Last news in Fakti

12 Декември, 2020 19:00 22 201 67

Операцията с вируса и прекрояването на политическата карта на света

  • политическа карта-
  • ядрена война-
  • стратегическо командване

Страхът от ядрената война съществува повече от половин век

Операцията с вируса и прекрояването на политическата карта на света - 1
Снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Доц. д-р Гергин Гергинов

Страхът от ядрената война, шумът около налаганите санкции и информационното цунами са само параван за развръщане на операцията с вируса. Той ще срине промишленото производство, ще провали образованието, ще затормози здравеопазването, ще увеличи безработицата, ще увеличи бедността и като резултат ще доведе до социални вълнения.

Ако всичко това стане реалност, тогава вече ще може да започне осъществяване на глобалната цел - преустройване на икономиката на базата на шестия модел на промишлено производство, основаващ се на наслагване на материал /пример, 3D принтер/, а не на отнемане /студена обработка/ както е сега, на пълна автоматизация и роботизация с мащабно освобождаване на работна ръка и, като следствие, прекрояване на политическата карта на света.

На 18 октомври 2020 г. Стратегическото командване на САЩ започна планово учение с тенденциозно наименование Global Thunder-2020. Целта е отработване на ядрен удар по противника с крилати ракети с голяма далекобойност, изстрелвани от стратегически бомбардировачи (два В-52Н Stratofortress и два B-2А Spirit) над територията на Полша. Те излитат от авиобазата в Южна Дакота и на рубежа за изстрелване на ракетите действат синхронно с още два В-52Н, излетели от английска територия. В хода на учението се имитира нанасяне на ядрени удари по Калининград и Севастопол, доближавайки се до 30-50 км от границата на въздушното пространство на Крим.

На 9 декември 2020 г. Русия също проведе планово учение на стратегическата си ракетно-ядрена триада Гром-2020 с цел проверка на готовността ѝ за бойно използване, а също и надеждното функциониране на системата за нейното бойно управление. Бяха приведени в бойна готовност трите компонента на триадата – земен, морски и въздушен. В съобщението за проведеното учение не се уточнява замисъла за него, т.е. дали това е ответен, ответно-срещен или изпреварващ удар, което само по себе си е показателно.

Показателен е и фактът, че то се ръководи от Върховния главнокомандващ въоръжените сили, президента Владимир Путин, като не се уточнява от какъв команден пункт учението е ръководено – от стационарен или въздушен и дали командите за старт на ракетите са подадени от стационарната система за управление или от „ядреното куфарче” на Върховния главнокомандващ.

По време на учението се изстрелва МБР РС-24 Ярс от полигона Плесецк до цел на полигона Кура, Камчатка. От морския компонент участие взема ракетоносец Карелия (проект 667БДРМ Дельфин), която от Баренцоно море изстрелва балистична ракета Р-29РМУ2 Синева по цел на същия полигон. Активирани са и два стратегически бомбардировача Ту-160 Белият лебед и Ту-95МС, излетяли съответно от авиобаза Енгелс, близо до Саратов, и от Украинка, Амурска област. От тях стартират, по всяка вероятност, съответно неядрени крилати ракети Х-101 и Х-555 по цели на полигона Пембой, Република Коми.

Посочената информация показва пространствения обхват на учението и използваните ракетни системи, чийто възможности не се привеждат, защото вече са добре известни. Проведеното учение е по-скромно от миналогодишния Гром-2019, при който бяха активирани части на ВВС, ВМС и Сухопътните войски и бяха изстреляни 16 балистични и крилати ракети.

Тези учения, провеждани от двете велики ракетно-ядрени сили, имат за цел, освен да проверят боеготовността на триадите,

да демонстрират сила не само пред евентуалния противник, но и пред цялата световна общественост.

Известно е, че с наличните ядрени заряди една от страните, с един изпреварващ удар, нанасяйки го по „контрасиловия метод”, ще може да унищожи изцяло основните ударни средства на противника и по-голямата част от спомагателните елементи, като командни пунктове, свързочни възли и др.п. Предполага се, че в този случай противникът няма да може да осъществи дори ограничен ответен удар, т.е. ядрената война може да бъде спечелена.

В този аспект тревожен е фактът, че САЩ през последните години отказват да потвърдят принципа, залегнал в декларацията от 1985 г. между двете страни, според който в ядрената война не може да има победители и поради това тя никога не трябва да бъде започвана.

Значи ли това, че в САЩ допускат, че ядрената война вече е възможна и може да бъде спечелена? Според мен не. В САЩ много добре знаят какво ще им се случи дори при нанасяне на изпреварващ удар. Защо?

При днешните възможности на системите за ранно откриване на изстреляни ракети, които имат и двете страни, нападнатата страна своевременно ще открие и подготовката, и началото на удара, поради което ще има възможност да отговори с ответно-срещен удар.

Освен това, сигурно е, че нападнатата страна ще използва своята триада по „контраценностния метод”, т.е. ще нанесе удар по крупните населени места и промишлени центрове. Това е напълно възможно, защото вече няма цели за контрасилов удар и защото в системата за управление на ракетите са заложени координатите на всички обекти за поразяване и преминаване от един вариант към друг става автоматизирано и за минути. При контраценностен удар ще загине голяма част от населението, което е неприемливо и което именно е сдържащия фактор за незапочване на ядрена война.

Възниква въпросът: посочените по-горе цели изчерпват ли истинските причини за провеждане на такива учения с ракетно-ядрените триади?

Навярно не. Тогава може ли да се допусне, че страхът на хората от ядрената война, а не самата ядрена война, е едно от средствата за постигане на някаква глобална цел? Възможно е, но само този страх не е достатъчен, трябват и други в комбинация с него. Например, постоянно поддържане на политическо напрежение чрез всевъзможни санкции и информационно противопоставяне.

Страхът от ядрената война съществува повече от половин век, вече десетилетие се налагат санкции и една след друга се провеждат ожесточени информационни операции, но те не създават необходимите условия за постигане на глобалната цел.

Значи трябва и друго средство, по-мащабно и по-въздействащо. През март тази година то бе пуснато в ход – това е вирусът.

Излиза, че страхът от ядрената война, шумът около налаганите санкции и информационното цунами са само параван за развръщане на операцията с вируса. Той ще срине промишленото производство, ще провали образованието, ще затормози здравеопазването, ще увеличи безработицата, ще увеличи бедността и като резултат ще доведе до социални вълнения.

Ако всичко това стане реалност, тогава вече ще може да започне осъществяване на глобалната цел - преустройване на икономиката на базата на шестия модел на промишлено производство, основаващ се на наслагване на материал (пример, 3D принтер), а не на отнемане (студена обработка), както е сега, на пълна автоматизация и роботизация с мащабно освобождаване на работна ръка и, като следствие, прекрояване на политическата карта на света.

В чия полза ще бъде нейното реализиране, аз точно не зная, но във всички случаи няма да бъде за доброто на обикновения човек.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 194 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    188 13 Отговор
    До март втора вълна.От март до септември трета.Есента четвърта.И така нататък.Кога да правим избори?

    Коментиран от #12, #47, #67

  • 2 Жоро

    51 183 Отговор
    Напълно излишна статия

    Коментиран от #14, #16

  • 3 !!!?

    53 101 Отговор
    Всеки от своята камбанария - Нострадамовци колкото искаш !!!?
  • 4 Диверсант

    116 26 Отговор
    Ей тоя еврогейски сайт най после да публикува нещо смислено.... Ама то пък не е писано от дежурните
  • 5 Hoho Boho

    95 9 Отговор
    Има малко и други ядове.
    Само човешкият труд може да бъде експлоатиран,
    а както вървят нещата, умните машини ще заменят човека
    във всички дейности..

    Тогава кого ще експлоатират?

    Коментиран от #7, #19, #29

  • 6 Doko

    167 16 Отговор
    Нищо чудно, достатъчно е да се изброят няколко важни неща: вирусът се появи в най-големия кредитор, противник (идеологически, геополитически) на САЩ. Ама той щял да стигне и там!? Че какво от това, този, който го е създал не се впечатлява от няколко милиона жертви. Американците сринаха собствения си търговски център без да им мигне окото и погребаха 3000 души. 2) Бил Гейтс постоянно коментира кога приключва тази и започва следващата пандемия. В роднински връзки е с Пфайзер, разполага с власт и пари, даже има патент за вирус. Следствената връзка е повече от ясна. 3) Намаляване на населението. Съвременен прочит на геноцид и нацизъм. Няма да ми стигне мястото да напиша всичко....
  • 7 Дельо Хайдутин

    116 5 Отговор

    До коментар #5 от "Hoho Boho":

    Хората стават излишни.Като не може с война,с болести.

    Коментиран от #10

  • 8 Четник

    101 7 Отговор
    Донякъде сте прав,господине.Но,...една глобална ядрена война между държавите ще разруши света в сегашния му вид ,възтановяването на който ще бъде скъп и продължителен процес.И....се пуска вирусът,който поразява живата сила на противника както във военен така и в икономически план.Друг е въпросът дали САЩ са си нацепили възможностите и ще се пробват и с гореща война,при която България ще бъде остъклена още в първият етап.

    Коментиран от #20

  • 9 Чичо Колт

    26 45 Отговор
    Ако погледнем днешната ситуация, то Китай е държавата, откъдето започна всичко и която е най-малко зза сегната от всички големи.
    При всяко престъпление един от първите въпроси е "Кой има сметка от това" и в случая, поне за момента, много ясно се вижда кой има сметка.
  • 10 Пръц

    92 9 Отговор

    До коментар #7 от "Дельо Хайдутин":

    Не,хората станаха независими от политиците и едрият капитал.Целта е ,да се затрие средната класа и малък бизнес с послушни биороботи бачкащи за оцеляването си.Светът ще бъде един голям концлагер в стил 1984 на Оруел.Прочетете книгата,много е актуална.
  • 11 ужас

    79 11 Отговор
    Американският дълг е по страшен от вируса. Решението е само 1-война, и то голяма.

    Коментиран от #18

  • 12 розово

    75 11 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Бойко нощния бандит":

    Който има ум може да разбере статията Аз и давам най високата оценка.Не виждам връзка на коментара със статията. Навежда ме на мисълта че е платен коментиращ.
  • 13 Европейски сили

    80 10 Отговор
    Браво за анализа на полковник доц. Гергинов, независимо от възрастта му!
  • 14 Доцент Мангъров

    78 17 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Напълно съм съгласен с теб, че статията е напълно безмислена, но с уточнение ,че е е без смисъл само за такива плоски мозъци, като твоя.

    Коментиран от #17

  • 15 Цветеслава Гълъбова

    22 82 Отговор
    В този смешен пасквил един ментално повреден индивид е разгърнал болното си съзнание...Досега само ядрените сили не бяха обвързвани с вируса. Чувам гласове от "Гласове". Преглед сега!
  • 16 Пенев

    18 55 Отговор

    До коментар #2 от "Жоро":

    Съгласен. Творение на болен мозък...
  • 17 Величко

    15 47 Отговор

    До коментар #14 от "Доцент Мангъров":

    Само по ника ти разбирам, че си от умствено по-изостаналата част на Ганюстан...

    Коментиран от #66

  • 18 В Голяма грешка си

    48 5 Отговор

    До коментар #11 от "ужас":

    Дьлга на Ам. Правителство е кьм Фед. Резерв който е частен. Дялове от този дьлг е откулен от чайниците и други но в крайна сметка парите са ФЕД. Банк оф ингланд и Дойче банк са чстни и работят на сьщия принцип. Войните на времето са били за територии и пари. Сега след 1913 от както е пуснат ФЕД пари има бол ис тях контролират правителства и дьржави така че войни за територии няма да има. Те гонят тоталната зависимост на всеки индивид вече след като всиииичко друго са постигнали. С уважение Махмуд.
  • 19 Японеца

    49 6 Отговор

    До коментар #5 от "Hoho Boho":

    И на кого ще продават, като сме бедняци? Целта е друга, намаля е на популацията! Ясно и откровено пропагндирано от бил и мелинда гейо!
  • 20 Посетител

    31 3 Отговор

    До коментар #8 от "Четник":

    ...се пуска вирусът,който поразява живата сила на противника... - така навремето описваха неутронните бомби в часовете по Военно обучение: "Атомното оръжие поразява както живата сила, така и материалната част - техника, сгради, комуникации на противника, докато неутронното поразява само живата сила а запазва материалната част..."
  • 21 Hoho Boho

    70 6 Отговор
    Страхът и психозата, която се създава около вируса,
    ще унищожи икономиките, а не самият той.
    Това е вирус като всеки друг, с който се е срещало човечеството
    и не е по-различен по смъртност от останалите вируси.
    /това е лесно проверимо от статистиките/

    Останалите вируси до сега не бяха ставали причина целия свят да блокира, нали?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Доц Гергинов Маниполатор си!!

    16 50 Отговор
    Впрегна КВ 19 и Ядрена война в една каруца, кой ти поръча да насаждаш допълнително страхове в хората?? Поръчка е!!!!

    Коментиран от #26

  • 25 SSsss

    84 15 Отговор
    Вовата трябва да пусне първи ракетите и да направи острова и северна америка лунен радиоактивен пейзаш-В противен случай,империята на злото и папагалите от острова винаги ще са заплаха.Всички държави,които са разположили американски ядрени ракети,трябва да се унищожат.Играта с вируса ще придобие съвсем друг характер.Най големите в сета като численост държави Китай и Индия,няма да използват ГМО ваксина а Руската Спутник.Израел и Русия,и умната Унгария са другите три държави,които няма да бъдат ваксинирани с ГМО и планът на Милиардерите от остров Давос не успя.Ще унищожат половината население и цяла Европа,но истинската заплаха остава.Нищо чудно,след нова година истерията с Ковид 19 да замре и да няма ваксинация.Трудно е да се гадае,но вируса е създаден в лаборартория,а не идва от прилепи,както се мъчат да ни убеждават.2009 година е била според германски журналист генерална репетиция.Свинския грип,беше наистина смъртоносен,и всеки заразил се от него умираше на 100 % и изведнаж изчезна,без терор,без маски,без затваряне на заразение,без обявяване на пандемия.Ковид 19 не е смъртоносен а само създава предпоставка за терор над цялото население на човечеството.Това е и целта......какво следва,можем само да гадаем,но нищо добро не ни чака докато съществува империята на злото САЩ.

    Коментиран от #31

  • 26 XXXXX

    26 3 Отговор

    До коментар #24 от "Доц Гергинов Маниполатор си!!":

    Е той не е виновен че ти си от серията тъъпи.
  • 27 ТОЧКАТА

    6 6 Отговор
    много познава,сигурно се разходил и до каменните скрижали в джорджия...
  • 28 Вълко Червенков

    12 84 Отговор
    Велика Америка ще изчегърта Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина от картата на Света.Няма друг избор,независимо че основната цел е Китай.Не може да си позволи да ги остави тези михлюзи да ударят САЩ в гръб.Американската воена доктрина отдавна предвижда,че американците ще водят глобална война на два основни и няколко второстепени фронта.А този тъп русофилистичен паразит,може да си завре "анализа" отзад.

    Коментиран от #56

  • 29 Д. Петров

    13 38 Отговор

    До коментар #5 от "Hoho Boho":

    Много кумунизите тука брей! Глей колко червени плюски са ти турнали!?
    :"умните машини ще заменят човека във всички дейности.. Тогава кого ще експлоатират?" Я обясни сега, защо трябва някой да бъде експлоатиран, когато машините вършат всичко!? Само потребителите трябва да намалеят. Пенсии, недъгави, трайно болни, а със следващата модификация и черни и обратни.. И глупави - неспособните да си произведат собствена ваксина, ще поемат такава с генетични изменения за безплодие... Само жълтите са проблем! При население един млад., машините ще работят за всички и ще си свиркат! Няма ГМО, парников ефект......

    Коментиран от #30

  • 30 Hoho Boho

    31 7 Отговор

    До коментар #29 от "Д. Петров":

    "Само потребителите трябва да намалеят. Пенсии, недъгави, трайно болни, а със следващата модификация и черни и обратни.."

    Това ми хареса.
    Само ти ще останеш на този свят.
    И никой няма да те експлоатира.

    А пък умните машини ще те хранят
    понеже ти си безценен и те имат мотивация да го правят.

    Една забележка.
    Не одухотворявайте "умните машини"
    Пример:
    Не може да кажете - компютърът ми умря или колата ми е болна..
  • 31 Истината

    32 2 Отговор

    До коментар #25 от "SSsss":

    Да наистина свинския грип беше ужасен. На 22.11.2009г. ме заболя гърлото, на следващия ден изпитах много силно главоболие, на третия ден имах много силни ставни и мускулни болки и когато си лягах вечерта си казах, че на другата сутрин няма да мога да стана от леглото. Но стана чудо сънувах ГОСПОД да ми отчупва парче хляб и когато го изядох си стреснах и събудих, при което веднага забелязах, че съм почти напълно излекуван. После разбрах думите записани от пророк Исая . В Неговите рани ние се изцелихме и думите на Исус - като взе хляба благослови, разчупи и като го даде на Апостолите каза Вземете яжте това е моето тяло, Който яде моето тяло има живот в себе си.
  • 32 оня с коня

    32 4 Отговор
    Статията е сравнително Добър Анализ на Реалността и противопоставянето на Великите сили ,които с Дрънкане на оръжия се стремят към ПОЛИТИЧЕСКО НАДМОЖИЕ.В края Авторът стига до извода че в крайна сметка Вирусната Атака ПРЕВЪЗХОЖДА Ядрената по Обясними причини като Последиците са ясно изброени в материала.Само ЕДНО,но РЕШАВАЩО нещо пропуска Доцентът и то е СПЕШНОТО РАЗРАБОТВАНЕ на Ваксина,в което участват почти всички Държави.Така че да не бърза Авторът да прекроява Света,все едно Пандемията е Фатална за Световния Строй.Има обаче и друг Проблем в случая - че Който е казал "А",ще каже и "Б",т.е. Силите които са пуснали в Действие Ковид 19,няма да се поколебаят да пуснат и 20,и 21...т.е. Светът ще стане Вечнотърсещ Ваксини,докато накрая ...дойдат Извънземните и оправят работата.:)

    Коментиран от #33, #58

  • 33 Hoho Boho

    6 6 Отговор

    До коментар #32 от "оня с коня":

    Казваш:
    1/"Само ЕДНО,но РЕШАВАЩО нещо пропуска Доцентът и то е СПЕШНОТО РАЗРАБОТВАНЕ на Ваксина,в което участват почти всички Държави."
    2/"Силите които са пуснали в Действие Ковид 19,няма да се поколебаят да пуснат и 20,и 21...т.е. Светът ще стане Вечнотърсещ Ваксини"
    Нещо май сам си противоречиш...
    Може и да бъркам

    Коментиран от #34

  • 34 оня с коня

    5 5 Отговор

    До коментар #33 от "Hoho Boho":

    Точка Първа е Реалността в момента.Точка Втора е само Предполагаем БЪДЕЩ вариант който изобщо не е задължително да се случи.
  • 35 Доц. ГЕРГИНОВ Скрийсе някъде, започва

    17 23 Отговор
    Ядрена война и една Ракета ще ти падне на главата проста!! Доценти, доктори, купени дипломи, смешни, жалки хора с фалшиви научни титли!! Разскарай се!!!!
  • 36 Daddy Cool

    13 5 Отговор
    Не виждам особена връзка между дрънкането на ядрено оръжие, санкциите, информационната война (част от хибридната такава) и вируса. Пандемията ще доведе до известни промени, които със сигурност ще са част от някакъв бъдещ нов модел, докато останалите са елементи от разпределение на сфери на влияние в света и нямат нищо общо с нова икономика, нови обществено-икономически отношения и т.н.
    По отношение на новата икономика - технологичната революция е перманента още от 19 век, когато машините започнаха да навлизат масово в производството. И тогава е имало опасения, че много хора ще станат излишни, но нищо такова не се е случило. Просто едни професии изчезват и на тяхно място идват други.
    По отношение на намаляването на населението на земята - използването на вируси и ваксини е възможно най-глупавото решение, по простата причина, че то засяга не този, който трябва. Главните виновници за пренаселването на земята - Китай, Индия, Югоизточна Азия, Африка, на практика няма да бъдат засегнати кой знае колко докато това би ударило много здраво по Европа, Америка, Австралия и силно развитите азиатски страни. Кой би намалил населението, като унищожи цвета му, който е носител на науката, културата, прогреса, производството и в крайна сметка държи човечеството.
  • 37 43р4ртр

    22 3 Отговор
    Човечеството е преживяло доста войни. До сега винаги се е знаело кой е врагът. В момента Човечеството е отново във война. Тоя път войната е срещу почи цялото човечество и се води от другата част на същото човечестово. Не се знае кои са тия хора и колко са на брой, но не са повече от 2-3000 човека.
    Капитализмът изтощо ресурсите на планетата, а без ресурси, няма да има живот. Свръх-богатите разбраха, че парите в крайна сметка няма да им помогнат, когато няма какво да купят с тях и решиха, че сега, докато парите струвт нещо е добре да посъкратят броя на оцете, за да има фураж за по-дълго. Да си оставят малко на брой но баш-овце, за да има все пак кой да им слугува.
    Е тва е истината за мен.

    Коментиран от #38

  • 38 Чичо Колт

    12 8 Отговор

    До коментар #37 от "43р4ртр":

    Ами да съкратят непродуктивната част от населението - в Африка, Индия, Югоизточна Азия, дори в континентален Китай, където все още са в 19в. Те се плодят като зайци.
    Защо унищожажават най-интелигентната част на човечеството в Европа и Америка, където се раждат науката, изкуството, културата, технологиите. Те са двигателя на човечеството и без тях кой движи света напред? Черните от бантустаните ли?!?!

    Коментиран от #42, #43

  • 39 Матей

    18 0 Отговор
    Русия е добре подготвена за конвенционална война и за ядрена,но сегашната подла военна кампания с ко-виртуалис ги свари неподготвени.Това е продиктувано преди всичко от недостатъци или зависимости на висшето ръководство,да приемат ковид-залъгалката за чиста монета и да си поразят сами икономиката и населението с мизерия.Верно,направиха си ваксина,която си е едно модифицирано тамифлу,тъй като и ковид е всъщност сезонен грип.Модела вероятно ще се повтори Бил-гейовци се заканиха да пуснат нови вируси,това е психо-биологическа война,на който не му издържат нервите,забива колене в земята и почва да се моли на сатаната,продава си душата и осъмна с нашийник.
  • 40 Анонимен

    3 1 Отговор
    Всеки кой как му изнася. 10000 човека и мненията им толкова. Важното е да не се стресирате. Много умряха, кой че не може да пие, други от глад, трети. Споко
    Както пък един историк.. Целта им било в България да останат 4 милиона. А Симеонов кво каза, ще останат да живеят тук, качествени хора. Трети в хибридна война, а личната.. Ще се разбере, но по късно. Ако сме живи. Концлагер. Само няма ги камъните и камшиците, нищо, че децата им са в НС. Освен да продължи томето делото на баща си и всички там горе, бедни ногато, крадци и всвкакви. Стройте подземни буннери... Не знаехме, че днес ще ни занимавате с 3 война. От х зная, че в града е имсло бункери, но Гражданска Защита или Отбрана беше да ги скрие нашите 240. В бункерите и като свърши хихи да бъде България, със симката и др семчести хора хихи
  • 41 Лъчо

    8 4 Отговор
    Само глупак може да вярва на подобни приказки-просто перчене.Нали дъждовете,теченията водни и въздушни ще прецакат по голямата част от земята,флората,фауната и водата за нула време в дългогодишен план.Да не говорим че подобни явления могат да доведат до обезлесяване и прецакване на ледените шапки които да доведат до промяна на движението на ветровете и да станат непредвидими.Все едно да се самозастрелят и вместо да се радват на богатствата и властта да се заровят като мишки в бункери за десетки години.Не напразно подобни ключове не се държат само от един човек и имат куп защити които да ги предпазят от избухване.

    Коментиран от #44

  • 42 Лъчо

    17 1 Отговор

    До коментар #38 от "Чичо Колт":

    Непродуктивната част от населението е в Европа и САЩ ,ония бачкат като волове за купичка ориз или стотинки и са изпълнителни и безукорни спрямо властта!

    Коментиран от #49

  • 43 34еде3ед

    20 2 Отговор

    До коментар #38 от "Чичо Колт":

    Защото на ТЯХ не им трябват умни хора, а безропотни роби. Умният човек си знае цената и си я иска. Умният ще види, че е жестоко експолатиран и подтиснат и ще се организира за бунт. Простият си знае, че е прост и му стига купичка с оризец, а той е доволен. Докато интелигентният ще иска и нещо вкусно, нещо разнообразно. Понеже храненето на интелигентният е нещо повече от просто зареждане на батериите за следващият ден.
    Не знам. Дано не съм прав, но всичко на мен ми се струва, че е точното ака както го описах в предният си пост. Инак няма логика в световен мащаб да се прави тая истерия коронавироус. Все едно са си плюли в устата. Нито Путин роптае, нито Тръмп, Си Дзи Пин и прочее.

    Коментиран от #50, #64

  • 44 34лрелрл32

    21 1 Отговор

    До коментар #41 от "Лъчо":

    Лъчо, ти виждаш ли какви откровени дебили ни управляват?! Тръмп си е чисто и просто един селски гашник с манталитет на Хр. Стоичков. Меркел си е чиста кукла на конци. Инак според тен нормално ли е да наводнаят Европа с патладжани, които не само никоа няма да работят, ами и убиват и насилват? Макрон женен за бабе?! Нормално ли е това според теб. Юнкер е заман пиян и кой знае какво още.
    Е, как ти се струва при това положение с "копчетата"? Могат ли да натиснат копчето?
    Щото за мен е ясно ,че а не са решили, а не са го натиснали. Те нямат мозък който мисли, разбери го!
  • 45 Емигрант заради вас русофилистиците

    5 13 Отговор
    Лошо, тъжно, че и смешно е когато образовани хора, на вид интелигентни споделят простотиите и глупостите, с които са им пълни главите за да не са самотни в заливането на обществото с идиотщини...ЖАЛЛКО Е !!!
  • 46 Европейски

    2 8 Отговор
    Поредният изкукуригал от курника на травеститите "Гласове". Джендъра е като комуниста, докато не го заровиш 2м под земята все е вреден конспиратор, манипулатор и в крайна сметка крадец.
  • 47 ааа

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Бойко нощния бандит":

    Изборите отдавна са направени
  • 48 Анонимен

    1 0 Отговор
    И ние сме прости, но покрай вас еродита, ставаме още по никакви. Много от вас вторите нямат деца навън и ще ви светна относно джендъри, четни, жълти наркомани и сие. На запад идва надрусан от техните, работи 8 часа и никой нищо не му казва. Бе попаднал отивайки в квартира, оказва се че въпросното момче е гей. Но.. Разговсряйки обяснил, казал, признал, че е. Идваме тук. Имаме си организации, събирания.. И не пипа. С три висше образования, езижи но дтраха, паниката.. Стоял няколко дни и си заминал, а имал и бизнес на запад в бг и по света, а ако е депутат.. Симеонов е стар за гей. Не ги оправдаваме но не ги и обвиняваме. Природа. Кво плашите българите. Навън всичко има, затова си оправите вашите приятели. Трудно е, но като няма тук

    Най много прекрояване ще има в Родопите. А то е. От много години. Вие сте тук мюдюлмсни, татари. Предполагаме, но без работа няма как. Техните приятели са като пчелички. Слушат, мълчат и яко работят.
  • 49 Чичо Колт

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "Лъчо":

    И какво работят? Берат банани?
    Някоя по-прилична работа кой ще я създаде? съседа по бантустан или някой учил, знаещ и можещ?
    А тях кой ще ги учи?

    Коментиран от #55

  • 50 Чичо Колт

    1 1 Отговор

    До коментар #43 от "34еде3ед":

    Труда е стока и ако интелектуалния труд не се е развивал (и плащал) сега щяхме да живеем още по пещерите, да ни лекуват шамани и т.н.
    Ако на теб ти трябва камион, багер, Фадрома, кран, кораб и т.н. за сериозна, специализирана тежка работа, ще си дадеш парите.
    За копаене на канавка можеш да наемеш и обикновени копачи, за да хванеш някоя рибка - лодка, за пренос на чувал картофи - магаре и т.н.
  • 51 любител

    7 2 Отговор
    прав е човека всичко това идва от пристъпните умове на американските милиардери.дано те първи да отнесат ядрен удар.
  • 52 бокошкафа

    0 3 Отговор
    вируса е от бога когато прекрасната планета земя е застрашена от катаклизъм замърсяване и унищожаване идва господаря и ръси хлебарките който унищожават всичко-
    втора теза без война и водене на бойни деиствия се унищожават 6 милиарда индивида и идват жълтурите китайци и слагат ръка на всичко те са достатъчно само 1.5 милиарда достатъчни са и са дисциплинирани те ще са новите господари
  • 53 Запада и САЩ има какво да губят, нямат

    2 4 Отговор
    Намерение да прекарат живота си в Бункери!!!! В Русия богатата върхушка също и се живее охолно, имат богатства!! Народа руски, китайски, Американски, никой не желае нова война!!! Гергинов, доцент!! Не разлайвай "кучетата" или искаш просто да те забележат, чете има или искаш да ти теглят всички по една, "благословия" Гергинов??
  • 54 Закос

    7 1 Отговор
    Яко сте във филма хора ....Интернет ви е испил мозъка смъртноста е по малко от 5% в всяка държава какво редуциране и глупости а сред активните който могат да работят под 2%....Не първата пандемия ,испанския грип смъртноста е била между 10-20% и тя минала ...Пандеми много е имало и ще има .Грешна е тезата да се мисли че всеки ще го преболедува доста голям процент никога не са боледувале от грип или поне не сериозно ..вещи статистиката на рзи от други неща колко хора умират .... стотици хиляди на година не от естествена смърт а от болести.....всичко се променя и вирусът също към по добро ..
  • 55 Лъчо

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Чичо Колт":

    Сериозно?Едно време нашият професор ни разправяше как Китайците обират всички първи места по математика!
  • 56 Седесарят.

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Вълко Червенков":

    Ейй,отпадък,врщай се в гроба..!!!.Съвет от СССР...и не си играй с ел.игри..!!Тъп трол..Вълко..!!...
  • 57 681

    1 5 Отговор
    само комуняги тука, само бомби са им в главите
  • 58 Абе

    4 0 Отговор

    До коментар #32 от "оня с коня":

    Коня, изумяваш мъ да знайш! Доста дълъг пост и нито думичка против Русия, БСП и такава във възхвала на любимия ти вожд ББ и "великата америка".......тва е просто невероятно, нарочно прочетох поста два пъти сакън да не съм изпуснал нещо ама не, нямаше от ония дежурните ти пинизи........Кво стана, да не спряха кранчето, че то да хвалиш или да плюеш за едната идея или ей тъй за мерси не е работа начи. Па аз се канех да напиша същото и кат ти прочетох поста викам брей мъдър човек го е писал туй нещо не е майтап, пък той коня се е изказал ей така просто по съвест. Ехааа, ми давай все така мене мъ кефи да чета умно написани работи в нета.......ся ако вземеш да оплюеш и оная смотаната "кобра" от снощи дето стана за резил(пореден)направо та признах.
  • 59 Жоро

    7 1 Отговор
    Русия има балестични ракети на камиони. Това не е като едно време в бази. Също така има ядрени подводници в Тихия океан които с един залп ще превърнат САЩ в картофена нива.

    Коментиран от #63

  • 60 Марто

    1 1 Отговор
    Гледаите клипа на Тату ще видите един камион с ракета която се изтрелва за 9 минути и от нас ще остане само пара

    Коментиран от #61

  • 61 Циганка

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "Марто":

    То и сега в главата ти е само пара.
  • 62 Доктор Михайлов

    1 1 Отговор
    Хапчетата другарю доцент , хапчетата . Не си ги пиете редовно и постоянно залповете на Аврора ви гърмят в мозъка. ЦРУто постоянно ви гони , както и Рейгън -Враг номер ЕДНО на тутраканската селищна система.
  • 63 Димчо Несторов

    2 2 Отговор

    До коментар #59 от "Жоро":

    Сащ и картофена нива и какво ще правят руските олигарси тогава ,къде ще ходят да се фукат с мангизите си , ще си унищожат и имотите и после какво , ще ходят В Небережние Челни на санаториум.
  • 64 Бай Мунчо

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "34еде3ед":

    Затъжил се ,че бил роб през 21 век . А робията през комунизма . Нямаш право да избираш къде да работиш ,какво да работиш, къде да живееш .До Резово не можеш да стигнеш щото ти трябва открит лист , Ще чакаш ред за кола ,за жилище ,ще чакаш на опашка за елементарни продукти , Ще пращат невръстни деца на задължителна бригада -ангария , Ще ти казват какво да слушаш и какво да мислиш. Ще заглушават ефира да не би да чуеш някоя грешна теза . Ще те държат като в концлагер ,без право да излизаш в чужбина . Да продължавам ли , ако това не ти стига.
  • 65 Истината

    0 0 Отговор
    ГЛЕДАЙТЕ ФИЛМА ПЛАНДЕМИЯ 1 и 2 докато не са го изтрили от интернет ще разберете истината за ваксините и за много други неща.
  • 66 Опа

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Величко":

    Не бе, той сигурно и се гордее с този ник!!!! Смях голям.
  • 67 хххххххххххх

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Бойко нощния бандит":

    изборите вече ще се правят с тежки метали