ФАКТИ.БГ

Проф. Слатински: Човек от службите ми каза - Борисов може да направи като Горбачов и Елцин?

Това ще е прекалено висока цена, унищожителна цена за България

Публикувана: 14 Август, 2020 18:43
112 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 15553
Проф. Слатински: Човек от службите ми каза - Борисов може да направи като Горбачов и Елцин?
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.5 от 90 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на проф. Николай Слатински във "Фейсбук"

Много стресиращ и депресиращ ме разговор имах преди малко с човек, който ме закле да не казвам кой е и къде работи, освен най-общото – от службите, където е бил и досега е. Той ме помоли, ако мога, да споделя главното от нашия разговор.
Според него страната върви към тупик (задънена улица) и нищо хубаво не я чака. Назряват опасни събития и е напълно реално да бъдем тласнати в неуправляемост и силна вътрешна конфронтация.

ББ ще опразни хазната, има за пилеене още максимум милиард, милиард и половина. Това ББ го прави само и само да продължи да управлява и парадоксът е, че когато си купи с пропилените 4-5 милиарда за последните 4-5 седмици, правото да продължи да управлява, той ... няма да може да управлява, защото всичките финанси ще са ошушкани, а изсипаните пари на вятъра могат да предизвикат финансова криза, каквато се случва при линееща икономика и налети като в пясъка огромни, несвързани с реалния сектор парични средства.

Най-голямото наказание тогава за ББ, когато тръгне голямата безработица и хазната е празна, е той да бъде оставен да управлява! Тогава ББ не само ще се срути за броени седмици, но и народът ще го погне с камъни.

Само че за какво ни е да минем пак през жестока криза и срив на банките, плюс развихрен корона-вирус? Отново ли 1996-1997-а?

Това ще е прекалено висока цена, унищожителна цена за България.
И именно това кара този моя събеседник да говори с мен - имал ми доверие, в службите бил съм бил с авторитет.

А според него мислещите хора в службите разсъждават по същия начин, по който и той и през главите им какво ли не минавало как да не позволят в България да се разиграе апокалиптичен сценарий.

Протести, загуба на всяко доверие в правителството на ББ, ниска квалификация на министрите като мениджъри на и при криза, опоскани финанси, корона-вирус, сломена здравна система – това е нагорещена до експлозия бързоварка и трябва да се избегне взривът, трябва да се излезе от задънената улица.

Как? – питам го. Към какво води този разговор?

Той продължи с въпроса:
Какво направи Горбачов, когато падането му беше неизбежно? Какво направи Елцин, когато трябваше вече да сдаде властта?

Ами всеки договори с наследника си условията на капитулацията и оттеглянето – запазване на богатството, даване на изключителни привилегии като на държавен глава, защита на сигурността му от страна на държавата и никакви съдебни преследвания, никакви данъчни проверки, никакви финансови ревизии!

И ето тук са основните проблеми на българската политическа ситуация, която от една страна настоятелно диктува, настоява безусловно логично да се сложи край на управлението на ББ, а от друга страна липсва изявен наследник, с когото той да договори отстъпването на властта.

Протестите и опозицията не родиха и няма скоро да родят такъв еднозначно известен и общонародно приет нов лидер. Освен това с искането на оставката и на главния „биберон“, сиреч на главния прокурор, се подклаждат страхове у властта, че ще се тръгне към намиране на нов главен прокурор, който като първа задача от новата власт ще бъде накаран да започне преследване на водещите фигури от сегашната власт.

И виждаш ли, казва ми моят събеседник, какви огромни проблеми възникват пред намирането на изход от кризата!!

Първо, няма легитимен лидер на алтернативата „след ББ“.
Второ, с искането на оставката на главния прокурор, която иначе е абсолютно резонна, се поражда страх от юридическо преследване на водещите фигури от властта и преди всичко на ББ.
А ББ знае, че в службите, в полицията, във финансово-контролните структури и в съдебната система той има много врагове след десетте години на едноличното му управление - много прекършени кариери и съдби, много принуди да се действа политически, много забити в седма глуха дела, много твърде пресилено заведени и проведени следствени и съдебни действия.

Ние, казва ми този човек, трябва да степенуваме нещата по важност. Кое е по-важно – да разрушим пиедестала, на който се кипри самовлюбено ББ и да го видим него свален и обруган (без значение колко заслужено е това),
или да извадим България от батака, в който тя пропада, да не ѝ позволим да се срине в пропастта, към която тя се е устремила?

Отговорът е очеваден - България преди всичко, ние друга държава си нямаме!
Затова нека тези, които имат някакво влияние върху политиката и обществените настроения помислят по какъв начин мирно и спокойно да договорят с ББ слизането му от властта, да му гарантират всичкото, което бе гарантирано от Елцин на Горбачов и от Путин на Елцин. И да се сложи край на агонията. Да се спре безумното хвърляне на пари на вятъра. Да се спре с разстройването на обществения живот, с протестите, с барикадите, с нагнетяването на напрежение, от което само с една искра може да се подпали опустошителен пожар.

В края на краищата той е бил премиер десет години и то не доведен с танковете и катюшите, а с избори, макар и наполовина свободни и двойно купени.
Какво ще пише в българската история? Ами ще пише, че не една или две, а десет години тази личност ни е била министър-председател!

Да, не е е много демократично и европейски това договаряне, но пък какво демократично и европейско има в едно управление, което десет години се осъществява еднолично, като между другото – между пиара, мачлетата, рязането на ленти и фръцкането с джипката. Това може ли да е демократично и европейско управление, то прави ли чест на държавата и народа ни!?

Нека му гарантират на ББ категорично и без никакви „ако“ и „дали“ запазване на богатството, натрупано чрез властта, нека му отдадат заслуженото като един от най-дълго управляваните министър-председатели, нека държавата стане гарант за безопасността и сигурността му (тези неща могат да се уредят и законово, за всеки, който, да речем, е бил повече от 8 години премиер), нека той бъде освободен от всякакви съдебни преследвания, данъчни проверки и финансови ревизии. И България да продължи нататък.

Нека се разсече гордиевият възел, че България не може да продължи нататък с ББ, но не може да го свали от власт по демократичен път.
Защото всичко си има цена и за всичко се плаща.
Това ще е цената, която ние ще платим и тя трябва да ни бъде като обица на народното ухо - да мислим като избираме такива одиозни персони за лидери на народа! То и народът ни го е казал - кой каквото прави, на себе си го прави.
...
Какво казах аз на този човек ли?
Казах му, четири неща.

Първо, не си представям на практика как всичкото това може да се осъществи.

Второ, нямам влиянието да се опитам да се ангажирам и да действам в този дух, в който той настоява.

Трето, всички в мен се съпротивлява срещу подобен подход, защото при една демокрация не може да има хора над закона и да им се позволява да остават ненаказани за това, за което заслужават наказание (ако го заслужават).
Четвърто, мога да споделя идеята му за изход от задънената улица, но по никакъв начин няма да искам да бъда свързван с нея.

София / България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.5 от 90 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
Някой си
1 Отговор
Кви наследници бре, кви договорки?
Оставка и СЪД!

Коментиран от #64, #88, #101


Оценка:
-32 +270

Всеки
2 Отговор
Се прави на много умен но всичко ще бъде ьа наша сметка

Оценка:
-8 +162

Българина
3 Отговор
ТИКВАТА е ГНУСАР и от него всичко може да се очаква.

Коментиран от #86


Оценка:
-24 +196

Наташа Винокурова
4 Отговор
Не може! Горбачов и Елцин не са краднали толкова колкото в България ни окрадоха нас от 1989 досега

Коментиран от #65, #74


Оценка:
-19 +192

5
Този коментар е премахнат от модератор
jorj
6 Отговор
Ама, ти верваш ли че ти вервам? По плоска и тъпоумна опорка скоро не бях чел!

Коментиран от #51


Оценка:
-12 +163

hurko
7 Отговор
Бих преживял още една криза, но да видя всички в затвора, за назидание на следващите. Ако ги помилваме, всички следващи пак ще крадат и ще се надяват на същата амнистия. ОСТАВКА!!!

Оценка:
-16 +211

нееееее
8 Отговор
Като свършат парите ВЗИМА ЗАЕМИ - както и досега... Хем царува, хем има и комисионни от банкерите...
КОЙ ще ги връща е проблема!!!

Коментиран от #87


Оценка:
-12 +141

уточнете
9 Отговор
Този да не е от съветниците на президента - свръзките с мутрите?

Оценка:
-83 +53

qwe
10 Отговор
Никакви такива! Тази безнаказност 30+ години продължава!

Докато не бъдат окачени на високо, следващите няма да имат никакъв страх и ще правят същото като простата сикаджийска мутра!

Оценка:
-11 +143

Конспирации и измами
11 Отговор
Повече хора на протеста ,да си върнем държавата и достойнството!

Оценка:
-22 +124

Подуенски
12 Отговор
Днес на пазара една жена ми се закле, че е спала и с тримата юнаци от приказката за златната ябълка.

Коментиран от #15


Оценка:
-13 +67

Перо
13 Отговор
Този мутрафон от службите,ако е такъв,има мозък,колкото тиквата. Как си мисли,че тиквата ще бъде издигнат над закона,като почетен председател на крадците и няма да има съд и затвор за него.Той отдавна съсипа държавата и повече не може да копае дъното,така че възмездието е неизбежно! Относно Горбачов,който предаде родината си за 1 млн.DM пенсия,от 30 г.живее в Германия и най-малко някой го е освободил от отговорност.Просто не е извършил такива грандиозни кражби и вреди на икономиката.

Оценка:
-12 +102

Аз не съм политик и никога няма да бъда
14 Отговор
Много мазна таз лакардия един ми каза ма на него му казали съвсем ни взехте за прос.и факти май взехте от пръстите да ги смучете

Оценка:
-5 +106

15
Този коментар е премахнат от модератор
йокин
16 Отговор
Следващите'',НЯМАЛО ДА КРАДАТ,ПО-ГОЛЕМА СМЕШКА,НЕ БЯХ ЧЕЛ.ЗА КОКАЛА Е БОРБАТА,ЗА КОКАЛАААААААААААААААААААААА.НЕ ЗА НАРОДА,ДА Е ДОБРЕ.

Оценка:
-3 +82

Никаква милост !
17 Отговор
Тоя е луд за връзване ! Дайте да му вдигнем паметник , преживе на най-голямия душманин и разсипник на България ! Затвор и Кконфискация на откраднатото до десето коляно !

Оценка:
-11 +91

18
Този коментар е премахнат от модератор
Страх лозе пази
19 Отговор
Не искам криза, но повече не искам да живея по този начин. Не е редно да съм мизерника на Европа, да живея все в някакъв недостиг(не само на средства, но и на качествени стоки и услуги), да ми обясняват по некомпетентни какво да правя и да искат да им благодаря и благотворя за това, че точно те ме ръковадят, да не се чувствам сигурен на пътя от кортежи, охрани, бандити и джигити, постоянно да пазя да не бъде обрана собствеността ми, да търся подходящи хора и да плащам допълнително за всичко което би следвало да ми се гарантира и предоставя като гражданин и данъкоплатец, да намирам сили и да съумявам да запазя ценностната си система в тази „враждебна” среда и когато виновните за случващото се в нашата страна(оставена от дедите ни дали живота си за съществуването й) трябва да поемат отговорността си, АЗ да им простя, защото иначе от яд и страх ще ме заробят още повече.... Е НЯМА ДА СТАНЕ.

Коментиран от #28, #31, #42, #75


Оценка:
-7 +97

Rybby
20 Отговор
Е това ако не е подводницата на ББ - какво е !? ТОЛКО ГАДНО И ПРОСТО - - ТО СМЪРДИ

Оценка:
-5 +64

ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ
21 Отговор
ББ при Чаушеску - само това е спасението за България...

Оценка:
-15 +78

22
Този коментар е премахнат от модератор
име
23 Отговор
глупости . като дава на хора и бизнеса - защо ? иначе отново -защо не дава. вие сте без акъл . власт няма да видите. не може само вашето мнение да е вярно.

Коментиран от #41


Оценка:
-41 +21

Същия
24 Отговор
НИКОГА ТАКЪВ ВАРИАНТ!!! Този индивид трябва да си плати и то жестоко за всичко!

Оценка:
-11 +79

25
Този коментар е премахнат от модератор
SAAB
26 Отговор

До коментар #22 от "Готин":


Що си мислиш ,че ти се скрил ? :)

Оценка:
-2 +18

AАА
27 Отговор
Звучи като адвокатстване. Дори не е съчинено добре. Искате да видите реакцията на хората ...

Оценка:
-5 +62

Браво
28 Отговор

До коментар #19 от "Страх лозе пази":


Адмирации за коментара!

Оценка:
-8 +34

STI
29 Отговор
Никакви договорки с мутрата - ощетил е държавата с милиарди и само затвор може да е частично възмездие за престъпленията му!

Оценка:
-10 +55

Жан
30 Отговор
Тая пернишка фурнаджийска лопата какъв професор е иначе има добри приятели става за служебен министер

Оценка:
-5 +38

Бриго Бичкията
31 Отговор

До коментар #19 от "Страх лозе пази":


Човече, много ми хареса написаното от теб. Браво, абсолютно си прав.

Оценка:
-20 +19

Активист на БСП
32 Отговор
И тоя поплювко ли стана професор ???!!!

Коментиран от #52


Оценка:
-7 +34

Избирател
33 Отговор
1. При така предложеният изход следващите управляващи ще извадят хората отново на улицата. Все пак този "ритуал" е реалност вече 31 години.
2. Какво ще е посланието за следващите управляващи, ако всичко се размине и на настоящите?!
3. Сега става ясно, че службите не са мръднали и на йота от преди 31 години. ПП: Всякаш справедливост имаше повече по Татово време, не се свенеше и най-близките погазили закона да ги прати...

Оценка:
-4 +49

Мутеску
34 Отговор
Ще свърши като Чаушеску !

Оценка:
-7 +37

Клиника на третия етаж
35 Отговор
А на мен един човек от службите ми каза, че си директно за четвърти километър Слатински....

Коментиран от #53


Оценка:
-4 +50

ИМПЕРИАЛИСТ
36 Отговор
Руската мурзилка слатинСКИ се разквича. Образование: Висше образование - механика - Харков, Украйна (тогава СССР), Държавен университет, Факултет по математика и механика, 1975-1979 г. Доктор по математика (Кандидат на математическите науки), Харков, Украйна (тогава СССР), Държавен университет, 1982-1986 г., Механика на непрекъснатите среди, дисертация "Някои вискознопластически течения на намагнитващите се среди", И ИЗВЕДНЪЖ .... Доцент по международна и национална сигурност – 2002 г. Професор по международна и национална сигурност – 2012 г. ..............................................Ама разбира се, че не е МУРЗИЛКА!!!
Русия няма нужда да ни бомбардира, достатъчно е да активира своите "спящи клетки". Министър председател на БЪЛГАРИЯ в периода 1950-1956 г. е полковник от НКВД с псевдоним Спартак. Става въпрос за сатрапа - вълко червенков. За бай тошо не знам, но тези преди него, комунистически министър председатели, до един са офицери от Лубянка... Цялата ни държавна структура е окупирана от руските \"спящи клетки\", единствено ген. Б. Борисов успя да пробие ограниченията с хитрост, защото го подцениха интелектуално него, а и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД е умен и мъдър. Освен това, честно казано имахме невероятен шанс с Горбачов и Елцин, а може би и Господ е Българин, че хватката се охлаби и бързо България пое глътка въздух....

Коментиран от #72


Оценка:
-27 +19

Тодорка Илиева
37 Отговор
Стига сте лъгали
Да не мислите че ще ви повярваме

Оценка:
-4 +24

чичо
38 Отговор
Решението е просто.Съд за престъпника Радев.

Оценка:
-46 +18

чичо
39 Отговор
Факти въведете регистрация,че тук един пише с 15 различни имена.

Оценка:
-4 +21

Майнц 16
40 Отговор
Бойко Борисов е опасен за националната сигурност , той е тотално болен психически човек. Безхаберието на парламента ни води към гибел. Затвор е малко за ББ , даже трябва забрана на опг герб.

Оценка:
-15 +42

Бойко Бойко Бойко
41 Отговор

До коментар #23 от "име":


прав си , но Боко лъже....постоянно . Няма да давам , а протести , давам навсякъде , той не се води от финансова логика. Трябва да дава , но умно и със ясна стратегия , но Борисов е некомпетентен .

Оценка:
-6 +24

един от стадото
42 Отговор

До коментар #19 от "Страх лозе пази":


що да не е редно. В реда на нещата е, питай гербаджиите, питай администрацията, питай армия и полиция, ци гани и лумпени. Питай ония дето ходеха за гъби и на халкидики по изборите, питай що се счупиха машините за гласуване, питай Европа. И кой си ти. Илюзорно си мислим тука ний по сайтовете, че владеем болшинството. Грешка, едни и същи сме тук, 50-100-двеста поста, е и. Ман гала, тур чина, хората по малките населлени места,плюс тия гореспоменатите и маса лумпени+ малко шашми и много заплахи печелят избори. А аз лично не ща да ме управлява оня десантчкик на Росенец и тиловака му от Дубай..Мисли, не става само с мерак, ония анализираха всеки наш ход, дори дубайския шаматист е бита карта. Ти и аз ли владеем парите, партии вече няма, сухото е на власт. Преди, сега, и утре ще е..

Оценка:
-7 +19

43
Този коментар е премахнат от модератор
44
Този коментар е премахнат от модератор
Прокуроро
45 Отговор
А кого да съдят за извършените от ББ престъпления ?
Да отиде на съд, да го осъдят на 10-15 години, да излежи 10-тина,
пък да дойде след това да обяснява какво трябва ново да се направи.
Главатарят на ШАЙКАТА ОТДАВНА Е ЗА ЗАТВОРА.

Оценка:
-5 +32

Аз ......
46 Отговор
Не, не ,не, не и пак не.
Ако се беше проляла кръв 1990 и 1997 нещета сега нямаше да са такава.
Да вземем пример от малигарите.
Към г-н , що не се избиете по между си МВР и ДАНС/НСС-ДС/ и да оставите родината МИ.??????????

Оценка:
-2 +25

До Слатински
47 Отговор
По-много умел начин диверсирате вниманието на хората гусин слатински.
Горбачов и елцин,а?
Рисувате от една страна справедливите искания на народа,а от друга една брутална антиутопия....която РАЗБИРА СЕ няма да се случи.Много ловко избягвате обаче нашият брат близнак...пардон,БИВШИЯТ ни близнак- Румъния.
Румъния до 2014 бе в същото окаяно състояние,но ЕС разбра,че ако не се намеси пътя към гражданска война е на 110 от 100% гарантиран.
По същият подмолен и задкулисен начин по който ЕС подкрепя геноцида към бг.данъкоплатец ЕС само за 1на год.натисна там където трябва и още в 2015 в Румъния започна да се забелязват първите наченки на стандарт при това точно там, където е НАЙ-важно: заплатите!
5-ет год.по-късно една Румъния е като западна европа в сравнение с абсурдистан.
Така,че 97-8 год.няма да се повторят.
Бг.е част от ЕС и ЕС неможе да си позволи гражданска война пък било то и в задният си двор с бананите.

Оценка:
-2 +31

синя барета
48 Отговор
Николайчо ,Николайчо , не тези хапченца бе мойто момче,колко пъти да ти казвам ! Не виждаш ли че не ти понасят! А сега сериозно, истините на този свят, моето момче, са минимум три, твоята , моята и самата истина! Интелигентните хора, когато изказват мнение ,започват със '' според мен'' , но извинявай ,всъщност се отнася само за инелигентните хора,защо ли те занимавам теб! п.п. Или трийсетте сребърника са ти се сторили привлекателни,нормално ,за предатели.........

Оценка:
-3 +26

сссссссссссссссссссссссссс
49 Отговор
ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ,ЛЪЖИ.Само да повярвате и да се бунтувате и да правите шоу за медиите и телевизията да им дават заплати , не разбрахте ли че всичко е режисирано от дубайския и други такива неудобни за сегашното правителство бсп, дпс .Режисьорите ви се радват, вие се пънете , протеестирате.Вкарайте малко умствен багаж и престанете да бъдете кукли на конци

Оценка:
-3 +20

Приказки под шипковия храст
50 Отговор
В стил някой каза

Оценка:
-1 +18

идиотчо
51 Отговор

До коментар #6 от "jorj":


Тоя натегач и слагач е най-обикновен смотаняк, когото познавах отдавна. Бил професор-ужас. Най-обикновен тъп кариерист.

Коментиран от #97


Оценка:
-2 +21

52
Този коментар е премахнат от модератор
тъпчо
53 Отговор

До коментар #35 от "Клиника на третия етаж":


Да да.

Оценка:
-0 +5

Изход
54 Отговор
Изходът е:
1. Да не се пренавива протестът, а да се иде на редовни избори.
2. Никакви договорки, никакво по-нататъшно падение.
3. 100% машинно гласуване.
4. Пълна ревизия на избирателните списъци за мъртви души.
5. Нека народът да реши на редовни и честни избори кой да управлява. Народът ще отсъди по делата.

Друго решение на задачата, без да се разруши държавата в полза на външна презокеанска сила, няма!
Защото ако целта на тази външна презокеанска сила, със знаме от 50 петолъчки, беше справедливост за българите, тя щеше да изнесе направените записи, снимки и видеоклип не една година след като са направени, т.е. не сега, а още тогава - през лятото на 2019 г. А защо не свали Борисов още тогава? - Защото тогава Борисов беше нейната удобна марионетка, а днес е вече неудобен. Защо днес Борисов стана неудобен на държавата с 50 петолъчки на знамето си? - Просто е. Борисов изпълнява поетите от Р. България задължения по договор за довършване на "Балкански поток" и запълването му на 90% с руски газ, срещу което ще получава годишно по над 100 милиона евро такси за пренос. Но презокеанската сила с многозвездното знаме иска на всяка цена да разбие Европа и Русия, и не и пука нито за справедливост и демокрация нито за българския национален интерес.

Оценка:
-6 +28

Gkbb
55 Отговор
По напред осъдете Виденов, Костов, Орешарски пък после се напъвайте и за Борисов.

Коментиран от #71


Оценка:
-23 +12

Ежко Бежко
56 Отговор
Предлага ни се опрощаване на греховете на ББ и компания като вариант да започнем на чисто!?!?! НЕ МОЖЕМ ДА ПОЧНЕМ НА ЧИСТО с мръсни уговорки! Това ще доведе до същата корупция и беззаконие. Да, ще трябва да се направят жертви от всички нас, макар и не толкова апокалиптични, както са предсказани по-горе. Сами се доведохме до тук и дойде време да си платим. Но бъдещите управници ще знаят, че или ще служат безкористно на народа, или бесило! От нас зависи да спрем агонията по-бързо: всички на площада с камъни дърве. ББ ще падне веднага. Не вярвайте, че няма кой да поеме властта. Всеки обичащ народа си е по-кадърен от ББ.

Коментиран от #66


Оценка:
-5 +37

57
Този коментар е премахнат от модератор
Аде
58 Отговор
Вънкаа. Всички.Сички. къшшш,Къш.
Тъпалупи.

Оценка:
-4 +14

адмирал
59 Отговор
Отговорът е толкова очевиден.

Как би постъпил самият Борисов, ако се намираше от другата страна? Би се договорил и после би се отметнал. А не заслужава ли същото?

Но подобно решение за някои хора е непреодолима морална дилема, нали? А не им е проблем да преговарят за пожизнен чадър над отявлени корумпета.

Оценка:
-4 +16

Миладинова
60 Отговор
Е, неее! Ами че нали тази безнаказаност тотално демотивира народа! Откъде накъде Тиквата ще бъде оставен да стане втори Доган? Той ни доведе до пропаст. Точно обратното е! Ако бъде осъден, следващите да ги е страх, че ги чака същото....

Оценка:
-6 +15

61
Този коментар е премахнат от модератор
Шопендар
62 Отговор
Един човек ми каза,,комунистически партенки,,иска ви се власта но ви е страх да си я вземете,Борисов доказа че върши работа,и че не е предишният милостивец,този път ще го изтърпите докрай,и след изборите още 4години

Оценка:
-17 +9

63
Този коментар е премахнат от модератор
Гост
64 Отговор

До коментар #1 от "Някой си":


Правят всичко възможно да го измъкнат. Ще разтягат всякакви локуми и измислици. Оставка съд и затвор ако искаме България да пребъде трябва да вкараме негодниците в затвора. А не да ги оставяме да крадат още.

Оценка:
-3 +18

65
Този коментар е премахнат от модератор
66
Този коментар е премахнат от модератор
Чаушевско си зове колегата диктатор...
67 Отговор
Тези басни написани от този пратеник на мутрите за преговори с народа е жив майтап.Съдбата на диктаторите и мошениците,крадците и унищожителите на собствения си народ е да понесат цялата омраза и отмъщение от измъченият си народ за унищоженото настояще и бъдеще на държавата!

Оценка:
-1 +16

68
Този коментар е премахнат от модератор
69
Този коментар е премахнат от модератор
70
Този коментар е премахнат от модератор
Не. Първо Борисов.
71 Отговор

До коментар #55 от "Gkbb":


Не. Първо Борисов пък после ще се взираме по-назад.

Оценка:
-2 +12

Историята учи !
72 Отговор

До коментар #36 от "ИМПЕРИАЛИСТ":


Стига глупости! От старците съм чувал и то много сериозни хора, че единствено при Вълко Червенков през месец - два по радиото са съобщавали на кои стоки са сваляли цените. Ако магазинер си позволи да качи дори със стотинки цената - директно за затвора (за спекула) и МУ СЕ КОНФИСКУВА ЦЯЛОТО ДВИЖИМО И НЕДВИЖИМО ИМУЩЕСТВО! Този подход не е авторски на В.Червенков, той е бил юрист и РИМСКОТО ПРАВО му е било добре познато. ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ И С БОКО, ЗА НАЗИДАНИЕ НА ИДВАЩИТЕ СЛЕД НЕГО. АКО НЕ СЕ СЛУЧИ, ЩЕ ИДВАТ НОВИ ФИЛИП ДИМИТРОВ И, ЛУКАНОВЦИИВАН КОСТОВЦИ, СТАНИШЕВЦИ И СИМЕОНЧОВЦИ! А Слатински е утайка, дигнала се като пяна от събитията през 89-та. Плужек!

Коментиран от #73


Оценка:
-3 +15

един от стадото
73 Отговор

До коментар #72 от "Историята учи !":


а научи ли, че ценообразуването тогава е държавна политика и цени не се лепяха на тиксо. Директно излизаха от картонажа написани на опаковката. Какво Белене за бакалията, той те лъжеше в грамажа с калема, всичко беше на пити, тенекии, чували. Пакетираните бяха малко. Вафли, халва. Дори месото се делеше на с кост и шол, салама на твърди цени. И не е въпросът колко те лъжеше бакалията тогава, а че бакали с голям калем са на власт.

Коментиран от #76


Оценка:
-0 +6

Натсша, ти шопкиня ли си?
74 Отговор

До коментар #4 от "Наташа Винокурова":


Казва се крали, не краднали!!!

Оценка:
-3 +2

Нона???
75 Отговор

До коментар #19 от "Страх лозе пази":


Поздравления за коментара!Аз също единственото,което искам е да живея нормално в Родината си.Да живея нормално в една държава,членка на Европейския съюз.Да живея нормално,като всеки образован и работещ човек от държавите от Западна Европа.За това обаче тия управници трябва да се изметат и получат заслуженото и да дойдат млади,умни и компетентни специалисти,които знаят как се ръководи държава!

Оценка:
-0 +11

76
Този коментар е премахнат от модератор
77
Този коментар е премахнат от модератор
78
Този коментар е премахнат от модератор
Бай Ставри, втори етаж - честен и справе
79 Отговор
Не за пръв път чета някой
да говори дивотии и сам да се опровергава, ама ти строши тъпомера. Освен да си купи кола и вила, магазинерът друго не може. При това той в 90% от случаите им се радва от панделата ( при бай Ставри), докато жена му пъшка под някой еб.ч
в новата придобивка. По-важното е че всичко се върти в БГ, нищо на се изнася и имаше всичко. "КРАДНЕМ, АМА ПО МАЛКО, ЗА ДА ИМА ЗА ВСИЧКИ!" Това верую е измислено в панделата!

Коментиран от #80


Оценка:
-1 +10

Еб.ч на хубавото Ленче
80 Отговор

До коментар #79 от "Бай Ставри, втори етаж - честен и справе":


Ееее! Оправи ми настроението. Така беше.

Оценка:
-0 +9

Йончо Мърмерски
81 Отговор
Нищо не е казал този от службите.. че всеки нормален човек вижда какво става и без да е на заплата от държавата. Друг е въпроса службите как проспаха всички кражби от властта

Оценка:
-1 +10

Нона на Боги Бонев
82 Отговор
И аз съм не ориентирана но и аз си мисля това за Бойчето

Оценка:
-1 +5

pepi 52
83 Отговор
тинтири минтири,измишльотини на един некадърник,дето не го търсят и игла да вдява,а вие му пишете глупостите" една жена каза" повтаряте прокопиеви опорки ,ами къде е Пеевски!

Оценка:
-2 +10

Наглец
84 Отговор
Слатински, как можеш да говориш така? Ти ако си почтен човек, който милее за България, кажи кой е този корумпиран предател. Ако кажеш кой е може и да ти повярвам, че мислиш ни доброто. ОСТАВКА!

Оценка:
-2 +8

Ехо
85 Отговор
Слатински, не в тази посока! Кажи на твоя човек да си подава оставката! Когато изберем мажоритарно парламент, той ще излъчи грамотен премиер! Стига с глупостите! А крадците в затвора!

Оценка:
-2 +9

Ново
86 Отговор

До коментар #3 от "Българина":


Николаичо защо не кажеш колко миллиарда оставаха правителствата на бсп на наследниците/герб/ с каун президент как се върви в ЕС решетников ли да харчи парите или видиновото правителство радев поставлен от доган и решетников тои ли да харчи

Оценка:
-5 +6

Ново
87 Отговор

До коментар #8 от "нееееее":


Щом наказаха виновните от престъпната преватизация тук ще има съд всички казват само последните 10 год а преди това народа плаща

Оценка:
-1 +2

Другия
88 Отговор

До коментар #1 от "Някой си":


Да остави борисов 10 миллиарда на кауна да има да плаща за протестите че божков вече няма

Оценка:
-6 +2

Тодор Тодоров
89 Отговор
Незнам защо ми се струва че Борисов ще подаде оставка като Андрей Луканов, само трябва да се намери кой да му я поиска без да го хванат.

Оценка:
-4 +5

Васил
90 Отговор
Във момента нашият диктатор гази пожар с бензин.

Оценка:
-2 +8

лз2трн
91 Отговор
Почнаха се с уговорките да пуснем крадците да избягат ненаказани, уж с цел да спасим България! Няма какво да спасяваме вече. Не или ясно, че няма какво. За това поне да си направим душевното удоволствие да гледаме как страдат виновните за трагедията. Имаме право на ОТМЪЩЕНИЕ и майнаму на всичко друго.
Тия номера не ни ги пробутвайте! Няма да минат!

Оценка:
-3 +4

ivan
92 Отговор
ахахахаххах голямо предложение.......това никога не може да стане лустрация докрай

Оценка:
-1 +4

тука е така
93 Отговор
Пак българското овчедушие и липса да на някаква справедливост!Едно време с падането на комунизма същата работа,не ги пипайте да не се разсърдят.КАКВО Е ПО-ДОБРЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ,ДА ВИДЯТ СПРАВЕДЛИВОСТ,ИЛИ ДА НЕ ВИДЯТ ТАКАВА И ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА СЕ ИЗНАСЯТ ОТ ДЪРЖАВАТА СИ.

Оценка:
-4 +4

гост
94 Отговор
Това кой го измисли и защо реши,че ще има ефект и ще спрат протестите? Номера със заплахите и кризата няма да мине. Блокираха държавата ,защото така им заповядаха. Взеха ли и заделените пари ,взеха ги. Сега гладни и без работа в къщи не се седи.

Оценка:
-1 +2

Румъницът и Енчев
95 Отговор
Като Чеушеско и Елена.

Оценка:
-1 +7

гост
96 Отговор
Това кой го измисли и защо реши,че ще има ефект и ще спрат протестите? Номера със заплахите и кризата няма да мине. Блокираха държавата ,защото така им заповядаха. Взеха ли и заделените пари ,взеха ги. Сега гладни и без работа в къщи не се седи.

Оценка:
-2 +4

97
Този коментар е премахнат от модератор
Кръсникът
98 Отговор
Има само един реален вариант, бягство в Южна Америка или Антрактида, и то днес утре или удругиден . След това, ще е късно! Предпочитам да закъснее и да има Съд, за него и Беберона с каскет, защото всяко престъпление трябва да се наказва, па дори и късно. След това всеки, ще знае, че не трябва да краде и да го играе Кръсникът.

Оценка:
-0 +5

Като службите милеят толкоз за бегето
99 Отговор
Просто да ликвидират главатаря и да издигнат човек които да следва правилния път

Оценка:
-0 +6

Анонимен
100 Отговор
Всичко ми стана голяма пародия,а най-голямата е народа как изобщо няма идея как да си захване живота и да спре да бъде донор на тарикатите.
Въртим се в един омагьосън кръг,който само се разширява и създава илюзия за някаква промяна.

Оценка:
-0 +3

Димитър
101 Отговор

До коментар #1 от "Някой си":


Недейте да кълвете на манипулацийте на другаря Слатински бивш приятел на другия хайдук и милионер Гоцето Първанов. Манипулирането на обществото е типично за всички кадри от бившата тоталитарна и репресивна Дс служба. Свикване на ВНС е една чудесна и крайно наложителна идея. Защото комунистите социалисти ни оставиха умишлено една конституция която не позволява провеждането на съдебни реформи. Време е за истински конституционни реформи, а не козметика.

Оценка:
-2 +1

Само Локо
102 Отговор
Вътре в баце има атомна бомба и ко подаде оставка ше гръмне !

Оценка:
-1 +0

Ала Бала Портокала
103 Отговор
Hi Hi това пак някой от кръга на ДС му е подшушнал

Оценка:
-0 +1

Erol факт и
104 Отговор
Червени к у р в и с т е ф а к т и

Оценка:
-1 +2

xaxaxa
105 Отговор
Публикувано във факти.бг: човек, който ме закле да не казвам кой е и къде работи, освен най-общото – от службите, където е бил и досега е.

тва е малко звездите ми го говорят ....
или популярната тактика 5 за 4

Оценка:
-2 +0

ПАТРИОТ
106 Отговор
Не ме интересува цената която ще платим, искам този човек и всичките му протежета в панделата.10 цели 10 години се гавриха с държавицата ни а сега пращат парламентьори.Неееееееее няма да стане.Сърбали сме попарата на Виденов, свикнали сме.

Оценка:
-2 +2

КОЧА
107 Отговор
НЕ ВЯРВАИТЕ НА СЛУХОВЕ - ЗАБЛУДЕНИ ДЯТКОВЦИ .......

Оценка:
-0 +1

в някои страни има практика
108 Отговор
Извършилите финансови злоупотреби връщат 80-90% от заграбеното,а другото законно вече остава за тях.
По добре така,отколкото разруха и нищо назад.
Да се обърнат към Президента,Трифонов,Хаджигенов и единствената опозиция БСП и да решат проблема със закон,най добре веднага.
НС е тяхно може да стане за един ден .Да подадват исканите оставки
и да се свършва
и да не се обръщаме назад.

Оценка:
-1 +1

109
Този коментар е премахнат от модератор
110
Този коментар е премахнат от модератор
Политолог
111 Отговор
Слатински, Слатински, ти към коя група си?
Провалените, не сполучили политици без обществена поддрържъка
Или от платените-не знам, от Белград или Дубай

Коментиран от #112


Оценка:
-0 +1

112
Този коментар е премахнат от модератор
ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


Ловци на бисери
Деница Златева
Политикът от БСП Деница Златева с коментар за ГЕРБ
Пришиването на Делян Пеевски към ГЕРБ е проблем на ГЕРБ"

Още бисери