Last news in Fakti

25 Юни, 2020 20:30 66 565 103

Прилича на преврат: какво се случва в България

  • българия-
  • герб-
  • бойко борисов-
  • иван гешев-
  • делян пеевски

Замислете се как се случи това, когато в близките дни и седмици ударят вас или ваш близък

Прилича на преврат: какво се случва в България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

От няколко дни България се намира в състояние на успешно проведен преврат. И това е само началото, твърди проф. Евгений Дайнов. Ето аргументите му:

 

От историята знаем, че след като се проведе държавен преврат, много бързо се установява демонстративен произвол. Той се разпространява като горски пожар, тъй като всеки, който е участвал в преврата - както и всеки, който иска да убеди останалите, че е участвал - започва да тъпче някого, за да покаже, че е сред новите господари. Буквално за дни изчезват последните остатъци от законност и елементарно приличие. От няколко дни България сякаш се намира именно в такова състояние - състоянието на успешно проведен преврат срещу конституционно установения държавен ред.

Новият ред

Демонстративното погазване на законовия ред стана видно преди дни в абсурдното заседание на „специализирания” (като придатък на прокуратурата) наказателен съд по повод делото срещу Иво Прокопиев и Трайчо Трайков. Първият издава две от шепата независими издания, а вторият е виден опозиционер на ГЕРБ. И ето, че водещата делото съдийка внезапно решава, че ѝ е писнало, зачерква свидетелите на защитата и обявява делото за приключено.

Единият от подсъдимите е обвинен за изказвания по време на обсъждане, на което е бил поканен. А това, разбира се, означава, че и аз мога да бъда арестуван и осъден за всяко мое изказване на всяка възможна конференция. Посланието е ясно: не мърдайте, изпълнявайте. А законът вече няма думата, защото е убит. Всеки може да бъде затворен за всичко, по всяко време. Както при Сталин разстрелват по обвинение за „намерение за прокопаване на тунел от Бомбай до Калкута”.

Проведеният в България преврат обаче не е политико-идеологически - тук става дума за крадене. Всичко се случва именно в името на краденето, а не на някакви големи идеи. Това личи от още едно съдебно дело, този път срещу фирмата на Гебрев "Емко". Случаят е показателен. ДАНС твърди, че една инвестиция в "Емко" е подозрителна. Фирмата представя на съда документи, доказващи обратното. Но документите изчезват. И знаейки, че има изчезнали документи, съдът отсъжда против "Емко" поради липсата на документи...

Вижте, много е лесно. Ти си съд. Някой ти праща документи за редовност. Ти обаче изгаряш документите. И осъждаш човека. Или като при Прокопиев и Трайков: обвиняваш някакви хора за нещо, те вадят свидетели, че са невинни, ти обаче казваш, че си много уморен, не допускаш свидетелите и осъждаш хората посред нощ. Тази система вече беше изпробвана в случая с Иванчева.

Но това беше вчера. Днес съдилищата на властта вече дори не си дават труда да се занимават с доказателства и със свидетели. Щом държавният орган е казал, че си виновен - виновен си. В държави като Китай това е всекидневие, тъй като там правната доктрина звучи така: „Съдът прилага политиката на Партията”. Ние обаче сме в Европа и довчера доктрината беше съвършено различна. А именно: съдът прилага правото, облечено в закони, при действаща презумпция за невиновност на обвиняемия. Но днес вече ни сервират китайска действителност. Защото междувременно се случи преврат.

Къщичката на Конституцията беше минирана години наред. После мините бяха взривени, а конституционният ред бе сведен до руини, подлежащи на плячкосване. Премиерът Борисов не нахлува да превзема руините на Конституцията, а прави странни пируети на входа. Нахлу обаче Иван Гешев, с подковани ботуши и следван от видими, полу-видими и съвсем невидими съюзници и приятели. Затова именно съдилищата са в момента най-видимата арена, на която демонстративно се разрушават останките от конституционния ред и бързо се наливат основите на новия ред на произвола.

Това е само началото

Заради всичко това можем да се опасяваме, че всеки ден все повече хора, облечени във власт, ще демонстрират своята безнаказаност, ще мачкат и тормозят, за да стане ясно, че и те са сред победителите в преврата. Всеки български гражданин ще усети това ново положение на собствения си гръб. Няма да има нито един подминат, тъй като мераклиите да доказват себе си чрез налагането на произвол се роят в геометрична прогресия.

Превратът е факт. България вече не е конституционна република. Замислете се как се случи това, когато в близките дни и седмици ударят вас или ваш близък. Това вече изглежда напълно неизбежно.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 296 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЪХЪ...

    57 189 Отговор
    ФРЪЧИЛОТО И "ХИТЛЕРА" ПОДАДОХА ЛИ ВЕЧЕ ОСТАВКИ ИЛИ СЕ ОСЛУШВАТ КАТ.. ШУМКАР У.. МАНДРА?!?

    Коментиран от #31

  • 2 Антимилиционер

    291 34 Отговор
    Западът ви го назначи тоя(Ханс Зайдел, по негови думи), обучи, култивира, наставлява с кънграчулейшъни, сега ви го финансира простия сик-аджия и ви го държи за ръце(понеже им следва линията за Израел и срещу Русия).


    Това е. Ако не сте го разбрали, трябва да се замислите дали не живеете в паралелна Вселена.

    Коментиран от #5, #52

  • 3 Иво

    313 12 Отговор
    Доган е прокуратурата и каквото каже това става!

    Да сте чули разследване срещу него за пристанището или друго?
  • 4 демократ

    86 499 Отговор
    Благодарение на ГЕРБ и Бойко Борисов, България стана едно добро място за живеене. И всичко това само за 10г. управление на Борисов.
    Представете си още 2 по 10 с този темп на развитие - ще станем райска градина!

    Коментиран от #9, #11, #15, #16, #25, #35, #64, #70, #79, #83, #86, #103

  • 5 ДедовияТ

    77 151 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    Тва юбаво,САДЕ не разбрах кой но..натресе..Луканов,Беров,Виденов,сереГЕЯ, Тройната Анадоло-Позитанска коалиция,Пелте Ка Орешарски, Дуан Ефенди и..6 национални катастрофи дело на БСП, ДПС ДС и СОМАНГЕС?!?
  • 6 Дойчланд

    227 16 Отговор
    Не бе,просто парите за крадене привършват и сега тече отстрел на алчни политици,олигарси и контрабандисти.

    Коментиран от #97, #98, #99

  • 7 Майна

    183 9 Отговор
    Най-добрата защита е нападението-и ТЕ ГО ПРИЛАГАТ!! А българите , ......чакат КАКВО???

    Коментиран от #10

  • 8 ПРИЛИЧА, Я...Когато Червени Престъпници

    53 150 Отговор
    ОЛИГАРСИ,със съмнително милиАрди и безброй обвинения,..издирвани от Българското Правосъдие ..ИСКАТ официално ВЛАСТТА в България и...са подкрепени от ..БЕЬДЕЛНИКС-ФАТМАКА си е .. ИСТИНСКИ опит за ПРЕВРАТ!!

    Коментиран от #101

  • 9 Разбира се

    150 29 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    Няма да има човешки същества. В бг ще живеят лумпени като теб.

    Коментиран от #29

  • 10 Българин

    28 104 Отговор

    До коментар #7 от "Майна":

    Чакаме потвърждение от КОПЕЙКИН,че са преведени парите!
  • 11 Един

    129 19 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    Абе, ти като малък да не си си падал на главата

    Коментиран от #14

  • 12 kayzer

    39 64 Отговор
    То па един професор, от всичко разбира.
  • 13 Корнела

    32 85 Отговор
    Хахахах червен другар. Какво да "каже"?
  • 14 Руски дипломат – първи секретар

    25 83 Отговор

    До коментар #11 от "Един":

    Падал е за малко, ама са го хващали. Докато теб явно от 4 пъти 3 са те хванали.

    Коментиран от #17

  • 15 Толкова добро

    77 9 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    че отишлите да работят и живеят извън страната поставиха рекорд по "гласуване с краката"...
  • 16 Гешефт

    79 15 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    Нямаш си на идея колко си зле !

    Коментиран от #41

  • 17 Американски дипломат

    110 15 Отговор

    До коментар #14 от "Руски дипломат – първи секретар":

    Така ще е, докато търпите управляващата хунта!
    Но тъй като от падането ушите ви не чуват, очите ви не виждат и продължавате да сънувате розовите сънища на спинкащия пожарникар.
  • 18 ХУНТАТА

    111 18 Отговор
    ПРАВИТЕЛСТВО, ПРОКУРАТУРА, СЪДЕБНА СИСТЕМА = МАФИЯ!!!
  • 19 Ами

    124 12 Отговор
    Статията е точна,с едни много малки неточности ,но само като хронология!Това не е "от няколко дни"!!!!!Това е начин на прилагане на закона на всяка току-що спечелила властта партия!!!Така е у нас,затова няма и оправия!!!Та,нещата бяха ясни още с избирането за Цацаров за главен прокурор,а с единствената кандидатура на Гешев се бетонираха!!!!На кого не е ясно ,че работата на главния прокурор не е битовата престъпност/щото ,битовата престъпност е в ресора на всяко,което и да е управление на МВР на територията на държавата!!!/А работата на главния прокурор на дадена държава е да лови главните крадци и мошеници на държавата!!!!!Никой ли не вижда,как подигравката става все по - нагла,и съвсем неприкрита!????Е,на такъв народ,толкова!

    Коментиран от #27

  • 20 1944

    47 94 Отговор
    за 76 години комунистите под контола на москва съсипаха държавата , успяла да оцелее 13 века. повръща ми се от вас.
  • 21 Пико

    55 2 Отговор
    Само питам.Защо сайта ,,Епицентър"на г-жа В.Велева не позволява коментари .

    Коментиран от #30

  • 22 Няма преврат

    101 10 Отговор
    Хронология на развитието. Първо беше боклука-виновни олигарси няма, после испанците разследват пране и имоти, после излезе записче със секс на европейци и кърджалийска потка , след това Васо предаде дружината с деленето на печалбата от хазарта-Горанов е невинен и накрая чекмедже банк и ютия до спящ(не индифициран обект от друга планета) ЕС мълчи.

    Коментиран от #23

  • 23 Изпуснах нещо

    108 12 Отговор

    До коментар #22 от "Няма преврат":

    Хотелче-подпорна стена на външната министърка с разрешение на подкупни общински съветници с премия от по 6000 лв.за подписче. Гешев си прави оглушки и гони двама-трима дилъри на материал
  • 24 Недялко Недялков

    92 15 Отговор
    ОСТАВКА НА ТУЛУП@ ОТ БАНК@ ВЕДНАГА..........
  • 25 ха ха ха ха ха

    59 12 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    Още 2 по 10 вие ще станете мнозинство,а българите ще са изчезнали .
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Е аз

    66 10 Отговор

    До коментар #19 от "Ами":

    Като прочета,че Гешеффф ,хванал дилър на дрога в "Столипиново",или "шекер махала" и ви се изправя косата!!!!Хванал ги хубаво,осъдил ги още по хубаво!Не на 10, съди ги по за 20години.......Ама....Що....Спираш бе ???Я, хвани и осъди вносителя на "белото"'!!!Е как да стане,като премиерът каза,че знае кои точно в парламента са наркодилъри!!???!!????
  • 28 Ха ха

    31 34 Отговор
    Дайнов е зачислен на 1 март 1982 г. за аспирант в Института по история на БКП със специално решение на Секретариата на ЦК на БКП.

    Коментиран от #91

  • 29 Ново

    19 38 Отговор

    До коментар #9 от "Разбира се":

    Все още в БГ има комунисти ще доиде време да живеем щасливо
  • 30 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    40 4 Отговор

    До коментар #21 от "Пико":

    защото госпожа В е приятелка на господин ДОГАН
  • 31 Ива

    62 10 Отговор

    До коментар #1 от "ЪХЪ...":

    Аргументът “Фърчило” е признак на абсолютната безпомощност на аргумента - мутрата от СИК и ортак на Бай Миле ! Четете българи биографията на бухалката от Банкя , тя е навсякъде в интернет пространството , книгите за мафията в Бългсрия , учопомрачителните безмозъчни излияния на един признаващ за себе си простичък пожарникар и мислете !
  • 32 Антисоциалист

    24 30 Отговор
    Господа, да бе обявил г-н Дайнов съдиите да се избирят пряко и поименно от народа за да са служители народа, а не на отделни общества, та да го подкрепя. Но той не го прави, а лъже, цитирам лъжата му:
    - "Както при Сталин разстрелват по обвинение за „намерение за прокопаване на тунел от Бомбай до Калкута”.
    Такъв разстрел не само не е имало, а и не е могло да има. Ни Бомбай, ни Калкута са били в СССР, та да разстрелят някого за намерение копае тунел между тях.
    Г-н Дайнов отдавна се храни от соцвицове и само от тях. Никой не е чул от него нищо друго, а и той ни го може, ни го ще. Отделните общества му плащат за соцвицове...

    Коментиран от #33, #82

  • 33 Тъпако

    47 17 Отговор

    До коментар #32 от "Антисоциалист":

    Изобщо не си разбрал за какво говори човекът. По-добре иди да издоиш кравата, че ще умориш добичето. Не се прави на умен. Не ти се получава.
  • 34 Сиганин

    19 1 Отговор
    Няма значение кой е отстрелян ,се е файда
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Дедовия

    29 21 Отговор
    Евгений Дайнов е един от малкото останали истински журналисти!За съжаление!

    Коментиран от #81

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Бря бря

    7 9 Отговор

    До коментар #35 от "Какъв демократ си ти бе мишка":

    Ти си бил мноо умен ве, откъде се излюпи?!
  • 41 Дългия

    10 12 Отговор

    До коментар #16 от "Гешефт":

    Напротив много си е наред, обаче докато има такива кухари като теб нещата вървят трудно!
  • 42 Дългия

    10 17 Отговор

    До коментар #35 от "Какъв демократ си ти бе мишка":

    Не си мисли, че ти като лижеш червените за*дници всички са като тебе!
  • 43 другар

    17 6 Отговор
    Не знам на каво ти прилича ,но ти приличаш на онези които са запричени в едни специални заведения.За да сте оригинални мисирките ,чудите се с каква сензация да ни изненздата , не разбирате че ставате за посмешище поне пред повече от половината народ ,като по- ителегентната част,и трудно можете да излъжете или манепулирата.Чесно,съжалявам ,че си изгубих време то да прочета част и писанията ти -въздух под налягане.
  • 44 ДПС

    23 7 Отговор
    Искаме властта пак да ви поробим не издържаме вече еничера Пеевски този път ще е палача ви.
  • 45 така е

    22 6 Отговор
    видяхме какво стана с Лилана и Скилър
  • 46 Подкрепям

    34 4 Отговор
    Разликата между истинската независима съдебна система и нашата най добре се вижда като съпоставим тази на Румъния и България. Резултатът, Румънците вече са няколко пъти по-добре от нас. Евгени, БСП няма да оправят нещата.
  • 47 Пешо

    14 20 Отговор
    Др. Дайнов явно много се е напушил.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Вида

    13 25 Отговор
    ФАТМАКА безделник е за изхвърляне
  • 50 1234

    11 27 Отговор
    Да слушаш хора, като този Дайнов, значи си тотално изтрещял
  • 51 1234

    8 25 Отговор
    Ако слушаш хора, като този Дайнов, значи си тотално изтрещял
  • 52 Пламен

    7 11 Отговор

    До коментар #2 от "Антимилиционер":

    Тази година имаше ли парад в москва? По тв.нищо не казаха.
  • 53 Шаран БГ

    16 3 Отговор
    Преди доста години Филокофа от Веселиново, Шуменско , заедно със всички новоизлюпени тогава демократи създадоха, одобриха и узакониха ДПС............ До тук с КонстЕнтуцията ! До ден днешен,със мъдрите решения на тъй-наречения Конституционен съд, се полагат изключителни усилия всеки член от Основния закон на Републиката да бъде опорочен !!?.............
  • 54 СПРИ СЕ БЕ

    15 5 Отговор
    БОЧКО ЗНАЕ ЧЕ НЕ Е СТЪПИЛ НА ЗЕМЯТА НО ПРОДЪЛЖАВА ДА РЪСИ ПРОСТОТИИ ЕВГЕНИ ДАЙНОВ ЗА ПРЪВ ПЪТ УСЕЩА НЕЩАТА
  • 55 Зомби

    13 2 Отговор
    Ехххх драги ми ти демократе ти сега ли го забеляза това? сега ли когато твоите хора бяха настъпани??


    Та това отдавна се прави в Българи!

    та ти самия участваше в тоя разпад
  • 56 А БОКО КАКЪВ Е ТА ДА ГО СЛУШАМЕ

    11 9 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът в cпoр c Вeceлa Лeчeвa кoй e пocтрoил зaлa "Aрeнa Aрмeeц"
    Дa cлушaш кoмуниcт e вce eднo дa cлушaш дявoлът кaк чeтe eвaнгeлиeтo"
  • 57 ПРИСВОЯВАНЕ

    23 6 Отговор
    ВСЪЩНОСТ ЗАЛАТА АРЕНА АРМЕЕЦ Е ПОСТРОЕНА ОТ СТАНИШЕВ И ОТКРИТА ОТ ЛЕНТОРЕЗА
  • 58 НАГЛЕЦ

    24 5 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Миниcтър-прeдceдaтeлят при oткривaнeтo нa пocлeдния учacтък нa мaгиcтрaлa „Мaрицa“ към мaлкo мoмичe, дъщeря нa eдин oт cтрoитeлитe:
    Кoгaтo пoрacнeш и oтидeш дa пиeш кaфe в Иcтaнбул, дa знaeш кoй e нaпрaвил тaзи мaгиcтрaлa."
  • 59 ПРЕСАТА

    21 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Журналист: От сериозен източник зная, че до дни се очаква правителството на Борисов да падне
  • 60 КОРУПЦИЯЯЯЯЯЯ

    25 5 Отговор
    ЩОМ ПОДПОРНАТА СТЕНА СТОИ - БОЙКО ЩЕ СИ ВЪРВИ
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Трябва

    15 7 Отговор
    Без оставка защото овцете отново ще го преизберат да си искара мандата за да видят овцете че нищо не става от това правителство не става въпрос само за каската всички в парламента са виновни трябва ни нов парламент с млади и непокварени кандидати не тези старци които след 10-20г ще са умрели
  • 63 Хахахааааааа

    10 16 Отговор
    Ами да преврат е вече единствения начин бсп/бкп да вземе власт.С протести и заговори не става
    С избори пък абсурд.Да ама България не е Турция и мечтатата им няма да се осъществи. Тази партия трябваше да бъде забранена.Както направиха в другите бивши соц страни.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 БРАВО

    13 2 Отговор
    НЕ ПРИЛИЧА А Е ПРЕВРАТ!
  • 66 Бай Миле

    22 2 Отговор
    Суджука е за строг тъмничен затвор.
    Незабавно народен съд за него и сподвижниците му.

    Коментиран от #69

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Факт

    14 2 Отговор
    Като няма доблестни офицери така ще е!?
  • 69 И АЗ

    6 1 Отговор

    До коментар #66 от "Бай Миле":

    И АЗ ТАКА МИСЛЯ
  • 70 Наблюдател

    31 2 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    Ти още ли не си разбрал че бивши бкп членове и на бкп членове внуците и децата им са в герб...
  • 71 Sti

    25 4 Отговор
    Превратът бе реализиран със съдействието на мутрата и фашизираната цацаро-гешефтарска прокуратура. Произволът е навсякъде. Смазаните журналисти мълчат за пачките по 500 евро на мутрата и тичат в полето след джипката на простия. Само Бохжков заявява, че ще има финансова ревизия на управлението - това е демократичен начин всеки държавен служител, вкл. и мутрата, да отговаря за действията.
  • 72 Ема

    21 0 Отговор
    Народът има власт по конституция: избори и протести. Нека каже своята последна дума твърдо и категорично !

    Коментиран от #95

  • 73 Ония

    3 20 Отговор
    Какви са тия конспирации ,какви са тия филми,Абе писарушката ти за какви ни вземаш . С такова мислене са комунягите,защото те това правят от 70 години и си мислят че всички са като тях. Пич ,когато едни документи изчезнат винаги има от къде пак да се извадят ,така че с такива лъжливи факти няма кой да ти повярва.
  • 74 Борис

    3 23 Отговор
    Тоя Дайнов е едно голям л... Той изглежда си спомня какво е правено и какво той е правил при социализма и сега му е лесно да го излръси и овинява другите. И къде се изявява при Люба Колезич в Евроком - там е ясно че може да се говори всичко, но само да е против правителството.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Rrrrrrr

    15 3 Отговор
    DW -крайно време е да бъдете изхвърлени от България заедно с един куп уж независими НПО организации и начело с БХК.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Ха ха

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    Ти сигурно се шегуваш.
  • 80 pepi 52

    2 6 Отговор
    толкова лъжи в една страница ,не знам от къде ги изровихте,а пък "ФАКТИ" най им е удобно, че уж прозападните преси са на първо място по истинност на публикации, пък този червен шаман как ще докаже че съдилищата били властови,като довчера плачеше че са против властта!Най голямата измислица от "Ф" и измислени социолози!
  • 81 Храна за размисъл

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "Дедовия":

    Политолог и журналист едно и също ли е?
  • 82 Мунчовци с Шлемофони

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "Антисоциалист":

    Ще е чудно каква статия може да се напише по тарифите на с. Миндя, ако примерно решим да си напише статията срещу същите герои, които защитава професора?!
    А професорът да се осведоми, че Военните съдилища в БГ, могат да отменят наказателните постановления на Специализирания съд, а пък Военните БГ съдилища са нелегитимни пред Съда в Страсбург, което означава, че нещо много странно се случва в БГ, като и МВР, вече официално минава към Военните съдилища, както и всички, които са хванати от полицаи и съответно има подадено оплакване от страна на Полицията, че сте ги обидили или сте пищяли/крещяли, че се задушавате...
  • 83 ало демо

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    ,крадци на едро....
  • 84 наму

    2 2 Отговор
    Не ме впечатли тая вяла защита на олигарсите!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ггггг

    1 0 Отговор
    съдът нали е приятел на трайчо? няма да го осъдят.
  • 90 ментаци

    4 5 Отговор
    евгени дайнов е професор и музикант колкото боко е генерал !
  • 91 безпартиен

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ха ха":

    Това уточнение е необходима на тези,които не знаят или не искат да знаят,че власт се взима с оръжие и се задържа с писалката!Всички партии в т.нар."демокрация" са производни на една единствена-БКП!!!Това е партията взела властта с оръжие и задържала я до сега с помощта на писалката!!!За това не е важно народът как ще гласува,а кой и как ще брои!!!
  • 92 Матей

    13 0 Отговор
    Пълзящ преврат може би,подкопаване устоите на правителството,като се дестабилизират отделни институции,важни за запазване на властта.Голямата загадка е откъде идват подхлъзванията,не че някой извън гербериата ще се трогне,когато паднат.Каква ти републиканска конституция,демокрация,и прочие лъжовна терминология,всичко е изопачено и извратено до пълна противоположност.Щом стигнаха до истанбулската конвенция и ЗСУ,ДО НАБУТВАНЕТО НИ В Шенген и ЯРЕМ-2,за да ни ошушкат валутния резерв--20 милиарда,за какво иде реч!?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Селянин

    3 9 Отговор
    Превратът е в болните мозъци на БСП. Удариха им финансирането и сега квичат.
  • 95 Поредния Толуп

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Ема":

    Това с изборите го забрави. То не бяха всякакви гимнастики докато се докарат резултатите то не беше чудо. С протестите още по-зле. Всеки е голям воевода само пред комп-а. Протести имаше достатъчно. Колко от разбирачите недоволни отидоха там. Сега с манипулативно показаните резултати за коронката ви заврът пак в Миша дупка пак само ще църкате като мишки и нищо няма да направите РЕАЛНО. Който го интересува да погледне чл.56 ал.4 и да бяга след това за маски,дезинфектанти и прочие. Овцете заслужават ОВЧАР и овчарско куче (знаете си кой е) И докато Блеете само ще си ви стрижат и доят без проблем. Да ви е честито това което ви харесва. Само после не задръствайте нета с жалвания и роптаене но САМО пред комп-а. Това заслужавате това получавате. Както казват прехвалените владетели на света "Елвис напусна сградата".

    Коментиран от #96

  • 96 На Толупа брат'чеда

    2 0 Отговор

    До коментар #95 от "Поредния Толуп":

    За закона за здравето говориш нали. А другия дето е забранено закриването на лицето от 2016-та? Държавата ако не си спазва законите та кой тогава?
  • 97 Пенсионер

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дойчланд":

    Ако бяха свършили парите нямаше да има толкова агресивна и арогантна атака към властта. Щяха да чакат изборите. Но явно опозицията не е убедена в успеха си.
  • 98 Пенсионер

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дойчланд":

    Ако бяха свършили парите нямаше да има толкова агресивна и арогантна атака към властта. Щяха да чакат изборите. Но явно опозицията не е убедена в успеха си.
  • 99 Пенсионер

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Дойчланд":

    Ако бяха свършили парите нямаше да има толкова агресивна и арогантна атака към властта. Щяха да чакат изборите. Но явно опозицията не е убедена в успеха си.
  • 100 Р. Овч.

    2 0 Отговор
    Комунягите изгубиха ориентация и стрелят с фалшиви патрони. Нищо добро не ги чака.
  • 101 Тото

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "ПРИЛИЧА, Я...Когато Червени Престъпници":

    Ти си рядко тъпа тиква
  • 102 Не знам

    1 0 Отговор
    Пише че сме в европа и съда не е като в китай.Ама кое ни е.европейското не пише.
  • 103 бесен

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "демократ":

    имам връзки в психиатричното мога да те уреда