Last news in Fakti

10 Септември, 2020 14:30 9 325 83

Кирил Добрев пред ФАКТИ: БСП има шанс за кабинет

  • бсп-
  • кирил добрев-
  • избор на председател на бсп

"Основният опонент е пределно ясно, че е ГЕРБ", каза Добрев

Кирил Добрев пред ФАКТИ: БСП има шанс за кабинет - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На 12 септември предстои Българската социалистическа партия да избере своя нов лидер. Тогава ще се проведе избор за нов председател на партията, като изборът ще бъде направен пряко от членовете на БСП за първи път. Кандидатите за председателското място са петима - Корнелия Нинова, Валери Жаблянов, Красимир Янков, Георги Тодоров и Кирил Добрев.

Дни преди избора на нов председател на левицата от ФАКТИ се свързахме с Кирил Добрев, за да говорим за предстоящия избор. Разговора ни четете в следващите редове:

- Г-н Добрев, откъде идват вътрешните противоречия в БСП?

- Всички противоречия идват от липсата на диалог помежду ни. Идват от липсата на каквото и да е усещане, че всъщност ние сме хора единомишленици, другари, съпартийци. Идва и от неглижирането на ръководните органи и желанието да се управлява партията като приватизирана фирма. И естествено от разминаванията между лозунги и действия.

Например – първо ръководството ще съобщава решенията на органите, а няма да ги разбират от медиите. Това се спазваше има-няма година. Искаме Борисов в парламента, ама не ходим на нашия си партиен парламент – Националния съвет. Критикуваме Борисов, че харчи еднолично обществения ресурс, а ние как разходваме партийната субсидия – никой не знае.

Има поколенческо разминаване, което е нормално. Няма как да имаме разлика от 50 години и да мислим еднакво. Има хора, които се чувстват изолирани от партийния живот, от решенията. Най-абсурдното е, че всичко е поправимо дори само с един разговор.

- Казвате, че ще върнете БСП на върха – как смятате да го постигнете?

- Формулата не е нова – програма, която да даде кауза и лица, на които обществото има доверие. Програма, от която да не лъха носталгия по миналото, а съвременни решения, да говорим за високи технологии, дигитализация, изнесено работно място, които отиват за модерна и прогресивна лява партия. Да намалим популизма и да увеличим конкретиката. Стига вече с общи приказки.

На парламентарните избори 2017 г. излъчихме немалко нови лица за политиката. Смятам, че те трябва да продължат развитието си и паралелно с тях да има още една вълна от техни връстници. Те са силни остриета, но да имаме и хора, които да им пазят гърба. Времената са изключително динамични и изискват много енергия.

- Ако станете лидер на БСП след 12 септември, кой ще бъде основният опонент на партията, срещу кого ще се борите?

- Основният опонент е пределно ясно, че е ГЕРБ. Макар че чисто идейно ми се иска да спорим и с десните, които покрай протестите определено събраха енергия, започнаха да излъчват послания. Когато е ясно кое е ляво и кое е дясно, партии като ГЕРБ ще имат все по-малка тежест.

- Преди сте казвали, че за Вас промяната и обновлението на БСП е кауза - защо?

- Когато бях съвсем нов депутат, имахме семинар. След обучението влезнах в ресторанта и седнах на първото място, което виждам. След малко някой дойде при мен и каза: не може да сядаш тук, това е за членовете на Изпълнителното бюро. Преместих се на друга маса. След малко пак дойде някой и каза: не може да седиш тук, това е мястото за ръководството на парламентарната група. Накрая явно уцелих мястото на „новобранците“ в ъгъла.

Това се случва и на практика – успяваме да привлечем млади хора, обучаваме ги и накрая ги слагаме в ъгъла. Оттогава това е моята кауза – повече млади хора на достойно място в управлението и на партията, и на държавата. Тяхната маса не е в ъгъла.

- Защо избрахте именно БСП за Ваша партия, за своя политически път?

- Сигурно очаквате да кажа, че е свързано с баща ми, но всъщност не е. Покрай него познавах хората в партията както всяко дете познава приятелския кръг на семейството му. Но дотам. Нямаше нещо, което да ме изкушава да се занимавам с политика. Решението ми да стана член дойде по-скоро от дясно, отколкото от ляво. Годината беше 1997, от дясно викаха червени боклуци, всички в Сибир и т.н. Това ме провокира да избера БСП. Напук на модата, напук на вълната. Знаех какви усилия полагат хората, които познавам в партията и виждах колко много от обвиненията са несправедливи. Водеща беше емоцията. Между другото и до днес ме води емоцията. Вярвам , че в политиката за да запалиш трябва да гориш.

- Казвали сте, че са се опитвали да Ви разубедят да се кандидатирате за лидер на БСП – защо, според Вас са го правели, кой го е правел?

- Позволете ми да разкажа за това след прекия избор. Не ми е по вкуса да бъда жертва, нито светец.

- Някои организации на млади с леви виждания публично са обявявали, че не виждат себе си в БСП – ще се опитате ли да ги привлечете?

- Така е и едно от нещата, които истински ме натъжават, но и мотивират. При цялото „изтичане“ на умни и талантливи младежи, просто не можем да си позволим лукса да не се опитаме да привлечем тези млади, които са чувстват леви, които отстояват леви каузи. Знам, че с нас усилията им ще бъдат двойно по-ефективни. Просто е необходимо да изградим доверие по между си. И първото и задължително условие е да бъдем предвидими партньори.

- Казвали сте също, че БСП е партията на следващото поколение – на какво се базира това Ваше мнение?

- Някак си позволихме лявото в България да изглежда остаряло, а по природа то е прогресивно, визионерско. Имам късмета да съм обграден от млади и умни хора. Виждам какво ги вълнува тях, а и тяхното поколение. Основните тези са леви в същността си – свобода, справедливост, чиста природа, сигурна среда за живот, намаляване на неравенствата. Младите са изключително сенситивни към несправедливостите. Няма нищо по-нормално от това най-голямата лява партия да бъде изразител на техните искания.

- Мислите ли, че следващият кабинет ще бъде на БСП?

- Не мога да направя такава прогноза, но е факт, че БСП има шанс. Все повече хора си дават сметка, че колкото по-нестабилно е положението в държавата, толкова повече е необходима партия с опит, партия, която липсата на власт няма да я затрие и да изчезне, партия, която не е от лидерски тип. Наша е ролята да излъчваме стабилност и предвидимост за гражданите.

- Каква опозиция е БСП в сегашното управление?

- Перфектната опозиция е критикуващата, но и предлагаща алтернатива. В първата част смятам, че се справихме доста добре, във втората трябва да поработим по-усилено и не капсулирани в себе си. Трябва ни мнението и решенията на експерти и извън партията, не защото си нямаме, а защото най-добрите решения са тези, изготвени и припознати от по-широк кръг хора.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 рекетьор

    108 1 Отговор
    добрев,как е гергов?

    Коментиран от #32, #34, #69

  • 3 Гост

    103 21 Отговор
    Трай коньо за зелена трева!!!! Никога повече комунисти и техни производни на власт!!!!

    Коментиран от #40

  • 4 а стига бе

    71 28 Отговор
    Абе последно някой знае ли кой е лидер на БСП в момента? Че май те самите не знаят. Не могат да си направят избори в собствената партия обаче ще съставят кабинет и правителство. Колко са смешни само.

    Коментиран от #72

  • 5 ГЕШЕВ

    58 10 Отговор
    ПРАВ СИ -УТРЕ В КАБИНЕТА МИ С БАГАЖА ЗА БЕЛЕНЕ
  • 6 бръснат ЧЛЕН

    36 20 Отговор
    Интелектуалното трио на метежа е Владко Живков, Тодар Славков, Йоло Денев
  • 7 да де

    81 3 Отговор
    Докато там е пълно с червени милионери като тоя БСП нямат никакъв шанс.

    Коментиран от #73

  • 8 Напред с милионера

    54 12 Отговор
    Кирил към по-светло бъдеще за България

    Коментиран от #71

  • 9 1-20

    58 15 Отговор
    Гладни са комундетата, искат и те да ни окрадат малко.
  • 10 Желая на

    19 30 Отговор
    България все повече честни червени милионери. Стига с недокументирани и нефактурирани чекмеджета и кюлчета.
    Забравих да кажа, може и сини милионери също.
  • 11 Другия с коня

    36 30 Отговор
    Легитимното управление на една държава става чрез Избори,а не чрез Метеж,Въстание,Бунт или Саботаж на Държавата.Ако не приемате Факта,че сте малцинство като партия,проблема си е Ваш.Не ни го прехвърляйте на нас,Народа.Факта че Никога повече няма да сте Мнозинство е трудно приемлив и ще се наложи да го осмислите по Трудния начин явно,другарки и другари от БКП,БСП,АБВ,ДБ,и още 20 НПО та.....

    Коментиран от #13

  • 12 Георги свинаря

    60 13 Отговор
    Кире, за нищо не ставате! И вие сте същите мутри като мутрите от герб! Защо ти викат Киро куфара, а на Корни - импексовица? Толкова ли не можете да го раберете? Както и ония цървули - те им викат оставка вече над 60 дни, а те - да разберем какво искат хората и какво предлагат? Много е просто - МУТРИТЕ ДА ГИ НЯМА!!!
  • 13 Леле мале

    8 9 Отговор

    До коментар #11 от "Другия с коня":

    За да ти отговоря си попрсви правописните грешки, които са 17 (СЕДЕМНАДЕСЕТ !!!) на брой.
  • 14 .........

    38 6 Отговор
    Имате шанс.. колкото слона да надбяга тигъра..
  • 15 ПАРАЗИТи

    47 7 Отговор
    какъв кабинет бе и вас ли да метем бе крадци , я кажи кои крадци готвите за министри и премиер , престъпницииииииии
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Станю

    31 3 Отговор
    Тоя трябва да излезе да яхне протеста, та да разбере че завчас няколко протестиращи са го яхнали и го опъват ли опъват.
  • 18 Имате един

    42 8 Отговор
    единствен шанс и той е да се закриете като партия. От вас и чеп за зеле не става.Всички сте милионери в най-социалната партия.
  • 19 ЦСЗ

    38 5 Отговор
    РИБАТА В МОРЕТО ТЕ ТИГАНА СЛОЖИЛИ ДРУГАРИТЕ.Е ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ НАРОДНО ВЪСТАНИЕ
  • 20 boy de

    30 2 Отговор
    Този е луд! Той ще провали 64 дневни усилия за ....
  • 21 КРОКОДИЛА

    34 6 Отговор
    ТОВА Е ПОРЕДНАТА ГОСПОЖА ЛЪЖА - КОМУНИЗМА НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ - ЗАТРИТ Е ОТ СВЕТЪТ ......
  • 22 Безпартиен

    40 3 Отговор
    Не разбраха ли тези другари, че докато партията им не се изчисти от стари компроментирани политически и морално личности, както и всички свързвани с годините с тях лица, синове, внуци и роднини никога няма да я докарат до абсолютно никъде. От ръководните им редици се виждат само лица, който или имат съмнително морално минало или приличт на наредени синчета и внучета. На кого са му нужни такива, освен те на собствените си приятелски и роднинки кръгове. На народа обаче със сигурност обаче отдвна му е писнало от тях....

    Коментиран от #27

  • 23 jorj

    31 4 Отговор
    Кире, да ти е честит в аванс новият кабинет, ти ще бъдеш най- великия МП в целокупната история на България!!! Само се пази от разгонена биволица и от меки леви китки, тъй ти пише в хороскопа!!!!
  • 24 GTR

    32 4 Отговор
    Абе другарю......какъв кабинет от вас бе .....я марш в ткзс....И вас никой не ви иска нито ви кани.
  • 25 ДАЛАВЕРО ИМПЕКСОВ

    20 2 Отговор
    КО ДА ПРАИМ СЕГА КАТ ОБЕДНЯХМЕ 11ГОДИНИ НИМОИМ ДА ЛАПАМЕ НАЛИ ВИДЯИТЕ НА СВАДБАТА НА НАШТА СЕСТРА ЙОТОВА ЧАК У ПРАВЕЦ Я ПРАИМИ ЗА ПО ЕФТИНО ПЪК И ДРУГАРИТЕ С ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИ СИПАХА БИНДЗИН ОТ МАРЕШКИ НА БЕНТЛИТАТА И МАЙБАСИТЕ НИМОЙ ТАКА
  • 26 Наблюдател

    13 20 Отговор
    БСП има шансове с боец като Нинова начело ! НО първо трябва свобода на медиите : проститутките на Вашингтон и Турция да бъдат изритани от СЕМ и националните медии, да се види как сините олигарси станаха собственици на най - големите медии !
  • 27 AMET

    13 2 Отговор

    До коментар #22 от "Безпартиен":

    Ма господине то така както говорите .ще трябва внос от други страни
  • 28 КРОКОДИЛА

    12 2 Отговор
    ЩЕ ОТГОВАРЯШ С КРАВТА СИ НЯКОЙ ДЕН ..........НЕЩАСНИК ........................................................................................................
  • 29 Лицемери

    19 2 Отговор
    Идиот !
  • 30 Георги Атанасов

    16 12 Отговор
    Вcичкитe тeзи aбcурдни нa пръв пoглeд изпълнeния бяхa oргaнизирaни и плaтeни oт ГEРБ. Пo извecтнaтa cиcтeмa – зa вceкигo пo нeщo. Зa Cтaнишeв – мнoгoцифрeнa рeнтa oт Брюкceл, зa Cвинaря – „злaтнa дупкa“ c 43 млн. лeвa в нeя, зa ocтaнaлитe – oбeщaниe зa мeкo и тoплo крecлo в бюджeтнaтa вeдoмocт. Нe e лoшo, нaли, ocoбeнo, кoгaтo cтaвa думa зa aбcoлютни пoлитичecки лузъри oт пoрoдaтa нa Микoв, Дъбoв, Бoжинoв, Мeрджaнoв, кoитo oщe иcкaт дa „oпрaвят“ БCП, cякaш нe им cтигa тoвa, чe дoкaрaхa Cтoлeтницaтa дo пaрлaмeнтaрнaтa квoтa нa … ДПC?! Прeди Нинoвa дa ce нaмecи и дa удвoи рeзултaтa, кoгaтo бoйкoвиcтитe нa „Пoзитaнo“ №20 бяхa нa път oкoнчaтeлнo дa дръпнaт шaлтeрa нa вeкoвнaтa лявa пaртия. Oтдeлнa тeмa e aмбициятa и кoмбинaциятa нa млaдия „чeрвeн“ милиoнeр Кирил Дoбрeв, идeaлнo впиcaн в бизнec-клиeнтeлaтa нa ГEРБ c „oбщecтвeни пoръчки“ и вceвъзмoжни прoeкти, нeвъзмoжни бeз блaгocлoвия oт Бaнкя…
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 До физическа разправа

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "рекетьор":

    стигнал Кирил Добрев срещу неудобни за него видни членове на БСП и то в самото сърце на партията, в централата на „Позитано“ 20.

    Добрев посегнал на Евгени Белий – политически организатор в „Организационен отдел”, и то в коридорите на централата на социалистите, споделиха втрещени свидетели.

    Нервите на кандидата за лидер на столетницата явно не издържали и той вдигнал ръка с невъобразими обиди срещу Белий днес, след проведената оперативка на организационния отдел.

    На унизителните обиди и арогантно поведение от страна на Добрев са станали свидетели повече от десет служители в орготдела на социалистите.

    „Присъствахме на страшно падение от страна на Добрев. Омерзени сме от случилото се. Подобна агресия не сме очаквали”, коментират свидетели на инцидента.

    Политическите организатори споделиха, че не знаят как ще продължат да работят под ръководството на Добрев до края на изборния цикъл на БСП.

    Те са категорични в опасенията си за психическото здраве на Добрев и се притесняват, че това може да се повтори.
  • 33 Именно

    23 0 Отговор
    Тоя пък от коя лудница избяга!?
  • 34 ПОТРЕСЕНА СЪМ!

    21 1 Отговор

    До коментар #2 от "рекетьор":

    НА КАКВА ЦЕНА И СРЕЩУ КАКВИ ДОГОВОРКИ, КИРИЛ ДОБРЕВ, ЗАРЕЖДАШ С ГОРИВО НКЖИ, ВСС И СУ?!
  • 35 МОЧА трябва да се разруши !

    12 4 Отговор
    Викаш да смените БКП 2 с титуляра БКП 1 . Поне вие не се криете да управлявате с Д(п)С . Агент Гоце и агент Сава пак да са на власт и руската мафия да продължи с грабежите необезпокоявана ?!
  • 36 МНОГО НЕРАВНОСТОЕН МАЧ

    15 5 Отговор
    БОЙКО ИЗЛИЗА НА ТЕРЕНА ЧАТ ПАТ, ФИНТИРА ГИ И ИЗЛИЗА, ДА НЕ СЕ МОРИ. ОТБОРА НА ВАСИЛ БОЖКОВ - ФАТМАКА, МАЯ, ЛУПИ, КОСТЯ, ГОШО, ХРИСТО ИВАНОВ, РУМЕН ПЕТКОВ И ТРОЙКАТО ЦЕНТРАЛНИ НАПАДАТЕЛИ БАБИКЯН, МИНЕКОВ И ХАДЖИГЕНОВ СИ ВКАРВАТ АВТОГОЛ СЛЕД АВТОГОЛ? КАК ДА ИГРАЕШ СРЕЩУ СПЪНАТИ И КУЦИ КОНЕ?
  • 37 Сириние и Кашкавал

    13 3 Отговор
    Няма Мандра Сиренето с пари

    Коментиран от #70

  • 38 Безпартиен

    16 4 Отговор
    Най-вероятно на синовете, внуците и роднините на старите другари им е вече отдавна пределно ясно, че тотално нямат никакъв шанс да управляват един ден. Нито пък имат някакъв шанс нормално мислещ човек да ги приеме, като някаква форма на защита на лявата идея. Поради този факт сега битката е кой да поеме потъващия кораб за разпределение на последните оставащи заплатки за ръководни вътрешно партиини позициики, влачене под формата на отклоняване на средства от вътрешно партиини проектчета, телевизиики, депотатски заплатки и това е... Докато кораба потъне изцяло. Какво падение само. Сигурно дядовците, бабите, бащите, майките им, роднините им и подмазващите им се, но никога не казващи истината им приятелчета са горди с тях...?
  • 39 заеничарите

    26 2 Отговор
    Бащичко!Синът на предателя щял да върне БСП на върха!Каква погнуса лъха от потомственият предател на социалистическите идеи!Програма която не лъхала на носталгия а съвременни решения за развитието на капитализма с човешко лице!А ИСТИНАТА Е ЕДНА-БСП Е ОСНОВЕН РАЗВЪДНИК НА ПРЕДАТЕЛСТВО,ПОЛИТИЧЕСКА ПРОСТИТУЦИЯ,РАБОТЕЩА СРЕЩУ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ!ТАТЕ ПРЕДАТЕЛ И СИНА СЪЩО!
  • 40 Да да

    13 6 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    БКП = БСП , СДС , ДПС , НДСВ , ГЕРБ , ОПИТОМЕНИТЕ ПАТРИОТИ И ВОЛЯ .ВСИЧКИ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО И РАБОТЕХА ЗА ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ. МОРАЛ И ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА ТРЯБВА.ГЛАСУВАЙТЕ САМО ЗА НОВИТЕ ПАРТИ ОЩЕ НЕ ДОКАЗАЛИ, ЧЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ НАРОДА. АКО СЕ ОБЛАЖЯТ ГИ СМЕНЯМЕ.Правиш ремонт в къщи. Когато си сменил 5-6 маистори , поради не кадърност. Продължаваш да търсиш кадърният а не търсиш някой от изгонените с надежда, че се е научил.
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 4 Отговор
    мислете искренно за народа а не само за интереси и облагодеталствания
  • 42 гост

    17 3 Отговор
    естествено, че има шанс - като се хванат със Слави и 20 те партиики,които са на протестите.....тогава тоя прост народ нашия ще види кон боб яде ли
  • 43 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 7 Отговор
    мутрите в затвора и най слабата държава е по силна от най могъщата мафия стига да не се слее с мафията и организираната престъпност
  • 44 Кой68

    14 2 Отговор
    Какъв кабинет какви червени бабички ! Кире от срънцето ще да е.........
  • 45 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 8 Отговор
    това което бе построено в НРБЪЛГАРИЯ бе разрушено разграбено унищожено пизрачни села градове безработица болести глад къде е някогашшната индустрия който СДС и ИВАН КОСТОВ съсипаха приватизираха МАЙКА БЪЛГАРИЯ за 1 лев
  • 46 Тошко Козарев

    16 2 Отговор
    Цирка изгоря,ПАЛЯЧОООО!
  • 47 БАБА WC ЯДЕШ И СЕ РЕШ

    7 4 Отговор
    ПО КРАДЛИВИ ОТ КОМУНИСТИТЕ НЯМА!!! СЛЕДВАТ ГИ ДПС И КОСТОВИСТИТЕ. ДРУГИТЕ СА КОКОШКАРИ. ВОЛЕНЧО - ЗЛАТНИЯ ПРЪСТ, ПАТРИОТИТЕ, ЯНЕ ОТ РЗС, БАРЕКОВ, МАЯ, СЛАВЧО И РАЗНИ ДРУГИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРОЕКТИ...

    Коментиран от #49

  • 48 Перо

    15 2 Отговор
    Това е вторият боклук,след Станишев,който няма един ден,трудов стаж и е наследствена номенклатура с мозък на пиле.
  • 49 Перо

    6 3 Отговор

    До коментар #47 от "БАБА WC ЯДЕШ И СЕ РЕШ":

    А тиквата къде е в списъка?

    Коментиран от #53

  • 50 Данито

    12 1 Отговор
    Киро Контрабандата. 90-те го хванаха с два куфара на клюна на границата със Сърбия.
  • 51 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 13 Отговор
    половин БЪЛГАРИЯ МРАЗИ БОЙКО БОРИСОВ
  • 52 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 8 Отговор
    змията хапе най лошо умирайки герб си отива
  • 53 ЧАКАМЕ 60 МИЛИАРДА ОТ ЕВРОПА НЕ ОТ РАША

    15 2 Отговор

    До коментар #49 от "Перо":

    ТИЯ - ПЪРВИТЕ ОКРАДОХА ДЪРЖАВАТА ОЩЕ ПРЕДИ 30 ГОДИНИ. ТОВА ОРЪЖЕЙНИ ЗАВОДИ , КУРОРТИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО, ЗАМЕНКИ - КОКОШКА ЗА КОН, ПЛОВДИВСКИ ПАНАИР, ЕНЕРГЕТИКАТА, ОГРАБИХА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА. НИЩО НЕ ОСТАВИХА ЗА ГЕРБ. МОЖЕ ДА ГЕПЯТ ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПАРИ НО ТОВА Е В ПЛЮС ЗА ДЪРЖАВАТА. ОЩЕ ПОВЕЧЕ, ЧЕ ЗАСЛУГИТЕ ДА НИ ДАВАТ ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ ДО СЕГА СА ЛИЧНО НА БОРИСОВ, НА БСП ГИ СПИРАХА НА ДВА ПЪТИ.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Дреме ми на шмайзера

    11 0 Отговор
    Шоуто започва коте,,,,,сега ще видиш за коледа Корни на каква пача ще ви направи, теб, свинаря и гея,,,,,Време е да върнеш и милионите,,боклук
  • 57 ХА ХА ХА

    11 4 Отговор
    КОМУНЯГИТЕ СЪВСЕМ ИЗТРЕЩЯХА, БСП ВЛАСТ НИКОГА НЯМА ДА ВИДИ!

    Коментиран от #61

  • 58 МИРО

    11 2 Отговор
    ТОЯ ИДИОТ ИСКА ДА КАЖЕ, ГЛАСУВАЙТЕ МЕ ЗАЩОТО БОКО МИ Е ОПРЯЛ ПИЩОВА ПОНЕЖЕ МИ ДАВАШЕ ПОРЪЧКИ, И ДА НАПРАВИМ ЕДИН КАБИНЕТ С ГЕРБ ЗА ДА СИ КРАДЕМ, ЧЕ ИДВА ЗИМА,,,,,ТИ КАКЪВ БОКЛУК СИ.....КИРЕ, ТАЯ ЗИМА НЯМА ДА ИМА ЛЕВОВЕ В МАРКИ, ШАНС ЗА КАБИНЕТ ИМАШ С БОКО ЕДИНСТВЕНО В ЦЕНТРАЛНИЯ СОФИЙСКИ ДА ДЕЛИТЕ ПОРЪЧКИТЕ КОЙ ДА ЧИСТИ КЕНЕФА
  • 59 Bdjdjd

    14 4 Отговор
    Каква лява партия сте вие бе , и вие сте от милионер нагоре. Лявото ви е левият волян на лимузините бе, нищо друго. Продажници жалки. Я бегом ПАК НА КОЗЯК да си получите упорките, и да не забравите ПАК да се фотнете с посланниака на поробителя ни. Вие сте леви колкото КуРнелка не е милионерка.
  • 60 Така се случва

    13 0 Отговор
    С тотално деградиралия като политик Добрев в управлението нищо добро не чака БСП! За всички нас ще е по- добре да ни освободи от присъствието си и да иде да се занимава с бизнеса си...
  • 61 Ай на бас

    5 2 Отговор

    До коментар #57 от "ХА ХА ХА":

    Ти ше кажеш.Само да падне Боко и му сядат на стола.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Некой си

    8 4 Отговор
    Единствения шанс на БСП е да се оака за пореден път.
  • 64 Те затова

    6 4 Отговор
    Са и „протестите„ - връщане на БСП, комунисти на власт и опавдаване на Черепа,Цецо мустака и другите подсъдими мафиоти олигарси
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Самозаблуждение

    10 0 Отговор
    Този човек се мисли за политик?
  • 67 7878

    13 0 Отговор
    Кирчо спал си на течение
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Социалистът Кирил Добрев

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "рекетьор":

    -милионер от производство на ток.
    Бизнес империята на Добрев, както палитрата от фирмите му, заедно със сестра му Марияна Добрева и синовете на президента Георги Първанов е концентрирана на адрес на столичната ул. „Бачо Киро“№49 БСП, и е спечелила над 34 милиона лева за последните 10 години от доставките на горива на ниски цени за всякакви държавни институции от Народното събрание до Висшия съдебен съвет и десетки общини. Нищо, че Добре е върл опозиционер и се бори на думи с управлението на страната. Но само на думи. .
  • 70 Киро Добрев

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Сириние и Кашкавал":

    обещава на съпартийци, че ще вземе след изборите главата на Нинова
    Зам.-председателят на Българската социалистическа партия-БСП, бивш червен депутат и член на предизборния щаб на партията демонстрира лукс и любов към луксозните швейцарски часовници, които струват поне четири депутатски заплати. А се прави на защитник на социално слабите и бедните, пише Breaking.bg.

    Добрев носи на ръката си две неща – червен конец против уроки и швейцарско бижу „Зенит“, за над 20 000 лева.
  • 71 Добрев се слави

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Напред с милионера":

    като един от малкото, които поддържат добри отношения с герб, а бизнесът му остава непокътнат. Червените винаги са недоволствали, че младият Добрев не особено прозрачно управлява средствата във фондацията на името на баща му. Възмущението се поражда поради факта, че и до днес социалистите тачат Николай Добрев като един от най-почтените хора в партията и не искат името му да бъде осквернено по никакъв начин.

    Злите езици говорят, че още на времето Кирил Добрев е заставал в основите на проекта, който трябваше да създаде партия „Атака”. В последствие Добрев е бил изхвърлен от заверата, а от недоносчето се ражда субект, който краде от процентите на червената партия.

    Младият Добрев парадира и с добрите си отношения с Цветан Цветанов и използва всички връзки на покойния си баща, за да могат нещата му да вървят добре. Всичко това се случва под опеката на президента Първанов, чиято дясна ръка е сестрата на Добрев Марияна.

    Бизнесът на Кирил Добрев тръгва по от рано, но разцъфтява по време на червеното управление, като след неуспеха да спечели пари от възобновяеми енергийни източници в Странджа-Сакар се насочва към по-традиционни технологии за печалба в енергетиката.

    Неофициална тайна е собствеността му във ВЕЦ-ове в Гоце Делчевско и Сандански, откъде общо месечно добавя към депутатската си заплата около 100 000 лева. Добрите връзки с кмета на Благоевград Костадин Паскалев дават възможност на сестра му Марияна да придобие мола в Благоевград, откъдето същ
  • 72 Запознат

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "а стига бе":

    Основният опонент на Корнелия Нинова за лидерския пост в БСП Кирил Добрев обяви, че се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски, но не заради общи бизнес интереси, а за да иска подкрепа за БСП на избори. Добрев каза това ден след като Румен Овчаров го нарече човекът на Пеевски в БСП.
  • 73 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "да де":

    Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров се отказаха от прекия вот за лидер на БСП в знак на протест срещу „манипулациите на Корнелия Нинова“.

    Кирил Добрев веднага обяви слогана на общия фронт „Всички срещу Корнелия Нинова“ – „Дайте да я бием по нейните правила“.
  • 74 МЕЧТИ

    6 0 Отговор
    ЗА ГЛАДНАТА КОКОШКА И ПРОСОТО КОЕТО СЪНУВА – ПРАЗНИ МЕЧТИ
  • 75 Кънчо Балкански

    5 0 Отговор
    Син на мръсен предател, баща ти вместо да върне мандата да се червим от срам, трябваше да пусне войската войничетата да пратят Ив. Костов и обкръжението му при мръсника и предател Луканов!
  • 76 😃😃😃

    10 0 Отговор
    Кирчо, много си смешен. Наистина се забавляваме с твоите коментари.😃😃😃
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 вили

    3 1 Отговор
    тоя е от шайката на Борисов махайте го увреме бсп е сериозна партия
  • 79 заката

    4 0 Отговор
    тоя от къде забогатя
  • 80 заката

    3 0 Отговор
    Мутри вън от БСП
  • 81 5532

    2 0 Отговор
    Други хищници загряват на тъчлинията . Този, специално, е много нагъл тип, компрометиран и прост. С една дума ни поднасят " от същото"..
  • 82 Киро нямаш шанс

    0 1 Отговор
    Кабинет? Мисля че през следващите години по-голям шанс има БСП да бъде закрита със закон, а крадците осъдени както им се полага.
  • 83 Аз, врачанката

    0 0 Отговор
    Има една българска поговорка,че гладна кокошка,просо сънува, та така,ис ,,другарят,, Добрев! Мислят си бесепарите за власт,ама няма да ги огрее! Отдавна отмина епохатана,,Развитото социалистическо общество,,