фейсбук/Велизар Енчев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Премиерът Борисов заяви, че ще настоява пред Брюксел да спре с непрестанните нападки към Турция. Брюксел е далеч, а турската граница е близо, заяви Борисов…Ако бех се юрнал като другите да говоря за Ердоган, знаете ли кво щеше да стане...

Това коментира във „Фейсбук“ Велизар Енчев, доктор по международно право.

Това е потресаващо откровение на европейски премиер, което е без прецедент. Затова ли влязохме в НАТО, затова ли станахме член на ЕС? За да разчитаме за териториалната си цялост не на европейците и американците, а на ислямиста Ердоган?

Нима на Борисов не е ясно, че за малка държава като България, която е и външна граница на Евросъюза, при външна агресия имаме само една сигурна защита – международното право!

Щом премиерът ни доброволно се отказва от съюзническите ангажименти на НАТО, от солидарността на ЕС и най-вече от международното право, осъждащо всяко външно посегателство срещу териториалната цялост на държавите, нека тогава напусне НАТО и ЕС и стане турски валия, а България – турски вилает.

Към капитулантската позиция на Борисов днес се присъедини и военният министър. Този, който допреди две години оправдаваше членството ни в НАТО и четирите американски бази със заплахата от Турция, вече се прероди в адвокат на Ердоган.

Но какво да очакваме от лидера на ВМРО, който изтъргува историята ни с македонистите? Той македонски език и нация призна, та един Ердоган ли няма да обслужи.

На премиера и военния министър трябва да припомним: България е пълноправен член на НАТО и ЕС, а като член на ООН е длъжна да спазва нейния устав и принципите на международното право. Които императивно повеляват: Държавните граници са ненарушими, военни операции на територията на чужда държава могат да станат само с валидна резолюция на ООН!

Нито Съветът за сигурност, нито Генералната асамблея на ООН са упълномощавали Ердоган да нахлува в Сирия и избива кюрдите? Същите тези кюрди, без които Ислямска държава никога нямаше да бъде победена!

Ако утре Турция влезе в Родопите, окупира Кърджали и създаде буферна зона за нейното малцинство, от кого тогава ще чакаме помощ: От НАТО, ЕС и ООН или от Анкара?


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 23 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бокича

    25 13 Отговор
    Никой не може да ме спре да харча повече пари за въоръжение дори да нямам пари ще взема назаем и пак ще купя въоръжение защото искам да приличам на моят идол герой учител и ментор Реджеп Тайип Ердоган.

    Коментиран от #4

  • 2 Рошко

    38 7 Отговор
    Те не адвокатстеат те коленичат, и не само на ердо там където има мангизи за тях
  • 3 El pepi

    34 7 Отговор
    Ами,и шкембе паша е! :)))
  • 4 El pepi

    34 8 Отговор

    До коментар #1 от "Бокича":

    Велизар Енчев пак заби десетката ХЕХЕХЕ :D
  • 5 Яшко

    26 5 Отговор
    А бе само да попитам валерката и Динко барабар с болен лидеров къде са
  • 6 аааа

    20 9 Отговор
    без силна армия е така. като не храним нашата , храним турската.енчев нали не ще нови оръжия?!
  • 7 ибрикчиите

    18 3 Отговор
    И дудука да му обслужвате на Ердоган , това което и всъщност правите , пак няма да го спре да направи това , което му е нужно , а там залогът е голям защото добре знае , че го чака въже. Жалко , ме и у нас не е така с въжетата.
  • 8 Последния софиянец

    31 6 Отговор
    Турски подлог. Ако има истинско ВМРО да са ги обесили, гадни предатели.
  • 9 Ал та фанах Атаопънах

    11 18 Отговор
    Нашите многознайковци да не плещят, че утре Турция може да реши че и в южна България е пълно с терористи.
  • 10 Мехмед

    23 8 Отговор
    Аман от страхливи коплексари, напълнили памперса от страх към Турция.
  • 11 параметър

    14 5 Отговор
    На края да им тегли един ря--н и на двамата
  • 12 onq s konq

    11 9 Отговор
    Одобрявам правилната стратегия.„ Да се снишим братя българи дано отмине бурята„
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Последния софиянец

    14 9 Отговор

    До коментар #13 от "БОЙКО БОРИСОВ":

    Вие сте турски кадъни. Забулете се да не ви гледат хората.
  • 15 Алфа Вълкът

    8 14 Отговор
    Въртя го, сука го, въртя го, сука го. Върна се в БСП-то. Няма такава политическа шаврантия като тебе.
  • 16 ЪРП

    19 9 Отговор
    ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ ПРЕМИЕР!!!!!!!!
    БРАВО, СТАБИЛЯГА Е !!!!!
    НЕ Е КАТО ОНАЗИ ЖАЛКА ПРЕДАТЕЛСКА ПОДЛОГА, КОЯТО ПРЕДАДЕ СТОТИЦИ ХИЛЯДИ БЪЛГАРИ , А ИМЕННО СИМЕОНОПИТЕКА!!!!!!!!!
    БРАВО ЕНЧЕВ!!!!!!!! ИМАШ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО ОТ ВСЯКЪДЕ!!!!!!!!
  • 17 Хасан

    10 24 Отговор
    Тъпия Енчев ..Абе бунак ..Борисов е реалист и прагматик ..виж как са гръцките острови...Германия както направи Турция буферна зона за бежанци като нищо може да направи и Балканите буферна зона за бежанци
  • 18 Кой68

    19 3 Отговор
    Енчев нали и Турция е член на NATO?Егати военната организация щом неможе да контролира членките си.....Колкото до EU-оттам само налагат политиката на САЩ като има зависимост от това със какво настроение ще се събуди " властелина" на Белия дом?Време е да разчитаме на себе си ала с това дупене на изток и на запад?Дори на задника си немож му има вяра...
  • 19 Станчо ...

    4 19 Отговор
    Много ми е интересно, писарите тук ако бяха на мястото на Борисов какво щяха да кажат.
    Така на клавиши е лесно...
  • 20 Йосарян

    20 2 Отговор
    Тиквата е биологичен отпадък, както и всички с които се е обрадил. А карачанското шкембе продажно е пръв за стадиона. Срам и Позор! Естествено ще си траеме като Пу.... до смърт и след тва.
  • 21 Действията на премиера

    9 10 Отговор
    са правилни. Те показват, че страната не може да разчита на защита от ЕС и НАТО при мигрантска криза. Всичко останало е бошлав.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хасан

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист":

    Кипър не е Гърция ..отделна държава е ...и не е в НАТО
  • 24 Тото Кратуньо

    8 3 Отговор
    Направо ме удивлява, колко наивна е българската политика, ако може политиката да е сама по себе си наивна!
    Каквито и метани да се правят на Ердоган, той следва имперската политика на Турция, или поне му се иска да се държи като Глава на Империя, османската.
    Турските управници, не са решили, не са влезли и в България! Затова, то се вижда, те не искат мнението на никой, камо ли ще се повърнат заради раболепното поведение на български политици.
    Не става дума да се дразни и напада с думи Ердоган, ама чак такива ниски навеждания!
    Що се отнася до "Шкембе войвода", неговите приказки са "кьор фишеци", според посоката на вятъра. Той се гневи на Северна Македония, а е наясно, че по никакъв начин не можем да я спрем за НАТО и ЕС. Американците я искат в НАТО. Брюксел я иска в ЕС.
    И да не забравяме, че кюрдите са ни симпатизирали през годините и уж ние на тях. Да не забравяме, че живота е въртележка, днес кюрдите са преследвани и без държава, но много скоро може да извоюват независимост. Те, ако не се лъжа са около 40.000.000 души! Те са наш стратегически съюзник. Какво би станало, ако Турция не е заета непрекъснато да мисли и се ангажира с кюрдския, за нея, проблем?! Няма ли да провокира и се вторачи в български проблем?
    Добре би било българските политици да се залавят за работа и да укрепят отбранителните способности на държавата ни. Да запушат дупките от които изтичат и се похабяват държавни средства. Да се прави реална икономика, а не пожелателна. Когато

    Коментиран от #28

  • 25 onq s konq

    3 10 Отговор
    Като ПРОФЕСИОНАЛНА ПРО-РУСКА ГАД Енчев се справя за "Отличен".Като Загрижен и Отговорен Държавник и доказал се в годините Премиер с БЕЗСПОРЕН ДИПЛОМАТИЧЕСКИ ОПИТ хладно о ОТКРОВЕНО "известява" Европа за ДЕЙСТВИТЕЛНАТА СИТУАЦИЯ на Югоизточните Балкани.И понеже Борисов и Ердоган контактуват ДОСТА ОТДАВНА и отлично си познават характерите и възможностите,отношенията България/Турция ЗА РАДОСТ са Безпроблемни и "За образец"....за разлика от отношенията Турция/Гърция.РЕЗУЛТАТЪТ?...-Гърция изнемогва от Бежанската вълна и плаче за помощ от Европа/което може и да се случи...някой ден/,докато Борисов вчера заяви че Турция е АБСОЛЮТНО КОРЕКТЕН СЪСЕД към БГ и в последно време и преминал от Там у Нас ...само 1/ЕДИН/ БЕЖАНЕЦ!!!И ТОЧНО ТОВА ИМА ПРЕДВИД Борисов приканвайки Европа ДА СМЕКЧИ ТОНА спрямо Турция,защото Отвори ли Ердоган "ШЛЮЗА" ,България ГОРИ!...Енчев обаче/ах точи Руски Палавник ненаиграл се политически/ тълкува ПРЕВРАТНО ДУМИТЕ НА БОРИСОВ като "СТРАХ ОТ ВОЕННО НАХЛУВАНЕ",изкарвайки го Страхливец,но ПО-ВАЖНОТО - ПОСТАВЯ ПОД СЪМНЕНИЕ ЧЛЕНСТВОТО НИ В НАТО като реална възможност за Защита на нац. ни Интереси.А Про-руската линия на "Верният руски Камикадзе" Енчев е:"Да ИЗКАРАМЕ БГ ОТ НАТО,ЗА ДА ВЛЕЗЕ РУСИЯ В БГ"!И изобщо - Енчеви му работи...:)

    Коментиран от #30

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Бах

    4 0 Отговор
    Някой да е питал Народа , дали да сме член на НАТО ИЛИ ЕС , а ? Добре че този съюз се разпада бавно и сигурно!
  • 30 Трол

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "onq s konq":

    Усъвършенствал си лизането до изкуство ! Земите, които даваш под аренда по турско на кой ага са били? Защото, като се появят наследниците му и аргатин няма да можеш да станеш по Русчука!
  • 31 бомбата

    2 0 Отговор
    Кьорфишеци, срамотия и кюфтаци ...все на гол за@ник чифте шишане....