Last news in Fakti

11 Декември, 2019 13:04 2 426 42

Задава се надежда, не я пропускайте

  • божидар чеков-
  • няма такава държава-
  • слави трифонов

Ако партията на Трифонов се окаже сама пред ГЕРБ, то тя ще победи

Задава се надежда, не я пропускайте - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Повторението би трябвало да е "майка на знанието"! Последните избори, изпълнени с манипулации и нарушения, но и с тактически грешки, могат да послужат за смяна на статуквото.

Засега проучванията дават трета позиция на все още "неформалната" партия на Слави Трифонов! Въпреки пречките за нейното регистриране въпреки подигравките и липсата на местни структури. Дори програмата на кандидат-политиците е пълна мъгла. За сметка на това, третото място показва, че недоволството от управлението на ГЕРБ назрява заплашително и търси пролука в бетона на системата.

Може да звучи прекалено оптимистично, но аз бих се обзаложил, че ако българите от чужбина можеха да вземат реално участие в избирателната система, партията на Слави ще излезе веднага първа. ЦИК така са вързали попа, че засега подобна възможност е изключена. Поради това вниманието остава съсредоточено върху родните гласоподавателски редици. Голямата част от готовите да гласуват за Слави са младите хора, които искат да останат, работят и живеят в България. Те не ходят на Бузлуджа, нито пълнят НДК по време на конгресите на ГЕРБ. На тях трябва да им се даде рамо. Истинско, здраво и побеждаващо.

Тези млади хора са избирателната вълна, която гласува за Борето Бонев на последните местни избори. Днес след "поражението" става ясно, че в мача Бонев - Фандъкова, победител щеше да бъде младият политик. Т.е. НАДЕЖДАТА! Тази надежда потъпка Мая Манолова, измамвайки софиянци, че тя е върхът на вълната на недоволството. Защото недоволство има.

Същият проблем се изпречва и на пътя на Слави. Ако неговата партия се окаже сама пред ГЕРБ, тя ще победи! Поради това най-голямата пречка на първо време е БСП. Борбата за партийни субсидии и депутатски бонуси, на "представителите на трудещите се", на лъжелевицата, показват ако е необходимо, че "червените шапчици" мислят само за себе си. БСП са всичко друго, но не и опозиция. Комунягите нямат никакъв интерес от промяна на склерозата, от която боледува системата. За тяхно извинение може да се каже, че след десетгодишни загуби, те приличат на боксьор с 10 нокаута в пасива си, който пак се качва на ринга, защото трябва да храни семейство.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    43 33 Отговор
    Защо решихте, че живеещите в чужбина сме чалгари? С какво е по-различен Слави от другите мутри, примерно от Тиквата?!

    Коментиран от #4, #15, #38

  • 2 Стефан Златов помака

    36 24 Отговор
    Партията на Слави Трифонов-----Новият Тъпанар Дойде
  • 3 von Manstein

    34 24 Отговор
    Трябва да си малоумен колкото и тия, които гласуват за герб, за да гласуваш за тоя чалгар и преписвачите на вицове от интернет т.нар. "сценаристи".... just saiyn'

    Коментиран от #6

  • 4 Garrincha

    37 15 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Може би - с нищо, но не пречи да му дадем шанс ! Мизерни к*пелета се оказаха гербаджийите, едва ли ще е по-лошо ! Поне да им разбием л*йняното "статукво" (каквото и да значи, тая извадена "отзад" дума), докато не се удушат, както мастиите !!!

    Коментиран от #8, #33

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пешо от панелката

    9 4 Отговор

    До коментар #3 от "von Manstein":

    WTF are you saIYn, неграмотник?

    Коментиран от #12

  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 3 Отговор
    МАНИПУЛИРАТ ВЕ ХОРА ИЗБОРИ СЕ ПЕЧЕЛЯТ С МНОГО АМА МНОГО КЬРВАВИ ПАРИ ПРЕПРАНИ ОТ ОЛИГАРСИ БИЗНЕСМЕНИ МУТРИ БАНКЕРИ ЗЬРНАРИ
  • 8 русенец

    29 8 Отговор

    До коментар #4 от "Garrincha":

    Да, дадохте шанс на СДС, после се наредиха една плеяда управленци -"царе", падишаси, комунисти и всякаква друга паплач. Защо да не дадете шанс и на Трифонов?! Животът си е ваш, битието - също. Що е време пред вас е и имате още 30 години за проби и грешки докато населението съвсем се дебилизира. Да, ваше право е да изберете който си искате. Аз лично бих предложил живеещите в чужбина да нямаме право да избираме хората, които харчат данъците ви именно защото не плащаме данъци в България и слава богу! Късмет! Само той може да ви помогне, че ако разчитате на акъл и умен избор сте загубени.:(((
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 4 Отговор
    УПРАВЛЯВАТ НИ КУКЛОВОДИ
  • 10 антрашпиц

    21 6 Отговор
    Гледам....иии ,нищо не виждам;никаква надежда.Как я вижда автора тая надежда....,незная.

    Коментиран от #29

  • 11 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 3 Отговор
    СВАЛИХА ЖИВКОВ НАПРАВИХА СДС ПУСНАХА СТРЬВТА И РИБАТА КЬЛВЕ КОЛКО ХОРА ОСТАНАХА НА УЛИЦАТА ИВАН КОСТОВ ПРИВАТИЗИРА РОДИНАТА НИ ЗА 1ЛЕВ ВСИЧКО НА СКРАП ПОРТОВЕ ЗАВОДИ КРЕМИКОВЦИ И МНОГО ДРУГИ
  • 12 von Manstein

    12 8 Отговор

    До коментар #6 от "Пешо от панелката":

    Плачеш ли нещо, молиш ли ми се... а герберска курвичке :*
  • 13 бай Тотко

    18 4 Отговор
    Надеждата ми е само в отряда "Чавдар".
  • 14 чурата

    23 7 Отговор
    Колкото и Царо ни оправи, толкова и Станислави ще ни оправи.
  • 15 куку руку ку

    17 6 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    С нищо, същият самовлюбен алчен комплексар. И той ако влезе в управлението на страната, съвсем ще стане... грамофон свири, майка плаче.
  • 16 Русенски възпитаник

    14 5 Отговор
    До "русенец"(8) : Категорично не съм съгласен с ограничаване на правата на емигрантите . Не плащат данъци в БГ ,но точно те вкарват в родината си 2 млрд лв годишно за по достоен живот на родители и прочие. Аз съм от тях и съм принуден да го правя заради прекрасната ни Родина и Държавата-мащеха.

    Коментиран от #17, #21, #34

  • 17 русенец

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "Русенски възпитаник":

    Ще изпращаме докато има на кого. Да упражняват правото си на глас тези, които подпомагаме, да не кажа издържаме. Иначе трябва да сме принципни : Който не плаща данъци в страната да няма право на глас! Неграмотните - също! И да се напряви някакъв публичен регистър, в който всеки , водещ се гражданин на страната дали е упражнил правото си на глас. Защото примерно Русе в момента е под 50 000 барабар с бебетата. Погледни колко повече хора гласуваха, вероятно и аз съм "гласувал"...

    Коментиран от #35

  • 18 Ивайло

    15 4 Отговор
    Повторението е майка на знанието - нека си спомним предишните "месии", които идваха на бял кон, за да ни оправят (царя, барека, сидеров и т.н.) и да си помислим дали ще гласуваме за нов такъв!!! Видяхме го Славчо в шоуто как мрънкаше пред Бойчето, просто ясен ми е като бял ден!!! Влезе ли и той ще стане част от статуквото, срещу което уж се бори и ще бъде поредната патерица на този, който ще е на власт, само и само да е вътре!!! Па вие си гласувайте за него и му се радвайте!!! Аз няма да подкрепям никого, нито един не става!!!
  • 19 Guest

    5 8 Отговор
    Всичкото трол чака с пръст на бутона, само новина за Слави да се пусне и се започва с повръщането! Деева вашта м.м. непоръбена... Първа политическа сила - не ви ли увряха мръсните комуняшки лейки?! Ник'ви социо и политопати не могат го променят. Дори и ЦИК; ще трябва на идните избори поне 2 милиона невалидни да изфабрикуват! Е те тогава в планетарен мащаб по Гинес ще ни дамгосат за съвършенни дебили.
  • 20 Ивайло

    17 3 Отговор
    Задавала се надежда, хахаха!!! Надежда тука всяка оставете!!! ;)))
  • 21 Земляк

    19 4 Отговор

    До коментар #16 от "Русенски възпитаник":

    Който не живее в България няма право да ни определя на живеещите тук кой да ни управлява, това си е наша работа, най-малкото ние сме тези които после сърбат директно попарата. А и който се е забил някъде заради г.за си да не се прави на много загрижен.

    Коментиран от #22, #24, #27, #31

  • 22 русенец

    14 2 Отговор

    До коментар #21 от "Земляк":

    Правилно!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ивайло

    13 5 Отговор

    До коментар #21 от "Земляк":

    Абсолютно си прав!!! Те (емигрантите) да ни определят както казваш каква попара да сърбаме, а иначе да си живуркат в чужбина, на уредено, с добри заплати и далече от "попарата"!!! ;)))
  • 25 Критик

    14 4 Отговор
    Поръчкова статия. Един световно неизвестен писател решил да изкара малко пари.
  • 26 не кълвем на бастун вече

    10 6 Отговор
    Защо да не дадем шанс на Славчо Т. ? - Ми ,защото не сме идиоти.
  • 27 Русенски възпитаник

    6 6 Отговор

    До коментар #21 от "Земляк":

    Това, че нямаш куража да потърсиш по-достойно заплащане и си обречен да слугуваш на олигарси, схемаджии и политически мекерета(герберасти), не те прави по-българин от мене.

    Коментиран от #30, #36

  • 28 Тръмп

    10 3 Отговор
    Ако,ако е в крайна сметка само едно голямо ако и смърди на чалга и турски гюбеци!!!:):):)Чалгата е турска музика и подмолно саботира и промива мозъчета!!!:):):)Чалгарина и първи да стане пак ще свърши в големото си ако!!!:):):)
  • 29 Баба Гицка

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "антрашпиц":

    Това, което не се вижда с пари, може да се види с мноооого пари...Ден година храни...дума -дупка не прави.
  • 30 Aaa

    5 3 Отговор

    До коментар #27 от "Русенски възпитаник":

    Не, прави ме повече българин от теб! Аз не съм неграмотник, който е избягал на неквалифицирана работа в чужбина, защото имам достатъчно интелект, за да печеля добре в България! 90% от емигрантите не могат да си напишат името без правописна грешка. На такива, които плюят България, трябва да им се отнема незабавно гражданството и да им се забрани да гласуват! Откъде-накъде те ще ми определят как да живея от другия край на света?!?
  • 31 От далече

    1 2 Отговор

    До коментар #21 от "Земляк":

    Да ти кажа, че за да се "забиеш" някъде в чужбина заради г.за си, се изискват то.ки и кураж - да си готов да минеш през пресата и да се бориш докато заемеш мястото си. А след това, да милееш за тези, които си оставил и да отделяш, за да им пращаш , та и те да живеят нормално, след като цял живот са градили.
  • 32 Балканец

    1 1 Отговор
    Трябва да си луд за да мислиш, че тази партия е алтернатива на статуквото, което я създава.
  • 33 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Garrincha":

    Преди 30г дадох шанс на СДС - нищо не промениха. Посла дадох шанс на БСП - стана по-зле. После на царя - още по-зле. След това беше коалицията - съвсем зле. Сега е ББ - продължаваме да копаем. Още колко шансове да дам? Аз един живот имам и все на другите шанс давам, докато те се нагушиха, а аз чакам на 600лв заплата.
  • 34 Балканец

    0 2 Отговор

    До коментар #16 от "Русенски възпитаник":

    Твоите 2 милярда не са 2, а са 1 и отиват не за родината, а за китайски стоки и ДДС, с което управниците си живеят, като го харчат на Малдивите. При нас нищо не остава от твоят 1 милярд.
  • 35 Димов

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "русенец":

    Мислиш ли, че управниците и системата наистина ще ти дадат власт и възможност, да им отмъкнеш управлението с гласуване? Мислиш ли, че с гласуване ще промениш нещо? Ти сам го каза в ком 8 - за всичките години на прехода давахме шанс на всеки, които се кандидатира. И какво? Нещо оправи ли се? Нали гласувахме? В началото, на първите избори даже имаше над 80% активност. И какво? Защо не тръгнахме към по-добре? Защото с избори не става. Нагласена работа няма какво да й избираш.
  • 36 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Русенски възпитаник":

    А това, че е останал тук да гледа болни родители и да се бори с живота и трудностите, въпреки, че много пъти му се е искало да избага и да се квъцне на метеното, като тебе? Това вече го прави по-българин от тебе. Ти си предал България. Ти си се отказал да плащаш данъци в нея. Ти си се отказал да теглиш каруцата, и си я оставил на добросъвестните ти сънародници да я теглят вместо тебе. Ти нямаш права тук, повече. Твоите права са там, отатък, където плащаш данъци на новите си господари.

    Коментиран от #37

  • 37 От далече

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гост":

    За съжаление, никой не тегли каруцата и тя е затънала дълбоко в калта, Андрешко… И няма шанс да се измъкне от там, а ти се имаш за романтичен герой.
  • 38 Объркал си се

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Ще гласуваме от чужбина и то масово. Всички около мен са готови да минат стотици км, за да гласуваме за него. Защото всичко, което той е постигнал стана пред очите ни.Политическата каста, бяга от електронното гласуване, защото е наясно със нашите нагласи, дето сме навън. Един ден електронното гласуване ще бъде факт, и в този ден България ще тръгне напред и нагоре.За теб мисля, че си тролче, което чака да излезе някаква статия свързана със Слави и да се опитваш да обърква хората. Плащат ти напразно- 2019 сме.БСП е мъртва партия, никога няма да е алтернатива - запомнете го.ГЕРБ-същата работа.

    Коментиран от #39

  • 39 Баба Гицка

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Объркал си се":

    Е, те така...и на хиляди километри чалгата си е чалга. Начин на мислене и манталитет... на светлинни години от достиженията на цивилизования свят. Иначе си прав, че само електронното гласуване ще реши проблема с купените гласове, но и затова не се надявай скоро то да бъде факт...
  • 40 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    Това гласуване на "чужденците" навремето го прокараха и утвърдиха А.Доган и неговата партия, която безспорно е противоконституционна!И така я подкараха нашите вечни управляващи - против народа, който вече бил "нация" , - против Конституцията,която " ремонтират " както си искат- като че ли е ЗДП. И то с престъпното мълчание на т.н. Конституционен съд!!!
    Разбирам хората, напуснали страната- независимо от причината. Те се чувстват българи и са съпричастни към всичко, което се случва тук. НО ! Те живеят при други политико-социални условия, плащат данъци,глоби, осигуровки, застраховки и други задължения към други държави, независимо са или не са граждани на тези страни. Вече имаме много хора с двойни гражданства. Да, тези хора пращат пари, мъкнат и други материални придобивки за своите роднини. И властите ги поощряват и "коткат" - " видите ли , Вие сте българи, важни за нас".Вместо да се дават средства за повишаване жизненото ниво на хората тук, за създаването на стабилен поминък,за осигуряване на нормален живот / семеийство, дом, деца и възпроизвеждане на работната сила/ За последните неща никой не се и сеща! Пилеят се пари / и се крадат безобразно/ за българите в чужбина! И.......гласувайте за нас. Същия мотив като тука в циганската махала - кебапче, кюфте, една бира и 10 лева да си купиш каквото ТИ искаш, но гласуваш за нас . Политиците ни няма да се откажат от тази отваратителна практика по отношение на гражданския вот, както и от комунистическите си п

    Коментиран от #42

  • 41 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    .... привилегии и огромните доходи у на фона на мизерстващия плебс !!
  • 42 Пъстърва БГ

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Шаран БГ":

    Изключително ТОЧЕН и ДЪРЖАВНИЧЕСКИ коментар. Шаран, от такива хора в управлението има нужда България, но дали населението ще те хареса?