Last news in Fakti

5 Февруари, 2013 13:05 1 777 2

ВМРО: Политически арест при мирен протест срещу ЧЕЗ

  • вмро-
  • чез-
  • протест-
  • сметки
ВМРО: Политически арест при мирен протест срещу ЧЕЗ - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

ВМРО разпространи декларация по повод на ареста на благоевградчанката Людмила Манова по време на мирен граждански протест срещу ЧЕЗ вчера. Манова се е намирала пред зала „22 септември“ до сградата на общината в Благоевград в качеството си на организатор на мирен протест срещу монополиста ЧЕЗ. В митинга са участвали повече от 2000 недоволни, надигащи глас срещу поредните необосновано завишени сметки за електричество.

Арестът става в момента, в който Люси Манова се опитва да влезе в зала „22 септември“, където по това време се провежда среща с обществеността, организирана от „България на гражданите“ на Меглена Кунева. По думите на г-жа Манова, тя е искала да попита лидера на „България на гражданите“ за договорите с ЕРП-тата, подписани при управлението на НДСВ, когато Кунева беше министър по европейските въпроси.

„Напомняме, че г-жа Кунева е човекът, който подписа споразумението за затваряне на ІІІ и ІV блок на АЕЦ „Козлодуй“. И оттогава сметките за ел. енергия нараснаха двойно“, изтъкват от ВМРО, като остро протестират срещу този политически арест.

„Демокрацията не приема силови мерки. Ние питаме МВР политическа полиция ли е. В полицейска държава ли живеем? На какво основание арестуват гражданка, опитала се да зададе въпрос към политик. Ако по този начин МВР демонстрира сила, защо не се опита да арестува всичките 2000 протестиращи?“, казват хората на Каракачанов.

От ВМРО – Благоевград коментират, че тази постъпка на полицията погазва гражданските права. Възмутително е българските органи, вместо да вземат мерки срещу крадците от ЧЕЗ, да задържат мирно протестиращата жена. От организацията заявяват също, че няма да забравят този случай и когато ВМРО влезе в управлението на страната, ще потърсят сметка от виновните длъжностни лица.

ВМРО се обръща към гражданите да не се страхуват да изказват своята позиция и да продължават да защитават правата си. ВМРО ще бъде на първа линия редом с тях, уверяват националистите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АЗ

    0 0 Отговор
    Здравейте протестиращи!
    Искам да обърнете внимание на факта, че преди около два месеца, варненската групировка ТИМ купи почти 1/3 от ЧЕЗ България. Познайте, кой ще купи дяловете на чехите ако те си отидат - екс-мутрите от ТИМ. Дали при тях токът ще е по евтин? Та, по този повод да ви питам - кой има интерес от протестите, кой плаща за организацията? Мили хора, не си правете илюзиите, че ако протестирате нещо ще се промени просто вместо чехите , ще дойдат мутрите, а хората, работещи в "енергото" ще си останат същите.

    Коментиран от #2

  • 2 Той

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "АЗ":

    Сп. "Форин афеърс": България е мафия-държава.А за "Тим" те са купили всички печеливши структори - например последната им постижени е е пристанището в Лом, за което нито една медия не говори/има публикации само в интернет/ как печелившо пристанище се дава на концесия и то забележета за 22.4мл.лв за 35г. ха-ха подарък за някого......... ,а държавата не си го остави да печелиот него?Или се прави услуга на някои структури в милата ни родина ,така ,че от тук на татъка които и да управлява няма да е пао-добре за бедният народ....