ФАКТИ.БГ

Готови са "отговорите" на въпросите на ЕП

Експеримент на "Фрогнюз":

Публикувана: 18 Септември, 2020 16:00
32 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 8571
Готови са
Снимка: БГНЕС
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 4.7 от 31 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Задаването на въпроси към България разкрива съмнителните цели на Европарламента. Ние сме суверенна и демократична страна, а от Брюксел се опитват да подкопаят темелите на супер модела #Кой. Това пишат с ирония "Фрогнюз", които са подготвили въпроси, които смятат, че трябва или ще бъдат зададени от ЕП към българските власти, както и отговорите, които ще бъдат дадени:

Към вицепремиера:

1) Как ще оценявате антикорупционните реформи в България след октомври 2019 г.?
Какви конкретни действия са предприети от правителството в това отношение? В допълнение - що се отнася до реформата на съдебната система - как правителството се отнася към препоръките на Венецианската комисия, по-специално относно функциите на главния прокурор?

- Антикорупционни реформи в България няма, защото няма корупция. Правителството строи магистрали, стадиони и пречиствателни станции, а премиерът ги представя всеки ден с джипката. Относно Венецианската комисия, к'во да ви кажем - Венеция е хубав град, който относно водата е обратното на Перник. Пращали сме Вежди там, да помогне на бианалето.

2) Върховенството на закона се отнася не само до въпросите за антикорупцията и съдебната система, но и до свободата на медиите. Ситуацията по отношение на свободата на медиите в България е много притеснителна. През април тази година Съветът на Европа публикува своя годишен доклад за свободата на медиите, който гласи следното за България: „В България се вижда влошаване на работната среда за журналистите поради поляризиращия характер на публичния дебат, откритата враждебност на избраните политици и устойчивата атаки срещу независими медии чрез административен и съдебен тормоз, както и физически заплахи. Собствеността върху медиите е непрозрачна и се характеризира с завладяването на медийния пазар от олигарси, които използват медийната си власт, за да упражняват политическо влияние и да атакуват и да очернят съперници и критици. Бизнесът за разпространение на вестници в страната е под контрола на един конгломерат, собственост на политик. Независимите журналисти и медии редовно са обект на сплашване лично и онлайн."

- Всичко това са клевети! Медиите в България са свободни и много от тях съвсем свободно решиха да подкрепят правителството и тези, които придобиват нови и нови фирми от хора, които доброволно се отказват от тях. Няма конгломерат, собственост на един политик – има закон на Пеевски. Демократичен закон, модерен и справедлив.

3) Премиерът Борисов обяви конституционни изменения преди няколко седмици. През четирите дни между съобщението на премиера, че ще има нова Конституция и внасянето на самия проект, какви обществени консултации сте провели, ако има такива? Има ли достатъчна оценка на предложените промени?

- Няма достатъчна оценка, но има голямо желание от страна на г-н Борисов да остане на власт. Второто е по-силно.

4) В новия проект на Конституция вие предлагате законодателна инициатива да бъде дадена на съдебната власт. В повечето държави-членки съдебната власт прилага закона, а не го създава. Това е част от разделението на властите. И така, какво налага тази реформа, какви проблеми се опитвате да решите с това?

- Това е само предложение, което никога няма да се случи. Повтаряме още веднъж: номерът е г-н Борисов, г-н Пеевски и г-н Доган да управляват още известно време. Ако на народа не му харесваше, щеше да ни помете досега, но той не го прави. Значи е съгласен. Глас народен - глас Божи.

5) В новия проект на Конституция предлагате значителни ограничения на правомощията на президента на Републиката, особено когато става въпрос за назначения в съдебната власт. Ролята на президента в този процес никога не е била предмет на препоръки или анализ в рамките на оценките на съдебната власт от Комисията в рамките на препоръките на CVM или на Венецианската комисия. Каква беше целта да предложи промени в ролята му?

- Ооо, просто нямате понятие колко гаден е президента Радев! Оставка на тоя шофьор на самолет! Направо ще го катапултираме от "Дондуков"2, само гледайте.

6) Въпреки че българското правителство се е консултирало по-рано с Венецианската комисия, това не важи за последните реформи, по-специално за обявената наскоро реформа в Конституцията. Ще поиска ли българското правителство от Венецианската комисия да излезе със становище по този въпрос?

- Сегашното българско правителство не пита, защо във Венеция има гондоли и кой събира парите от туристите, нали? И ние не ви искаме мнението. Суверенна държава сме.

7) Решението „Колеви срещу България“ е от 2009 г. Както посочиха Венецианската комисия и GRECO, бяха предприети някои реформи за прилагане на това решение, но остават значителни пропуски в отчетността на главния прокурор. Кога правителството ще изпълни изцяло и безрезервно решението и препоръките от становищата на Венецианската комисия и GRECO?

Ще се ангажира ли българското правителство да поиска ново становище на Венецианската комисия относно предложенията за реформи по отношение на главния прокурор?

- А бе тая Венеция какво ви е влязла в главите?! Филчев ни е скъп. Винаги се отзовава, когато трябва. Беше на прокурорската сбирка в Бояна, а с Гешев си гукаха като хора на един акъл. Наричаме го приемственост.

8) Смята ли българското правителство, че въвеждането на основна конституционна реформа и Велико Народно събрание само месеци преди изборите позволява внимателен, прозрачен, приобщаващ, демократичен процес?

- Не смятаме, но номерът е да печелим време, за да се гепи още няколко месеца. Имаме деца, внуци - трябва да им осигурим светло бъдеще. Не е ли хуманно?

9) Съществуват сериозни притеснения относно концентрацията на медийна собственост, както е посочено в мониторинга за медиен плурализъм от 2020. България е на 111-то място в индекса за свобода на медиите. Освен това отделни журналисти съобщават за заплахи и сплашване. Какво ще направи правителството за повишаване на прозрачността на собствеността, насърчаване на плурализма на медийната собственост и осигуряване на безопасността на журналистите?

- Има заплахи и сплашвания, има повдигнати обвинения, запориране на имущество, проверки и натиск, да, но именно защото сме на 111-то място! Не може така. Главният прокурор много помага да се излезе от тази ситуация. Депутатът от ДПС Делян Пеевски също. Работим заедно. Като братя сме - за общото дело.

10) Каква е настоящата правна и практическа структура и положението на българското гражданство по инвестиционна схема? Какви са последните промени и как всъщност са приложени обявените промени? Готова ли е България да последва позицията на ЕП, че всички държави-членки трябва да отменят подобни схеми, или поне желае ли да подкрепи действията на ЕС за регулиране на това?

- Въпросът е много сложен и не е по силите на калинките в правителството. Сори. Иначе ако дойде някой отвън с пари, веднага го преслушваме. Не сме пропуснали човек или фирма. Пипаме здраво. Схемата е много усъвършенствана: отиват първо момчетата на Митачето и си говорят с инвеститора. Още на другия ден той идва да сподели какво му се е случило. Специално обчени министри или лично премиерът оказват спешна помощ на чужденеца като му посочват офшорки или банкови сметки, на които да обърне внивание. И край на проблемите.

11) Според доклада на Агенцията на ЕС за основните права (FRA) в няколко страни се появяват доклади на политици, използващи расистки и ксенофобски език. Amnesty International отбеляза през април, че въвеждането на карантинни мерки в ромските квартали в България и Словакия е придружено от "все по-враждебна анти-ромска реторика, често подклаждана от политици". Каква е позицията на българското правителство по отношение на тези констатации? Как е положението на ромските квартали в момента?

- Значи, коалиционните ни партньори са най-големите патреоти. Може нещо да са се изпуснали по адрес на манга…, пардон на ромите, но иначе пият без да повръщат. Ние много обичаме ромите, особено когато гласуват за нас.

12) Конституционният съд на България прие жалбата срещу закон, позволяващ на полицията да има достъп до данни за местоположението на идентифицирани лица за проследяване на хора в карантина. Какво е последното състояние на действията в тази посока?

- Верно полицията събираше тия данни, но в момента е заета да млати, сиреч да пази протестите, така че въпросът не е актуален.

13) Върховният касационен съд на България отхвърля жалбата на правителството срещу условното предсрочно освобождаване на Джок Палфрийман, заявявайки, че „искането за възобновяване на делото е процесуално недопустимо и всички производства трябва да бъдат прекратени“. И все пак този австралийски гражданин продължава да не може да напусне страната по заповед на Министерството на вътрешните работи. Бихте ли обяснили защо Съдът се игнорира и ако няма производство срещу това лице, каква е основата за продължаващото му задържане в страната?

- Съдът може да е решил, но главният прокурор каза, че не е справедливо да бъде пускан. Имаше и други хора, които смятат, че трябва да е в затвора. Той обаче все пак е навън. Което не е ОК, защото дава изявления на по медиите, че има насилие в затворите. Ние обаче казваме, че няма насилие, което означава, че той лъже, нали?

14) Голям брой чуждестранни собственици на имоти в България са потърсили защитата по Закона за етажната собственост, който ги освобождава от заплащане на такси за управление, ако пребивават под 30 дни годишно в собствеността си. Мнозина обаче не успяват да се възползват от този закон в местните съдилища. Установява се тясна връзка между съдебната власт и предприемачите, в резултат на което делата се губят в по-нисшите съдилища и трябва да бъдат обжалвани при значителни времеви и финансови разходи пред по-горните инстанции. Наясно ли сте с това и имате ли планове да се справите с него?

- Малко е объркано, но ще се оправи. Ние не сме голяма държава и затова е нормално предприемачи и съдии на по-ниски и средни нива да се познават. Може и роднини да има.

15) Има ли планове за регулиране на дейността на управляващите дружества с конкретно отношение към неправомерните такси, които се увеличават както им се иска, без да има изисквания за коректни сметки или да се гарантира, че финансовите изисквания са свързани с предоставянето на услуги?

- Някои управляващи дружества управляват и други неща, затова малко се увличат. Ще видим какво може да се направи. В момента има коронавирус и други по-важни теминеща, да не се разсейваме с дреболии.

16) По отношение на набиране на сезонни работници от България чрез агенции за набиране на персонал в страната за предимно селскостопански работници в цяла Европа: Знаете ли броя на тези агенции? Има ли опасения, че правата на тези работници са нарушени от налагането на разходи и такси, свързани с тяхното получаване на работа? В момента разследва ли се някоя от тези агенции?

- Интересен въпрос. Първо: не знаем колко са агенциите, защото не сме ги броили. Второ: ако тези наши сънародници останат да работят тук, няма да има такъв проблем. Най-важното е да гласуват по съвест за нас, а ние ще им плащаме социални помощи.

17) Свързано с предложения по време на изслушването относно недостатъци в борбата с корупцията, би било уместно да има повече информация от главния прокурор и неговата заместник г-жа Филипова. Какви конкретни мерки е взела прокуратурата в борбата с корупцията? Разследвани и обвинени ли са политически лица и от кои политически партии произхождат предимно? Те от политически партии ли са както в правителството, така и в опозицията?

- Арестувахме министър от квотата на „Обединени патриоти“ в правителството. Иначе обикаляме селата, къра, горички и залавяме представители на битовата престъпност в мащабни акции. Проблемът с корупцията е силно преувеличен. Както е казал Том Сойер: Новината за моята смърт е силно преувеличена…

18) Наскоро испанските медии публикуваха информация за текущо разследване, свързващо премиера Борисов със схема за пране на пари в Барселона. Работи ли българското обвинение по това дело, имайки предвид, че е получило сигнали по него още през 2019 г.? Ако да, на какъв етап е разследването?

- Защо да проверявме, като знаем, че г-н Борисов е невинен. От този храст няма да излезе заек, както казваме в България. Премиерът Борисов няма нищо общо с тези неща, отсега да знаете. С Мис Бикини може да е имало цуни-гуни, но е било по любов. Гадни олигарси плащат на медии и граждански организации да раздухват тази клевета срещу този аскет и морално чист човек.

19) Преди няколко месеца в пресата бяха публикувани няколко аудиозаписа. Наред с много други неща, които са представени в тези записи, в определен момент гласът, който изглежда е гласът на премиера Борисов, заплашва да „изгори“ водещ политик от опозицията, в момента колега евродепутат. Има ли някакво разследване или предварителна проверка в това отношение? Ако да, на какъв етап са?

- Това също са клевети. Елена Йончева казва, че записите са изследвани в някаква американска лаборатория. Но ние питаме: Ако американските лаборатории бяха каквито трябва, щеше ли и досега убиството на Кенеди да е неразкрито? Имаме си наши експерти и вярваме само на тях. Дъщерята на Тодор Живков – Людмила Живкова, казваше: Изгори, за да светиш. Може това да е имал предвид премиера за Йончева – да свети… Като една светулка.

20) Българските граждани станаха свидетели на различни аудиозаписи и снимки, публикувани в медиите. Но не всички от тези записи и снимки са анонимни. Някои стенограми и записи бяха оповестени официално от прокуратурата - някои от тях по време на текущи дела, някои дори преди образуване на дело. Как оценявате тази практика?

- Ние публикуваме снимки и записи, които смятаме за важни. Ние, тоест главният прокурор, преценява и разпорежда какво да се публикува и в кои медии. Това е демократично и справедливо. Нещата са ясни: което засяга президента се публикува, защото е 100% вярно, а за премиера - не се публикува, защото 100% не е вярно. Това и Сийка ще ви коже.

21) След заседанието на закрито на DRFMG, главният прокурор на България публикува на официалната си страница информация, че срещата е организирана по предложение на главния прокурор на България. Всъщност DRFMG взе решението да се проведе това събрание и покани главния прокурор, който изпрати заместника си. Желаете ли да коригирате тази невярна информация?

- В разговор с премиера на държавата главният прокурор наистина е казал, че ако иска може да направи каквото си иска и да се среща с когото си иска в Брюксел. Премиерът отговорил, че може да му уреди всякакви срещи там, защото има много приятели, пред които се прави на прост, а зад гърба ги е.е с 200… Оттам е станало объркване, в смисъл, че някой еврочиновник не е доразбрал. Ако толкова настоявате, ще я коригираме тази информация, но е доста дребнаво от ваша страна.

22) Както е посочено в последния доклад за CVM и докладите на GRECO, структурите за борба с корупцията са укрепени, но все още липсва солидна история на разследванията, водещи до резултати, включително присъди за извършители. Как българското правителство и прокуратурата ще се уверят, че официално предприетите реформи действително ще доведат до реални резултати по отношение на борбата с корупцията?

- Борим се с корупцията много усилено, доколкото я има. Ползваме руския опит, а наши прокурори се обучават в Русия. И реформи правим всякакви. Няма проблем, ще ви предоставим цял доклад, ако искате.

23) Как българското правителство и Комисията за защита срещу дискриминацията ще осигурят пълната защита на всички малцинства? Това включва роми, ЛГБТИ хора, както и етнически и езикови малцинства в България? Имаме доклади за произволна карантина и мерки за блокиране, насочени конкретно към ромите, широко разпространена реч на омразата срещу роми, ЛГБТИ фобийна реч на омразата, както и опити за възпрепятстване на работата на НПО, работещи с македонско-българското малцинство. Конкретно към Комисията за защита срещу дискриминация: Какви разследвания е извършила през последната година по тези дела и какви решения е взела по тези дела?

- Работим много усилено по тези въпроси, да знаете. Каже ли някой думата “циганин“ – веднага го почваме. Правителството много се грижи за малцинствата. Някой заблуждава международната прогресивна общественост, което не е честно.

24) Що се отнася до правата на жените - как българското правителство и Комисията за защита срещу дискриминацията осигуряват пълната им защита? Как отговаря на критиките, че настоящата правна и политическа рамка не осигурява ефективна защита срещу насилието над жените? Според EIGE България има един от най-ниските нива на отчитане на домашното насилие. Как ще се обърне внимание на това? Защо българското правителство не би се противопоставило на невярно представяне на Истанбулската конвенция и по-скоро ще работи за защита на жените, като ратифицира Конвенцията?

- Ама какво насилие над жените, бе хора?! Вижте Цвета Караянчева – премиерът я нарича "проста кърджалийска п...а", но е председател на парламента. В никоя държава няма такова чудо. Деничка Сачева пък е социален министър. Проф. Антоанета Христова всеки ден е по телевизиите. Насилие опитаха протестиращи срещу Даниела Дариткова от ГЕРБ, но полицията взе мерки. Колкото до домашното насилие… то е нещо като българска традиция: пийне пет-шест ракии съпругът, стане му мъчно за казармата и старшината и фрасне няколко шамара на булката. Може и на децата. Особености на българската педагогика.

25) Сред основните искания на неотдавнашната протестна вълна, едно от тях е призив за организиране на нови и честни избори от правителство, полагащо грижи, които да бъдат последвани от значителни реформи в областта на върховенството на закона. И все пак критиците казват, че правителството се опитва да прекъсне тези искания, като предлага избора на голямо национално събрание, за да се обсъди вече подготвен нов проект на конституция - изготвен при неговите условия - че вече е широко критикуван не само за това, че не е отговорил на повечето въпроси, които подкопават върховенството на закона в България, но също така създават нови заплахи, включително допълнително укрепване на правомощията на главния прокурор. Какви гаранции може да даде българското правителство, че ще бъдат спазени най-високите стандарти за прозрачност и ще бъде проведена възможно най-широка обществена дискусия и консултация?

- Българското правителство е най-прозрачното. Видяха се спалнята на премиера, пачките евро в нощното шкафче, кюлчетата злато и пистолета. Какво по-прозрачно искате? А изборите са честни. Единственият български математик Мишо Константинов ще ви го каже и той. Честни са, кажи Мишо!

26) Измина повече от десетилетие от делото „Колеви срещу България“, в което Европейският съд по правата на човека категорично изисква от България да промени законодателството относно прокуратурата и главния прокурор. Оттогава Венецианската комисия също няколко пъти е призовавала България да го направи. Без наистина независима прокуратура борбата с корупцията не може да бъде ефективна. В система, при която върховенството на закона е подкопано, не може да реагира на високопоставени политици, злоупотребяващи с властта си. Може ли българското правителство да предостави информация как и кога възнамерява да се придържа към решението на ЕСПЧ като предпоставка за правилното функциониране на върховенството на закона?

- Това за главния прокурор е заяждане. Върховенството на закона си е на мястото и го повтаряме всеки ден. Щом властта казва, че има върховенство на закона, значи има. Не слушайте някакви опозиционери и протестиращи, на които олигарси плащат милиони, а президентът ги буни да клеветят.

27) По време на нашата видеоконференция миналата седмица беше споменато, че България е изпълнила голяма част от препоръките на GRECO през последните години. Тогава може ли правителството да обясни защо България е в стагнация в индекса за възприятие на корупцията, като постоянно се класира на последно място сред държавите-членки на ЕС?

- Може да сме последни по възприятие за корупцията, но по реализацията сме първи. Десет години сме първи! Да не мислите, че е лесно? Прането на пари и рекета само по филмите изглеждат лесни, на практика не е точно така. Някои се опъват, други вдигат шум...

28) Един от младшите коалиционни партньори на българското правителство наскоро внесе законопроект, който ще въведе задължение за НПО да докладват в рамките на 7 дни всяко дарение, надвишаващо приблизително 500 евро, което биха получили от чужбина. Личната отговорност на членовете на управителните органи на НПО също се ангажира изцяло към това. Подобен закон, приет в Унгария, беше наскоро атакуван от Европейския съд, тъй като е дискриминационен, нарушава свободното движение на лица и ограничава свободата на сдружаване. Може ли правителството да потвърди, че този законопроект, който има смущаващо въздействие върху НПО и смразяващ ефект върху критичните гласове няма да получи подкрепа от всички коалиционни партии?

- Всеки в България може да говори и пише каквото си иска – не му обръщаме внимание. Демокрация. Нашият премиер е голям приятел с премиера на Унгария Виктор Орбан – това дразни ли ви? Освен това ако сдружения се държат дружелюбно с управлението и защитават неговите постижения, нямат проблем с финансирането. Но има и такива, които подкопават устоите на държавата с критиките си, затова ще вземем съответните мерки.

29) При извънредни мерки за ограничаване на COVID-19 се съобщава, че българските власти са поставили ромските селища под задължителни карантини, налагани от полицията и военните, с аргумента, че такива мерки са необходими за опазване на общественото здраве и безопасност. Въвеждането на тези мерки е придружено от все по-враждебна анти-ромска реторика, която често се подклажда от политиците и се използва за заклеймяване и налагане на по-репресивни мерки върху ромските общности. Отчетите показват, че тези мерки, както и принудително изселване и разрушаване от къщите са били селективно насочени към ромски селища и те не са били приложени към други групи или населението. Подобно селективно прилагане, при липса на доказателства, че са били разгледани по-малко ограничителни алтернативи, повдига въпроси относно спазването на тези мерки със задължението за забрана на дискриминацията. Може ли правителството да обясни как могат да бъдат разрешени такива мерки и какво възнамерява да направи, за да сложи край на дискриминационните мерки срещу част от населението? Може ли да подчертае основните си постижения и основните недостатъци в контекста на настоящата рамка на ЕС за национални стратегии за интеграция на ромите?

- Ромите, ромите… България, както казва премиерът Борисов, се е справила най-добре с пандемията от всички в Европа, че и по света. Пратихме помощи на ОАЕ, а те ни върнаха ръкавици и няколко тона фурми. Фурмите са много полезни. Планираме да раздадем от тях и на ромските общности.


Поставете оценка на статията:
Оценка 4.7 от 31 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
1
Този коментар е премахнат от модератор.
Иван
2 Отговор
Факти, модерирайте си коментарната секция, моля! Не знам що за онлайн медия сте, след като индивиди като коментатор номер 1 биват оставяни? Или за кликчета правите всичко?

Коментиран от #8


Оценка:
-1 +11

4546
3 Отговор
Европейските лидери приемат маниерите и изказванията на Борисов със смях и недоумение,а българските граждани се срамуват и са възмутени от речника и поведението му.Той избра пътя на конфронтация и липса на диалог с протестиращите в България и чужбина граждани. Стигна до там, че нарече протестиращите „ мафия” Така към другите обиди към народа като „лош материал, лумпени , криминален контингент се прибави и мафия.” Конфронтира се и с президента, защото не може да бъде на неговото висота и ниво.За това използва прокуратурата в лицето на Гешев да атакува президентството. Той е пример за учениците какъв не трябва да бъде българския президент с „Видяла жабата , че подковават коня и тя вдигнала крака! Учениците в случая трябва сами да се досетят кой е жабата и кой коня?

Оценка:
-7 +29

гост
4 Отговор
хвала на такиви управници /сега бой с тояги по главите ще ни е малко,,даа , защото сме грешили,всичко е чисто като сълза ... , ние сме объркани хора....,

Оценка:
-5 +11

Един
5 Отговор

До коментар #1 от "ТЮРК":


Щи направим един петъчен сюнет ама до дъно

Оценка:
-4 +11

к4й4
6 Отговор

До коментар #1 от "ТЮРК":


Ей, манафин истанбулски! Я марш в диарбекир да онождаш козите!

Оценка:
-2 +7

Byg
7 Отговор
Тази кафява медия и нейния шеф в частност какво отговарят на въпроса те терористи ли са щом готвят пуч в една демократична и свободна страна с легитимно избрано правителство и прокурор. Какво отговарят на въпроса изпълняват ли поръчки на беглеца череп срещу заплащане и не на последно място защо никога глупостите които ни заливат сътворени от некадърните им драскачи никога не са подкрепени с факти.

Коментиран от #9, #13


Оценка:
-26 +4

0о0о
8 Отговор

До коментар #2 от "Иван":


Те такива коментари не трият. Щом някой обижда и наранява достоинството на българите, това не се пипа. Виж ако споменеш правилната дума за ром или нещо за онзи, унгарският юдей... малеее, гледай какво триене пада тогава!

Оценка:
-3 +14

6кй7
9 Отговор

До коментар #7 от "Byg":


Избран, избран, колко да е избран? Гешев го "избраха", ма то и нямаше никой друг освен него. Ние не сме забравили, а ти или си забравил или ти се плаща да се правиш на майнмундере.

Коментиран от #15


Оценка:
-4 +20

10
Този коментар е премахнат от модератор.
оня с коня
11 Отговор
Ето и ПРАКТИЧНИЯ ми Съвет към "Жабешки новини"/Фрог нюз/:Защо е необходимо да слагате в устата на Борисов ВАШИ ДУМИ,които той дори и не е помислял да изговори?А решението е ПРОСТО ДА СИ ИЗБЕРЕТЕ Ваш "Борисов" и да цитирате ДИРЕКТНО това което казва,защото вероятно ще ви харесва!И повтарям :ИЗБЕРЕТЕ СИ ГО БЕ,след някой и друг Месец на Изборите!

Коментиран от #14, #16


Оценка:
-19 +6

Биби Кинг
12 Отговор
Тая статия ми звучи като ,че на арменски? Радио Ереван ли са коментирали въпросите на ЕК?

Оценка:
-7 +6

Бачо Киро
13 Отговор

До коментар #7 от "Byg":


Бастун като теб първо трябва да потърси думата пуч в речника, тогава да съставя мнение. Ако имаше пуч, Радев отдавна трябваше да е завзел всичко с армията. И.д.и.о.т...

Оценка:
-6 +9

Бачо Киро
14 Отговор

До коментар #11 от "оня с коня":


Напротив, точно като него си звучи. Ако си представяш с неговия глас отговорите, пасва тамън на висотата на неговия изказ. Както и на твоя акъл. Кога пак ще дадеш на коня да пише, той е много над теб...

Коментиран от #19


Оценка:
-6 +6

Бачо Киро
15 Отговор

До коментар #9 от "6кй7":


Не им обяснявай на гламавите. Според тях Асад примерно не е легитимен, или Лукашенко, но Гешев е напълно легитимен, а даже не е имал опоненти... За всякаквите гафове покрай избори с герП, чували с бюлетини ли не щеш, подправени протоколи ли не щеш, патладжани с купени гласове ли не щеш, там нито дума.. Всичко е измислица... Като 99% от гласуващите за Фандъкова...

Коментиран от #22


Оценка:
-4 +14

ПСР
16 Отговор

До коментар #11 от "оня с коня":


Това,че на трол,като теб,не ти "аресва",си е твой проблем.И колкото по-скоро яхнеш крантата си и се изметеш от сайта-толкова по-добре.
Че ти плащат нЕкакви стотинки е повече от явно.
Фрог нюз са направили великолепно четиво!
И браво на Факти,че са го публикували.

Оценка:
-4 +10

Бългaрин
17 Отговор
Фрог нюз добре са го направили. Но не смятам, че целта на щатско-турската власт е само да се задържи още два-три месеца. 🤔 Целта на режима Гешев-Борисов е той да направи предстоящите избори. Което ще рече -при послушни държавни медии с директори и мисирки назначени от властта, с частни медии на олигарси, като Домосчиеви, Прокопиев и Пеевски.

Оценка:
-4 +11

Не съм ви
18 Отговор
чел словоблудствата и нямам намерение...Ама що не спретнете нещичко за Мунчо, Вицемунчовица и компания????Ъ

Оценка:
-5 +3

Аре скрий
19 Отговор

До коментар #14 от "Бачо Киро":


се бе много грамотен! Това НЕ Е гей вестник взимай си бастуна знаеш къде да си го поставиш и БЕГАЙ..

Оценка:
-5 +3

ПЕНКО
20 Отговор
БГ ОТГОВАРЪТ !!! БОЙКОКО - "КАРУЦАТА ; МАГАРЕТО И ОТГОВОРА " !!! " ЧЕ Е СЧУПЕНА -ЩЕ ИЗЛЪЖА ; ЧЕ МАГАРЕТО Е БОЛНО- ЩЕ ИЗЛЪЖА ... ПРАДЛАГАМ ТИ ЕДНО КОМПРОМИСНО РЕШЕНИЕ : " Я СИ ЕБ. МАЙ...А " !!!!!!!!!!!!!!

Оценка:
-8 +1

21
Този коментар е премахнат от модератор.
гост
22 Отговор

До коментар #15 от "Бачо Киро":


Голяма смешка си написал ,Баче! Я се запиши за наблюдател на следващите избори ,не боли и после ще ни разкажеш от първо лице всички "манипулации" ,които си изброил как стават.

Оценка:
-6 +2

Смешно
23 Отговор
Типично - сами си задават въпроси , сами си отговарят!
И се мислят за велики!
Е а пък ние ще отговорим на изборите март месец!

Оценка:
-8 +1

Харесва ми
24 Отговор
Браво. Интересна статия с голяма доза хумор и с огромна истина. Визира настоящата действителност. А на тези на които не им харесва препоръчвам да не я четат
.

Оценка:
-2 +4

Черноянчева
25 Отговор
Педалкин да не коментира, а да се стяга за затвора.

Оценка:
-1 +1

26
Този коментар е премахнат от модератор.
Ученик
27 Отговор
Чичко, я кажи какво грешно написах, та ме изтри ? Ние децата, нямаме ли право на мнение ? Снимал съм всичко, следващата стъпка е, да пратя на DW снимките, за да видят колегите си в България, как цензурират, каквото им попадне. И да знаеш, консултирал съм се и знам, че в коментара, който изтри, нямаше нищо за цензуриране ! Дано да сте щастливи и успех

Оценка:
-0 +0

stan4o
28 Отговор
Налага се да работя в чужбина и ме е срам да кажа, че съм българин. Тези патриоти в парламента ни направиха за посмешище. Циганите вече казват,че са румънци.

Оценка:
-4 +4

Безпартиен
29 Отговор
Ако бях на Ваше място щях да подам оставка!!! Явно много се различаваме,но иначе моят глас беше за ГЕРБ в предишните избори.И пак ще бъде!!!Аз обаче не съм сигурна дали си заслужава човек да жертвува своето спокойствие ,за да е добре народа...Ако съм на Ваше място,г-н Борисов,на секундата съм си отишла!А искате ли да знаете коя партия ще спечели на изборите.....
ГЕРБ

Оценка:
-2 +4

Анонимен
30 Отговор
Герб ще спечели. ЕНП, европа, ес, стига с путина, там зле. Ново чок. Болни са бкпбспдпс

Оценка:
-1 +1

ЦВ. ЦВ. ЩЕ ОТМЪЩАВА НА БОЙКО, в това
31 Отговор
Няма и съмнение!! Както и, че Народа ще Отмъсти и на двамата, Съд, присъди, изхвърляне от Политическия живот!!!!

Оценка:
-2 +0

КРАДЦИ
32 Отговор
РАДЕВ КВО ЧАКА МИ НЕ ВКАРА ПРЕСТЪПНАТА МУТРА В МАЗЕТО ?

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български.


ТОП 5