Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 09:58 7 384 57

Нагорни Карабах: Лондон и Анкара спечелиха, Сорос и арменците бяха победени

  • нагорни карабах-
  • лондон-
  • анкара-
  • сорос

Великите сили подминаха с мълчание масовата смърт на хората

Нагорни Карабах: Лондон и Анкара спечелиха, Сорос и арменците бяха победени - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Войната в Нагорни Карабах бе планирана от Пентагона, а планът бе изпълнен от британските съюзници. Великите сили подминаха с мълчание масовата смърт на хората. В резултат, Лондон и Анкара възстановиха историческия си съюз, Вашингтон и Москва останаха на същите позиции, а Джордж Сорос и арменците загубиха, пише Voltairenet.org.

На 44-ия ден от войната Армения беше принудена да подпише споразумение с Азербайджан за прекратяване на огъня, като по този начин загуби част от своята територия. Предположението ни, че САЩ възнамеряват да подтикнат Турция да допусне грешка, като ѝ позволят да унищожи част от арменското население и след това да се намеси, като свали президента Ердоган и установи мир, се оказа невярно.

Този план не беше изпълнен. Сработи британският замисъл. Възползвайки се от противоречията, възникнали по време на президентските избори в САЩ, Лондон взе инициативата. Той се опита да откъсне Нагорни Карабах от Русия и да възобнови „Голямата игра“ от 19-ти век. Тогава Лондон беше съюзник на Османската империя и враждуваше с руския цар. Щом Москва разбра за какво става въпрос, постигна прекратяване на огъня и спря касапницата.

"Голямата игра"

През целия 19-ти век Британската и Руската империи ожесточено се съревноваваха помежду си, за да контролират Кавказ и Централна Азия. В Англия този период е известен като „Голямата игра“, а в Русия се нарича „Война на сенките“. Русия се оказа в печеливша позиция след завладяването на Нагорни Карабах. Освен това нейното влияние в Кавказ нараства според теорията за доминото.

Отчитайки този исторически факт, Лондон счита, че превземането на Нагорни Карабах ще му позволи да сложи край на влиянието на Москва в Кавказ, а след това и в Централна Азия. Британският премиер Борис Джонсън вижда себе си като продължител на имперската политика на Уинстън Чърчил, чийто биограф е той. Съвсем наскоро той обнародва скъпоструващ план за модернизиране на английските въоръжени сили.

На 29 юли 2020 г., с цел възобновяване на „Голямата игра”, той назначи за министър на външните работи Ричард Мур, дотогава ръководител на външното разузнаване MI6. Преди това той е посланик на Нейно Величество в Анкара. Говори свободно турски и дружи с президента Реджеп Тайип Ердоган. Той встъпи в длъжност на 1 октомври, т.е. четири дни след нападението на Азербайджан срещу Нагорни Карабах.

Ролята на Ричард Мур

Ричард Мур е в приятелски отношения с принц Чарлз, който е ръководител на Оксфордския център за ислямски изследвания (Oxford Centre for Islamic Studies) и в който в продължение на 25 г. се обучават интелектуални кадри за "Мюсюлманските братя". Бившият турски президент Абдуллах Гюл е един от лидерите на този център.

Като посланик в Анкара (2014-17 г.), Ричард Мур убеждава президента Ердоган да стане покровител на "Мюсюлманските братя". Той също така има основна заслуга за изтеглянето на британските войници от Сирия през 2014 г. Лондон не възнамеряваше да продължи участието си в конфликта, в който се беше ангажирал заради колониални цели, но който се превърна в имперска операция на САЩ (стратегията Ръмсфелд-Цебровски).

Ричард Мур наскоро посети Египет и Турция. На 9 ноември, денят, в който Русия постигна прекратяване на огъня в Нагорни Карабах, той се срещна в Кайро с президента Ал Сиси, а на 11 ноември пристигна в Анкара. Той не беше официално приет от стария си приятел, президента Ердоган, а се срещна само с неговия прессекретар в Белия дворец.

Сорос и неговата политика

Във войната между Турция и Азербайджан срещу Нагорни Карабах Вашингтон искаше да използва президента Армен Саркисян и един от хората на Сорос, министър-председателя Никол Пашинян, като примамки.

Американският спекулант Джордж Сорос провежда собствена политика, но в пълно съгласие с ЦРУ. А британците нямат такова споразумение със Сорос - последният получи своето богатство благодарение на мащабна операция срещу лирата стерлинга (Черната сряда, 16 септември 1992 г.), след което си заслужи името „Човекът, който разори Банката на Англия“.

Двойната игра на „Коварният Албион“

В началото Лондон не пречеше на Вашингтон. САЩ подкрепяха идеята за „един народ - две държави“ (Турция и Азербайджан) и бяха съгласни да унищожат Република Арцах (арменско наименование на Нагорни Карабах– б. пр.) със сила. MI6 помага на своя партньор да прехвърли джихадисти в Азербайджан, но не и да убива арменци. Целта са руснаците, но те все още не са в Карабах. По това време Сорос изпраща кюрдски наемници да подкрепят арменската страна.

Преструвайки се, че играе с американската карта, Лондон подкрепя Баку и Анкара. В първите дни на конфликта всички членове на Минската група, създадена за разрешаване на конфликта около Нагорни Карабах, възобновена след разпадането на СССР, т.е. САЩ, Франция и Русия, се опитва да постигне спиране на военните действия и възобновяване на преговорите. Осъзнавайки нечестността на Азербайджан, те представят проект за резолюция на Съвета за сигурност. За Вашингтон това е отклонение от първоначалната идея и отказ да се осъди принципа „един народ, две държави“. В първите дни на конфликта арменците се защитават, както могат.

Но държавният глава Армен Саркисян се намесва в работата на Генералния щаб и изпраща необучени доброволци на фронта, след което арменските войски търпят огромни загуби. Между другото, Саркисян има двойно арменско-британско гражданство. Обединеното кралство незабавно заявява, че ще наложи вето върху предложената резолюция. На 25 октомври САЩ публично обвиняват Азербайджан в нечестност.

Минават цели две седмици, преди руснаците да се убедят, че Вашингтон, затънал в президентски избори, не взема никакво участие в разрешаване на конфликта. Тогава Русия дава последния сигнал и прекратява касапницата.

Факта, че вместо американския в играта участва английският план, Русия разбира едва на 6 октомври. Тя стига до заключението, че Лондон възобновява „Голямата игра“ и е готов да го лиши от влияние в Нагорни Карабах.

На 7 октомври руският президент Владимир Путин се свързва по телефона с турския си колега. Той договаря примирие с него при много неблагоприятни условия за арменците. Ердоган, осъзнавайки, че не може да промени политическата ситуация в Съединените щати, се съгласява с териториалните завоевания и отказва да проведе арменския геноцид. Тогава президентът Путин се среща в Кремъл с азербайджанския си колега Илхам Алиев и арменския премиер Никол Пашинян. Той спасява това, което все още може да бъде спасено, като принуждава събеседниците си да подпишат споразумение за прекратяване на огъня при условията, договорени с Ердоган. Сред условията на споразумението са военното присъствие на Русия под формата на мироопазващи сили и прекратяване на кръвопролитията. След това той се обръща към народа на Русия и заявява, че спасявайки Армения от още по-страшно поражение, той защитава интересите на своята страна.

Макар и с голямо закъснение, арменците осъзнаха, че отдалечавайки се от Русия към Съединените щати, Никол Пашинян е заложил на грешния кон. Те осъзнаха, че колкото и да е корумпиран предишният екип, който ги е ръководил, той все пак работи за страната, докато „соросоидите“ не възприемат самата концепция за нация и следователно отхвърлят независимостта на страната си.

Това е последвано от протестни демонстрации и оставки. Началникът на Генералния щаб, министърът на външните работи и министърът на отбраната напускат постовете си, но министър-председателят остава. Междувременно президентът на Азербайджан се радва. Той се смее на Съвета на Европа и Европейския парламент, обявява победата си и възраждането на завладените територии. А британците получават привилегии за British Petroleum и ще търсят достъп до разработването на златни находища в Азербайджан.

Превод за Гласове, Гергин Гергинов


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    88 4 Отговор
    Извода - бягайте от Сорос

    Коментиран от #5

  • 2 Вова император

    38 8 Отговор
    Аз спечелих цяла Армения, без и една руска пушка да пукне. Велик съм, а?
  • 3 българин

    31 95 Отговор
    Лъжи, лъжи, лъжи... долни просташки руски лъжи! Армения е сполетя съдбата на България, която също заложи на Русия за своето национално обединение и претърпя национална катастрофа!

    Коментиран от #11

  • 4 !!!?

    20 60 Отговор
    Тази статия от "Говорит Москва" ли я копираха !!!?
  • 5 Мдааа

    14 63 Отговор

    До коментар #1 от "Съдията Дред":

    Мдааа...Поредните глупости на руският рупор ФАКТИ.БГ...Мдааа...
  • 6 Zrock

    48 5 Отговор
    Да не се заблуждаваме, най-много печели Путин.
  • 7 Явно на гергинчо звездите

    7 13 Отговор
    Му ги говорят всичките тези глупости :)))
  • 8 Малко от истината

    16 2 Отговор
    От друг поглед

  • 9 И накрая както винаги

    19 13 Отговор
    Путин се обажда на Ердоган и приема неговите условия за мир. Накрая, както добре знаете, всички му клякат.
  • 10 !!!?

    10 36 Отговор
    Там където Кремъл прояви интерес, рано или късно има война !!!?

    Коментиран от #12, #53

  • 11 Ко каза ко

    45 6 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    Как така е "заложила " на Русия? Ако не ме лъже паметта сме на страната на Германия , след това сме бомбандирани от англичани и американци и съвсем закономерно завзети като вражеска територия от руснаците.В кой момент сме заложили или каквото и да било друго.

    Коментиран от #14, #17, #38

  • 12 urod

    23 2 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    Всъщност е точно обратното - те са единствените, които спират войната.
  • 13 Хахаха

    15 25 Отговор
    Армения НЕ Е ЗАГУБИЛА територия !!!
    Нагорни Карабах е международно призната об.аст попадаща в Азербайджан.
    Гласове ... са мишките на Кремъл.

    Русия загуби влияние не само в Кавказ, а и в самата Армения.
    Русия - зло джудже, пръкнало се от разпада на СССР, предстои да се разпадне.
  • 14 Не знам вие от кои сте бомбардирани

    11 22 Отговор

    До коментар #11 от "Ко каза ко":

    Но Варна и Балчик са бомбардирани от руснаци

    Коментиран от #18, #39, #48

  • 15 хахахаха

    21 4 Отговор
    Една почти ВЯРНА статия,за разлика от глупостите дето се пишат.Добре!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хахаха

    12 22 Отговор

    До коментар #11 от "Ко каза ко":

    Българшя обявява неутралитет седмица, преди да бъдем окупирани от СССР.
    Но повдигаш следния въпрос ...
    ние сме били врагове на СССР, а и един куршум не е изстрелян при окупацията, но за сметка на това, руснаците избиват хиляди българи, изнасилват и грабят, включително 30 тона злато от БНБ.
    А после се пишат и за освободители ...
    Чисто поробване си е било ...

    Коментиран от #21, #47

  • 18 я па тоя

    27 3 Отговор

    До коментар #14 от "Не знам вие от кои сте бомбардирани":

    Така ли?Кога и колок жертви има?Какви са разрушенията и ЗАЩО са атакувани?Я да бъдем конкретни-София е раз.рушена на 70 процента.Софиянци са евакуирани.От СОФИЯ НЕ СА АТАКУВАНИ английски и щатски обекти!!!Жертвите са повече от 20 хиляди,но за това си траем.А от Варна и Балчик,български ВОЕННИ кораби са стреляли срещу руски обекти.И затова има ПРЕДУПРЕДИТЕЛНА атака.След което нашите юнаци спират да се напъват.

    Коментиран от #33, #34

  • 19 Юрдан Кафандъков

    5 6 Отговор
    Днес няма вода в нашия квартал. Питайте тоя мрадник Сороз защо спреха водата ?
    Соросе защо има толкова дупки по моята улица ?
    И защо изчезнаха динозаврите ?
    Соросе кажи си !
  • 20 мислещ

    8 3 Отговор
    Ами какво е ново? "великите" сили "проспиват" и тукашния геноцид най-демонстративно. Все пак, самите те са го поръчали, от какво може да са недоволни?
  • 21 я па тоя

    24 8 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    Какви тонове,какво злато в ЗЕМЕДЕЛСКА държава с НИКАКВА индустрия,НИКАКЪВ рудодобив и страна,която е суровинен придатък на Германците?Ко,домати за злато ли сме трампили?Същото го разправяхте и след Освободителната война,че руската армия е трепела българи и е изнесла златото.КАКВО злато,останало от турците по кладенците ли?Османската империя е оставила злато на руснаците-ВИЦА НА ВЕКА!Ама се усетихте и спряхте.Сега ми кажи,ЗАЩО англичани и французи ни накараха да плащаме репарации на гърци и сърби до 65 година?Чакам отговор.

    Коментиран от #57

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бил Гейц

    4 6 Отговор
    Напъна ме нещо диарията и оцапах гащите - Сорос е виновен !
  • 24 Сорос ще надживее Путин

    1 14 Отговор
    УДРИ БАЙ СОРОСЕ , МАЧКАЙ ПУТИНСКАТА СГАН
  • 25 сорош вън

    21 1 Отговор
    Ми сорос е в България от 1990 г., а сетете се що сме последната дупка на кавала.. и що българите пак поглеждат за Свободата си към Русия.
  • 26 СЕСТРА ПЕЛАГИЯ

    17 3 Отговор
    Примирието на няколко пъти се нарушаваше от арменците, защо нарушаваха примирието, а сега реват, че били жертви. Ами преди 30 години къде беше Западът, когато бяха убити десетки хиляди азери и изгонени от родните им места в Нагорни Карабах
  • 27 Пламен

    19 3 Отговор
    Пълен боклук е статията....още от началото..Армения не е загубила част от територията си,защото Карабах не е арменска територия, Азербайджан освободи част от територията си.
  • 28 Щерев

    12 8 Отговор
    Руската марионетка и агресор Армения беше принудена да отстъпи част от окупираната от нея територия.
  • 29 Антисоросоид

    13 0 Отговор
    Ааахахахахаааахххх ! Забиха го докрай наСороскитеГендари ! Кеееефффф ! Всяко зло за Сорос и неговитеОтрепки е добро за човечеството на зенята
  • 30 хаха

    13 4 Отговор
    арменците са същите боклуци като българите..нищо чудно , че губят
  • 31 Бай Стойчо

    21 6 Отговор
    Несериозен анализ. Позициите на Русия в Кавказ бяха силно отслабени от Горбачов и Елцин, двама невиждани предатели. Арменците са исторически неблагодарници (точно като нас), защото съществуват с държавичката си само благодарение на Русия - царска, съветска и неясна сегашна. Саркисян и Пашинян преди 2-3 г. рязко тласнаха страната срещу Русия и в посока на САЩ и Запада, особено на Франция. И логично си го получиха, Путин нарочно остави Алиев да ги нарита жестоко и едва след тежките загуби за Ереван се намеси след дискретни искания от Париж и Вашингтон. Нагорни Карабах все още в голямата си част е арменски, 2000 руски войници го пазят, с което руските позиции са усилени, макар далеч не както беше в СССР. В статията голяма слабост е не споменаването на още един важен играч в региона - Иран, който в никакъв случай не може да допусне усилване на Анкара и особленно влизането на НАТО-вска Турция с войски в Азербейджан. Затова ще играе подмолно, но решително в комбина с Русия и срещу Турция. Иначе версията за британската активност и нейните цели правилно са посочени в статията.
    Все пак, големият печеливш е Русия, която беше тотално изтласкана от този район, а сега се завърна с още една военна база.

    Коментиран от #36

  • 32 Политичара

    17 3 Отговор
    Да не сме слепи и глухи? Искат да вкарат Русия във война - това е. Просто и ясно. Този път не мина номера. Пак ще пробват. И пак, и пак, и пак. Докато мине. И тук са заложили достатъчно. И морето милитаризираха. Така ще е, докато светът търпи рамбовските им номера. Някой трябва да им се опъне. Но това няма да бъдат европейските слагачи! Иначе пак ще подпалят пожар като Втората световна.
  • 33 Няма руско зверство

    7 10 Отговор

    До коментар #18 от "я па тоя":

    Което родният руфосил да не оправдае. Дори майка му да убият руснаците, той пак ще каже, че сама си е виновна
  • 34 От Варна стреляли по руски обекти

    4 11 Отговор

    До коментар #18 от "я па тоя":

    А какво търсят руски обекти край Варна? Има ли малкото ти руфосилско мозъченценце отговор на този въпрос?

    Коментиран от #49

  • 35 ДжафДжаф

    10 2 Отговор
    "Голямата игра"!!!!Айде бе.Може ли въобще нация, съставена от дебили, 50% от които нямат нито един работен ден в живота си, пияни отрепки, търкалящи се по алеите на големите курорти, наркомани служещи на ядрени подводници, долнопробни мастии и откачени футболни хулигани, да заиграе отново "Голямата игра"!??? Колко требе да ти е развинтено въображението, че да стигнеш до подобни скудоумни заключения!??? А иначе по начало войната в Карабах си беше наказателна операция на Русия, против соросоидите и американското арменско лоби! Начина, по който руснаците употребиха за пореден път грузинският помак Ердоган за пореден път затвърждава Путин като политик от висока класа. Просто няма равенен!
  • 36 Големият печеливш е русия

    5 9 Отговор

    До коментар #31 от "Бай Стойчо":

    Ама само в промитите руфосилски "мозъци". Реално какво е спечелила Русия? Нищо, освен, че окупира Армения, която се опитваше да и се изплъзне. Уж"пази" едната трета от Карабах за 5 години под дулата на турският аскер, който много бързо ще я прогони ако реши да се застои повече там. Това са реалностите, колкото и на русолюбците да не ви харесват и да се самозалъгвате с някакви въображаеми руски успехи. Просто за пореден път руснаците допуснаха стратегическо поражение.
  • 37 Чук

    12 0 Отговор
    Основният извод е: Няма вечни приятели, само вечни интереси. ... Това да си го набият в главите и нашите фили и фоби - нито Щатите нито Русия ги е грижа за българския интерес. Ако сами не се подготвим да го защитаваме - нямаме място на картата !
  • 38 987

    7 16 Отговор

    До коментар #11 от "Ко каза ко":

    Най-големите и масови бомбардировки които България търпи са именно от руснаците.Русия е доказано най-големия враг на България.

    Коментиран от #40

  • 39 Ганьо

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Не знам вие от кои сте бомбардирани":

    Точно, да не прескачаме моменти, които не са ни удобни....факт.
  • 40 Антисоросоид

    11 1 Отговор

    До коментар #38 от "987":

    Нещо си в голяма сороска заблуда ! Най големите бомбардировки са от американците
  • 41 Матей Недков

    6 2 Отговор
    Пашинян е случайна личност. Избран от вълните на протестиращото срещу корупцията на старото държавно ръководство на Армения. Няма политически опит. Умее да приказва, като всеки журналист на хавая. Още в самото начало на управлението си заложи на грешна карта, главно поради силното влияние на арменската диаспора, особено тази в САЩ, която наброява над два милиона арменци. А е зависима изцяло от руската защита срещу враговете, от които е заобиколена. Да очакваш военна помощ от държава погълната изцяло от предизборни вълнения е недалновидност. Да се надяваш, че тази държава ще изплаши Ердоган е наивност. Турция избра удобен момент да започне военни действия в Карабах чрез марионетката си Алиев, който не е особено добре възприет от европейските и амариканските политически среди. Войната в Карабах се ръководеше изцяло от турския генерален щаб. Когато Путин разбра, че тя отива към катастрофален завършък за Армения и определено се развива против интересите и реши да предупреди Ердоган, че неизбежно ще се наложи намесата и. Това бе достатъчно за Турция да схване, че авантюрата и свършва и по-нататъшното и разиграване става опасна за нея. Приказките за намесата на Лондон, Вашингтон, Берлин, та даже и на Париж са чисто политически, игра на думи и фалшиви намерения. Истината е в рамките на интересите на Русия и Турция. Армения е жертва от ниско значение. Азърбейджан е в голяма степен скован в прегръдките на Русия, а дертът на Алиев е да запази управлението на родата

    Коментиран от #51

  • 42 МУСТАФА

    8 5 Отговор
    ...ГЛЕЙТИ КО СТАНА
    В НАНАГОРНИЯ КАРАБАХ...
    ...И СА СЕЩАЙТИ
    КО ШИ СТАВА В КЪРДЖААЛИ,
    АСКИВО, СМОЛЯН, РАЗГРАД,
    ТЪРГОВИЩИ, ШУМЕН,
    СИЛИСТРА, ДОБРИЧ,
    СЛИВЕН И БУРГАС
    И ДО КЪДЕ ПЛОВДИВ....
    ...И НА КОЙ ШЪ ДА ПОМАГА
    АНГЛИЯ И САЩ
    И ЕВРО"СЪЮЗА" И НАТО С ОРЪЖИЯ
    И С ИСЛЯМСКИ БАШИБОЗУК...
    ...ПЪК И НА БЪЛГАРИЯ
    САЩ И ЕВРОПАРЛАМЕНТАТА
    ШИ ПОМАГАТ,
    АМА САМО С ДЕКЛАРАЦИИ
    И ИЗРАЗЯВАНЕ НА ЗАГРИЖЕНОСТ
    И С ПРИЗИВИ
    ЗА ПРИМИРИЕ
    И ПРИМИРЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ
    И ГРАФИК ПО КОЙТО БЪЛГАРИЯ
    ДОБРОВОЛНО И БЕЗУСЛОВНО
    ДА ПРЕДАДЕ НА ТУРЦИЯ
    ОСВЕН ВЕЧЕ ОКУПИРАНИТЕ ОБЛАСТИ БАРЕМ ОЩИ
    ПЕТ ШЕСТ ОБЛАСТИ...
    ...ПЪК САЩ И НАТО И ЕВРО"СЪЮЗА"
    ШЪ ДА ГАРАНТИРАТ
    ЗАПАЗВАНЕТО НА СОФИЯ И ПЕРНИК
    ЗА БЪЛГАРИЯ
    И ША ПРАТАТ
    ДВАЙСЕ ТРИЙСЕ ХИЛЯДИ
    ВОЙНИЦИ НА САЩ...
    ...ЗА НАБЛЮДАТЕЛИ НА ПРИМИРИЕТО...
    ...

    Коментиран от #43

  • 43 куку

    6 1 Отговор

    До коментар #42 от "МУСТАФА":

    мунчо, ти ли се бе.., човек не може да ти хване спатиите, сега пък си мустафа, баща ти знае ли, че се пишеш мустафа, ще те изхвърли на улицата
  • 44 Бени Гант

    5 0 Отговор
    Е ,азерите завладяха точно златната мина Сотк ,която е на линията на миротворците

  • 45 Припяд

    1 4 Отговор
    Козарите и турците обичат злато ,лъскав злато !
  • 46 Великодушен е султанът

    7 5 Отговор
    Путин му се примоли да му остави поне Армения за 5 години и той се съгласи.
  • 47 дссд дм

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    Ти беше ли тогава, видя ли?! Или вярваш на дядо си, имал несподелена любов с един руски войник?!
  • 48 Ко каза ко

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Не знам вие от кои сте бомбардирани":

    Нормално е да не знаеш, сигурно не си ходил на училище. Това обаче не е извинение- има интернет.
  • 49 Ко каза ко

    5 0 Отговор

    До коментар #34 от "От Варна стреляли по руски обекти":

    Как- какво търсят?????? Воина е, България е вражеска територия,аллооо!!!Сега какво търсят американски кораби че, и самолетоносачи в Персийския залив а и навсякъде по света??? Аре питай Козяк кво да отговаряш! Ааа чакай, защитават своите интереси.
  • 50 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор
    Там партията не е Приключила......черните разиграха Волга гамбит за Англосаксонците -Гамбит Бенкьо и в момента са в някаква равновесна точка с нарушено материално равновесие.....Не вярвам Ер Доган да спечели срещу Армен ,но и дано не става....ще му се услади,а родопите са му до дясната ръка....
  • 51 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Матей Недков":

    подценявате силата и устойчивоста на Арменския корен....!3та та локална световна ще Започне от НАгорни Карабах.....Ако Нато не бе дал Зелена светлина на Турки те нямаше да задействат отдавна подготвения си план.....Тези дето папат Моите пари и се наричат Слуги на Народа български да се замислят...как се държат със съседа си от Югоизток.....
  • 52 Арменец

    4 2 Отговор
    Географията е присъда. Българи и арменци сме братя с близка история и съдба. Арменците се надявах на подкрепа от своите западни съюзници пренебрегвайки и забравяйки Русия и загубиха. Докато политиците се надлъгваха загинаха хиляди, но никой не споменава бройката. Медиите мълчат. Дали България ще си вземе поука? Едва ли.
  • 53 Човека Коза

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "!!!?":

    Там където Сорос прояви интерес, рани или късно има война... и загуба...
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 До арменец

    2 0 Отговор
    А БЕ когато посрещнахте нашите национали нали викахте, че сме цигани сега братя ли станахме
  • 56 Язе

    0 0 Отговор
    Не, че нещо, но почти целия елит на сегашна Русия е възпитан от соросоидни учебни заведения по програми на отворено общество. Не ви ли прави впечатление, че левичарите в ЕС са много близки със Сорос и Путин. Не ви ли прави впечатление почти еднаквите догми на Коминтерна и Глобализма и как и двете са за отмирането на дуржавата, нацията, семейството и т. н. Мислете с главите си не с телевизора и интернета си.
  • 57 ABCD

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "я па тоя":

    Като е земеделска какво значи - че продукцията се подарява ли или че килограм злато струва колкото милион овце? И от земеделие се печели, а тогава сме били със земеделие в сериозен обем. След освобождението може да е нямало злато, но са изплащани пари след това. Или смяташ, че през 1880 не са събирани данъци и никой не е виждал пари? Или че златните пари ги е нямало и се е работели с хартиени?