Last news in Fakti

17 Декември, 2020 15:58 2 820 30

Руски експерт прогнозира твърд подход на Байдън към Москва

  • джо байдън-
  • москва-
  • русия-
  • сащ

Мнение на политическия анализатор Дмитрий Дробницки пред вестник „Взгляд“

Руски експерт прогнозира твърд подход на Байдън към Москва - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Обама, който се обиди на Русия, е едно, а Байдън друго. Той дойде да за да оказва натиск и ще го направи по всякакъв начин “, заяви политическият анализатор Дмитрий Дробницки пред вестник „Взгляд“, коментирайки препоръката на бившия главен съветник на Доналд Тръмп за Русия Фиона Хил към избрания президент на САЩ Джо Байдън да не се отнася към Русия пренебрежително.

„Администрацията на Байдън ще има същата политика спрямо целия свят - да сближи своите идеологически съюзници възможно най-близо и да оказва натиск върху всички останали колкото е възможно повече. Този натиск ще бъде твърд и всички средства ще бъдат позволени. Най-вероятно първите три години ще преминат в трудни отношения между страните, особено след като Русия вече е обявена за виновна за поредната хакерска атака и те няма да се откажат от думите си“, прогнозира политологът-американист Дмитрий Дробницки.

Бившият главен съветник на Доналд Тръмп за Русия Фиона Хил посъветва новоизбрания президент на САЩ Джо Байдън да не се отнася пренебрежително с Русия - както, по нейно мнение, направи администрацията на Барак Обама, в която Байдън беше вицепрезидент. Хил припомни, че Обама нарече Русия регионална сила. „Но светът се промени напълно. Байдън не може да стане Обама 2.0 ", цитира РИА Новости бившия съветник на Белия дом. Според нея Русия представлява "хибридна заплаха" за САЩ.

Президентът Обама се сблъска с напълно различни задачи от тези, с които може да се сблъска избраният президент Байдън, така че последният определено няма да стане Обама 2.0, отбеляза Дробницки. Освен това, посочи експертът, трябва да се има предвид, че политиките на бившия шеф на Байдън бяха сериозно повлияни от неговите лични качества. „Обама имаше една важна черта - беше много докачлив. Когато стана ясно, че Русия не го третира като пророк на демокрацията, отношенията между страните рязко се влошиха “, обясни Дробницки. - Тогава започнаха изявления за Русия като регионална сила, която произвежда нефт, газ и малко оръжия. И така, той започна президентството си с обещания за рестарт и завърши с най-лошите отношения с Русия от много години насам. "

Като цяло, смята експертът, президентството на Обама може ясно да бъде разделено на две части. „Отначало той дойде като представител на младежта от Харвард и се опита да покаже на целия свят каква трябва да бъде демокрацията и как да живеем. Но след либийската война през 2011 г. стана ясно, че повечето политици няма да го слушат и тогава се появи друг Обама, който е много по-близо до Бил Клинтън и Байдън “, каза американистът.

Но за самия Байдън тактиката няма да се определя от емоциите, подчерта източникът. „Обама, който е обиден от Русия, е едно, но Байдън, който дойде с определени геополитически задачи, е съвсем друго“, смята Дробницки. „Дали ще бъде възможно да реализираме нашите планове е друг въпрос, но САЩ разполагат с последните десетки трилиони долари в печатните машини и няколко години, за да консолидират либералното статукво на Запада“, заключи експертът.

Във вторник бившият посланик на САЩ в Русия, професорът от Станфордския университет Майкъл Макфол предположи, че президентът Байдън ще бъде нещо повече от Тръмп, говорейки за демокрацията и правата на човека в Русия. Според бившия дипломат новият екип на Белия дом ще положи повече усилия за развитие на двустранни отношения със съседните на Русия държави, по-специално с Молдова, Украйна и Грузия. „Екипът има много повече опит и самият Байдън има много опит в тези страни“, каза Макфол.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: "Фокус"


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупости та....

    21 9 Отговор
    Аман от простия и измислени статии.

    Коментиран от #25

  • 2 Монгола

    26 13 Отговор
    Всички алкохолици по света са соросоиди - американисти. Да не се задави от натискане само дядо Байдън с Руската Федерация!

    Коментиран от #11

  • 3 ИСТИНАТА РЕСИЯ

    17 44 Отговор
    Подхода на САЩ към Моцква, трябва да бъде повече от радикален! След 75 години открито изнасяне на социалистически революции запалили войни в целия свят, Русия от години по стар обичай изнася фалшиви новини и хибридно война сееща размирици във всички свои конкурентни Държави и особено САЩ и ЕУ ! Усмирителна риза за лудия руснак, НЕМЕДЛЕННО!!!

    Коментиран от #13, #14

  • 4 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    25 10 Отговор
    Колко да са пък твърди тези мекотели от Обора? Накрая ще свършат както немците свършиха 1945!!!

    Коментиран от #29

  • 5 Диверсант

    35 9 Отговор
    Я, първото нещо което ги вълнувало били правата на човека в Русия.. А правата на българите които не желаят кравари на 1300 годишната си земя къде са

    Коментиран от #8

  • 6 Може и така

    10 26 Отговор
    Русия все повече играе по правилата на запада, така , че Путин е все по-удобен за САЩ! Затова и така го преизбират единодушно, всъщност пак САЩ управляват Русия както е и било винаги с изключение на Сталинския диктаторски, нечовешки режим.
  • 7 ТаУмВзе

    12 7 Отговор
    Сенилната деменция, подкрепа от сини венци и ядрен спусък, май е по твърдо. Сега бай пън уж ще се ваксинира.
  • 8 111

    8 17 Отговор

    До коментар #5 от "Диверсант":

    Ти затова ли вече си в диверсията?! Къде си се заровил с компа в задния двора на село ли?! И там ще те намерим споко! И няма да ви пращаме в лагери на смъртта като Русия, а само ще ви ударим една вакцина против Моцквоцка простотия! Споко!
  • 9 смерш

    21 7 Отговор
    Да не забравяме,че Обама е млад човек с ясна мисъл,докато сега света го очаква възрастен и очевидно с начални форми на поведенчески проблеми, вследствие на възрастта човек,който по-скоро ще е лицето на една не много видима върхушка от "дълбоката държава"
  • 10 Правилно

    18 6 Отговор
    Твърд подход за да има твърд отговор и краварите да си седнат на задниците веднъж завинаги!
  • 11 ЦЪЦЪЦЪ

    8 22 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    По яко смучене на водка от мужиците нема по целиот свет, и така мамашките ги онож/ат чежденците, кой къде свари!
  • 12 Монгола

    14 5 Отговор
    Смачкани евтини слуги на краве синегогата мнението ви не струва нищо, просто едно прасе квичи!
  • 13 миш

    11 5 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНАТА РЕСИЯ":

    Ти ли ,ще си радикален с Москва,що не идеш,може някой да умре от смех ,като те види.
  • 14 КОНТРАТА

    18 8 Отговор

    До коментар #3 от "ИСТИНАТА РЕСИЯ":

    Краварите 75 години изнасят фашизъм затова ще свършат и както свършиха фашистите!
  • 15 Софиянец

    8 14 Отговор
    Помните ли Рейгън, ще си го припомните, хем че съм сигурен че не сте го забравили. То вувката при Тръмп не смееше да пръдне, сега ще се изпокрие гея и ще пусне коня и вечно пияната с малките бозки ;) а да ви е честито

    Коментиран от #16

  • 16 миш

    17 6 Отговор

    До коментар #15 от "Софиянец":

    Абе не знам,ама без руснаците сега,още да си навиваш на кръста пояс 10 метра и чаршаф на главата и да си биеш главата у земята и най-много да си ратай.
  • 17 Матей

    12 6 Отговор
    Ха-ха,правата на човека,демокрацията ,изтърканите американски евфемизми.Мислят ли че някой ще обърне внимание,пък дори да измислят и по-засукани формулировки?Руснаците си научиха урок по трудния начин.Тревожното е че се хванаха на въдицата с ковида,доста пострадаха икономически, а ние трябва да се пропием с убеждението ,че те са нашите бъдещи освободители и благодетели.Иначе не може и да бъде,иначе--турско иго.

    Коментиран от #20

  • 18 JEB

    9 12 Отговор
    джуджака сам си е виновен..не може да пращаш танкове на хората които си отстояват независимоста..руснаците ако бяха умни щяха да водят една балансирана предсказуема политика..те си играят на велика сила каквато не са..защото икономиката им и човешкият ресурс далеч не са на ниво..и простират неоправданите си претенции далеч отвъд техните граници
  • 19 Може да е съвпадение

    13 4 Отговор
    Вовата преди няколко дни му показа как неговите ракети от три хиляти километра удрят поцинкована кофа. Дано дъртия да си е взел поука(ако от него зависи нещо, защото куфарчето не го държи той)
  • 20 ПО -ТОЧНО

    0 2 Отговор

    До коментар #17 от "Матей":

    На гаризонте се очертава Руско-Турско иго, охранявано от американските солджърси .
  • 21 Вълко Червенков

    5 8 Отговор
    Истината е,че ватенките ги е страх.Шантавият Чичо Дончо,който като цяло се държа доста миролюбиво и даже изтегляше войски от ключови региони е едно,а политик от карирерата като Байдън,който изпитва антипатия към недоеволюиралите алкохолизирани сибирско-азиатски дегенерати е нещо друго.На Кремълските гангстери им е ясно,че Велика Америка е в състояние да ги смаже като гниди.

    Коментиран от #26

  • 22 Хи Хи

    6 4 Отговор
    Политиката му ще е твърда колкото му е твърд малкия байдън.
  • 23 абе

    5 4 Отговор
    не знам за путин но тоз балантайнс джо ще оправи ердото
  • 24 IQ100

    6 3 Отговор
    Байдън не знае на кой свят е, тоз' за твърд подход от негова страна говори.
  • 25 Хаджи Хаджи Българин

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Глупости та....":

    Напротив! Ще видиш, оръжейното и банково лоби, зад кулисите какво ще сътворят следващите 5 години! Ще видиш, колко регионални конфликта ще бъдат разпалени, около границите на РФ! С цел, да вкарат баба меца в капана и да я разпокъсат! Първо се бомбандира- разрушава, а след това идват големите финансови акули и предлагат/ налагат кредити! А когато държавните икономики са поставени на колене, започват да се откупват с концесии , върхо природните им богатства! Тази схема работи , времето на разпада на соц блока и Варшавският договор! Те възпираха този процес!
  • 26 Не знам защо

    8 7 Отговор

    До коментар #21 от "Вълко Червенков":

    смяташ, че "ватенка" е нещо обидно - това е просто дреха. Ето ти един цитат - "Не мечтая безсмъртие/ и пътища лек/ а ватенка топла за другия ден./ Безсмъртно /нека остане навеки/ построеното /тука от мен.../ - има ли разлика между разрушенията, които оставиха едни "владетели на света" - и написаното тук? Хирошима, Нагасаки, Корея,Виетнам, Югославия, Либия, Ирак, че и България...

    Коментиран от #27, #28

  • 27 Вълко Червенков

    7 7 Отговор

    До коментар #26 от "Не знам защо":

    Пеньо Пенев се самоуби защото се разочарова от комунизма и разбра,че е подкрепял една престъпна идеология.А тази комунделска мантра,че САЩ са "виновни" е толкова изтъркана,че и вярват шепа лоботомирани русофилистици.
  • 28 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #26 от "Не знам защо":

    Който не му харесва че България вече е свободна държава и е членка на Нато и Европейския съюз да си хваща пътя към Сибир, там има място за всички русофили.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Фикс

    1 2 Отговор
    От 100 ГОДИНИ РУСИЯ е тежко болна от налудничаво заболяване и не е нормална държава, затова се опитва да се противопоставя на целия нормален и цивилизован свят като не допринесе с нищо за мирното му развитие, а НАПРОТИВ предизвикваше само страхове и събуждаше омраза към себе си като си създаваше врагове , затова и до днес е заобиколена от всякъде само от врагове... така че РУСИЯ само ще спечели ако бъде най после успешно излекувана и се завърне отново при нормалните държави, А и в светът ще настъпи много повече сигурност, мир и спокойствие...!!!