18 Септември, 2020 06:30 14 121 75

На какво чудо се надява Борисов?

  • бойко борисов-
  • герб-
  • иван гешев-
  • делян пеевски

Надеждата умира последна: въпреки лавината от лоши новини Борисов не се предава и се е заинатил за исканата му оставка

На какво чудо се надява Борисов? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Надеждата умира последна: въпреки лавината от лоши новини Борисов не се предава и се е заинатил за исканата му оставка. Какви са ресурсите, с които разполага? И на какво чудо може да залага?

Коментар от Даниел Смилов:

Бойко Борисов влезе в окопна политическа война - и то в губеща позиция. Срещу него са масовите настроения на над 60 процента от българите, саморазпалващи се протести и нарастващо критично отношение на официална Европа, която все по-трудно преглъща корупцията в България. Особено когато тази корупция от абстрактен проблем се материализира в конкретен запис или снимка.

Генералната стратегия на премиера е, меко казано, също под въпрос: свикването на Велико народно събрание беше на практика торпилирано от ДПС, които направиха събирането на 160 гласа за нова конституция малко вероятно. Партньорите му от “Обединени патриоти” пък изглежда блокираха идеите за мажоритарни избори, които биха дали някакъв електорален бонус на ГЕРБ или поне малка законодателна победа, с която да се похвалят. За капак дойде и разкритието в “Шпигел” за нехуманното и противоправно (като нарушаващо основни права) предаване на турски гражданин на режима на Ердоган: скандал, който само добавя негативни краски към един вече доста неатрактивен управленски имидж.

Надеждата обаче умира последна и въпреки лавината от лоши новини Борисов не се предава. Какви са ресурсите, с които разполага? И на какво чудо може да залага?

Умората

Правителствените говорители всяка вечер броят протестиращите, за да илюстрират тезата си, че хората се уморяват. Всяко чудо за три дни, най-много за 60. Достигне ли се този рубеж, енергията спада и общественият интерес към протеста намалява. Така ли е наистина?

Проблемът тук е, че погнусата остава, а доверието вече е отлетяло. Протестът, дори и по-епизодичен, яде от популярността и на ГЕРБ, и на Борисов. Избори така или иначе ще има: резултатът ще си проличи на тях. А и пламъкът на недоволството тлее и при всяка грешна или съмнителна стъпка на правителството се разгаря в масови събирания на хора.

Раздаването на пари

България е в сравнително добра финансова форма и Борисов ще използва този факт, за да си купи ако не популярност, то поне време. Проблемът с тази стратегия е, че тя не работи за електората на ГЕРБ - хората в средата на обществото, които се интересуват от добро и отговорно управление.

ГЕРБ уж е дясна партия, а пък е готова да раздава пари не само без реформи, а просто за да отложи даден проблем. 50-те милиона за централата от Маришкия басейн са добър пример: отлагане на трудното решение за преминаване към по-зелени технологии за следващото правителство, за да се осигури мълчанието на синдикатите.

Еврофондове и заеми

С членството на България в банковия съюз и с плановете на ЕС за възстановителен фонд в кризата с коронавируса, пред страната се откриват много добри възможности за достъп до евтин кредитен ресурс. Борисов вече използва тази възможност, за да вземе дългосрочен заем.

Този заем е голямо изкушение в една предизборна ситуация. А рискът е той да бъде използван за правителствен пиар под една или друга форма. Най-малкото не е ясно дали има някаква стратегия за изразходването на парите. Но липсата на стратегия е плюс, ако целта е ad hoc раздаване на средства за поизтупване на прашасал имидж.

Влошаване на епидемиологичната ситуация

Популярността на Борисов и ГЕРБ нараснаха значително по време на извънредното положение и карантината. Действията на щаба и генерал Мутафчийски спечелиха доверието на огромна част от хората, макар че имаше и немалко критици. Борисов може би се надява на някакво подобно чудо в по-късната есен. В една и съща река обаче трудно се влиза два пъти. Авторитетът на генерал Мутафчийски беше вече употребен. А и бе подронен от бързото отменяне на всички мерки на щаба, както и от втората вълна на вируса в България.

Макар че болестта е много опасна, вече имаме по-добра представа за нея. Имаме и идея какво е нужно за борбата срещу вируса. Така че едва ли ще се стигне до “извънредност”, сходна на тази от март, април и май, която да даде възможност на правителството да вземе цялата власт, да суспендира парламентарния живот и да провежда ежедневни “извънредни” брифинги.

Това не пречи на Цвета Караянчева обаче да затвори достъпа до парламента за граждани и експерти: добър пример за това как коронавирусът може да се използва за недотам чисти политически цели.

Обнова на личния състав в ГЕРБ

Като специалист по психологическата и физическата подготовка на личния състав Борисов несъмнено мисли за привличане на нови лица в партията си. Те най-вероятно ще дойдат от люпилнята за “десни” кадри на Георги Харизанов: консервативни младежи, скептични към ЕС и възторгващи се от националпопулисти като Тръмп, Фараж и Льо Пен. Този профил и в момента присъства в ГЕРБ, но е концентриран в персоната на Георги Марков, което му придава шумен, но маргинален характер. Идеята на обновата явно ще е този профил да влезе повече в мейнстрийма и на ГЕРБ, и на българската публичност.

Същевременно Николай Младенов, който определено има друг профил, направи множество публични изяви, което дава основание да се мисли, че и той ще е част от обновения личен състав. Дори може би като “експертен премиер”. Каквито и да са качествата на възможните нови лица обаче, те едва ли ще са сред тези, които са имали критична позиция към корупционните практики в управлението, довели до протестите. В този смисъл “обновата” няма да бъда разпозната като такава поне от 60 процента от българите. Но пък част от останалите може и да оценят желанието на Борисов да се обгради с повече политици а ла Георги Марков, легитимирани за пред Европа от един-двама като Николай Младенов.

Търсене на бъдещи партньори

Борисов знае, че не може да се разбере с "Демократична България", освен ако не се съгласи да разплете мрежата от зависимости, които си е изградил с ДПС и други играчи. Но това не може да стане, а и той не иска да го прави. След избора на Корнелия Нинова БСП ще отказват компромиси с ГЕРБ. Остава Слави Трифонов. И Борисов е насочил целия си чар към него: сам предложи намаляване на депутатите на 120, стана защитник на мажоритарната система, проправителствените медии се концентрират върху "Демократична България" и Радев и като цяло са по-щадящи към партията на Слави.

Самият Трифонов не е излъчил сигнал, че се поддава на офанзивата на Борисов и стои твърдо зад каузата на протестите. Но позиционирането на ГЕРБ към него е видимо и едва ли е толкова учудващо.

Притчата за таралежа и лисицата

Таралежът знае едно нещо. Лисицата има много номера. Протестиращите са таралеж - те са убедени, че Борисов е прекрачил границата, отвъд която не може да остане премиер на държава-член на ЕС. И затова настояват той и неговото магистратско алтер его - Иван Гешев - да си отидат. Борисов обаче е лисица - той едва ли се съмнява в правотата на този общ извод, но знае множество малки хитрини, които може и да му позволят да бутне таралежа в реката.

Ако това надхитряне успее, България може да се срути до нещо средно между ЕС и Беларус. Да стане една демократично-автократична птицечовка, хибрид между европейски претенции и прийоми, познати от авторитарните държави, в които лидерът - каквото и да се случи - все остава на власт.

Това срутване може и трябва да се избегне.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    47 151 Отговор
    Поредния пасквил. Не ми е известно в Бундестага да можеш да влезеш и да правиш циркове като Мая Манолова,да се търкаляш по земята, да въртиш някакви дрънкалки . Не само ще бъдат ,,изритани, но ще има глоба и затвор.

    Коментиран от #23, #37, #46, #71

  • 2 Цигаристан

    40 130 Отговор
    Минековци и Бабикяни вършат мръсната работа на Дс-тата които Бойко избута от властта, хиляди празни шкафчета, все още нямаме други политически партии годни да управляват . . .

    Коментиран от #6

  • 3 Аха

    43 113 Отговор
    Ако манолка беше нахълтала така в белия дом - щеше да е малко убита

    Коментиран от #5

  • 4 Ццц

    90 22 Отговор
    Стратегията е ясна - коронавирусът се събуди от летен сън, поправиха изборния кодекс, теглиха 5 млрд за джипката и шкафа. Остава да видим победата на ГЕРБ, която автоматично ще затрие направеното по протестите. Ще бъдем ли народ, като беларусите после или ще бъдем рая, която сабята не я сече? Това е неизвестното в уравнението.

    Коментиран от #57

  • 5 САЩ

    107 27 Отговор

    До коментар #3 от "Аха":

    Ако Тръмп спеше до милиони долари и злата, щеше да е свален от власт, от Конгреса.

    Не лъжи, и един ден в САЩ нямаше да търпят Хунтата Борисов

    Коментиран от #10, #15

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Тъп

    15 33 Отговор
    Бла, Бла .... Факти сбогом.
  • 8 Калитко

    65 11 Отговор
    И Дойче веле не може да измисли такова чудо, но да се сравнява тиква с лисица е абсурдно. Лъжливото (и много крадливо) офффчарче, да се маха.
  • 9 Реалист

    34 62 Отговор
    Дойче зеле, Борисов няма да подаде оставка пред 500-600 протестиращи, стигащи до 2-3 хиляди на "възстановява". Казват, че Мая Манолова, ще вземе 4%...и пак това не може да е основание за оставка. Има избори след 6 месеца

    Коментиран от #11

  • 10 ФАЩ

    34 2 Отговор

    До коментар #5 от "САЩ":

    Тръмп спи до милиарди
  • 11 Глок

    64 19 Отговор

    До коментар #9 от "Реалист":

    Той не трябва да подава оставка затова, че Мая му я иска,а затова, че има проблем с морала, със закона и не на последно място - с все по дебелия си външен вид и очевидно полудяване!
  • 12 ужас

    27 22 Отговор
    Слави трифонов е най твърдата подлога на Борисов.

    Коментиран от #22

  • 13 Псевдоним

    28 9 Отговор
    Добър анализ.
  • 14 РЕАЛИСТ

    62 17 Отговор
    Единственото на което се надява Бойко е робското търпение на българския народ. В друга държава досега да са го погнали с камъни и дървета и да са му строшили крадливата кратуна.
  • 15 Глок

    45 11 Отговор

    До коментар #5 от "САЩ":

    Аллоууу! Тръмп е милиардер от десетилетия! Ивана Тръмп не се е оженила за стругар.Симпатяга, с каубойски дрехи, с мустачки и пушка - така го помня от едно списание. Още тогава си беше милиардер, а не като нашите тикви и Сачки, да се доберат до власт, за да разберат всички, колко са велики. Не оставка, а трябва да бъдат изгонени с тояги, за да не посмее скоро подобна напаст да помисли, че ще командва съдбите ви!

    Коментиран от #18

  • 16 Биби Кинг кръчмаря

    6 1 Отговор
    Без мене сметки ме бива да се правят!
  • 17 Бойку шкафа

    26 12 Отговор
    Оставете ме да си подредя пачките в чехмеджетата,негодници такива.
  • 18 РЕАЛИСТ

    42 12 Отговор

    До коментар #15 от "Глок":

    Според Форбс Тръмп има 3,1 милиарда долара. Още след първия мандат на Бойко се появи публикация, че има 2 милиарда. След 3-тия се заговори за 5 милиарда. Това го прави два пъти по богат от Тръмп. Опоскал една бедна държава, като България. Това е типично за диктаторите от африканските държави.

    Коментиран от #19, #32

  • 19 РЕАЛИСТ

    36 2 Отговор

    До коментар #18 от "РЕАЛИСТ":

    Пропуснах, че Тръмп е направил парите си, като бизнесмен, а не като политик.
  • 20 Фифи

    35 10 Отговор
    Навремето бай Тошо гледаше по същия обезумял начин като го сваляха от власт както сега гледа този нагъл самозабравил се мовек краят е скоро
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Какво ти е известно на теб,

    21 12 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    е без значение. Общоизвестно е обаче, че Борисов е прост и жалък некадърник, който си е изградил ореол на незаменим всевластник. По- лошото за него е, че няма какво да работи след оставката - за посланик или поне консул не става, а и в пожарната няма подходяща длъжност - генерали- командир на взвод е нонсенс...
  • 24 Бокоч

    17 5 Отговор
    Как на какво. Надявам се на това че може да съм кучи син но техен кучи син.
  • 25 Васил

    26 8 Отговор
    Чудото се казва предизвестена смърт просто отиват в небитието като СДС и Партията на Царя менте.
  • 26 ЕЕМ

    26 12 Отговор
    Оставка МУТРО.
  • 27 СТРАХ МАЙКА

    23 16 Отговор
    ...............ДЪРЖИ СЕ КАТО УДАВНИК ЗА СЛАМКА , ТОВА ПРАВИ !!!
  • 28 Прост народ слаба държава

    22 22 Отговор
    Борисов е номер едно и ще си остане по скоро крадците и лъжците се надяват на някакво чудо
  • 29 антибсп

    21 9 Отговор
    И що му трябва чудо на най-успешния наш политик?
  • 30 В.В.П.

    18 14 Отговор
    Борисов е ,,умрял,,вече.ПОРЕДНИЯТ ВИДЕО КОМПРОМАТ СЕ ПАЗИ .ТРИ ДНИ ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ..С МИР ,НИКОЙ НЕ Е ПАДНАЛ..ОТ ИСТОРИЯТАДА СЕ ВИДИ...НЕ РАБОТЕТЕ ЗА МУТРИ,НЕ ХОДЕТЕ В ХОТЕЛИ НА МУТРИ,НЕ ЯЖТЕ В МУТРО РЕСТОРАНТ,..ОТ БАБАИТИ В АНЦУЗИ,СТАНАХА ТИКВО И ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДИТЕЛИ...ЗАКОННО,С ГАРАНЦИИ ОТ ГЕРБ..
  • 31 на същото

    12 6 Отговор
    На какво разчита туморът в тялото - да умори организма.
  • 32 В.В.П.

    13 9 Отговор

    До коментар #18 от "РЕАЛИСТ":

    ТРОМП има инвестиции,Има хора,персонал,които работят..БОРИСОВ Е КАТО МУГАБЕ. САМО КРАЖБИ..ДОКАТО ВОДЕШЕ ВОЙНА С ,,КОМУНИСТИТЕ,, ОПАСЕ ПОЛЯНАТА/РЕПУБЛИКАТА/.НЯМА СРАВНЕНИЕ... РАЗБИРА СЕ,ТРОМП ЗАБОГАТЯ КАТО БИЗНЕСМЕН.

    Коментиран от #34

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 РЕАЛИСТ

    17 5 Отговор

    До коментар #32 от "В.В.П.":

    Винаги ни "пазят" от нещо, когато си пълнят джобовете. Бойко ни пази от комунистите и овцете блеят. Хайдутите са ни пазили от турците и са цоцали чорбаджиите. През 90- борците " охраняваха" бизнеса и рекетираха на воля.
  • 35 Бреййй

    11 17 Отговор
    Нещо много герберастки тролове са се активизиали :D

    Коментиран от #48

  • 36 Фен

    16 8 Отговор
    Човек се познава по враговете си. Евала на човек, чиито врагове са Сорос, борците за гей бракове и всякакви червени олигарси и откровени престъпници. Тълпичката маргинални политици са само за фон.
  • 37 нека бъдем

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    реалисти...но и бундестага не се държи като нашите депутати за да предизвика такива ексцесии,нали
  • 38 Ха ха ха ха ха ха

    4 2 Отговор
    Накратко,💩💩💩 врът в банановата република от 303-ия свят нече 31 години.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Е дин

    17 9 Отговор
    За разлика от многоликата пасмина жадна за властта, Бойко се надява не на чудо, а на законните редовни избори след няколко месеца, на които всички българи, а не само малцинство, търкалящо се по паважа, имат право и възможност да дадат подкрепата си за един или друг. А както неведнъж съм казвал, (анти)българската секция на Дойче веле е рупор на юдо-американската соросоидна пропаганда!

    Коментиран от #45

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Румен

    13 13 Отговор
    Който защитава Тиквата е прост кат него. Само простак и дебил може да харесва Тиквата.
  • 43 чичо

    10 15 Отговор
    Няма чудо бе Дойче.Има факти и разум.Всеки разумен българин знае кой окраде България,с червените куфарчета,и каква мизерия беше преди Борисов.Всеки разумен българин днес вижда факта,кой размахва юмруци,кой подстрекава към протести,кой разединява нацията и кой отново приготвя червени куфарчета.Не виждате ли бе Дойче-БСП и Радев.Няма чудеса Дойче,няма,само разум и факти.
  • 44 3679

    12 8 Отговор
    Надява се напролет пак да спечели изборите с "правилно" броене на бюлетини.

    Коментиран от #68

  • 45 3679

    13 6 Отговор

    До коментар #40 от "Е дин":

    А щото на инат да стоиш на власт, макар народът да не те иска, не е жажда за власт, така ли? Вкопчили сте се във властта, пък другите обвинявате, че искали властта.

    Коментиран от #52

  • 46 Активист на БКП

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    На мен пък ми е известно,че Бундестага изгоря като факла през 1933...
  • 47 Керкенез

    8 9 Отговор
    И тук ли налазихте, герберчетата! Ей, сай за сайт не оставихте неокъкан...

    Коментиран от #49, #61

  • 48 до бреййй

    8 8 Отговор

    До коментар #35 от "Бреййй":

    Още малко и само вие циркаджии червени искате да диктувате кой какво да пише и мисли а..?! Иде вашата партия СПОРЕД ,,ГАЛЪП,, и същите пари ще отидат за въэстановяването на бузлуджанската чиния където вече има хактивисти и чопкат ЗАХЛАСНАТО но € за вас народа пак няма да има тъй като световно известно и че комунист за народа УЖ милее но пари не дава.!!!

    Коментиран от #53

  • 49 мусайбе

    9 7 Отговор

    До коментар #47 от "Керкенез":

    Ясно е че с комуняги спора е излишен тъй като главите са им бетонни но не си мислете че всеки който пише нещо в разрез с партийните ви оплювки е ,,гербер,, или според вас както едно време,, който не е с вас е против вас и е враг,,така ли .?! Ми с това показвате че не само не сте се променили от преди 30г но ни чака и същия ,,РАЙ,,в който тогава живеехме и блазе ни ако това се случи но поне едно ме радва че младите омагьосани от вас комунетата ще видят на живо и до болка ще усетят своята невинна заблуда но ще е късно защото следващото ни загробване ще е за последно и не европа но и русия или сащ отдавна не им пука за нас и правилно с кайто сме се хванали винаги е закъсвал рано или късно и те даже го знаят факта !Стиснете юмручета червени и марш на бузлуджа за възстановяването и че други проблеми няма а си е друго от там да свети червената звезда и да знае света че има партия една която па ни го... и т.н.

    Коментиран от #60

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Госあ

    8 5 Отговор
    Не, не се надява на чудо, а на ЕНП. Това мисля, е ясно на всеки.
  • 52 гост

    7 12 Отговор

    До коментар #45 от "3679":

    Какъв инат бе ,умник ?Колко сте тези дето искате оставката на правителството ,може и по именно да ги изброиш. И аз не харесвам Радев и му искам оставката,той трябва ли да си ходи? Мандата свършва след 5 месеца ,какъв е този зор, обясни ако обичаш .Благодаря!

    Коментиран от #59

  • 53 Всъщност

    13 6 Отговор

    До коментар #48 от "до бреййй":

    По време на социалистическото управление и нас много от нещата като здравеопазване, образование и т.н. бяха безплатни. Явно не си живял тогава и не знаеш. А пък другите неща струваха реалните си цени, не както сега да са надути по 2 - 3 пъти от разни прекупвачи.

    Коментиран от #56

  • 54 Черноянчева

    3 7 Отговор
    Да го тупне някой по главата, и да даде оставка.
  • 55 Главинчев

    6 6 Отговор
    Отначало движеше с 3-ма УБО-копой-гавази, а сега с 23-ма - без да броиме смартфонната Чикиризада! И ще го схрускат коалиционерите му ведно със съпартийците му! По принцип който се е коалирал с ДС-КАРЪКА караКачан - все е влезъл в процес на безславно закриване с ликвидация!

    Коментиран от #58

  • 56 Дрънкаш

    4 6 Отговор

    До коментар #53 от "Всъщност":

    простотий комунист! За вас червени безродници всичко беше безплатно и без да работите..освен партийни секретари шеф на бкп,зкпч,и всякакви ръководни длъжности на които ви назначаваха макар че и името си бяхте НЕГРАМОТНИ да напишете! Простосмъртните изкарваха по 800-1000лв. от които им давахте 80-100,освен ако не бяха "партийци"за вас заплатите бяха умножени най-малко по 4 четири!!! Имахте си свои магазини свои столови-безплатни и недостъпни за обикновен човек/безпартиен/не-продажник като вас. Не лъжи МЛАДИТЕ!! ПО УМНИТЕ ползват интернет не само за фИзбук и селфита!!!!
  • 57 Бреи бреи

    6 4 Отговор

    До коментар #4 от "Ццц":

    Народ като беларус ще станем за три месеца щом семейно доидат на власт бсп и дпс 1$=3000лв но дала ще остават магазините пълни като беларус не знам луканова-виденова зима ще има гечев е готов с програмата провокатори се видя че има изродитеот протеста пак хвърлят върху беззащитни полицаи хвала на тези юнаци
  • 58 уточнявай

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Главинчев":

    се като мрънкаш за фигуранта мунчо ветото...
  • 59 3679

    3 1 Отговор

    До коментар #52 от "гост":

    Пий си хапчетата, че тия дни много си се разпенил.
  • 60 уточнявай се

    5 4 Отговор

    До коментар #49 от "мусайбе":

    мерки трябва против червените цървули!! Нещо се опитват пак да надигат празните си кратуни. Но не по улици и площади. Мирно и тихо "со кротце со благо".Всеки нормален познава поне по един такъв!! Тия ревът и без бой-същите като бащите и дядовците си...По един шамар ако им обършем са приключили може и повечко.
  • 61 Орел

    8 1 Отговор

    До коментар #47 от "Керкенез":

    в най скоро време ще махнем мършата от България червено дребно ядящо отпадък птиче...
  • 62 Матей

    7 2 Отговор
    Там е работата ,че тук не е Германия и НС НЕ Е Бундестага,има и къде по-тежки случаи.В Македонското НС имаше голямо сбиване,а в една от кавказките републики ги подпукаха с автомати.Тъй че,да се благодарят на благия български народ,дето ги търпи да му играят кючекь на главата.
  • 63 ПЕНКО

    2 2 Отговор
    ДАНИЕЛ НЕ Е ЛИ ИМЕ ЗА ДЖЕНДЪР !!!??????????
  • 64 По скоро

    6 3 Отговор
    Веднага и незабавна оставка. Каракачанов и валери симеонов са се хванали за властта като удавници за сламка защото на следващите избори дали предсрочни или редовни няма да влязат в парламента. И затова заливат медиите с фалшиви теории че протестиращите са криминален контингент мафия и отрепки. Те насъскват борисов да не подава оставка.
  • 65 ЧАУШЕСКО

    4 3 Отговор
    БОЙКО СЕ НАДЯВА БАЙ СТАВРИ ДА ГО УВАЖАВА ЕЖЕДНЕВНО
  • 66 Сатъра

    2 6 Отговор
    Само колоните с полицейски коли който пътуват към София още от сега за потушаване на протестите срещу тоя Мафиот говорят, че без проливане на кръф няма да подаде оставка тоя престъпник. А и полицията си показа престъпната същност щом така ревностно пази тоя бандит.
  • 67 ПАНДЕЛКА

    2 6 Отговор
    КВО ИМА ДА КАЖЕМ КАТО САМИЯ ЦВЕТАНОВ КАЗА ПОЧТИ ВСИЧКО ЗА МУТРАТА , СКОРО ВСИЧКО ЩЕ КАЖЕ ЗА ТОЛУПА ПРЕСТЪПЕН
  • 68 чичо

    4 3 Отговор

    До коментар #44 от "3679":

    Искаш да кажеш,че Радев не е преброил „правилно"предните избори.Нали помниш,че той ги организира?
  • 69 Миро Антонов

    1 3 Отговор
    Просто е-заинатил се е,защото ДРУГО той не може и за ДРУГО той не става.
  • 70 Ядосаният

    1 3 Отговор
    Така човече говориш само за демокрация това твоето нее демокрация това е страх.Второ раздели образованието на две части въведе ми някакафси 10 клас и защо пълна глупост никъде по света няма такова нещо какво му беше на старата образователна система.Искаш 10 клас за книшка на автомобил и защо какво му беше на стария закон само турмозите хората нищо повече .България я унищожи и после не ме уважават искаш да направиш нещо а Държавата те спира товалитие демокрацията браво А сега ми говориш че ако миним от български пари към евро ще бъдем по добре не в грешка си ще затънем още повече ще дойде още по голяма криза и после се чудиш защо хората ти искат оставката ти не правиш добро за тая Държава ти повече я унищожаваш ти просто ни погубваш.Достатъчно беше на власт махаисе и всичко да си дойде по старо му както си беше.Времее и тази Държава да бъде добре толкова ли много иска този народ а ти ни отнемаш и наи елементарните нужди стига със тоя страх оставка.
  • 71 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...
  • 72 Анонимен

    2 1 Отговор
    До ядосаният. Хващайте ай самолета и дим на запад. Там има яко работа и няма време за яд. А че бойко е велик сорямо вас комунистите мая нинова оутина дос си е ваш ороблем. Ок си е на запад. Де да бе и по живководнес нямаше да сме сте ядосани. Мързела ви е в пивече.
  • 73 ампили куку

    1 0 Отговор
    Не мога да разбера ако го махнете случайно да не мислите че ШВЕЙЦАРИЯ ще станем а..?!! Още по голям про-социалистически грабеж ще има по бедни пак ще станем което иде в комплект с комунетата га са на власт но и европа вече за нищо няма да ни има и всичко ще си върне 23 г назад в развитието ни и отново ууу и долууу но с по закъсал и болен коронясъл вид а помощ от никъде ,явно това искате че ви доскуча от пълните магазини е има време да се опразнят, иде зима и безработица заради вирусъ но няма да го има и загрижения за живота ви БОКО а някоя змия като НИНОВА ще ви учи как едно време хората на бригади са ходили за без пари и вие трябва да го опитате колко е приятно и подмладяващо е занятието че и полезно за страната ни .!
  • 74 Ядосаният

    1 0 Отговор
    Само психично болни хора могат да защитават този човек.А както гледам половината коментари тук са за защита на този индивит.Тои ви погубва унищожава играе си със вас а вие му вярвате браво Герп са номер 1както и вие продължавате все така далеч ще стигнете.
  • 75 чУвал или чувАл

    1 0 Отговор
    Нашият любим вожд изглежда все по-уморен , по-напълнял , по-тромав , по-начумерен , по-мрачен ! Да не би да е отегчен , че някви си там чиляци , които той нарича МАТРИЯЛ , му се репчат вече 70-80 дни ?