Last news in Fakti

22 Януари, 2021 10:27 5 599 74

Отец Дионисий: Време е за Възкресение – всички на протест!

  • отец дионисий-
  • дионисий-
  • протест

Да кажем „НЕ“ на диктатурата на едноличния режим, упражняван тоталитарно и безконтролно от охранителя на последния комунистически тиранин Тодор Живков – Бойко Борисов, зове аримандритът

Отец Дионисий: Време е за Възкресение – всички на протест! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на аримандрит Дионисий

Мислих и реших, та и затова си позволявам под вид на споделени разсъждения да се обърна към всички вас - без значение от етнос, вероизповедание, традиция, убеждение, възглед и т.н., но го правя, защото го намирам за важно и то точно сега.

В неделя на 24-ти януари т.г. се изпълват 200 дни откакто вярата, надеждата и любовта у нас – българите се възродиха. Отново заживяхме с мечти, което е неотменно човешко право. Отново поискахме да сме общност. Поискахме и да сме народ, нация. Поискахме да сме ние също честити, чествайки своите предци и подражавайки им, но чествайки и своите деца. А това най-добре става в обятията ни един-другиго. Време е, обаче, вече и за проявленията на майката на гореспоменатите добродетели – София – Премъдростта!

Да, на 9-ти юли миналата година всички се събрахме, за да кажем “Basta!” на превзелия ни отвътре враг – предателя, който ни за жалост сами допуснахме поради нравствения ни упадък. Казахме “НЕ” на корупцията, грабежа, лъжата, безпардонността, вулгарщината, простащината и наглостта на мафия, която човеконенавистно управлява нашата Родина. Казахме “НЕ” на чекмедже-политиката, която прокуди много наши близки роднини и приятели и много други наши сънародници далеч от пределите на България и която съсипва прекрасната българска природа. Казахме “НЕ” и на смъртта, и на смъртността, причинявани от действия и зловредни бездействия на властта. Свещеният ни гняв като народ изригна при оскверняването и поруганието на Олтара на Отечеството – Гербовата зала при Държавния глава на Републиката.

Но това “НЕ” на злото е “ДА” на доброто. На същия този 9-ти юли ние казахме и: да на свободата, да на справедливостта, да на солидарността, да на почтеността, да на правото на просперитет. Затова нашето надигане, което е правдиво, но и конструктивно, е народотворно. Българският народ отново го има!

Ето защо всички ние – гражданите на Републиката сме призвани да възстановим демокрацията си! А Демокрацията от древност се възражда на градската áгора.

Борисов с безчислените си падения и личностни, и длъжностни сам се отвежда към неговия естествен пъкъл, който той сам си е създал. Той за 11 години във властта не осъзна нравствената стойност на призива “Оставка!”. Два пъти с този политически инструмент той злоупотреби, заради своя си по-удовлетворяваща конфигурация и един път имаше възможност, но не награди народа си с него, въпреки че той пък от своя си страна 11 години го търпи и то стоически. Опиянен от произтичащите от порочната му власт чекмеджета, Мати Харита, Пунти Мари, Севди, кюлчета, пачки, пури и т.н. той е в невъзможност да излезе от схващането си за владетел-самодържец. Но трагедията, обаче, да не можеш никога да излезеш между хората е вече присъда. Той – Борисов е минало! И слава Богу, но дано с Божията помощ да продължим напред след него и въпреки него по-добре!

Изкарването на Борисов от системата на политико-обществения живот на страната стартира. А това не се спира. Важното е да не позволим тя да възпроизвежда подобни уродливи свои продукти. А затова е нужно възстановяване на истинските стойности и значения на нещата и активно участие във възобновяването на демокрацията.

През изтеклата ужасна 2020-та година, белязана от глобалната пандемия, демокрацията не успя само в 3 страни в света. Това са Армения, Беларус и нашата мила България. В тези страни за управници са поставени хора с общ генезис и с еднакво безсрамие. На тези народи никой не им помогна. Но тези народи показаха на целия свят, че тях ги има и те също искат по-справедливи социални отношения. В тези страни върховенство на Правото няма, свобода на Словото няма, Правосъдна система няма, честни и свободни избори също няма.

България, обаче, върви към шанс за развръзка. Системата, която ражда, тя и убива. От липсата на просветление, а и от несъстоялите се, когато и да било, у Борисов неща като чест и достойнство ние се насочваме по календара на системата. А ако той (Борисов) не знае, че мандат не е срок, то нейният (на системата) инструмент “срок” прекратява неговия мандат. Отпочва се един танц между система и граждани, който изисква от нас – гражданите осъзната и пълноценна отдаденост на понятията Вярност и Постоянство (девиз на владетелската династия на Третото Българско царство).

Да, Президентът на Републиката насрочи с Указ дата на парламентарни избори след края на срока по мандат на най-позорното българско народно представителство в цялата ни съвременна история. За определянето на неделния ден на 4-ти април т.г. като ден, в който ще се изпитат нашите будност и съвест, то Държавния глава заслужава похвала. Държавотворно и държавоотговорно е да съчетаеш исканията на суверена с определянето му като нация. Всички ние, които почти 200 дни следваме своя марш в Похода на почтеността, искаме избори веднага. Това узурпаторите на българската власт от ГЕРБ и Обединени патриоти не го изпълниха, за което те ще си понесат отговорност, тъй като те не служат, не министерстват (министериум – служение) на народа си. 4-ти, 4-ти е първата възможна дата за избори, оставяща без партийно посегателство или кощунство свещената за народа ни дата 3-ти март – Освобождението на България. Т.нар. предизборна кампания стартира на следващия ден – 4-ти март. Тази дата е мислена и съобразена исторически. От нас зависи каква история ние ще пишем.

Несправедливо е Борисовата шайка да произвежда избори. Ясно е, че те ще са нечестно организирани и проведени. Безчестни хора честни работи не могат да правят. Но цялата тяхна мръсна манипулация е в стойности, които ние определим, а и в предели, които ние ѝ зададем. Наистина са публична известност несъответсвията в списъците и регистрите на ГРАО, ЦИК и МВР. Множество са умишлено създаваните и умишлено прикриваните почти не 30, а 40 вече години (от времето на т.нар. “Възродителен процес”) фалшиви документи за самоличност, с които несъществуващи реално лица упражняват вот, знайно е за административния вот, знайно е и за корпоративния, знайно е за противозаконни въздействия над ромския вот, но всичко това може да функционира в среда, в която няма налягане, а е пълен вакуум. Налягането можем ние – българите да покачим, както на площада, така и в избирателните секции.

Аз повярвах във всички наши сънародници, които от 9-ти юли м.г. до ден днешен са участвали, включвали са се макар и еднократно, без значение дали в София, градовете на България или градовете по света в общия ни протест, изискващ оставките на Борисов и неговото правителство, на Иван Гешев като Главен прокурор, на състава на Висшия съдебен съвет, разпускането на злощастното 44-то Обикновено Народно събрание с неговата ПКП-председател и насрочването на извънредни предсрочни парламентарни избори. Аз вярвам във всички вас, а и в тези, които ни подкрепят и във всички доброжелатели.

Ясно е, че някои смятат протестиращите две стодневия хора за утописти или идеалисти-мечтатели, а някои пък и за луди, но нали “свестните у нас считат за луди”, както се казва в стихотворението “Борба” на Христо Ботев от 1871 г.?! Но, вярно е! Тези хора на протеста, обхождащи столичните площади, улици и булеварди са най-свестните, които съм срещал. Те са хора на морала и просветеността, те вярват в каузи и им се отдават всецяло. Те разпознават добро и зло, но имат политическата култура да разпознават кое е справедливо и кое не дори в политико-философските доктрини за развитие на социума. Те имат повече от инстинкт и имат щения за прогрес.

Въпреки горното време е, обаче, всички заедно да излезем! Време е заедно да се покажем! Време е заедно да градим едно по-справедливо Общество! Време е да върнем духа в тялото!

В Съединените американски щати го започнаха. Издигнаха пред Капитолия по време на инаугурацията на 46-тия Президент Джоузеф Байдън отново Библия от времето на нашето Възраждане. Е, не можем ли и ние да тръгнем сплотени по пътя на единението и съзидателността?! Висшите цели и идеали, обичта към ближните, а и любовта към себе си трябва да провокират желанието ни за стремеж да направим този наш живот в този наш български свят по-добър, както чрез по-добродетелен морално-етичен начин на живот, така и чрез съпричастност към делата на Общността.

Аз повярвах във всички ви. Повярвайте и вие в себе си! Можете да промените света около вас и той да бъде по-красив, а вие по-щастливи. Заслужавате го! 77-годишните страдания и мъки на българския народ трябва да приключат! Благодарение на извращения като сега действащия и делегитимиран режим “Тато – Баце” повторения не бива да се допускат!

Нека на Ден Двеста (200) от Протеста да се изявим като Народ, който скъсва с тъмнината и се съчетава със светлината за свои далеч по-честити бъднини! Всички да бъдем на този ден – 24-ти януари, Неделя от 16:00 ч. В т.нар. Триъгълник на властта. Защото тя властта е на Народа! Българската нация е сега призвана от една малка шепа хора с несломим дух в пек и студ, в дъжд и сняг, в бури и гръмотевици да възстанови сакралността на Държавата и нейните демократични институции, обругавани и потъпквани от крадливи псета. Нека покажем, че можем! В този Триъгълник на властта място за народа не е предвидено, но централната позиция му принадлежи. Който има сърце и изпитва най-слаба дори сърцатост към другиго, а населява българската земя е в дълг за правдива борба. Всяко едно дихание е порив към живот. Тези, които бележат живота със смъртта или страха от нея трябва за финал да разберат, че нямат и не бива и да помислят за досег никога повече с институции, чрез които животът се отглежда. Нашето физическо присъствие и всеотдайно участие, ознаменуващо над половин годишния ни протест, е напълно осъществимо и в специфичните услови на зимния климат и противоепидемичните мерки. С маски и ръкавици можем пак да туптим с едно сърце и да изявим своя глас с едни уста.

Като редовен участник в ежедневните протести срещу режима, където всички са говорещи и няма говорител мога категорично да заявя, че на 24-ти януари, неделя на Ден 200 отново:

Съвсем естествено протестът всеобщо ще извърши, но и призовава за категорично публично низвергване от страна на абсолютно всички участници в политико-обществения живот на Бойко Методиев Борисов и неговата формация, наричаща се партия ГЕРБ. Същото да е валидно и за т.нар. "Обединени патриоти" и най-безволевата “Воля”.

Естествено протестът, който не получи предсрочни избори за Парламент, но е изключително търпелив и упорит, апелира за проявление на воля за свикване на справедливо организирани честни и демократични извънредни избори за 46-то Обикновено Народно събрание в едно с президентския вот през м. Ноември след краткосрочно издание на междинен 45-ти Парламент, който да обезпечи честността на вота.

Естествено протестът настоява от всички, които ще се явяват на изборите тази пролет да имат доблестта да засвидетелстват, че се ангажират с промените в правосъдната система, които ще поставят Държавното обвинение на правилното място в правораздавателния конструкт, а длъжността, ролята и функцията на Гл. Прокурор да бъдат премахнати.

Естествено протестът иска политическите субекти да поемат ангажимент, че и в България също ще бъде приет Закон за Изпълнителната власт с ясно разписани отговорности и задължения, а не заради т.нар. политическа целесъобразност един председател на Министерския съвет след напускане на кабинета да не подлежи на никаква последваща отговорност, поради колективна безотговорност, размита в състава на едно правителство.

Естествено протестът иска съгласие от политическите участници по изготвянето на ред за отзоваване от държавна власт чрез плебисцит при голямо народно недоволство, провокирано от достатъчно състоятелни доказателства за престъпление, който да се организира пряко или от Народното събрание, или от Президента на Републиката, или от подписка на граждани. Това да е валидно за заемащите длъжностите президент, председател на Народното събрание, министър-председател, национален омбудсман.

Естествено протестът изисква от всички политически формирования да гарантират, че ще сторят нужното за де приложат всички възможности за упражняването на конституционното право на гласуване на всеки български гражданин, без значение от неговото местонахождение по света, както и поемането на ангажимент за въвеждане на електронно гласуване.

Естествено протестът настоява всички политически структури да се ангажират с разформироването на Държавното дружество „Информационно обслужване“ и пълна подмяна на състава на ЦИК.

Естествено протестът иска възстановена работеща икономика, а не корупция, клептокрация и мафиотска омерта.

Естествено протестът настоява за пълна и цялостна ревизия на 3-те мандата управление на ГЕРБ и одит на дейността на общините, управлявани от ГЕРБ.

Плаващите неефективни мерки срещу коронавирусната пандемия, плаващите сметища по българските водоеми, плаващите предложения за плаващи конституции, ограбената от чекмеджетата здравна система, оставяща болните да умират пред болниците, разрушаващата се пътна инфраструктура вследствие на свлачища, провокирани от масовото изсичане на горите, краденето в маржовете при строително-ремонтните действия, непочистените корита и изградените в нарушение на здравия разум и законови разписания ВЕЦ-ове и какво ли още не в националната политика на ГЕРБ „Кърпеж и Грабеж“ превръщат България в плаващо гробище. Време е за Възкресение – не плаващо, а въздигащо! Ние сме живи и заслужаваме живот.

Затова на протест в защита на Демокрацията и да кажем „НЕ“ на диктатурата на едноличния режим, упражняван тоталитарно и безконтролно от охранителя на последния комунистически тиранин Тодор Живков – Бойко Борисов!

Мястото на всички български медии и журналисти, за които е от значение свободата на словото и искат да са на по-почтено положение от 111-тото също е на площада.

Братството на почтеността ще успее! Доброто винаги побеждава! Дори и в България! Демокрацията ще унищожи диктатурата!

24-ти януари, неделя от 16:00 ч. в Триъгълника на властта!!!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 43 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иван

    72 30 Отговор
    Всички ограбени и подтиснати и докарани само за оцеляване от хунтата на протеста. Няма кой друг да води тази битка вместо нас! ЩЕ БЪДА ТАМ!!!

    Коментиран от #8, #40

  • 3 винкела

    53 26 Отговор
    ще трепим тиквата тиквата има 20 милярда от нас хора от кражбите и ги изнася в ес да ги разделят ще го обесим

    Коментиран от #48

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ъъъъъ

    16 27 Отговор
    арибандит дри с нята...правопис...

    Коментиран от #72

  • 6 t90

    39 6 Отговор
    Шефа му с А8-цата сега ще даде изявление, как се разграничавава от Дионосий, и отива да пие кафе при колегата с Джи класата.
  • 7 Аз40🏴‍☠️

    57 23 Отговор
    Всичко хубаво казано отче. Боко политизира и БПЦ, искат да ни инжектират с ГМО, а църквата им помага правейки си пас. Всички на протест!
  • 8 мдаааа

    42 52 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    И този път гледайте да сте поне 30 човека ..
  • 9 Подкрепям

    60 26 Отговор
    Отец Дионисий! С Божията воля напред !
  • 10 Адмирации на

    52 25 Отговор
    ЧОВЕКА за точния анализ. На 24.01 цяла БЪЛГАРИЯ пред парламента да изметем мафията от властта на секундата. Герб борисов е най гнусната и престъпна хунта в Цялата история на България.
  • 11 Fokoto

    32 47 Отговор
    Не съм против протестите, но като се намесят духовни лица вече е друго. Имаше един Христофор Събев - Фори светулката, който също се изявяваше като политик, докато не се наля с пари. Това противно човече (Дионисий) е тръгнал по същия път. Нека си гледа църковните дела, а не да яхва протестите и да дава акъл. Да проповядва в църквата, а не на площада. Гнусно е.

    Коментиран от #55

  • 12 Ангела

    43 12 Отговор
    Хора докога ще ги тьрпим тия изроди

    Коментиран от #16

  • 13 Попът на Сорос

    37 34 Отговор
    Новина от 2017
    "Архимандрит Дионисий, срещу когото се води църковно-наказателно дело е клеветил публично православната църква и нейното ръководство, съобщават от Св. Синод. Бившият настоятел на хрампаметника "Александър Невски" дори си е и позволил да обвинява църквата в нетолерантност на събитието преди 3 дни-клеветил църквата на протест заради прогонения католик отец Паоло.
    Архимандрит Дионисий стана известен със зарята на Великден без да поиска разрешение от Св. Синод, грубо погазвайки йерархията в църквата. Заради висящото дело той е под запрещение.
    Изказваме съжаление, че архим. Дионисий, вместо да преосмисли своето поведение и направи усилие към покаяние, продължава драстично да нарушава църковната дисциплина и със своите частни прояви да уронва авторитета на БПЦ-БП, към която се числи, и доверието в клира, към който принадлежи, казват от Св. Синод по повод последната му публична проява. Оттам определят поведението му като недостойно и недопустимо и се разграничават от изказаните от него объркани, неясно формулирани, с нищо необосновани и неоснователни твърдения"
    Тоя е соросоид в попски дрехи.

    Коментиран от #30

  • 14 Марионетките

    31 25 Отговор
    Добре че има като него смели и отзивчиви хора които вярата ги крепи към по светло бъдеще. Нека всеки направи пълноценен анализ дали сега живее добре и ако не е така да излезе на площада и да изрази мечтата си за по достойно заплащане на своя труд по чист въздух и природа.
  • 15 винкела

    22 20 Отговор
    тиква ти си мървец щом попа е тук смятай че си ти одрежата празната кратуна
  • 16 Въпросът е

    30 29 Отговор

    До коментар #12 от "Ангела":

    до кога софиянци ще търпят лумпени и разпопен поп да им блокират движението .

    Коментиран от #20

  • 17 Атанас

    28 18 Отговор
    Църквата трябва да обединява, а не да разединява. Не съм съгласен да се блокира движение и кръстовища.
    Мислете, че не сте само ,,Вие". Има и други хора, има друго мнение.
    И ако дойде БСП, по- добре ли ще бъдете? Ще ви вдигнат ли заплатите?

    Коментиран от #18

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Другия с коня

    25 19 Отговор
    На това отче не го слуша главата.....Тотално му е превъртяла касетката....Изпушил му е харддиска от високото напрежение....Глей си твоя Началник,отче...Ние ще се оправим с нашите....
  • 20 Оригинал Соф

    16 6 Отговор

    До коментар #16 от "Въпросът е":

    Кои по-точно Софиянци?
    Онези имигранти от северозападнала България ли?
    Ми...те не са софиянци.
    И половината Пазарджик се домъкна в София ( другата половина са в Грйт Бритън :-) )
  • 21 шопендар

    25 23 Отговор
    ей попе,ако управлението в момента беше еднолична диктатура или хунта,такива като тебе щяха да са скопени досега.намерил се един човек в страната /демократично избран,на демократични избори/да върши работа и трябва да го подкрепяме,а не да хулиме чернокапецо.и какво точно искаш да възкресяваш

    Коментиран от #33

  • 22 Боже, Боже!

    24 12 Отговор
    И тоя любител на лукса и показността се писа протестър!Е как да вярва човек че народа ще го поведат читави хора???!!!
  • 23 Атанас

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Аркмихаил":

    По- добре не се ваксинирай, да има за мен
    За мен е добре- не е ,,само" заплатата. И аз не обиждам, за разлика от Вас. Вижда се нивото- моето и Вашето

    Коментиран от #24

  • 24 Петър

    8 7 Отговор

    До коментар #23 от "Атанас":

    Този, обиждащия да протестира, няма кой да го чуе
  • 25 Що така

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Аркмихаил":

    Що така с такива думи?! Ярост кове душата
  • 26 Да ви питам

    18 11 Отговор
    За протест по колко плащат?
  • 27 Васил

    19 10 Отговор
    Вместо да ходите да работите, чакате на Божков 50 левките. Сган
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Божков

    14 6 Отговор
    Къв протест на дъжда?!
  • 30 Doni Brasko

    13 14 Отговор

    До коментар #13 от "Попът на Сорос":

    Не ви харесва, защото мафията е в църквата, както в МВР, в съда, в прокуратурата. Дистанцирате се, защото сте част от статуквото и лочите кръв от народа като Хунтата. Дано Бог ви прости, защото ние няма да забравим.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Социалът бате

    14 3 Отговор
    Като не ви харесва в БГ щи не идете по света? Пътищата са отворени, ааа забравих- никой не иска да висите са социални помощо
  • 33 Doni Brasko

    6 6 Отговор

    До коментар #21 от "шопендар":

    Всички, които четат форума, нека знаят, че Атанас, Васил, Мдаа, Да ви питам, Петър, Боже, Боже са един и същи трол, имащ за цел да изкривява общественото мнение

    Коментиран от #36, #41

  • 34 аз съм Веска

    5 4 Отговор
    НЕ СЕ ВРЪЗВА ХОРА НА БПЦ ДА НЕДОВОЛСТВАТ - ББ БЕШЕ НЕЗАСЛУЖЕНО МНОГО ЩЕДЪР .ИЛИ Е НЕДОСТАТЪЧНО !?!
    ДА... МОЖЕ И ОЩЕ ...И ОЩЕ ....И ОЩЕ ...
    БРАВО НА ДИОНИСИЙ .ОТГАТНАХМЕ ПРЕТЕНЦИИТЕ ЗА НЕДОСТАТЪЧНОСТ .
  • 35 ъхъъ

    10 3 Отговор
    и църквата е пълна с шпиони.
  • 36 Колко

    13 2 Отговор

    До коментар #33 от "Doni Brasko":

    дават на протеста двоумя се
  • 37 Червени боклуци.

    18 4 Отговор
    Маски ще горите ли, другари лумпени?!?!
  • 38 Свинчо

    17 8 Отговор
    Тоя извратаняк дали ще се покаже след изборите
  • 39 РАДИО ЕЛТО

    6 15 Отговор
    герб ограбиха народа разболяхаго мутри рекетьори от началото на пандемията над 2млн ДУШИ са без препитание разберете капиталистите и тлигарсите са кожодери пият ни кръвчицата изяждат ни душицата
  • 40 РАДИО ЕЛТО

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "Иван":

    прав си ВАНЬО
  • 41 Котката

    7 1 Отговор

    До коментар #33 от "Doni Brasko":

    Ти ако имаш мнение, как някой ще ти го ,,изкриви"?
  • 42 Божил

    17 7 Отговор
    Абе, много тролове на БСП бе- протести, протести
    Срещу кво протести?
    От градояете до София- магистрали, магазини пълни. При Серго да не беше по- добре
  • 43 От твоята правдива уста в Божиите уши

    7 13 Отговор
    Поклон отче , нека добрият ни народ прогледне и осъзнае .

    Коментиран от #44, #73

  • 44 Като гкедам

    7 9 Отговор

    До коментар #43 от "От твоята правдива уста в Божиите уши":

    добрият народ отдавна е прогледнал и ви би шута, продажници.
  • 45 Маршалът

    8 4 Отговор
    Идете на протест!
    Ходом марш
  • 46 Хайде, моля ви се

    13 3 Отговор
    По- добре е от преди 15 г. Сега ходите у мола на топло- кафенце, нискокачествения магазин. При БСП- кафето вкъщи и втора употреба
  • 47 vesi

    5 12 Отговор
    за гербаджий има само власт и пари и то много пари.но БОГ е по силен и дано да осъди тази подигравка с народа.ПОДКРЕПЯМ ВИ!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 отчето

    9 3 Отговор
    Воистина казваш,отец!Само да питам,ти светулка ли си,или ядрен физик?

    Коментиран от #56

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 МАЛКА пенсИЯ

    8 6 Отговор
    200дни протести,5,6неуспешни въстания,не е ли късно за Възкрасения.А мое да сме от другите,невъзкръсналите.
  • 52 йокин

    8 5 Отговор
    ДИКТАТУРАТА,БЕ ПРИ ТОШО,нещо си в грешка,отче.
  • 53 фен

    6 5 Отговор
    Пази се отче,ДА НЕ ТЕ ОТЛЪЧАТ,АНАТЕМОСАТ-от Св.Синод.

    Коментиран от #57, #71

  • 54 Страхлив Гал Фон

    3 6 Отговор
    При социализма българските поповете са били агенти на Държавна сигурност! Този анимационен герой на кого е агент? Желанията и стремежите му съвпадат с тези на голяма част от живеещите в България българи.
  • 55 Непознат

    8 5 Отговор

    До коментар #11 от "Fokoto":

    Каква църква да гледа ,той е отлъчен ,както и мнимият генерал,и той е същият смешник,тези са продажници. ..само искат да се набутат между шамарите във власта,това и е целта,както и на ония балъци от отровното трио,смръдливци!!!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Уличен боец

    3 6 Отговор
    Да понабием някой Гербераст долен !
    Па дано му узрее ТИКВАТА,ама надали !

    Коментиран от #64

  • 59 24.01.2021 г ТОЗИ ПЪТ

    5 7 Отговор
    Ще успеем ! Оставка веднага бе главанаци !
  • 60 Гербавите тиквотроли,окапали

    4 6 Отговор
    Се в сополи, скоро ще имат НЕВОЛИ !!!
  • 61 Барнито Ръбъл

    2 1 Отговор
    Тънък,стига си тролил,
    Нямаш акъл ,виш се къв си амгъл...
  • 62 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    АРХИ МЪДУРО ИТ -СЕМИСЛИ ЗА ПОСЛАННИК НА ТВЪРДЕНИЯ !!!! НЕ БЪДЕТЕ "АРХИ МЪДУРО ИТИ " !!!!!!!!!!!
  • 63 Наблюдател

    5 5 Отговор
    Браво на Отчето!

    Коментиран от #70

  • 64 Педи

    3 1 Отговор

    До коментар #58 от "Уличен боец":

    Заповядай. Къде живееш- Люлин, Обеля? Само с бой ли, другарю, възпитаваш
  • 65 Гуд бай за пореден път БСП

    5 1 Отговор
    Лелеле тия СОЦ кримки до кога ще живеят в дворци?! Хайде стига! Никой в Европа не обича ,,левите", така, че- У ЛЕВО
  • 66 Хмммм

    7 1 Отговор
    Като ги слушам такива оставам с впечатлението, че или всичко преди ГЕРБ е било супер добро и не е имало Луканова и Виденова зими, не е имало разрушаване и разграбване на държавата, не е имало унищожаване на образованието, науката, армията икономикат, социалната система и т.н., че не е имало пладнешки грабеж с рабойническа приватизация, че не еимало борчески бригади, че повече от 250 неразкрити поръчкови убийства не са се случвали, че пенсионери и сираци не са умирали от глад и студ, че никой не е емигрирал за да спаси себе си и семейството си или да запази честта си, че не е имало лагери на смъртта, а партията която ги е правила е обещала повече да не прави така.
    Другата възможност е че всичко това го е имало, но пишещите го одобряват и им бодат в очите само жалбите на подгонени червени олигарси.
  • 67 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 2 Отговор
    ....тоя Дионисий не е "архимандрит", а АРХИМАНДРИЛ!!

    Коментиран от #69

  • 68 🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧🐧

    3 1 Отговор
    Електората на ГРОБ ! Цоп,цоп !
  • 69 хахахаха

    2 2 Отговор

    До коментар #67 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    По-скоро архиминдил ;)
  • 70 отчето

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Наблюдател":

    Тенк ю,чадо!Бог с нами и само напред!
  • 71 отчето

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "фен":

    Абе,протритата калимявка не могат да вземат.Попадията няма да я даде!
  • 72 ааааааааааа

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ъъъъъ":

    Колега,на колко ракии си?Май си ги набучкал 10 като патрондаш!
  • 73 О Бендер

    0 0 Отговор

    До коментар #43 от "От твоята правдива уста в Божиите уши":

    Долу служителите на култа!
  • 74 Ковид 19

    0 0 Отговор
    Въстание ,да се юрнем и да наплюем всичко живо наред и първо да наплюем хлебарките в Парламента