ФАКТИ.БГ

Емил Соколов пред ФАКТИ: Въпрос на време е БСП да се разпадне

"БСП няма как да се трансформира в модерна лява партия. Мисля, че изтърваха момента да преоткрият себе си", заяви събеседникът ни

Публикувана: 5 Април, 2021 16:47
85 КОМЕНТАРА | ВИДЯНА 7029
Емил Соколов пред ФАКТИ: Въпрос на време е БСП да се разпадне
Емил Соколов, кадър: ''Денят с В. Дремджиев''
ШРИФТ ПЕЧАТ
Вашата оценка:
Оценка 3.6 от 49 гласа.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Развоят на провелите се вчера редовни парламентарни избори определено разбуни духовете у нас и направи така, че политически ангажираните хора с нетърпение да очакват следизборната развръзка.

Преди тя обаче да настъпи, а и преди това да видим съвсем окончателните резултати, спокойно можем да отчетем няколко факта. А именно пробива на "Има такъв народ" и "Демократична България", ерозията на ГЕРБ-СДС и ДПС, тоталния крах на БСП и очертаващата се липса на националпопулисти в следващия парламент.

Предвид посочените неща, от ФАКТИ поканихме на разговор Емил Соколов, асистент-преподавател в университета в Екзитър, който е един от най-добрите анализатори на политическите процеси у нас.

- Г-н Соколов, изборни резултати в очертаващата се посока ли очаквахте или нещо много Ви изненада?

- Голямата изненада за мен беше сривът на БСП. Очаквах, че резултатите между тях и „Има такъв народ“ може да са близки, но не предполагах, че на тези избори ще видим края на БСП. Точно това се случи, ако някой още се съмнява. БСП беше в криза от години. Постоянни чистки, инициирани от Корнелия Нинова, невъзможност да се откъсне от имиджа на соцносталгична, русофилска и дори съветофилска партия, и бунтове в част от местните структури. София, например. Това бяха само някои от проблемите. Корнелия Нинова не разбра, че с гласовете на села и паланки може да стане лидер на БСП, но не може да бие Борисов. Оказа се, че и Слави не може да бие. Тези партизански тактики и игри на дребно бяха неподходяща стратегия. Сега остава само да си подаде оставката, а упадъкът на БСП ще позволи на политическата сцена да се появи модерна и проевропейска левица.

- Снощи премиерът Борисов предложи мир на опонентите си и да се "сложат" експертите. Възможно ли е според Вас да се състави някакъв експертен кабинет от партиите, които са сигурни за мястото си в 45-ия Парламент?

- На теория е възможно, а на практика би било падане във вече последния капан на Борисов. Първо, Борисов няма никаква международна подкрепа. Това, което каза вчера, как в Европа му вярвали, са глупости. Вярваше му Меркел, която си отива. САЩ отдавна свалиха доверието си от него. Последният доклад на САЩ относно правата на човека в България го показва. Второ, Борисов няма никаква, ама никаква експертиза. Той няма какво да предложи повече. Това правителство на ГЕРБ беше върхът на некомпетентността и неефективността. Вчерашното му изказване беше нелеп опит да убеди някой от новите играчи да поделят едни 50 милиарда евро до декември и той после да се оттегли спокойно.

„Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън“ няма да приемат подобно нещо. Смятам, че Слави Трифонов също ще откаже. Той всъщност е първа политическа сила. От Борисов го делят само няколко процента. Докато Борисов няма никаква перспектива да управлява отново и да е премиер, Трифонов може да опита да обедини досега извънпарламентарната, а вече и парламентарна опозиция около себе си. Това е посоката, в която ще се работи.

Най-вероятен вариант е програмно правителство между формациите на Слави Трифонов, Христо Иванов и Мая Манолова. То ще има една цел – промени в Изборния кодекс и провеждане на честни избори, където контролираният и купен вот ще е сведен до минимум. БСП, в опит да гарантира оцеляването си, ще се опита да се престори на автентична опозиция и като нищо ще подкрепи такова правителство за няколко месеца. Вероятно на президентските избори отново ще избираме и парламент.

- С експертен кабинет Борисов може само да спечели време и като че ли нищо друго?

- Борисов се опитва да изконсумира опозицията. Така направи с Реформаторския блок и Обединените патриоти, когато се коалира с тях. Сега иска да направи същото. Да раздроби и деморализира новите партии в парламента, за да се задържи на власт. Прозрачен е. Това вече сме го виждали и няма да проработи.

- На пръв прочит, има ли потенциал феноменът "Има такъв народ" да бъде устойчив политически проект?

- „Има такъв народ“ има доста потенциал. Това е партията на младите хора според социологическите прочувания след изборите. Слави набляга на популизъм, подкрепен с корав патриотизъм и тук-там леви идеи и щрихи. Така премаза БСП, която на фона на него изглежда като нещо от друга епоха. Партията на Тодор Живков се оказа, че няма шанс срещу партията на шоумена Трифонов. Голяма част от политолозите и анализаторите допуснаха грешката да мислят, че Трифонов не води кампания. Той не водеше класическа кампания, но все пак имаше такава. Отказът от дебат, мистиката, непоявяването по телевизиите, гневът – всичко това е типично за Трифонов. Кампанията му беше специфична и пригодена към личността му. Съвпадна перфектно с образа му на бунтар и лошо момче. Достатъчно му беше да направи един концерт, за да мобилизира електората си, и той го направи.

Трифонов е в ефир от 20 години. Той е household name, както казват на Запад. Слави това, Слави онова, всички говорят за него сякаш го познават. Не му трябва идеология, когато може да играе с емоциите на хората. В комбинация със силното му присъствие във Фейсбук, видяхме резултатите – 2-ра политическа сила. Сега обаче идва истинският тест за „Има такъв народ“. Това е лидерски проект. И като всеки такъв ще трябва желязна дисциплина. Не е ясно дали Слави Трифонов е в кондиция да се справи с тази нелека задача. По време на кампанията видяхме как няколко от областните му координатори напуснаха местните структури. Някои написаха и гневни писма за това как в партията няма прозрачност.

Предстои да видим дали са успели да стегнат редиците или не. Не трябва да забравяме обаче, че Слави разчита на голям екип от сценаристи, които не е изключено да поемат юздите вместо него. Нищо чудно, той да е само лицето на партията. Стига, разбира се, да не е параван на ДПС, целящ да осигури на ГЕРБ още един мандат. Това ще обезсмисли всичко казано дотук. Преди да коментираме тази хипотеза обаче трябва да изчакаме президентът да започне да връчва мандати за съставяне на правителство на политическите сили. Тогава ще можем да кажем със сигурност каква е мотивацията на Слави Трифонов.

- Очаквате ли в БСП да има оставки, с оглед очертаващия се много слаб резултат, както и осъзнаване, че докато не се превърнат в модерна лява партия пътят им ще е само надолу?

- Ако Корнелия Нинова не иска да съсипе окончателно БСП, ще подаде оставка днес (б.р. вече отказа да я подаде). Не смятам обаче, че това ще помогне много. БСП няма как да се трансформира в модерна лява партия. Мисля, че изтърваха момента да преоткрият себе си. Корнелия Нинова доста се постара да върне соцносталгията на почит, което не доведе до повече подкрепа, а точно обратното. Въпрос на време е БСП да се разпадне.

- "Демократична България" също изненада с представянето си. Към момента водят на ДПС. Дали са узрели да надградят представянето си?

- Ако съдим по последните месеци, дават заявка, че са узрели. „Демократична България“ израсна много през тази кампания. Сега някой ще каже, че не са направили достатъчно и този път. Да, винаги може повече. Гражданите са прави да изискват и да искат максимума. Но каквото и да говорим, този път имаше ясно послание – България може много повече. Ако изчистим съдебната система и прокуратурата, те ще изчистят всичко останало.

Това е причината да се представят толкова силно. „Демократична България“, също като „Има такъв народ“, има много поле за развитие. Докато партията на Слави измести БСП от пространството център-ляво, демократите имат възможността да разбият претенциите на ГЕРБ, че са дясна партия, каквато те със сигурност не са. Обединението написа една добра програма, която в някои сектори - като съдебна реформа и дигитализация, е особено силна и оригинална.

Още повече, в листите на „Демократична България“ можем да открием наистина опитни политици и доказани професионалисти като Мартин Димитров и Петър Славов. Най-големият ресурс на „Демократична България“ са хората – кандидатите и членовете им, но и общността, която седи зад тях. Хубава, лоша, демократичната общност беше тази, която поведе битката срещу ГЕРБ и ДПС. Те са тези, които зададоха тона за това как трябва да се говори за зависимостите на Борисов, Доган и Пеевски.

В София постигнаха впечатляващ резултат – първи са. Сега е време да обърнат поглед към по-малките градове и провинцията. Там битката не само, че не е започнала, ами на места дори не знаят, че има такава. От това доколко ще успеят по тези места, зависи бъдещето им представяне.

- Нови парламентарни избори ще отслабят ли още повече партиите на статуквото - ГЕРБ, БСП и ДПС?

- Ако бъде променен Изборният кодекс, със сигурност ГЕРБ, БСП и ДПС ще се представят по-зле от на следващи избори. При ДПС се наблюдава ерозия в подкрепата на база етнос и религия. Твърде много започна да им личи, че са корпоративна и олигархична структура, която паразитира на гърба на обикновения гражданин. Същото може да бъде казано и за ГЕРБ, и за БСП. Ако опозицията има смелостта да отиде на избори в рамките на следващите шест месеца, ще настъпят структурни промени в българската политика. Сега статуквото е в отстъпление, но това не е достатъчно. Трябва да бъдат окончателно победени, за да си върнем контрола над държавата.

- С оглед очертаващия се резултат, има ли основание съвестните български граждани да се надяват, че съдържателната промяна у нас е в ход?

- Положена беше първата копка, но пътят ще е дълъг. Гражданите трябва да се въоръжат с търпение. Качествената и истинска промяна отнема време. Ако бързаме твърде много, пак рискуваме да ни „оправят“. От нас зависи да зададем правилно темпо и да не очакваме чудеса за една нощ.

България

Поставете оценка на статията:
Оценка 3.6 от 49 гласа.

Въвеждане на коментар към статията
Име :


Напишете кода от картинката
Визуална кептча
Коментар:
Коментари към статията
миш
1 Отговор
Абе,баце,на колко годин си та даваш мнения и оценки за партии на 100 годин?

Коментиран от #14, #47


Оценка:
-44 +97

C2H5OH
2 Отговор
Не е вярно ,БСП е първа политическа сила .Другари излъгаха ни !Ние печелим изборите с 99 %

Коментиран от #19


Оценка:
-57 +34

Политолог
3 Отговор
Де тоя късмет...

Оценка:
-39 +15

4
Този коментар е премахнат от модератор.
иваило
5 Отговор
не харесвам бсп ,а герб какво за тях уникални болкици ,ще заплашват народа ХАХАХАХА В КАНАЛА И ТЕ И БСП ДПС СЪЩО

Коментиран от #59


Оценка:
-36 +20

БАЙ Х@Й‼
6 Отговор
ДЕСЕТ години слага КАЛИНКА след КАЛИНКА, а сега иска експертен кабинет ‼

Оценка:
-6 +87

иваило
7 Отговор

До коментар #4 от "Червени боклуци.":


СПОКО И на герб също и долното дпс заеднос тях .едните ги няма патриоти и магарешки сега са наред и тези

Оценка:
-9 +34

КОЙ
8 Отговор
КОЙ така си мисли? Вече над 30 години разни СДСароСОРОСоиди си мечтаят! И като ги няма в управлението вече 12 години по добре ли вие! Ако Ви е по добре що скачате! КОЙ не скача е ЧЕРВЕН. СДС СДС СДС ....ЦИРКаджии ....

Коментиран от #69


Оценка:
-8 +58

Вълко Червенков
9 Отговор
Честито на комунетата,русофилистиците и всякаква ченгесарско-текезесарска болшевишка измет.Кака Корнела Седесарката перфектно изпълнява инструкциите на синият комунист с черната кожа-Командира Иван Костов,да довърши Столетницата.

Оценка:
-57 +19

Българка
10 Отговор
Мафията ГЕРБ-ДПС, дерижирана от ДС се окопава последователно и ударно 12 години. Парите са в техните ръце, институциите са техни. Трябва спешно да се направят промените в ИК, съдебната реформа. Паралелно пълна ревизия и преосноваване на мутренските институции. Пътят ще е труден и дълъг, но за свободата, върховенството на закона и правото нагарантиран достоен живот си струва да го вървим

Коментиран от #50


Оценка:
-7 +52

Анализатор
11 Отговор
Една партия, като падне от власт, по традиция започва да се разпада. Пример е СДС, които за 4 години имаха абсолютно цялата власт, но се разпаднаха. Сега са в коалиция с ГЕРБ. Помните ли, че сините изобщо не признаваха ГЕРБ за част от автентичната десница, но сега забравиха какво са говорели само преди 2-3 години. ГЕРБ също с основание се страхуват, че ако не са на власт, ще изгубят средствата си за влияние върху обществото, които са предимно финансови от европейски фондове... Бойко обикаля с джипката и дава на манастири, за магистрали, обещава работа, работа и пак работа. Той обаче се страхува, че ако падне от власт ще загуби имиджа си на властник, а и няма да може да влияе върху разпределението на финансовите средства.

Оценка:
-6 +47

Ох Баня
12 Отговор
Когато отбора пада се сменя треньора.

Оценка:
-12 +16

пройчо
13 Отговор
80%тов--и други тлъсти спецове са го казвали,от 1891 година насам , постоянно!!!:))

Оценка:
-2 +23

Бау
14 Отговор

До коментар #1 от "миш":


Като се има впредвид, че половината гласове на БСП са от пенсионери, то както и да го погледнеш, наистина е въпрос на време БСП да приключи. Дали е добре или зле - въпрос на лично мнение, но невъзможността на БСП да се промени ги обрича.

Коментиран от #43


Оценка:
-39 +20

знае ли как
15 Отговор
Мисля си, Слави дали знае, че има Интернет и че е възможно вече, да си стоиш вкъщи, но хората да те гледат по телевизията. Дали има камера. ....чудя се. Моя син е в първи клас и се оправя с тази техника. А Слави. .....ако разбираше от тези неща, едва ли би се крил като някоя мишка. Щеше да излезе и смело да погледне хората в очите, да благодари на онези, които са го избрали, да каже поне две думи - ако може де, защото вирусът е гаден и може да му е изчезнал гласът

Оценка:
-5 +49

Ох Баня
16 Отговор
Кака Кори да си направи отбор кунарските кокошки и ще си бъде незаменяема като Боката

Оценка:
-28 +4

Копейкин
17 Отговор
Да е жида и здрава Корни, да управлява още някоя година, природата ще свърши останалото...

Коментиран от #24


Оценка:
-33 +11

смерш
18 Отговор
Е анализаторе,нали именно бивш лидер на бсп е и лидер на европейската модерна левица!
Бурната радост от третото място на бсп на някои особи е твърде преждевременна.Електоралния потенциал на тази партия вътре в територията е твърде голям все още.С едно елиминиране на Нинова и връщане към лидери от типа на Първанов ,опирайки се на широката пенсионерска публика,тази партия може да се появи отново с достатъчна за политиката в територията тежест!

Оценка:
-10 +26

Ман
19 Отговор

До коментар #2 от "C2H5OH":


Смях смях смях

Оценка:
-2 +7

злост
20 Отговор
Полета на мисълта на едно ципокрило.

Оценка:
-1 +18

Отегчен
21 Отговор
По-скоро ГЕРБ ще последва съдбата на НДСВ , а гн Соколов е време да си намери друга работа , като врачка която хвърля боб например .

Оценка:
-5 +43

Варшавянка
22 Отговор
Още за БСП дрънкате? Нямате какво друго да кажете, не ви бива.

Оценка:
-2 +40

Ганьо
23 Отговор
ГЕРБ и ДПС не са ли пак комунисти с под друга форма. Когато съборят всички паметници на комунистите може и да има малко надежда...

Оценка:
-20 +9

пройчо
24 Отговор

До коментар #17 от "Копейкин":


За там няма ред...ами ,ако ТИ СИ СЛЕДВАЩИЯ ?!!!

Оценка:
-0 +14

В.В.П.
25 Отговор
Държавата се разпадна,тоя говори за БСП..!!.. Йованке, може да стане химн на Република България.!!. Не понасям певача на мутрите.!!..

Оценка:
-6 +45

Дори и да се разпадне, ще възкръсне,
26 Отговор
Като ФЕНИКС от пепелта. БСП може да вземе 61% НЕГЛАСУВАЛИ след Възкресение

Оценка:
-7 +26

ciao
27 Отговор
Навсякъде по света уважават партизанското движение, само нашите пухкави простачета, не.

Коментиран от #57


Оценка:
-13 +23

стоян георгиев
28 Отговор
потенциала на слави е същия като на борисов,демек никакъв.слави и борисов са сиамски близнаци и ако слави смени борисов нищо няма да се промени освен кукловодите.партии без идеи и само с един лидер тип мачо са гола вода като полезна деиност.лошото е че у нас именно такива се харесват.след царя доиде борисов ето го сега и трифонов.дано поне сега успее да се ожени даже и за мъж да ще бъде успех както личен така и на страната ни!

Оценка:
-4 +38

Герберски трол
29 Отговор
Ние сме много зле , хубаво е че има и други като нас .

Оценка:
-5 +10

Помнящ
30 Отговор
Бойко и Слави - мутри с черни шлифери и очила , някой да си спомня ?

Оценка:
-3 +35

Гост
31 Отговор
АМИН ГОСПОДИ

Оценка:
-5 +4

Чичо от село
32 Отговор
Много анализатори много експерти! Защо този експерт като предсказва разпада на БСП, не посочи кое е това модерно ляво нещо, което ще се появи и до тогава само в България ли няма да има лява партия, при положение, че ние сме най-икономически изостаналата и бедна държава вЕС! Да даде някаква формула и пример за модерна социалистическа партия! Щом не трябва да е Русофилска, Американофилска ли трябва да е? Ами ако не искаме да сме филски да излезем от НАТО и да изгоним американските бази от България, тогава и Русия няма да е заплаха за нас! Някои анализатори не са наясно за народопсихологията на голяма част от народа, става въпрос не за Френския, а за Българския народ!

Оценка:
-7 +32

ЛЕТ МИ БИЙ
33 Отговор
ЧУДНО ЧУДНО...ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО ,НЕ ГИ ПИТА ТИЯ АНАЛизатори ЗА ОТПАДАНЕТО НА ТАКА ЗАЛЬОХАВИ„ ПАТРИОТИ”СЕГА КОЙ..КОЙ ЩЕ НИ ПАЗИ С ДЕЕБЕЛ ГЪ..РЪБ ОТ ИЗВЪН ЗЕМНИТЕ ОКУПАТОРИ!!!!

Оценка:
-1 +20

34
Този коментар е премахнат от модератор.
Фактъ
35 Отговор
Що за народ сме , щом търпяхме 11 години един прост пожарникар , комунист, еднолично да окраде и унищожи държавата ? Тъпака от Банкя с интелект на шебек , който не може да запомни две думи на английски ни върна с 30 години назад .

Оценка:
-5 +31

Нито е първи, нито ще е последен
36 Отговор
Като му гледам жълтото по човката на този "експерт", може и да дочака - малко е живял, нищо не разбрал. Това ли е новото Гърне или Биче?

Оценка:
-2 +29

Ха-Хо
37 Отговор
А преди изборите разни червени тролчета ни облъчваха с тезата, че само БСП можела да свали Герб от власт. Каква стана тя, няма такъв резил. Да е жива и здрава Корнела още дълги години! Само тя ще ги оправи комунделите.

Оценка:
-23 +7

Subaru STI
38 Отговор
Въпрос към автора: Не беше ли Васил Божков този, който разкри зависимостите на Борисов с ДПС олигархията (Пеевски, Доган)?

Оценка:
-2 +21

Се избистря
39 Отговор
БСП консумира последиците от саботажа на Съсела,Йончева,Миков,Свинара,Янков,Буруджиева....... Много бърза това sукалче- асистентче да отписва БСП. По-добре да вземе да преброи номенклатурните иzклесавци в "Дай България" - коментерновски изтърсаци,внуци на Политбюро,номенклатурни съдии и прокурори,комсомолски секретарчета и мъжлета на партийни секретарки. Смешното е,че уж умни и красиви,вишисти пък левичарски отрочета,троцкистчета и dжендърчета пак ги яхнаха. Сеdерастът Мартинчо ли е новото лице? Или пък Раданчо Кънев - наследникът на комунистическата фамилия Кордова ?? и лeля си партизанкатa от "Антон Иванов"? Достатъчно е да погледнем с какво се занимават в юнивЪсити ъф Екзитър и става ясно,че това са левичарски зелени tалибани и gлобалисти и цялата апология на тоя пiкльо се избистря.

Оценка:
-4 +30

пешо
40 Отговор
ако тоя п.иклю е от най-добрите, представям си какава колекция "анал.изатори" са насъбрани.

Оценка:
-3 +19

тиктак
41 Отговор
един път да се появи в блица някой по.серко, и вече става много известен

Оценка:
-1 +18

Иво
42 Отговор
БСП е създадена преди 130 години и трябва да е много голям политически аматьор някой, който си мисли, че тази партия ще се разпадне! По скоро ще се разпадне клиентелистката бизнес организация ГЕРБ , която няма почва за съществуване извън властта и без племенен вожд- премиер с абсолютна власт като в Северна Корея !!!!

Коментиран от #64


Оценка:
-7 +27

пешо
43 Отговор

До коментар #14 от "Бау":


чиче, колко години минаха от 89-та, миналия век?
вземи калкулаторчето и смятай малко. ако не можеш, помоли внучето. тогава бяха пенсионери, сега все още са пенсионери. би трябвало да са над 90-всичките. нация от столетници. и всички гласуващи за бсп.
да се усещаме от време на време като пишем трябва, ще знаеш.

Коментиран от #72


Оценка:
-3 +20

44
Този коментар е премахнат от модератор.
питам
45 Отговор
Какво значи "модерна европейска левица" ? В нея да няма нищо преди всичко социално, национално, и свързано със синдикатите, защитаващи пишман джендъри и емигранти? Не виждате ли, че европейските социалдемократически партии откакто станаха "модерни" се скапаха и хич ги няма! /Виж Станишката/. Липсата на истински леви партии, които защитават интересите на новия технологичен пролетариат е голямата трагедия. Особено в България, кое му е "лявото" на т. н. лява партия: Ръководството/милионери/, програмата /за развитие на едрия капитал/ или действията/приемането на плоския данък/? БСП , по-точно нейната върхушка много добре си живее в опозиция. Не е отговорна за нищо и си върти далаверите!

Оценка:
-1 +16

46
Този коментар е премахнат от модератор.
стоян
47 Отговор

До коментар #1 от "миш":


До 1 ком -другарю -на колко години трябва да си за да можеш да сброиш две и две-кумунягите сте под леда

Коментиран от #60


Оценка:
-15 +0

Боко
48 Отговор
Този голобрад човече смесва желаното от неговите кукловоди с действителното!!!! Трудно ще Ви се отвори парашута, уважаеми!!!!

Оценка:
-1 +19

Един
49 Отговор
Жалки марионетки! Изправете се поне малко и имайте достойнство !!!!!

Коментиран от #53


Оценка:
-1 +10

стоян
50 Отговор

До коментар #10 от "Българка":


До 10 ком -кумуняго -как е настроението след голямата ви победа-очука си ноктите от писане и плюене по Герб

Оценка:
-8 +4

Тиквун
51 Отговор
Поредния пе....дал, който се опитва да отклони вниманието от темите на деня. Помоч....ко какво ни интересува БСП - защо не направиш коментар за тоя дето му правиш сви.....рки - БОКО? Защо не кажеш в коя килия отива при бай Ставри? Аман от такива меки китки като теб Еменце!

Оценка:
-2 +17

52
Този коментар е премахнат от модератор.
Ами ,
53 Отговор

До коментар #49 от "Един":


Нямат достойнство , виж лидерът им Борисов как трепери , треперят и всички от огромната държавна администрация назначена от ГЕРБ , метлата ще играе здраво !

Оценка:
-0 +10

Г. Петранов
54 Отговор
БСП се разпадна вече, но ако остане още корнелия нинова, ще изчезне до 6 месеца

Оценка:
-11 +4

стоян
55 Отговор
Герб и Бсп трябва да се разпаднат.Въпроса е да има осъдени и вкарани по затворите политици от тези две антибългарски организации.

Коментиран от #63


Оценка:
-10 +2

Сийка
56 Отговор
Живея на десетия етаж. От балкона чувам тропот от много крака и шум от крилца. Клиентите на ГЕРБ и калинките се спасяват през глава. Които остават ще бъдат изметени.
.

Коментиран от #70


Оценка:
-1 +13

Руски трол
57 Отговор

До коментар #27 от "ciao":


Какви партизани, какви кокошкари те гонят?!
Нашите ,, партизани,, нямат нищо общо с гръцките, югославски, полски.... т. н. партизани.

Коментиран от #82


Оценка:
-11 +5

Алексей Сергеев
58 Отговор
БСП бавно и уверено върви към разпадане, по модела на НДСВ

Оценка:
-11 +5

Ессерем
59 Отговор

До коментар #5 от "иваило":


Не знам какво не харесваш.Обаче името си без правописна грешка не можеш да напишеш!!!

Оценка:
-0 +4

Ессерем
60 Отговор

До коментар #47 от "стоян":


Тези не можеш ги погребеш,както и вас!

Оценка:
-0 +3

бай Даньо
61 Отговор
Края на БСП го виждаха много хора , но все пак се случи някак изненадващо. Аз лично смятах че дори ГЕРБ да загубят ( нищо подобно не се случи сега но...) то БСП няма да спечелят избори вече и това е ясно от 2-3 изборни цикъла вече. БСП са на изживяване заедно със електората си. Трагедията на БСП е че дори да спечелят ще се провалят, защото нямат кадри . Приказките за калинките на Бойко са силно преувеличени ако се погледне какво е БСП. Поради причината че БСП няма да спечели избори вече никой сериозен професионалист не иска да свързва името си с тая партия и комунистите нямат кадри. Ако БСП днес дойдеше на власт идва катастрофа по лоша от Виденово време, защото тогава все пак имаше някакви професионалисти на тяхна страна който се заблуждавах в бъдещето на партията или просто инерцията на сляпата преданост. Днес да служиш на БСП е самоубийство. Време е за закриване на тая партия след като тя на е намери сили да се превърне в истинска социалдемократическа парти която да има бъдеще на съвременна европейски ориентирана партия , а това което е днес - пета колона на Русия , котерия пълна с предатели на България.

Коментиран от #67


Оценка:
-13 +6

1234
62 Отговор
Човече, тази партия се разпада от 130 г и още толкова ще се разпада. Много си далече от нещата.

Оценка:
-2 +9

444
63 Отговор

До коментар #55 от "стоян":


Ние сме на всеки километър за разлика от мутрите! Ще берете ядове, ф.а.ш.а.г.и !

Оценка:
-3 +8

Енгелс
64 Отговор

До коментар #42 от "Иво":


Грешка Иво. Преди 130 години беше създадена БКП, а не БСП. Ня няма нищо общо с революционната БКП.

Коментиран от #74


Оценка:
-3 +10

65
Този коментар е премахнат от модератор.
66
Този коментар е премахнат от модератор.
Доста
67 Отговор

До коментар #61 от "бай Даньо":


простотии си изръсил!

Оценка:
-4 +4

68
Този коментар е премахнат от модератор.
Разбира се
69 Отговор

До коментар #8 от "КОЙ":


Че е по добре.Не работя за пет долара.

Коментиран от #75


Оценка:
-1 +2

Комунист
70 Отговор

До коментар #56 от "Сийка":


Сийке,Сийкеее, пак си забравила днес да си изпиеш хапчетата.

Оценка:
-1 +3

Долу Сащ и Ес
71 Отговор

До коментар #66 от "Долу Рассия":


По същата логика 98% от ГЕРБ и СДС трябва да поемат към Сибир , но в затвор , защото иначе там е хубаво .

Оценка:
-0 +7

стоян
72 Отговор

До коментар #43 от "пешо":


До 43 ком -вярно казваш другарю -сега гласуващите сте синовете и дъщерите на кумунис- капиталистическа олигархия но тези които ви опознаха ви напуснаха

Коментиран от #80


Оценка:
-7 +3

неее
73 Отговор
ГЕРБ ще се разпадне. Съвсем скоро.

Оценка:
-3 +8

Другия с коня
74 Отговор

До коментар #64 от "Енгелс":


Ми тогава защо БСП е Правоприемник на БКП и присвои сгради във всяко населено място,почивни бази и Резиденции,бе....Защо от 89 та година в Парламентите присъства в коалиция БКП. ???? 30 години БКП е в Парламента криейки се зад гърба на БСП като НПО !!! Стига вече.Щом няма Лустрация,поне да има шут от Народа за БСП и БКП Най- накрая....

Коментиран от #77


Оценка:
-6 +6

75
Този коментар е премахнат от модератор.
76
Този коментар е премахнат от модератор.
БСПенсии
77 Отговор

До коментар #74 от "Другия с коня":


Е, не мое да стане тая!!!Народа все повече ще търси демокрацията и свободата,защото вие го тикате в бездната на авторитаризма! Ето на Командира ,Царя ,Баце,Слави!!! Цар ви требе,за до сте добре,някой!Ама има и свободни хора!

Оценка:
-0 +2

Колев
78 Отговор
Що ни занимавате с такива аматьорски анализи бе Господа. Още от първите му приказки се вижда че е зачислен на доларова субсидия. Може ли един шоумен да бъде политическа сила, не се ли знае, че от години ерозира българската духовност. За какво доверие на САЩ става въпрос. Признаваме ли че сме колония, както твърдят толкова хора. Този хубавец не е ли чел независими чужди медии. Моята оценка за този писач не е даже слаба, нулева е. Мога да го ограмотя с десетки материали от хора със световна известност. От такива низкоразредни манипулатори вече ми се гади, повдига ми се и никак не правят чест на медията.

Оценка:
-1 +11

Госあ
79 Отговор
Аве момчета, ама и двамцата сте бая простички май, А ?

Оценка:
-0 +2

пешо
80 Отговор

До коментар #72 от "стоян":


първо - не съм ти другар. по тая точка - у лево!
после - тъй като съм свидетел на станалото през 89-та - "синовете и дъщерите на кумунис- капиталистическа олигархия" (грамотният запис е твой) бяха първите, които се качиха на влака "демокрация". още на 11-ти ноември бяха ни лук яли, ни лук мирисали.
добре е да се пише истината, не да се твърдят небивалици с цел доказване на тъпа теза.

Оценка:
-1 +5

Комунист
81 Отговор
По скоро ти ще се разпаднем на Емил и на Соколов отколкото БСП - 🤣

Оценка:
-0 +7

А ти
82 Отговор

До коментар #57 от "Руски трол":


С кои партизани имаш ?общо

Оценка:
-0 +0

Емил Боев
83 Отговор
Аман от неграмотници дето се вихрят по студиата и ръсят глупост след глупост .По въпроса за БСП каква модерна лява партия трябва да бъде че да не се разпадне според този пишман политолог .Ляво либерална партия ли партия на олигарсите питам аз ,нали заради тези социалдемократически либерални идеи БСП достигна до своето голямо поражение преди два дни .Истината е една и тя е както каза онази вечер професор Иво Христов ,БСП трябва да определи на кого ще бъде партия ,на народа или на олигарсите и либералите . Ако остане партия на богаташите тотално е пътница към бунището на историята .Това е истината .

Оценка:
-0 +3

Нене
84 Отговор
Няма първо ще се самоизядат гербаджиите отдавна останаха без истински фенове само слугинаж

Оценка:
-0 +1

гевара
85 Отговор
Както и СДС

Оценка:
-0 +0

ФАКТИ.БГ не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани. Такива са тези, които съдържат нецензурни изрази, лични обиди и нападки, заплахи; нямат връзка с темата или са написани изцяло на език, различен от български. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.


Ловци на бисери
Мая Манолова
Омбудсманът Мая Манолова коментира състоянието на енергетиката в България
Вече няма доверие между енергото и потребителите"

Още бисери