Last news in Fakti

2 Юли, 2021 17:04 10 373 62

Светлото и тъмното бъдеще на Борисов

  • бойко борисов-
  • избори-
  • парламент

Възмездието е неизбежно

Светлото и тъмното бъдеще на Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Досега се говореше предимно за светлото и тъмното минало на Бойко Борисов. Светлото се изтъкваше пред населението - каратист, пожарникар, внук на убит от комунистите дядо, легендата за филията с мас, човек от народа... Тъмната част от биографията му бе предимно в грамите на чужди посолства и в разговорите на маса - човек от СИК, замесен в престъпления, трафик на коли и дрога, продукт на кръгове от ДС и пр.
Днес ще поговорим обаче за бъдещето на бившия премиер. И най-естественият въпрос е: Богат живот в чужбина ли го очаква или затвор? Със сигурност и той се пита същото затова уж е весел, но страхът вече личи в очите му.

Борисов обикаля градове, села и паланки, рекламирайки себе си и ГЕРБ. Защото знае, че оставането му в политиката може да го спаси от съдебно преследване. И чуваме как вкарал България в световния елит, увеличил пенсиите и заплатите, както никой досега, справил се с пандемията, осигурил ваксини, построил половин милиард километри магистрали, десетки пречиствателни станции, метро... Все хубави неща.

Борисов обикаля, говори си неговите неща, прегръща фенове, позира за селфита, раздава автографи, присмива се на образованите служебни министри, дарява фланелки с неговия лик, кастри новите партии от протеста.

Борисов демонстрира спокойствие и увереност, опитвайки се да ни убеди, че го очаква светло бъдеще. Има и основание, защото разчита на над 200 000 калинки в администрацията и 100 хиляди гласа от техните семейства. Чака гласове и от аверите си в обществените поръчки, пенсионерите, дето се просълзяват на харизаните 50 лева, на гласове от МВР, армията, корпоративния вот...

Борисов е спокоен и защото със сигурност е прехвърлил в банкови сметки на различни имена в чужбина спестеното от трите мандата. Експерти твърдят, че в сметките му имало пари за двойно и тройно вдигане на пенсиите и заплатите за години напред, но само можем да гадаем. Говори се също, че притежава фирми, офшорки и медии, които работят за него. Постлал си е, както казва народът.

В кърпа са му вързани и немалко следователи, прокурори и съдии. Няколко формални проверки и ще излезе чист като момина сълза.

Разчита и на връзките си в организираната престъпност – дал им е достъп до парите на държавата, очаква да му върнат жеста. По техния си начин…

Все още има подкрепата и на корумпирани политици в ЕС. Вероятно на Путин и Ердоган също.

Надява се, че ще се договори с американците да не го закачат, макар да знае, че те знаят за многомилионните "такси", които е прибрал от рекета срещу бизнеса.

Дори да не управлява след 11 юли, ще се изживява като жертва на репресии, ще саботира всичко, което новата власт се опита да прави в полза на обществото, ще организира мафията за провокации и инциденти.

Този човек срина ценностната система, доколкото бе останала такава след 90-те години, и сега му е лесно. Мутрите са му гвардията, а населението – крепостните. Моделът вече скърца, но още работи.

Това са гаранциите на Борисов за светло бъдеще.

Има обаче и друг вариант, заради който сънува кошмари. Въпросът, какво ще стане с парите му, го вади от равновесие. Изнесените милиони са откраднати пари от българската държава и ще бъдат търсени – от наши и партньорски служби. Може и да са ги открили вече…

Лоша новина е също, че няма с кого да сключи сделка да не бъде съден за извършените престъпления. Вече не контролира нещата, както допреди няколко месеца.

Борисов е сигурен, че много хитро е укрил заграбеното. И това е много забавно, защото историята на диктаторите показва, че всички като него завършват зле.

Той започва да проумява какво е сторил на българите и че заблудите с фалшивите статистики вече не вършат работа. Най-бедни и най-умиращи, първи по корупция, последни по здравеопазване – това наследство не чертае розови перспективи. Лъже се, ако вярва, че „шефът“, както той нарича Бог, ще го избави от предстоящото. Сенките от миналото винаги се завръщат...

Възмездието е неизбежно.

Д-р Димитър Попкутуев


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 109 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шиши

    55 5 Отговор
    Аиде стига с тоз Боико всеки ден само тях гледаме
  • 2 Народът

    79 16 Отговор
    бойко искаме да пyкнеш !

    Коментиран от #12, #20

  • 3 ПСР

    80 12 Отговор
    Бъдещето е тъмно.Първо-сериозна терапия при д-р Гълъбова.Тя си знае.После...килия 216,Южното крило.Там,надзирател е бай Ставри.Той е строг,но справедлив.Лошо,Седларов,лошо!
  • 4 Хаха

    71 10 Отговор
    Светлото време свърши.Ставревото време започва..

    Коментиран от #16

  • 5 Проклятието на Диктатора

    77 11 Отговор
    Мишките, ще му ядат парите, като на кулумбийски наркобарон!
  • 6 ГОРСКИ

    76 13 Отговор
    Хайде да идва 11 юли,и този да чака призовка от новия прокурор!!!!!!
  • 7 Всички

    49 8 Отговор
    в черно , той се белнал с бяла риза , "самата невинност" !
  • 8 7735

    66 12 Отговор
    тази гад защо вече не е в затвора?
  • 9 БОЛШЕВИК

    68 9 Отговор
    За 32 години в тая ограбена и проскубана държавица, от такива "управляващи" като тоя, стигнахме дъното и копаем още надолу.
    И няма нито един такъв тарикатда е разследван, осъден и да му е конфискувано всичко. Нямаме осъдени политици, олигарси и големи бандити, довели ни до това жалко подобие на държава.
  • 10 Хон Гил Дон

    68 11 Отговор
    С това тъмно минало и още по-тъмно настояще Тиквата не го чака светло бъдеще, а съд и после затвор!
  • 11 Компанията

    50 7 Отговор
    му гледа злобно и намръщено !
  • 12 БАЙ Х@Й ‼️

    34 7 Отговор

    До коментар #2 от "Народът":

    Аааа, не така! Не така лесно да се отърве!

    Коментиран от #15

  • 13 Аденаоера од Банкиа

    3 13 Отговор
    Я сме най мошниа полетик на третото бойковинцко царсцтво деа! Сички пишат статии за назе шо искат да докоснат долапа ма не давам! Наше величество одново че огрее Бойковина со светлената на нибата си кога Пембен с треперашти од злоба кунки ми врачи мандата за обевеаване на новото ми правителцтво! После иде и расправата с дръзналите да мечтает за разгром и неизверванье на законата ми влас! Рошкофци, Мразефци сички на кайма сурова че ги мелиме деа! Само трайте да ми не се фмеришете од сега деа, ако требе трасете некоиа ладилна камера до дванайсти!
  • 14 Народен поет

    42 10 Отговор
    Химн на гордия герберопитек (по И. Вазов)

    Герберопитек съм,
    тъп и прост в туй славно време,
    еднокнижника да защитавам,
    първа радост е за мене.

    Герберопитек съм,
    в корупционен край си аз живея,
    бате Бойко, Биков, Митов,
    любя, тача и милея.

    Герберопитек съм,
    гербаджийка мене е родила,
    с пошлост и простащини обилна,
    мойта партия е мила.

    Герберопитек съм горд и расна,
    в най-бедната страна в съюза,
    чекмеджетата ми да са пълни,
    туй за мене е девиза..
  • 15 БАЙ Х@Й ‼️

    29 7 Отговор

    До коментар #12 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Винету ги знае ! Топките с мед и над мравуняк! Капка на челото! .....
  • 16 ПСР

    33 7 Отговор

    До коментар #4 от "Хаха":

    Дано.Мрак.Ако продължим по великия Тодор Колев в "Опасен чар".ББ при новия прокурор..."Какво е това?!-Манифактурка,Г-н Прокурор...прасенце Шиши-касичка...Черепче-касичка,Магистралка-касичка,стиропорче-касичка,язовирче-касичка,чекмедженце-сейфче...."
  • 17 Сретен Йосич

    33 4 Отговор
    "Човек предполага, а Бог разполага."
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Виктор браво

    30 4 Отговор
    Забравяте за грухтящото същество!Кой-къде сега?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 мистерия

    13 25 Отговор
    имам едно такова усещане, че герб пак ще са първи, и следващия парламент отново ще е много весел.
  • 22 ГЕРБ

    3 29 Отговор
    На 12 друга песен ще запеете гадов.е .
  • 23 Затворът е неизбежен за Тиквата

    32 6 Отговор
    „Лъже се, ако вярва, че „шефът“, както той нарича Бог, ще го избави от предстоящото. Сенките от миналото винаги се завръщат... Възмездието е неизбежно”
    Много добре написано, браво!
  • 24 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    29 5 Отговор
    БЪДЕЩЕТО МУ Е КАТО МИНАЛОТО!!САМО ТЪМНО!!
  • 25 Мераклии за чегъртлии

    13 20 Отговор
    Интересно от къде ги вадите тези коментатори?!😂Поп ли си папа ли си, та така звучи статията, все едно, една жена в трамвая ти казала, че Борисов има много сметки в чужди банки😂Ами същата жена казва, че Нинова има 2 хотела в Гърция и огромен апартамент в Ню Йорк, а пък едни журналисти снимаха с дрон двореца на вътрешния министър, който е видим и реален, не е от жената в трамвая... И кво, пълно мълчание, щото тойе наш човек😂😂А пък едни лелки на пазара, говореха, че Славиту къта милиони в офшорни сметки, верно ли бе, а затова що не пишеш уважаеми поп еди кой си?Щото Борисов го изчегъртахте, ама Нинова, Славчу, Доган ще ни управляват, нали така.Е, трябва да им извадите на светло имоти, пари и дали си плащат данъците в България. Щото Ал Капоне знаете как пострада, от данъци😂😂😂😂

    Коментиран от #27

  • 26 смерш

    22 4 Отговор
    И тук въпросът е-Защо не се обелва и дума за фактическото подставено лице на реалните облагодетелствували се ,прикрити зад гърба на пишман генерала станалата собственичка на банка за една нощ Цветелина Бориславова/Абаджиева/?
    Защо не се разпита Иван Костово по тази афера сложила началото на "легендата" Кръстника пишман генерал!
  • 27 смерш

    15 12 Отговор

    До коментар #25 от "Мераклии за чегъртлии":

    Съвършенно резонен коментар!
    На този етап единствения ,който не може да бъде обвинен в "странно"забогатяване е Президента Радев!
  • 28 герб умря

    21 4 Отговор

    До коментар #20 от "ГЕРБ":

    и ти и твойте изpoд безроден
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Го4о

    10 23 Отговор
    Оставка на Радев! Не искаме да показва мумията на БКП - Нора Ананиева!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Гай Турий

    28 7 Отговор
    Господ е българин, забавя, но не забравя. Вчера ритна един бакър, утре може да ритне една тиква.
  • 33 Борис

    13 1 Отговор
    А дали някой сериозно си мисли че може нещо да му се случи на боко?Колкото на останалите айдуци от зората на демокрацията,толкова и на него.Просто поредната пушилка.
  • 34 ДС 2021

    24 7 Отговор
    ГЕРБ СВЪРШИ...
  • 35 Да,бе

    25 4 Отговор
    Тулупското бъдеще може само да е черно и тъмно,като душата му.Доколкото има душа.Още мърда,дрънка глупости но е свършил- кара по инерция.
  • 36 Пппп

    20 5 Отговор
    ЩЕ ИМАМЕ МНОГО ДОБРО БЪДЕЩЕ,КЪТО НЯМАМЕ БОКЛУЦИ,И КРАЦИ ПРЕД НАС КАТО ГЕРБЕРИЗАЦИЯ....
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 100 ПРОЦЕНТА

    20 4 Отговор
    ПОМИЯРА ЩЕ ТЪРКА НАРА , КЪДЕТО И ДА ИЗБЯГА - БЪЛГАРИНА Е НАВСЯКЪДЕ И ЩЕ ГО ОТКРИЕ , А РУСНАКА ЩЕ МУ ОПОСКА ПАРИТЕ И ЩЕ ГО ЗАТРИЕ !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ДРЪЖТЕ Я

    10 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Цветелина Бориславова/Абаджиева/? КАРАГЬОЗОВА
  • 42 Бай Христо от Добрич

    6 9 Отговор
    Докторе, докторе!Позапри малко. 1944г. безвъзвратно си е отишла.Всяко повторение на тези събития не е нищо друго освен фарс.
    Не бива да ползваш думи казани от твой съмишленик за друга много по-значителна персона.
    Принц Кирил и Борисов са различни хора . Еднаква си остава , злобата в твоята уста и в устата на предшествениците пратили принц Кирил на разтрел.
    Не бива един доктор да бъде толкова озверен.
    Докторе, демокрацията няма нищо общо с червения терор!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 възмутен

    5 3 Отговор
    Докторе, големите личности говорят за идеи, средните за нещата от живота а дребните душички, говорят за другите хора. Подбиваш имиджа на професията и слизаш под нивото на този, който искаш да очерниш!
  • 45 Аз Негодника

    8 2 Отговор
    Дай видим,каква ПРОМЯНА... Ни предлагате...ДБ - Дай България на КОСТОВ...Кръга КАПИТАЛ...Пълно е с политици участавщи в разни фондации,и приятелства с криминални типове...Изправи се Мутри вън...СЪЮЗА МЕЖДУ БСП И ДБ И ОЩЕ НЯКОЛКО ОЛИГАРХА...БСП ПАРТИЯТА НА ОЛИГАРСИТЕ...УЖ СОЦИАЛНА...ВСИЧКИТЕ СА С ПО НЯКОЛКО ФИРМИ И ЗАВОДИ...ПАРТИЯТА ИТН ПРОЕКТА НА АРХИТЕКТИТЕ НА ПРЕХОДА КОСТОВ И ПРИЯТЕЛИ БСП И ДПС... ВСИЧКАТА ГРИЖА НА ДРУГИТЕ ПАРТИИ Е ДА ДОБУТАТ ИТН ЗА ДА ВЛЯЗАТ В ГЮВЕЧА ЧРЕЗ НЕЯ...ОЩЕ ОТ СЕГА ЗАГОВОРИХА ЗА СМЯНА НА ГЛАВНИЯ ПРОКУР...С ТЕХЕН ЧОВЕК...Е ТО ЯСНО ЗА КАКВО СЕ ГОТВЯТ...ЗА КРАЖБИ....
  • 46 Чакаме с нетърпение БИБИТКО...

    11 6 Отговор
    Да влезе в затвора ! Имаме търпение !!!
  • 47 А бе

    9 1 Отговор
    Дойче Веле си е НПО, побългарено и подсилено с чужди финанси! Няма нищо общо с онова Дойче Веле от 80-те!
  • 48 Бай ви Ставри

    6 0 Отговор
    Чакам !
  • 49 Бай Шиле

    4 6 Отговор
    ГЕРБ ще влезе в парламента.Полицаи,нападжии,митничари,калинки... Борисов ще е депутат.След четири години,я камилата,я камиларя.Клетвите ви ще го стигнат,колкото стигнаха... /продължете си го сами/.
  • 50 СМЕШНО И ТЪЖНО

    4 7 Отговор
    "ДРУГАРЮ" Попкутуев, докторе, сопри се малко - какво си седнал да ни дрънкаш като пияна жена с пеперудката си! Какво си седнал, и се опитваш да ни манипулираш - да се правиш на неопетнена девица, отронила чиста, невинна момина сълза! Човек не може да ви се начуди на наглия комунистиески манталитет! Вие ли сте идиоти за лудницата или българското общество! Кой бе докторе , за кой е усмирителната риза?! ВИЕ, - комунистическата ви партия забранена със закон за безбройните криминални престъпления за които все още не е осъдена и се криете зад тъй наречената колективна отговорност - СМЕШНО и много тъжно, която не носи отговорност за избитата интелигенция, репресиите, кражбата на чужди имоти, убийствата и македонизирането на пиринския край, предлагането на България като леко момиче за 16-ста република, лагерите построени по сталински-хитлеристки модел, хранене на прасета с човешки трупове, изродите садисти Лев Главинчев, Мирчо Спасов, Газдов все отбор "юнаци" от ващата партия, избити 60 000 невинни българи, възродителния процес и още безброй престъпрения в днешно време - пример: Рашков с 19-сет имота...! Това се нарича алчност! Вие ще ни говорите за морал, честност, справедливост! Погледнете, гредата в своето око, а после скалъпвайте недоказани обвинения за г-н Борисов! Вашите престъпления са доказани, вашата папка е готова за съдебна зала! "Др.", Димитър Попкутуев, и не ни дрънкайте като пияна жена с пеперудката си! Първо комунистическите престъпници в затвора, а
  • 51 ПРИЧИНАТА

    8 5 Отговор
    ВСИЧКО ПРИ БОРИСОВ ЗАПОЧВА С КРАДЕНЕТО НА ПОМИЯ ОТ НЕГО ПОД ДАВЛЕНИЕТО НА СЕМЕЙСТВОТО МУ - ТАКА ТОЙ СТАВА ОТЯВЛЕН И НАГЪЛ КРАДЕЦ И ПРЕСТЪПНИК !
  • 52 ОНЛИ ЗАТВОР

    11 3 Отговор
    БОЙКО ПЕЧЕЛИ ПАК ИЗБОРИТЕ - НО НА 12 07 21 ОТКРИВА , ЧЕ НЯМА КАК ВЕЧЕ , ДА ОСРЕБРИ ПОБЕДАТА ! НАРОДА ГО ИСКА ОНЛИ В ЗАТВОРА !
  • 53 ОНЛИ ЗАТВОР

    12 2 Отговор
    ПИРАМИДАТА РУХНА МУТРО ГАДНА ДОЛНА ТЪПА МРЪСНА !
  • 54 БОКОКРАД

    8 2 Отговор
    Държaвнoтo дружecтвo “Aвтoмaгиcтрaли” EAД ce e oбзaвeлo cъc cтaя зa първa пoмoщ в aдминиcтрaтивнaтa cи cгрaдa. Тaм oбaчe липcвa зaдължитeлният шкaф c мeдикaмeнти и прeвързoчни мaтeриaли. Нямa дoри eдин бинт. Зa cмeткa нa тoвa cтaятa e oбoрудвaнa c вcички aтрибути нa квaртирa зa интимни cрeщи – двoeн крeвaт, caнитaрeн възeл c душ c вoдeн мacaж и инcтaлaция зa пoдмивaнe към тoaлeтнaтa чиния, шкaф c нaпитки и дoри кутия шoкoлaдoви бoнбoни, узнa рaзcлeдвaщият caйт BIRD.bg.

    Cтaятa зa първa пoмoщ ce нaмирa тoчнo cрeщу кaбинeтa нa зaм.-дирeктoрa Кoтeв нa ceдмия eтaж. СТАЯТА Е И ЗА БОЙКО
  • 55 БАВНО

    13 3 Отговор
    Тoмa Тoмoв
    Журнaлиcтът Тoмa Тoмoв пo Нoвa тeлeвизия
    Румeн Рaдeв e рoдeн лидeр. Имa cтрaхoтнo дocтoйнcтвo и cъздaвa чувcтвo, чe cи c хищник. Тoй мoжe дa убивa." РАДЕВ ЩЕ УДУШИ БОРИСОВ КАКТО АНАКОНДА УДУШАВА ПРАСЕ !

    Коментиран от #62

  • 56 МРЪСНА ГАД

    12 2 Отговор
    ТОЯ ТЪПИР НЯМА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ !
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Уйке

    9 4 Отговор
    Борисов има тъмно минало, а бъдеще никакво! Даже и от това, което е откраднал няма да може да се възползва!
  • 59 Анонимен

    2 2 Отговор
    С бойко ставате, с бойко лягате. Много крайни изказвания дорде вземете властта. Питай ипон, на борисов. Всички са военни. Кого биха подкрепили, рр или бб. Народа не му е до избори. Вие се стремите за депутат в парламента на дпс итн или нтн. Последното жив урял народ. Истината. Борбата е за идващите големи пари, а за народа и кокал няма да има през зимата. И пенсиите може да ви резнат младите ит сащ
  • 60 Анонимен

    0 4 Отговор
    И като падне Борисов от власт, пак вие бкпгерб обратно при старите дружки бкпбсп. Лъжа ли е. Имате оше от вренето на живков куоени жимища, при герб продължихте. Имате пари, връзки, но не всеки желае това. Има си Ч естни хора, било то лекари, юристи, но повечето беснеете да живеете като западните мекари, но там се работи яко, не само доктири, но и общи работници, по на 2 работи. Искате да лежите в бг и да имате. И тук имат, но са техни хора, на дпс, герб, бсп. Лъжа ли е
  • 61 Анонимен

    2 5 Отговор
    Бойко може да уреди ви младите на работа. Чакат мисия хихи. Слави ще изгони бамерините и ще тури млади аби аби тюрентки
  • 62 Точно бавно

    2 0 Отговор

    До коментар #55 от "БАВНО":

    Може да удуши и на баба ти парашутката.................................! Само да не се задуши сам в благовонното и ухание! Хи, хи........!