Last news in Fakti

6 Септември, 2020 21:33 9 989 95

Дошло е времето хората да излязат на улицата!

  • протести-
  • българия-
  • роджър уотърс

"Но не правете поразии!" призовава Роджър Уотърс

Дошло е времето хората да излязат на улицата! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През 2013 г. в София отново имаше протести, а Роджър Уотърс от „Пинк Флойд“ изписа „Оставка“ на легендарната си „Стена“ в „Арена Армеец“. 7 години по-късно, в интервю за bTV той разказа за паралелите между това, което се случва в България и света.

Легенда, бунтар, екстремист, анархист - това са само някои от определенията, които може да чуете за басиста на „Пинк Флойд“. Той ме допълни – „син“. Баща му - лейтенант Ерик Уотърс, загива във Втората световна война. Попитах го какво би впечатлило днес, в началото на XXI век, хората от поколението на баща му.

„Те биха се зарадвали да видят движението Black Lives Matter и ми се иска да вярвам, че биха оценили какво се случва в София в момента, което се надявам е вдъхновено и движено от младите хора. Странното е, че това, което се случва в София - на кого му пука. Това не е новина. Никой не знае за това. Но като казвам никой не знае, нека кажа, че живея в Съединените щати. Много от хората тук не знаят къде се намира Англия на картата. Не казвам, че Англия е по-важна от България. Те не могат да ви кажат и къде е Ирак. Въпреки че я завладяха и избиха толкова много. Познанията на всички за света са толкова повърхностни, просто повърхностни“, разказа той.

Според Уотърс образованието е това, което липсва на съвременното поколение. Или по-скоро липсата на свобода в образованието. За него това е предпоставка за ужасна реалност в САЩ.

„Само си представете колко биха се издигнали хората, ако имаха добро образование. За съжаление, е в правомощията на властта да се увери, че само малка, елитарна част от обществото получава образование. Останалата част е генерално изолирана и игнорирана от познанието, само заради факта, че не се отделят пари за тяхното образование“, обясни музикантът.

Според него е опасно да се купува книга на работещ човек – може да научи нещо и да използва знанието, за да се разбунтува.

Изкуших се да задам въпрос, който вероятно Уотърс е чувал десетки пъти. Какво мисли за стената около нас като хора и общество. И какво трябва да правим, за да се справим с нея.

„Какво мисля за това? - Смятам, че времето е дошло хората да излязат на улиците. И ако това бях аз, щях да взема щит със себе си и щях да нося каска, защото тези гангстери ще те убият. Защото както знаем, разпространяващата се практика на тези милитаризирани полиции, националната гвардия от неофашистки режими по целия свят, не е само в САЩ, но и по целия свят. (…) Просто снимайте насилието - това би било вашето най-силно оръжие. Не правете поразии, не чупете прозорците на магазините. Повечето от хората, които правят това, са провокатори. Поне в американските градове. (…) Единственото, за което на управляващите им пука, е собствеността. Не скачайте върху капака на полицейските коли - това е наша собственост и ще ви убием ако го направите. Това е просто кола, на кого му пука, за какво говорите. Това е човешко същество, има живот - но на тях не им пука. Да, правил съм го и заставам зад действията си“, подчерта той.

През 2013 г. по време на концерта си в София, Уотърс ясно заяви позицията си, изписвайки „Оставка“, като подкрепи протестите срещу правителството на Пламен Орешарски.

От разговора разбра и за протестите днес.

„Българите не са сами в това, то се случва на много, много места из целия свят и аз подкрепям всички тях. И го виждам като началото на огромно глобално движение, но корумпираните клептокрации, точно като в България, където управляващият „елит“ просто краде всичко, докато имат възможност да го правят, използвайки за защита с въоръжените сили и полицията, милитаризират ги - обичайно бедни деца от малки градове без бъдеще, без мечти, без изгледи за образование или работа – „Ето ви оръжие, присъединете се към полицията, присъединете се към армията“…“, изтъкна той.

Иконата за поколения бунтари признава, че често общува с политици от цял свят. С удоволствие разказва за познанството и контактите си с Горбачов, когото определя за свой идол. И в тези разговори винаги търси връзката с утопията на Оруел.

„Противопоставянето сега е много по-силно, отколкото в книгата „1984“. Спомняте ли си - краят на романа е дълбоко депресиращ, защото си мислим, че Уинстън Смит е на път да бъде екзекутиран, но той е спокоен и щастлив, защото осъзнава, че битката е приключила, той обича „Биг Брадър“. Това е краят на историята. Това няма да се случи, когато нас ни отвеждат към екзекуцията ни, ние не харесваме „Биг Брадър“, допълва Уотърс.

Завършихме разговора с посланието, че стените, които разделят и ограничават, имат неминуемо една и съща съдба.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 74 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    111 31 Отговор
    герб оставка
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    105 28 Отговор
    змията хапе най лошо умирайки вън оставка съд за хунтата герб патриоти воля
  • 3 БЪДИ УМЕН

    28 109 Отговор
    ЕКСТРЕМИСТ И АНАРХИСТ. ТОВА ЛИ ИСКА НАРОДА??ТВЪРДО -НЕ.
  • 4 Абе да попитам...

    14 73 Отговор
    Прасето на концертите,мъжко ли е или женско!?

    Коментиран от #6, #69

  • 5 РЪМПЕЗИ

    104 17 Отговор
    ВЕЛИКИЯТ РОДЖЪР...БАРЦЕЛОНСКИ ...СЛУШАЙ КАКВО ТИ ГОВОРЯТ НАЙ-ВЕЛИКИТЕ В РОК МУЗИКАТА...ТИ СИ ЕДИН НЕЩАСТЕН СЛУЧАЙ...
  • 6 Отмщне

    59 10 Отговор

    До коментар #4 от "Абе да попитам...":

    Малееее колко малък човек си ти, просто не е истина, ако бях на твое място, щях да мамеря най-високата сграда и да скоча, като преди това ще си отрежа топките да е сигурно че няма да имам надледници!!!

    Коментиран от #57

  • 7 росен плевнелиев го каза

    26 100 Отговор
    През 2013-та протестираха 50 000 - 60 000 души, а сега протестират 600 - 1000

    Коментиран от #10, #23, #62, #71

  • 8 Един по Един прави ТИМ

    46 6 Отговор
    "Те биха се зарадвали да видят движението Black Lives Matter и ми се иска да вярвам, че биха оценили какво се случва в София в момента..." - тука ме загубихте! BLM никак не ми е по вкуса, като сравнение!!!
  • 9 no name no face no number

    51 22 Отговор
    горбачов .....идол!? та той съсипа стетът не само Източният, но и Западният.Това е най долният предател раждал се някога на тази планета
  • 10 5666

    45 11 Отговор

    До коментар #7 от "росен плевнелиев го каза":

    Лъже и ти лъжеш и герб лъжат, няма какво повече да се пояснява!
  • 11 име

    11 30 Отговор
    ....еми наште /умно крес ливи / само простотии правят . ето и тоя казва без глупости ,НО хаджи генчо и баба му минка това знаят.
  • 12 Перо

    55 15 Отговор
    Роджър Уотърс трябва отново да напише оставка и да се пуска “стената” нон-стоп,по всички медии.Това е сто пъти по-брутален,тоталитарен режим от комунизма!

    Коментиран от #64

  • 13 Госあ

    46 9 Отговор
    Роджър Уотърс изписа оставка на стената на стадион Васил Левски. За по наблюдателните стана ясно още докато се изписваше. Втората поява според мен беше малко лош вкус. Но Роджър е пич, социалист. Като всички хора с малко повече акъл от прекупвач.

    Коментиран от #41

  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 47 Отговор
    Светът е пълен с откачалнци като тоя....

    Коментиран от #15, #16, #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бесен

    39 7 Отговор

    До коментар #14 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    За съжаление гении като него са малко, а и ти кой си бе в сравнения с този гении, никой, една утрепка пишеща по форумите за жълти стотинки, махай се и поврче да не си се появил тук!
  • 17 Бай

    19 5 Отговор

    До коментар #14 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И с откачалници като теб!
  • 18 Бурканбанк

    47 20 Отговор
    Невероятно!
    Една българска оперна прима се изцепи да защитава полицията и мафиотския режим, а един англичанин, който е стъпвал в България веднъж през живота си за 2 дена, защитава каузата на народа ни!
    Изумително!

    Коментиран от #19, #20, #61

  • 19 Госあ

    21 3 Отговор

    До коментар #18 от "Бурканбанк":

    Определено не всички англичани могат да се сложат под общ знаменател.....
  • 20 Азсъм

    25 13 Отговор

    До коментар #18 от "Бурканбанк":

    Така е защото това е един космополитен, чувствителен човек към неправдите, състрадателен и честен Човек! Деугия няма да коментирам.

    Коментиран от #24

  • 21 Йелоу

    16 27 Отговор
    Роджър се възмущава от щатските работи. ОК.
    Лошо им било образованието не знаели географската карта. И други неща. Подкрепя *революциите* - безрезервно!
    Вируса е перфектен по география - знае всички държави.
    Сори!
    Качества за да си велик и могъщ не са задължително вързани към интелекта. Акулите, скакалците и други напасти, колкото щеш. Революциите числя към напастите, те сеят разруха.
    Има и революционери като: Мъск, Джобс.... Градивното -да. Разруха - не. Днешните БГ революционери са просто борещи се да седнат на софрата.

    Коментиран от #22, #25

  • 22 Смехуран

    18 8 Отговор

    До коментар #21 от "Йелоу":

    Не е така, много ти е плоска манипулацията, Севдо казай ти да плащаш повече, че да наемеш по кафърни от този хора.
  • 23 Нее ти не си разбрал

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "росен плевнелиев го каза":

    Тогава са го оправили толкова, сега са се погнусили и само кум 1000 са го преминали, ха, верно бе така е
  • 24 Госあ

    11 11 Отговор

    До коментар #20 от "Азсъм":

    Социалист. Абсолютно всичко в десните е фалшиво и сбъркано, като се почне от дарвин, който пак е англичанин. Самият факт, че се поставя индивидуалността над социума е достатъчно за да се види що за глупост и коварство представлява тая система. Мишка и сиренце. Мишката върти ли върти колелото за да стане угоен плъх, но все нещо не и достига 😄 А пък от въртенето и, плъховете стават още по угоени.

    Коментиран от #26

  • 25 Госあ

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "Йелоу":

    С интелекта си, за напастите като скакалците измислихме инсектициди и ГМО растения. И трябва да ги ползваме, между другото.
  • 26 Азсъм

    13 7 Отговор

    До коментар #24 от "Госあ":

    Нали знаеш че герб не са десни?

    Коментиран от #27

  • 27 Госあ

    16 8 Отговор

    До коментар #26 от "Азсъм":

    герб са мафия. И най изумително е, че биват поддържани от евроатлантиците. Докато след няма и сто дни при Орешарски, без нищо предприето, свалиха доверието си. Много озадачаващо. А на десните времето изтече безвъзвратно с появата на машините и изкуствения интелект. И най вече със съюзът между Русия и Китай 😄 Щото иначе, лошо...
  • 28 плевен

    21 5 Отговор
    Каква Арена Армеец през 2013г.? Бях на концерта. Той си беше на В.Левски. Най- много му се кефеха група неонацисти. С призива си Оставка, той на практика подкрепи Борисов. Тогава на власт беше подкрепяният от БСП Орешарски. Поправете ме ако бъркам.

    Коментиран от #29

  • 29 Госあ

    19 6 Отговор

    До коментар #28 от "плевен":

    Той не е подкрепял баце, а протестите.

    Коментиран от #32

  • 30 Анализаторр

    17 8 Отговор
    Икона! За съжаление нашия вожд слуша чалга а не Pink Floyd! В противен случай щеше да разбере някои от посланията.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 плевен

    11 17 Отговор

    До коментар #29 от "Госあ":

    Какво значи "подкрепял протестите"? Това протеста не е безполово същество. Тогава целта на протеста беше да се разкара протежето на БСП. Сега ще протестирате до дълбока старост, защото Борисов ще бие комунистите на каквито и избори да ги намери.
    Ако сложим емоциите настрани, то и тогава великия Уотърс не беше много наясно какво подкрепя. Имиджът му на бунтар, препълваше стадионите.

    Коментиран от #38

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 МОЧА трябва да се разруши!

    14 14 Отговор
    За да я има България, трябва да скъсаме веригите, с които са ни оковали руските окупатори, да спрем да плащаме милиарди рекет на московските мутри, да изринем всички руски еничари окупирали парламент, правителство, прокуратура, президенство, силовите служби .... ! Да не забравяме на този ден коварството на Русия при Съединението на България!

    Коментиран от #35, #37

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Хисторик

    12 9 Отговор

    До коментар #34 от "МОЧА трябва да се разруши!":

    Руската империя плати стединеето на Княжеството България. Ако не бяха руските пари от репарациите щяхте да видите съединение на МУКАВЕЙ турците по договора от Берлин имаха право да ви окупират на ново!!!

    Коментиран от #42

  • 38 Hoho Boho

    6 11 Отговор

    До коментар #32 от "плевен":

    ...Значи
    ПОДКРЕПЯ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ ТИКВАТА И МУТРИТЕ,
    КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ
    ясно?
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Такива

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Госあ":

    теб този човек ги е купувал на килограм!

    Коментиран от #45

  • 42 МОЧА трябва да се разруши!

    8 4 Отговор

    До коментар #37 от "Хисторик":

    ... "щяхте да видиТЕ " . На руските Хисторици съчиненията само ватниците вярват .
  • 43 как може

    11 3 Отговор
    Какви са тези глупости - "бедни деца, от малки градове, без бъдеще,без мечти, без образование и ето оръжие отивайте в Полицията или Армията " ....това не се отнася за България. Тук образованието е приоритет и който иска да учи и да работи , има тази възможност. Не унижавайте младите хора в Армията и Полицията, защото нито са без образование, нито са без мечти, нито без бъдеще. И тук Полицията не защитава някакъв си там елит, а пази държавността и мирните , свободно протестиращи хора. Антония Симеонова, браво, велико интервю ,с предостатъчно намеци, че полицаите са едва ли не, някакви туземци.
  • 44 Монгола

    11 8 Отговор
    Горби му бил идол ???!!! Много друса Роджар изглежда му идва в повече! Всеки комплекса с половин мозък иска да стане милиционер!
  • 45 Госあ

    3 2 Отговор

    До коментар #41 от "Такива":

    Що така реши бе баце ? Нито аз съм прекупвач, нито този човек. Не ги разбираш тия работи. Гледай си бакалията, докато още можеш. Щото нали знаеш? нема да ви е за първи път 😆

    Коментиран от #52

  • 46 доктора

    10 5 Отговор
    Боклучаци, : Легенда, бунтар, екстремист, анархист, еми то няма думи да добавим. За какво се бори и той не знае ама е борец. Вероятно за чернокожите също, надявам се ако има жена да е срещнала такъв. Сигурно за това го боли.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Бесен Язовец

    14 9 Отговор
    На Пинк Флойд им дадоха парички соросите да въртят клипчето по повод падането на берлинската стена Пинк Флойд се занимавах с пропаганда след 1989г!!!
  • 51 Госあ

    2 9 Отговор

    До коментар #49 от "Бесен Язовец":

    На къв да се правя ? 😂 на рокаджии 🤣 Ко е туй ве ?
  • 52 Тома

    4 2 Отговор

    До коментар #45 от "Госあ":

    Разбираш от "Батальона се строява", ама нейсе! Някой друг път!Адиос амиго!
  • 53 НАГЛЕДЦИ И АЙДУЦИ,

    10 7 Отговор
    Марешки,гепи плажа,......шкафа с пари и кюлчетата златото,бил фалшификат,а бил прост,.....подпорната стена на плажа,а се оказва хотел!.....Крадът безочливо нагледците!Народа вс.вижда!.....А Гешев,с чадър над айдуците!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Хахахаха

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Отмщне":

    Пояснявам, за теб и другите чалгари .🤣🤣🤣..става дума за летящото прасе,което се появява при изпълнение на темата,Pigs (Three Different Ones),на концертите им. Аре със здраве😁
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 тези дрОгари

    11 14 Отговор

    До коментар #18 от "Бурканбанк":

    ли наричаш народ?
    народът се пече по плажовете у нас и Гърция,
    а тези на протестите са платени от мафиотите избягали от Гешев,
    насърчавани от Радев и Нинова - червен слугинаж!
    ИМПИЙЧМЪНТ!
    РАДЕВ Е ПРЕДАТЕЛ!

    Коментиран от #79, #83

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 psf

    10 7 Отговор
    Както е казал Чърчил: "Ако на 20 години не си социалист, значи нямаш сърце, но ако и на 30 години продължаваш да си социалист, значи нямаш акъл"

    Коментиран от #68, #73, #80

  • 64 Понеже много разбирате

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "Перо":

    Пинк Флойд беше ли забранен от комунистите навремето?

    Коментиран от #66, #74

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Д'мин

    19 1 Отговор

    До коментар #64 от "Понеже много разбирате":

    Бях 8 клас и западните групи се слушаха спокойно и се пускаха по дискотеките. Нали не вярваш, че примерно през 1980г. по дискотеките са се пускали само "Красние гитари" и "Кавказ"? Трудно се намираха плочи на Пърпъл, Кисс, Юрая Хийп, Джудас, Мотърхейд и др. Доставяхме си ги главно от Унгария. Спокойно се слушаха навсякъде западните групи! Не извъртайте миналото!
  • 67 Гражданин

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "Психоанализа на въстанието":

    Как може да публикувате такова гнусно нещо?
  • 68 Госあ

    5 2 Отговор

    До коментар #63 от "psf":

    Абе шкембето с пурата просто е имал късмета,че не са го взели насериозно. Иначе немаше да е толкова известен 😄
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Последния Софиянец

    11 1 Отговор
    Велик музикант от велика група. Много е прав, "Образованието е това което липсва на младото поколение".
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Борис

    6 3 Отговор
    Тиквошенко с калашников е толкова прост, че едва ли би разбрал посланието на този велик Човек.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 В.В.П.

    4 2 Отговор

    До коментар #64 от "Понеже много разбирате":

    Амии,Аз тогава чух ,,СТЕНАТА,,...ПО КОМОНИЗМА.....
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Боби

    3 4 Отговор

    До коментар #73 от "В.В.П.":

    Много си объркан човече... Мисълта ти е уникална, като на повечето герберасти. Сега ме арестувай...
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 3РО

    5 1 Отговор

    До коментар #73 от "В.В.П.":

    Чъ(р)чъл е бил "художник",също като Хитлер.Последния поне е драскотил от натура криво ляво нещо.Дебелогъзия аристократ обаче е ползвал проектор и сбрал тапунгери като него(подмазвачи) да усмиват на чаша представи си не кой да е а Пабло Пикасо и кубистите.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 ампили куку

    4 4 Отговор

    До коментар #63 от "psf":

    А ако си на 50-60 г. и искаш заедно с Радев да върнеш ,,комунизъма-социализъма,, значи си национален предател и бивш апаратчик от ДС или слуга от номенклатурата за която винаги е имало всичко в специализираните магазини на времето и си получавал по 1000лв за което + бонус-донос а хората за които уж милееш едва смогваха с заплатка от 130-220лв а пенсионерите с по 38-79лв съществуваха както винаги едва-едва и точно вие номенклатурата ли сте недоволни с вашите пенсии по 1000-1300лв за тази си работа уж в ползу народу а..?!! Милите ми те хорица-цял живот лапачка , вили и коли че специални бази на морето и сега недоволни и лъжат младите си омагьасани внучета какъв рай е било - верно за тях е било и сега е с по 2-3 апартамента дадени под наем+мазе станало магазин или бар и страадат та се късат чак да ги оплачеш бившите ,,кадри,, от разни тайни служби.! А..?!!

    Коментиран от #81

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 мусайбе

    3 1 Отговор
    айде пак модераторска намеса в ползу бунту и комунизму, браво на вяс червени отрочета браво.!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 мусайбе

    1 0 Отговор
    И да триете коментарийте различни от тези на вашите послушковци пак истината е една..! НААЛИ?!

    Коментиран от #86

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 орлов въпросъ

    2 1 Отговор
    КАКВО ДА ОЧАКВАШ ОТ ЛЮДЕ ПОСЕГНАЛИ НА ЦЪРКВА В ТАКЪВ ПРАЗНИК.?!!МИСЛЕТЕ.!
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 аврамъ бакалинъ

    4 0 Отговор
    Джихадистите пасти да ядат пред нашите ,,хубавци,, нашите както винаги са световно известни все с ,,хубави,, неща .! От банкоматни обири до вадене на ковчези на известни хора искащи откуп и ред други приятни и невинни неща от които човек да го е срам да каже от къде е в наше време отивайки в чужбина.
  • 90 чикирикилапдуду

    1 1 Отговор
    ,,Остафка-остафка-оставкъ,, и така до края на света , прилича ли ви на клиника за д.болни и ако е така то това е само съвпадение ..!

    Коментиран от #91

  • 91 аврамъ бакалинъ

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "чикирикилапдуду":

    И точно ТЕ искат пак да ни управляват но този път затъването ще е завинаги!
  • 92 Наблюдател

    1 0 Отговор
    За много неща е прав...
  • 93 Признавам си!

    4 2 Отговор
    Харесвах ги и тях и Алън Парсънс проджект и др,Но пораснах, понаучих малко английски,съзрях и прозрях,кои и какви са всъщност,как чрез хубава музика ,рок и хипнотични тонове,може да се влияе на човешкият мозък и психика.Затова си ги забраних .Творци,които са на щат при сорос.Човек трябва да провежда някаква хигиена,разбира се само когато е информиран...Новата вълна беше навсякъде,сега някои се удавиха
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Поредната

    1 1 Отговор
    друсъна алкохолизиръна о тре пка