Last news in Fakti

3 Декември, 2020 10:00 9 998 45

Октай: Задкулисието спретна интервюто на Бойко за шкафчето и на Ахмед за розовите гащички

  • осман октай-
  • бойко борисов-
  • корупция-
  • мерки-
  • делян пеевски

Иван Гешев може да влезе в МС и да изведе Борисов с белезници, смята бившият зам.-председател на ДПС

Октай: Задкулисието спретна интервюто на Бойко за шкафчето и на Ахмед за розовите гащички - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Задкулисието стои зад интервюто на Борисов за парите и златото в шкафчето на спалнята му, и на Ахмед Доган за розовите гащички. Това каза пред "Фрог нюз" бившият зам.-председател на ДПС и политически анализатор Осман Октай. Ето какво разкри той:
- Г-н Октай, какъв прочит правите на интервюто на премиера Бойко Борисов пред "Франкфуртер алгемайне цайтунг", в което обясни как са се появили парите и златото в чекмеджето на спалнята му?

- Признанията на Борисов ме върнаха към 1995 г., когато във в. „Труд“ се появи едно отвратително интервю на тогавашния председател на ДПС Ахмед Доган, дадено пред Валерия Велева. В него той разказваше за розовите гащи на бившата си съпруга Айсехел Руфи. Сетих се за един епизод, когато Валерия ми се похвали в коларите на парламента, че Доган е дал убийствено интервю. И тогава попитах Доган за какво става дума, а той ми обясни, че е бил пиян и не помни. Решихме да откупим това интервю, но не успяхме, защото от „Труд“ обясниха, че не могат за нищо на света да изпуснат такъв скандал. Уточниха, че до ден-два след интервюто на Доган ще пуснат и позицията на Айсехел. Неслучайно тогава тя бе назначена за кореспондентка на същия вестник във Варна.

- С какво интервюто на Доган беше скандално, бихте ли припомнили?

- Доган обясняваше как Айсехел имала интимни отношения с жени и как не си перяла розовите гащички. Имаше казани много неприятни неща по нейн адрес, като оправдание за развода им. След това пуснаха и нейното интервю, което се оказа още по-отвратително. От него разбрахме, че Доган не става като мъж леглото. Откровенията бяха стигнали дори до подробности като презервативи, да речем. Беше наистина ужасно!

- Защо правите сравнение с интервюто на Борисов?

- Защото почеркът е един и същи. И той издава, че задкулисието стои зад всичко това. След като излязоха тези интервюта, отидох при Ахмед Доган и директно му казах, че е за убиване. Той взе да ми обяснява, че не помнел нищо. Оправдаваше се, че бил пиян и не знаел какви ги говори. Също като Бойко сега, дето се обяснява, че по телефона можел да си говори свободно. Доган ме попита как да излезе от тази ситуация.

Реших, че трябва да го скрием някъде, докато не измислим някой голям политически ход, който да замъгли скандала, за да не го питат за гащите. Доган ми призна, че при него са отишли Стоян Денчев, една от важните фигури на задкулисието, свързани с Москва, и Юнал Лютфи човекът на Бриго Аспарухов от Първо главно управление на ДС. Та тези двамата - Денчев и Лютфи му казали, че единственият начин да го измъкнат от скандала е да му организират среща с натовските посланици, на които да обясни, че казаното в интервюто, е измислено и става дума за политически удар.

Но Доган признал, че медията разполага със запис и че реално ги е говорил тези неща. Тогава те му предлагат друг вариант – да му организират в международните медии сериозни интервюта, за да обясни, че написаното не е вярно и е скалъпено.

- Сега разбираме защо правите връзка между действията на Доган и Борисов.

- Когато излезе интервюто на Борисов в германската медия, под емоция го прочетох няколко пъти. И си викам: „ Боже, почеркът е един и същи!“. Когато излязоха снимките с пачките и кюлчетата в чекмеджетата, те извадиха премиера от равновесие. Убеден съм, че неговото интервю в "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" е организирано от същите хора, които навремето посъветваха Ахмед. На Бойко му казват: „Ти се обясни пред Манфред Вебер, но това не се чу. Сега трябва да лансираш съвсем друга версия за шкафчето“.

Така съветниците сложиха Бойко директно на динена кора, защото интервюто го разобличава - той директно признава, че парите, златото и пистолета ги е имало, но видите ли пратена дама от КГБ му ги е сложила. С това признание българският премиер поставя в много тежка ситуация българските служби. Борисов прави признание, че има нужди, че му осигуряват жени и че е разпоредил те да не бъдат проверявани. НСО, обаче опроверга министър-председателя. Изводът от интервюто е, че Борисов сам се разобличи, като каза, че парите и кюлчетата ги е имало. Той признава за тях. Той знае коя е жената.

- Има много спекулации по тази тема. Защо не я назовава по име?

- Защото тези, които са му организирали снимките, го контролират. Защото пак те решават кога и какво да говори и да прави премиера. Нека да погледнем по-глобално. Същите тези хора не можаха да яхнат протестите. Те не успяха да утвърдят нов лидер-спасител. Сигурен съм, че пак те ще посочат на Борисов кога да са следващите парламентарни избори – дали март или юни. А дотогава още много пъти ще му слагат динени кори.

Виждате как го подхлъзнаха за Северна Македония – все едно изпълни програмата на Путин и на сърбите. За да обобщим, ще кажа, че всички усилия на задкулисието са насочени към разобличаване на Бойко Борисов и неговото последващо детрониране.

- В такъв случай, не беше ли по-добре премиерът да си хвърли оставката?

- Беше, но не му позволиха. Защото целта е той да бъде политически унищожен. Винаги така действат тези хора.

- Ако това е планът на задкулисието, то би трябвало те да са предвидили и следващите си ходове. Имате ли идея какви може да са те?

- Примерно Бойко остава министър-председател до изборите. След тяхното провеждане се сдобива с имунитет на народен представител. Той се отказва от депутатството и остава действащ министър-председател в оставка. Тогава няма да има имунитет. Оттук насетне си представете как задкулисието потрива ръце. Не е изключено БСП да спечелят пред ГЕРБ, дори и с малко. Сега си представете как хората на Иван Гешев влизат в МС и извеждат Борисов, само и само за да хвърлят на народа „жертва с пранги“. Разбира се, в момента подсилвам картината, но и други експерти не изключват да се стигне до подобен арест, особено след признанията на Борисов за пачките и кюлчетата в чекмеджето.

През това време президентът дава мандат на БСП. Намира се начин да се свали имунитета на Пеевски. И изведнъж няма да се учудя, ако всички започнат да се питат какво са правили „тези“ двамата зад гърба на Ахмед Доган?! Така се изчиства образа на Доган от мафиотския модел на управление. И той видите ли, не е знае нищо. При това положение се отваря пътят БСП да получи подкрепа от ДПС за следващо управление.

- Но Борисов, както се вижда от клиповете му във "Фейсбук", където и да отиде по страната, се къпе в народна любов. Не мислите ли, че това не е за пренебрегване?

- Това е другото активно мероприятие, което му скалъпва същото задкулисие. Неслучайно някой вкарва постоянно Бойко в районите на Велинград. Кой е господар в Пазарджишко и Велинградско?

- Знаем, че Делян Пеевски е народен представител от този регион.

- Така. И изведнъж Пеевски и Бойко играят заедно зад гърба на Ахмед. И той не ги знае тези работи.

- Не го вярвам. Вие допускате ли, че той не знае?

- Хахаха, не ми задавайте въпрос като Хекимян. Без знанието на Ахмед и задкулисието няма как да пр…е Делян Пеевски. Ние говорим за сценарии на СтоянДенчевци, БригоАспарухвовци, ЦветлинЙовчевци, бивши офицери на ДС, наследниците на „генералите“ –ЛубенГоцевци, Драшковци и т. н. Те дърпат конците. Те са стратегическия център на задкулисието. Тези хора ръководят тези модели. И те не изпускат управлението. Спомняте си през 1991-ва година - Филип Димитров не направи коалиция с Доган, но управляваха заедно. 1992-ра година по времето на Беров, ДПС нямаше коалиция с БСП, но управляваха заедно 2,5 г. ДПС с правителството на Орешарски също нямаха официална коалиция, но направиха общ независим министър-председател. Единственият начин да реализират управление и да спечелят хората на своя страна е този сценарии, за който ви разказах. Това задкулисие цели едно- мафиотският модел да продължи да управлява, а младите хора да не се връщат на площада. И още по-отчаяни да си заминат завинаги от България.

Интервю на Катя Илиева


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тия ни се подиграват яко

    41 14 Отговор
    само първото заглавие ме отказа да чета хахаха гешев ще арестувал бойко хахахаха все едно доган да осъди шиши хахахаха

    Коментиран от #20, #30

  • 2 Ще има възмездие

    10 49 Отговор
    Неверник нали Борисов ви изхфърли от власта как ще сте доволни
  • 3 name

    17 7 Отговор
    В парламента няма колари, а кулоари.

    Коментиран от #22

  • 4 Българка

    77 5 Отговор
    След 6 месеца мълчание за парите, пищова и златните кюлчета, Борисов по своя си начин реши да се оневини. Обаче забърка с простотията си още по-голяма каша. Освен, че потвърди достоверността на снимките, стана смешен, че красива дама като нарко муле разнася в чантата си напред-назад пари и злато и ги аранжира. Това би било смешно, ако не е потресаващо тъжно . Освен за корупция и пране на пари вождът с лекота се самообвини в използване на услуги за" задоволяване на човешките " му потребности. Значи е замесен и в проституция.Услугите/ проституцията в България е забранена
    Оставка, съд, затвор, пълна конфискация!
    Разследване на доходите , стандарта на живот и фирмите на агента на ДС Доган!!!!!!!!

    Коментиран от #31

  • 5 Миризлив пор

    34 7 Отговор
    Този е прав, компромата с чекмеджето струва много повече от колкото има в самото чекмедже а те са няколко, записите и те не малко пара. Просто въпроса е КОЙ има възможност и пари за да ги направи и употреби и как очаква да си избие инвестицията.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ЖОРО

    42 4 Отговор
    ТАЗИ ЖЕНА ДЕТО Е СНИМАЛА ТИКВОЧА ДАЛИ Е ЖИВА ???

    Коментиран от #17

  • 8 Дед Мороз

    6 3 Отговор
    Грог нюз стига ли толкова
  • 9 аз съм Веска

    15 6 Отговор
    ГОСПОДИН ОКТАЙ,МОЖЕ И ДА СТЕ 1000 % ПРАВ ,НО Е НЕПОНЯТНО , ЗАЩО ТОВА ЗАДКУЛИСИЕ, КОЕТО ТВЪРДИТЕ ,ЧЕ ПОЗНАВАТЕ ДОБРЕ, ЩЕ НАЛАГА ТАКЪВ МОДЕЛ ЗА УПРАВЛЕНИЕ . ЗА ВСИЧКИ Е ВИДНО ,ЧЕ ТЕЗИ МРЪСНИ СКАНДАЛИ НИ ИЗЛАГАТ ДО СТЕПЕН, ИНВЕСТИТОРИТЕ ДА БЯГАТ , МЛАДИТЕ ДА НАПУСКАТ БГ , ЦЯЛАТА СИСТЕМА НА УПРАВЛЕНИЕ , ДА Е ЕДИН НЕСКОНЧАЕМ ПРОВАЛ ,КОРУПЦИЯТА ДА Е МИЗАНСЦЕН НА ВСЕКИ БИЗНЕС ...
    СЕГА СИ ЗАПИСАХ ИМЕНАТА НА ВСИЧКИ ,КОИТО ИЗБРОИХТЕ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО , И ЩЕ ГИ ПРЕДАМ НА БОГОМИЛИТЕ . ТЕ ЩЕ ГИ ПРОВЕРЯТ , И ЩЕ ИМ РЕШАТ СЪДБАТА . ГОРКО ИМ , АКО НАИСТИНА СА ВЪРШИЛИ ТАКИВА НЕЩА .

    Коментиран от #24, #36

  • 10 име

    6 15 Отговор
    октай, заложи това в някой букмейкърски пункт 100 000 лв . тогава ще ти повярвам на експертизата.
  • 11 Бацо

    7 3 Отговор
    Имаш ли пачки ся или не
  • 12 м сд вс с

    10 32 Отговор
    Абсолютни безмислици.
    Хем КГБ командва борисов, хем пак те му подлагат динени кори, хем пак него ще оставят да управлява. Хем те му дават пачките от години, хем сега пък го снимат....
    Изобщо, тоя, Октай го имах за по-умен , а се оказа, че и той като Бойко.
  • 13 Стойко

    32 4 Отговор
    Същото това задкулисие обрече прocтaka Буда на заколение. Подтикна го силово да захранва бизнесите в полза на същото това задкулисие и го сложи за пушечно месо. Хиляди граждани чакат да бъде изритан от властта и да остане без държавна охрана. Не само Васил Божков и братя Бобокови които имаха легален международен бизнес като ПРИСТА ОЙЛ и МОНБАТ а и стотици хорица от дребния и среден бизнес. Изход за Буда вече не съществува .
  • 14 ЪРП

    12 15 Отговор
    ПЪЪЪЛНИ ПРОСТОТИИ ПЛЯМПА ТОЗИ ОКТАЙ!!!!

    ГОСПОДАРИТЕ НА ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕКА СА ДРУГИ И СА ОТТАТЪК ГОЛЯМАТА ЛОКВА!!!.....НО ТОЙ Е ТОТАЛНО ЗАВИСИМ И ОТ ВСИЧКИ ДРУГИ РЕГИОНАЛНИ ИГРАЧИ!

    ЧЕКМЕДЖЕГЕРБЕРАСОПИТЕКА Е ТОЛКОВА ЖАЛЪК ЕГОЦЕНТРИК ,ЧЕ СЪМ 1000% УБЕДЕН ,ЧЕ ТОЙ ЛИЧНО Е СЛОЖИЛ ПАЧКИТЕ, КЮЛЧЕТАТА И ПАТЛАКА В НОЩНОТО СИ ШКАФЧЕ, ДА СЕ ИЗФУКА С ТЯХ НА ЕЛИТНАТА ПРОСТИТУТКА, КОЯТО СЕ МЪЧИ НАД ТУЛОВИЩЕТО МУ!!!!!!!!!!
  • 15 ЪРП

    17 2 Отговор
    .............СЛАВИ ДОРИ ГО ИЗПЯ В "НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА"........."ТАКИВА дЖУРНАЛИСТКИ САМО ДА ИСКАТЕ..,ОЩЕ НЕ Е ВЛЯЗЛА В жИПА И ВЕЧЕ СВАЛЯ МУ ЦИПА"......!!!!!!.....
    ...А, ЕДНА ОТ СВИСЧКИТЕ СЕ Е УСМЕЛИЛА И ДА НАЩРАКА НОЩНОТО МУ ШКАФЧЕ........!!!
  • 16 ключаря

    5 1 Отговор
    Алоооооооооо, научете БЪЛГАРСКИЯ! Пише се неин, а не неЙн.
    Стига - не мога да повярвам!
  • 17 ЩО? искаш

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "ЖОРО":

    Да са ВИДИТИ ЛИ?!?!?!
  • 18 наблюдател

    0 19 Отговор
    Да си върнем монархията.Стига задкулисие.
  • 19 Кой68

    9 8 Отговор
    Колко добре е запознат !!Този човек си мисля че е видимата страна на задкулисието.Невиждам как ще знаеш нещо и ще го обясняваш,ако не си в играта/кухнята/.Появява се в определени моменти!
  • 20 Трябваше да прочетеш всичко.

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "тия ни се подиграват яко":

    За да знаеш и да си направиш сам изводите. И да помниш
  • 21 Бай Ганьо

    19 0 Отговор
    Само едно ми е ясно. Жална ни майкаа!
  • 22 Чичо Тони

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "name":

    Има, има-а. Има и колари и кулоари.
  • 23 безспорно

    21 1 Отговор
    както винаги октай е убийствено точен!
  • 24 Вируслав

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "аз съм Веска":

    Ако четете повече, гледате повечко филми - игрални, документални и др. може би ще започнете да навръзвате някаква верига. Да, по Ваше му, но 100 %, че ще съдържа голяма доза истина: сещам се за израза "тече тотална разпродажба" (на държавата) и обяснението му, от "Умирай трудно" 4. Май в България точно това се извършва. Под зоркият спящ поглед на народа!
  • 25 РЪМПЕЗИ

    20 3 Отговор
    ОКТАЙ Е НАЙ ДОБРИЯ АНАЛИЗАТОР....ДОБРЕ СИ ПОДРЕЖДА МИСЛИТЕ И ЗАТОВА Е ДОБРЕ РАЗБРАН...РЯДКО СА КАТО НЕГО....
  • 26 Умен по цялата глава

    4 18 Отговор
    Очевадно с Интервюто Бойко ни пуска по Пързалката и никой не му повярва.Прикрива извършителката....Има само една до него,която прилича на Отражението в клипа,баща й е бившо ченге на работа като Охрана при Божков и която Борисов отстрани от работа при него ....Тя има неограничен достъп до Борисов навсякъде поради служебните си задължения при него.....И телефона с който снима явно е Хакнат,както хакнаха в Облака Кадри от камерата на Божков с Мая Манолова в офиса му....Дори и да има Пачки с евро и злато - негови са си...Та той е от 20 години в държавната Администрация и едва ли живее със заеми...И пистолета си е негов - всяко ченге има Лично оръжие Доживот.....Пак ще спечели Изборите и тогава жална им майка на Постановчиците на всичко това с чекмеджето....
  • 27 гост

    17 0 Отговор
    добър анализ, участник съм в събитията от преди 30 г. ще излезете прав г-н Октай, но това задкулисие ще трябва да се изрине един ден , иначе ще последва външна намеса за да ги спре защотпо тези хора заплашват устоите и принципите на Ес .

    Коментиран от #28

  • 28 Другия с коня

    5 11 Отговор

    До коментар #27 от "гост":

    И кое е това Задкулисие...Не става ясно...Мъгла...Октай спомена ли десетте Олигарха в ареста и двамата избягали....Те си стоят кротко в ареста с милиарди откраднати и не правят Нищо да махнат Главния Прокурор,който ги накисна и да сложат пак Тяхната Партия БСП на власт....Ми нали Протестите бяха точно срещу Главния Прокурор и Бойко и ГЕРБ.Щото Арабаджиеви ги хванаха в Испания.В къщата на дясната ръка на Брендо - Жоро Шопа залял цяла България с цигари без бандерол и Наркотици,ама те не са Задкулисие...Изобщо....Октай,що ни хвърляш по Тъча...За Канарчета ни взехте...
  • 29 Нашата дълбока държава

    7 0 Отговор
    по-дълбока от американската.
  • 30 Браво Октай

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "тия ни се подиграват яко":

    Чудя се как ще коментираш темата, ако не знаеш за какво говорим????????
    Октай, каза доста истини, и нищо чудно за да оцелее ,Доган да ги пожертва , те и без това са и двамата пътници и някакво политическо бъдеще не вярвам да кроят.
    Единствено и само отърваване на затвора!
  • 31 Селянин

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българка":

    Как-то разбрах доган е свършил ако и борисов така свърши ще има още два мандата на герб /толкова ще му е силата/ трябва да траете това са около 10 год тои и доган в една статия на октаи щеше да маха пеевски а още си другаруват
  • 32 3333

    10 1 Отговор
    Октай най добрия анализатор в БГ.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 МИШО

    2 6 Отговор
    ОСМАНЕ ТИ ВРАЧКА ЛИ СИ! ЩОТО НИЩО НЕ ПОЗНАВАШ! САМО ЕДНО И СЪЩО И НИЩО!
  • 35 АХМЕД

    3 6 Отговор
    Октай е страшен илюзионист, ейййййй остаря и от как го ограби бившата му изкука горкия!
  • 36 ТОЧКАТА

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "аз съм Веска":

    БЕ и аз много време се чудех ЗАЩО ИСКАТ ДА СМЕ ЗЛЕ!!!!!?????Абсурдно е да мислим,че големият брат не знае!!!!!И НЕ ДИРИЖИРА!!!!А отговорът е ,,УМНОТО СМЕТИЩЕ,,,,концепция на ,,световният ред,,,..Още повече че знаят че сме русофили,ЗАЩОТО Русия е НАШЕ ДЕТЕ!!!!!!А ТЯ е ВРАГЪТ!!!!!

    Коментиран от #42

  • 37 Исмет чатал

    5 5 Отговор
    Октайчо е ДС, злобеее що не е на яслата!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Фактъ

    6 2 Отговор
    Октай изкарва пари с празни приказки . Само спомените му докато беше в политическата игра са реални . Прогнозите му са плямпане на посоки .
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Окти и глупости

    3 4 Отговор
    Дрънканици на изтъркания Октай пред Фрог.Пак са го изровили от амбалажа!Какво е признавал ,нищо!Каза,че не би държал пари е чекмедже,след като има сейф.То ясно че е компромат и то да се чудиш на морала на богатите,да пусне жена си в чуждо легло.Залога е висок,но не върши работа.
  • 42 Хаджи Хаджи Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "ТОЧКАТА":

    А Турция защо я пропускаш! Тя има повече интерес ние да нямаме силна икономика и политика! Все руснаците са ти виновни!
  • 43 Енигма

    0 0 Отговор
    На това му казват бандитска хоризонти и не се вижда хоризонта
  • 44 Майн Кампф

    3 1 Отговор
    Че то самото така наречено "интервю" на Октай , си е част от едно голямо активно мероприятийце , сретнато от чевените утрепки под прикритие на демокротчета ......
  • 45 йокин

    0 0 Отговор
    От заглавието,надолу,не чета,ЗА МОЖЕНЕ,МОЖЕ,НООООООООООООООООООООООООООООООО,ДАЛИ ЩЕ ИСКА.