Last news in Fakti

18 Март, 2020 16:00 8 750 54

Фуражката на Мутафчийски

  • коронавирус-
  • ген. венцислав мутафчийски-
  • кризисен щаб

Членовете на националния щаб за борба с Коронавируса, хабер си нямат от случващото се в Лондон

Фуражката на Мутафчийски - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Първите дни на март - най-хубавото време за ски. Сняг и слънце - благодат. За скиорите, ресторантьорите, хотелиерите и ски-учителите. Върха на сезона за сектора. Един 9-годишен хлапак от Лондон обаче пристига с баба и дядо да се пързаля в Банско. Малкият калпазанин е носител на вируса, както голяма част от неговите съученици. Нещо което се счита за нормално от поданиците на Английската кралица.

Членовете на националния щаб за борба с Коронавируса, хабер си нямат от случващото се в Лондон. Загрижени да се показват по два пъти на ден по телевизията, те не са чули нищо за налудничевата мисъл на Борис Джонсън.

Според него, когато 60% от британските граждани бъдат заразени, тогава автоматично цялата нация ще бъде имунизирана. Това е теорията за HARD IMMUNITY. И понеже англичаните са 66 милиона, след като 40 милиона се разболеят, всичко щяло да се оправи от само себе си. И докато Мутафчийски, с неговия щаб с измачкани панталони, рапортуват за постъпилите в Пирогов, самолетите изсипват англичани, от които всеки трети е може би с вирус.

Така се слага началото на туристическата паника и прибързания край на ски сезона, по вина на "щабната" немърливост и късогледство. Всички български курорти Банско, Пампорово и Боровец са окупирани от полиция и инспектори. Смаяните чужденци - собственици на апартаменти, са задължени да попълват декларации, които не служат за нищо.

Как не се намери поне един от "щаба", който да наложи тест за Коронавирус на всеки слизащ от самолет, дори и да е българин. Защото някакъв Льольо от Варна, точно сега му се дояли спагети в Бергамо, след това вкусил паеля в Барселона и като се прибрал в морската столица се предал на санитарните власти.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 все пак е нещо

    80 27 Отговор
    Добрутро , все пак се събудихте и осъзнахте, че тия за нищо не стават.

    Коментиран от #52

  • 2 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    45 30 Отговор
    Генерал Мутафчийски Генерален секретар на Централния комитет на Българската Комунистическа Партия и Председател на Държавния съвет на Република България!

    Коментиран от #5

  • 3 Последния софиянец

    40 13 Отговор
    Пестят от проби.

    Коментиран от #11

  • 4 Българин

    111 22 Отговор
    Според мен не сте прави. В Италия в момента е мор, Испания и там има много жертви вече, Англия от вчера се стреснаха и рязко сменят курса, защото и там случаите, и жертвите рязко скачат. А ние тук го плюем човека. С това здравеопазване в окаяно състояние и при положение, че не сме богата държава, само с крути мерки бихме се опазили, ако въобще може да се опазим. Бог да пази България и Народа ни!!!

    Коментиран от #22, #30

  • 5 Илия

    43 10 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬":

    Ти сигурно би се справил по-добре на негово място.

    Коментиран от #47

  • 6 РАСО

    42 10 Отговор
    ....статията е толкова глупава ,че този Чеков дори и той не мможе да я разбере....хабер понятие си няма от зарази и вируси....Но поне става ясно кой е направил вируса и кой има може би готова ваксина за нея ,след като не се страхува от нея....
  • 7 Мундира без фуражка

    19 2 Отговор
    Как пазят българските граждани и усигуряват ли хигиена и защитни матеряли в болниците.
  • 8 както обикновено в случая

    23 36 Отговор
    Проблемът не е във фуражката , а в това , че главата му служи само за поставка на фуражката.

    Коментиран от #44, #45

  • 9 оня с коня

    17 4 Отговор
    Божо Чеков се ядоса не на шега и сега ще ги Разжалва всичките.А че по тоя начин ще остави Радев без Военачалници,това хич не му минава през ума!Все пак да каже Чеков - Знае ли/присъствал ли е/ КАК се прави Тест за Вируса,КОЛКО ВРЕМЕ след заразяването е Ефективен като Инфо и МОЖЕ ЛИ да му се доверим на 100% ако тестваното Лице няма Явни Симптоми на зараза и да НЕ ГО ПОСТАВЯМЕ под Карантина за 2 седмици?
  • 10 Цар Симеон

    18 2 Отговор
    Неграмотен, herd - стадо, не hard. Аре научи се малко, па после давай акъл за панталоните.
  • 11 гост

    24 3 Отговор

    До коментар #3 от "Последния софиянец":

    И за какво са ти на теб проби?Домусчиев с проба отрицателна ,след 10 дена болен от корона вирус .Тия проби само ще подлъжат хората ,че не са заразни ,но в следващите 2 часа картината се обърнала.Я го виж Боби Британски как беше подкарал стадото,но не му се получи,сега му сърбаме попарата,ако беше по отговорен към сънародниците си.
  • 12 Българан Европейски

    21 9 Отговор
    Освен, че е доказано лишен от логично-мисловни способности, тоя изтърсак е и неграмотен!!! Изразът е HERD IMMUNITY, на български стадна имунизация. Ама важното е малкото, дърто маниаче да се тика напред, като специалист по всичко. Жалък, комплексиран НЕЩАСТНИК!
  • 13 Абе...

    18 11 Отговор
    Господин, Чеков!
    Вие за мен сте един мръсен ,продажник! Лицемер,страхливец и мръсен провал в обществото.Седите си там в панелката и пишете това което ви наредят ,мръсните капиталистически свине....свиня бездушна!
  • 14 miro23

    26 3 Отговор
    Поради невъзможност да бъдат тествани всички граждани ! Тестът не се прави като тест за бременност с чертички . Поинтересувайте се малко преди да пишете глупости ! Хората взимат мерки според възможностите които има в момента страната не само финансови а и физически като персонал и материални (тестове). Спрете да мислите ,че сте най умни и хората , които са там нищо не разбират . Опитайте се да не бъдете егоисти и да спазвате наложената карантина . Това е единствения за момента работещ доказан пример от Китай ! Държавата няма да ни спаси ако сами не си помогнем .
    #ОСТАНИ СИ ВКЪЩИ !
  • 15 към автора божидар чеков

    22 12 Отговор
    ЗА ЗНАНИЯТА ВИ ПО ИЗБОРНО ПРАВО ВЪВ ФРАНЦИЯ РЕСПЕКТ ,НО НЕ ДАВАЙТЕ ЪКЪЛ ЗА ЗАРАЗИ И МЕДИЦИНА ,УВАЖАВАЙТЕ ЧОВЕКА НА ПЪРВА ЛИНИЯ ПРОФЕСОР ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ
  • 16 Гост

    20 4 Отговор
    Стига¡!!Не ви срам!! Вижте какво става по света!Ако се разпространи вируса ,тогава!!!!!!! ще плювате , ама кого?
  • 17 Абе...

    13 5 Отговор
    Писалтелче, като гледам и ти потенциален приятел на Св. Петър!!! Дано да не пипнеш и ти тази зараза!!!
  • 18 Бесен Язовец

    17 8 Отговор
    Само свиняра Чеков не разбра, че човека от Варна не се е разхождал в Бергамо, а сано се прекачил на самолет за Испания и не разбра свиняра, че човекабот летището е отишъл в болница в София от която са го препратили по адресна регистрация да търси мед. помощ във Варна. Неграмоте изкуфял седесарник!!!!
  • 19 към автора божидар чеков

    9 6 Отговор
    Моля коментирайте 55 000заразени в англия ,според ,,С.З.О,, 8% умират от усложнения или 4000англичани .към днес 18март,щом сте вирусолог-поет-божидар чеков
  • 20 Васил

    7 2 Отговор
    Още със слизането от самолета или автобуса веднага тест
  • 21 Някой си

    8 0 Отговор
    Стегнала ги е фуражката всички, не само него.
  • 22 доц Николай Колев

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    А защо няма "МОР" във Великобритания и Швеция?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 незнайко

    2 1 Отговор
    Да има нещо вярно !!! Прочетете това (https://fakti.bg/mnenia/456059-doc-mangarov-pred-fakti-za-virusa-kade-barkat-shtabat-politicite-i-geshev) и ще разберете истината .
  • 26 пазителката

    15 9 Отговор
    Вместо да изливате помия кажете едно голямо благодаря на оперативния щаб и правителството за бързите мерки,благодарете и на медиците,лаборантите,санитарите,това са хората,които може би утре ще спасят живота на вашите родители,баби и дядовци.
  • 27 Тупангюро

    12 6 Отговор
    За простаци вирус няма ,тях нищо не ги убива.Хубавото е че не е заразна простотията им, трябва само да се спазва мисловна хигиена и морал. Стойте си вкъщи не излизайте , не пишете глупави статии и се помъчете поне малко да мислите ,ще бъде трудно но опитайте! А за всички нормални хора от форума , кураж и дисциплина държавата това сме ние!
  • 28 Матей

    8 7 Отговор
    След всичко което направи досега тоя Мутафчийски,кой си мисли да го предложи за президент?И нито има визия,ни помен от аристократично държание,изпълнява нареждания и то много гадни за повечето българи.Могат да го натресат напук,и резултата ще е съответно негативен.
  • 29 бърррррборкооо

    6 4 Отговор
    Тоя да не е Репата бе?! Оня бе Боко Тиквата... Курвелия... Свинчо Пасчов... Лудия Атакист... Все такава измет акъл ни дава и управлява... във собствен интерес и кеф!
  • 30 3333

    11 7 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Трябва да има строги мерки само спямо възрастните хора. останалите сами ще се справят с вируса. Не бива да си затриваме икономиката заради един грип. Всяка година има грипни вируси които водят до тежки пневмонии. Осъзнайте се хора.

    Коментиран от #38

  • 31 ИЗБЕРЕТЕ

    3 2 Отговор
    ОТ ТЪРКАНЕ ПРИ МИЕНЕ НА РЪЩЕ ЩЕ СИ ПРАОТЪРКАТЕ КОЖАТА - СЕПСИС -ГРОБИЩА.
    АКО НЕ ГИ МИЕТЕ- МОЖЕ ДА ОСТАНЕТЕ ЖИВИ С 10-ТИНА ДНИ 38 градуса.

    Коментиран от #36

  • 32 пфууу

    7 1 Отговор
    По-тъп анализ (статия) не бях чел!

    Коментиран от #37

  • 33 МВФ

    6 0 Отговор
    Осем милиарда мишлета...........................
  • 34 Пернишки пияница

    11 8 Отговор
    Тоя уенния де Муфтаджийски взима една фуражка пари заплата за четене на статистиката а не направи стратегия или екшън план за лечение и успокояване на обстановката тиквунски му работи дейба ф човката
  • 35 Пич

    6 6 Отговор
    Какво иска да каже този пенсионер Чеков? Че е по-важен туризмът и бизнесът от здравето на хората. Значи да оставим да се заразят всички и койтъо оцелее,оцелее. Ама той изобщо нормален ли е?
  • 36 Пич

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "ИЗБЕРЕТЕ":

    Ама ти как го реши така.Сепсис е усложнение и от коронавируса. А ако не иска някой да си мие ръцете, има дезинфектанти.
  • 37 Пич

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "пфууу":

    И аз така мисля.
  • 38 Пич

    5 2 Отговор

    До коментар #30 от "3333":

    Не е грипен вирус, това първо. Второ - всички са преносители,какви мерки ще вземеш други,като всеки по-млад може да зарази старите? Мислиш ли въобще. И трето: Няма гаранция за възрастова група, това че 90% поразява над 60 годишни не означава,че няма и по-млади жертви,такива има, и то са били здрави.
  • 39 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 5 Отговор
    Божидарчо, пак ли ти ръсиш мозък???
    Божидарчо-будалчо, мно-о-о-го дълга статия, може и по-кратичко: ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни!!! ОСТАВКА и предсрочни избори!!! /РЕШЕТНИКОВ/
  • 40 Пациент

    7 1 Отговор
    В нашата разгащена държава остана само името й без всякакво съдържание,защото повече от две десетилетия тя се спуска без задръжки по пързалката на либерализма,проповядват от големите в Европа.Затова и решенията,които се вземат в периода на сегашната криза се влачат след събитията,което е знак за пълното безхаберие на обединена Европа
  • 41 Опа Тропа

    1 6 Отговор
    Няма ли кой да научи журналистите че неща които не ги разбират не трябва да ги коментират ???

    А да не говорим че се опитват да правят пропаганда и налсагват омраза към сладоледа или киселото мляко!!!
  • 42 Wega

    2 2 Отговор
    СТИГА ВЕЧЕ.... КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОБЕДИНИМ ПО НЕ В ТАКЪВ МОМЕНТ..... ВСЕКИ ВСИЧКО ЗНАЕ ВСИЧКО РАЗБИРА....... НЕКА ДА СЕ ВЗЕМАТ НЕОБХОДИМИТЕ МЕРКИ......
  • 43 Хора

    3 9 Отговор
    Хораа,Русия пусна този вирус за да срине икономиката на Китай! Путин е замесен ,Тръмп е само пионка ! Бойко след тази пандемия се кани да напусне поста си , и ще замине ! Той също е човек на Русия !
    Познайте кой готвят за министър председател на България , естественно генерал Мутафчийски затова постоянно го виждаме по тв ! Всичко го мислят за много добър, всява респект с униформата с която се появява , говори хубаво ! Той също е поредното руско същество ! Разберете Русия се кани да завладее светаа !

    Коментиран от #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Защо нема вирус

    3 1 Отговор
    В северна корея куба ангола мозамбик гвинея
  • 47 Болгар

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Илия":

    Нямам черна униформа иначе защо не.
  • 48 И Короната ще разбере

    2 1 Отговор
    какво е пандемия, но предвид брекзита, ще останат сами и ще си платят масрафа. Глупоста човешка няма край и не изключва политици и определени съсловни групи, дори с вроден имунитет. Това че вируса засяга само възрастни и болни все повече ме кара да си мисля че е дизайнерско произведение по поръчка на заинтересованите, а не случайна еволюция на обикновен щам
  • 49 бай Шиле

    0 3 Отговор

    До коментар #43 от "Хора":

    Ми то по хубаво е Русия да завладее света,а не такива тъпанари като теб.
  • 50 1944

    3 1 Отговор
    медицина с военна фуражка - крещящо нагла некадърност
  • 51 събуди се

    0 0 Отговор
    всичко под юргана спи ... докато жълтурите изкуват целия свят честито
  • 52 Не знам кои ефурашка

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "все пак е нещо":

    Деменцията се лекува с хапчета кои забрани да не се ходи на шипка но кауна поведи главаначите а се виновни борисов мутафчииски комунизма промива мозъците/виж те хитлер социалиста/
  • 53 Именно

    0 0 Отговор
    Наричат го HЕRD IMMUNITY - от СТАДО, а не от ТВЪРДО
    Принципът е същият като прогнозата кога вирусът ще спре да се разпространява (или ще е много бавно) - когато 60-70% от населението го изкара и изгради имунитет.
    Едиствената разлика е че другите страни искат да избегнат пика от критично болни в/у болниците си, за да могат да се погрижат за всеки пациент както трябва. Само че великите британци просто са решили да направят обратното - давай всички наведнъж.
    Това което не може да се отрече - че по този начин UK ще излезе по-бързо от икономическата криза, и Борис Джонсън ще може да се хвали колко правилен е бил за Брекзита ... е за сметка на поне 8% от населението си (както показва Италия)
  • 54 Мартин Петров

    2 0 Отговор
    А къде е фуражката на генерал Чекиджийски?