14 Август, 2020 18:43 17 112 112

Проф. Слатински: Човек от службите ми каза - Борисов може да направи като Горбачов и Елцин?

  • бойко борисов-
  • рестарт конституция

Това ще е прекалено висока цена, унищожителна цена за България

Проф. Слатински: Човек от службите ми каза - Борисов може да направи като Горбачов и Елцин? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на проф. Николай Слатински във "Фейсбук"

Много стресиращ и депресиращ ме разговор имах преди малко с човек, който ме закле да не казвам кой е и къде работи, освен най-общото – от службите, където е бил и досега е. Той ме помоли, ако мога, да споделя главното от нашия разговор.
Според него страната върви към тупик (задънена улица) и нищо хубаво не я чака. Назряват опасни събития и е напълно реално да бъдем тласнати в неуправляемост и силна вътрешна конфронтация.

ББ ще опразни хазната, има за пилеене още максимум милиард, милиард и половина. Това ББ го прави само и само да продължи да управлява и парадоксът е, че когато си купи с пропилените 4-5 милиарда за последните 4-5 седмици, правото да продължи да управлява, той ... няма да може да управлява, защото всичките финанси ще са ошушкани, а изсипаните пари на вятъра могат да предизвикат финансова криза, каквато се случва при линееща икономика и налети като в пясъка огромни, несвързани с реалния сектор парични средства.

Най-голямото наказание тогава за ББ, когато тръгне голямата безработица и хазната е празна, е той да бъде оставен да управлява! Тогава ББ не само ще се срути за броени седмици, но и народът ще го погне с камъни.

Само че за какво ни е да минем пак през жестока криза и срив на банките, плюс развихрен корона-вирус? Отново ли 1996-1997-а?

Това ще е прекалено висока цена, унищожителна цена за България.
И именно това кара този моя събеседник да говори с мен - имал ми доверие, в службите бил съм бил с авторитет.

А според него мислещите хора в службите разсъждават по същия начин, по който и той и през главите им какво ли не минавало как да не позволят в България да се разиграе апокалиптичен сценарий.

Протести, загуба на всяко доверие в правителството на ББ, ниска квалификация на министрите като мениджъри на и при криза, опоскани финанси, корона-вирус, сломена здравна система – това е нагорещена до експлозия бързоварка и трябва да се избегне взривът, трябва да се излезе от задънената улица.

Как? – питам го. Към какво води този разговор?

Той продължи с въпроса:
Какво направи Горбачов, когато падането му беше неизбежно? Какво направи Елцин, когато трябваше вече да сдаде властта?

Ами всеки договори с наследника си условията на капитулацията и оттеглянето – запазване на богатството, даване на изключителни привилегии като на държавен глава, защита на сигурността му от страна на държавата и никакви съдебни преследвания, никакви данъчни проверки, никакви финансови ревизии!

И ето тук са основните проблеми на българската политическа ситуация, която от една страна настоятелно диктува, настоява безусловно логично да се сложи край на управлението на ББ, а от друга страна липсва изявен наследник, с когото той да договори отстъпването на властта.

Протестите и опозицията не родиха и няма скоро да родят такъв еднозначно известен и общонародно приет нов лидер. Освен това с искането на оставката и на главния „биберон“, сиреч на главния прокурор, се подклаждат страхове у властта, че ще се тръгне към намиране на нов главен прокурор, който като първа задача от новата власт ще бъде накаран да започне преследване на водещите фигури от сегашната власт.

И виждаш ли, казва ми моят събеседник, какви огромни проблеми възникват пред намирането на изход от кризата!!

Първо, няма легитимен лидер на алтернативата „след ББ“.
Второ, с искането на оставката на главния прокурор, която иначе е абсолютно резонна, се поражда страх от юридическо преследване на водещите фигури от властта и преди всичко на ББ.
А ББ знае, че в службите, в полицията, във финансово-контролните структури и в съдебната система той има много врагове след десетте години на едноличното му управление - много прекършени кариери и съдби, много принуди да се действа политически, много забити в седма глуха дела, много твърде пресилено заведени и проведени следствени и съдебни действия.

Ние, казва ми този човек, трябва да степенуваме нещата по важност. Кое е по-важно – да разрушим пиедестала, на който се кипри самовлюбено ББ и да го видим него свален и обруган (без значение колко заслужено е това),
или да извадим България от батака, в който тя пропада, да не ѝ позволим да се срине в пропастта, към която тя се е устремила?

Отговорът е очеваден - България преди всичко, ние друга държава си нямаме!
Затова нека тези, които имат някакво влияние върху политиката и обществените настроения помислят по какъв начин мирно и спокойно да договорят с ББ слизането му от властта, да му гарантират всичкото, което бе гарантирано от Елцин на Горбачов и от Путин на Елцин. И да се сложи край на агонията. Да се спре безумното хвърляне на пари на вятъра. Да се спре с разстройването на обществения живот, с протестите, с барикадите, с нагнетяването на напрежение, от което само с една искра може да се подпали опустошителен пожар.

В края на краищата той е бил премиер десет години и то не доведен с танковете и катюшите, а с избори, макар и наполовина свободни и двойно купени.
Какво ще пише в българската история? Ами ще пише, че не една или две, а десет години тази личност ни е била министър-председател!

Да, не е е много демократично и европейски това договаряне, но пък какво демократично и европейско има в едно управление, което десет години се осъществява еднолично, като между другото – между пиара, мачлетата, рязането на ленти и фръцкането с джипката. Това може ли да е демократично и европейско управление, то прави ли чест на държавата и народа ни!?

Нека му гарантират на ББ категорично и без никакви „ако“ и „дали“ запазване на богатството, натрупано чрез властта, нека му отдадат заслуженото като един от най-дълго управляваните министър-председатели, нека държавата стане гарант за безопасността и сигурността му (тези неща могат да се уредят и законово, за всеки, който, да речем, е бил повече от 8 години премиер), нека той бъде освободен от всякакви съдебни преследвания, данъчни проверки и финансови ревизии. И България да продължи нататък.

Нека се разсече гордиевият възел, че България не може да продължи нататък с ББ, но не може да го свали от власт по демократичен път.
Защото всичко си има цена и за всичко се плаща.
Това ще е цената, която ние ще платим и тя трябва да ни бъде като обица на народното ухо - да мислим като избираме такива одиозни персони за лидери на народа! То и народът ни го е казал - кой каквото прави, на себе си го прави.
...
Какво казах аз на този човек ли?
Казах му, четири неща.

Първо, не си представям на практика как всичкото това може да се осъществи.

Второ, нямам влиянието да се опитам да се ангажирам и да действам в този дух, в който той настоява.

Трето, всички в мен се съпротивлява срещу подобен подход, защото при една демокрация не може да има хора над закона и да им се позволява да остават ненаказани за това, за което заслужават наказание (ако го заслужават).
Четвърто, мога да споделя идеята му за изход от задънената улица, но по никакъв начин няма да искам да бъда свързван с нея.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 91 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    272 32 Отговор
    Кви наследници бре, кви договорки?
    Оставка и СЪД!

    Коментиран от #64, #88, #101

  • 2 Всеки

    163 8 Отговор
    Се прави на много умен но всичко ще бъде ьа наша сметка
  • 3 Българина

    197 24 Отговор
    ТИКВАТА е ГНУСАР и от него всичко може да се очаква.

    Коментиран от #86

  • 4 Наташа Винокурова

    193 19 Отговор
    Не може! Горбачов и Елцин не са краднали толкова колкото в България ни окрадоха нас от 1989 досега

    Коментиран от #65, #74

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 jorj

    164 12 Отговор
    Ама, ти верваш ли че ти вервам? По плоска и тъпоумна опорка скоро не бях чел!

    Коментиран от #51

  • 7 hurko

    214 16 Отговор
    Бих преживял още една криза, но да видя всички в затвора, за назидание на следващите. Ако ги помилваме, всички следващи пак ще крадат и ще се надяват на същата амнистия. ОСТАВКА!!!
  • 8 нееееее

    142 12 Отговор
    Като свършат парите ВЗИМА ЗАЕМИ - както и досега... Хем царува, хем има и комисионни от банкерите...
    КОЙ ще ги връща е проблема!!!

    Коментиран от #87

  • 9 уточнете

    53 83 Отговор
    Този да не е от съветниците на президента - свръзките с мутрите?
  • 10 qwe

    146 11 Отговор
    Никакви такива! Тази безнаказност 30+ години продължава!

    Докато не бъдат окачени на високо, следващите няма да имат никакъв страх и ще правят същото като простата сикаджийска мутра!
  • 11 Конспирации и измами

    124 22 Отговор
    Повече хора на протеста ,да си върнем държавата и достойнството!
  • 12 Подуенски

    67 13 Отговор
    Днес на пазара една жена ми се закле, че е спала и с тримата юнаци от приказката за златната ябълка.

    Коментиран от #15

  • 13 Перо

    102 12 Отговор
    Този мутрафон от службите,ако е такъв,има мозък,колкото тиквата. Как си мисли,че тиквата ще бъде издигнат над закона,като почетен председател на крадците и няма да има съд и затвор за него.Той отдавна съсипа държавата и повече не може да копае дъното,така че възмездието е неизбежно! Относно Горбачов,който предаде родината си за 1 млн.DM пенсия,от 30 г.живее в Германия и най-малко някой го е освободил от отговорност.Просто не е извършил такива грандиозни кражби и вреди на икономиката.
  • 14 Аз не съм политик и никога няма да бъда

    106 5 Отговор
    Много мазна таз лакардия един ми каза ма на него му казали съвсем ни взехте за прос.и факти май взехте от пръстите да ги смучете
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 йокин

    83 3 Отговор
    Следващите'',НЯМАЛО ДА КРАДАТ,ПО-ГОЛЕМА СМЕШКА,НЕ БЯХ ЧЕЛ.ЗА КОКАЛА Е БОРБАТА,ЗА КОКАЛАААААААААААААААААААААА.НЕ ЗА НАРОДА,ДА Е ДОБРЕ.
  • 17 Никаква милост !

    91 11 Отговор
    Тоя е луд за връзване ! Дайте да му вдигнем паметник , преживе на най-голямия душманин и разсипник на България ! Затвор и Кконфискация на откраднатото до десето коляно !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Страх лозе пази

    98 7 Отговор
    Не искам криза, но повече не искам да живея по този начин. Не е редно да съм мизерника на Европа, да живея все в някакъв недостиг(не само на средства, но и на качествени стоки и услуги), да ми обясняват по некомпетентни какво да правя и да искат да им благодаря и благотворя за това, че точно те ме ръковадят, да не се чувствам сигурен на пътя от кортежи, охрани, бандити и джигити, постоянно да пазя да не бъде обрана собствеността ми, да търся подходящи хора и да плащам допълнително за всичко което би следвало да ми се гарантира и предоставя като гражданин и данъкоплатец, да намирам сили и да съумявам да запазя ценностната си система в тази „враждебна” среда и когато виновните за случващото се в нашата страна(оставена от дедите ни дали живота си за съществуването й) трябва да поемат отговорността си, АЗ да им простя, защото иначе от яд и страх ще ме заробят още повече.... Е НЯМА ДА СТАНЕ.

    Коментиран от #28, #31, #42, #75

  • 20 Rybby

    64 5 Отговор
    Е това ако не е подводницата на ББ - какво е !? ТОЛКО ГАДНО И ПРОСТО - - ТО СМЪРДИ
  • 21 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    78 15 Отговор
    ББ при Чаушеску - само това е спасението за България...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 име

    21 41 Отговор
    глупости . като дава на хора и бизнеса - защо ? иначе отново -защо не дава. вие сте без акъл . власт няма да видите. не може само вашето мнение да е вярно.

    Коментиран от #41

  • 24 Същия

    79 11 Отговор
    НИКОГА ТАКЪВ ВАРИАНТ!!! Този индивид трябва да си плати и то жестоко за всичко!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 SAAB

    18 2 Отговор

    До коментар #22 от "Готин":

    Що си мислиш ,че ти се скрил ? :)
  • 27 AАА

    62 5 Отговор
    Звучи като адвокатстване. Дори не е съчинено добре. Искате да видите реакцията на хората ...
  • 28 Браво

    34 8 Отговор

    До коментар #19 от "Страх лозе пази":

    Адмирации за коментара!
  • 29 STI

    55 10 Отговор
    Никакви договорки с мутрата - ощетил е държавата с милиарди и само затвор може да е частично възмездие за престъпленията му!
  • 30 Жан

    38 5 Отговор
    Тая пернишка фурнаджийска лопата какъв професор е иначе има добри приятели става за служебен министер
  • 31 Бриго Бичкията

    20 20 Отговор

    До коментар #19 от "Страх лозе пази":

    Човече, много ми хареса написаното от теб. Браво, абсолютно си прав.
  • 32 Активист на БСП

    34 7 Отговор
    И тоя поплювко ли стана професор ???!!!

    Коментиран от #52

  • 33 Избирател

    49 4 Отговор
    1. При така предложеният изход следващите управляващи ще извадят хората отново на улицата. Все пак този "ритуал" е реалност вече 31 години.
    2. Какво ще е посланието за следващите управляващи, ако всичко се размине и на настоящите?!
    3. Сега става ясно, че службите не са мръднали и на йота от преди 31 години. ПП: Всякаш справедливост имаше повече по Татово време, не се свенеше и най-близките погазили закона да ги прати...
  • 34 Мутеску

    38 7 Отговор
    Ще свърши като Чаушеску !
  • 35 Клиника на третия етаж

    50 4 Отговор
    А на мен един човек от службите ми каза, че си директно за четвърти километър Слатински....

    Коментиран от #53

  • 36 ИМПЕРИАЛИСТ

    19 27 Отговор
    Руската мурзилка слатинСКИ се разквича. Образование: Висше образование - механика - Харков, Украйна (тогава СССР), Държавен университет, Факултет по математика и механика, 1975-1979 г. Доктор по математика (Кандидат на математическите науки), Харков, Украйна (тогава СССР), Държавен университет, 1982-1986 г., Механика на непрекъснатите среди, дисертация "Някои вискознопластически течения на намагнитващите се среди", И ИЗВЕДНЪЖ .... Доцент по международна и национална сигурност – 2002 г. Професор по международна и национална сигурност – 2012 г. ..............................................Ама разбира се, че не е МУРЗИЛКА!!!
    Русия няма нужда да ни бомбардира, достатъчно е да активира своите "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....

    Коментиран от #72

  • 37 Тодорка Илиева

    24 4 Отговор
    Стига сте лъгали
    Да не мислите че ще ви повярваме
  • 38 чичо

    18 47 Отговор
    Решението е просто.Съд за престъпника Радев.
  • 39 чичо

    21 4 Отговор
    Факти въведете регистрация,че тук един пише с 15 различни имена.
  • 40 Майнц 16

    43 15 Отговор
    Бойко Борисов е опасен за националната сигурност , той е тотално болен психически човек. Безхаберието на парламента ни води към гибел. Затвор е малко за ББ , даже трябва забрана на опг герб.
  • 41 Бойко Бойко Бойко

    24 6 Отговор

    До коментар #23 от "име":

    прав си , но Боко лъже....постоянно . Няма да давам , а протести , давам навсякъде , той не се води от финансова логика. Трябва да дава , но умно и със ясна стратегия , но Борисов е некомпетентен .
  • 42 един от стадото

    19 7 Отговор

    До коментар #19 от "Страх лозе пази":

    що да не е редно. В реда на нещата е, питай гербаджиите, питай администрацията, питай армия и полиция, ци гани и лумпени. Питай ония дето ходеха за гъби и на халкидики по изборите, питай що се счупиха машините за гласуване, питай Европа. И кой си ти. Илюзорно си мислим тука ний по сайтовете, че владеем болшинството. Грешка, едни и същи сме тук, 50-100-двеста поста, е и. Ман гала, тур чина, хората по малките населлени места,плюс тия гореспоменатите и маса лумпени+ малко шашми и много заплахи печелят избори. А аз лично не ща да ме управлява оня десантчкик на Росенец и тиловака му от Дубай..Мисли, не става само с мерак, ония анализираха всеки наш ход, дори дубайския шаматист е бита карта. Ти и аз ли владеем парите, партии вече няма, сухото е на власт. Преди, сега, и утре ще е..
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Прокуроро

    32 5 Отговор
    А кого да съдят за извършените от ББ престъпления ?
    Да отиде на съд, да го осъдят на 10-15 години, да излежи 10-тина,
    пък да дойде след това да обяснява какво трябва ново да се направи.
    Главатарят на ШАЙКАТА ОТДАВНА Е ЗА ЗАТВОРА.
  • 46 Аз ......

    25 2 Отговор
    Не, не ,не, не и пак не.
    Ако се беше проляла кръв 1990 и 1997 нещета сега нямаше да са такава.
    Да вземем пример от малигарите.
    Към г-н , що не се избиете по между си МВР и ДАНС/НСС-ДС/ и да оставите родината МИ.??????????
  • 47 До Слатински

    31 2 Отговор
    По-много умел начин диверсирате вниманието на хората гусин слатински.
    Горбачов и елцин,а?
    Рисувате от една страна справедливите искания на народа,а от друга една брутална антиутопия....която РАЗБИРА СЕ няма да се случи.Много ловко избягвате обаче нашият брат близнак...пардон,БИВШИЯТ ни близнак- Румъния.
    Румъния до 2014 бе в същото окаяно състояние,но ЕС разбра,че ако не се намеси пътя към гражданска война е на 110 от 100% гарантиран.
    По същият подмолен и задкулисен начин по който ЕС подкрепя геноцида към бг.данъкоплатец ЕС само за 1на год.натисна там където трябва и още в 2015 в Румъния започна да се забелязват първите наченки на стандарт при това точно там, където е НАЙ-важно: заплатите!
    5-ет год.по-късно една Румъния е като западна европа в сравнение с абсурдистан.
    Така,че 97-8 год.няма да се повторят.
    Бг.е част от ЕС и ЕС неможе да си позволи гражданска война пък било то и в задният си двор с бананите.
  • 48 синя барета

    26 3 Отговор
    Николайчо ,Николайчо , не тези хапченца бе мойто момче,колко пъти да ти казвам ! Не виждаш ли че не ти понасят! А сега сериозно, истините на този свят, моето момче, са минимум три, твоята , моята и самата истина! Интелигентните хора, когато изказват мнение ,започват със '' според мен'' , но извинявай ,всъщност се отнася само за инелигентните хора,защо ли те занимавам теб! п.п. Или трийсетте сребърника са ти се сторили привлекателни,нормално ,за предатели.........
  • 49 сссссссссссссссссссссссссс

    20 3 Отговор
    ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ.Само да повярвате и да се бунтувате и да правите шоу за медиите и телевизията да им дават заплати , не разбрахте ли че всичко е режисирано от дубайския и други такива неудобни за сегашното правителство бсп, дпс .Режисьорите ви се радват, вие се пънете , протеестирате.Вкарайте малко умствен багаж и престанете да бъдете кукли на конци
  • 50 Приказки под шипковия храст

    18 1 Отговор
    В стил някой каза
  • 51 идиотчо

    21 2 Отговор

    До коментар #6 от "jorj":

    Тоя натегач и слагач е най-обикновен смотаняк, когото познавах отдавна. Бил професор-ужас. Най-обикновен тъп кариерист.

    Коментиран от #97

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 тъпчо

    5 0 Отговор

    До коментар #35 от "Клиника на третия етаж":

    Да да.
  • 54 Изход

    28 6 Отговор
    Изходът е:
    1. Да не се пренавива протестът, а да се иде на редовни избори.
    2. Никакви договорки, никакво по-нататъшно падение.
    3. 100% машинно гласуване.
    4. Пълна ревизия на избирателните списъци за мъртви души.
    5. Нека народът да реши на редовни и честни избори кой да управлява. Народът ще отсъди по делата.

    Друго решение на задачата, без да се разруши държавата в полза на външна презокеанска сила, няма!
    Защото ако целта на тази външна презокеанска сила, със знаме от 50 петолъчки, беше справедливост за българите, тя щеше да изнесе направените записи, снимки и видеоклип не една година след като са направени, т.е. не сега, а още тогава - през лятото на 2019 г. А защо не свали Борисов още тогава? - Защото тогава Борисов беше нейната удобна марионетка, а днес е вече неудобен. Защо днес Борисов стана неудобен на държавата с 50 петолъчки на знамето си? - Просто е. Борисов изпълнява поетите от Р. България задължения по договор за довършване на "Балкански поток" и запълването му на 90% с руски газ, срещу което ще получава годишно по над 100 милиона евро такси за пренос. Но презокеанската сила с многозвездното знаме иска на всяка цена да разбие Европа и Русия, и не и пука нито за справедливост и демокрация нито за българския национален интерес.
  • 55 Gkbb

    12 23 Отговор
    По напред осъдете Виденов, Костов, Орешарски пък после се напъвайте и за Борисов.

    Коментиран от #71

  • 56 Ежко Бежко

    37 5 Отговор
    Предлага ни се опрощаване на греховете на ББ и компания като вариант да започнем на чисто!?!?! НЕ МОЖЕМ ДА ПОЧНЕМ НА ЧИСТО с мръсни уговорки! Това ще доведе до същата корупция и беззаконие. Да, ще трябва да се направят жертви от всички нас, макар и не толкова апокалиптични, както са предсказани по-горе. Сами се доведохме до тук и дойде време да си платим. Но бъдещите управници ще знаят, че или ще служат безкористно на народа, или бесило! От нас зависи да спрем агонията по-бързо: всички на площада с камъни дърве. ББ ще падне веднага. Не вярвайте, че няма кой да поеме властта. Всеки обичащ народа си е по-кадърен от ББ.

    Коментиран от #66

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Аде

    14 4 Отговор
    Вънкаа. Всички.Сички. къшшш,Къш.
    Тъпалупи.
  • 59 адмирал

    16 4 Отговор
    Отговорът е толкова очевиден.

    Как би постъпил самият Борисов, ако се намираше от другата страна? Би се договорил и после би се отметнал. А не заслужава ли същото?

    Но подобно решение за някои хора е непреодолима морална дилема, нали? А не им е проблем да преговарят за пожизнен чадър над отявлени корумпета.
  • 60 Миладинова

    15 6 Отговор
    Е, неее! Ами че нали тази безнаказаност тотално демотивира народа! Откъде накъде Тиквата ще бъде оставен да стане втори Доган? Той ни доведе до пропаст. Точно обратното е! Ако бъде осъден, следващите да ги е страх, че ги чака същото....
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Шопендар

    9 17 Отговор
    Един човек ми каза,,комунистически партенки,,иска ви се власта но ви е страх да си я вземете,Борисов доказа че върши работа,и че не е предишният милостивец,този път ще го изтърпите докрай,и след изборите още 4години
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Гост

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Правят всичко възможно да го измъкнат. Ще разтягат всякакви локуми и измислици. Оставка съд и затвор ако искаме България да пребъде трябва да вкараме негодниците в затвора. А не да ги оставяме да крадат още.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Чаушевско си зове колегата диктатор...

    16 1 Отговор
    Тези басни написани от този пратеник на мутрите за преговори с народа е жив майтап.Съдбата на диктаторите и мошениците,крадците и унищожителите на собствения си народ е да понесат цялата омраза и отмъщение от измъченият си народ за унищоженото настояще и бъдеще на държавата!
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Не. Първо Борисов.

    12 2 Отговор

    До коментар #55 от "Gkbb":

    Не. Първо Борисов пък после ще се взираме по-назад.
  • 72 Историята учи !

    15 4 Отговор

    До коментар #36 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Стига глупости! От старците съм чувал и то много сериозни хора, че единствено при Вълко Червенков през месец - два по радиото са съобщавали на кои стоки са сваляли цените. Ако магазинер си позволи да качи дори със стотинки цената - директно за затвора (за спекула) и МУ СЕ КОНФИСКУВА ЦЯЛОТО ДВИЖИМО И НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО! Този подход не е авторски на В.Червенков, той е бил юрист и РИМСКОТО ПРАВО му е било добре познато. ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ И С БОКО, ЗА НАЗИДАНИЕ НА ИДВАЩИТЕ СЛЕД НЕГО. АКО НЕ СЕ СЛУЧИ, ЩЕ ИДВАТ НОВИ ФИЛИП ДИМИТРОВ И, ЛУКАНОВЦИИВАН КОСТОВЦИ, СТАНИШЕВЦИ И СИМЕОНЧОВЦИ! А Слатински е утайка, дигнала се като пяна от събитията през 89-та. Плужек!

    Коментиран от #73

  • 73 един от стадото

    6 0 Отговор

    До коментар #72 от "Историята учи !":

    а научи ли, че ценообразуването тогава е държавна политика и цени не се лепяха на тиксо. Директно излизаха от картонажа написани на опаковката. Какво Белене за бакалията, той те лъжеше в грамажа с калема, всичко беше на пити, тенекии, чували. Пакетираните бяха малко. Вафли, халва. Дори месото се делеше на с кост и шол, салама на твърди цени. И не е въпросът колко те лъжеше бакалията тогава, а че бакали с голям калем са на власт.

    Коментиран от #76

  • 74 Натсша, ти шопкиня ли си?

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Наташа Винокурова":

    Казва се крали, не краднали!!!
  • 75 Нона???

    11 0 Отговор

    До коментар #19 от "Страх лозе пази":

    Поздравления за коментара!Аз също единственото,което искам е да живея нормално в Родината си.Да живея нормално в една държава,членка на Европейския съюз.Да живея нормално,като всеки образован и работещ човек от държавите от Западна Европа.За това обаче тия управници трябва да се изметат и получат заслуженото и да дойдат млади,умни и компетентни специалисти,които знаят как се ръководи държава!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Бай Ставри, втори етаж - честен и справе

    10 1 Отговор
    Не за пръв път чета някой
    да говори дивотии и сам да се опровергава, ама ти строши тъпомера. Освен да си купи кола и вила, магазинерът друго не може. При това той в 90% от случаите им се радва от панделата ( при бай Ставри), докато жена му пъшка под някой еб.ч
    в новата придобивка. По-важното е че всичко се върти в БГ, нищо на се изнася и имаше всичко. "КРАДНЕМ, АМА ПО МАЛКО, ЗА ДА ИМА ЗА ВСИЧКИ!" Това верую е измислено в панделата!

    Коментиран от #80

  • 80 Еб.ч на хубавото Ленче

    9 0 Отговор

    До коментар #79 от "Бай Ставри, втори етаж - честен и справе":

    Ееее! Оправи ми настроението. Така беше.
  • 81 Йончо Мърмерски

    10 1 Отговор
    Нищо не е казал този от службите.. че всеки нормален човек вижда какво става и без да е на заплата от държавата. Друг е въпроса службите как проспаха всички кражби от властта
  • 82 Нона на Боги Бонев

    5 1 Отговор
    И аз съм не ориентирана но и аз си мисля това за Бойчето
  • 83 pepi 52

    10 2 Отговор
    тинтири минтири,измишльотини на един некадърник,дето не го търсят и игла да вдява,а вие му пишете глупостите" една жена каза" повтаряте прокопиеви опорки ,ами къде е Пеевски!
  • 84 Наглец

    8 2 Отговор
    Слатински, как можеш да говориш така? Ти ако си почтен човек, който милее за България, кажи кой е този корумпиран предател. Ако кажеш кой е може и да ти повярвам, че мислиш ни доброто. ОСТАВКА!
  • 85 Ехо

    9 2 Отговор
    Слатински, не в тази посока! Кажи на твоя човек да си подава оставката! Когато изберем мажоритарно парламент, той ще излъчи грамотен премиер! Стига с глупостите! А крадците в затвора!
  • 86 Ново

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българина":

    Николаичо защо не кажеш колко миллиарда оставаха правителствата на бсп на наследниците/герб/ с каун президент как се върви в ЕС решетников ли да харчи парите или видиновото правителство радев поставлен от доган и решетников тои ли да харчи
  • 87 Ново

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "нееееее":

    Щом наказаха виновните от престъпната преватизация тук ще има съд всички казват само последните 10 год а преди това народа плаща
  • 88 Другия

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Да остави борисов 10 миллиарда на кауна да има да плаща за протестите че божков вече няма
  • 89 Тодор Тодоров

    6 4 Отговор
    Незнам защо ми се струва че Борисов ще подаде оставка като Андрей Луканов, само трябва да се намери кой да му я поиска без да го хванат.
  • 90 Васил

    8 2 Отговор
    Във момента нашият диктатор гази пожар с бензин.
  • 91 лз2трн

    4 3 Отговор
    Почнаха се с уговорките да пуснем крадците да избягат ненаказани, уж с цел да спасим България! Няма какво да спасяваме вече. Не или ясно, че няма какво. За това поне да си направим душевното удоволствие да гледаме как страдат виновните за трагедията. Имаме право на ОТМЪЩЕНИЕ и майнаму на всичко друго.
    Тия номера не ни ги пробутвайте! Няма да минат!
  • 92 ivan

    4 1 Отговор
    ахахахаххах голямо предложение.......това никога не може да стане лустрация докрай
  • 93 тука е така

    4 4 Отговор
    Пак българското овчедушие и липса да на някаква справедливост!Едно време с падането на комунизма същата работа,не ги пипайте да не се разсърдят.КАКВО Е ПО-ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ,ДА ВИДЯТ СПРАВЕДЛИВОСТ,ИЛИ ДА НЕ ВИДЯТ ТАКАВА И ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА СЕ ИЗНАСЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА СИ.
  • 94 гост

    2 1 Отговор
    Това кой го измисли и защо реши,че ще има ефект и ще спрат протестите? Номера със заплахите и кризата няма да мине. Блокираха държавата ,защото така им заповядаха. Взеха ли и заделените пари ,взеха ги. Сега гладни и без работа в къщи не се седи.
  • 95 Румъницът и Енчев

    8 1 Отговор
    Като Чеушеско и Елена.
  • 96 гост

    4 2 Отговор
    Това кой го измисли и защо реши,че ще има ефект и ще спрат протестите? Номера със заплахите и кризата няма да мине. Блокираха държавата ,защото така им заповядаха. Взеха ли и заделените пари ,взеха ги. Сега гладни и без работа в къщи не се седи.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Кръсникът

    5 0 Отговор
    Има само един реален вариант, бягство в Южна Америка или Антрактида, и то днес утре или удругиден . След това, ще е късно! Предпочитам да закъснее и да има Съд, за него и Беберона с каскет, защото всяко престъпление трябва да се наказва, па дори и късно. След това всеки, ще знае, че не трябва да краде и да го играе Кръсникът.
  • 99 Като службите милеят толкоз за бегето

    6 0 Отговор
    Просто да ликвидират главатаря и да издигнат човек които да следва правилния път
  • 100 Анонимен

    3 0 Отговор
    Всичко ми стана голяма пародия,а най-голямата е народа как изобщо няма идея как да си захване живота и да спре да бъде донор на тарикатите.
    Въртим се в един омагьосън кръг,който само се разширява и създава илюзия за някаква промяна.
  • 101 Димитър

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Някой си":

    Недейте да кълвете на манипулацийте на другаря Слатински бивш приятел на другия хайдук и милионер Гоцето Първанов. Манипулирането на обществото е типично за всички кадри от бившата тоталитарна и репресивна Дс служба. Свикване на ВНС е една чудесна и крайно наложителна идея. Защото комунистите социалисти ни оставиха умишлено една конституция която не позволява провеждането на съдебни реформи. Време е за истински конституционни реформи, а не козметика.
  • 102 Само Локо

    0 1 Отговор
    Вътре в баце има атомна бомба и ко подаде оставка ше гръмне !
  • 103 Ала Бала Портокала

    1 0 Отговор
    Hi Hi това пак някой от кръга на ДС му е подшушнал
  • 104 Erol факт и

    2 1 Отговор
    Червени к у р в и с т е ф а к т и
  • 105 xaxaxa

    0 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: човек, който ме закле да не казвам кой е и къде работи, освен най-общото – от службите, където е бил и досега е.

    тва е малко звездите ми го говорят ....
    или популярната тактика 5 за 4
  • 106 ПАТРИОТ

    2 2 Отговор
    Не ме интересува цената която ще платим, искам този човек и всичките му протежета в панделата.10 цели 10 години се гавриха с държавицата ни а сега пращат парламентьори.Неееееееее няма да стане.Сърбали сме попарата на Виденов, свикнали сме.
  • 107 КОЧА

    1 0 Отговор
    НЕ ВЯРВАИТЕ НА СЛУХОВЕ - ЗАБЛУДЕНИ ДЯТКОВЦИ .......
  • 108 в някои страни има практика

    1 1 Отговор
    Извършилите финансови злоупотреби връщат 80-90% от заграбеното,а другото законно вече остава за тях.
    По добре така,отколкото разруха и нищо назад.
    Да се обърнат към Президента,Трифонов,Хаджигенов и единствената опозиция БСП и да решат проблема със закон,най добре веднага.
    НС е тяхно може да стане за един ден .Да подадват исканите оставки
    и да се свършва
    и да не се обръщаме назад.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Политолог

    1 0 Отговор
    Слатински, Слатински, ти към коя група си?
    Провалените, не сполучили политици без обществена поддрържъка
    Или от платените-не знам, от Белград или Дубай

    Коментиран от #112

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.