Last news in Fakti

13 Декември, 2012 21:16 2 343 10

Волен Сидеров към ГЕРБ: Днес сте управляващи, но утре може да сте в опозиция

  • волен сидеров-
  • "атака"-
  • избори
Волен Сидеров към ГЕРБ: Днес сте управляващи, но утре може да сте в опозиция - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На днешното пленарно заседание лидерът на „Атака” Волен Сидеров остро разкритикува поведението на управляващата партия  при разглеждането на промените в  Изборния кодекс. Той заяви, че ГЕРБ очевидно не искат и няма да приемат каквито и да било предложения от страна на опозицията. „Атака” имаше 34 много важни според тях предложения за изменение на кодекса. Сред тях имаше разумни идеи и предложения, които гарантираха не само прозрачност, но и изключително добър контрол върху изборите, смятат от "Атака".

Националистите имаха предложение всяка бюлетина да преминава през скенер, преди да попадне в урната, чрез което още в края на изборния ден в ЦИК да имат ясни резултати от гласуването. Друго основно предложение на атакистите бе във всички комисии - СИК, РИК и ОИК, да има поставени камери, които в реално време да показват на избирателите, на медиите, на прокуратурата и не на последно място и на самите кандидати, как протича изборният процес в съответната секция.

Предложенията им включваха още и всички комисии да създадат и поддържат електронни страници в интернет, откъдето избирателите да се информират и да получават новините в реално време - преди, по време на изборния ден, и след това. Според „Атака” управлението на държавата не бива да се политизира по време на избори и водени от това, те бяха предложили членовете на Министерски съвет, областните управители и кметове на общини да не участват в предизборна агитация.

Имаха и предложение социологическите агенции да бъдат извадени от предизборната агитация - събираната от тях информация може да служи на предизборните щабове и на самите кандидати, но не бива да се употребява за насаждане на внушения у избирателите. Предлагаха също така в самия изборен ден да бъде забранено изнасянето на резултати от провежданите екзитполове под формата на алегорични класации от медиите.

В промените, предложени от Волен Сидеров и група народни представители, имаше и идеи, свързани с медиите. Според него Българската национална телевизия и Българското национално радио трябва да отразяват кампаниите на кандидатите безплатно, защото тези медии получават достатъчно голяма сума от държавния бюджет, за да изискват средства за отразяване на кандидатите.

Водени от разбирането, че всъщност едни избори са сблъсък на идеи, а не на пари, „Атака” имаше и предложение да се задължат и недържавните медии да отразяват кампаниите на цени, 80 % по-ниски от търговската реклама, която публикуват. Не са един или два случаите, когато точно по време на избори тези медии удвояват рекламните си тарифи. Според атакистите колкото е по-кратък пътят на посланията до избирателите, толкова повече ще се повиши и нивото на политическия дебат, както и самата избирателна активност.

Предложенията на партия „Атака” обаче бяха отхвърлени още при разглеждането им в Комисията по правни въпроси. „Защо не искате да приемете тези и други предложения на опозицията”, попита Сидеров и допълни, че там, където се решава българската демокрация, трябва да се поставят камери, за да може броенето на бюлетините да минава пред погледа на всички, които искат да го контролират -  българското общество.

Според Сидеров има близо 3 милиона български граждани, които не искат в момента да гласуват, защото не смятат изборите за честни. „Нека направим така, че да ги убедим, от нас зависи да ги уверим, че можем да направим честни избори”, заяви той.

Националист №1 призова от трибуната на НС всички политически партии и независими депутати, които са заинтересувани да има наистина правила за честни избори, да прекратят заседанието, за да не легитимират с присъствието си силовото приемане на текстове, което продължава вече второ заседание. Според Сидеров тези текстове не гарантират честни и добри избори и ГЕРБ се готвят за фалшифициране на вота.

Във връзка с това лидерът на „Атака” предложи да се предизвика обществен дебат  по промените в Изборния кодекс, в който да се включи и президентът. „Нека г-н Плевнелиев да състави обществен съвет, който да гарантира присъствие в Информационно обслужване, където електронно се обработват резултатите”, призова Волен Сидеров

В заключение той предложи на мнозинството да приемат и промени в Изборния кодекс, предложени от опозицията. „Участвайте в изискването да има честни избори и не забравяйте нещо много важно, дами и господа от ГЕРБ – днес сте управляващи, но утре може да сте в опозиция, защото правилата, които сега подготвяте и работят за вас, утре ще се обърнат срещу вас”, каза лидерът на националистите и обобщи, че единственият потърпевш е българският народ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муспи

    1 2 Отговор
    Всичката тази препирня около процедурите с бюлетините се провежда от евреите, за да се маскира очевидното че бюлетините не се броят, и няма избори а назначения. Сидеров води неравна борба, и той като Ботев може да каже че всико прави за Бога а не за народа. Народ който не си помръдна пръста за да го докара с АТАКА на власт, си е избрал сам участа, даже жидите се развързват да му устройват и коалиция. Народе защо не убиваш евреи - те вече те убиха!

    Коментиран от #2

  • 2 БУМЕР КАМОР

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "муспи":

    abe ti siguren li si che si dobre s glavata
  • 3 Христо Ковачев

    1 3 Отговор
    ами глупав народ ,ДОКАТО ИМА ИМА ТАКИВА КАТО КАМОРАТА ЩЕ СМЕ БАНДА С ПРЕДАТЕЛИ

    Коментиран от #6

  • 4 гост

    1 3 Отговор
    "АТАКА" с Волен Сидеров - 12.11.2012г.
  • 5 Адолф Хитлер

    1 4 Отговор
    Волене да знаеш,че съм зад теб каквото и да правиш.Ти си единствения човек в политиката на който имам доверие .Моля те не го забравяй защото има и други хора с които ще гласуваме за теб.
  • 6 БУМЕР КАМОР

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Христо Ковачев":

    za poreden pat se ubejdavam che tvoiat gospodar Stanishev dobre te e nasochil kak se gradi komunizam,s mnogo podrivna deinost i licemerie.istinskite predateli ste poklonicite na Stanishev kradeca
  • 7 Иракли Иракли

    1 0 Отговор
    ВОЛЕНЕ,след като неможеш да си контролираш наклона на мъжкото
    докстойство/наклона на х../загиваш вече бе човече!На твое място бих доогледал собственоста си да ли е достатъчно юридически обезпечена!
  • 8 Оголен

    1 1 Отговор
    С исканите промени в Изборния кодекс и на малките деца става ясно, че ГРОБ смятат да манипулират изборите (пак?) и че са усетили "народната любов". Жалко ще е ако това се случи - полицейщина и диктатура по лоши и от преди 89-та!

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 алити

    0 0 Отговор
    волене приятелю,,би ли призовал от трибуната на народното събрание депутатите които имат по -вече от три мандата в парламента да не се кандатират за депутати в следващото народно събрание,,,,,ето от тук да започнем промяната в парламента и подчертаи че това е само за тези които са свесни и морални ,,,,за неморалните се обърни към нацията за помощ да не гласува за групи ако има неморални депутати в тях разбираики хора с по вече от три мандата в парламента