Last news in Fakti

9 Януари, 2021 20:30 9 538 98

Фокусите на Борисов

  • бойко борисов-
  • герб

България от страна за пример в борбата с коронавируса се превърна в една от държавите с най-голяма смъртност, само за да не се изправи Борисов срещу недоволството, а за да го яхне

Фокусите на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За да не се изправи срещу общественото недоволство, а да го яхне, Борисов ловко си служи с различни трикове. Това е успешна стратегия за оцеляване, но не и поведение на лидер, който поема отговорност.

Бойко Борисов управлява България от 3483 дни (до 9 януари 2021). Единственият премиер, който е бил на власт по-дълго от него, е Станко Тодоров с 3632 дни. Борисов определено остава в историята с продължителността на премиерстването си, но лидер ли е той?

Принципно погледнато - да, защото е начело на управлението в България и лидер на управляващата партия ГЕРБ, а за разлика от функционера на БКП наистина е бил първи на избори. Но всъщност Борисов не води и не направлява, той умело сърфира на вълната на общественото мнение. А както знаем, не е трудно да се създаде такова мнение и такава вълна. Допреди десетилетие за това служеха медиите, а в тази декада трябва да добавим към тях и социалните мрежи.

Борисов дойде на власт, яхвайки народното недоволство, предизвикано от корупцията и ниските доходи. Той и сега задържа властта си пак по същата схема.

Как се става национален любимец

Влизането на Бойко Борисов в домовете и съзнанието на хората посредством медиите започна през 2001 г., когато беше назначен за главен секретар на МВР от премиера Симеон Сакскобургготски, чиито охранител беше. А преди това пазеше живота на Тодор Живков. Борисов си изгради медиен образ на борец срещу престъпността, като присъстваше на мястото на много престъпления и вдигаше телефона си на почти всеки потърсил го журналист.

Ако обаче погледнем статистиката, не се виждат особени резултати в борбата срещу престъпността в този период. Коефициентът на престъпност (брой престъпления на 100 000 души), според НСИ през 2001 година е 421, спада до 408 през следващата година и нараства до 450 през 2005-та.

Според субективните представи на хората, гледащи телевизия, престъпността обаче намалява. През февруари 2001 година, т.е. преди Борисов да заеме поста в МВР, 70% от българите все още смятат, че организираната престъпност нараства. През 2003 година магията на Борисов вече е проработила и по-малко от 20% (по данни на Центъра за изследване на демокрацията от 2011 година) са били черногледи по отношение на престъпността.

"Обиколил съм държавата. Няма село, няма град, където хората да не са видели по нощите как ги пазя от разбойниците. Аз не съм дошъл отнякъде”. Това казва Борисов в интервю пред “Труд” през 2007 в деня на създаването на ГЕРБ, когато вече беше напуснал МВР след конфликт с министъра Румен Петков (2005 год.) и беше спечелил извънредните избори за кмет на София (октомври 2005 год). През юли същата година Борисов беше избран за депутат от НДСВ, но дори не положи клетва. По време на кампанията уверяваше, че не е политик и не желае да бъде. А всъщност е имал други планове.

Постфактум “офанзивата” на Борисов срещу организираната престъпност излезе доста скъпо на данъкоплатеца, тъй като Европейският съд по правата на човека в Страсбург издаде множество присъди срещу България.

Като кмет на София Борисов също беше навсякъде по медиите. Той започна първия си мандат като премиер по същия начин - с дълги пресконференции и шумни акции срещу предшествениците си. Така подаде и оставката си през февруари 2013 - на пресконференция, на която му бяха зададени поредица неудобни журналистически въпроси и само ден след като беше заявил, че няма да подава оставка заради антимонополните протести

Малко по малко пресконференциите на Борисов се разредиха и той почти спря да отговаря на журналистически въпроси, за да се превърне в популист от новия век с едностранното предаване на информация - на живо, през Фейсбук от джипката. При живото предаване на неструктурирания поток на мисълта на премиера, без критични и подготвени журналисти наоколо, няма опасност от задаване на въпроси, които биха го хванали натясно, заради меко казано, едностранчиво тълкуване на факти и даване на изключително позитивна самооценка на личната си работа.

"Ще видиш, ще минат месеци, дай боже (прекръства се), всичко да е успешно... и ще се окаже, че България управлява най-правилно финансите, икономиката и здравните мерки по време на кризата.” Тази оценка си даде Борисов при посещение в завод за бойлери във Варна в понеделник. Не е ясно каква работа има премиерът в частен завод за бойлери, но така неговите внушения достигнаха до повечето българи без опасност някой да го попита как така може да окачестви като успешно едно управление, при което България продължава да е на трето място по смъртност от COVID в ЕС.

По вълните на недоволството

Тази година Борисов оцеля въпреки продължилите с месеци протести, защото умело използва общественото недоволство от пролетния локдаун и забави въвеждането на втория до момента, в който хората започнаха да умират по стълбите на болниците. Така България от страна за пример в борбата с коронавируса се превърна в една от държавите с най-голяма смъртност, само за да не се изправи Борисов срещу недоволството, а за да го яхне.

Това не е лидерство, но е успешна стратегия за оцеляване, която включва и отказ от носене на отговорност. Вместо него, обикновено я отнасят министрите. За трите мандата на Борисов министерските рокади са 33, а в третия кабинет са 9.

Борисов владее магията на популизма, може да създава обществено мнение и има достатъчно власт да мобилизира цялата държава и “приятелски медии” за тази цел, но не го прави във важни за развитието на страната моменти. Вместо това оставя фалшивите новини и целенасочената пропаганда от Русия, както и от кръговете, които подкрепят Доналд Тръмп, да определят решенията и бъдещето на хората в България.

Примери от последния мандат бяха кампаниите срещу Истанбулската конвенция и Стратегията за детето, които успяха, макар и да почиваха върху фалшиви информации, защото Борисов и коалиционните му партньори решиха да отстъпят, а не да информират.

Фалшивите новини за коронавируса

Същото поведение се наблюдава и при вълната от фалшиви новини за коронавируса. Вместо информационна кампания, Борисов сравни вируса с биологично оръжие, а сега вместо да мотивира за широко ваксиниране повтаря, че то е по желание, а самият той щял да се ваксинира, когато му дойдело времето.

Последствията от това, че Борисов е яхнал популизма вече са видими – две български общини “забраниха” развитието на 5G мрежата, а учители в цели училища не желаят да се ваксинират.

Но можеше да бъде и много по-зле. В САЩ видяхме какво се случва, когато се съберат на едно място достатъчен брой хора, облъчвани денонощно от фалшиви новини.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БОЗА

    140 4 Отговор
    Огромна ВИНА имат журналюгите... ;-)

    Коментиран от #98

  • 2 Шопо

    108 9 Отговор
    Нема да надмине бай Станко по продължителност! Сигурация!!!

    Коментиран от #38

  • 3 ЯХНАЛ

    126 13 Отговор
    НАРОДНОТО НЕДОВОЛСТВО....ИДЕ
    ВРЕМЕТО КОГА НАРОДА ЩЕ ЯХНЕ
    НЕГО. СЪС 200...

    Коментиран от #86

  • 4 анонимин

    131 7 Отговор
    Този боклук не е драпал за този пост,защото милее за род и родина,а само и единствено да краде!!!
  • 5 Behemoth

    156 9 Отговор
    Наследството на Борисов ще тежи поне следващите 50 години....тоя човек разруши морала на огромни групи от народа....всички необразовани и нагли селяни получиха пълна легитимация и обсебиха пространството ...а умните хора вървят с наведени глави и не смеят да изявят протеста си за да не ги набие някой малък местен жипажия...

    Коментиран от #42

  • 6 Онзи

    94 4 Отговор
    Тиквена кочина❗
  • 7 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    17 110 Отговор
    БАЦЕТО МАЧКА И НА ИЗБОРИ И НА УЛИЦАТА....СТОЛЕТНИЦАТА В ТИХ УЖАС

    Коментиран от #10, #58

  • 8 Анализирайте снимката

    104 8 Отговор
    Малко чело.... какво се крие зад него не коментирам. В долната част очички като на свинче масивна челюст и общ вид като на бай Ганьо. Всякакви прилики са случайни.

    Коментиран от #69

  • 9 Сатъра на Хана

    81 7 Отговор
    Хан Крум ги е трепел такива до 3-то коляно за "Заслуги" пред Отечеството
    .....
    Що до трето коляно ? - Ами вижте кво стана след като комунистите убиха само дядо му
    .....
    А Рапона много да се замисли къде ще евакуира неговото семейство преди да падне от власт - страхувам се че може да има ексцесии.:))
  • 10 не позна

    60 8 Отговор

    До коментар #7 от "ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА":

    ортака на доган никога не мачка никой , само го използват докато им е удобен но вече не е удобен и за кукловодите и изчезва не с 200 ами с 2 000
  • 11 мдааа

    15 39 Отговор
    Аз бих го нарекъл , фокусите на Факти.бг ...
  • 12 Петьо Петров

    60 9 Отговор
    Въпреки,че тази медия е предимно пропагандна,проличава вятърът на промяната. Изчезва немската подкрепа,или поне на този етап ясно се разграничава. Един политически труп вече е в миналото на настоящата реалност,но той продължава да си живее в неговата,алтернативната и удобната му. Мисля,че единствено той не осъзнава агонията си,заслепен от собствения си егоцентризъм. Но така е с колелото на историята,стигнеш ли върха пътят е само надолу. За радост той не птицата Феникс да се възкреси от пепелта,след него ще останат само спомени на пепел и разруха. Надявам сее народът ни да бъде тази птица и да оцелеем и да прогресираме след него.
    Мир на праха му!
  • 13 Юрош

    81 10 Отговор
    В коя нормална държава щяха да го търпят 11 години този неграмотен палячо
  • 14 Стойко

    56 9 Отговор
    Имаме най доброто и експертно управление в историята на България! Не правителство а ....блян !!!! Тиква ,винкел и ...агент Иван !!!!
  • 15 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    17 61 Отговор
    АКО И ТОЯ ПЪТ БАЦЕТО ИЗСТРЕСКА СТОЛЕТНИЦАТА....НАПРАВО НЕ МИ СЕ МИСЛИ......МАЙ НА НЕЯ И ХАРЕСВА...
  • 16 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    13 53 Отговор
    ДРУГАРИ, ЩО ИЗОСТАВИХТЕ РАДЕВ....НЕ ЧЕ НЕЩО ДЕ....ЯВНО ПО НАРЕЖДАНЕ НА ТЕХНОИМПЕКСА...
  • 17 шинпанзета

    47 6 Отговор
    Резил за тез дето са се вързали на шебешките му номера , аз определено мога да заявя за себе си , че не се числя из между тях.
  • 18 47931

    68 8 Отговор
    Никога не съм вярвал на Боко Тиквата 2001 г. ми изглеждаше на крадец и лъжец, 2021 г. мнението ми не се е променило, може би вече го смятам и за изрод след некадърното му управление и несправянето с Ковид крита, поради което умряха доста Българи! Мисирките от медиите на ГЕРБ може да си го величаят тази мутра ГЕРБЕРАСКА по цял ден, въпрос на интелект е някой да им вярва! Боко Тиквата винаги е имал излъчване на сводник, мутра и крадец и никога не съм видял в него едно положително качество! Боко Тикво проста краят ти се вижда ОСТАВКА некадърнико прост и лъжлив!
  • 19 темелко

    50 7 Отговор
    Фокусите на Борисов минават само сред осемдесетте процента определени от един умен професор.
  • 20 Охо Бохо

    43 6 Отговор
    Ами хората как пък не прецениха, че не може всяко кзричение да му започва с "Аз", нима незнаеха кой употребява и започва с това местоимение, нима никога не са чували за "нарцисизъм"? Та нима след като толкова се възмущава ха от комунистите, не им правеше впечатление, че той говори за народните пари като, че са негови? Безсмислено е да се изброява всичко, защото не вярвам изборите след първия мандат да не са били купени и фалшифицирани. И така както обвиняват хората започнали живота си по времето на соца, че са комунисти вече 30 години, така и тези дълги години ще ги наричат гербаджии съсипа ли държавата.

    Коментиран от #21

  • 21 ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА

    13 38 Отговор

    До коментар #20 от "Охо Бохо":

    А ИЗБОРИТЕ НА РАДЕВ И ТЕ ЛИ СА ФАЛШИФИЦИРАНИ.....

    Коментиран от #23, #27, #28

  • 22 Hoho Boho

    43 6 Отговор
    Така завършва приказката на Андерсен за новите дрехи на голия цар и за услужливите му придворни, които от ласкателство му ...

    Сега го чака бай Ставри!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БОЙКО Е КРАДЕЦ

    43 7 Отговор
    ТИКВАТА ГАДНА НЕ Е ЛИДЕР - ТОЙ Е ГЛАВАТАР НА БАНДА БАНДИТИ - КРАДЦИ

    Коментиран от #26

  • 25 НЕ МИ СЕ ИСКА НО...ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ..

    14 55 Отговор
    БОЙКО Е НАИСТИНА ВЕЛИК!
    НАЙ-УСПЕШНИЯТ ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ В НОВАТА ИСТОРИЯ!
    ВЪЗРОДИ БЪЛГАРИЯ ОТ...ПЕПЕЛТА,.. ОГРАБЕНА И УНИ'ЩОЖЕНА ОТ ЧЕРВЕНАТА ПОЗИТАНО-САРАЙСКА КРАД'ЛИВА ОЛИ'ГАРХИЯ !
    НИКОГА ВЕЧЕ ВЛАСТ ЗА ЧЕРВ'ЕНАТА АНТИ-БЪЛГАРСКА 'РУСОРОБСКА ,ТЕРО'РИС'ТИЧНА И АЙ'ДУШКА Г-ЕЙ СЕКТА-БКП!

    Коментиран от #29, #30, #31, #56, #72

  • 26 Овчаров

    8 19 Отговор

    До коментар #24 от "БОЙКО Е КРАДЕЦ":

    Разполагаш ли с доказателства, Сабри?
  • 27 Охо Бохо

    26 6 Отговор

    До коментар #21 от "ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА":

    Нееее, не са!!! Отвращението към гербаджийте и самодоволството на Тиквата, че след палячото може да тури и магарица му изиграха много лиша шега.
  • 28 РАДЕВ ВЗЕ НАД ДВА МИЛИОНА

    31 6 Отговор

    До коментар #21 от "ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА":

    ДОКАТО МУТРАТА ОТ СИК ИМА 11% МУРГАВИ ИЗБИРАТИЛИ ...ПЪТНИК Е ОТВСЯКЪДЕ ... ИЛИ ПАНДИЗ ... ИЛИ ПРИ БАЙ МИЛЕ ... НАЛИ БЯХА ОРТАЦИ ...
  • 29 АЙДУКА ОТ БАНКЯ НЕ Е КРАДЕЦ

    30 7 Отговор

    До коментар #25 от "НЕ МИ СЕ ИСКА НО...ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ..":

    НЕ Е БИЛ ОРТАК НА СИКАДЖИЙТЕ ... НЕ Е БУДА СЛУШАЛКАТА НА ДС И БКП .... НЕ Е КРАДЕЦ НА КОЛИ .... НЕ Е РЕКЕТЬОР И НЕ ГО ТЪРСИ СРИТЕН ... НЕ Е БШЛ НИЩО ...
  • 30 МУТРАТА ОТ СИК

    34 6 Отговор

    До коментар #25 от "НЕ МИ СЕ ИСКА НО...ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ..":

    ВЪЗРОДИ ЧЕКМЕДЖЕТО С ЕВРАТА ... РЕКЕТИРА ЧЕРЕПА С 67 МИЛИОНА ... И Е НА ПЪТ КЪМ БРАТЯ ИЛИЕВИ ...

    Коментиран от #85

  • 31 МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА ПРИЗНАЕМ

    27 6 Отговор

    До коментар #25 от "НЕ МИ СЕ ИСКА НО...ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ..":

    ФАКТИТЕ ОТ БИОГРАФИЯТА НА ПРЕСТЪПНИКА ОТ СИК И .... И ДА ОБЛИЧЕ РАИРАНИЯ КОСТЮМ НА БАЙ СТАВРИ ...
  • 32 Бай Тошо

    17 4 Отговор
    Много съм доволен от наследника. Сега навсякъде требва снишавяне-снишаване-снишаване
  • 33 Кси

    7 16 Отговор
    Охо, дойчето веле с поредното изхвърляне, Борисов лично ги умъртвява, за да не се изправи пред протестърите, абе вярно ли, бе
  • 34 Пловдив

    42 4 Отговор
    Банкянлийския полуидиот е един уникално страхлив селски тарикат.

    Коментиран от #36

  • 35 Перо

    38 4 Отговор
    Тиквата се крепи на 80,000 полицаи,другото е ала-бала-пунта-мара!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Астор

    26 5 Отговор
    Тоя по голям факир от мен бе.Може да извади от ръкава си 4 тона суджук.Ама в къркането е слаб.Бързо заспива след само бутилка виски.
  • 41 Сульо

    6 18 Отговор
    Абе Борисов може и да не е цвете за мирисане, но като чета соросоидната статия на ДВ, се изприщвам от Ужас....
  • 42 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 35 Отговор

    До коментар #5 от "Behemoth":

    Бойко Борисов Ви “изработи” всички МАНИПУЛАТОРИ и МАНИПУЛАТОРКИ и се промуши през "иглени уши" . Ето за това Ви е яд, най-вече на себе си, че проспахте и подценихте "бодигарда на бай Тошо", а всъщност РЪКОВОДИТЕЛ КАТЕДРА В ИНСТИТУТА НА МВР. Дали това е работа за прост човек? Защитава пред ВАК дисертация по темата „Психо-физическата подготовка на оперативния състав“.
    ... Пък Бойко е СЪОБРАЗИТЕЛЕН ШОП, не пада в капаните дето му ги подлагате на всяка крачка. Пък за феноменалният му рефлекс и способност да отреагира вярно при непредвидени обстоятелства, да не говоря.

    Коментиран от #44, #77

  • 43 митака

    24 2 Отговор
    "Не е луд тоя дето яде баницата, а тоя дето му я дава!"
    Ние, народа си избираме и плащаме на некадърни, крадливи, нагли, прости, лъжливи, алчни и самозабравили се паразити облечени във власт да управляват държавичката ни и здравичката да ни "доят"!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ваню

    6 26 Отговор
    Ама нали тук ж коментарите се твърдеше ,че няма корона вирус,че е измислен от управляващите.Мангъров и президента призоваваха за неспазване на мерките и противоепидемичните закони.Тук в този сайт се изливаха помии по щаба и мерките .Каквото и да се реши все е грешно.Има мерки -грешка ,няма мерки-грешка.В цял свят се спазват мерките ,но в БГ се спазват законите на фейсбук и слуховете на една жена от трамвая.Има ли слух който се оказа верен,чипове във ваксината ,опасна ваксина и т.н.Как се оказахте пак измамени .но този път от противниците на властта ,и се изпозаразихте и измирахте без лекари и кой е виновен -не тези които ви заблуждаваха с теориите на конспирациите ,а отново Бойко.Само и само да вземат властта ,а цената плати пак народа.

    Коментиран от #47

  • 46 ехххх

    12 3 Отговор
    Дойче зеле вмирисано! Хубаво почва статията, ама след коментарите за истанбулската конвенция статията е леш.
  • 47 до ваню

    8 3 Отговор

    До коментар #45 от "ваню":

    вирус има,дали е естествен или лабораторен предстои да разберем! а боко е като бай тошо- на принципа да се снишим,докато мине бурята.иначе писанията ти са много объркани и първосигнални!
  • 48 Факира Мити

    13 2 Отговор
    Фокус мокус и Бойко препарокус !
  • 49 Тръмп

    22 3 Отговор
    На Тиквата кога ще му спрете Фейсбука?

    Коментиран от #83

  • 50 Политически труп

    15 3 Отговор
    За умрелите или хубаво или нищо !
    Почивай в мир !
    Ангела Меркел.
  • 51 Байгън

    14 2 Отговор
    Главата ми стана на тиква
    От тази Тиква....
  • 52 Худини

    2 6 Отговор
    Ще минат години...
    Да настигна Бойкини !...
  • 53 Мистър Сенко

    13 2 Отговор
    Ще го призная, когато си свали главата
    И изчезне,яко дим,като невидим !
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Знаем, знаем...

    19 1 Отговор
    БОКО СЕ ЗАДЪРЖА НА ВЛАСТ ПО ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ПРИЧИНА. ДОБРЕ Е ЗАПОМНИЛ ДУМИТЕ НА СВАЛЕНИЯ ДИКТАТОР ТОДОР ЖИВКОВ: "ЗА ДА ОСТАНЕШ НА ВЪРХА, МОЕТО МОМЧЕ, ТРЯБВА САМО ДА СИ ОТГЛЕДАШ
    БЪДЕЩАТА ОПОЗИЦИЯ - ЗНАЕШ ВСИЧКО ЗА НЕЯ, А ТЯ НЕ ЗНАЕ НИЩО ЗА ТЕБ."
  • 56 НАТЕ

    21 3 Отговор

    До коментар #25 от "НЕ МИ СЕ ИСКА НО...ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ..":

    Най-голям престъпник, да съм съгласна, ще го запомним като мизерни докарал страната ни до невиждано дъно и зло ,оставка и затвор за хунтата!

    Коментиран от #59

  • 57 Ицо

    14 2 Отговор
    Само Мата Хари може да прави фокуси в Бояна
  • 58 СИГУРА:

    18 2 Отговор

    До коментар #7 от "ЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧКОВЧЕТА":

    БАЦЕТО ТИ УМРЕ!!! ПРОКЪЛНАТ Е ОТ МИЛИОНИ ХОРА, ЧИИТО СЪДБИ Е УНИЩОЖИЛ! СТОЙ И ГЛЕДАЙ! НЕГОВИЯТ ЖИВОТ... ЖИВОТЪТ НА ДЪЩЕРЯ МУ...НА ВНУЦИТЕ... САМО ГРЕХОВЕ ЩЕ ИЗКУПУВАТ ЗА ТОВА, ЧЕ ЖИВЕЯТ ОТ КЪРВАВИ ПАРИ...!!!
  • 59 ДАЖЕ И ВЪОБЩЕ

    17 2 Отговор

    До коментар #56 от "НАТЕ":

    НЯМА ДА ГО ПОМНИМ ТОЗ УБИЕЦ!!!
  • 60 Брендилия

    11 2 Отговор
    Много го превъзнасяте. На фона на Европейските Лидери (нали сте европейски граждани) е нищо и половина 1,5 дистанция
  • 61 Дааа

    16 2 Отговор
    Вие си мислете,че се крие от хората, а той си оправя изборите и гласовете по села и паланки,че даже имитира и дейност...
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 оня с коня

    4 16 Отговор
    Това Дойче Веле което няма нищо общо с Германската Медия и си е чисто Булгарише веле Педантично разкрива ТАЙНАТА на бат Бойковите Фокуси пред Цялата Бълг. Аудитория.А това за един Професионален Фокусник значи да му вземеш Хляба и да го оставиш да умре от глад на Улицата.Ако обаче...На Изборите Борисов ИЗВАДИ ОТ РЪКАВА СИ Чисто нов Фокус и СПЕЧЕЛИ ПАК УБЕДИТЕЛНО,ще ударите ли Шапка у Земята и ще признаете ли на Всеослушание:"Евала бе Борисов,Гоуем си ,а Ние сме прекалено Дребни за да те коментираме"?!

    Коментиран от #64, #66, #70

  • 64 Брендилия

    1 1 Отговор

    До коментар #63 от "оня с коня":

    Нещо малкичко се обърквате. Винаги може да се даде коментар. Отрицание или положителност ще да зависи само и единствено от гледната точка на лицето сътворило съответния коментар
  • 65 Зрителна измама

    13 2 Отговор
    Бездарен фокусник пред проста
    селска и непретенциозна публика !
  • 66 пройчо

    3 5 Отговор

    До коментар #63 от "оня с коня":

    Словоблудството е Форма на Онанизъм....ще вземе Той--ако шапката е Каскет .!!!
  • 67 На прощаване !

    11 2 Отговор
    Скоро ще се самофокусира !
    И ще му гледаме сеира !
  • 68 Цирк Балкански

    8 2 Отговор
    Ние сме трупа,барабар с тулупа !
  • 69 И аз да кажа

    2 5 Отговор

    До коментар #8 от "Анализирайте снимката":

    Ами Бай Ганьо е обобщен, литературен образ, фикция и не може реален човек да се сравнява с него и това да се нарече "анализ". Аз например си представям бай Ганьо по- мургав и космат, с рядка, мазна, къдрава коса и определено по-дребен. Как ще ме обориш?

    Коментиран от #81

  • 70 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #63 от "оня с коня":

    Такива дребни душици като тебе бол,та може да му мине фокуса.
  • 71 хайрсъзина

    9 1 Отговор
    Тоя на снимката много на серсем прилича.
  • 72 По добре, е.

    10 1 Отговор

    До коментар #25 от "НЕ МИ СЕ ИСКА НО...ТРЯБВА ДА ПРИЗНАЕМ..":

    Мога да ти го препарирам и завия за в къщи.Така ще го имаш Завинаги..
  • 73 Всички знаят

    16 1 Отговор
    Обикновен простак и демагог! Алчността и глупостта му ще го отведат в затвора.
  • 74 Мнение

    17 1 Отговор
    Бойко е артист от самото начало до сега. Влиза в роля изиграва я хората ръкопляскат и така 10-15 години. Държавник със сигурност не е, политик също не е. Добър артист това е. Виновни са тези които му дават сцена да играе, както и публиката защото не прави разлика от театър и реален живот.

    Коментиран от #87

  • 75 Фончо 2

    12 1 Отговор
    автокрадец
    лъжец
    бивш затворник
    ПРЕДАТЕЛ
  • 76 А СЕГА ДЕ

    2 11 Отговор
    БОЙКО Е ВЕЛИК .
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Седесарят..

    11 1 Отговор
    Кажи нещо повече за завеждащия катедра,отдел психотронна борба в МВР...Ти бъзикаш ли се ,пич???,Май не си нормален..Тоя е малоъкълен.бушмен..

    Коментиран от #79

  • 79 Седесарят..

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "Седесарят..":

    До 42
  • 80 Темерутев

    4 3 Отговор
    Приликите между нас и краварите по отношение на щурмуването на институции са ясни: зломяването и поругаването преди години на злополучното и многострадално Народно Събрание и сега с варварските атаки по МС. А те - с аналогичните изпълненията от оня ден на Капитолия, според една версия - под давление на фалшиви новини. Разликите обаче са важни: ние се гордеем като тъпанари с тея просташки изпълнения, докато те се осъзнаха и засрамиха пред лицето на световната общественост!!!
  • 81 Много филми

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "И аз да кажа":

    гледаш, малко книги четеш.
  • 82 Аз, врачанката

    5 0 Отговор
    До коментар#73-Всички знаят.
    Такива,като Боко Тиквунски,не влизат в затвора. Те се мислят за "богопомазани",макар,че Тиквунски е за доживотен затвор-без право на замяна. Такива престъпници нетрябва да са на свобода.

    Коментиран от #84

  • 83 Онези с разбитите

    3 0 Отговор

    До коментар #49 от "Тръмп":

    бизнеси, ще му спират не фейса, а направо "ще му спрат тока". И не само на него.
  • 84 Голяма част

    7 1 Отговор

    До коментар #82 от "Аз, врачанката":

    от шефовете му в СИК не влязоха в затвора, а направо под земята. Тиквата много едри бизнеси ограби и никой не му е простил. А дойде времето да плаща.
  • 85 Уредили му

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "МУТРАТА ОТ СИК":

    среща с Луканов (Андро дебелия).
  • 86 Само така може да го гътнете

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "ЯХНАЛ":

    Правителство може да има или около ГЕРП или около БСП...
    Не се ли обедините около най голямата опозиционна партия в случая БСП (добра или лоша), която е единствена партия способна да гътне TYЛУПА, ще му хапнете маркуча...
    Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП!
    Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 год.
    Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП...в случая това е БСП...иначе Тиквун ще е вечен!!!
    Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!

    Коментиран от #90, #96

  • 87 ПСР

    6 2 Отговор

    До коментар #74 от "Мнение":

    + че и от мен."Артист",казваш....доста простоват,елементарен и скучен,според мен.Това,в което е най-брилянтен,е лъжите и демагогията-пак на ниско,елементарно ниво.Само че,видно е,че номерът минава и се харчи.Много нелицеприятна подкрепа получи в годините от вън.И до ден днешен,ЕНП го крепи здраво.Мноооого е удобен,такъв,какъвто е.

    Коментиран от #88

  • 88 Мнение

    9 0 Отговор

    До коментар #87 от "ПСР":

    За да си добър артист трябва и добър сценарий. Въпросът е кои са сценаристите.
  • 89 Пенсионер

    3 7 Отговор
    Говорите глупости. Единствено ГЕРБ и Борисов проявиха загриженост за пенсионерите. Затова 2 милиона пенсии, ще гласуват за тях. Фокуса е в това, че Борисов се доказа като държавник. Другите преди него само крадяха. Виденовата зима е пример за това.
  • 90 Пенсионер

    3 8 Отговор

    До коментар #86 от "Само така може да го гътнете":

    Пишеш глупости. На тези сме им яли попарата! Единствено ГЕРБ и Борисов проявиха загриженост за пенсионерите. Затова 2 милиона пенсии, ще гласуват за тях. Фокуса е в това, че Борисов се доказа като държавник. Другите преди него само крадяха. Виденовата зима е пример за това.
  • 91 Лев Главинчев

    3 2 Отговор
    Трябва да сме много внимателни при изтичането в канала на БКП+БЗНС-властовитв ДС-прасета БОКо, караПрас, Шиши, ..... защото могат да запушат и задръстят задунайския кенеф и да настъпи екологична катастрофа без вода от язовирите! Всичките тия освинени БУНАЦИ с катуните им трябва да бъдат осъдени на доживотна трудова каторга с дневна норма от 8 куб.м по разните язовирни стени, почистване и прокопаване на канали, ремонт на магистрали, Ж.П.линии, .....
  • 92 ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИЯ

    3 3 Отговор
    Няма да му минат вече андрешковските номера. Огромна омраза таи народът към тоя прост ТОЛУП. Стига вече. Следва огромен народен шут.

    Коментиран от #94

  • 93 Напълно СЪГЛАСЕН

    8 2 Отговор
    Трябва ОБЕДИНЕНИЕ. НЕ обръщай
    ВНИМАНИЕ НА 90 КОМ. ТОЙ Е ОТ
    КАЛИНКИТЕ. ПЕНСИОНЕРИТЕ СА НАЙ. БЕДНОТО СЪСЛОВИЕ ВЪВ
    БЪЛГАРИЯ И НАЙ БОЛНИ В EU.
  • 94 Пенсионер

    5 5 Отговор

    До коментар #92 от "ГЛАВАНАК БАНКЯНСКИЯ":

    Няма такъв филм. Не си познал. 2 милиона пенсионери ще гласуват за Борисов. Другите преди него само крадяха забравили нуждите на пенсионерите
  • 95 гого

    4 2 Отговор
    На Бойко ще му кажа само едно,на този свят си дошъл гол,и ще си заминеш гол.А заграбеното през годините не само че няма да му се радва ама и близките му ще страдат.С крадени пари щастие не се постига..Само проклятие.
  • 96 Гостът

    2 1 Отговор

    До коментар #86 от "Само така може да го гътнете":

    Да допуснем, че се обидинят около БСП, както предлагаш и бутнат ГЕРБ, после какво става? Пак същото само че ще играе Б отбора на БКП.
    Ако ще се прави промяна само партии извън 30 годишното статукво. Всичко друго са глупости.
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Лимонада

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "БОЗА":

    А бе да не гласуват журналисти на изборите е то сега нинова / приватизаторката / виговорят сладки приказки ама няма ахмаци да се хванат