Last news in Fakti

6 Април, 2021 16:41 6 384 69

На прага на Студената война

  • украйна-
  • русия-
  • ес-
  • нато-
  • заплаха-
  • военни

Кремъл засилва антиевропейската пропаганда

На прага на Студената война - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кремъл заплашва Европа чрез военни методи и в същото време засилва антиевропейската пропаганда. Това ясно се вижда от разказите на прокремълските медии в Украйна, чиято основна посока сега се определя от изявленията на руските висши служители. Според руския външен министър Сергей Лавров, „конфронтацията между Запада и Русия е стигнала дъното“, „всички разбират рисковете, свързани с ескалацията на по-нататъшното напрежение", пише uaeuxperts.org.

Кремъл демонстративно изтегля войските си към украинската граница. В отговор на действията на Русия, европейското командване на САЩ повиши степента си на наблюдение върху ситуацията от „възможна криза“ до „потенциално неизбежна криза“ - най-високото ниво. Анализаторите започнаха да коментират значително нарастване на напрежението в региона. Русия съпровожда откритата военна заплаха с информационни операции.

Началото на новия етап от антиевропейската кампания в прокремълските медии може да се смята за риторика на руското външно министерство, която съпровождаше визитата на Жозеп Борел в Москва през февруари тази година. Пресконференцията, на която Лавров изнесе лекция пред борел пред камерите, се превърна в спусък за медиите в Кремъл. Последваха изявления на руски официални лица за практически пълната липса на развитие на сътрудничеството между Русия и Европейския съюз.

Съществена разлика на сегашната информационна кампания се явява нейната пълна координация с действията на министерство на външните работи и това на отбраната на Русия. Особено добре си личи, колко руските и контролираните от тях медии, са дълбоко впити в руските власти и са едни от стълбовете, на които кремълската власт се държи, наред със специалните служби, военните и административния апарат.

Изострената ситуация в Източна Украйна и подготовката на Русия за учението "Запад-2021" се съпровожда от силна заплаха от страна на Руската федерация от страна на Беларус. Експертите оценяват тези действия на Кремъл и повишаването на градусите на официалните руски власти като признаци на възможен преход на Русия от хибридна към студена война.

Какво съпровожда прехода към новия етап на изостряне на отношенията, ще се проследи в хода на анализа на антиевропейския дневен ред в прокремълските медии и украинските Telegram-канали. Тук влизат големи медии с фокус върху Украйна, непряко финансирани от Руската федерация, като Украйна.ру, Страна.ua и NewsOne.

Основната цел е дискриминация на интеграцията на Украйна в Европейския Съюз и НАТО, подхранване на недоверието към властите, изкривяване хода на преговорите под формата на „Нормандската четворка“ за разрешаване на ситуацията в източната част на Украйна. Кремъл, както и преди, се опитва да формира негативно отношение към ЕС сред украинците и ги плаши с мними заплахи.

Москва иска да лиши Украйна от подкрепа и да я изключи от европейския дневен ред. За това Русия използва липсата на единна позиция сред европейските политици относно нуждата за продължаване на диалог с Русия. В същото време Кремъл дискредитира Украйна в качеството и на сигурен международен партньор и плаши украинците с негативни последствия в развитието на сътрудничеството с Европейския Съюз.

Демонстрирайки пред Европа военна сила, Кремъл се опитва да посее съмнения и страх сред европейците. Това кара Русия да използва за укрепване Беларус, принуждавайки и Украйна, и Европа да оценява опасността от военно вмешателство на беларуска територия. Може да бъде направен изводът, че Кремъл използва антиевропейски методи с цел да предизвика разкол в Европейския Съюз, както и в отношенията между САЩ и ЕС.

Необходима е консолидирана позиция в отговор на хибридната заплаха от страна на Кремъл. Не по-маловажна е постоянната поддръжка на демократичните преобразования както в Украйна, така и в Беларус


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 43 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    85 35 Отговор
    Русия може да смачка хохлите за седмица и се чудя как НАТО ще противодейства! питам соросоидите ще отърнат ли с ядрен удар щатите?:)

    Коментиран от #7, #16, #34

  • 2 Татататоо

    65 23 Отговор
    Тия укри само гледат да настройват руснаци срещу американци и се мислят за много интересни. Големите като си пратят пак наемниците да им разтурят остатъка от държавица и ще си седнат на д-то най-после
  • 3 Карамел

    100 23 Отговор
    Ох да му се невиди. Кремъл бил засилил анти-европейската пропаганда!! Мале, мале!
    Не знам кой през статия, през две разправя какъв тиранин е Русия, как "мужиците" умирали от глад, как Русия била агресивна, при все, че тя няма нито една военна база извън границите си, а е обградена от стотици ваоенни бази на нато.
  • 4 zeus

    86 29 Отговор
    Дразнете още малко руската мечка и после да няма оплаквания. Лошото е, че САЩ са писали нас за пушечно месо...

    Коментиран от #12

  • 5 Я ПА ТАЯ

    60 24 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Кремъл заплашва Европа
    ,,,,,,,,,,,,,,,,

    Ало, куку-куку, пляс-пляс,,близ-близ грантове..
  • 6 Хахаха

    63 22 Отговор
    Продължава голямото лицемерие от страната на Запада.
    Искате ли студена война? И то в пряк смисъл на думата. Русия ще врътне кранчето и европа остава без газ. Добре, че идва лятото. До това ще докарат положението. На война като на война. Скоро търпението на мечката ще свърши.
  • 7 Хахаха

    39 24 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Няма да ги мачка. Просто ще ги присъедини.
  • 8 пешо

    44 21 Отговор
    "кремъл демонстративно изтегля войските си към украинската граница"
    звучи ми като "извади го по-навътре", с извинение.
    дори по татово време (особено тогава!) подобни антрефилета се пишеха от хора със съответната подготовка. момата, ако смени амплоато, добро ще стори.
  • 9 Хан Крум

    38 59 Отговор
    Путя размахва остаряло ръждиво оръжие от преди 60 години и се опитва за плаши гаргите. Украйна вече не е същата както преди 15 години когато Путлер окупира Крим. Сега е доста по добре въоръжена със дронове от Турция и оръжия от Америка а има и подкрепата на НАТО. този път Путлер ще си счупи зъбите от безсилна злоба.

    Коментиран от #20, #24

  • 10 майтап ва

    26 41 Отговор
    ако русскету вземат киев за 2 дена на натуту му остава да прай чикики,а на кравите да тледат сапунки!!
  • 11 Монгола

    48 46 Отговор
    Просоросоидната пропагнда не е спряла от години калната си кампания срещу Кремъл. Милиарди инвестират соросите в медии които всекдневно да бълват жлъчни лъжи по адрес на руския президент Владимир Путин и неговото правителство!
  • 12 pepy

    69 18 Отговор

    До коментар #4 от "zeus":

    "Дразнете още малко руската мечка и после да няма оплаквания..."

    Щом казваш...

  • 13 ДжафДжаф

    41 48 Отговор
    Въпроса не е как да се смачка Украйна, а как да стане по безболезнено. Все пак над 50% от населението е руско. Няма да избиват своите я. Всичко по-значимо, което е създадено в Украйна- заводи, централи, тръбопроводи и прочие, също по право си пренадлежи на Русия. Да отделят 2-3 области в западна украйна, кадето да заселят украиските макета и да се приключва.
  • 14 Sonya Bleyd

    39 35 Отговор
    Чака ви дълга и дебела тояга соросоиди гарантирано от Руската Федерация и нейните въоръжени сили!
  • 15 Анонимен

    41 38 Отговор
    Крайно време е Русия да ви обяви не студена а гореща война и да изтрият гадните ви, фашистки задници от картата на Европа.Американските подлоги се скъсаха да провокират руснака. Няма по долни,двулични и подли боклуци от украйнците.
  • 16 кнаус 485

    41 33 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    щатите трябва да спрат да се бъркат на ЕС и Украйна и всичко ще бъде ОК, Русия е необятна на територия и не е трябва нова...разбира се и всички да са наясно ,че Крим е руски во веки веков...

    Коментиран от #65

  • 17 ужас

    41 8 Отговор
    ЕС=450 000 000 население. САЩ=330 000 000 население. САЩ+ЕС=1 200 000 000 $ военен бюджет. Русия=40 000 000 военен бюджет. И КАК ПРИ ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ РУСИЯ МОЖЕ ДА Е ЗАПЛАХА? Вие за шарани ли ни смятате.

    Коментиран от #21

  • 18 казах

    20 20 Отговор
    Пъзелът с Украйна ще се разплете много бързо след приключването на СП2.

    Коментиран от #67

  • 19 Бесен Язовец

    34 36 Отговор
    Като гладни мъстии пред месарница обикалят НАТО около РФ, обаче гладни ще си останат!
  • 20 хахаха

    6 23 Отговор

    До коментар #9 от "Хан Крум":

    Спри се малко.
  • 21 Бесен Язовец

    24 36 Отговор

    До коментар #17 от "ужас":

    Бюджета на НАТО основно е за памперси технологиите им 50 години назад зад руските! С но не юогат да отговорят от НАТО на Руските въоръжени сили.
  • 22 гуем страф

    15 2 Отговор
    само си мисля ката издумкат наклонената кула и щаба у варна,дали ще ни дигне покрива или събори???
  • 23 гост

    25 25 Отговор
    Бандеровци-нищо не сте научили и не сте запомнили!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ивелин

    35 31 Отговор
    Това "Световно зло" наречена Америка иска Русия която предвижва войски в своята територия да дава обяснение или да иска разрешение от тези престъпници и убийци. След 1990 година окупираха цялата Източна Европа без един изcтрел но това не достатъчно за "цивилизованите престъпници ".Започнаха от бившите Съветски Републики не само да ги настроят срещу Русия но и да ги подготвят да воюват срещу нея. За всичко е виновна Русия даже няма право да се самоотбранява. Мнозина помнят когато тези престъпници убийци влязоха в Ирак малка военна част продължение на 2 (два) дни не допусна напредването на Американските окупационни сили обявиха ги ,че са " терористи".Да защитаващ Родината си по-техният идиотски манталитет си такъв ако си предател и им служиш тогава за тях ще бъдеш " герой".Отвратителни долни свине.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гост

    11 5 Отговор
    Коте,пописваш ли по малко?Коте ,има занаяти където ще припечелваш повечко...
  • 29 САЩ провокира

    25 21 Отговор
    От дълги години САЩ придвижват своето оръдие нАТО (международната военно-политико-търговска корпорация за потисничество на европейските народи, с контролен пакет на акциите на САЩ) на изток към границите на Руската федерация. САЩ напълно нарушиха джентълменското споразумение от Малта, 02.12.1989г., между Джордж Буш старши и глупака и предател на СССР, и на Източна Европа, Михаил Горбачов за неразширяване на нАТО на изток.

    Сатанистите от САЩ, който откраднаха изборната победа на Тръмп чрез масови фалшификации и които от дълги години подготвят геноцид над народите по света (вкл. и геноцид над американския народ), за да наложат Световно сатанинско правителство за редуциране на световното население до не повече от 500 милиона, съгласно Първата сатанинска заповед от гранитните скрижали на монумента GEORGIA GUIDESTONES, GEORGIA, USA, определиха за свои основни врагове консервативните правителства и народи на Русия и Китай.

    Световните сатанисти вече започнаха своята открита биологична война срещу всички народи на планетата. Продължението на разпалената от световните сатанисти биологична война, с главен щаб в САЩ, е поредица от горещи военни конфликти.

    Коментиран от #30

  • 30 САЩ провокира

    26 21 Отговор

    До коментар #29 от "САЩ провокира":

    Байдън е пряко ангажиран с фашисткия преврат в Украйна от началото на 2014 г., като вицепрезидент на Обама.
    Гражданската война в Украйна и обявената независимост на Автономна република Крим, след всенароден референдум от 16.03.2014 г., на който при избирателна активност от 85% с мнозинство от 95,5% е обявена независимата Република Крим, която на 18.03.2014 г., съгласно народния вот на Референдума е приета в състава на Руската федерация, са следствие от поддържания от САЩ фашистки преврат в Киев.

    Русия има горчивия опит от ВСВ, когато съсредоточените на нейните граници войски на Хитлер, в нарушение на Пакта за ненападение, нападат СССР, а съветските войски са разпилени на три линии в дълбочина.

    Затова Русия постъпва предвидливо и мъдро като придвижва на собствената си територия войскови съединения за защита на своите граници и на руския народ в Донбас и Луганск, които се отцепиха от киевските фашисти и които в продължение на седем години са подложени на непрекъснат обстрел и геноцидна блокада от Киев. Жертвите сред мирното население на Луганск и Донецк са хиляди, включително и деца, за радост на сатанистите и фашистите.
  • 31 САЩ провокира

    23 20 Отговор
    Придвижването на руските войски за защита на Русия е в полза на мира, защото охлажда мераците на колективния запад, под командата на сатанистите, за атака срещу народа на Русия, Донбас, Луганск и Крим - един народ в две държави - в Русия и в Украйна - руският народ. Подобно е и положението в разделения български народ в България и в РСМ.

    нАТО е враг на всички европейски народи и основно оръдие за контрол и провокиране на война в Европа за целите на Световното сатанинско правителство с главна щаб-квартира в САЩ.
  • 32 СССРБарета

    19 23 Отговор
    В този сайт преобладава американската колониялна пропаганда! Засега обаче БТВ фалшиви новини все още заема първа позиция по американска пропаганда със отразяването само на едната гледна точка!
  • 33 Стефан Петров

    14 23 Отговор
    Като чета тази статия, слушам журналисти и изказващи се по БТВ не мога да се отърва от една мисъл. Преди т.н. "демократизация" у нас всеки, който за нищо не ставаше ставаше футболист. Днес такива хора стават журналисти. Статията е пълна с глупости, недомислия и двоен морал. Кремъл заплашвал Европа чрез Украйна. Украйна не е член на Европа и европейското в нея е никакво. Преди десетина дена имах възможност да говоря почти цял ден с двама украинци и те потвърдиха това ми мнение.

    Коментиран от #36

  • 34 ми ,

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Защо трябва да е точно па ядрен ? Ако можеш поне малко да мислиш ..

    Коментиран от #38

  • 35 Като казвате НАТО

    14 14 Отговор
    Давате ли си сметка, че Турция няма да воюва срещу срещу Русия, което ще рече, че за нея пак да развее знамето над Райхстага или Айфеловата кула е въпрос на два дена, колкото да организира два три пионерски отряда.
  • 36 Е , що ?

    25 9 Отговор

    До коментар #33 от "Стефан Петров":

    Украйна да не би да е в Азия ?
  • 37 Матей

    11 22 Отговор
    Заплахи,заплахи,кой отправя заплахи,кой създава напрегната обстановка,не са ли натовските сили ,провеждащи учения непосредствено до границите на Русия.Руските дипломати само предупреждават,вразумяват,поясняват за възможните последствия от военните приготовления в Украйна и Черно море.Правят и те учения,не може да се правят на приятно разсеяни,опасността е реална.Американците създават напрежението и опасността от военен конфликт,това е тяхната хранителна среда,шило в торба не стои.Те ще подложат украинците ,ще ги жертват и после ще се кефят от братоубийствената война.Бедата е че инициативата е в техни ръце,те могат да си счупят главите,но луди можеш ли да възпреш и вразумиш?
  • 38 pepy

    38 4 Отговор

    До коментар #34 от "ми ,":

    "Защо трябва да е точно па ядрен ?..."

    Сигурно защото в главите на някои се въртят само такива нападателни мераци... В същото време много услужливо забравят, че САМО една страна е включила във военната си доктрина, ЯДРЕН ОТВЕТЕН удар при нападение с КОНВЕНЦИОНАЛНО оръжие...

    Коментиран от #66

  • 39 Гост

    11 16 Отговор
    Вникнете в статията и ще разберете, че е написана в едно ведомство, а тази която я представя няма този интелектуален капацитет да я напише, а е само едно развеждано по гастроли лице, набедено за журналистка, коментатор или анализатор.
  • 40 Бандерия

    23 23 Отговор
    Кремъл ли сложи нацистките символи на Майдана?
    Кремъл ли уби 13 000 цивилни жени, старци и деца в Донбас?
    Кремъл ли уби Небесните Сто със снайперисти, наети от соросоида Саакашвили?
    Кремъл ли гореше православни църкви?
    Кремъл ли затвори руски медии?
    Кремъл ли забрани руския език?
    Кремъл ли закри руски училища?
    Кремъл ли изгаряше и изкормваше бременни жени в Одеса?
    Кремъл ли не спазва Минските Споразумения?
    Кремъл ли наруши линията на огъня и уби преди три дни 6 г. момченце?
    Кремъл ли прекъсна тока на Крим?
    Кремъл ли прекъсна водата на Крим и тровеше населението му-включително деца?
    Кремъл ли организираше терористични актове в Крим и Донбас?
    Кремъл липсуваше ЕС?
  • 41 ТОЧКАТА

    13 17 Отговор
    и във факти яко налазиха колорадски бръмбари....

    Коментиран от #54

  • 42 Фактите

    14 25 Отговор
    Убитите деца в Донбас от Украйна, има деца на една годинка. Само в периода 2014-2015 г. Обстрелвани училища, болници, църкви, жилища.

  • 43 no name no face no number

    17 22 Отговор
    Русия повтаряше многократно предложението си за равнопоставено сътрудничество с ес и сащ, но получаваха само нови санкции, явно джендърите разсъждаеат със задните си части, те и толкова си могат
  • 44 ДОКО

    10 27 Отговор
    МАЧКАИ РУСИЯ..НАЗАД ПЪТ НЯМА..
  • 45 Мето

    16 25 Отговор
    Браво на Русия. Каквито и действия да извършва са на нейна територия. Няма да се подлага на всякакви изтърбушеняци.
  • 46 Матей

    9 22 Отговор
    А какво има отвъд прага на студената война?Истинска война,започната по хитлеристки,с оправдание за превантивен удар,за защита на фатерланд.Украинските въоръжени сили са вече в подчинение на сащ,те си ги командват като прокси,какво им коства да ги хвърлят в една сериозна авантюра,било в Донбас,било в Крим.Ще им гледат сеира,как руските ударни части ще ги разпердушинят.Та тия смешници се провалиха срещу опълченците, а срещу руската армия са гола вода,не вдяват какъв разгром ги чака.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 АнтиНацист

    6 33 Отговор
    Бях изненадан като дете, гледайки архивни кадри, цяла Европа е воювала срещу СССР ВСВ, доброволни дивизии СС.
    Докато не видях парад на нацистките изверги СС в Прибалтика и Украйна в 21 век.
    Най-отвратителните престъпления са ги правили същите изверги дивизии СС-Полша , Прибалтика, Окраина.
    Втори път се повтаря сценарият, нацистка Бандерия на границите с Европа, чудя си как Русия не смаза подивелите изро#ди в Нацистка Бандерия и изтрещелите им поддръжници от Атлантически съвети и клубове в Европа и България-получаващи кървави пари от труповете на убитите деца в ДНР и ЛНР.

    Има Бог, цялата болна нацистка сбирщина ще си получи заслуженото.

    Коментиран от #49

  • 49 pepy

    43 3 Отговор

    До коментар #48 от "АнтиНацист":

    "Бях изненадан... цяла Европа е воювала срещу СССР ВСВ..."

    Много са изненаданите... от някои съвместни военни паради...

    Коментиран от #50

  • 50 Петко бре Чети

    4 34 Отговор

    До коментар #49 от "pepy":

    Нали знаеш коя година и защо е подписан БЛ, което няма нищо общо с ВСВ.
    Не ми се изнасят лекции на Евроатлантици подкрепящи нацистите в О кроина..
    Нацизъм 1918 година -няма.

    "Петкко бре чети, Петко не чете" - стихче, да не се обидиш,, соросоидите пак се излагате на тема история и факти, .
    Не става с дива пронацистка пропаганда, трЕбЕ и четене.

    Коментиран от #51

  • 51 pepy

    33 2 Отговор

    До коментар #50 от "Петко бре Чети":

    "... трЕбЕ и четене."

    Наистина си ТРЯБВА ЧЕТЕНЕ... За всеки случай да повторим - става въпрос не за 1918 год., а за 1939 год.

    Коментиран от #52, #53

  • 52 АнтиНацист

    5 33 Отговор

    До коментар #51 от "pepy":

    Има Бог, знаете си съдбата, кървави грантове спечелени от убийствата на ДЕЦА, не остават безнаказани.
    Кървави пари, плувате в океани от кръв.

    Коментиран от #55

  • 53 АнтиНацист

    4 29 Отговор

    До коментар #51 от "pepy":

    За да разбереш 1939 трябва да почнеш от ПСВ, вярно ТрЕбЕ четене, сериозно четене.
    Гаврата, която си постнал е след Предателството на Запада 1938, в частност, следствие на БрестЛитовск, и несправедливите клаузи към Русия търговски временни отношения, където Русия е ощетена и ви спасява з..ите няколко пъти на ПСВ.

    "Чети Петко", кога е сключено МЮНХЕНСКОТО ПРЕДАТЕЛСТВО!

    Пак показвате Незнание и АнтлантикоНацистка Пропаганда.
    Пред труповете на децата замълчете!
    Има моменти,в които ако си Човек мълчиш и страдаш, и се МОЛИШ.
    атлантосоросоидът е на колене само пред Господаря си, и никога пред Бог.
    "Ангелите на Донбас".

    Коментиран от #56

  • 54 АнтиНацист

    4 31 Отговор

    До коментар #41 от "ТОЧКАТА":

    Прадядо ми е загинал в "Битката за Нормандия"-десант..
    "колорадски бръмбари" са подигравателното название на Нацистка Бандерия към носителите на "Георгиеви Ленти".

    Всички потомци на загиналите ни прадеди във ВСВ, носим "Георгиевите Ленти" в знак на почит и скръб.
    Затова са ви сложили минуси.
  • 55 pepy

    33 3 Отговор

    До коментар #52 от "АнтиНацист":

    "Има Бог..."

    Много е забавно, когато хора възхваляващи болшевизма, говорят за Бог... или сега така е модерно - да се възхвалява и говори за ПРАВОСЛАВИЕ и ПАНСЛАВИЗЪМ

    Някои са започнали да плуват в кръв още от 1918 год. с екзекуцията на цар Николай II. Почти година след като се е самоотрекъл от трона и е в изгнание. Кръвожадността на болшевиките се пренася и върху цялото му семейство - екзекутирани са съпругата и ЧЕТИРИ деца. Да не говорим за кръвопролитията в периода 1922 - 1953 год. Няма друг случай на толкова масов и кървав терор...

    Лепенето на етикети и развяване на лозунги също е "изобретение" на болшевиките.
  • 56 pepy

    27 2 Отговор

    До коментар #53 от "АнтиНацист":

    "... Предателството на Запада 1938... несправедливите клаузи към Русия..."

    Западът както винаги е виновен на кремълофилите за всичко.
    Западът принуждава СССР след 1927 год. да започне въоръжаването на Германия.
    Западът принуждава СССР да стане дружка с НАЦИСТКА Германия.
    Западът принуждава СССР да нападне Полша през септемнври 1939 год.
    Западът принуждава Червената армия и Вермахтът да МАРШИРУВАТ заедно на 22.09.1939 год., да празнуват победата и т.н...
    Западът...

    Коментиран от #57, #58

  • 57 АнтиНацист

    3 21 Отговор

    До коментар #56 от "pepy":

    Тези кадри, кадри знаеш ли откъде са?
    Да не почвам с архиви!

  • 58 АнтиНацист

    4 25 Отговор

    До коментар #56 от "pepy":

    На 18 януари 1919 г. в Огледалната зала на Версайския дворец се открива конференция за подписването на мирни договори с победените държави. В нея участват 27 държави. Делегации на победените и на РСФСР не се допускат.

    "Чети, Чети бре Петко."-чети как е победена ПСВ Германия-не е на фронта, а вътрешно СОРОСОИДНО ПРЕДАТЕЛСТВО.
    Чети Чърчил-пряк свидетел на събитията.
    Чети къде е Чърчил 1929 г. борсов срив.
    Чети, защо Русия спасяваща... Соросоидните ви з...и ПСВ не е поканена във Версай, причината за ВСВ-Германия.
    И защо на Уилсън трябва да построим паметник в БГ.

    Чети кой финансира Гражданска война Русия, и изнася богатствата й, с ешалони.
    Чети за Кързън.
    Чети защо Ленин и защо, и кога става враг на Запада.
    Ще стигнеш и до Турция, която също е жертва на алчни Соросоиди и ТНК$та - Кипър.
    Чети кой спасява САЩ от нацистки Преврат-генерал по-късно.

    Чети кога Ленин става враг на Запада.
    Чети защо Германия е ощетена ПСВ "Големият Сън", причина за ВСВ..

    Този е последният ми пост, с нацистки привърженици не общувам.
    И помни , че в САЩ, Канада, Германия, Русия, Китай, Израел, Турция-има достойни хора, няма да допуснат нацистката васалщина на Соросоидите.

    Коментиран от #59

  • 59 pepy

    26 3 Отговор

    До коментар #58 от "АнтиНацист":

    "... с нацистки привърженици не общувам..."

    Да... Който не е фен на Кремъл е нацист, фашист, гад, соросоид, предател и т.н. Типично за кремълофилите /българофобите/. Колкото съм привърженик на болшевиките, толкова съм привържени и на нацистите /не че между комунизъм и фашизъм има разлика/, но явно няма как /или просто не искаш/ да го разбереш...
  • 60 Уйке

    3 20 Отговор
    По-скоро сме на прага на гореща война, защото студената не е спирала!НАТО под командата на САЩ не им е достатъчно, че направиха линия на пакта от Балтийско до Черно море, но искат да направят плътна блокада на Русия, като присъединят към себе си Украйна и Беларус! Не Русия е заплахата за мира в Европа, а САЩ и НАТО! Целта е икономическо и военно изтощаване на Русия, разпад на федерацията и последващо плячкосване на огромния и природен ресурс!

    Коментиран от #61

  • 61 САЩ

    1 18 Отговор

    До коментар #60 от "Уйке":

    Не е САЩ, а определени кръгове в САЩ-ТНК-та и нацистките им слуги на заплати, ВСВ разумът в САЩ победи-Рузвелт!
    Да се надяваме, че пронацистите Харис и Бай Дън и АтлантикоСоросоидните им слуги, ще бъдат премахнати като мръсно петно от историята на САЩ.
  • 62 сашо

    11 1 Отговор
    ЕТО КАК СЕ ИЗПЛАЩАТ ГРЕШКИТЕ НА СТАЛИН---ДА ПРЕДАДЕ ХИТЛЕР И ДА ПОДКРИПИ ЧЪРЧИЛ.НО ТАКОВА Е БИЛО РЕШИНИЕТО НА ВЕЛИКИТЕ СИЛИ СЛЕД КРАЯ НА ПСВОЙНА-ДА НЯМА СИЛНА ГЕРМАНИЯ.

    Коментиран от #63, #64

  • 63 Четете

    1 13 Отговор

    До коментар #62 от "сашо":

    Първо Чембърлейн и Деладие предадоха Европа, Сталин и Чехословакия.

    Четете бре хора, Четете.
  • 64 Неутрален

    3 10 Отговор

    До коментар #62 от "сашо":

    Германия е принудена да воюва срещу Русия, иначе цялата немска авиация щеше да бомбардира Лондон и да ги смаже Дюнкерк, от спонсорите и АтлантоСоросоидните ТНК-та-Запад.
    Неколкократно в изказвания и архиви, Хитлер цитира Бисмарк, че не трябва да тръгва срещу Русия.
    Превъоръжаването и спонсорирането на Хитлер, не идва от нищото, както и банкова тайна в Швейцария-въведена по същото време
  • 65 От дек на дек

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "кнаус 485":

    Ами утре турците ще кажат, че България е била турска и да си я присъединят? Ще викаш за НАТО тогава и за ЕС, а? Или ще се оплачеш на турските приятели руснаците??
  • 66 Да бе

    2 7 Отговор

    До коментар #38 от "pepy":

    А нАТО е включило във военната си доктрина военно нападение в отговор на хакерска атака!!!

    ВИЙНА ТЪРСИ нАТО!!!
  • 67 дончичо

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "казах":

    Точно тука е заровено кучето и г-н Путин много спокойно си играе картите. Тръгнат ли пробите на тръбата всичко ще бъде свалено на масата
  • 68 резервист

    1 0 Отговор
    Не мисля че предислоцирането на собствените ВС в границите на собствената държава е работа на някой друг освен на Русия. За разлика от армейските подразделения, ракетни сстеми, командни центрове, флот ит.н. , които НАТО през последните години измества на изток, при това и в страни, не челенуващи в него. Русия заплашна ЕС с война? Те може да не са много умни, но не са и изкукали. Сранете военния потенциал. Ситуацията много прилича на навечерието на ВСВ. Само че този път може да няма кой да разсъждава после върху въпроса"Кой започна пръв"!
  • 69 Забравих

    0 0 Отговор
    да ви предупредя, че fakti.bg е сайт под контрола на ЦРУ. Което е удобно на ЦРУ се публикува тук. Който коментар не е удобен на ЦРУ, той се изтрива. Понеже съм приятел на ЦРУ този ми коментар може и да остане, ама нада ли!