Last news in Fakti

4 Юни, 2021 15:53 6 040 62

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: Имахме усещането, че най-вероятно ни подслушват

  • подслушване-
  • настимир ананиев-
  • адв. николай хаджигенов

„Не вярвам 82-ма протестиращи - обикновени граждани и политици, да са били подслушвани без знанието на главния прокурор“, каза лидерът ПП „Волт“ в контекста на вчерашните разкрития на адв. Хаджигенов

Настимир Ананиев пред ФАКТИ: Имахме усещането, че най-вероятно ни подслушват - 1
Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Аз не съм изненадан, тъй като покрай летните протести всички имахме такова усещане, че най-вероятно ни подслушват. Когато обаче вече го видиш с доказателство, някак си остава един горчив вкус, но и потвърждение, че протестите, които имаше и това, което искаме – за промяна на управлението, за промяна на това, което се случва в съдебната власт, в Прокуратурата, е правилно“. Това заяви пред ФАКТИ председателят на ПП „Волт“ Настимир Ананиев по повод вчерашната новина, изнесена от адв. Николай Хаджигенов, че покрай миналогодишните протести 82-ма български граждани са били подслушвани - граждани, сред които е и нашият събеседник Настимир Ананиев.

Както е известно, ПП „Волт“ е част от политическото обединение „Изправи се.БГ“ на Мая Манолова.

„Интересно ми е в какво качество са ме подслушвали. Като председател на политическа партия ли, като кандидат за народен представител ли, като активно протестиращ ли, като гражданин ли, като предприемач ли. Имайки предвид, че не съм единственият подслушан, а това е ставало с общо 82 човека, и като гледам, че с повечето ни свързват протестите, то общият знаменател са именно те. Това значи, че някой е искал да знае какво се случва, искал е да знае опозицията какво мисли и планира и, разбира се, по един такъв милиционерски начин да се „справя“ с опозицията, а не в чиста конкуренция“.

„Това, което видях от телевизията, тъй като все още не съм видял самите документи – там се виждаше, че има искане от Прокуратурата. Искане с моите данни и всичко останало“, отговори Ананиев на въпрос за поръчителя на подслушването спрямо него.

„Интересното е, че няма официален заявител – нямаше посочено лицето Х или лицето Y. Това означава, че някой се крие зад институцията, за да не поеме лична отговорност. Аз не вярвам 82-ма протестиращи - обикновени граждани и политици, да са били подслушвани без знанието на главния прокурор“, допълни той.

„Исках да видя документите, но разбрах, че са ги дали вчера на вътрешния министър. Ако имам нарушени граждански права, ще си търся правата и ще искам някой да понесе наказателна отговорност за това своеволие, защото ние все пак живеем в европейска държава, в ЕС сме вече 14 години и тези практики ни хвърлят в някакви мракобесни времена на Средновековието“, заяви още по болезнената тема с подслушването Настимир Ананиев.

„Ще информирам и нашия евродепутат от „Волт“, който е член на „LIBE“ – Комисията за граждански права в Европейския съюз. Ще го информирам за ситуацията като цяло, защото не само аз съм подслушван, това е ставало, както се разбра, с 82-ма души, повечето от които са хора от протестите – политици и граждани. Говорим конкретно за опозиционни политици. С приятели сме си говорили, че да слушаш политици, които разполагат с публичен ресурс, които са във властта, които могат да злоупотребят по някакъв начин, това донякъде може би бих го приел. Но когато слушаш опозицията, това е като при скандала „Уотъргейт“, която коства главата на президента Ричард Никсън. В XXI век това е абсолютно неприемливо“, завърши председателят на ПП „Волт“.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    19 17 Отговор
    Мене ме подслушват от миналата есен.И защо?Не съм политик.

    Коментиран от #5, #11, #19, #21, #35, #39, #44

  • 2 пфу

    30 19 Отговор
    Горката бъчва,тя била най-важна в държавата че чак мисли че я подслушвали.Пфуууууууууу

    Коментиран от #6

  • 3 Румен рашков

    26 14 Отговор
    Този де..б..ел, мазе-н про-тестер не лапа ли и той при боко? Явно му се е усладило, ама му дръпнаха баницата. Е за това вряка- за манджа, не за народа. Дреме му за него. Кучета го яли. Но както се казва - революцията изяжда собствените си деца. Ами, та то тя е канибализъм бре.
  • 4 БОКО ОТ БАНКЯ

    13 11 Отговор
    И МЕН МЕ СЛУШАТ.БЯХА МЕ ЗАПИСАЛИ В ТОАЛЕТНАТА ПЪЛЕН ЗАПИС ЗВУК И МИРИЗМА
  • 5 Подслушват те,

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ама комшиите от съседния апартамент.
  • 6 recovery

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "пфу":

    Гешев ти ли си бре пиле шарено?

    Коментиран от #33

  • 7 Българка

    23 21 Отговор
    Защо Гешев още не си е подал оставката? Или защо още официално не му е поискана от ВСС? Какво чакат? Защо не е изгонен още от резиденцията в Бояна и не е задържан?
    Явно в България, за да живееш охолно и спокойно, трябва да си мутра и да газиш законите!

    Коментиран от #38, #60

  • 8 гост

    18 9 Отговор
    А немахте ли и усещане изотзад? - че някой ви го втъква примерно ...

    Коментиран от #24, #45

  • 9 Ahil

    20 12 Отговор
    А аз имам усещането,че си пед@л.Не казвам,че си такъв ,но такова ми е усещането.Вие протестърите май само на усещане го карате,без доказателства.

    Коментиран от #17

  • 10 Подслушван Специалст

    9 5 Отговор
    Подслушват чрез електромагнитни вълни, а телефоните чрез хакване на секюритито на антените, на моменти може главата на човек да е замяна все едно има Слънчево изригване! Общо взето масово подслушват и наблюдават неудобни бе разрешително, питате ли ги хората живеещи срещу ДАТО и ДАНС какво им е!?

    Коментиран от #25, #36, #46

  • 11 Да ти кажа ли

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Питай Гешев, човека има необуздана мания да следи хора за връзки с Черепаха!
  • 12 Ха ха ха

    15 8 Отговор
    Имал усещането незнайния левак , че го подслушвали ..... все едно някой изобщо се сеща ,че съществува тоя комик .
  • 13 томка бикова

    7 15 Отговор
    боко от Банкя и каскета от Волуяк са Много Интелигентни и Образовани / ВСШ "Г. Димитров в Симеоново /, и не биха разпоредили Подслушване.
  • 14 капитана

    23 4 Отговор
    Аббе , Настинал Ананиев , ходи си на гей парада ...

    Коментиран от #23

  • 15 Тредстоун

    13 5 Отговор
    Да де , когато видим доказателствата тогава , за сега няма , хаджи генчо от тримата глупаци извади една табличка и каза "това е" , да ама не , нищо не е .И дано хджи генчо и сие да са слушали внимателно брифинга на прокуратурата , освен че не са подслушвани политици леко се намекна че да знаеш за престъпление и да мълчиш е престъпление. А явно информираните и знаещите не споделят , мълчат , или всичко е пунта мара или да. Смешници..... колко дена го били , ни дума ни вопъл ни стон. Не човек а желязо , изсъскал агента фашист , тихо мъртвия казал не комунист ...Амин
  • 16 Горан

    16 6 Отговор
    Кой пък е тоя пинокио, че чак и го подслушвали. Вярно, една жена каза, че са го подслушвали, но..
  • 17 ШАЛТЕТО

    10 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ahil":

    А аз имам усещането че бавно влиза, с 200!
  • 18 СЕВЕРОЗАПАДА

    16 6 Отговор
    Усещането, че ви подслушват идва от това, че вие всичките протестъри сте създадени от ДС и сте способни да предадете и децата си за пари.
  • 19 Johansson

    11 8 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ако докажеш, че те подслушват ще те черпя 2 бири. Ама ако не можеш мисли му. Относно това кои политици са подслушвани изобщо пе ме засяга. Бспарите и другата комунистическа измет даса благодарни, че г-н Борисов е човечен и не ги е унищожил. Аз ако бях отдавна да съм ги ликвидирал без дори следа да има.

    Коментиран от #31, #34

  • 20 съкооператорка

    7 2 Отговор
    е, па при нас подслушваха целия блок...за да вземат матриал за сценарии за Етажна собственост...:-) и кво...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Ха ха

    13 6 Отговор
    Това с усещането е много яко. Следващия път пробвай с пророчески сънища или среща с дух на добронамерен праотец.
  • 23 Чичо

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "капитана":

    На 12 ти ще го води.Сега му шият гащите и знамето .
  • 24 техно

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    ау, как са уловили миризмата...и са оцелели е едно на ръка, разбирам и как са ти записали пръцкото, но как са записали миризмата...ЕТО ТОВА не разбирам...ама сигур може...
  • 25 софиянка

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Подслушван Специалст":

    е, какво им е: от едната страна - музея /оня военния/ от другата страна коли и улици, само отстрани - един висок блок, дето има много чинии...може пък една от тези чинии да е виновна...за подслушването де

    Коментиран от #32

  • 26 смерш

    8 5 Отговор
    И къде точно ви беше усещането?
    Няма нужда да ви подслушват вие сами всичко си казвате в "анонимната"мрежа!
  • 27 Гост

    9 2 Отговор
    Амперчо май усещаш, че някой ти ака в гащите ;) Де ви намират такива необременени с могъщ интелект.....
  • 28 ТИ ДНЕС

    4 6 Отговор
    ЧУЛИ СИЙЙЙЧЕТО??!??НЕМА ТАКОВА
    НЕЩО. НЕМА ПОДСЛУШВАНИЯ.
    ТОВА Е.
  • 29 Знам видях Хавански синдром

    6 1 Отговор
    Те не само подслушват но четат мисли чрез генератор и записват на Сървър всичко, в САЩ буквално са вдигнали ръце от Службите! На това му казват Targeted Individuals.

    Коментиран от #57

  • 30 666

    11 5 Отговор
    Имам усещането че на Мутри вън им хлопа дъската хаха🦧🦧🦧🦧🦧🦧🦧👿👿👿👿

    Коментиран от #47

  • 31 Последния Софиянец

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "Johansson":

    Един приятел спец ми провери телефона и каза че се подслушва.И те сами си признаваха.

    Коментиран от #43

  • 32 В крак с цифровите технологии

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "софиянка":

    Имах предвид че с тези модерни СРС-та не само подслушват но и гледат през стените как се къпят хората и всичко излиза на лаптоп, като на филм!
  • 33 пфу

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "recovery":

    Мдааааа,даже съм Гешевица....нещо имаш да ми кажеш ли джанъм?

    Коментиран от #37

  • 34 ами провери

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "Johansson":

    си телефона сам дали те подслушват или не. Ами, ако се окаже, че и ти си им бил интересен. Хайде, проверявай. Простичко е.
  • 35 ВИЦ за БУДА

    7 6 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Централен софийски затвор.
    Бай Ставри приема двамата новодошли.

    -Ти за какво си тук, гражданино ром?
    -Изпразних едно чекмедже с пачки.

    -Ти за какво си тук, гражданино Борисов?
    -Напълних едно чекмедже с пачки...
  • 36 кака

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Подслушван Специалст":

    Така е.И аз имам свидетели които са виждали Рашков да подслушва турското посолство,но никой не ми вярва.Говоря за годините на комунизма,не за сега.
  • 37 recovery

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "пфу":

    Сърбежи имаш ли?
  • 38 Хахаха

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Е така, нарочно, за да те дразни.
  • 39 НЕ Е ЗА ПО ТЕЛЕФОНА

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    ТЕБ СА ТЕ ПОДСЛУШВАЛИ ЗА ДА ЧУЯТ ДАЛИ ЩЕ КАЖЕШ НЕЩО ПРОТИВ БОРИСОВ ГЕШЕФ И КАРА КА ЧА НОВ😀СИГУРНО СА ПОДСЛУШВАЛИ И ПОПА,ТОЙ ЗАТОВА ХОДЕШЕ СЪС СЛУШАЛКИ И КРЕЩЕШЕ😀
  • 40 Алексей Сергеев

    7 3 Отговор
    Ние, пък имаме чувството, че ПП "Волт" продават и разпространяват наркотици и имат бизнес с проститутки
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 дядо Шишарко

    5 2 Отговор
    Ко не, откъдя накъдя някой ша я слуша тая куха червена манерка бря. Кривоустия червен боклук, довчера близа курабията на баба Ку, сега на Костинбродската барсала, с какво може да е интересен бря.

    Коментиран от #53

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 qwerty

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Защото пишеш по форумите. Сигурно им мен ме подслушват, но не ми дреме. Ако всички говореха каквото мислят, нямаше да им стигнат ушите за подслушване. ;-D
  • 45 хи хи хи

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Абе и вие имахте усещане, че ще отвеете опозицията, ама тя ви отвя.
  • 46 НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Подслушван Специалст":

    ИЗЛИЗАТЕ И ГЛАСУВАТЕ И ЯЗЪК ЗА ПОДСЛУШВАНЕТО!
  • 47 qwerty

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "666":

    А ние имаме усещането, че на мутрите им хлопа дъската.
  • 48 ПЕНКО

    5 3 Отговор
    МНОГО СЪМ УБЪРКАН !!!! ДА ВИКАШ НА ПРОТЕСТ /С ПЪЛНО ГЪРЛО / И ДА ТВЪРДИШ ,ЧЕ ТЕ ПОДСЛУШВАТ - ???!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #61

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 КАУНА РР

    5 3 Отговор
    НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ЧЕ МАЯ МАНОЛОВА ПРЕДЛОЖИ ДИЛЯН ПЕЕВСКИ ЗА ШЕФ НА ДАНС!
  • 51 никой

    6 2 Отговор
    Айде и тоя подслушван...имал усещане. Големия ,,фактор" в държавата,Н.Ананиев. .Особени ,,успехи" имаше в пътната безопастност този ,,експерт"
  • 52 Какво

    4 0 Отговор
    прави Настимир Ананиев в компанията на мутрите на Мая? По-точно с автокрадеца Ицо Турчина.
  • 53 Електра

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "дядо Шишарко":

    Прав си дядо, няма кой да се занимава с кривоустия БСПелераст...
  • 54 хммм

    4 2 Отговор
    Все още не е доказано, че е имало подслушване, а тези вече се о;яха да плачат и да коментират.
  • 55 Хептен идиоти

    3 1 Отговор
    Имахме усещането, че най-вероятно ни подслушват
    **************
    Железен аргумент ! От раз кърти и заковава ! 🤣🤣🤣

    Коментиран от #56

  • 56 не се смей

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "Хептен идиоти":

    Подслушваните наистина усещат. Само не мога да разбера защо подслушващите си мислят, че "Шефа горе" не ги вижда?
  • 57 Стършел 65

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Знам видях Хавански синдром":

    Некадърник! Тоя какви ги натвори в ЗДвП помните ли хора?
  • 58 да питам

    1 0 Отговор
    как се разбира, че те подслушват ?
  • 59 Страразагорец

    1 0 Отговор
    То и аз като се замисля и мен са подслушвали.
  • 60 Тапата

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    В България, да живееш охолно, не трябва да газиш мутрите.
  • 61 Тапата

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "ПЕНКО":

    А ако са имали някои разговори, за финансирането на протестите с черепа, то естествено е да попаднат коствено в обсега на подслушваните лица.
  • 62 Тошко

    1 0 Отговор
    Местимир не обича да го подслушват, той обича по-други работи