Last news in Fakti

21 Януари, 2021 18:23 4 196 17

За "хубавите колежки" и нивото на политически дискурс

  • вежди рашидов-
  • комисия по културата и медиите-
  • бта-
  • изслушване

Коментари за физическите признаци на и от страна на колега народен представител не зная до каква степен са уместни. Да се използват, за да внасят ведрина - съвсем

За "хубавите колежки" и нивото на политически дискурс - 1
Илюстративна снимка: БГНЕС/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Вежди Рашидов дава думата на Боряна Георгиева от "ВОЛЯ" за въпроси към кандидатите за изпълнителен директор на БТА по време на изслушването им в Комисия по културата и медиите. Рашидов е председател на комисията, Георгиева е неин член. Заседанието с изслушването се излъчва онлайн. Започна по-рано днес – в 14:30 часа. Аз следя с интерес. Винаги следя с интерес дискусии за медии, особено на парламентарно ниво. Допада ми как те струват пари на данъкоплатеца.

„Сега ще дадем думата на най-хубавата колежка в комисията“, казва Рашидов. „А, недейте така“, казва му „колежката“ Боряна Георгиева. След края на изказването ѝ, което съдържа въпрос към кандидатите, Рашидов обяснява, че искал да внесе малко ведринка в този разговор, който вървял тежко.

Вметка: „колежка“ вече влезе в книжовния език. Аз обаче забелязвам, че много хора продължават да държат на „колега“. Коментари за физическите признаци на и от страна на колега народен представител не зная до каква степен са уместни. Да се използват, за да внасят ведрина - съвсем.

Минали са изслушванията на кандидатите, задават се въпроси, заформя се дебат с фокус финансирането на БТА и надграждането на дигитализацията на съдържанието на агенцията.

„Да обобщя, 'щото ми се полага“, казва Рашидов. Върви се към приключване. „Ивайло (бел: единият от кандидатите Ивайло Данаилов, кандидатът на БСП) ми е стар приятел, сериозен човек. Колегата (бел: Кирил Вълчев, кандидатът на ГЕРБ) също ми е стар приятел – сериозен журналист, действащ, мислещ“, продължава Рашидов. „Не съм специалист в медиите“, казва Рашидов и говори за медиите, които го плюят всеки ден, без да му дадат шанс да се защити. Но нищо, казва той, това го наричаме свобода на словото. Приключва словото за закриване на темата с „лична молба, човешка“. Аз моля човешки да ме извините, но в политиката има време да се мисли от човешка гледна точка – например при лечението на деца, има и време за конструктивен дебат.

Заседанието преминава към следващата тема от дневния ред, която се отнася до читалища. Скоро след това идва краят на заседанието.

Предстои да се решава кой да бъде новият генерален директор на БТА. А междувременно Кирил Вълчев говори за нещо, което на мен ми се струва важно – свободен достъп до информацията на БТА, защото в нея влизат суми от държавния бюджет. Ще завърша точно така, както не бива да се завършва - с отворен край. Тоест: предстои да разберем.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Всеки дърт гад в парламента

    20 0 Отговор
    Само се озърта да мушне нещо и това е ясно на всички!
  • 2 Прасета парламентарни!

    20 1 Отговор
    Само си барат грез.деите и се хилят похотливо! Много здраве на тези,дето са ви износвали 9 месеца!
  • 3 ДЪРТ ПЕРВЕРЗНИК

    14 1 Отговор
    ТОЗ КЪВ ДЪРТ ПЕРВЕРЗНИК Е,НЕ Е ИСТИНА:-) :-)
  • 4 Д _р Хаус

    5 2 Отговор
    На тоя„длетото” не му ли ръждясва!!!?
  • 5 иванчо

    6 1 Отговор
    Веждито само съ цапа брадата и мустака с тези !!!
  • 6 Behemoth

    15 1 Отговор
    Ми такова е нивото на гербераските олигофрени...кръчмарско похотливо ....нали всичките са като НЕГО!
  • 7 Иван Флашката от БлЪц

    2 2 Отговор
    Колежките нека да са харни ,щот на грозна врата никой не чука
  • 8 One

    10 1 Отговор
    Онази Атанасова, от Герб, кой знае колко мераци отбива на колегите си. Сигурно мнозина искат да я плющят, ама тя си ги избира. А старлетките на Марешки карат дъртите народни представители да се озъртат като котараци.

    Коментиран от #10

  • 9 Смях

    5 3 Отговор
    В тоз парламент има само женски г о рили, да не ги изреждам... че децата се плашат нощем пък големите... красиви му се струвст на веждито щот друго вече няма, има мр ливи бг и пом ашки шт ун ди!

    Коментиран от #12, #17

  • 10 карамфила

    13 1 Отговор

    До коментар #8 от "One":

    Атанасова си има лично НСО от млади 24 годишни пазачи които я дрънчат като поцинкована кофа в турска баня и ако няма свободни пазачи на 24 часова смяна ползва охраната на ПКП.

    Коментиран от #13

  • 11 Сергей Станишев

    3 5 Отговор
    Аз съм по колегите в европарламента са много палави 🌈
  • 12 карамфила

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "Смях":

    Някои помакини като Дрисликова вече са набедени за лекарки.

    Коментиран от #14

  • 13 One

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "карамфила":

    Мдааа...май си прав. Е, да я плющят там младите лъвчета и да си ползват със здраве часовниците, които тя им купува за благодарност.

    Коментиран от #15

  • 14 Помакинята

    1 3 Отговор

    До коментар #12 от "карамфила":

    :)) тя е най най ми зли вата р у нда, с дива по машка мир зма.. ха ха, тея ахмаци ни мислят за улави
  • 15 SEIKO 5

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "One":

    Ама те да ли не са С електронни цифри!!!?
  • 16 Фактолог

    3 0 Отговор
    Стария котарак го е дигнал под масата, а нагоре каквото стане...
    Ако се махне уважителния член и думата "дума", обръщението става: Сега ще го дам на най-красивата колежка" - и тя разбрла това отговаря – А, недей така!
  • 17 А бе не баш така...!

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Смях":

    Единственото,което харесвам от ,,Воля" е ...- красивите и привлекателни...,,членки" ...!Трябва хептен да си с умряло либидо,че да не ти трепне нещо под корема като ги видиш колко са секси...