15 Октомври, 2012 13:32 1 240 6

Сидеров иска референдум за излизане от НАТО

  • волен сидеров-
  • "атака"-
  • референдум-
  • нато-
  • турция
Сидеров иска референдум за излизане от НАТО - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Волен Сидеров и народни представители от парламентарната група на партия „Атака“ представиха пред Росен Плевнелиев на днешната среща в президентството своето предложение при провеждането на референдум за АЕЦ „Белене“ да бъде поставен и въпросът за членството на България в НАТО. Срещата бе в рамките на консултациите на държавния глава за референдум за втора атомна централа у нас.

„Атака“ предлага още ограничението за референдум да гласуват толкова хора, колкото на предишните избори, да отпадне. Сидеров настоява да се намали броят на подписите, необходими за провеждането на национално допитване от 500 000 на 200 000, а председателят на парламента да се задължи в тридневен срок от постъпване на подписка за референдум да я предаде в ГРАО. В момента такъв срок липсва и подобна подписка може да бъде забавяна дълго време.

„Референдумът трябва да е възможен и демократичен, защото при сегашния закон не е така - заяви националист номер едно. - Ако сега се проведе референдум, той ще бъде безсмислен и недействителен, защото няма да гласуват толкова хора, колкото на предишните избори“.

Към въпроса за АЕЦ „Белене“ партията на Сидеров настоява да се добави и въпросът дали България да продължава да бъде член на НАТО. Според лидера на „Атака“ при сегашната ситуация има опасност страната ни да бъде въвлечена във война, която може да се разрасне в световен мащаб.

„Преди броени дни премиерът заяви, че каквото ни нареди НАТО, това ще правим, и на практика ни включи във военния конфликт на страната на Турция - заяви Волен Сидеров пред журналисти. - Ние от „Атака“ сме категорично против това“. Според него българският народ трябва да реши този въпрос чрез референдум.

„В момента сме в ситуация, в която буквално всеки час в Близкия Изток може да възникне военен конфликт и да се разрасне в рамките на световен пожар. Това, което казвам, не е преувеличено. Алиансът може да ни ползва като пушечно месо или база за военни действия, която да стане обект на удари“, заяви Сидеров. Ето защо той настоява за свикване на КСНС във връзка с конфликта между Турция и Сирия и евентуалното участието на България в него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ranger

    1 0 Отговор
    Няма ли кой да накаже този злобен комунистически простак! Няма ли един нормален български политик, който да зашлеви шамар на това получовешко същество и да го прати в кухнята да мие чинийте!??

    Коментиран от #2

  • 2 николай маринов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ranger":

    Няма братко !!! Всички са от един дол дренки . Лъжат , обещават , дават пари на м...лите по изборите и после......... виждаш какво става. Гарван на гарван око не вади , затова ние сами трябва да се справим .
  • 3 1234

    1 1 Отговор
    Аз пък искам да видя удостоверението му от психодиспансера и да разбера кой му го е издал.
  • 4 Христо Ковачев

    0 0 Отговор
    КЪДЕ ЩЕ ИЗЛЕЗЕШ БЕ БОЛЕНЕ ,ПРИ БРАТУШКИТЕ ВЕЧЕ НЕ НИ ИСКАТ ,ЗАРАДИ ТАКИВА ЛУМПЕНИ КАТО ТЕБ И БОЙКО ХВАЛИПРЪЦКОВ
  • 5 професия дрънкало

    0 0 Отговор
    Време е болния да си намери някаква работа и да си заработва прехраната, както всички нормални хора в тази територия.
  • 6 муспи

    0 0 Отговор
    Щом Волен се обади, и цялия екип на платените драскачи излива репертоара си.