Last news in Fakti

20 Септември, 2012 10:58 2 004 5

Борисов да се репчи на монополите в България

  • борисов-
  • репчи-
  • монополи-
  • русия-
  • станишев
Борисов да се репчи на монополите в България - 1
Снимка:БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Когато водиш преговори, няма защо да се репчиш, като например Дянков, който каза, че ще напляска руснаците, а Борисов, че на Путин щяло да му бъде неприятно посещението в София(...) Водил съм тежки преговори с Путин и знам как се отстояват национални интереси".

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в предаването "Тази сутрин" по bTV Според него разговорите "трябва да са уважителни, ако е необходимо, проявяваш твърдост".

Коментирайки политическото поведение на управляващите, той даде съвет на премиера - да се "репчи на монополистите в България".

"Във всеки сектор на производството има монополи. В строителството печелят само три-четири конкретни фирми, близки до ГЕРБ", коментира Станишев. Той обвини администрацията в провеждане на некоректни поръчки по държавни проекти.

"Прави се дъмпингова цена, после се анексира с допълнителни споразумения", заяви Станишев. Така по думите му се е качила цената на магистрала "Люлин", за която са платени 60 милиона лева допълнително.

Според него обществените поръчки, които са проведени, без да се спазват правилата, са за над 1 милиард лева.

"На опашка за реактори"

Станишев продължава да е категоричен, че проектът АЕЦ "Белене" е важен за българската икономика, за енергийна независимост, за цената на тока, която ще плащаме в следващите години.

"Проектът е стартирал за три години с конкурс за изпълнител. През 2008 година се подписаха споразуменията. Да, поръчаха се реакторите, защото имаше опашка", заяви той. По думите му спорове с руската страна е имало и тогава, защото "никога не сме "клякали".

Станишев отново изтъкна, че инвеститор е имало и той е бил избран с международен конкурс, а проектът е бил на финалната права.

"Баща ми е рискувал живота си за лявата кауза, какъв да бъда аз?"

Партийният лидер коментира и изказването на Антон Кутев, че социализмът е като СПИН и се предава само по наследство или по полов път.

"Фразата на Антон Кутев беше неуместна, но не и същността", заяви Станишев.

"Моят баща е бил в партията, рискувал е живота си за лявата идея, аз какъв да бъда?", попита Станишев, който смята да възпита и дъщеря си в същите ценности.

"Няма политик, който да не е казал някаква глупост. Но другарите от моята партия, които раздухаха скандала, или им липсва политически инстинкт, или обслужват наш опонент", коментира Станишев.

"Оттук нататък, всеки който говори по медиите, а не вдигне телефона, за да реши проблемите вътрешно, ще получава моя отпор. За всеки се отнася това", допълни лидерът на БСП.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 комсомолеца

    0 2 Отговор
    Отивам да повърна,за съжаление без да искам отворих тук .Дано се размина само със драйфане ,че като затворя очи и ми се привижда некъф мазен кошмар.
  • 2 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    СЕРЖ БУТНИ ГО ТОЯ ГЕНЕРАЛ ТОЙ ВЕЧЕ ХОДИ ПО РЪБА
  • 3 niko

    0 1 Отговор
    защо да го бута?кой трябва да седне?по-добре генерал за мин.председател отколкото мазник червен който не е ходил дори в казармата.видяхме го серж какво направи.
  • 4 петьо

    0 1 Отговор
    Този мазник е супер нагъл. Не оставя човека да работи спокойно.
  • 5 Торпедо

    0 1 Отговор
    червеният сюргюн ибрика на Ахмед Доган и на СУЛТАНА къде прибра парата от магистрала хемус къде на Г.ЗЪТ къде целуваше "СУЛТАНСКИЯТ" ако се направи една лека справка колко министри от неговият кабинет окрадаха, ако искате фесовете да командват гласувайте за червеният СЮРГЮН или МЮМЮН се тая се е тоя така че от село софия от провинцията и околията нека да е червеният да бъдете роби каквито винаги сте биле и ще бъдетеот 20 години сте такива и такива ще си умрете УЧАСТ. Гласувайте за когото искате но все пак вие определяте живота си,такаче приатно гласуване ^_^ ^_^ ^_^