Last news in Fakti

8 Март, 2020 10:00 3 786 78

Русия ще вярва хем в комунизма, хем в бога

  • москва-
  • русия-
  • комунизъм-
  • бог

Кремъл се държи така, сякаш става дума за незначителна промяна. Но истината е друга: конституционните поправки, предложени от Путин, задълго ще обрекат руснаците на безсмислени и безпощадни конфликти

Русия ще вярва хем в комунизма, хем в бога - 1
Коледна служба в Москва Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В Долната камара на руския парламент е внесен пакетът с президентските поправки на Конституцията. Държавната дума ще го приеме още на 10 март, а на 22 април - в чест на 150-годишнината от рождението на Ленин - руснаците са призовани да гласуват измененията в Основния закон.

Кремъл упорито твърди, че не става дума за приемането на нова конституция, нито дори за сериозни промени в съдържанието ѝ. Аргументира се с това, че ключовите членове 1, 2 и 9, които не могат да се променят без да се свика Конституционното събрание или да се проведе референдум, няма да бъдат пипани.

Конституцията на Путин е нов документ

Но дори и само обемът на предложените промени говори за това, че в крайна сметка ще се получи съвсем нов документ. Първоначалните президентски поправки, представени в Думата, заемаха 21 страници.

Новият "пакет на Путин" е от 24 страници. Като цяло се получават 45 страници с промени в един документ, който обхваща едва 64 страници.

А и предлаганите изменения в никакъв случай не са маловажни. Руският език е наречен "език на държавообразуващия народ", Русия се оказва исторически правоприемник на СССР, но същевременно се твърди, че предците са предали на руснаците някакви си идеали (без да се уточнява какви) и вярата в Бога. Държавата сама си присвоява правото да "защитава историческата истина", а дискусии по възможността за отчуждаване на земя "не се допускат".

Освен това държавата безсрамно надниква и в спалните на руснаците, тъй като - според новия текст на Конституцията - "семейството, майчинството, бащинството и детството" се оказват сфери, контролирани от държавата. При това бракът е описан само като съюз между мъжа и жената.

Фиксирано е и съотношението между минималната работна заплата и нивото на жизнения минимум в Русия. Освен това е записано правото на държавата да въвежда ограничения, засягащи кандидатите за държавни постове - забранява се например на държавните и на общинските служители да имат жителство в други държави или имущество зад граница. Кандидатите за президентския пост трябва да са живели в страната не 10 - колкото е сега, а 25 години.

Инакомислието е забранено

Всичко това няма как да бъде наречено "незначителни промени". Но Кремъл се опитва да докаже тъкмо това пред Конституционния съд, който ще трябва да разгледа поправките преди те да бъдат приети от Думата. Защото въпросните поправки ще се приемат и узаконят именно от депутатите, а допитването до народа, измислено от Путин, няма никаква юридическа сила.

Народът се оказва изхвърлен от Путиновата конституция, там вече не се говори за многонационалния му характер. Именно тази многонационалност обаче се явяваше държавообразуваща според конституцията от 1993 година. А сега вече се говори само за Руската федерация, която на всичкото отгоре била с "хилядолетна история". Заради неподходящата формулировка това би могло да предизвика неприятни асоциации с човеконенавистния "хилядолетен райх" на нацистите, който за щастие се срина още преди да се отправи към бъдните хилядолетия.

Новият закон на Владимир Путин е обърнат изцяло към миналото. На места той прилича повече на нравствен кодекс на путинизма. Съвсем очевиден е опитът да се събере и запише в конституцията всичко, свързано с прословутата "стабилност" и с онова, което днес в Русия наричат "традиционни ценности": от паметта за победата на СССР във Втората световна война до брака като съюз между мъжа и жената. Макар че всичко това би могло да се замени с една-единствена фраза: "инакомислието е забранено". Конституционните поправки на Путин изцяло противоречат на сегашната руска конституция, която забранява създаването на каквато и да е държавна идеология и въвеждането на цензура.

Новата конституция: разделяй и владей

Съвсем очевидно е, че тази конституция няма да обединява, а точно обратното - ще задълбочава разломите, които отдавна съществуват в руското общество. През последните две десетилетия в името на властта руската управляваща класа старателно настройваше едни срещу други различни социални групи на руското общество, за да попречи на възникването на обществено съгласие и на солидарни ценности. Сега тази политика ще бъде закрепена и конституционно.

Ако в страната не настъпи някаква смяна на политическия режим, руснаците за дълги години ще бъдат обречени на безсмислени и безпощадни конфликти, раздухвани от пропагандата на Кремъл.

Червените ще се борят срещу белите, атеистите - срещу вярващите, консерваторите срещу либералите, националистите - срещу космополитите и така до безкрайност. И всичко това ще става под погледа на циниците, чиито предци им били предали едновременно и идеалите на комунизма, и вярата в Бога…


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олег

    36 57 Отговор
    Долу ръцете от Руската Федерация!

    Коментиран от #15, #16, #27, #35

  • 2 Наташа

    23 50 Отговор
    Я хочу СССР товарищи!
  • 3 Анти милиционер

    34 58 Отговор
    Какъв комунизъм в Русия, бе изкоран Соросе? Пий си хапчетата.... аман от третокласна западна пропаганда.
  • 4 Ферщанден

    40 12 Отговор
    Германия вярва в третия пол и Грета.
  • 5 Василий

    29 21 Отговор
    России и Турции вечная дружба плечу к плечу слава дружба народов России и Турции
  • 6 Начо

    32 19 Отговор
    Най добре да вървят в упутину
  • 7 горката Русия

    38 24 Отговор
    Горката Русия и горките руснаци ! Но всеки народ заслужава съдбата си ,потомците на крепостните мужици (роби) ще приемат съдбата на дедите си (съдейки по новата Конституция ,която Путин им е приготвил).

    Коментиран от #55

  • 8 ЗЕВС

    29 48 Отговор
    Подкрепям промените с две ръце, дай боже и в наща конституция такива промени. Честит 8- ми Март на всички, които се чувстват жени.

    Коментиран от #37

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Кирил

    40 25 Отговор
    Става дума за това,да контролира всичко пожизнено.
    Всеки народ си заслужава управлението.руския никога не е бил способен на свободен и достоен живот.

    Коментиран от #29

  • 11 нагайка

    41 22 Отговор
    В Русия свобода не е имало никога ,нацията разбира само от нагайка и се радва и благодари на подтисника си ,докато ги налагат с нея.

    Коментиран от #39

  • 12 оксиморон

    40 19 Отговор
    Русия и демокрация ???!!! Очевиден оксиморон.

    Коментиран от #69

  • 13 стоян георгиев

    40 20 Отговор
    проблема на путин е че като милиционер няма как да създаде политическа и икономическа концепции.свети ленин и свети сталин са част от съветската религиозна концепция!и за да е по-лесно на всеки дето иска да опонира на тъпотиите му се полага затвор или куршум.другарите у нас от гаражите с домашарката много ги кефи тоя стил.другари ,заселваите се в русия бе!нали е спуер?що висите в гадния ес при геове и гмо та?само да ви кажа другарчета че в русия опитите ви да опонирате на власта ще завършат печално за вас и ще се върнете като бити педали ако въобще успеете!
  • 14 Диамантената ръка

    41 20 Отговор
    Тия направо да върнат крепостничеството и да се приключва...
  • 15 fly

    39 17 Отговор

    До коментар #1 от "Олег":

    Заминавай за там и не се връщай, шумкар.
  • 16 pepy

    54 13 Отговор

    До коментар #1 от "Олег":

    "Долу ръцете от Руската Федерация!"

    Това го кажи на кремълския шеф, който определено иска да съсипе федерацията...
  • 17 Zezo

    41 12 Отговор
    Комунизъм и Бог. Смех
  • 18 Истината

    25 35 Отговор
    Истината е, че дойче гнойче нямат нищо общо с нея. Руснаците ще вярват на каквото искат, а жалкият лай напропагандистките медии само показва безсилието на запада.

    Коментиран от #21, #76

  • 19 Руските свине

    35 17 Отговор
    Нито построиха комунизма, нито са вярвали в него. Никога те са били дълбоко религиозни, нито са пазител на православието.
  • 20 free man

    11 14 Отговор
    Жизненоважно за българите е какво прави с крепостните джуджето-диктатор.Ще плагиатствам от"класика"с ник"МЕСТИМ".Поздравявам жените с празника,а рускините моля за включване в местенето.Легенди се носят по черноморието за уменията им в местенето от ръка в уста,уста в уста,уста в дупе, дупе в куте,куте в уста и така до края на света.Наздаровя!!!!!!!!!!
  • 21 Истината

    35 19 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Между Европа и Русия има цивилизационна разлика и тя се състои в това, че Русия е азиатска страна. Тя не е заселена както ни казват със славяни а с угро-финско-татарско население. И в тази обширна територия никога не е имало демокрация, там винаги човека се е подчинявал сляпо на властта. Големия руски историк Соловьов казва: „За нас, руснаците е престъпление да се съмняваме в правото на властта да прави с нас всичко, което си поиска”. Следователно,руснаците никога не са били свободни. През цялата си история те само са задушавали свободата на другите. На тях свобода не им е нужна, те се подчиняват на властта и считат това за ценност.

    Коментиран от #46

  • 22 АААААА

    25 7 Отговор
    Те комунистите станаха по вярващи от папата и по капиталисти от капиталиста ,само че всичко това се случи след първата им торболенция и след първия натрупан или по скоро откраднат капитал !

    Коментиран от #33

  • 23 Skull 322 Bones

    26 11 Отговор
    Всичко е фалшиво в тази държава! Тези, които налагаха атеизма, претендират за стожер на православието. Поп от КГБ, си позволява да тропа по масата и налага " историческата истина". Без да имам братя руснаци, ми натрапват някакви. Няма други, които отношението към тях самите, да го превръщат в задължение - такова, каквото те ти определят. И за толкова време световна история, какво ли не е налагано, само не и задължението да обичаш някй (фили) ха ха. За капак, все се чувстват неразбрани, неоценени.
  • 24 Име

    8 27 Отговор
    По-големи комунисти от Дой Чавеле няма. Дoлни шорошоиди.
  • 25 Брей колко

    12 21 Отговор
    много хора тук загрижени какво става в Русия. Нещо да не ви е матушка или сте интернационалисти или кво?
  • 26 Смехурко

    17 25 Отговор
    Конфликтите тепърва ще възникват не в Русия, а в преебаната от рязаните Европа!

    Коментиран от #34, #42

  • 27 Stormtrooper

    23 5 Отговор

    До коментар #1 от "Олег":

    Руската федерация ха ха. Федерация
  • 28 другарят

    12 24 Отговор
    Поредната помия на Гьобелсовата медия дойче леле.Първо никъде не пише "идеалите на комунизма", а става въпрос за общо-човешките идеали и вярата в Бога! Освен това този неграмотен джендър би трябвало да знае че "идеалите на комунизма" идват от Християнството и няма противоречие дори да беше така. Грешката на комунистите навремето е била, че вместо да заявят че тяхната идеология е създадена на основата на Християнските ценности, те се опитват да заменят Бога с партията и отричайки анти-прогресивните догми на църквата, те фактически отричат цялата църква.
  • 29 Хахаха

    9 27 Отговор

    До коментар #10 от "Кирил":

    Става дума за това, че неграмотните са обречени да повтарят само пропагандистските тези на англосаксите, т.к сами нито могат да прочетат първоисточници, нито да асимилира същността на въпроса.
  • 30 Хахаха

    12 27 Отговор
    А за какъв комунизъм в Русия иде реч? Той е само в главите на писачите, т.к. те останаха в миналия век в мисленето си и си спряли своето развитие, а Русия им била виновна, че не отговаря на техните елементарни представи.
  • 31 Нео

    23 5 Отговор
    Целта е ясна - държава от контролирани зомбита!Държава, в която най-голямото прегрешение е "собственото мнение"!
  • 32 pantata

    1 7 Отговор
    ..."ne bıdi po katolik ot papata"..."dve dini pod edna mışnitsa.."...vızhod na uma i logikata..Putkin priyemi İslama...tam ima podobni...vızgledi...mojebi za tova tolkova si padış po SİRİYA...Leninsko HOMO izvraşteniya na 100 godini
  • 33 Stormtrooper

    21 5 Отговор

    До коментар #22 от "АААААА":

    И това между другото е гениално - план не за ден и два напред. Ограбват айдуците (партизаните) богатите, карат бедните да строят " общото "и накрая," общото "става тяхно. На всичкото отгоре, тези капиталисти, каквито никога не е имало в човешката история, се правят на социялисти. Едно не мога да отрека-те са гении на мимикрията, те са я измислили.
  • 34 Истината

    23 9 Отговор

    До коментар #26 от "Смехурко":

    Понеже си неграмотен русофил ще ти кажа, че в ЕС има 25 милиона мюсюлмани при население 550 милиона. В мръсната руска кочина при население 145 милиона мюсюлманите са 30 милиона като само в Москва са 4 милиона а в Санкт Петербург 1 милион.
  • 35 12 udar

    2 22 Отговор

    До коментар #1 от "Олег":

    150+
  • 36 Само питам

    23 8 Отговор
    Колко голям боклук и мръсна отрепка трябва да си за да защитаваш чужда държава враг на България?

    Коментиран от #49

  • 37 12 udar

    4 21 Отговор

    До коментар #8 от "ЗЕВС":

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 38 Карл Маркс

    21 9 Отговор
    "Русия е име узурпирано от московците. Те не са славяни и въобще не принадлежат към индо-германската раса. Те са натрапници, които трябва да бъдат прогонени на изток от Днепър и по-далече.”


    „Московия (Русия) е плащала данъци на кримския хан, неин суверен и правоприемник на Златната орда чак до 1700 година. Московският цар е посрещал кримския посланик извън границите на града, качвал го на коня си, а той пешком, водейки коня за юздата го отвеждал в Кремъл, поставял го на трона, а самият той коленичел пред него.”
  • 39 12 udar

    6 22 Отговор

    До коментар #11 от "нагайка":

    Chiba be,sorosoid !!!
  • 40 Истината

    20 8 Отговор
    И. П. Павлов в речта си при награждаването му с Нобелова награда казва буквално следното: “Длъжен съм да кажа моите печални наблюдения за руския  човек. Той има такава слаба мозъчна система, че не е способен да възприема действителността като такава. За него съществуват само думите. Неговите условни рефлекси са координирани не с действителността , а с думите."
    Наблюденията на нобелиста важат в пълна сила и днес.
  • 41 кисел

    12 10 Отговор
    Не се грижете за религията на Русия.По-добре погледнете какво направи ИБРИКЧИЯТА Бойко М. Борисов на 3 МАРТ/Освобождението на България от турско робство от РУСИЯ/ като предаде ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ на своя поробител.Опозори всички българи.

    Коментиран от #47, #57, #74

  • 42 12 udar

    8 22 Отговор

    До коментар #26 от "Смехурко":

    ...под натиска на същото Дойче веле-официалния орган на световния ционизам !!!
  • 43 Алексей Толстой

    20 7 Отговор
    "Има две Русии. Първата Киевската е с корени в световната и в европейската култура. Идеите за доброто, честта, свободата и справедливостта, тази Русия ги разбира така както ги разбира и целия Западен свят.

    А има и една друга Русия – Московската. Това е Русия от гората, монголска, дива и зверска. Тази Русия направи свой национален идеал кървавата деспотия и дивата жестокост. Тази московска Русия от най-стари временна е била, е и ще бъде пълно отрицание на  всичко европейско и е ожесточен враг на Европа!”
  • 44 Ха...ха..ха..хаааааа

    19 6 Отговор
    Такъв цирк може да стане само във Великата Рус...комунизъм, бог, цар, а ген сек ще имали? Лично Гундяев ще следи да ли вярват в бог...ха..ха, тия ще ме уморят от смях...а по спалните кой воайор ще наднича..а..да ли правят деца...смях. Първо приемник на СССР, оох ще се пукна бе...от смях...смятайте, ще изчезне РФ като СССР, ааа..ставай страна огромная...вперьод към спалните и църквите...За Путину за Родину.
  • 45 А. П. Чехов

    21 5 Отговор
    Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал от  с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.

    Коментиран от #52

  • 46 12 udar

    6 21 Отговор

    До коментар #21 от "Истината":

    Да ти ЕПМ !!!

    Коментиран от #48

  • 47 Българин

    23 6 Отговор

    До коментар #41 от "кисел":

    Русофилстващите безродници винаги са бъркали православието с ПУТИНОСЛАВИЕ!
  • 48 Истината

    23 9 Отговор

    До коментар #46 от "12 udar":

    Русия е най-мръсната и до погнуса отвратителна страна в цялата световна история. Там са селекционирани  чудовищни морални уроди при, които понятията за Добро и Зло са обърнати наопъки. През цялата си история тази нация се е въргаляла в лайната, в които иска да потопи целия свят.

    Коментиран от #50

  • 49 12 udar

    10 28 Отговор

    До коментар #36 от "Само питам":

    Най-голямия враг на България са хамериканците и подвластната им соросоидна СГАН!!!

    Коментиран от #51, #63

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Само питам

    24 8 Отговор

    До коментар #49 от "12 udar":

    Руската кочина и верните и еничари, безродници са най-големити врагове на България!
  • 52 Ееее....браво...

    23 4 Отговор

    До коментар #45 от "А. П. Чехов":

    По точно описание не може да се направи. С няколко думи казваш абсолютно всичко за тази страна и този народ...браво.
  • 53 Истината

    23 6 Отговор

    До коментар #50 от "12 udar":

    Първо трябва да се изрине руският боклук оставен в България преди 140 години. И от кога България е родина за българофобите национални предатели.
  • 54 Госあ

    7 22 Отговор
    Аха, само капиталистите вярват в Бога, нали всички знаем в кой Бог ? Заради тая тяхна вяра е такъв бардак света. Като роман на Сартр и Мопасан.
  • 55 Stormtrooper

    7 4 Отговор

    До коментар #7 от "горката Русия":

    Те кога не са носили сътбата на дедите си? Странното е, че се гордеят с нея. По-гендарско от това няма, а за гендари говорят.
  • 56 Наблюдател

    11 8 Отговор
    Не случайно герба на руската кочина е двуглава птица. Шизофрения отвсякъде!
  • 57 Лют 1908

    15 0 Отговор

    До коментар #41 от "кисел":

    Какво означава думата русофобия, какъв е нейния произход и как тя се вписва спрямо " освобождението"?
  • 58 одъртял комсомолец

    5 18 Отговор
    Най-важното в предложените промени разбира се е смяната на модела- върви се от президентска към парламентарна република. Смятам, че това е много голяма грешка, но естествено Дойче веле въобще не засяга този проблем. В крайна сметка нали и те си имат канцлер, който управлява точно толкова , колкото и Путин. Демагогия на квадрад. Вместо това ни занимават с джендърски неволи и проблеми. Що се отнася до връзката християнство- комунизъм.....Та нали в крайна сметка комунизма си е чиста проба развитие на християнската идея с по- модерни средства. Всъщност като се замисля при мръсния социализъм обществото беше много по- близо до християнския морал, отколкото сегашното. И курвите бяха по-малко и по-малко се крадеше и прошляците по улиците бяха доста по- малко.....
  • 59 Не знам дали

    3 15 Отговор
    хората свързват 24 юби с рождения ден на Ленин, но със сигурност _ май е Ден на Победата. Много плоски внушения на ДВ. Публиката вече не е толкова проста.
  • 60 троцки

    23 7 Отговор
    Каквото и да напраят руския народ ще живее зле,защото кремъл и кръга около него си живее живота за сметка на обикновените хора!
  • 61 Грух

    6 25 Отговор
    Ехоо, къде са службите !

    Ква е тая чужда медия, дето ми я врете в очите всеки ден !

    Стига прозападна пропаганда !
  • 62 Грух

    6 26 Отговор
    Дойче зеле да си го в зъгъ !
  • 63 Ти пиян ли си...

    26 10 Отговор

    До коментар #49 от "12 udar":

    Какви американци са ти врагове бе глупако? Че и някакви соросоиди. Врагът на България е Русия бе момче...ти от Марс ли падаш че не си го разбрал още. Това е една територия на меакобесие и изостаналост, това накратко ти го пиша, за другото се позаинтересувай сам.

    Коментиран от #64

  • 64 Грух

    4 16 Отговор

    До коментар #63 от "Ти пиян ли си...":

    Бухлук сте вие, драги.
  • 65 Вярващ в Исус

    5 7 Отговор
    Хoрaтa, кoитo нe вярвaт в БOГ пoд кoятo и дa е Нeгoвa фoрмa и рeлигия, кaтo нaпримeр хриcтиянcтвo, eврeйcтвo, мюcюлмaнcтвo, будизъм и нaй-рaзличнитe рaзнoвoднocти нa тeзи църкви ca нaй-пoдaтливи нa тaзи чумa. Aтeиcтитe, кoмуниcтитe, нaциcтитe, фaшиcтитe, хитлeриcтитe, рacиcтитe, aтaкиcтитe, руcoфилитe пo-дoбрe дa ce зaпacят c прoдукти и дa нe излизaт oт дoмoвeтe cи дo втoрo нaрeждaнe...Тe прocтo ca мaгнит зa вируcитe....зaщoтo душитe им ca бeздушни вeчe...Издишaли ca oтвcякъдe!!
  • 66 Tate

    8 4 Отговор
    Световният ционизъм ,масонството и капитализма докараха Руският народ до просешка тояга !! Те измислиха Ленин който е докаран с брониран влак от Швейцария този гаден СИФИЛИСТИК и Световната МАФИЯ прецакаха Русия както НИКОЙ преди това ! Русия е била ВТОРА по икономически ръст в 1909 година ,това плаши запада и ТЕ(западняците ,масони и илюминати) докарват изрода Ленин да прави глупости коитоп и досега клатят Русия !! Жална ни майка с такива "Съюзници" Забележете че Руснаците още се "другаросват" толкова изкривен мироглед незнам къде има по света !!
  • 67 Сандо

    3 7 Отговор
    Малко пояснение:Конституциите на всички страни от Източния блок бяха написани под диктовката на западните сили,разбирай САЩ и ръководени от тях формирования.Те са изразител на неолиберализма и гарантират проблеми в развитието на държавите.Някои се усетиха и нанесоха поправки,а други като Унгария си написаха изцяло нова Конституция.Сега за Русия:усещането е,че е взет превес над т.нар. западни либерали,носещи определена вина за състоянието на страната.Някои от поправките вбесяват евроатлантиците,защото те могат да окажат сериозен ефект върху западните общества.За българската конституция ще цитиран думите на проф. Ал. Джеров,казани пред Скат,че докато са писали конституцията,те непрекъснато са се съветвали със западните приятели и с Римския клуб - всеки да го разбира както може.За мен тази Конституция освен виновник,е и гарант за хала,в който се намираме.Смяната и може да даде тласък тръгването ни по нов път.
  • 68 Теолог

    6 20 Отговор
    Толкова аматьорска написана статия и толкова глупави коментари, много рядко се четат.

    Накратко - първите християни са изповядвали идеите на утопичния социализъм. А християнството се е развило като религия на бедните и робите. Раннохристиянските общини се изграждат по принципите на комунизма.
    Внимателният анализ на евангелските текстове показва, че християнството е било учение близко до научния комунизъм.

    Коментиран от #71, #78

  • 69 бай Шиле

    2 21 Отговор

    До коментар #12 от "оксиморон":

    Прав си.Демокрация има само в Саудитска Арабия.Там миналата година даже разрешиха на жените да карат автомобили.С придружител.Глупак такъв,имаш ли представа,че в Русия компартията не е управляваща,а е със затихващи функции.
  • 70 Български по хелзинкски комитет

    1 20 Отговор
    Дойче веле не са мръднали и един сантиметър от пропагандата на 60-те години на 19 век.Много вероятно е там да има руски шпиони,които подклаждат тази глупава линия.
  • 71 pepy

    24 1 Отговор

    До коментар #68 от "Теолог":

    Интересно защо са обръща внимание само на заигравките с религията - може би най-малкия проблем... Кремъл нито е извор, нито е център, нито ще бъде на Източното православие...

    Има много повече заигравки с многонационалността, "хилядолетната история", мислене различно от кремълското - цензура, съветските простотии и т.н.

    Оставяш 3 члена от Конституцията и всичко останало - поправки... Плюс това, широко рекламираното допитване е само за парлама - поправките ще се узаконят от депутатите...
  • 72 Абориген БГ

    2 2 Отговор
    Христос е комунист.

    "Ако имаш две ризи, дай едната на ближния си..."
  • 73 С една дума:

    15 1 Отговор
    С една дума -дрън,дрън,че пляс !!! Никаква демокрация не може да има в Русия !!! А какво е всъщност там при тях ???
  • 74 Zezo

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "кисел":

    Бойко отиде при Ердоган,щото ДЖАГАЛИТЕ са на нашите граници. Не знам какво са си говорели ама ДЖАГАЛИТЕ ги е шубе от нас. А къде беше Радев ВИРУСОЛОГА-на Шипка, да ни каже че България е освободена.Голямо откритие. При Ердоган трябваше да отиде Радев да разговаря като президент с президент. Нали е Главнокомандващ. Само че Ердоган не го ебават за нищо.
  • 75 Zezo

    7 0 Отговор
    Много изостанаха руснаците. Бог и комунизъм на едно.Цялата им нация е такава,объркана,шизофренична,неорентирана към света. Особенно Що се касае до задоволяване нуждите на хората-оръжие,водка,лентяйство-има нещо недомислено.
  • 76 Zezo

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Маи СССР се разпадна,а запада обратното.
  • 77 Zezo

    7 0 Отговор
    Комунисти вярващи в Бога.Ленин ще се обърне в гроба,На Сталин ще му окапе мустака,Брежнев ще надуе овисналите си бузи, А Путин се радва на постижението си. СМЕХ.
  • 78 kurnik

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "Теолог":

    vsiçki religiyi i revolutsi sa zapoçnali taka "svoboda..bratstvo ..ravenstvo... "hauçen komunizım a ne nauçniya kakvo izmıte vsiçko tova e mnogo dobro ama za ROBOTİ... dori v kurnika ima yerarhiya TATE PETLO reje i biçe