30 Декември, 2019 13:06 8 168 91

Стане ли Камчия руска база, падаме в хаоса на Евразия

  • камчия-
  • русия-
  • москва-
  • нато-
  • ес

Ако отстъпим пред руския натиск за разузнавателна база на Русия в Камчия, на територията на НАТО и ЕС, ние ще изгубим изцяло привилегията на своята защита от институциите на западния свят

Стане ли Камчия руска база, падаме в хаоса на Евразия - 1
Снимка: kamchia-corporate.com
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Официалните планове на Москва да превърне комплекса в Камчия в "хуманитарен център" - т.е. в изнесено разузнавателно звено от типа на това в Ниш - поставят българското правителство пред едно от най-важните решения, които са взимани от институциите ни през последните 30 години. В продължение на първата половина от тях - до приемането ни в НАТО и ЕС - в българското общество и държава се водеха ожесточени спорове за геополитическата идентичност на нашата страна. Лансираха се какви ли не визии и теории - за "естествена неутралност" на България между Изтока и Запада, за България като "мост" между Европа и Русия, обслужващ известните стратегически планове за Европа "между Атлантика и Урал" - т.е без присъствие на Америка, "визии" за "снишаване" - "да видим какво ще стане" и т.н. Утвърждаването на българския път като визия за цялостна принадлежност към европейската цивилизация и атлантическата система за сигурност дадоха възможност на България - при поредица от неразрешени и до днес вътрешни и международни проблеми на наследена зависимост - да реализира сериозен икономически растеж, да утвърди значими, макар и недостатъчни реформи в своята институционална система и да се интегрира в света на демократичните и заможни нации. Зад гърба си оставихме напълно реалната опасност да се свлечем до статут на страна - периферия на постсъветското пространство, на евразийската мизерия и несигурност.

Със заплахата да допуснем превръщането на Камчия в изнесена на европейска и атлантическа територия разузнавателна база ние се свличаме обратно до статута на "сива зона" между Изтока и Запада, между гарантираната сигурност на атлантическия свят и ревизионистичната неоимперска амбиция за разорение и обратно приобщаване на България и Балканите към зоната на евразийската диктатура, конфликт и нищета. Нещо повече - ако отстъпим пред претенциите на Москва за Камчия ние внасяме в българското общество разделение и конфликт, които окончателно ще осуетят възможността България да се стабилизира и развива като независима и цивилизована европейска държава. Пред очите ни и пред очите на българските институции се организира и нараства по размери и потенциал една нова пета колона на Москва, която все по-арогантно обслужва руските новоимперски интереси срещу националните интереси на България. Тези хора целенасочено обслужват евразийската имперска доктрина, утвърждаваща лъжата, че България е обедняла и съсипана благодарение на своето членство в ЕС и НАТО. За своите системни лъжи и разрушителна дейност те получават ордени от Кремъл, произнасят речи на покорство и благодарност, планират нови и нови оперативни мероприятия срещу българската национална идентичност и национален интерес. Български политици и олигарси обслужват монополните амбиции на Москва в енергетиката, от десетилетия осуетяват създаването на енергийни алтернативи на руския монопол. В България съществуват анклави като пристанище Росенец, които не се намират под контрола на българската държава. Държавно олигархичните стратегии на Москва вихрят гигантска корупция в българската икономика и българската държава.

Ако отстъпим пред руския натиск за разузнавателна база на Русия в Камчия, на територията на НАТО и ЕС, ние ще изгубим изцяло привилегията на своята защита от институциите на западния свят. Ще се превърнем в сива зона - "черна дупка", свличаща се към хаоса на Евразия. Ще изгубим правото да се определяме като независима държава - изобщо като държава. Ще останем аморфна територия, на която безчинстват местни и чужди олигарси, нямащи нищо общо нито с българската национална идентичност, нито с българския държавен проект - такъв, какъвто го познаваме от миналото. Имперските интереси на Русия са изцяло несъвместими с българския национален интерес, Тяхното обслужване от български граждани, политици и институции е предателство спрямо България!

Автор: Огнян Минчев


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Комуниста

    147 43 Отговор
    Оги свръх габаритния е взел 5 лв. за да плюе по спортния руски център,, Камчия"! Да си купиш кифли с тези 5лв подлого тлъста!

    Коментиран от #32, #39, #86, #87

  • 2 свинка

    125 20 Отговор
    Научния комунист е вече научен соросоид.
    К'во нещо са парите !

    Коментиран от #11

  • 3 Тия политолози аку

    64 9 Отговор
    Знайте що хотели имАт по черноморието......
  • 4 no name no face no number

    140 28 Отговор
    Пълни глупости и фантазии, те са си купили базата и си е тяхна могат да си правят каквото си поискат.Американците не са си купили базите в България, но си правят каквото си поискат. Иначе западният свят е толкова жалък, че едва ли ще има нещо за което да съжаляваме
  • 5 Ал та фанах Атаопънах

    82 18 Отговор
    Каква разузнавателна база бе? Руснаците просто искат да пратят аташета че да видят как се прави легален геноцид.
  • 6 ДЕБЕЛА

    88 19 Отговор
    СВИНьО ДАНО ДА ГУШНЕШ БУКЕТА СКОРО ! ШЕ БЪДЕШ ЗАРОВЕН ПО НАТОВСКИ СТАНДАРТ, БЪДИ СПОКОЕН !
  • 7 микре

    59 11 Отговор
    Прост народ е българският, много прост, умните избягаха....
  • 8 Borislav Popov

    53 20 Отговор
    България за българите ! Не, на каквито и да е бази на наша територия, били те руски или американски !
  • 9 Философа

    60 13 Отговор
    Древните ели и са казали,, Здрав дух в здраво тяло" на тоя духът му кафяв!
  • 10 кире

    50 6 Отговор
    Някой герберист си го е харесъл!!!
  • 11 Тръмп

    25 44 Отговор

    До коментар #2 от "свинка":

    Между соросоид,комунист и русофил няма разлика,освен в произхода на парите за които се продават!!!:):):)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 КОНТРАТА

    73 9 Отговор
    Така са му заръчали това пропагандира, този за пари е готов всичко да пише и говори!
  • 14 criminal

    37 9 Отговор
    Тоя си е объркал професията.......

    Коментиран от #36

  • 15 Българина

    81 19 Отговор
    Огнян Минчев е СОРОСОИДНА ПОДЛОГА. Плаща му се, за да говори глупости в полза на ФАЩ, и да хвърля кал по Русия.БОКЛУК.
  • 16 глоги

    76 13 Отговор
    "ние ще изгубим изцяло привилегията на своята защита от институциите на западния свят" Кои Вие,бе дебелак? Какви привилегии и каква защита те гонят,като евроинституциите съдят България за какво ли не?

    Коментиран от #77

  • 17 Диамантената ръка

    43 10 Отговор
    Разузнавателна руска база в натовска държава?!? Що за дървено желязо...

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 русская сволочь

    11 46 Отговор
    Това е руското животно, мръсно и противно

    Коментиран от #25

  • 20 въй

    69 13 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Стане ли Камчия руска база, падаме в хаоса на Евразия. Автор: Огнян Минчев. МИНЧЕВ,В БЪЛГАРИЯ ИМА ЛИ АМЕРИКАНСКИ БАЗИ И АМЕРИКАНСКИ ТЕЦ? ДА СИ ЧУЛ ТЪПИТЕ ЯНКИ ДА СИ ПЛАЩАТ? СТИГА СИ ДРЪНКАЛ ВРЕЛИ НЕКИПЕЛИ,ЗАСРАМИ СЕ! БЪЛГАРИЯ Е НАЛАПАНА ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ,КАКВО ПИЩИШ? "Камчия"щяла да е руска база...само в малкия ти мозък.

    Коментиран от #26

  • 21 Огнян платения

    48 9 Отговор
    Не си губете времето да четете статията

    Коментиран от #35

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ккк

    47 9 Отговор
    Е разбира се ,че автор на този пореден анти руски пасквил е угоеното от Сорос и Америка (за) България пр@се Огнянчо Минчев.
  • 24 Пако

    43 10 Отговор
    По-голяма простотия от тази не бях чел....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пако Минджев

    22 3 Отговор

    До коментар #20 от "въй":

    Ако въобще има някакъв мозък.....
  • 27 Сух

    48 4 Отговор
    Става няколко статии относно Камчия се пуснаха за има няма 2седмици. Някаква масирана акция има срещу това. Интересното е, че като стана въпрос за кординационния център, даже не се обясни като хората за какво иде дума. А, сега тук се смляха да пишат, някакви предатели за пари. А бе вие за тъпи ли ни имате?
  • 28 NSDAP

    12 49 Отговор
    Хахаха,ама то България от 09.09.1944 е под юдео-руско-комунистическото робство.Дори Камчия да стане руски,то ние и без това все още сме под такова робство.Османците за 500 години направиха България житницата на Европа, българите населяваха земите от Източна Албания до Черно море и от Бесарабия до Мала Азия,а комунистите избиха 300 000 българи само в България,100 000 българи в Украйна и още близо 300 000 българи в Северна Гърция,Македония,Сърбия и Албания.Елита,аристокрацията на Османската империя и Турция са от помашки(тоест българо-мохамедански) произход.Дори великите им Фенербахче и Галатасарай са основани от българити мохамедани от Тракия.После,дойдоха панславистите,начело с руският цар и поробиха българският народ,като му изкорениха истинският му корен и му набутаха някакъв славянски.Господ обаче наказва,прати юдео-комунистите и руснаците бяха намалени до някакви минимални проценти.Сега, България е под тяхно робство,но българина Исус Христос ще избаеи своите хора от хватката на юдео-комунистите и скоро няма да има държава Израел.

    Коментиран от #30

  • 29 Не съм Муфаса нито Скар

    8 0 Отговор
    Да подкупваш хора, това е много ретро !
  • 30 Сух

    36 5 Отговор

    До коментар #28 от "NSDAP":

    Ти си за психиатрия бре, премери си температурата междувременно.

    Коментиран от #31

  • 31 NSDAP

    6 34 Отговор

    До коментар #30 от "Сух":

    А ти си един обикновен панславист,който иска да пороби великият български народ,основоположник на римската империя и брат по кръв с албанци,хървати и италианци.

    Коментиран от #45

  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    8 18 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим!

    Коментиран от #59

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 NSDAP

    9 21 Отговор
    Колко българите са русофили?Аз ще ви отговоря.През 1916 година,когато се водят сражения между българи и румънци и руснаци,един румънски сержант разказва.Руснаците казаха,че имат нещо общо с българите.Почнаха да пеят някакви руски песни.Българите изчакаха да свършат и след това започнаха масов обстрел върху нас,като едвам успяхме да се приберем в окопите.
  • 35 IC XC

    13 1 Отговор

    До коментар #21 от "Огнян платения":

    Казвай ги навреме тия работи.
  • 36 сухияТ

    24 3 Отговор

    До коментар #14 от "criminal":

    нашия огнянчо още като дете е мечтал да стане милиционер . и сега на стари години се завръща в детството . то си има диагноза за това състояние .
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хаджи хаджи Българин

    30 5 Отговор
    " атлантическата система за сигурност" - само като прочетох това и спрях да чета повече! Оставаше и думата " Евро- атлантическите ценности " ! Кратка справка - каква беше българската армия преди 1989 и каква е сега! Лошото е, че такива като този тиквун и него подобните са пропълзяли във всички медии!

    Коментиран от #43

  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 21 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Русия и Турция винаги са прилагали спрямо България метода на ДОБРОТО И ЛОШОТО ЧЕНГЕ!
  • 40 Матей

    36 6 Отговор
    Въх,колко страшно,Русия ще си ремонтира нейната си почивна база и ще праща деца да се къпят в морето! Американците пък имат предложение от нашто правителство да си направят КООРДИНАЦИОНЕН ЦЕНТЪР във Варна за бойни цели.Без излишни опасения,че ставаме военен заложник на Запада,американските войски се разполагат като пет пари в кесия,по най-бегла преценка,ударната им сила комай превишава сборната такава на цялата остатъчна българска армия.Значи ние сме под окупация и поставени под възможен ответен руски ракетен удар.Нещо ,което натовските стратези страстно желаят,да накарат братски народи да се изтребват.

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 NSDAP

    4 30 Отговор

    До коментар #40 от "Матей":

    Чакай,чакай малко.НАТО не е САЩ.Който ти го е казал това е пълен олигофрен.Базите на НАТО са за всички.Виж сега,в Германия има само американски бази и там немците не могат да докопат,но в България базите са на НАТО.Правят се учение и присъстват военни от Германия,Англия,Канада, САЩ и др.Да не говорим,че ако излезем от НАТО,сърбите,гърците и румънците пак ще се договорят и пак ще откъснат земя от България.От ЕС няма нужда.ЕС е новият СССР,маскиран с демократични дрежки.Лидерс на ЕС е другарката Меркел,доносник и агент на КГБ.Нейните съпартийци са същите.От ЕС гласувам с две ръце за излизане,ама от НАТО няма смисъл да излизаме.

    Коментиран от #62, #66, #71

  • 43 NSDAP

    7 28 Отговор

    До коментар #38 от "Хаджи хаджи Българин":

    Много силна армия,няма що!Танкове Т34.Ти знаеш ли какво е ставало с тези танкове през ВСВ.Немците са ги правили на парчета.Ракети,обсег 90 км.Ние какво ще правим,операция Камикадзе?Царската армия вече е било друго нещо.Месершмиц,пантери,mp 40,люгер и др.
  • 44 Омбре

    26 6 Отговор
    Човечецът заработва новогодишният си бонус .Бъдете снизходителни.
  • 45 Брей ...

    19 5 Отговор

    До коментар #31 от "NSDAP":

    Брей ... основоположници на Римската Империя...не така бе , момче, много ни подценяваш ... Стефан Цанев беше писал в "Български хроники", че Семирамида , древната Асирийска царица е от български произход , а един друг беше написал , че има египетски фараони с българска кръв ...дай по - смело , само че внимавай с украинците , че те твърдят, че египетските фараони били украинци...нищо де , ти ще се оправиш с укрите, дето са изкопали Черно море и с макетата дето твърдят ,че Луната е македонска територия .
  • 46 луд

    8 23 Отговор
    Докато нормалните хора пазаруват за празниците или са на работа, гледам агентурата на КПСС/БКП/БСП се е развихрила в плюенето. Да, автора пресилва малко, но така се прави, за да се обърне внимание на проблема. Благодарности към руската агентура, голямото количество отричащи проблема, трябва да говори на заинтересувания читател, че работата не е толкова чиста.
    На тези които плюят НАТО и ЕС ще кажа, четете , вие с гласовете си за Симеон и Сергей доведохте НАТО и ЕС. Не помните ли, ще ви припомня. Правителството на Симеон ратифицира присъединяването на България към НАТО на 29,03,2004г. Правителството на БСП и Станишко, ратифицира присъединяването ни към ЕС 01,01,2007г. Та вие си избрахте този път, па сега Русия , НЕ СТАВА , ИЛИ,ИЛИ , няма днес така, ама ако може и онака. Политиката иска последователност и гордо изправена глава, а не фурнаджииски лопати. Весели празници.
  • 47 Никой

    17 1 Отговор
    Що бе, нека си имат руснаците базичка. И да не плащат за нея като американците за тяхните 4-5. И на Турция да дадем в Кърджали една, а може и в Лудогорието още една. Пък може и на С. Македония една, щото техните ще са албански. И т.н. Така и така сме свикнали да си даваме д..тата за чужди интереси
  • 48 трол

    28 4 Отговор
    И в момента тази земя е руска собственост. Просто от собственост на Москва ще стане собственост на Русия. Там има почивна станция, а не военноморска база. Като му плащат в долари сънува руски ракети.
  • 49 9689

    22 7 Отговор
    Аман от комунисти -изменници.Дебелооки простако,това е спортна база.Или щото толума ти е твърде голям......Скрий се.
  • 50 ПЕНКО

    19 4 Отговор
    ОТ КОГО И ОТ КАКВО СЕ ЗАЩИТАВАМЕ ??? СРЕЩУ КОГО И СРЕЩУ КАКВО НАПАДЕНИЕ СЕ ВЪОРЪЖАВАМЕ ??? КЪДЕ ПОЛЯЦИТЕ ПЛАСИРАТ ЯБЪЛКИТЕ СИ И ПИЛЕШКОТО СИ / А ИМАХА В РУСИЯ ПЛАСМЕНТ/ !!! ЧЕРВЕНИТЕ НИ ЧУШКИ СА ЕДИНСТВЕННИ В РУСИЯ ,А ГЪРЦИЯ ИМА НАД 200 ИСТРЕБИТЕЛЯ !?!?!?
  • 51 НАТО ВЕЦ

    19 7 Отговор
    Огнянчо, ако си платиш и теб ще те пуснат да "разузнаваш" на Камчия. Аз мисля идващото лято да "поразузнавам" там по Евразийски и да порутя Евро-атлантическите "цености" ;))))
  • 52 Диамантената ръка

    1 5 Отговор

    До коментар #22 от "Диамантения мозък.":

    Много работи може, ама надали...
  • 53 Kaniba

    19 5 Отговор
    хаоса на Евразия???
    Защото Евразия е новият суперцентър на богатството???!!!
    Айфона ви е от къде, Дела и тв Самсунга, Соросняяяяя!!!!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 подлога на колхоза

    5 11 Отговор
    не искам да противореча, но Камчия си е исконна руска територия, от времето но сТанка Шохова
  • 56 Въййй

    13 5 Отговор
    Много сороидрн рев, бе! Ама защо ревете, бе пофлоги. Повече поводи за лаене, повече центчета в джоба. Пък и като дойдат новите стари шефове от изток, вие пак ще си останете на работа. Само ще лаете в друга посока.
  • 57 не е ли

    10 6 Отговор

    До коментар #54 от "Borislav Popov":

    Борче, и ти нищо не казваш като го играеш пасивен при мангустите в Бургас вечер??
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Дивуй

    3 5 Отговор

    До коментар #32 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Моча не ви е виновен.Просто некадърни и мързеливи за да оправите държавата.

    Коментиран от #65

  • 60 Валентин

    14 7 Отговор
    Весела Сорледа и Честита Нова Соросдина, г-н поръчков автор! Дано не получите бонус от г-н Сорос, и дано парите от предателството, което извършвате, не ви донесат нищо добро.
  • 61 Новогодищни бисери

    13 6 Отговор
    Начи като имаме чужди бази на БГ територия не сме в хаос.

    Като има курорти - сме в хаос.

    Избихте рибата - като вица с рибката, аквариума и полицая.

    То бива, бива, маанета пред башибузука НАТО - ама маанетата отблъскват.
  • 62 Мда

    18 4 Отговор

    До коментар #42 от "NSDAP":

    Прочети договорите на САЩ са базите.

    Имат пълен суверенитет над тях нямаш контрол какво влиза и излиза, да не говорим за биолабораториите им.

    САЩ ще воюват срещу Китай и Русия до последния европеец.
  • 63 Обгазен от СССР политолог

    16 5 Отговор
    Г-н "Политолог", дано след тези политоложки напъни американците да Ви заобичат завинаги. И като истински мъж продължавайте да се борите по всички възможни начини за техните сърца! Не се отклонявайте от курса си! Рано или късно любовта побеждава, тя е над всичко преходно, а ДОЛАРИТЕ ще бъдат Ваш спътник в и без това трудната, зле платена политоложка реалност!
  • 64 Пенсионер

    4 13 Отговор
    Браво Огняне.

    Коментиран от #88

  • 65 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 6 Отговор

    До коментар #59 от "Дивуй":

    Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 66 Казуар

    7 11 Отговор

    До коментар #42 от "NSDAP":

    И като излезем от ЕС с кого ще търгуваме. Търговията ни с ЕС е 60 процента. Пишеш без да мислиш.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 петрус

    11 0 Отговор
    Това е наша територия. Да си вземат базата.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 no name no face no number

    12 5 Отговор

    До коментар #42 от "NSDAP":

    НАТО е сащ другите са техни васали без много права, но с много задължения,
  • 72 Този човек

    9 1 Отговор
    пише, че България е независима държава?!

    Коментиран от #85

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 секта умрела

    6 12 Отговор

    До коментар #73 от "Княз БорисI кръстител":

    А бре , ти лууууд ли си, какъв брат ми някакъв пиян колхозник. Алоуу, ако Аспарух види какви си ги надраскал "български дух въплатен в руска идентичност" ще ти тегли ножа, както го е правил на ония дивяци населяващи териториите на запад от Велика България, които е срещал по пътя си към Дунав.5627

    Коментиран от #78

  • 76 да да българин

    4 2 Отговор
    Какво нещо е уж си умен и да се правиш на глупак. А когато доде зора Оги ко прайм тогоз а?.
  • 77 Бай Иван

    9 5 Отговор

    До коментар #16 от "глоги":

    Огнян Дебелунчев: Той под ".... ниe щe изгубим изцялo привилeгиятa нa cвoятa зaщитa oт инcтитуциитe нa зaпaдния cвят." Прав е. Тогава ще секнат зелените пари за такива долни новоеничари като него!
  • 78 До глупавото ми момче

    7 4 Отговор

    До коментар #75 от "секта умрела":

    Поне две пети от българите на хан Кубрат остават на територията на сегашната руска държава. Повечето от тях се разтварят в славянското море, така както 2/5 от българите на хан Кубрат - тези на хан Аспарух и на хан Кубер се разтварят в славянското море на Балканите. Затова, ти който си внук на текезесари, не се гнуси да прегърнеш своя брат, внук на руски колхозници.

    Генезисът ни е един и същ. Да, ти си въобразяваш, че си трак или римлянин, а може и да си циганин... Кара булгар какви са били? И ако са били бели, защо са ги наричали кара? Кубратовите българи ако бяха единен етнос, нямаше да се разделят на 5 орди. Впрочем някои руснаци, леко чалнати като теб, имат претенцията, че са роднини с древните етруски...и рода с италианците, с които и ние сме малко рода...поради ордата на хан Алцек... Да де, ама в Италия, основната земя на Рим всякакви народи са дали потекло.

    Глупавото ми момче, не си единственият промит мозък в този свят.

    Коментиран от #80, #81

  • 79 уджассссен

    9 2 Отговор
    Олеле, руска база в България, хибридна атака, ватенки, ушанки, колхозници! Уджасссс, разплитам си чорапа от нерви! Колко козяци се самоубиха вече?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 луд

    3 9 Отговор

    До коментар #78 от "До глупавото ми момче":

    Нямам представа какво ти е отговорил човека, но това което си написал е само заяждане с полуистини. Първо, цитираш историята написана от БКП (силно подправена и нагласена ). Та, България наистина има братя, но в държавите с окончание -стан (бивши републики). В Русия има една общност - бесарабски българи, които също може да се нарекат наши братя, но на тях руснаците гледат като на цигани. Второ, генетически имаме толкова общо с руснаците, колкото и със словаци,чехи, поляци, словенци (виж. учебник по генетика). Трето, признателен съм на руснаците, които са ни освободили , макар че отново има изопачаване (митологизиране) на историческата истина, най-вече в мотивите за започване на войната довела до нашето освобождение. Признателността обаче при тебе и доста от писалите тук се е превърнала в роболепие. Мисля ,че е време да покажем гръбнак, да спрем да се кланяме и да помислим как да сме повече БЪЛГАРИ, а не 16-та република. Не е необходимо да обиждаш за да напишеш нещо умно. Весело посрещане на Новата 2020г

    Коментиран от #82

  • 82 хамсал

    4 4 Отговор

    До коментар #81 от "луд":

    Последното изречение, единственото смислено!

    Коментиран от #83

  • 83 луд

    4 7 Отговор

    До коментар #82 от "хамсал":

    Може и да си прав за себе си. Истината има много страни. Проблема е , че се връщаме много назад. По този път може да стигнем до Адам и Ева. А тук все пак обсъждаме България европейска държава ли е или руска губерния. Аз съм за Независимост от руските варненки и американските кравари. Чуствам се европеец.

    Коментиран от #84

  • 84 луд

    3 7 Отговор

    До коментар #83 от "луд":

    Руски ватенки:)
  • 85 НАТО ВЕЦ

    3 3 Отговор

    До коментар #72 от "Този човек":

    Ми, независима е. От нея нищо не зависи ;)
  • 86 Ники

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Ей подлога руска, нямаш ли срам бе,
  • 87 Димитър

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Комуниста":

    Ей руско зомби, ако руснаците се опитат да използват комплекса Камчия за мека сила по думите на конската глава Лавров те ще превърнат този център (без значение името му) насочен срещу България, Нато, балканите и целият западен свят. Ще пострада националната ни сигурност и националният ни суверенитет. Вече има един руски анклав в България и той е Росенец. Така, че ако това се случи ще се запътим към евразийската кочина-Русия. Не вярвам да има и един нормален Българин които би подкрепил такова крайно опасно за България гнездо на руските оси. Българската държава, президент и парламент трябва решително да пресекат този крайно опасен прецедент. Правителството на Станишев и крадлата и министър Е. Масларова е подписала този трагичен договор с Москва. Явно в България има достатъчно руски лакей готови в омразата си към България да я подарят и предадат на Русия обслужвайки ежедневно руските интереси. Интересното е че българският народ не е упълномощавал никой да извършва такива сделки с руснаците зад гърба на народа. Правителството може да закупи този комплекс.
  • 88 бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "Пенсионер":

    До "пенсионер" : г-н Иван Костов,ти ли си?
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Пътник

    1 1 Отговор
    Трябва базата да се национализира и всички руснаци вън!!!!
  • 91 Българин01

    1 0 Отговор
    База или не предстои да се види и реагира като му дойде времето.
    В този момент и от известно време има други чуждестранни бази на българска земя. Това е проблема.