13 Юли, 2012 13:52 1 258 6

Борисов: Вчерашното решение на ВСС е провокация, насочена срещу правителството

  • мирослава тодорова-
  • борисов-
  • всс
Борисов: Вчерашното решение на ВСС е провокация, насочена срещу правителството - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Вчерашното решение на ВСС, чиято репутация в обществото мога да определя като противоречива, е чиста провокация, насочена срещу кабинета”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по повод решението на ВСС съдия Мирослава Тодорова да бъде уволнена от поста председател на Съюза на съдиите, съобщиха от правителствената информационна служба.

„Решението е взето без дебат, въпреки предложението на правосъдния министър Диана Ковачева за това. Има данни и за други подобни случаи, които не са завършвали с такова тежко наказание и дори са оставени без санкция. Затова подобно решение, взето няколко дни, преди да бъде публикуван докладът на ЕК, определям като провокация, която обслужва други политически проекти, и е пряко насочена срещу кабинета”, допълни премиерът Борисов.

„Не бива да се забравя, че този ВСС беше избран от предишното Народно събрание с гласовете на партиите на Сергей Станишев, Даниел Вълчев и Ахмед Доган. Мисля, че би било огромен жест към демократичното ни общество съдия Мирослава Тодорова да бъде изслушана от ВСС и след това да се вземе окончателно решение”, допълни министър-председателят.


 


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 'айдука

    0 1 Отговор
    Мошеник.
  • 2 Слава на ГЕРБ

    0 1 Отговор
    Слава на нашата партия любима.Слава на нашия велик вожд ББ.Вечна дружба с КНДР и Куба от векове(((абе не е точно така,ама 'айде))) за векове.Благодарим ти учителю за грижите,които партията и лично ти полагате за добруването на народ и родина.Да живее ГЕРБ.Да живее майката на всички партии БКП.Да живее и нейната свидна рожба ГЕРБ.Да живее.
  • 3 Тиква гадна

    0 1 Отговор
    Тиква проста, лъжлива, продажна, самовлюбена.
  • 4 Cruelty

    0 1 Отговор
    Всички са мошеници, и им гледам сеира от 40 години, вие сега ли го разбрахте ?
  • 5 ВИП АМГ

    0 0 Отговор
    vijdam che s komentarite si pokazvate che s palna sila si zaslujavate gavrata na chervenite kradci i obiici s vashite diadovci i deca.neka vi e shtom ste tolkova ogranicheni i pliuete Borisov choveka koito pone neshto pravi.niamam dumi otvrashtavam se ot takiva balgari kato vas.
  • 6 Правда

    0 0 Отговор
    БРАВО ГОСПОДИН ПРЕМИЕР! Най-после да не сте съгласен с мнението на любимеца Ви Цветанов и да не пеете в синхрон. Срам и позор за ВСС. Докога ще изпълняват политически поръчки и ще имат различен аршин към отделните съдии - например Владимира Янева, семейната приятелка и протеже на Цветанов. А защо ВСС не си направи труда да види как се спазват сроковете за решаване на дела в другите съдилища, като например Административен съд София- III касационен съд със съдия Десислава Корнезова. От 17.02.2012 год. над 5 месеца чакам решение по делото. В протокола от заседанието на същата дата изрично визираната съдийка е записала, че съда ще се произнесе в срок???? А този срок е един месеца. БРАВО!!!!!!!!
    Изобщо за какво говорим!