1 Август, 2020 23:00 10 048 73

Краят на Неподкупния

  • робеспиер-
  • френска революция-
  • неподкупния-
  • максимилиан робеспиер

Малцина са го разбирали - мнозина го мразили, с основание

Краят на Неподкупния - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Огнян Дъскарев във "Фейсбук"

Някогашният юли на 1794 в Париж, както този юли бил горещ и влажен. Но кой си спомня за онзи древен месец, освен историците? Не съм историк, нито специалист за юли, само го обичам и не искам да свършва. Но някога е имало човек със сила върху другите, който сигурно е искал същото - юли да няма край. Изпратил около 16 хил. души на ешафода, накрая сам стъпил там.

И сигурно е искал юли вечно да продължава.

В днешния жарък юли, но на 28-ми, 10 Термидор, в 1794 Максимилиан Робеспиер най-сетне срещнал Съдбата си. За радост и щастие на враговете му, за нещастие за него.

Малцина са го познавали отблизо -35 годишният възпитан адвокат от семейство на потомствени юристи, с тежка, каменна семейна къща в Арас, в централна Франция, където бил роден. Малцина са го разбирали - мнозина го мразили, с основание.

Робеспиер живял съвсем нормален живот до 30-тата си година и тогава с гръм дошла тази дата : 14 юли 1789. Сивият адвокат внезапно станал /за себе си/ важен, после отишъл в Париж, за да става все по-важен.

Дотолкова, че станал водач на Френската революция, т.е.разполагал с живота и смъртта на ВСИЧКИ французи.

Когато оценявам Робеспиер, аз добре помня това.

Робеспиер бил само 15 дни водач на Конвента /4 - 19 юни 1794/, но всъщност водил Франция около 2 години преди това, и малко повече от месец после.

За това време Робеспиер, водач на якобинците, най-крайно левите революционери, успял да убие около 16 хил. души, които изпратил на ешафода. Още около 10 хил.души загинали в затворите, заради него - Робеспиер.

На 5 февруари 1794 той казал в Конвента: “Терорът е нашето основно оръжие против враговете на Франция”.

Колко познато - болшевиките и местните комунисти убиваха на воля в името на СССР и България.

Техният пример : Робеспиер.

В негова защита - наричали го Неподкупния, за разлика от отвратителните леви и десни революционери, които разбирали идеите си само в злато. Например, Талиен, който бил революционен водач в Бордо и щедро раздавал смъртни присъди, само после да ги отмени срещу пари.

Съмишлениците на Робеспиер били чудовища,като него : Марат, Коло Ербоа, Барер, Дантон, Брисо, Кутон, Сен Жуст, Фукие Тенвил, Мирабо /този умрял рано, но Мария Антоанета платила дълговете му - 209 хил. ливри/, Фуше /този оцелял и станал шеф на МВР при Наполеон/, Талейран /този оцелял и станал външен м-р на Наполеон/, Барас, абат Сиейс, и пр.

Но Робеспиер, за разлика от горните никога не си напълнил пазвата. Живял до гилотината в дървена къща, в една стая, без да гуляе и харчи злато.

Затова го нарекли Неподкупния!

На 28 юли /днес!/, но в 1794, около 20 часа, Робеспиер бил закаран в каруца на зловещия Гревски площад в Париж, където защитниците на народа режели масово главите на враговете си.

/Така се защитава народа, да/

По-рано, шефът на жандармерията ген. Мерда /да, така се казвал - Мерда!!/, разбил челюстта на Неподкупния с един изстрел. Робеспиер изревал и извикал на генерала:

“Ще те разстрелям, негоднико”

Онзи отвърнал:

“Не, аз ще те разстрелям!”

На ешафода, пред огромна тълпа, според историците около 100 хил.души, палачът внимателно /според други решително/ свалил кървавата превръзка на челюстта на Робеспиер. Според очевидците той изстенал яростно от болка.

Но защо пиша това?

Защото днес якобинците, последователите на Робеспиер искат да вземат властта в най-мощната страна - САЩ.

Байдън, Демократическата партия на САЩ, черните расисти и комунисти, културните марксисти и техните медии /СНН/, са леви радикали, крайно леви якобинци, т.е.последователи на Робеспиер. Въпреки, че тези невежи неграмотници едва ли знаят за кого става дума. Но няма значение.

Чудовището Робеспиер днес живее в САЩ и ТОВА трябва да го знаете.

Но Неподкупния днес е жив и тук.

Вижте якобинците в центъра на София - всяка вечер!

 


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 66 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    167 18 Отговор
    Направо се втрещих от тези глупости.

    Коментиран от #9

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рошко

    22 39 Отговор
    Аз виждам че както винаги ще си продължи по същия начин, то и нови да дойдат и те ше мислят за себе си, било е, така е, и ще бъде в абсурдистан
  • 5 Робеспиер

    114 16 Отговор
    Такива глупости за себе си скоро не бях чел!
  • 6 Тъпо тролче

    31 4 Отговор

    До коментар #1 от "Русия е тоалетна за кафяви отпадъци":

    Мно'о ма кефи "Игра на Тролове"!
  • 7 Питанка

    22 61 Отговор
    Могат ли поддръжници и пропагандатори на путиновата диктатура да изметат мафията и да демократизират България? Протестиращите не виждат ли корена на злото ? МОЧА ще им извади очите и пак не виждат. Няма да има промяна със смяната на проруския премиер с руския пРезидент, смяната на проруски управляващи с руската "опозиция " . От нощните хиени ли очаквате демокрация ? От съветската ни прокуратура ?

    Коментиран от #17, #37

  • 8 Майна

    95 20 Отговор
    Е ТОВА ВЕЧЕ МИНАВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ НА НАГЛОСТ! КОЛКО ТИ ПЛАТИХА ЗА ТОВА , БЕЕЕ..? КОЛКО СТРУВА ДА ОПЛЮВАШ ТАКА , СЪНАРОДНИЦИТЕ СИ , КОИТО ИМАТ СМЕЛОСТТА И ДОСТОЙНСТВОТО ДА ЗАЩИТАТ ПРАВАТА СИ И БЪЛГАРИЯ????
  • 9 доктора

    22 56 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Втрещението е нормална реакция на малокапацитетният мозък. Много тънко е написано, исторически обосновано в сравнителен анализ, но е за истински софианци.

    Коментиран от #13

  • 10 Майна

    48 12 Отговор
    Идва ми да взема една дъска , ДЪСКСРЕВ И ДА ДИ НАМЕСТА МОЗЪЧНИТЕ ПЛАСТОВЕ, СКО ИМАШ ТАКИВА
  • 11 Някой

    32 20 Отговор
    Прекрасна статия - дава ясно да се разбере, че най-лошото човешко качество е да си неподкупен
  • 12 луд гидия

    32 4 Отговор
    тъи като чета излиза че дали ще е робеспиер или мария антоанета края е един и същ на ешафода

    Коментиран от #68

  • 13 Майна

    25 3 Отговор

    До коментар #9 от "доктора":

    Капацитетният, стига се изсилва две...,не можеш да надскочиш себе си...Природен закон, приеми го и се успокой..., ,брой си стотинките от плюнките тук...
  • 14 Брабинеца

    22 1 Отговор
    Народа изтреще
  • 15 Петьо Петров

    79 14 Отговор
    Този автор на статията е за освидетелстване.Какво общо има Робеспиер с днешните протести.Той е бил деец на френската революция,а идеите му радикално леви.Все едно да пише за терористичните организации с крайно леви убеждения. Карлос чакала ли предвожда протестите,или Баадер Майнхов.Или Червената армия може би?Това са шизофренични тълкования на неуравновесен човек.
    Хората искат правова държава,честни избори,машинно и електронно гласуване.Единствено искат да гилотинират корупцията в държавата,а главните виновници да си излежат присъдите след законен процес.Явно параноята е настигнала не само премиера,ами и тези на хранилката при него.Така,че разбирам защитниците му тук.
    Правото да си свободен трябва да се извоюва,а правото да си роб е изконно право на всеки страхливец!
    Вие какви сте?

    Коментиран от #19, #20, #44, #65

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Троленка

    4 18 Отговор

    До коментар #7 от "Питанка":

    Руски президент, премиер и съветска прокурора, които искат да ги смъкват поддръжници на путиноватавата диктатура и то в държава контролирана от САЩ!!! Даааа,... тревичката е, ама много яка!!!

    Коментиран от #28

  • 18 баба ви от бг

    24 0 Отговор
    да , човекът е чувал за Робеспиер! А аз завърших 1972 фр. гимназия, всичко на френски и с учители от Париж!само трябва всички да знаят, че и до сега всички водещи във франция, и най вече дипломацията, са наследници на френските крале!да, Робеспиер, Дантон и другите светила на Франция са били на гилотината!!!!Това е благодарността на селинджърите!!а всъщност в англия до 14 век са говорили френски език!!!!
  • 19 Майна

    18 3 Отговор

    До коментар #15 от "Петьо Петров":

    Браво за коментара!

    Коментиран от #22

  • 20 доктора

    12 30 Отговор

    До коментар #15 от "Петьо Петров":

    Другарю, намека беше за крайно левия и неподкупен Радев, който иска цялата власт със служебно правителство, а демокрацията не бих казал че куца тук, все пак сме в европейския съюз. Четете бе хора, мислете.

    Коментиран от #23

  • 21 Порно

    21 5 Отговор
    И може би извода е , че трябва да ни управляват световни шампиони по корупция. Въпроса е защо не сме доволни след като ги имаме ? Може би защото плащаме сметката , ние , дето нямаме достъп до тия мазнинки ?
  • 22 Майна

    25 7 Отговор

    До коментар #19 от "Майна":

    Интерпретациите и анализите на на автора са без коментар. Но и това , което се случва в България е без коментар...РЕСПЕКТ КЪМ ВСИЧКИ КОИТО ДА НА ПРОТЕСТИТЕ!!!
  • 23 Петьо Петров

    27 5 Отговор

    До коментар #20 от "доктора":

    Ами не съм ви другар,нито на вас или на когото и да е.Аз съм свободен човек,и ако вие виждате демокрация в България,явно живеете в паралелна система.Но спирам дотук,не ми се слиза до нивото на махленските тролове,изказах мнението си,който както иска да го приема!
  • 24 В.В.П.

    19 0 Отговор
    ,100%%,Глупост...ЗА ТЪПАЦИ
  • 25 ваня

    26 3 Отговор
    този глупак знае ли кой е Мирабо, един от най прекрасните фр. поети!!!! е, то бива, бива, ама такива парвенюта, които са си купили дипломите и сигурно никога не са чели поемите на Мирабо!!!дааааааа, много странно!!!!! тук пишат хора, които сигурно не знаят, че Толстъй е леон леви и е описал прекрасно рус. история! както и Вазов българската!
  • 26 Мария

    25 4 Отговор
    Към автора Огнян Дъскарев - дъската ти хлопа !
  • 27 Милев

    20 3 Отговор
    Дъскарев ти си за психиатрията
  • 28 Чукча писател ...

    14 16 Отговор

    До коментар #17 от "Троленка":

    Ако бяхме контролирани от САЩ, нямаше да се строи Руски поток с наши пари, нямаше да купим реактори за Белене, нямаше да плащаме двойна цена за газ на Газпром, Лукойл нямаше да отмъква по 1 млрд. на година, нямаше да има толкова руски партии -БСП, ДПС, АТАКА, ВЪЗРАЖДАНЕ, ВОЛЯ, ВМРО , нямаше да има руски анклави ........

    Коментиран от #35, #36

  • 29 В.В.П.

    16 4 Отговор
    ФРАНСЕТАТА СА ГОРДИ С РЕВОЛЮЦИЯТА,,РУСНАЦИТЕ СЪЩО,БРИТАНИЯ,ПРИ СТЮАРТ...ТОВС Е ЧАСТ ОТ ИСТОРИЯТА.....А БЪЛГАРИЯ,КОГА НАПРАВИ
    ,СВОЯТА РЕВОЛЮЦИЯ.?..

    Коментиран от #31

  • 30 баба ви от бг

    5 0 Отговор
    до ном. 19 Браво, и аз съм от пловдив За първи път виждам , че има хора като Вас, толкова интелигентен!
  • 31 Госあ

    11 0 Отговор

    До коментар #29 от "В.В.П.":

    Явно нямат такива "публицисти" като този, който ни залива с откровена боза. Май не знае къде се намира Пантеона, Сорбоната и Монмартър.
  • 32 Българан Европейски

    6 20 Отговор
    Браво г. Дъскарев . Чудесен паралел. Тълпата, както винаги, обича да се лее чужда кръв и да вандалства. Започна обаче да се задъхва от ангажименти. То протест, то форуми, то ФБ. Кое по-напред. Безделниците са капо и неподкупни без да искат. А как искат. Чак задниците им са зяпнал за някой бакшиш.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Тъпо тролче

    15 1 Отговор

    До коментар #28 от "Чукча писател ...":

    Добре бе, контролирани сме от Русия но сме в ЕС и НАТО!!! Нашите управляващи се отчитат пред посланика на САЩ, а се контролират от този на Русия!!! Абе много тъпи тез американци бе!!! Освен това в изброените проруските партии пропусна да споменеш ГЕРБ, които проруски протестиращи искат да ги смъкнат от проруската власт!!!
  • 36 Русия

    18 1 Отговор

    До коментар #28 от "Чукча писател ...":

    Едно време един висш американски чиновник отговори така на въпросът ми защо не ни помогнат да се отървем от мафията
    - Ние не сме тези които ще ви отървават. Щом на вас ви харесва да се крадете един друг, крадете си се, търпете си мафията.
  • 37 Русия

    5 13 Отговор

    До коментар #7 от "Питанка":

    Простотията и сиромашията ни идват от Русията. Пробвайте триото на тема МОЧА и ще видите как ще се намочат...Това е 100% сигурен тест за чистота на намеренията. Почне ли да се гъне, пиши го мужик.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Турчина

    4 0 Отговор
    Илюминатус Максимилиан Франсоа Мари Изидор дьо Робеспиер
    6 Май 1758 – 28 Юли 1794

    Ние не забравихме и отмъстихме жестоко!
    Ние ще превземем не само Америка-ние ще превземем цялата Земя!
    Ще обявим "Френска революция" навсякъде по земното кълбо!
    Вие удавихте първото Просвещение в кръв само за да запазите властта си!
    Е!Ние пак сме тук и излизаме от сенките за да дадем светлина на братята си!
    Четиримата-още сме тук...!



    ...до Звездите!
  • 42 Румпелщилцхен

    17 4 Отговор
    Автора е силно изтрещяла Калинка.
    Срамно и странно е как пропусна подкупните от Банкя,
    продадените в Прокарутарата и овластените в Сараите.
    Или те не се броят?
    Подписа дето уж е от Франция ... да не е на Шехерезада?
  • 43 иванов

    16 5 Отговор
    Само силно промит от парите мозък може да съчини такава глупава статия, пропита със злоба .
  • 44 Прав си

    3 8 Отговор

    До коментар #15 от "Петьо Петров":

    пенчо. Без да искаш оцели в 10-та, на кого приличат вождовете на "протестите". Забрави аксион директ, дето убиха президента на Рено.
    И аз съм за правова държава. Затова има избори напролет, когато ще се преброим. Изборите на фатмака бяха ли честни. Аз, като не съм съгласен с блокирането на кръстовищата, трябва ли да мина с един снегорин, за да се чуе гласа ми.
    ПП1 Не знам къде е "ь", на клавиатурата, извинявай.
    ПП2 протестите са в "", защтото това си е опит за ку дета от страна на мафията, ако ме разбираш.
  • 45 пройчо

    13 2 Отговор
    Автора се е впечатлил от миналото на Робеспиер/до 30та му година/ и от името на тогавашния шеф на жандармерията ген.Мерда........Дали го впечатлява миналото на Борисов/до 30та му година/ и името на сегашния главен прокурор Гешев ???
  • 46 Behemoth

    6 1 Отговор
    Тоя е луд за връзване...
  • 47 Не го слуша

    5 0 Отговор
    Главата определено! Има доктори които лекуват такива заболявания - психиатри се казват. Има хапчета - пият се. И така, ако не му мине на човека, такава му била кармата, да ръси простотии. Свят голям, хора всякакви.
  • 48 БГ ГОРДОСТ

    3 2 Отговор
    Най-големите революционери в световната история са българи! След българските революционери се нареждат френските и руските. Най-много въстания и бунтове в историята на цивилизацията са организирани и провеждани от БЪЛГАРИТЕ!

    Коментиран от #69

  • 49 С други думи

    8 1 Отговор
    Огнян казва, че Робеспиер не е имал чекмедже. Ми можеше с две думи да го кажеш бе, Оги.
  • 50 До Дъскарев

    13 2 Отговор
    Не разбрах от статията, след като Робеспиер, Дантон, и Мирабо са чудовища, кой е бил правилния, хуманния, демократичния субект? Разширете, допишете, уточнете. И не може да се каже нещо без да се обвинят "болшевиките", та и родните комунисти. Много трябва да им сте благодарни, винаги имате готова тема! И защо в Русия се е стигнало до болшевиките? Поради терор и репресии от царизма. Попишете още, моля.
  • 51 Ира

    4 2 Отговор
    Да перифразирам Simone de Beauvoir, след като говорите за Франция: "Истината е една, и винаги от ляво. А десницата, е, тя затова проповядва плурализма..." Кой ли ще се противопостави по интелект на един от стожерите на френската мисъл?
  • 52 Леле

    13 2 Отговор
    Какви глупости пишат хора, ами тези дето им гинпубликуват! А в коментарите има няколко за бой.. Седнал да парадира с няколко имена от Френската революция и все едно има историческа а актуална информация.. а всъщност е написал огромна глупост. За втрещяване си е! Нищо общо няма Робеспиер с Ленин (който обаче не е споменал дори) а още по малко с Байдън и Щатите.. И не пиши глупости за Френската революция, Свобода братство и единство, без нея досега щяха да но мачкат крале и придворни, а това че си правим държавното устройство феодална, не ни е виновен Робеспиер!
  • 53 наблюдател

    2 0 Отговор
    Разбира ти тиквата.
  • 54 РЕАЛИСТ

    13 2 Отговор
    Авторът от 9 кладенеца вода донесе, за да напише последното изречение. Застрахова се, че не е историк и писа измислици, за да защити тезата си, която е защита на ГЕРБ и корупцията. След смъртта на Робеспиер, корупцията започва отново да доминира във Франция. Всеки разумен човек знае кой стои зад демократите в Америка. Това са тези, които управляват света, а тези изборните да им само нашите, които ще свършат черната работа. Единствената ценна идея от статията е гилотината . Доста корумпирани люде в България трябва да се запознаят с начина и на действие.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 От Франция

    4 0 Отговор
    Колко си от Франция не се знае, една Еврейска фамилия финансира около 20 000 човека и почна ВФР, Превзеха Бастилията, вътре 6 криминални затворници!! ЦЕЛТА НА ЕВРЕЙСКАТА ФАМИЛИЯ БЕШЕ ДА БЪДЕ СВАЛЕН КРАЛЯ, НЕ ЖЕЛАЕХА ПОВЕЧЕ ФРАНЦИЯ ДА КЕ УПРАВЛЯВА ОТ КРАЛ. ИГО НАПРАВИХА, МИНАЖА ЖИРОНДИСТИ, ЯКОБИНЦИ И ОТ ТОГАВА С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ ФРАНЦИЯ СЕ ОПРАВЛЯВА ОТ ТАЗИ ФАМИЛИЯ! КАКВА ДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ В САЩ, КАКВО МЕШАШ НАШИТЕ ПРОТЕСТИ, ПРАВИШ НЯКАКЪВ Гювеч!!!! Франция, Родшилд фамилия, народно недоволство, Революция платена и край на Монархията във Франция, много отсечени глави. РЕВОЛЮЦИЯТА ИЗЯДЕ ДЕЦАТА СИ!!!
  • 57 Шаран БГ

    8 0 Отговор
    Не е лошо да се поназнайва историята - това иска да каже автора. Т.е. , ако моя милост се изяви като един "Робеспиер - 21 век" и отсече 16 хиляди глави, след има-няма 8 години и моята глава ще отсекат !? Мале-е-ей , страх !
    Авторът на горенаписаното се опитва да прави аналог със събития преди по-вече от 225 годиниу със слечващото се в САЩ. Мисля, че прави грешка. Онези години са с друга закваска и други икономически и военни възможности за държавите изобщо . Още по-малко може да се прави някакъв паралел между френските събития тогава и днешните в България - днес !!! амо в едно е прав ! Човекът си остава човек със всичките му добрини и пороци. Отвратителните леви и десни демократи и днес у нас не признават нищо друго освен ...златото !!

    Коментиран от #58

  • 58 Anadolu Manafesi

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "Шаран БГ":

    "Човек трябва да познава историята , за да не повтаря грешките и " - много изтъркана мисъл , която не губи от своята актуалност . Въпреки че са минали два века , базовите сили , които движат човека , общество и тълпата си остават същите , така че , да , никой няма да извади гилотината на Таймс скуеър , но резултатите ще са подобни
  • 59 РЕАЛИСТ

    4 1 Отговор
    Порових в много авторитетни източници , за да разбера повече за тази история с началника на жандармерията Мерда. Откъде я изсмука тази история, бе авторе. Навсякъде пише, че сам се е прострелял в опит за самоубийство, след като е разбрал, че краят му идва и е отказал да организира съпротива в защитата си.
  • 60 Фриволни мисли

    5 0 Отговор
    сравнения и паралели. Необосновани.
  • 61 пророк Исай

    3 2 Отговор
    Част от написаното е вярно - Робеспиер е бил луд кръволок .........той е искал да унищожи класата на благородниците . Бил е безкрайно мнителен и собствените му сподвижници го предават - защото са се страхували от него .
    Години по-късно Ленин прилага същите терористични методи в Русия - той пише - ние унищожаваме буржоазията като класа .
  • 62 Узрели та презрели

    3 0 Отговор
    Това ва Френската революция е вярно,особено якобинската диктатура - репетиция на болшевизма през 1917г. Това в САЩ също прилича на френско-болшевишка революция. Предстои пускането на повече кръв. Това у нас обачеее.... е бутафория. А всъщност мното повече сме узрели за чистене на авгиеви обори.
  • 63 Тоя за какъв се мисли

    5 0 Отговор
    Отдавна не бях срещал по-налудничаво сравнение.
  • 64 Тоя за какъв се мисли

    4 0 Отговор
    Отдавна не бях срещал по-налудничаво сравнение.
  • 65 Станислав Дерменджиев

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Петьо Петров":

    Затвор ,за този ,затвор за онзи ,само смъртни присъди на са обявили като след 9ти . Забележете не разследване , а направо затвор . Ние така решихме . решават си .Пращат 15 човека на Орлов мост и го блокират , защото ние така решихме . Правят ли си сметка ,че утре да дойде най-доброто и демократично правителство ще му пратят 100 човека да блокират няколко кръстовища и ще го свалят ,това ли е демокрацията. Това не е протест .протест се прави за определени действия или бездействия и се изисква те да бъдат коригирани . Добър ден аз реших ,че не ми харесва Правителството и Главния прокурор . а ми във всеки един момент все ще се намерят не 15-20 или 20 хиляди ,ами 500хиляди които не харесват някого . И на мен не ми харесват ,ама протестирайте и изисквайте да бъде свършена работа , а не само да гоним некадърни майстори . Най-добрия урок към политиците е не да бъдат гонени ,ами да бъдат накарани да си свършат работата.
  • 66 Дъскар Огнянов

    1 0 Отговор
    Аналогиите са меко казано нелепи.

    Дано поне са били заплатени от ББПП, че иначе язък на колегата - братята роми, дето не знаят за Робеспиер прибират по 30тачка на "акция".
  • 67 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Дано не стигнем до Революция!! Както е известно същата си "изяжда децата"! А след нея по традиция на власт идват най-неподходщите! Примери много...
  • 68 ando

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "луд гидия":

    MITIŞ NE MITİŞ ŞA TA YAM...razberi
  • 69 lev

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "БГ ГОРДОСТ":

    i nay mnogo predateli...
  • 70 esnaf

    1 0 Отговор
    BONAPARDE ...KIDE Sİ...tvoyata replika ...idiyotite izmislet bojestveni ideyi...idiyalistite mrat... peceli bakalina i esnafa "svoboda, bratstvo... ravenstvo. sısto kato İsus kato Mose...kato Mohamet...Lenin, Stalin...
  • 71 Яверт

    2 0 Отговор
    Оги. Аз ще ти разкажа друга истирия но много по"кратки. Чувал ли си за Тиберий Гракх.? Във сената в Рим по техният закон трябва да има представители защитаващи интересите на народа. Те зи хора били наречени народни трибуни. Обикновенно те защитавали интересите на богатите. Да се чуди човек но този Тиберий Гракх въпреки благородните си корени решил да защитава интересите на народа. Разбира се сенаторите не харесали това. Сенаторите са хитри и умни хора. Те "обяснили" на народа че Тиберий е лош. Резултатът е че Тиберий е бил убит от хората които с толкова усърдие е защитавал. Ще допълня. На площада е както Робеспиер така и Тиберий. Оставете народа сам да си избере съдбата.

    Коментиран от #72

  • 72 Яверт

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Яверт":

    Оги. Не споря със теб. Съгласен съм за заплахата демонократ. Да внимаваме обаче вместо Робеспиер да не убием Тиберий.
  • 73 аристотел

    0 0 Отговор
    Бре оракуле, страшна история, бре, особено за тез дето не са ходили на училище и нчмат интернет! Кой си ти глас на гласовете, че да съдиш и наричаш хората бре ?! Такива като тебе са проблема на проблемите, всеподкупний гений на манипулацията! Най-хубаво е просто да вървиш по д@волите умнико с всичките ти якобинци , черни демократи и комунисти !