Last news in Fakti

3 Април, 2021 13:00 11 534 73

Синът на Байдън в мемоарите си: Изхарчих всичко, спечелено в Украйна, за алкохол, наркотици и жени

  • джо байдън-
  • хънтър байдън-
  • сащ-
  • украйна

Преди изборите в САЩ близките до демократите медии изтриха цялата информация за делата му

Синът на Байдън в мемоарите си: Изхарчих всичко, спечелено в Украйна, за алкохол, наркотици и жени - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

САЩ обсъждат мемоарите на сина на президента Джо Байдън, Хънтър Байдън, в които, наред с други неща, той припомня скандалната си работа в Украйна в компанията „Бурисма“, където е получавал 50 000 долара на месец, както и зависимостта си от алкохола и наркотиците, пише украинското издание “Страна“, цитирано от Агенция "Фокус".

Преди представянето на 6 април The Washington Post публикува откъси от книгата със своеобразното (откровенo) заглавие „Прекрасни дела“.

Случаят с "корупцията на семейство Байдън" в Украйна държеше цялата президентска кампания в напрежение и почти струваше на Джо Байдън избирането му - той беше обвинен, че бивайки вицепрезидент, е уредил сина си, който не разбира нищо от енергетика, а след това е поискал уволнението на главния прокурор Шокин, който разследва случая „Бурисма“.

И ако преди изборите близките до демократите традиционни и социални медии изтриха цялата съмнителна информация за Хънтър Байдън, сега изповедта му изведнъж излезе наяве. "Страна" разказва за спомените на Байдън-младши и защо ги е публикувал точно сега.

„Фамилията стана пропуск“

По-голямата част от книгата е посветена на личните проблеми на Хънтър, но той защитава и бизнес кариерата си, която беше силно опетнена по време на президентската кампания на баща му. Байдън-младши признава, че политическото влияние на баща му е помогнало, но твърди, че нито той, нито баща му са направили нещо незаконно - особено по отношение на „Бурисма“.

Това изявление противоречи на заключението на комисията на Сената, която разбра миналата есен, че Байдън, като вицепрезидент, се е срещал със съветника (т.е. лобист) на борда на директорите на „Бурисма“, Пожарски. Тази среща е организирана по настояване на Хънтър Байдън и размерът на заплатата му зависи от това.

Информация за това се появи преди изборите от лаптопа на сина на Байдън, който беше оставен за ремонт, и където също се съхраняваха порнографски материали и видеоклипове от наркопартита с негово участие (тогава Байдън не ги опроверга или потвърди).

Хънтър Байдън беше включен в топ мениджърите на „Бурисма“ за срок от пет години, от 2014 до 2019 г., като получи от там общо четири милиона долара, които, по собствено признание в мемоарите му, е похарчил за алкохол, наркотици и жени.

„Няма съмнение, че фамилията ми е послужила като някакъв пропуск“, разказва той в книгата за времето, когато е извикан в Съвета на директорите на „Бурисма“. - И винаги е било така - мислите ли, че ако някое от децата на Тръмп отиде да търси работа извън организацията на баща си, фамилията им няма ли да бъде взета предвид? Винаги съм се опитвал да работя по-усърдно, така че моите постижения да говорят сами за себе си."

Между другото, Тръмп също се изказа по темата за непотизма, като увери, че децата му не могат да бъдат уличени в нещо подобно.

Синът на Байдън в мемоарите си обаче многократно се опитва да оправдае работата си в Украйна. „Не съм направил нищо неетично и никога не съм бил обвиняван в някакви неправомерни действия. В тази ситуация вярвам, че няма значение дали съм заел това място или не. Така или иначе върху мен щяха да се изсипят нападки”, написа той.

В същото време Байдън-младши избра да не споменава продължаващото разследване на данъчните си дела в Министерството на правосъдието. Понастоящем федералните прокурори разследват дали той е укривал доходите си от Китай, според добре осведомени източници. Хънтър Байдън също пише, че ако отново му бъде предложен избор, нямаше да се присъедини към борда на директорите на украинската газова компания.

Шампанско на 8, романтика с вдовицата на брат му, мотели по 59 долара

В книгата синът на президента е откровен за страстта си към алкохола и наркотиците, която, според него се е появила заради загубата на близки. Байдън си спомня, че за първи път е пил, когато е бил на 8 години (чаша шампанско на парти в деня на изборите с баща си), и е свързал зависимостта си със смъртта на майка си и сестра си в автомобилна катастрофа, когато той все още е бил дете, а след това смъртта на брат му ...

Той разказва подробно за разпадането на първия си брак и провалената връзка с вдовицата на брат си. Той пише, че те са започнали като „изправени пред общи трудности“, но са се разделили, тъй като заради пиянство и наркотици той никога не е бил у дома. Байдън вярва, че втората му съпруга Мелиса Коен му е помогнала да прекъсне цикъла на рехабилитация и рецидиви.

„През последните пет години загубих двадесетгодишен брак, към главата ми насочваха пистолети и бях прецакан. Отсядал съм в крайпътни мотели за 59 долара на вечер, плашейки семейството си повече, отколкото себе си “, описва Байдън-младши събитията след смъртта на брат през 2015 г.

Белият дом отказа да коментира книгата, позовавайки се на изявление на президента и първата дама Джил Байдън в началото на февруари, когато книгата беше обявена.

„Възхищаваме се на силата и смелостта на нашия син Хънтър, който говори за пристрастяването си, без да се крие, така че другите да се разпознаят в неговите изпитания и да намерят надежда“, се казва в изявлението.

Защо, макар да отрича корупцията, не иска да се присъедини отново към „Бурисма“?

Сред експертната общност в САЩ мненията относно мемоарите на сина на Байдън са разделени. Някои го наричат „признание“ и опит за предизвикване на съчувствие, други - по-прозаично, го смятат за желание за печелене на пари, а публикуването му е било отложено „след изборите“, за да не навреди на избора на Джо Байдън .

„Когато не става въпрос за опрощение или съпричастност, Хънтър Байдън пусна тези мемоари, само за да каже своето мнение“, пише Рон Елвинг, журналист – демократ.

„Това е някакво откровение на„ блудния син “, което, очевидно, от една страна, има за цел да вдъхне съпричастност сред читателите, а от друга - своеобразна„ обяснителна “бележка по обвиненията срещу Хънтър Байдън които прозвучаха по време на предизборната кампания на баща му.

И трябва да помним, че срещу него продължават данъчни разследвания. Изглежда като опит да се оправдае и да отклони подозренията от баща си, нещо като предпазна мрежа за използване на случая „Бурисма“ в бъдеще.

В същото време противоречията остават - напълно неразбираемо е как Хънтър може да отрече всякакви неправомерни действия в Украйна и в същото време да декларира, че не би заел тази позиция, ако отново има възможност. Защо да не работи отново за тази компания, ако в нея няма нищо незаконно?

Друг е въпросът доколко „великата“ фигура на Хънтър Байдън заслужава мемоари. Той не е Майкъл Болтън, не е Барак Обама. Въпреки това, поради скандалния характер на книгата, се очаква тя да се превърне в бестселър (както някои се шегуват, ще бъде разпродадена в САЩ, Китай и Украйна, където той е заподозрян в корупция) и Хънтър ще спечели добри пари “, каза американският блогър и журналист Гейб Камински пред „Страна“.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е ЗА

    107 1 Отговор
    ТОВА БАЙДън ще помага на Украйна.
    ЗА да не излиза инфо. И, че мрази Русия.

    Коментиран от #23

  • 2 ташунко

    128 1 Отговор
    Подлоги на сатаната
  • 3 цървул

    124 2 Отговор
    БОКЛУЦИ
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    43 10 Отговор
    Мемоари не се ли пишат след гушване на букета.......Обикновенно и паметници не е хубаво да се правят приживе....

    Коментиран от #6, #33

  • 5 Callahan

    112 0 Отговор
    Тати добре го е възпитал и съвсем логично синчето демонстрира високи западни ценности, достоен е за следващия президент на САЩ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ежко

    90 0 Отговор
    Както е казано "от където дошло -там и отишло"Ако не беше син на Байдън, щеше да гледа на украинският пост през крив макарон!
  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    57 0 Отговор

    До коментар #6 от "3,14К":

    Май,комай вчера на дъртия са искали набързо да му прекратят......мандата....един път...корнер....два пъти ...корнер на третия....Гол....
  • 9 ХА ХА ХА

    62 2 Отговор
    Вече съм почти сигурен , че тези байдъновци имат български гени .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Честен

    70 0 Отговор
    Мъжка постъпка на сина.
    Баща му как ще управлява империя, при положение че не е могъл да възпита сина си?
    Много станаха въпродите към нашенските трансевроатлантици, които май са онемели...
  • 12 Жорж

    10 51 Отговор
    Браво на Хънтър Бътън. Един готин, нормален американец.
  • 13 Simpson

    9 47 Отговор
    Така беше и с децата на Доналд Тръмп - на държавна (федерална!) хранилка, пушат, пият, дрогират се и нищо добро ....

    Коментиран от #14

  • 14 Да бе,

    36 0 Отговор

    До коментар #13 от "Simpson":

    Нещо си се объркал , май нарочно ?

    Коментиран от #48

  • 15 Ланс Линк

    56 1 Отговор
    Явно и техният главен прокурор вижда това,което му изнася
  • 16 ФАКТ

    50 0 Отговор
    Пропаднали евреи !
  • 17 световен принос

    38 1 Отговор
    всяка държава си има мафия, но в България мафията си има държава!
  • 18 Павел пенев

    70 2 Отговор
    Ето как демократичната фамилия Байдън се грижат за украинския народ. Честито и на нашите евроатлантици защитници на Украйна и плямпалници против Русия. Пияница, наркоман,морално разложен тип и крадец на чужди материални блага. Това е елита на Америка. Дъртия пръч е същия.

    Коментиран от #37

  • 19 Хи их хи

    46 0 Отговор
    Сега козяците прелистват нещата за Путин и щерките му! Дано намерят нещо подобно, че ще изстерясат, няма кво да пишат!

    Коментиран от #26

  • 20 Данък ОТАН

    46 0 Отговор
    Кой знае колко такива цоцат и от България.
  • 21 Бай Ставри

    47 0 Отговор
    И ако това е елита то те са по зле и от нашите ПОЛИТИЦИ. Няма ли вече ПОЛИТИЦИ които поне семейство да могат да задържат, а ние искаме за нас да се грижат. То ще излезе че Путин е много класи над западните наркомани,джендъри и пропаднали не могли да постигнат нищо освен кражбите от хората за които много милеят/за справка ТУЛУПА/
  • 22 За живите мъртви:

    9 0 Отговор
    Нищо.
  • 23 Антимафия

    38 2 Отговор

    До коментар #1 от "Е ЗА":

    Същите американски кърлежи,
    си ги имаме и в България ,
    Контур Глобал или както ида го наричат,
    бившето "Енел" си е фирма чрез която ,
    да тъпчи на шпионските групировки, пари в сметките ?
    4 милиона долара ,Украйна лесно се отървала,
    от Американските кърлежи!
    Ние им плащаме 500 милиона на година ,
    за да не закачат
    Хунтата и Бойко Борисов, да може да краде на воля?

    Коментиран от #30

  • 24 Сандо

    27 1 Отговор
    Наред е Украйна да бъде изхарчена.
  • 25 Gost

    18 1 Отговор
    Античовците се множат и тук, и там без свян. Все пак един ден, дано не е далече, ще ги пометем.
  • 26 БАЙ КУРТИ

    25 0 Отговор

    До коментар #19 от "Хи их хи":

    Те и да прелистват в момента са глътнали бастуните и по спешност звънят на на Бай СОРОС че като липсват гънки в мозъка не знаят за какво да се хванат
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Го4о

    3 14 Отговор
    А сина на Сталин и той....
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Тошко

    5 12 Отговор

    До коментар #23 от "Антимафия":

    Е па много си информиран бе!?!? Документ за тези неща дето ги пляскаш имаш ли? Или ей така ги хвърляш като др. Дончева!?

    Коментиран от #65

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тиии

    1 7 Отговор

    До коментар #4 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ненормален,ли си
  • 34 бидоня

    38 0 Отговор
    Ма ка така бе?! Ама как така в САЩ има алкохолици, дето са различни от руснаци? Нали руснаците са алакаши и пропаднали типове и за това са бедни, а се оказа, че синът на президента с протекциите на баща си е крал пари?! И не стига че ги е крал, ами ги е пръснал по пиячка!!!
    Ц,ц,ц,ц.......

    Коментиран от #42

  • 35 ама нема

    30 0 Отговор
    Каубоите , обирджии на банки и влакове , за това искат целия Свят , да поркат , наркотици , жени , супер да им е ........ по техните разбирания.
  • 36 Справедлив

    40 0 Отговор
    Е нали затова беше тази"помощ " за Украйна през 2014 г. и подкрепата им за Майдана...-да могат после да изстискат държавата като лимон...И то да е само синчето му...А и нали затова САЩ ревът срещу С Поток 2--че тръгне ли--синчето на Байдън увисва без паричките на Украйна...Ето това е истинската американска демокрация--гледайте хубаво и си правете изводите....
  • 37 Asar

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Павел пенев":

    Прав си
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Джордж Бест

    18 1 Отговор
    Половината пари похарчих за к.у рви и пиене! Останалите ги профуках!
    Извод: Парите за к.у рви и пиене не са профукани пари!

    Коментиран от #53

  • 41 Последния софиянец

    9 6 Отговор
    Ами то и тука Борисов и Гешев награбиха хора като Божков и веднага започнаха да им искат оставките!?!
  • 42 Д'мин

    24 0 Отговор

    До коментар #34 от "бидоня":

    Не това е проблема, проблема е, че няма възприятие това да е нередно-"Публикувано във факти.бг: Не съм направил нищо неетично и никога не съм бил обвиняван в някакви неправомерни действия". Той/те възприемат това за даденост, да грабят, да изсмукват другите! За тях това е нормално, тяхно право!
  • 43 факт

    10 0 Отговор
    да не го е яд баша му като взриви планетата!
  • 44 Охоооооо има още мнооого

    6 0 Отговор
    За крадини там... Щом има живи хора начи се нещо може да се тайфа....
  • 45 готвачка

    16 1 Отговор
    Крушата не пада по-далеч от дървото...
  • 46 Бай Шиле

    14 0 Отговор
    Защо няма нищо за петролните интереси на Байдън в Ирак?
  • 47 Бай Шиле

    16 0 Отговор
    Чудя се как тъпите украинци не разбраха защо Вики Нюланд раздаваше сандвичи на майдана в Украйна.
  • 48 Simpson

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "Да бе,":

    Иронично подмятам, че 99% от хейтърите на Тръмп не осъзнават колко са жалки в оплюването на всичко човешко, когато се отнася за Тръмп! Иначе мълчат като риби, когато се разбере истината... Какво по-голямо признание да човек, освен възпитанието и морала на собствените му деца?!
  • 49 Желев

    1 17 Отговор
    Байдън е спасителя на нашия суверенитет! Просто Бог ни го изпрати, за да бъде спряно отдавна подготяното откъсване на страната ни от НАТО и ЕС, с малчаливото съгласие на Тръмп.

    Коментиран от #50

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ема

    15 2 Отговор
    Не бих се учудил ако го изберат за следващият президент на Америка защото всичките са от тоя тип.. От Д. Вашингтон ( бащата на нацията ) първият президент убиец - индианците ги наричал "диваци" които които се различават от вълците единствено,че са двукраки които трябва да бъдат избити а индианките когато чувала само името му изтръпвали а децата са се криели и плачели от страх . Така, че почти всичките им Президенти са убийци или робовладелци.( преди да коментирате прочетете историята им).
  • 53 Иван Лендъл

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Джордж Бест":

    Вини Джоунс казва абсолютно същото и да ти кажа, склонен съм да се съглася! Единственото, което си е струвало досега!
  • 54 Жони деп

    9 0 Отговор
    Днес САЩ управлява върхът на ненормалноста и идиотизма. Докога ще ги търпи бог тия сатани не знам
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ДжафДжаф

    9 0 Отговор
    Нека да не забравяме, че такиви като Байдън младши се изредиха и продължават да се изреждат и на родната хранилка. Сещам се например за Кирето Сакскобургготски! Имаше ена фирма, която впрочем прибра бая милиони с идеята да ни оправи митниците- Краун Ейнджълс ако не ме лъже паметта. Същата фирма впрочем в момента действа именно в Украйна. После Путин им се бил намесил в изборите!!!
  • 57 Реалист

    2 13 Отговор
    Опитвате се да сатанизирате Джо Байдън, но както винаги ще останете дълбоко разочаровани, защото САЩ са най научно ориентираната държава в света и решенията които се вземат там, са съобразени с переспективите в развитието на света, което де факто е пак контролирано от тях. Въобще, за тях може да се каже, че са националния отбор на света!

    Коментиран от #60

  • 58 Огнян

    0 12 Отговор
    Предполагам, че озверяването на платените русофили към Байдън, не е провокирано само от това, че нарече Путин убиец а и от това, че в едно предишно изказване обвини Русия, че всеки неин опит, да се прави на велика сила, завършва с купони за хляб.

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Майк Алън Патън

    6 0 Отговор
    Бат Бойко ли ще се учи от американчето или обратното ? Корупция и морал в едно ! Има какво да научат от него - и за къща , и за бутика , и за Барселона , и за банката , и за мъжките му нужди , и за правителствения самолет , и за данъците на Лотарията , и за кюлчета и евро , и за чекмеджета , и за метресите му с или без бикини......Прекалено му е дълаг списъка с това , на което МОЖЕ ДА ГИ НАУЧИ АМЕРИКАНЕТАТА в гешефтите си !

    Коментиран от #62

  • 62 Майк Алън Патън

    4 1 Отговор

    До коментар #61 от "Майк Алън Патън":

    дълЪг
  • 63 стоян георгиев

    1 8 Отговор
    сина на баидън казва това което се знаеше.тои има проблеми с наркотиците и пиенето ,но няма никаква вина при бизнеса на компанията в която бачка в украина.между другото името му навреди на въпросната компания.без него тя щеше да си бачка и сега в украина без да има проблеми.тръмп и руските тролове обаче и до днес обясняват че едва ли не баидън и сащ деиствали в украина заради интереса на сина му.друго обаче дрогари трябва да ви прави впечетление,а именно как работи американската демокрация.тя не прави компромиси и раследва сина на деистващия държавен глава.освен това се вижда за кви смешни приходи става въпрос.четири милиона долара е спечели баидън син в украина.за сравнение толкова краде един български кмет годишно!

    Коментиран от #64

  • 64 Трол

    6 1 Отговор

    До коментар #63 от "стоян георгиев":

    "дрoгaри трябвa дa ви прaви впeчeтлeниe,a имeннo кaк рaбoти aмeрикaнcкaтa дeмoкрaция.тя нe прaви кoмпрoмиcи и рacлeдвa cинa нa дeиcтвaщия държaвeн глaвa" И как дорогарко Десо се "раСледва" синковеца Байдънов? Ето отговора:Според тези записи Байдън иска от Порошенко да уволни главния прокурор на Украйна, за да не разследва сина му, а в замяна ще му осигури държавна помощ от 1 милиард долара.

    Коментиран от #68

  • 65 Антимафия

    9 0 Отговор

    До коментар #30 от "Тошко":

    Какви документи искаш , Васил Божков ви показа,
    за какво иде реч!
    Джуджета и Калинки , имате материал да разследвате
    30% от населението на България, за различни престъпления?

    Нормално, такива въпроси , които ти задаваш ,
    ги задават от Прокуратурата и Полицията?
    Вместо да разследвате сигналите, вие мачкате тези,
    които ви дават, поле за изява!

    Такива, като мене!


    Интересно ми е , тебе лично , защо те боли истината....?,

    Докладвай утре на оперативката , че" писателя" е хлъзгав!
  • 66 Нане

    7 0 Отговор
    мдааа крушъта не падала по далече от дървото
  • 67 Българин

    5 0 Отговор
    Сппкойно, тати ще ти даде сега яБългария, Румъния Полша да се раниш.... Толкова е отчаян, че търси пари от книга, катонси продава личния живот, точно като Меган и Хари..... Последни напъни да се продаде....
  • 68 стоян георгиев

    0 5 Отговор

    До коментар #64 от "Трол":

    дрогарю тва не е вярно .баидън го раследват много по-сериозно от готвача на путин и личня му джудо треньор които спестиха милиард долара за да си построят дворец.усещаш ли разликата дрогар?баидън го атакуваха служби,медии,данъчни ,дори и следващия американски президент.тва дето пишеш се оказа обаче лъжа и именно заради тази лъжа тръмп бе с повдигнат първи импиичмънт,щото искаше именно тва да кажат порошенко и главния прокурор за да ги подкрепи .само че украинците не се потдадоха и рижата трябваше да се оправдава ,макар съветниците и да свидетелстваха че именно тои е подложил под натиск порошенко да потвърди лъжата му.та дрогар от години пишеш лъжи за мен .казал съм ти къде съм ела.ще решим проблема веднъж за винаги!

    Коментиран от #69, #71

  • 69 Трол

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "стоян георгиев":

    Десо, не малтретирам жени мило! Обичам ги, ама не си мой тип-хем не си много умна, хем видях снимката ти на аватара!
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Трол

    3 0 Отговор

    До коментар #68 от "стоян георгиев":

    Цитат Десо: През 2016 г. Джо Байдън в качеството си на вицепрезидент на САЩ, успя да издейства от тогавашния украински президент Петро Порошенко уволнението на генералния прокурор Виктор Шокин, който беше започнал разследване срещу „Burisma“.

    Коментиран от #73

  • 72 стоян георгиев

    0 0 Отговор
    мишоци не малтретирам дрогар.особено с меки китки!
  • 73 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Трол":

    явно хич не си запознат със ситуацията със шокин.уволнен е заради серия корупционни скандали.има подробно инфо за ситуацията в руските медии.освен това шокин не е повдигал обвинение на баидън син ,което доказва именно тезата на баидън че няма връзка в дадената ситуация.ако баидън син беше виновен главния прокурор които е под натиск за уволнение щеше да му повдигне обвинение.нещо повече лъжко.в последствие като доиде тръмп,новия американски президент искаше украинската администрация и прокуратура да повдигнат обвинения на баидън и след като те му отговориха че няма данни за престъпление почна да ги плаши,което бе повод за оставка на съветника на тръмп по национална сигурност,които му е съпартиец и бе шокиран от изнудването на тръмп по темата.в последствие въпросния написа и мемоари.казва се джон болтън.та дрогар както винаги си много ниска топка.продължаваи с евтините номера за тва че съм жена и т.н.