Last news in Fakti

5 Февруари, 2013 17:35 1 705 5

Проверяват сметките за ток на ЧЕЗ

  • сметки-
  • ток-
  • чез

Експертна комисия от МИЕТ ще провери как са формирани сметките за електроенергия на потребителите на ЧЕЗ. Това обяви зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгения Харитонова по време на среща с ръководството на „ЧЕЗ Разпределение България“. Проверката ще бъде извършена поради възникнали съмнения за некоректно изчисляване на сметките за ток на някои потребители. От 6 до 8 февруари 2013 ще бъдат проверени регионалните звена в Благоевград, Сандански, Петрич, Разлог и Гоце Делчев.

Центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ ще работят с удължено работно време, за да приемат жалби на потребители. От компанията увериха, че при установени грешки във фактурите, сумите по тях ще бъдат възстановени. Електроразпределителното дружество се ангажира да предостави възможност на всички клиенти, подали жалби, да платят сметките си разсрочено.  

Като част от изпълнението на поетия ангажимент пред клиентите за проверка на всички сигнали за високи сметки за електроенергия и като съдейства максимално на ДКЕВР и МИЕТ, ръководството на ЧЕЗ започва поредица от срещи с представители на местната власт, граждански организации и клиенти. Първите срещи ще се проведат в сградите на общините по следния график:

На 6.02.2013 г - 11:00 ч. в Благоевград, на 7.02.2013 г. от 11:00 ч. в Гоце Делчев и на 8.02.2013 г. от 11:00 ч. в Сандански.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пацо

    1 0 Отговор
    Защо сметките? Те са на ред. Нека да видим:
    Сметките са завишени 2-3 пъти, но компанията казва, че печалбите са само 17% от приходите, останалото отива за ремонти и подръжка. Значи се сменят трафопостове, улични кабели и далекопроводи, кипи лудо строителство и ремонти, което очевАдно не става.
    Ми това е класическа формула за пране на пари. Сменяш например изгоряло табло за 300 лв. и записваш ремонт за 20 хил. заедно с още 2-3 ремонта по 10 хил., които никога не са направени.
    Трябва технически одит, който да сравни документите по ремонтите и подръжката с реално направените.
    Затова ЧЕЗ ги прави тези работи, защото много добре знаят, че контролните органи са тиквеници.
  • 2 чез-ка сборовка

    1 0 Отговор
    Вдигнаха тока с около 40% миналата година, но явно някой хора не следят филма. Сега ЧЕЗ виновен за всичко, то е ясно, че и ЧЕЗ намазва, ама не е само ЧЕЗ дами и господа.
  • 3 Хараламби

    0 0 Отговор
    Разбира се че не са ЧЕЗ, марсианците са. Сега като открият че само 5 сметки са сбъркани с по 20 стотинки следващия месец ще ви ги одесеторят. Заслужавате си го.
  • 4 izmirliev

    0 0 Отговор
    здр те реално ли е да платъ 80 лв един месец а другиа 150 лв ползвам хладилник пералниа боълер и телевизор как ви са тези смекти ако секи месец е г.д еднакво сум сагласен за6то така става как во ттиабва да направиа.
  • 5 Енерго бандит

    0 0 Отговор
    няма независим орган,електромерите си ги настройват в техни фирми, близко е до акъла как ги настройват.чез мафия,тока скъп а те дерат ли дерат хората.няма по цели махали ток,хората бягат включително и от високите сметки за ток по чужбина,плащаме най скъпият ток в европа а заплатите са смешни.