Last news in Fakti

1 Юли, 2020 14:16 38 695 120

Има едно нещо, за което Борисов не може да бъде обвинен

  • бойко борисов-
  • герб-
  • опозиция

И това е съставът и състоянието на българската опозиция

Има едно нещо, за което Борисов не може да бъде обвинен - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Че Бойко Методиев Борисов е меко казано неподходящ за министър-председател, на която и да е република, търсеща демократично развитие, за много образовани и прилични хора в това няма спор. И то никакъв. Но какво от това?

На министър-председателя ни в последните 11 години, с кратки прекъсвания, са приписвани какви ли не грехове. Кои от тях са верни всеки сам за себе си може да прецени, ала има едно нещо, за което Борисов определено няма как да бъде обвинен. И това е несъстоятелността на хората, които се опитват, ама наистина само се опитват, да бъдат негова опозиция. Някои от тях с историята си, а други с мекушавостта и компромисността си, накараха средния, необвързан с партия човек, да не вярва в нищо и никого. А само по себе си това обуславя царуването (почти в буквалния смисъл) на Борисов. 

Разностранният талант от Банкя прати на политическото бунище не малко партии и хора, като това се случи предимно заради тяхната алчност, а може би у някои и наивност. Част от тях днес са в опозиция.

Враговете на Всичколог Всичкологов Борисов, някои от които доскорошни негови приближени, за толкова години в българската политическа клоака така и не разбраха, че компрометиращите материали в България далеч не постигат ефекта, който се постига с тях в цивилизования свят. Там на първо място все още има етика, като дори и неетичните ги досрамява и подават оставка. Тук не е така. И скоро не се очертава да бъде, освен ако няма катарзис в ценностната система на българския човек.

Как по-точно може БСП, която отдавна трябваше да бъде забранена заради престъпното си минало, да е една успешна и харесвана алтернатива на управлението на Борисов? Ами, не може. Тази партия е нанесла толкова много вреди на България, че дори не особено заинтересованият от политиката български гражданин не иска и да си помисли да върне на власт партията, гордееща се с убийствата и икономическите катастрофи на предшествениците си. А и дори човек да се абстрахира от това, какво представлява, прави и предлага БСП в наши дни? Представлява една разединена партия, която подкрепя едни от най-спорните решения на управляващото мнозинство - създаването на Държавна петролна компания и строеж на опасния проект ''Белене''. А в своя хипотетичен план за управление на страната ''червените'' другари предлагат куп левичарски и социалистически мерки, които ще доведат до икономически регрес, тежко задлъжняване и цялостно заробване на България, която и без това едва-едва се крепи и оцелява (че дори и се развива, макар и малко) благодарение най-вече на средствата, идващи от Европейския съюз.

БСП никога повече няма да бъде върната на власт от хората. А да се върне, ще е за много кратко.

Коя е и какво прави извънпарламентарната опозиция? Президентът Радев е най-гръмогласната отвъдпарламентарна опозиция на настоящото управление. Но каква опозиция? Опозиция по български, съобразена и със самите маниери на министър-председателя. А именно медийни престрелки, обвинения, обиди и нищо градивно. Да гледат там хората, че президентът и изпълнителната власт се карат (за пред хората), като уж каращите се това ги устройва, защото обикновено хората имат инстинктивния навик да заемат страна. 

Президентът Румен Радев е вече е в края на мандата си, а равносметката е тъжна, но не и изненадваща. Той не свърши абсолютно нищо. Той се настани, или бе удобно настанен, в рамките на общоприетото за дейността на един президент - визити, ходене по празници, придружено с медийни изяви, някое и друго наложено вето и спорадични обсъждания по обществено значими теми, след които не последва нищо. Радев не показа никаква енергичност, никаква практическа инициативност, че иска да работи за благото на българския народ. Какво му пречеше да е чест посетител на заседанията на Народното събрание, за да бъде коректив на място? Каквото и да е ще е в ущърб на политическото му бъдеще.

А и каква алтернатива може да е Румен Радев, след като около него е пълно с кадри на тежко компрометираната БСП (БКП), някои от които са служили на злокобната Държавна (Партийна) сигурност? Тоест, Радев не е нищо по-различно нито от ГЕРБ, нито от БСП. Той е още от същото.

Част от хората, за които предположихме наивност, са тези, които направиха ''Историческия компромис'', за да управляват заедно с ГЕРБ, мислейки си, че като са във властта ще могат да направят съдебна реформа и да контролират по-голямото ''братче'' да не се отклонява от правия път. Е, провалиха се, а около две години след това създадоха ''Демократична България''. Това политическо обединение е единственото, което изглежда що-годе нормално на фона на останалите в средата, в която трябва да вирее. В България обаче това е крайно недостатъчно. Да, посланията, законодателните инициативи и позиции на ДБ са добри, но какво от това след като по никакъв начин не могат да достигнат, а и да се възприемат сериозно от хората. И не, затова не са виновни големите казионни медии, които не им дават трибуна. Напротив, дават им я, или поне едната от двете големи частни телевизии у нас. Но вместо да се възползват от това, лидерите на ''Демократична България'' непрекъснато обясняват на хората колко лошо управлява Борисов, нещо, което хората добре знаят, но никой друг не успява да ги спечели като добра алтернатива.

Доказано е, че с негативна кампания резултатът ти не става по-добър. А е и доказано, че с хора, които са били във властта и са трупали политически негативи през годините, няма как да привлечеш много гласоподаватели извън твърдия ти електорат. Именно такива хора са ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов, благодарение на които т.нар. периферия си остава недостижима за ''Демократична България'' на избори. И това е само една брънка от недъзите и грешките, които се правят от хората в това политическо обединение.

Относно останалите опозиционни партии и партийки, като АБВ, ''Възраждане'' и субекта на Манолова, върнете се на казаното за БСП.

Други няма. 

Слави Трифонов регистрира партията си, но на този етап няма абсолютно никаква яснота нито за програмата на партията му, нито кои ще са хората, които евентуално ще я изпълняват. 

Цветан Цветанов също обяви политически проект. Но кой би подкрепил човек, който се отрече от Борисов и ГЕРБ, едва когато му бе отнета водещата роля в партията? Кой ще повярва на човек, заради чиито акции (като вътрешен министър) България бе осъдена? Досещате се, че парите за обезщетения не бяха платени персонално от Цветанов, а от данъкоплатците в нашата страна.

Така че положението е това, докато най-после в партия не се дружат нормални, добре образовани, работливи и не обичащи кражбата българи.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 227 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    309 67 Отговор
    Ами не съм съгласен. Липсата на нормална опозиция (И особено на шанса й за каквото и да било значимо) се дължи именно на репресивната машина. Това е все едно да кажеш, че в Северна Корея Ким няма вина за липсата на опозиция. Със сигурност и там има по някой нормален, интелигентен човек, който би управлявал мъдро и справедливо, ако имаше шанс. Е, няма шанс.

    Коментиран от #9

  • 2 Да уточним

    283 40 Отговор
    Много слаб анализ

    Коментиран от #15, #17

  • 3 ЗАЩО

    127 17 Отговор
    ДА НЕ БИ ТИ ДА СИ ПОДХОДЯЩ

    Коментиран от #52

  • 4 царь батюшка

    164 24 Отговор
    Българяните имаха нужда от бабанка пастух и си го получиха, с любезното съдействие на старите си немски съюзници.
  • 5 ТИ. ПЪК

    127 24 Отговор
    КОЙ СИ ТА ДА ДАВАШ ОПРЕДЕЛЕНИЯ БЕ?
  • 6 Падишаха и Вова ще парцелират

    96 18 Отговор
    Територията е подготвена за външния гоподар.
  • 7 Анонимен

    176 8 Отговор
    Цветан Цветанов също обяви политически проект. Но кой би подкрепил човек, който се отрече от Борисов и ГЕРБ, едва когато му бе отнета водещата роля в партията?
    Няма насищане алчността и желанието за още и още да се лапа.
    И най-трагичното е,че ще има българи да гласуват за такива личности.

    Коментиран от #40

  • 8 БОРИСОВ

    43 82 Отговор
    Не бил подходящ А ти ли?

    Коментиран от #26, #72, #104

  • 9 Кире

    87 121 Отговор

    До коментар #1 от "Мислещ":

    БСП репресирани? Радев досега какво му пречеше? Няма никакви репресии срещу опозицията. Просто са си некадърници, комуняги. Не гласувам от 20 години, защото няма за кой!

    Коментиран от #12, #46

  • 10 Чупката

    117 31 Отговор
    Никой не е НЕЗАМЕНИМ! Да се разкара, пък все ще му се намери колая. Ама държи ли му!
  • 11 бацето си е опекъл работата за доживотна

    72 20 Отговор
    За едно от тези , за които трябва да бъде обвиняван да го осъдят , достатъчно ще му е . Няма защо да бъде обвиняван за чужди слабости и грехове, от които естествено се е възползвал.
  • 12 Мислещ

    81 14 Отговор

    До коментар #9 от "Кире":

    Е да де, БСП просто не са опозиция, те са си толкова БКП, колкото ГЕРБ. Точно от там идва репресията. И Цветанов си е техен човек, и Слави Трифонов.
    "Външни" лица не се допускат. Единствената "опозиция" са нормалните хора извън политиката и бизнеса (Дето е са на партийна хранилка). И те винаги ще си останат извън тези процеси, дори и много да им се иска нещо да направят.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Съдията Дред

    73 10 Отговор
    Като някой почне да предлага решения, свързани със забрани , и ми става ясно , че не познава историята. Пък и си правя извод за това, що е между ушите му. През 1923 година комунистическата партия е забранена. Създават Работническа партия, именно нейните депутати са застреляни през 1925 по софийските улици. Като резултат - атентата в "Света неделя". Както пише Хашек , винаги можеш да основеш Партия за умерен прогрес в рамките на закона. Ама поклонниците на чичко Шорош четат само това, от което могат да изкарат пари. Зато и няма алтернатива Бацето, щото всички са на нивото на 80-те процента.
  • 15 Нема кво да уточняваш

    26 3 Отговор

    До коментар #2 от "Да уточним":

    ний Пешко си го знаеме.
  • 16 инчхай

    82 22 Отговор
    герберски анализатор слаб анализ
  • 17 Народ

    100 15 Отговор

    До коментар #2 от "Да уточним":

    То това не е анализ дори. Цялата тая статия всъщност е в подкрепа на Борисов. Какво ни казва? Той Борисов е простоват и глупав, човек, НО дори и такъв е без алтернатива.т.е ние сме в безизходица, Борисовата безизходица е по-добра от други безизходици.6384
  • 18 Ххх

    97 21 Отговор
    За мене автора е безспорно интелигентен човек. Интелигентно, и по сурдинка защитава статуквото на сега управляващите. Пък който му се върже, върже. Да, сегашните не стрували, ама тоя, дето напират да ги сменят - още повече. Изтъркана теза. На мен лично не ми е нужен един неморален диктатор, който краде и лъже на поразия, и смята, че да безкрайност ще върти цялата държава на малкия си пръст.
  • 19 ЦК на ГЕРБ

    37 88 Отговор
    Добър си ни е Бойко,пак ще гласуваме за него...

    Коментиран от #81

  • 20 Тъй Де

    71 3 Отговор
    Анализ в стил “ Всички са маскари”.
  • 21 Kris51

    81 14 Отговор
    Звучи като поредния клакьор, леко завоалиран, на извращението Б. Б., влизащ в многобройния хор на "Няма алтернатива". Не, всичко друго освен Б. Б. е някаква алтернатива. Не знам какво трябва да направи още, че някои хора /извън платените продажници/ да осъзнаят, че е изкопал най-голямото въобразимо дъно. По-долу няма накъде.

    Коментиран от #33, #77

  • 22 Камата съм

    65 24 Отговор
    бсп не знам какви но Герб са бандити и разбойници крадат народа си защо защо крадат народа си някой знае ли

    Коментиран от #116

  • 23 ОТ ПЛОВДИВ

    81 16 Отговор
    МНОГО ТИ Е ТЪНЪК АНАЛИЗА БЕ КЕЛЕШ МАЙКА ТИ И БАЩАТА СА БИЛИ ОБЛАГОТЕТАЛСТВАНИ ОТ КОМУНИЗМА ГАРАНЦИЯ СИГУРНО ОЩЕ ЖИВЕЕШ В КОМУНИСТИЧЕСКО АПРТАМЕНТЧЕ БЕ КАУНЬ
  • 24 овце сме

    76 16 Отговор
    България в момета се управлява еднолично и задкулистно от Бойко Борисов,Делян Пеевски,Сотир Цацарв, Гешев,Домувскички и Ахмед Доган честито ви невеста!

    Коментиран от #51

  • 25 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    66 18 Отговор
    БОРИСОВ Е МУТРА
  • 26 Защо не?

    37 7 Отговор

    До коментар #8 от "БОРИСОВ":

    Не съм осъждан, имам подходящо образование, не " конграчулейшвам", когато се налага да се разберем на други езици ... още? А такива сме хиляди.

    Коментиран от #89

  • 27 По добре

    60 13 Отговор
    От анаблизателството в таз статия разбрах,че който и да дойде след Тиквоко и Цвинокио....ще е по-добре.
  • 28 ггггг

    21 17 Отговор
    има доста истина тук. но на изборите ще се види.
  • 29 popo

    56 17 Отговор
    Тази статия е глупости - Бойко Борисив може веднага да бъде обвинен за 4 миларда долара.
  • 30 безмислен лозунг

    28 4 Отговор
    "българи юнаци"
  • 31 бачкатора

    45 13 Отговор
    няма такъв народ-ГЛУПАВ,щом и слави направи партия.Само си приставете неговата лигава физиономия давана на екран
  • 32 Бате Мите

    43 16 Отговор
    Тиквуна неможе да бъде обвинен единствено, че е Тъп Тулуп!
  • 33 Абсолютно!

    70 18 Отговор

    До коментар #21 от "Kris51":

    Рефренът " БСП никога няма да дойде на власт, защото има престъпно минало" е банален. А и не е верен. Историята на БСП започва през 90 те години, а предисторията й е същата като на Б. Борисов, Р. Плевнелиев, Ц. Цачева и хиляди днешни активни антикомунисти, охранени от партията - кърмилница и обитаващи наследствени имоти , наследени от нейни функционери...

    Коментиран от #45

  • 34 Спас безделника

    55 11 Отговор
    БОЧКО ОТ БАНКЯ, НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ОБВИНЕН В ЕДНО: ЧЕ Е СЛУШАЛ ВНИМАТЕЛНО ПОДХВЪРЛЕНИТЕ ОТ БАЙ ТОШО ОТ ПРАВЕЦ ОСНОВНИ ПРАВИЛА ЗА УПРАВЛЕНИЕ. НАЙ- ВАЖНИТЕ, КОИТО МУ ОСИГУРЯВАТ СЕДЕНЕТО НА ГОРЕЩИЯ СТОЛ СА: САМ РАЗДАВАЙ ПАРИТЕ, ДАВАЙ ВЪЗМОЖНОСТ НА ВСЕКИ ДА ПОЩИПВА ПО МАЛКО, ПУБЛИЧНО ИЗХВЪРЛЯЙ ПРОВИНЕНИТЕ ЧИНОВНИЦИ, ЗА ДА ИМА СТРАХ, СЪЗДАЙ КОМПРОМЕТИРАНА ОПОЗИЦИЯ КОЯЪО ДА СЕ САМОИЗЯЖДА. ТОВА, ОБАЧЕ, КОЕТО ЩЕ МУ ИЗЯДЕ ГЛАВАТА, Е ВЪВЕЖДАНЕТО НА КОРУПЦИПННАТА СИСТЕМА "НА ДВАТА МОРКОВА" НАВСЯКЪДЕ В АДМИНИСТРАЦИЯТА.

    Коментиран от #38

  • 35 Сандо

    80 17 Отговор
    Поръчкова статия,за която,надяваме се,автора ще бъде достойно възнаграден за недостойния си труд.А Борисов трябваше да стане министър-председател,за да открие истинското си призвание:шофьор на джип!
  • 36 Трябва

    38 12 Отговор
    Апсолютна диктатура разчитайке на всякакви глоби . Маските постеппенно убиват икономиката . Хората вече не влизат в магазините . Амбулантната търговия работи на пълни обороти . Сергиите по трототоарите и градинки като преместваеми обекти нямат касови апарати и не плащат данъци , въпреки закона за всякакви търговски обекти са длъжни да имат касови апарати , но уви . Данъчните се занимават само с магазините и заведенията , умишлено не правят проверки на сергиите . В цетъра на варна , в най културната част до опера и театъра са се развихрили амбулантните търговци , които си работят в градинки и тротоари без касови апарати . Друг е въпроса дали трябва да има такава цигания на това място . Време е да се премахнат всички сергии , грозяващи облика на Варна . Достатъчно магазини са празни и могат да се прехвърлят от тротоарите и да си плащат данъците като всички други търговци . Нелоялната търговия по тротоарите намалява оборотите на магазините .
  • 37 Кой68

    43 9 Отговор
    Петре много нежно и ласкаво "критикуваш и громиш" опозицията! Защо си мислиш че си компетентен/капацитет в меродавноста изразена в твойта статия.Нищо ново и свръх невидяно не казваш,а само това което искат да чуят хората.Това се вижда и усеща без някакви дълбоки познания...Претоплена манджа и манипулационен привкус.....Браво.
  • 38 12345

    10 25 Отговор

    До коментар #34 от "Спас безделника":

    ТОП АНАЛИЗ/ОТГОВОР....БРАВО...АБСОЛЮТНО ВЯРНО
  • 39 Тошко до Пройчо

    8 7 Отговор
    Твойта майка също не е виновна!
  • 40 ежко

    28 7 Отговор

    До коментар #7 от "Анонимен":

    Как кой бе?Цветанов прави ГЕРБ2.Тези които са извергнатите гербаджии, те са избирателите на Цветанов.Ненасмукалите се, държаните далече от софрата, гладните гербаджии.Тяхното не се губи.Ако нищо не стане с Цветанов -не губят нищо,защото с Боко не са имали нищо!Тези ,които виждат, че "фирмата" на Боко потъва.Те и без Цветанов вече се оглеждат за нещо друго....И докато Боко хранеше вътрешната опозиция в БСП /Гегов, варненската дупка/, не се усети, че в неговите редици се ражда по-страшна опозиция....
  • 41 Тонката

    25 7 Отговор
    Абе чупка докога да експериментираме бе брато 20 години го търдим тоя калай то не беше костов,софиянски,виденов,сергейчо ,царчето,кой още да изреждам
  • 42 Тонката

    8 10 Отговор
    Просто не си струваме като народ тва е есе 4акаме някой да ни оправи .е оправиха ни и то идеално Я погледни по веригите няма една кошница за пазаруване сигурно да в Банкя и те
  • 43 Българин

    17 9 Отговор
    Другаре, какво става?Нещо са натегнали Миньо Стайковци.Ще защитаваме ли и тези мафиоти?
  • 44 При Борисов

    35 5 Отговор
    Хората очевадно започнаха да се мразят и все повече да бягат от тук.
    Изключение правят само служителите и един етнос.
  • 45 Бачо Киро

    33 8 Отговор

    До коментар #33 от "Абсолютно!":

    Точно така е, няма разлика между "светилата" в БСП и ГЕРБ. Миналото на всичките е едно и също. Няма как БСП да бъде забранена без да забранят и ГЕРБ, да не говорим за противоконституционното ДПС, което напук на всички закони съществува и до днес. Авторът не знам защо си мисли, че Борисов, Цветанов, Цачева, Гърневски примерно, преди 1990 са членували в немското CDU сигурно....
  • 46 Бачо Киро

    50 9 Отговор

    До коментар #9 от "Кире":

    Радев? Ми той освен вето друго не може да направи. България е парламентарна република, не президентска. Май е добре да научите къде живеете и какви права има президентът, че всички очаквате от него да има тежест като тоя в САЩ примерно.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Осем седми

    48 13 Отговор
    Нито една цивилизована държава няма да допусне да бъде управлявана 11г. от такъв нискообразован, елементарен, безпардонен, корумпиран, безидеен и незнаещ чужди езици човек !!! Но явно ние си го заслужаваме...
  • 49 Наблюдател

    27 8 Отговор
    Точно така е ! Б.Борисов се вихри във властта благодарение на трайното отсъствие на реална смислена извънпарламентарна опозиция!!
  • 50 Грейс

    25 8 Отговор
    Ама каква опозиция бе! Всеки гледа кокала. Няма лидер, който да не се е оакал. Кого да подкрепиш като всичките са стари муцуни? Затова хората не гласуват!
  • 51 Сметкаджия

    9 1 Отговор

    До коментар #24 от "овце сме":

    Еднолично, но от 6 личности?
  • 52 Всезнайко

    27 4 Отговор

    До коментар #3 от "ЗАЩО":

    Защо НЕ?
    Всеки образован, семеен и нормален човек, който си плаща денъците е от можещите.
    Няма как човек с глава на раменете си да вярвате на теза "... НЯМА КОЙ ДРУГ .." Има кой .. Само, че не му се дава възможност. Самоуважение , честност, безкористност, работа за по- висши цели като родина и общество е някакъв мираж.
    Управляващите , в която и да е държава са изражение на морала и интелета на обществото в нея. Така , че никой не ни е виновен , че сме такива :-). Каквито са хората , такива са и управляващите
  • 53 Ганьо

    22 7 Отговор
    Радев, Борисов и който и да е управляващ в Булгаристан е ще е само пионка на мафията. Защото България е единствената в света в коята мафията си има държава за разлика от другите държави които си имат само мафия. Тук мафията се е врастнала в държавността,администрацията и политиката
  • 54 АЛЕПО

    27 4 Отговор
    Собственици незнайни, проектанти знайни, държавни служители с "чадъри" знайни, Наглеци!!!! Не мислители, че идва времето да отговаряте?? Или мислите, че това бесзаконие ще продължава Вечно??? Няма, Края е близо!!!!!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Валентин Ангелов

    24 3 Отговор
    Няма управия , докато не се започне физическо разчистване на бизнес и политика.
  • 58 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    16 11 Отговор
    КВА ОПОЗИЦИЯ.........ТЕ САМО АНАЛИЗИРАТ И УМУВАТ.........ДЕЙСТВИЯ НИКАКВИ.......ПОСЛЕ ЩО БАЦЕТО ГИ МАЧКА НА ИЗБОРИТЕ..........
  • 59 Реалист

    23 11 Отговор
    От целият анализ разбрах ,че целта на списващия е да оплюе Президента , а не да анализира причините за срамното царуване на Всичколог Еднокнижников Борисов. Слаб анализ. Наднича чичко Сорос.
  • 60 Стефан

    29 8 Отговор
    Разностранният талант от Банкя прати на политическото бунище не малко партии и хора, Авторчето в грешка си, този индивид не може да стъпи на малкия пръст на НИТО ЕДИН министър председател, този човек е некадърен, другите му опоненти бяха линчувани от ЖУРНАЛИСТИТУКИТЕ тези които сега са на 113 место по СВОБОДА на словото, от сутрин до вечер наследниците на мадам В правят таен пи ар на този безпомощен политик, другите мисирки го боготворят само да се отъркат о него, а този главен мултак Вежди Рашидов се беше изцепил че нямало по нормален политик от Борисов в Европа, отделно куките от библиотекарския го лансираха и управялват като марионетка, нали Доган му сложи пагоните, сега ДПС си лапа тихо и кротко народна пари, а ние умните не ходим да гласуваме защото е било все едно и също. Това да дадеш власт и пари на една етническа партия която работи по модела на мафията го можем само ние българите, на нас не ни пука, щото сме отворени и знаем всичко, но заплати, пенсии, социални помощи говоря с едно име - ГЕНОЦИД.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 СусБеКерата

    17 3 Отговор
    Леле малееееееее.... Той бил невинен бе?!
  • 63 Той

    22 9 Отговор
    Тиквата нема да пусне кокъла нали ако падне трябва да бяга бързо при големи иначе ще търка нара
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Мордекай

    13 23 Отговор
    Бля,бля,бля ... Сега след като Бойко Борисов за 4ти път го нахендри на червените кхмери и то с двуцифрена разлика , може би говедата които постоянно плискат помия ще загубят интерес защото копейките ще секнат и така до следващите избори другари , смешници.
  • 66 БАЦЕТО-КОШМАРА НА БСП И НА....... РАДЕВ

    17 13 Отговор
    Е ПА ТО КАКТО И ДА ГО ГЛЕДАМЕ.....БАЦЕТО СИ УПРАВЛЯВА БЕЗПРОБЛЕМНО....БСП ОЩЕ СЕ ОРИЕНТИРАТ НА КЪДЕ ДА ТРЪГВАТ, РАДЕВ Е ЩАТЕН ГОВОРИТЕЛ НА БСП....ДПС
    ВИНАГИ СИ ТРАЙКАТ И СИ ПАПКАТ, ОСТАНАЛИТЕ СА НЕКАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕДНОДНЕВКИ.....
  • 67 котака

    10 16 Отговор
    Боко решително е тръгнал по пътя на Виктор Янукович и със сигурност, също като него, ще стигне до международна заповед за издирване, показване на златни тоалетни и запориране на банкови сметки. За последните 10 години, откакто ГЕРБ-ът Му е на власт, нищо не е мръднало от мястото си: монополът на Газпром е съхранен,дори увеличен, няма действащи интерконектори, продължаваме да даваме милиони за несъвместими с натовските стандарти и опасни за летците ни руски летящи москвичи, дадохме и се готвим да даваме заробващи ни милиарди за допотопните ядрени самовари на Путлер, поемаме щедри и геноцидни за народа ни милиардни ангажименти да изградим проклетата нова газопреносна мрежа за руския газ, с ентусиазъм плащаме милиони евро глоби за да може колкото се може по-дълго газопроводите ни да се ползват пак само за руския газ, всички институции, цялата държавна машина – парламент, министерски съвет, президентство, съдебна система са впрегнати да прокарват данъчни привилегии и да защитават монопола на горивата и складовете на руския Лукойл, както и удобно законодателство, улесняващо заселването на хиляди руснаци в разградената българска територия. 10 изгубени години , ограбени от живота на българските граждани, 10 години целенасочено блокиране на просперитета на България и пълноценното й интегриране в ЕС, 10 години унизяващо достойнството ни пълзене в краката на Путлер и задоволяване на имперските му прищевки, 10 години безнаказан грабеж, цъфтяща корупция, пълна липса н
  • 68 котака

    17 15 Отговор
    Можете ли да си представите, че България би могла и Е БИЛА управлявана от възпитан, умен, честен, почтен, добър, образован, изискан и уравновесен политик?
    Да,това бяха г-н Филип Димитров и г-н Иван Костов!!!
    От служебните министър-председатели-г-жа Ренета Инджова!!
    А от сегашните ни политици-г-н Радан Кънев!!!
    Сложете си ръка на сърцето и отговорете на следното-
    как щяха да реагират нашите "независими" медии ако и половин процент от всички скандали на сегашното мутрогерберастко управление,
    и то само за последните 3-4 месеца, се бяха случили по времето на г-н Ф.Димитров,И.Костов,Р.Инджова...а дори и при С.Станишев?!
    Не ми се мисли какъв вой щеше да има до небесата...нямате толкова богата фантазия!!!

    "Бедността е най-справедливото наказание за глупостта"-Едмънт Бърк
  • 69 В.В.П.

    16 11 Отговор
    АЛТЕРНАТИВА ИМА ВИНАГИ,,,САМО РОБЪТ НЯМА ТАКАВА....ТОВА Е ДЪРЖАВЕН СЛУЖИТЕ,,,ДА НЕ Е ,ЕМИР, ДА ГО ЕЕЕ...И ТЮФЛЕКА ..СЪД,,,ВЕДНАГА И ПРИСЪДА..РАДЕВ,,ДЕЙСТВАЙ ДОРДЕ Е ТОПЛА ПОМИЯТА....Разбутай тоз мизерен кошер...само от търтеи....
  • 70 майната

    10 12 Отговор
    Сто годишната баба се напъна и роди БСП, Бсп се напъна и роди царя, царя се напъна и роди Бойко.И сега, пак чакаме да се напъне БСП. Ами какво мислите, че ще роди???Демокрация ли? ще съди Бойко? Те заедно с ДПС/ДС/ управляват и сега и преди и по по преди.
  • 71 Шайба

    15 3 Отговор
    Предлагам да се издири поне един безсребреник,който е и добре образован,възпитан и културен и да му се даде цялата власт в България, да управлява еднолично ако трябва,но със справедливост и достойнство.Тогава кучетата,дето все гледат да налапат кокала сами ще се разбягат,но въпросът тук е заслужаваме ли ние като народ да ни управлява такъв човек.Няма ли сами да го оплюем и принизим по възможно най-долния начин,а после да го разпънем и убием,че да му се кланяме посмъртно и пак да си правим каквото си знаем и да я караме по старому,понеже тъй е най-лесно?
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Кумчо Вълчо

    8 4 Отговор
    Петре стига с тази "демократична България" стига си ни я пробутвал .
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 чичо

    5 6 Отговор
    В статията има поне едно нещо което е грешно.Не можеш да наречеш Радев,който се вживява само в БСП опозиция-президент.
  • 76 Радикално

    9 4 Отговор
    ББ да назове една сума, да му я дадат и да се маха Завинаги!!!
  • 77 гост

    9 5 Отговор

    До коментар #21 от "Kris51":

    Много си прав човече, точно така е. Всичко различно от Б Б ще е малко по добро. Не знам какво трябва да стане с този човек че да си тръгне. То не бяха апартаменти, къщи, записи и какво ли не. Кокала, там е истината, никой не иска да го пусне. Но дано на изборите народа все пак прояви малко разум и да ги измете тия продажници!
  • 78 Интелигентен

    11 5 Отговор
    Всичко щеше да бъде по съвсем,съвсем,съвсем друг начин и други обстоятелства,ако беше наложена ЛУСТРАЦИЯТА преди 25-30 години.Но...вече е твърде късно,а и Държавна сигурност(ГЕРБ) не позволяват.И...така ще бъде още 20тина години.
  • 79 Ясновидец

    9 12 Отговор
    До като съществува ГЕРБ БОРИСОВ, ЩЕ Е МИН. ПРЕДСЕДАТЕЛ, АКО ГО НЯМА БОРИСОВ ДРУГ ЩЕ ГО ЗАМЕСТИ ОТ ГЕРБ И ТОЛКОЗ. НЯМА КОИ ДРУГ.
  • 80 Казуар

    5 3 Отговор
    От Демократична България не могат да се правят на Бай Ганьо и Тодор Живков за да бъдат припознати от голяма част български избираратели.
  • 81 Doko

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "ЦК на ГЕРБ":

    Добър е на ....боб със сланинки.

    Коментиран от #90

  • 82 SDS

    9 2 Отговор
    На малко прасе и на НОВ НАЧАЛНИК не се радвайте,защото не се знае каква свиня ще излезе.Като се е хванал на хорото да се оправя.Това е матрялат.Аз искам да се работи в държавата и да се строи.За калпазаните съд и гонка.Да се пръска срещу калинките защото те са много гадно миризливи/в пряк и преносен смисъл/.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 НАРОДЕН СЪД

    3 2 Отговор
    На два коня.
  • 85 вашта измет

    11 6 Отговор
    Комунистите не харесват този анализ, защото им бърка в здравето, но е верен на 100%. Вие, комунягаи, сте изпята песен, Герб е единственото, което ви крепи на власт, но хората се научиха да разпознват менте-Бсп-тата и няма да се вържат на нов "политически проект"
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Реалист

    3 8 Отговор
    Хората го казаха с последното проучване на общественото мнение - не искат партии, партиите се провалиха, демокрация не може да има в България. Искат силна авторитарна власт като в Русия, Беларус, Турция. Т.е. решението е някой да смени Борисов и да управлява нови поне 10 години еднолично. Въпросът е кой ще е този "монарх"?
  • 88 Следобие

    4 1 Отговор
    Основният проблем е, че новите антикомунистически и прокапиталистически политикани просто се изходиха в манджата и сега само ТЕ си я ручат.
  • 89 Шамара

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Защо не?":

    Я не си чупи езика с английски защото ако говориш английски ще пишеш на Български! Капиш !
  • 90 Шамара

    8 7 Отговор

    До коментар #81 от "Doko":

    Ами пилота на дрона и за това не става! Олива се от всякаде!
  • 91 Кой

    14 3 Отговор
    Уважаеми г-н Здравков, мога само да кажа че статията ти добре показва че и интелигентни хора като теб за съжаление могат да бъдат добре купени за да напишете подобна глупост.
  • 92 сефс

    3 1 Отговор
    До 70 чакаш не БСП а слаб безработен безпартиен човек който не си и чувал да вземе властта
  • 93 сефс

    2 1 Отговор
    До 70 чакаш не БСП а слаб безработен безпартиен човек който не си и чувал да вземе властта
  • 94 афдш

    4 0 Отговор
    Подрепете безпартиен за премиер
  • 95 афдш

    4 1 Отговор
    Премиера ви е един млад младия но безпартиен безпартиен е в него ви е надеждата в друг няманадежда само внего между 20-40 годишен е трябва партия д аму направите направете му партия
  • 96 Ясновидка

    2 2 Отговор
    Погледнато отвсякъде този "голям ум" е само за партията на Цв. Цветанов.
  • 97 Анонимен

    1 1 Отговор
    Човек няма как да не се запита в каква игра участва и може ли тя да бъде полезна за него по някакъв начин? Не е ли всичко повторение на една и съща глупост, грешка в системата, превърната по очевиден начин в норма, която незнайно защо със зъби и нокти драпаме да интегрираме в себе си? Резултат – пълна каша или пълна роботизация.
  • 98 ПРЕДАТЕЛИ

    3 1 Отговор
    ОПОЗИЦИЯТА И ТЯ Е КАТО НЕГО ЩОТО И НЕЯ ТОЙ Я ИЗБИРА И ТЯ НЕГО !
  • 99 Йеронимус БОШ

    6 2 Отговор
    Единственото , за което НЕ МОЖЕ да бъде обвинен е , че е БРУТАЛЕН ПРОСТАК ! Нагъл , лицемерен , двуличен , самовлюбен , мегаломански , надменен ! Явно това всичко му едва отвътре и той НЕ СЕ напъва , а просто си е такъв ! Типичен бай Ганьо !
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 НЯМА СЪМНЕНИЕ

    6 1 Отговор
    ДНЕС СЪС СИГУРНОСТ ЗНАЕМ ЧЕ БАЙ ГАНЬО Е ОТ БАНКЯ !
  • 102 ТОВА Е

    5 1 Отговор
    ИСКАМИ ПРЕМИЕР , ЗНАЕЩ МОЖЕЩ И ЧЕСТЕН КОЙТО ДА НЕ Е И ПРОСТАК ОБАЧЕ ....................
  • 103 ШАФИОРА

    2 1 Отговор
    ИСКАМЕ СИ ЦЕЦО ДА НИ ПРИКАЗВА СЪЩИТЕ ТЪПИЗМИ И ДА НИ ЛЕКУВА ОТ ЗАПЕК !
  • 104 Д.Кънев

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "БОРИСОВ":

    Не съм фен никому.Но именно Радев спази обещанието да не слугуват на управляващите, като Плевнелиев и Първанов а да не говорим какво щеше да направи МАМА на която ние попречихме и не допуснахме да стане президент.Е за това Радев заслужава уважение. Е и за това е този вой и плюене по Радев.
  • 105 Чонкин

    2 0 Отговор
    Нашия премьор е исключителен картьор с гола деветка ги зима на кольор
  • 106 Котарак

    5 3 Отговор
    И аз мисля, че за едно нещо не може да бъде обвинен, а то е че е тъп. Просто такъв си е роден. Както казват руснаците: Если дурак, то надолго.
  • 107 баце

    2 1 Отговор
    Не можеш да го обвиниш за това , че е тъп. За всичко останало можеш.
  • 108 Иван

    4 3 Отговор
    Каквото и да си говорим, на този етап не се вижда алтернативата на Борисов
  • 109 ко ко бо

    6 4 Отговор
    Интелектуално Борисов може да не е на ниво но върши работа което хората оценяват и което никой не може да отрече като до ден днешен за 30 г. никой не е правил.колкото и да е грешен с всичко се е справял
  • 110 Ооо

    1 3 Отговор
    Че СЛУЖИ НА НАЧАЛНИЦИТЕ СИ ЗАД ОКЕАНА ????

    Да ама те вече нямат Държава а един РАСИСТКИ РАЗБОНТУВАН КОШЕР ! НЯМА Съединени Щати ВЕЧЕ В РАЛНОСТ А ГРАЖДАНСКИ РАЗБУНТУВАНИ И РАЗАДИНЕНИ ЩАТИ !!!!
    Боковите началници ИЗГУБИХА ВТОРИ ПЪТ ВЛАСТА В ДЪРЖАВАТА !!!!
    Сега ще се крият като НАЦИСТИТЕ след втората световна ....
    Царя беше гол а сега и го стъпкаха в калта ..
  • 111 Летто

    1 2 Отговор
    И кога голя цар у нас ще го тикнем на кучето в г-з -ъ където му е мястото ...
    Къде са СЕГА КЮЛЧЕТАТА КРАДЕНО ЗЛАТО И ПАЧКИ на Борисоф ???
    Къде ги СКРИ ?????Къде ще бяга ?????
    Америка умрира тъпкана от всякакви расисти след МЕДИИНОТО РОБСТВО и ЗАБЛУДА ! Няма СЪЕДИНЕНИ ЩАТИ ВЕЧЕ ---ФАКТ !!!
  • 112 Ооо

    2 2 Отговор
    Борисов не е тъп и прост --А СЕ ПРЕСТУВА На такЪв за да му е простено ...Борисов е Хитра Обучавана и самоприспособявала се КРАДЛИВА ГАДЬЬЬЬ -----Чухте ли го как даже се хвали с гениалното си театро да КРАЕ И Да се прави на прост защото простотията не я съдят ....и излиза че като го избират него ПРОСТАКА Пък той си Лапа Бонус -ПОТКУПИ и да краде народа като раздава милиарди на господарите си ...КОЙ Ще ни даде платените Ф-16 ! Фалиралите щати в гражданска и расистка война ????? НИКОЙ и НИКОГА ---а Боко не е прост а Хитър подъл крадец ....
  • 113 ИСТИНАТА

    0 1 Отговор
    Да приемем горенаписаното, но за КОЯ "опозиция", за КОЕ "бсп" става дума, за ТОВА дето нарече себе си "герб", за ТОВА дето ПОДМЕНИ листата за Евровота или за ДРУГОТО?! КОЕ "Другари-господа"?! НАРОДА ПОУМНЯ, "другари-господа"!!! НАРОДЕ????
  • 114 рангел титюков

    2 2 Отговор
    Чудя се дали да репликирам тази бездарна, некомпетентна и очевидно поръчана "писаница".Цяла България се тресе от грозното и съсипващо омърсяване, с което ни орезили Борисов.В Европа прикриват отвращението си от нас, окарикатуряват ни, майтапят се, а ние не можем да го разкараме.И за капак тази защитна пледоария.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 ахметчо

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Камата съм":

    бсп са наследници на уродливи убийци, крадци, терористи,бедни скъсани андрешковци и затова е разбираемо огромното желание на българския народ да бъде управляван от тях, защото и той е като тях–"материал, беден, калпав, мързелив, злобен и завистлив...Това е бсп млади приятелю истински комунисте..времето през което ББ беше на власт, ще ти се стори като прекарано в рая, ако недай боже се случи невероятното и комунистическата пасмина дойде на власт
  • 117 Янаки Тедоров

    1 0 Отговор
    Прeзидeнтът Румeн Рaдeв e вeчe e в крaя нa мaндaтa cи, a рaвнocмeткaтa e тъжнa, нo нe и изнeнaдвaщa. Тoй нe cвърши aбcoлютнo нищo. Тoй ce нacтaни, или бe удoбнo нacтaнeн, в рaмкитe нa oбщoприeтoтo зa дeйнocттa нa eдин прeзидeнт - визити, хoдeнe пo прaзници, придружeнo c мeдийни изяви, някoe и другo нaлoжeнo вeтo и cпoрaдични oбcъждaния пo oбщecтвeнo знaчими тeми, cлeд кoитo нe пocлeдвa нищo. Рaдeв нe пoкaзa никaквa eнeргичнocт, никaквa прaктичecкa инициaтивнocт, чe иcкa дa рaбoти зa блaгoтo нa бългaрcкия нaрoд. Кaквo му прeчeшe дa e чecт пoceтитeл нa зaceдaниятa нa Нaрoднoтo cъбрaниe, зa дa бъдe кoрeктив нa мяcтo? Кaквoтo и дa e щe e в ущърб нa пoлитичecкoтo му бъдeщe.
  • 118 Петкова

    0 0 Отговор
    Така е. Ама не съвсем. Защото за проекта Белене може руснаците да ни натискат. Държавата не може да продаде енергията произведена от един реактор, те ни натискат за втора централа. Първата копка стана след едно посещение а Путин Тогава Първанов даде картбланш за строежа . Част от парите за сделката бяха от неизплатени дългове на руснаците по времето на соца. Имаше показно убийство на мутра на бул. България и се даде начало на проекта газов поток. Разпродадоха на руснаците български земи на безценица след това отказахме да строим централа, отказахме проекта за газта и турците се стовариха на Варненското пристанище. Крими контингента управлява умело манипулиран от Русия и Америка. А българите отново залагат на познатото, гласуват по поръчение или просто защото нямало кой. Ами имаше ама бяха твърде интелигентни и трудни за преглъщане .И подходящ кмет за София имаше, ама и той не изкласи за малко. Има ли купуване на гласове ще си я караме дълго така. Единственият ни шанс е ефективна съдебна власт. Като почнат да плащат за престъпленията си, всичко ще бъде наред.
  • 119 Комунист от дясно

    1 0 Отговор
    Абе таварищи! Кьорави ли сте, улави ли сте, та пишете глупости за БКП? Ми че при тиквите 75% са комуняги от БКП , начело с Тиквун!!! Просто гроб е дясното крило на БКП.
  • 120 кьорав

    0 0 Отговор
    боко наистина е главен управляващ обвиняем с чекмедже -- нещо като главен бирник за собствена сметка !