Last news in Fakti

21 Януари, 2013 16:46 3 358 21

Станишев: Борисов да отговори защо излъга за 7-ми блок на Козлодуй

  • станишев-
  • борисов-
  • излъга-
  • 7-ми блок на козлодуй

ГЕРБ се опитват да манипулират с откъслечни извадки, както направиха и с доклада на HSBC

Станишев: Борисов да отговори защо излъга за 7-ми блок на Козлодуй - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не съм изненадан, че Бойко Борисов постоянно се опитва да пробута истината за лъжа. Пагубно е за България, че има за министър-председател един човек, за който лъжата е ежедневие. Това коментира председателят на БСП Сергей Станишев по повод на днешните изявления на Бойко Борисов за Белене.

Лидерът на социалистите изтъкна, че всичко обещано от ГЕРБ през 2009г. е било лъжа. „Те и Белене обещаха, че ще строят, и че няма да лъжат и крадат обещаваха. Всеки ден ни сервират поредната си лъжа. И ще продължат да лъжат - това е ясно. По-лошото е, че се опитват да заблуждават цялото общество. Сега, дни преди референдума ще вадят една дума, отделни изречения и ще се опитват да ни натрапват тези манипулации за истина. Изумително е как така четири години документи стоят в кашони", изтъкна Станишев.

Според него на всички е ясно, че ако имаше нещо - дори трохичка - ГЕРБ от това досега планина щяха да направят. „Подобни действия в последния момент, когато нито хората могат нещо да разберат, нито да стигне до тях истината показват - в действие е целият арсенал от манипулации", каза лидерът на БСП. Той подчерта, че ГЕРБ ги е страх, Бойко Борисов лично го е страх от гласа на българите на 27-ми януари. „Не ги успокояват дори прогнозите за лошо време - впрегната е цялата държава, всички средства, за да се опорочи референдума", отбеляза Станишев.

Лидерът на БСП попита с кого работеха управляващите през 2009г., ако според лъжите на Бойко Борисов RWE са се оттеглили още през 2008г. „Истината е, че RWE се оттеглиха по време на управлението на Бойко Борисов", категоричен беше Станишев. Той отбеляза, че е много лесно от една дълга кореспонденция да извадиш нещо и да скриеш по- голямата част. „ГЕРБ непрекъснато се опитват да манипулират хората с откъслечни извадки, както направиха и с доклада на HSBC - скриха част от него и досега отказват достъп до засекретените части, просто защото не им е изгодно и не искат истината да излезе наяве", напомни лидерът на БСП. По думите му е обидно към хората постоянно да трябва да се показва как безсрамно лъже премиерът на България. „Отвратителни нрави, отвратителни средства и пълно безсрамие - това демонстрират на финала на мандата си управляващите", възмути се Станишев.

Председателят на БСП подчерта, че вместо да манипулира гражданите, Бойко Борисов трябва да отговори защо лъже хората, че ще строят нов блок в Козлодуй. Станишев напомни изявлението на еврокомисаря Гюнтер Йотингер, от което става ясно, че не е направена никаква постъпка от страна на ГЕРБ към Европейската комисия за разрешение за строеж на нова ядрена мощност.

„Ние строяхме и ще строим Белене. И в същото време развивахме икономиката и повишавахме доходите. Сега имаме само разруха и затъване. Това е изборът и всеки българин трябва да го направи. От гласа на всеки зависи утрешния ден", каза още председателят на БСП.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 0 Отговор
  • 2 мемо

    1 0 Отговор
    Като краде-мълчеше,а сега се опитваш да отколонош вниманието от себе си.Всички знаем какво си откраднал-мисли как ще го върнеш.
  • 3 1111

    1 0 Отговор
    Тая мишка трябва да бъде заточена в Сибир при братята си,пожелавам му следващия опит за убийство да е срещу него,дай боже този път да бъде успешен!
  • 4 СГС

    1 0 Отговор
    Изобщо не ме интересува че RWE ги няма!!!Интересува ме на кой искате да дадете Белене като ЧАСТЕН?!?АЗ ЛИЧНО НЕ ЖЕЛАЯ ЧАСТНИ ДАЛАВЕРИ ЗА ЛИЧНИ НУЖДИ НА НЯКОЙ ХОРА!!!

    Коментиран от #5

  • 5 ГСГ

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "СГС":

    Луд ли си, заблуден ли си, платен ли си? Какви далаваери, какви пет лева, ако някой си вложи неговите пари без държавна гаранция и без договор за изкупуване на електроенергията? От Позитано ви промиват мозъците с глупости, най-вероятно защото са вземали от руснаците едни пари и ако АЕЦ-а не се случи по точния начин, ще трябва да ги връщат! Познай какво ще им се случи, ако нямат паричките, а те най-вероятно са похарчени или поне голяма част от тях!
  • 6 Хахо

    0 1 Отговор
    Хубаво де, гледам днес един паляк от кабинета на гроб как сметна на една бяла дъска, че Белене щяло да струва 10 млрд и това били парите за майчинтво и пенсии за 3 години. Е, аз питам като цял мандат не мръднаха нито с лев майчинството и на 3-тата година дадоха по 5 лв. само на някои пенсионери къде са парите Ве мишоци?! Поне като няма да знаем защо, а сега ни белене, ни пенсии нищо...лицемери крадливи. 20 км магистрала която до 3-4 години ще е за ремонт с пари от? Голямо постижение!
  • 7 Бул

    1 0 Отговор
    Жалка и нагла от..пка, как смее да говори за кражби при условие че след партньорството му с доган разгабиха главоломно страната това никога няма да го забравиме серГейчо, украинец!
  • 8 Веско

    2 1 Отговор
    Ей, неможаха да го разберат, че в гроба джобове НЯМА!
  • 9 Гусин Станев

    1 0 Отговор
    Ех Другарю Станишев, защо не се престорите на умрял??? Без това никой не слуша наглите и плоски Ви демагогии.
  • 10 БЕТОНО

    1 0 Отговор
    Е ЧЕ ГО ИЗКРИВИМ ТОА АКО МИ ПАДНЕ ,НЕМА ИЧ ДА ГО БАВИМ....................
  • 11 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор
    naglata mishka pak vze da lae
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 мммм

    1 0 Отговор
    За пореден път Станишката казва толкова много думи, а накря нищо.
    Нито един факт, нито едно опровержение на излезлите факти и документи. Просто дълги думи и изречения, а накрая - нищо.
    Тя в Събота и Ани Цолова много хубаво му каза докато го интервюираше: " кажете конкретно. Обвинявате с думите си някого, говоите за еди какви си хора, но не казвате нито кого имате в предвид нито за какво. Нищо конкретно"
    И 2-3 пъти жената го попита това, но мишката продължи да говори общи приказки.
  • 14 Гост

    0 1 Отговор
    Ейтака ще изгниете в лъжи гербери !

    Коментиран от #15

  • 15 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гост ":

    cherven poklonik hodi na pozitano,tam e gospodariat ti!!!
  • 16 ей

    1 0 Отговор
    Ей Станишев, остави България на мира.
  • 17 XXX

    0 1 Отговор
    Станишка ама вие и двамата се надлъгвате кой колко може , не мога още да разбера кой е по-добър лъжец, ти си син на комсомола, той на МВР и двете школи произвеждат перфектни лъжци.
  • 18 К*р за политиката в БГ

    0 1 Отговор
    И двамата сте долни лъжци и сте за публичен разстрел заедно с останалите 238 крадци
  • 19 1111111

    0 1 Отговор
    Тия двамата са представители на две комунистически фракции,родени са от ДС и трябва и двамата да бъдат изритани от политиката.Не им се вързвайте на номерата.
  • 20 БУМЕР КАМОР

    1 0 Отговор
    С прискърбие ви съобщаваме ,че на сто и кусур години почина БСП - българска тоталитарно- терористично - демократично - протурска партия. Смъртта настъпи в резултат на съешаването на столетницата с ДПС ( турска , етническа партия ) Каним всички партийни секретари, дечурлигата им , роднините, любовниците , бизнес партньорите т.нат. на погребението в ЦИК на 7.07. 2013 год.
  • 21 случаен

    0 0 Отговор
    Всеки се оправдава а народа страда. На никой не му пука , но турците са тука. Всички видяха на какво са способни , на конгреса им нескопосен. Докато нашите партийни секретари някой не ги НАТОВАРИ . Тези рими ми дойдоха отвътре . На референдума ще направим първата крачка а на изборите ще видим кой кого.