Last news in Fakti

6 Юли, 2021 21:32 6 974 188

85% от българите не са ваксинирани: не е ли време за по-категорични мерки?

  • ваксинация-
  • ваксини-
  • българи-
  • българия-
  • ес-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки-
  • ясен бояджиев-
  • стаден имунитет-
  • ваксина-
  • софия

Делта мутацията настъпва, а 85% от българите не са ваксинирани

85% от българите не са ваксинирани: не е ли време за по-категорични мерки? - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Коментар от Ясен Бояджиев:

Измина половин година от началото на ваксинацията срещу коронавируса в България. Резултатът е трагичен: само 14-15% от населението са със завършен ваксинационен цикъл. В ЕС като цяло средно около половината от населението е ваксинирано (61% от пълнолетните са с поне една доза) и много страни досега щяха да са приключили с тази задача, ако имаха достатъчно ваксини. Заветните 70% се очаква да бъдат достигнати до края на юли. В България има милиони дози на разположение, но няма желаещи да се ваксинират. Затова процесът пъпли едва-едва.

Старото и новото правителство

"Близо 10 000 души се ваксинират на ден. Докато ние бяхме на власт, имунизирахме по пет пъти повече хора. Сметките ни показваха, че през лятото вече щяхме да сме достигнали колективен имунитет. А сега - пълен провал", каза бившият министър-председател, чиито приказки напоследък загубиха всякаква връзка с действителността. Всъщност върховото постижение в България е 38 000 ваксинирани за ден - на 8 май. Иначе и преди, и след това сме далеч от тази бройка, а основната заслуга за провала е на бившето правителство, което не направи почти нищо, за да пребори недоверието, ирационалните страхове и лъжите около ваксините.

За съжаление обаче за вече близо два месеца, откакто е на власт, в това отношение няма с какво да се похвали и новото служебно правителство. А както е тръгнало - скоро няма и да има. Защото, струва ми се, е избрало погрешен път.

Мисия или административна задача?

„Това е мисия, не е административна задача.” Така служебният министър на здравеопазването формулира този път. С други думи: той залага изцяло на убеждаването на хората в ползата от ваксините, като разчита, че в края на краищата истината и разумът ще победят. За целта бе създаден консултативен съвет по ваксините, в който влизат хора с широка експертиза и обществена представителност, като целта е да „подпомогнат изготвянето на обществена информация и осъществяването на комуникация с цел повишаване на доверието във ваксинацията и постигането на висок ваксинационен обхват”.

Според министъра това не е работа на администрацията. „Всеки чрез ролята, която има в обществото, позицията, която заема, да дава своя принос в процеса на убеждаване в ползите от ваксините. Приносът на водачите и будителите на обществото е много важен”, казва той. Звучи красиво, но е наивно. Няма лошо да се положат усилия в тази посока, но те едва ли ще са достатъчни за някаква чувствителна промяна.

Първо, защото методът на убеждаването явно е достигнал тавана на възможностите си. Дори при медицинските специалисти, които би трябвало да са най-просветената част от обществото по тези въпроси, ваксинационното покритие е едва 20%. Щом те не могат да бъдат убедени, какво остава за останалите? И второ - защото няма време за убеждаване. Силно заразният Делта вариант на вируса идва с бързи стъпки и е твърде вероятно още в края на лятото или в началото на есента да ни настигне нова мощна вълна на заболявания. При 85% неваксинирани тази вълна може да се окаже по-унищожителна и от предишната.

Има и други възможности

Тъй че е крайно време да се пристъпи към останалите възможности за ускоряване на ваксинацията, а те са изцяло в правомощията на държавната администрация. Първата от тях са материалните стимули. Тук вече писах, че това няма да е разход, а далновидна държавна политика. Защото вложените средства ще се изплатят многократно от спестените впоследствие здравни разходи и щети за затворени бизнеси. От избегнатите страдания на болните и спасените човешки животи. Работещите примери по света са многобройни и най-разнообразни. Последните засега са одобрената от парламента лотария в Словакия (със седмични награди до 2 милиона евро за ваксинирани) и ваучерите за 150 евро за младите в Гърция, които се ваксинират. Вече има, макар и локален, работещ пример и от България. 100% от работещите в "Албена" са ваксинирани благодарение на бонуса от 500 лева, осигурен от собственика на курорта.

Втората възможност, която не бива да бъде отписвана с лека ръка, са различните (по-меки или по-твърди) форми на принуда. Например въвеждането на „Вход само за ваксинирани” за, да кажем, ресторанти, барове, концерти, театри и други културни събития. Поредният пример в това отношение е Гърция, която не се поколеба да въведе такъв „пропуск” точно в разгара на туристическия сезон. Все повече стават и страните, които правят ваксинацията задължителна за различни социално значими професии. Например за медицинските кадри или за работещите в социалните домове, при които ваксинационното покритие в България е под 20%. А защо не и за работещите с граждани администрации, за заетите в сферата на услугите и дори за учителите?

Общественият интерес

Вече чувам упреците, свързани с морала - че материалните стимули приличат на подкуп, а принудата накърнява свободната воля и начина на мислене на хората. Да, тези методи не изглеждат много красиво. Но те са морално оправдани, когато (както в случая) е налице силно преобладаващ обществен интерес. Те са цена, която си заслужава да бъде платена, когато се задават нови огромни човешки загуби и икономически щети. Самият министър на здравеопазването описа съвсем точно тази страна на уравнението: „Дадохме ужасяващи жертви на тази пандемия. За последните 30 години средната продължителност на живота в България се увеличи с близо пет години, а за миналата година е намаляла с година и половина”.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 113 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    262 10 Отговор
    Време е да се измитате.

    Коментиран от #58, #81, #173

  • 2 Козми Боци

    127 5 Отговор
    Вие ако ваксинирате по 10 000 на ден банкет ще правите калво остава за 5 пъти повече...
  • 3 ЩеТеНамеря!!!

    339 11 Отговор
    Какъв е този Ясен Бояджиев и от къде на къде ще определя кой трябва да се ваксинира???

    Коментиран от #25, #77

  • 4 пешо

    134 25 Отговор
    да пуснат и руските, и китайските ваксини. тогава да ме търсят.
    иначе - вера им немам! у лево!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Госあ

    65 19 Отговор
    Френската ваксина кога ще бъде достъпна? Щото китайска е ясно че няма да има.

    Коментиран от #21

  • 7 Жоро

    145 9 Отговор
    Айде какво чакате, приготвил съм страхотни ваксини, при навършване на пенсионна възраст пациентите развиват рак и до една година - редукция хехехе
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Даа

    212 3 Отговор
    Ясен Бояджиев току що влезе в списъка за трибунала. Там ще дава обяснения.

    Коментиран от #62

  • 11 HOAX

    255 7 Отговор
    Тия от Дойчето май ни вземат за същите скопени тревопасни като немчовците. Алоо, в България си имаме специална думичка за евтините филмчета, които ни прожектирате - казват се Пунтамара. Ние сме живели в постоянен сценарии вече 30г и не вярваме в нищо, още повече в невидими щамове, торбалани и баби яги.
  • 12 Факти

    102 1 Отговор
    Ама нееее....триете...триетеее 112 мястоооо ..аФ.рикааа
  • 13 ТаУмВзе

    152 5 Отговор
    Набий си ти мутагени от маймуни и мъртви ембриони, които променят ДНК структурата! Аре давай.
  • 14 Цвъки асансьора

    191 4 Отговор
    Никой не е толкова луд за да става доброволец във фашистки експеримент върху човечеството.

    Коментиран от #114

  • 15 Диверсант

    16 199 Отговор
    Ако не започнете доброволна ваксинация,скоро ще се премине към принудителна,вие избирате как да стане,а че ще стане бъдете сигурни,ЕС взе много да пита защо сме на опашката последни,така че не му мислете,действайте!

    Коментиран от #41, #181, #182

  • 16 панленен плъх

    8 62 Отговор
    Това са селяните
  • 17 Ами

    156 4 Отговор
    Ела ясенчо да ме убедиш да се ваксинирам, да видиш как посрещам.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 тарикату

    138 7 Отговор
    време е категорично да признаем, че ковид няма и да премахнем всички мерки, и да махнем званията на всички професори от щаба.
  • 20 Майна

    184 4 Отговор
    КАКВИ МЕРКИ, БЕ???КОЙ ЩЕ МЕ ЗАДЪЛЖИ ДА СИ ИНЖЕКТИРАМ НЕЩО ЕКСПЕРИМЕНТАЛНО, ЗА КОТО НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ???ДИСКРИМИНАЦИЯ НА МИСЛЕЩИТЕ ЛИ ЩЕ ИМА??? МАЙ ЩЕ ИМА...ИСТИНСКА ВОЙНА,А???
  • 21 шуме

    6 40 Отговор

    До коментар #6 от "Госあ":

    Ти не си ли сложи съветска?
  • 22 Hoho Boho

    107 2 Отговор
    Казва, че:
    "Но те са морално оправдани, когато (както в случая) е налице силно преобладаващ обществен интерес."

    Но 85% от българите не са ваксинирани и казват че:
    ...те НЕ СА морално оправдани и НЕ Е НАЛИЦЕ силно преобладаващ обществен интерес!!!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Горо

    136 5 Отговор
    На Ясен Бояджиев такава ваксина ще му набия в газа, че ще тича и пищи като младо агънце

    Коментиран от #32

  • 25 Anon

    137 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЩеТеНамеря!!!":

    Ще ви кажа кой е - платена мисирка, част от рекламната кампания на производителите на ваксини (или пък е толкова тъп, че го прави за без пари??). Но както и да е, за щастие живеем в свободна държава, където хората могат сами да си потърсят информация и да вземат решение, без да бъдат подкупвани или принуждавани. А ако някой се пробва - нека им отвърнем така, че протестите миналото лято да им се сторят нищо работа!
  • 26 Тоше

    110 0 Отговор
    А някой може ли да каже колко процента са преболедували, или това не се брои.
  • 27 Антон

    164 3 Отговор
    Автора е паляк. Очевидно обществения интерес е против ваксинацията, след като около 10-15% са ваксинирани. И кой е той та да казва какъв е обществения интерес. Няма да се ваксинирам, нито аз, нито близките ми , нито децата ми.Ако ми кажат няма да посещаваш заведение, зашото не си ваксинирам ше го приема и ще си правил квфа в къщи. Ще спестим пари, а ресторантьорите ше вият от глад. Тогава да разчитат на хипохондриците. Хората не сме глупави, не ни трябват стимули, ако виждахме наистина полза от ваксините сами щяхме да отидем да се ваксинираме. Вие нали сте ваксинирани, не се притеснявайте за моето здраве
  • 28 Историк

    100 5 Отговор

    До коментар #23 от "честен ционист":

    Ганьо оцеля при и въпреки Б.Б.,че сравнен с тези последни 10-11 години,ковида е като игра на топка в почивна станция!
  • 29 Ха ха

    142 1 Отговор
    Започнаха да признават, че хората не им искат отровите. А преди време даваха опашки чакащи, доктори се биха за ваксини, какви ли не циркове гледахме.
  • 30 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    108 1 Отговор
    Защо тогава плачете срещу -купуването на гласове???То също е морално по вашата логика,а го преследвате!Жалки сте!Дори няма да ви дам данни за ваксинирана англосаксония с 440/100000 и ваксиниран израел с 36/100000 ...Неваксинирана бг е с 14/100000!Ваксината не те пази от НЕщото,това го знаят бг!На този кръстопът,на това течение ,глупав човек не оцелява!Като сте си набутали титли и са ви дали в устата заучени клишета и ви ги шепнат в слушалките не се мислете за айнщайн бг-власти....В Сравнение с хората,които ежедневно ви хранят чрез парите внасяни в хазната вие сте едни непотребни есенни търтеи!

    Коментиран от #35

  • 31 а бе ей

    75 2 Отговор
    Яско я марш да ринеш офча тор бе.
  • 32 Стефан

    55 0 Отговор

    До коментар #24 от "Горо":

    ООО , на него ще му е гот бре. той е от меките ваксар китки
  • 33 Шшшшш

    62 1 Отговор
    Ще му запомня мутрата на тоя.
  • 34 Химлер

    118 1 Отговор
    Време е за една чистка и побой над платените и мазни журналисти, как така някакъв Ясен Бояджиев ще приканва да се вземат мерки срещу хората без хората да го искат, който иска ваксина отива и му я бият

    Коментиран от #38

  • 35 Браво

    38 0 Отговор

    До коментар #30 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Ако имаше повече ХОРА ,като теб !

    Коментиран от #42

  • 36 Не разбирам

    112 3 Отговор
    какво искат от нас? Поне 60% от българите се срещнаха с вируса. Едни умряха в болницата, по стълбите пред нея или у дома, други се възстановиха, а трети се борят с разни усложнения. Ваксините са хубаво нещо, но за да имат 99% сигурност и безопасност , трябва дълъг експериментален период. За съжаление, ние сме експериментът.
  • 37 DW-пропаганден машинен

    104 2 Отговор
    А не е ли време за по-категорични мерки срещу подстрекателите, към дискриминация и здравна сегрегация от DW ??? Що не си гледате немската, кочина, а все в нашата градинка зяпате?

    Коментиран от #39

  • 38 Екзекутор

    66 0 Отговор

    До коментар #34 от "Химлер":

    Ясен Бояджиев от утре няма да плаши хората!
  • 39 Hess

    20 8 Отговор

    До коментар #37 от "DW-пропаганден машинен":

    Комунисти,какво друго да очаква от тях човек..
  • 40 Дойче измама

    91 3 Отговор
    Хората се усетиха че искате да ги водите към гробищата.
  • 41 Столипиново те обича

    45 4 Отговор

    До коментар #15 от "Диверсант":

    Ти се прецакка Джендърганьо и сега искаш да лъзнеш и другите, ама греда отзад хаха!
  • 42 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 3 Отговор

    До коментар #35 от "Браво":

    Достатъчно е един,да направи 10ученика,а те хиляда....Така се получава прогресията!За разлика от тези с измислените титли,човеците чуват,плача на малкото безпомощно бебе било ,то пиле,или коте ил Човешко дете.... това радва очите на създателя!помислете за ...висшия магистрат....днес..Къде е сгрешил и защо е наказан....от самия себе си....равностоен мач имам усет ..Италия ще загуби....

    Коментиран от #45

  • 43 Онзи

    86 1 Отговор
    Самоубииците свършиха. Сега ще трябва да прилагат ограничения за да инжектират с отровата останалите. Колкото по-бързо излезем по площадите толкова по-бързо ще приключи този цирк.

    Коментиран от #109

  • 44 Чудо

    69 2 Отговор
    Който иска да се боцка.Аз не съм морско свинче.
  • 45 Историк

    9 0 Отговор

    До коментар #42 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Малии,добре че каза,забравих за мача
  • 46 Нострадамус

    31 1 Отговор
    Га бай Ставри боцне Бочко,тогава ще му мислим.
  • 47 Пак да а светна

    70 0 Отговор
    Тук играят много кинти,милиарди!
    Проблема не е в 'не ваксинирането', а в това, че ще лъсне безсмислието на ваксинирането.
  • 48 ⚜️Илюминат⚜️

    95 0 Отговор
    Какъв силен обществен интерес бе , мъпет ? Обществото ясно заяви , че няма интерес!!! Ти къв си да говориш от името на едно общество ясно дало да се разбере , че не желае да се боде??? Как така ще подписвам информирано съгласие без да съм съгласен? Ти си пътник!!!

    Коментиран от #55

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 абг

    50 0 Отговор
    яска, що не вземеш да си биеш няколко дози за по-сигурно, не ти мисля злото, те ваксините са полезни, да си подготвен за епсилон варианта.
  • 51 Гражданин

    60 1 Отговор
    Само помислете-само20% от медицинските кадри са ваксинирани.
    Наскоро бях в инфекциозно. Питам доктори, сестри, санитари дали са ваксинирани, те само леко се усмихват.
    А те са баш в казана. На ден ходиха по 2-3пъти в Косово зоната. Ама не слагат ваксини.
    И да ни каже някой ако сложим днес до колко време е ефективна.7934

    Коментиран от #60

  • 52 обективно

    17 19 Отговор
    докато има хора по света дето се къпят веднъж годишно и си мият ръцете веднъж на месец проблема нема да се реши дори с насилствено ваксиниране
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Hoho Boho

    61 0 Отговор

    До коментар #48 от "⚜️Илюминат⚜️":

    Браво!
    Това разминаване с логиката ми е убягнало.

    Как може да ни принуждават да подписваме информирано съгласие при положение, че не сме съгласни?
  • 56 Мира

    62 0 Отговор
    Ми категоричните мерки може да са- под дулата на натовските автомати, под строй всички да се ваксинират,като в същото време подпишат декларация..
    Демокрация...невиждана..
  • 57 Против

    65 0 Отговор
    А защо държавата не поема отговорност за ваксините. Вместо да подмисваме декларация ,нека държавата да се ангажира,че при евентуални последици ще компенсира всеки с 1 млн. евро?
    Или ние да сме отговорни ,ама за наша си сметка.
    Долни манипулатори и продажници! !!
  • 58 Невксиниран

    66 1 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Следвам примера на Германия!! Там преобладават ОТКАЗИТЕ от ваксинация!! Май сроковете за годност на ваксините изтичат???!! Затова фармацевтичните печалбари дават зор!!!
  • 59 Верно ли

    53 0 Отговор
    Абе хубаво е, че на тоя Ясенчо от Зелето снимката му я има навсякъде в мрежата, току виж срещнал някъде "по-лека форма на принуда"...
  • 60 абг

    34 7 Отговор

    До коментар #51 от "Гражданин":

    За разлика от старите, иРНК ваксините по новата технология за генна терапия са 100% ефективни и си вършат работата максимум до 4 години, ако ме разбирате какво имам предвид под ефективни. Ако не ме разбирате, потърсете в нета за справка проф. Долорес Кейхил, един от създателите на технологията за генна терапия, тя много добре ги обяснява нещата и чак тогава решавайте дали да си слагате ваксина.

    Коментиран от #64

  • 61 Човек

    58 0 Отговор
    Илон Мъск: КОВИД-19 в тотален фейк за пари!
    човека си го е казал много вярно
  • 62 Беновска пита

    43 0 Отговор

    До коментар #10 от "Даа":

    Кой е тоя Ясен Бояджиев?? Наследник и ортак на психотерористите от НОЩ???
  • 63 бай Даньо

    2 52 Отговор
    Даже е по-добре че 85% не са ваксинирани, така Ганчо ще си яде гомната на есен ... сигурен съм е и добро правителство ще има тогава да помага с гомната ...
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Проф. Долорес Кейхил

    45 1 Отговор
    ВАКСИНИРАНИТЕ са ГЕННО МОДИФИЦИРАНИ ОРГАНИЗМИ / ГМО/ Т.е 15 % от българите са генно увредени," модифицирани"!! Ясно??
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 мдаа

    35 0 Отговор
    Тези май мислят да ни третират като roведа. Ще ги оставим ли или ще им покажем че сме хора.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Пффф

    32 1 Отговор

    До коментар #64 от "Д-р Хаус":

    Утре ще разлепя снимки на тоя ясенчо, да го видят всички кой е.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 dfu

    49 1 Отговор
    „Всеки чрез ролята, която има в обществото, позицията, която заема, да дава своя принос в процеса на убеждаване в ползите от ваксините."

    Първо трябва да се уточни, че става въпрос за ковид ваксините. Второ, С каква компетенция всеки ще убеждава в ползите на нещо, което сам не знае как действа и какво влияние оказва на различните хора? Даже самите производители не дават гаранция за своя продукт. Ясен Бояджиев да каже, кой го накра да пише такива глупости и дали е взел пари за това.
  • 75 Всичко е измама

    48 0 Отговор
    СЗО и шайката са най престъпните организации...
  • 76 Ясене!!!!

    18 0 Отговор
    И бъде майка ти с мен нека! Я да го....!!! ДойчВеле наред с теб...!!!
  • 77 Антон

    43 1 Отговор

    До коментар #3 от "ЩеТеНамеря!!!":

    Въпросът е напълно резонен, но аз мисля, че рекламните лица на ковид-кампанията трябва просто да бъдат игнорирани! Гордея се, че българите показаха завидно количество здрав разум и се разграничиха от стадото блеещи овчици без капка мозък в главите.
  • 78 yordan

    32 0 Отговор
    ТОЯ Е НА ДНЕВЕН РЕД ДА НИ УБЕЖДАВА АМА И КАУЗАТА МУ Е ОБРЕЧЕНА.ОТВРАТ ТЕ НЕ СА СЕ ВАКСИНИРАЛИ АМА СЛАДКОДУМЦИ ГОЛЯМИ
  • 79 Ковида

    38 0 Отговор
    Платени, продажни боклуци...!
    Национални предатели!!!
  • 80 Hoho Boho

    44 4 Отговор
    Рекламата на ваксините ТРЯБВА да бъде забранена!
    ...подобно на рекламата на тютюневите изделия

    А на спринцовките, ясно и видимо да пише - ТИ ЛУД ЛИ СИ?
    ...подобно на гадните картинки върху цигарените кутии
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Пламен

    26 3 Отговор
    Когато отпадне "декларацията за информирано съгласие", ще се ваксинирал.Обещавам.

    Коментиран от #89

  • 84 Никога

    8 47 Отговор
    Не знам какво грипче беше но едва не ме уби през декември.Без странични заболявания,не пуша и тренирам.
    Вече съм ваксиниран.От ваксината не ме е страх,но от онова което ме разби се страхувам.Както и да е,всеки си прави избори в живота...Аз разбрах какво е Ковид и какво е ваксината.
    Освен това много скоро няма да пътувате без сертификат...Светът никога няма да се върне към нормалното.

    Коментиран от #88, #163

  • 85 Отвратен

    34 2 Отговор
    Разбира се, че е време за по-категорични мерки. На такива платени журналисти като теб трябва да им се потърси съдебна отговорност!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Тъц

    3 23 Отговор
    Коментарите под статии за ваксини трябва да бъдат ограничени
  • 88 др Гей Билтс

    36 2 Отговор

    До коментар #84 от "Никога":

    Ти чалнат ли си бре? Да се ваксинираш, след като си се възстановил? Всеки преборил се е имунизиран до живот.. И аз преборих декемврийския токсин/пестицид с чай и 5 дена псувни за Шайката.

    Коментиран от #91

  • 89 Ваксиниран1403

    3 23 Отговор

    До коментар #83 от "Пламен":

    Само ако ваксината стане задължителна може да отпадне. За ваксините по желание винаги се подписваш, че си съгласен. Така е било и преди така е и сега така ще бъде и в бъдеще. Въпроса е принципен и няма нищо общо с конкретна ваксина. При ваксинация срещу грип срещу се разписваш.
  • 90 Геноцид

    39 3 Отговор
    Когато някой поеме отговорност за страничните ефекти от нано частиците с графеновия оксид и евентуалните автоимунни заболявания, тогава може и да се замисля. Аз в медицински експерименти не участвам.

    Съд за ковид вашистите!

    Коментиран от #92

  • 91 Ваксиниран1403

    4 30 Отговор

    До коментар #88 от "др Гей Билтс":

    Тази простотия дето я измислиха, че имунитета е доживотен и не повтаря е вярна точно талкова колкото същите “експерти” гарантираха ще минало лятото ще изчезне.Ако имаше доживотен имунитет срещу респираторните вируси никой нямаше да боледува повече от веднъж през живота си от грип. Уви има хора дето дори боледуват и два пъти в годината от грип. Така че стига с доживотния имунитет нека да гледаме на нещата обективно, а не да се хващаме като някой удавник и за всяка сламка

    Коментиран от #141

  • 92 Ваксиниран1403

    3 25 Отговор

    До коментар #90 от "Геноцид":

    Пълна глупост е това съв страничните ефекти.
    Една подробност е, че “опитните мишки” вече гонят два милиарда в света. А до няколко месеца ще са повече от 4 милиарда и то главно в развиете страни.

    Коментиран от #96

  • 93 Много моля

    34 2 Отговор
    Когато премахнат декларацията, която трябва да подпишеш преди ваксиниране, тогава могат да ми говорят за по-твърди мерки. Не може да ни налагат ваксина, която все още е в експериментален етап! Писарчето на статията да провери, защо се подписва декларация.

    Коментиран от #95

  • 94 оня с коня

    35 3 Отговор
    Съвсем добронамерено и Безплатно ще обясна на Простото Д.Веле- закърточило се доста упорито в БГ ЩО Е ТО ЛОГИКА:Българите заслужават ПОХВАЛА че не се ваксинират,за да има повече ваксини за Европа,че и ...Оттатък Европа.А когато тази Европа се ваксинира Целокупно и стане Здрава като Камък,то какъв е смисъла Ние да се ваксинираме,след като няма да има кой да ни Зарази?!

    Коментиран от #97

  • 95 Ваксиниран1403

    4 30 Отговор

    До коментар #93 от "Много моля":

    По-добре ти провери.Вземи прочети какво точно подписваш при ваксинация, а не пиши глупости. Единствено се подписващ, че искаш да бъдеш ваксиниран с еди си коя ваксина и, че се си запознал с противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции описани в характеристиката на ваксината. Нищо повече от това

    Коментиран от #140

  • 96 Hoho Boho

    28 3 Отговор

    До коментар #92 от "Ваксиниран1403":

    Прав си опитните мишки вече са милиарди.
    Това е добра представителна извадка, от която ще можем да съдим за жертвите или за причините да те бъдат увредени.
    Дребният проблем, че това са хора, а не опитни мишки, е без значение за фармацевтичните компании. Важното е печалбите да растат..

    Коментиран от #99

  • 97 Ваксиниран1403

    4 48 Отговор

    До коментар #94 от "оня с коня":

    Отказа от ваксинация е признак за липса на интелект. Хората в другите страни постъпват адекватно и се ваксинират, а ние тука си мислим, че сме най-хитрите и вярваме на нелепи теории. Съответно ние ще платим много солено за това. Другаде ще си решат проблема и ще забравят, а ние ще продължаваме да броим вълните. Ще броим починалите и ще протестираме срещу ограничителните мерки докато цивилизования свят ще ни изолира като една от малкото останали високо рискови зони в света задно с изостаналите страни от Африка и Азия.

    Коментиран от #104

  • 98 jewworldorder

    30 3 Отговор
    дойче веле е еврейска медия,а корона "пандемията" еврейска постановка,ваксините произвеждат твърде съмнителни странични ефекти и затова НЕ ЖЕЛАЕМ да се ваксинираме
  • 99 Ваксиниран1403

    5 41 Отговор

    До коментар #96 от "Hoho Boho":

    Само дето такива няма. В момента милиони антиваксъри гледат как да раздухат всеки случаи на ваксиниран човек на които му си е случи нещо със здравето и въпреки това няма нищо статистически значимо. Само някои ваксиниран да умре и веднага гладните за сензации журналисти пиша десетки статии за това. Сериозните странични реакции са единични на милиони ваксинирани хора.Тоест ваксините са изключително безопасни.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Директор

    3 32 Отговор
    Като прочете човек коментарите, веднага става ясно защо сме на последно място в ЕС. Не Бойко или Костов са виновни - на хората толкова им е капацитета....
  • 103 Неваксиниран

    34 3 Отговор
    Ядене,Ядене не си прав! Докато има информирано съгласие, че този който се ваксинира съзнава опасностите от ваксината е пък няма да се ваксинирам. Докато не мине 10 годишния цикъл и не докажат безвредеността им - няма да се ваксинирам! Другото е пропаганда!
  • 104 Hoho Boho

    22 4 Отговор

    До коментар #97 от "Ваксиниран1403":

    Евала на оня с коня за това, което е написал:
    "...A кoгaтo тaзи Eврoпa ce вaкcинирa Цeлoкупнo и cтaнe Здрaвa кaтo Кaмък,тo кaкъв e cмиcълa Ниe дa ce вaкcинирaмe,cлeд кaтo нямa дa имa кoй дa ни Зaрaзи?!"

    А кой има интелект е дълга тема....
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 no name no face no number

    25 0 Отговор
    DW- вие сте гайстике кранк, с принуда няма да стане. Насилието поражда насилие ще отговоеим със страшна сила
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Време за подмяна на чиповете

    28 0 Отговор
    Еврейската пропаганда няма спиране.
    Нека всеки любител на насилственото ваксиниране се замисли, че с 85% от народа, всяко правителство може да си отиде, пък било то и по насилствен начин.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Чочо

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Цвъки асансьора":

    Напротив - има ги доста по света и у нас.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Ясене

    23 0 Отговор
    Кога да си шием жълтите звезди??А продажник? Ще ви ваксинираме накрая с нещо около 7.62
  • 117 БЪЛГАРИЯ

    28 0 Отговор
    ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ НЕ ИСКАМ ДА МИ ДАВА ТОН И НАПРАВЛЕНИЯ В ЖИВОТА МИ!!!! ДОЙЧЕ ЗЕЛЕ ДА СИ ГЛЕДА ТАМ НЕМСКИТЕ ПРОБЛЕМИ И БЕЗЧИНСТВАТА НА МИГРАНТИТЕ!!!! ОТ КАКВО УМРЯ КОРИТАРОВ???? РАЗБОЙКО ВАКСИНИРАН ЛИ Е????
  • 118 Бен Гън

    25 0 Отговор
    Тампоните, използвани при PCR и антигенните „тестове“, също съдържат GO наночастици. Ковид „ваксините“ на AstraZeneca, Pfizer, Moderna, Sinovac, Janssen, Johnson & Johnson и др. (вкл. назалните „ваксинални“ спрейчета), използват наночастици с графенов оксид.GO влияе върху коагулацията на кръвта и образува потенциално смъртоносните тромби в организма. Причинява и дисбаланс в имунната система във връзка с глутатионовите резерви. Ако дозата на графеновия оксид се увеличи заради внасянето му чрез външни средства (вдишване от маски, назален спрей и „ваксини“), това води до колапс на имунната система и тъй наречената цитокинова буря.
  • 119 Бен Гън

    25 0 Отговор
    Ако GO се натрупа в белите дробове, причинява двустранна пневмония заради разпръскването му из пулмоналните алвеоли.Като всеки материал, GO има тъй наречената „електронна абсорбционна лента“. Това означава, че той абсорбира определени честоти, които много бързо намагнетизират и оксидират този материал, нарушават баланса му с глутатионовите резерви и го правят особено токсичен. Неговата честотна лента е точно същата като тази на електромагнитните излъчвания от новата 5G безжична технология.La Quinta Columna смятат, че в тази връзка не е спряло инсталирането на 5G антени, макар повечето други бизнеси и услуги да пострадаха от локдауните. Симптомите на ковид могат да се контролират чрез взаимодействието на външните електромагнитни полета и графеновия оксид в тялото.
  • 120 Процент

    17 0 Отговор
    Тези проценти как ги пресмятат? Защото на територията може да не сме повече от 5 милиона. Децата не се имунизират. Ще излезе че зад големите обобщения и 85% е само гола пропаганда.
  • 121 доктор Га

    18 0 Отговор
    Сметката е сравнително проста - 400000 официално регистрирани преболедували по 5 или 6, получаваме над 2 милиона с естествен имунитет, още 15% оваксани - ето ти 65, 70% от населението, какви са тези вопли, стенания не разбирам?
  • 122 ха ха ха

    16 0 Отговор
    Нямаме желание... кое не разбрахте? 😁
  • 123 yordan

    17 0 Отговор
    ЖУРНАРЯТА ДА ПОЧНАТ ДА ПИШАТ ЗА ВРЕДИТЕ А НЕ ДА ЦИТИРАТ ВСЕКИ ДЕН ЕВРЕЙСКИТЕ ИЗМИСЛИЦИ
  • 124 Един

    11 0 Отговор
    Бре! Останаха ваксините бе! Пък сме ги платили - с лихвите бе! И с'я к'во пра'им?
  • 125 Васил

    0 24 Отговор
    Крайно време е не ваксинираните ако се заразят да си плащат сами лечението

    Коментиран от #133, #145

  • 126 Доктор Менгеле

    22 0 Отговор
    Не е ваксина. А препарат страничните ефекти са ужасни повече отплюсовете на базата на геном нашимпанзе.
  • 127 Механик

    26 0 Отговор
    Дойче веле, собственос на сорос, който от своя страна е евреин-ционист... Та тия същите искат "по-твърди" мерки, или казано инак, искат
    НАСИЛСТВЕНА ваксинация.
    И после ми казвате, че съм бил "конспратор"?!

    Коментиран от #144

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Съсед

    24 1 Отговор
    Ваксини за младите ок , но за завъзрастните не препоръчвам . Една позната на 70 години след втората игла на Pfizer точно след 2 седмици тромбоза и инсулт получи жената . Здрава жена никога не е боледувала от каквото и да е . Айсектир и ваксини

    Коментиран от #132

  • 130 един

    20 0 Отговор
    Обожавам дойчо зеле да се гърчи - тия май наистина не знаят с кой си имат работа???

    Ей, мурдари мръсни, заврете си ваксите отзад!
  • 131 Грую

    29 0 Отговор
    Конституция на РБ:

    Чл. 28. Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление.

    Чл. 29. (1) Никой не може да бъде подлаган на мъчение, на жестоко, безчовечно или унижаващо отношение, както и на насилствена асимилация.
    (2) Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.

    Коментиран от #143

  • 132 пълни глупости

    22 1 Отговор

    До коментар #129 от "Съсед":

    За кой млад са ваксините бе, после ти ли ще раждаш?

    Тази ваксина стерилизира децата, от няколко години се опитват да стерилизират момичетата с HPV ваксината, но и тя удари на камик тук... 800000 девойки бяха унищожени в Африка с тия вакси!

    Старците получават Алцхаймер заедно с грипните ваксини... отдавна ваксините е са това, което ТРЯБВА да бъдат!!!
  • 133 Обратната

    26 0 Отговор

    До коментар #125 от "Васил":

    Грешиш, и ваксинираните и неваксинираните плащат здравни осигуровки, но ваксинираните не трябва да се лекуват ако се заразят, защото вече са изхарчили пари за ваксина. от която би трябвало да бъдат здрави.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Будала

    14 0 Отговор
    Ако срещналите се с вируса българи са около 43% по официални данни... Имунизираните са 15%... Защо натискат 85% трябва да се бодът?!?! Май нещо, а?!
  • 137 тук пишят

    12 0 Отговор
    друго израелците "Публикувано във факти.бг: Ефективността на ваксината е спаднала след 6 юни на 64 процента, като това се отнася за случаите на предаване на болестта със симптоми."
  • 138 2548

    11 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Делта мутацията намалява ефективността на ваксината на BioNTech
    Това твърдят здравните власти в Израел
  • 139 дсфс

    7 0 Отговор
    Ясенчо, пожелавам ти да не го доживееш тоя момент на по - категоричните мерки ...
  • 140 Мнение

    18 0 Отговор

    До коментар #95 от "Ваксиниран1403":

    Цитат:
    "Единствено се подписващ, че искаш да бъдеш ваксиниран с еди си коя ваксина и, че се си запознал с противопоказанията, взаимодействието с други лекарствени продукти и очакваните нежелани лекарствени реакции описани в характеристиката на ваксината. Нищо повече от това"...... Пич, ти еб@ваш ли се, или капацитетът ти не позволява да вденеш какво в същност си написал???!!!
    Единствено се подписвал, че е запознат с противопоказанията??? Алоооу я кажи какви са, като си толко запознат???!!!
  • 141 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 142 Гост

    21 0 Отговор
    Боледуваш от други вируси, а не от един и същ, колкото и щамове да има! Нещото е едно - Ковид 19! Не 20, 21 и т.н. Няма друг вирус, колкото и да го кръщават - алфа, бета, гама и т.н. Когато си го хванал и изкарал един път, вероятността същия вирус да те повтори е под 1 /един/ процент и затова ваксина за боледували е пълна глупост и безумие!
  • 143 Гост

    13 0 Отговор

    До коментар #131 от "Грую":

    Точно така - прилагат чл. 29, ал. 2 от Конституцията, като всеки боцнат подписва информирано съгласие!

    Коментиран от #156

  • 144 не си

    15 0 Отговор

    До коментар #127 от "Механик":

    това е истината, но хората са слепи. Както е казал Карл Юнг :"Ако искате да скриете ИСТИНАТА- сложете им я ПРЕД ОЧИТЕ".
    Доста време им я слагат пред очите, но нали знаеш, че ов-цете са си ов-це.
  • 145 а като

    11 0 Отговор

    До коментар #125 от "Васил":

    спрем да си плащаме ЗО? Хора не плащайте ЗО и без това ни крадат!!
  • 146 Дани

    21 0 Отговор
    99% ОТ ДОКТОРИТЕ И ПОЛИТИЦИТЕ НЕ СА ВАКСИНИРАНИ....
  • 147 Дядо Господ

    13 0 Отговор
    На ясенчу съм му отредил ракчи, на семейството му също в пропорция 2 от 3, пък той да си се ваксинира колкото и с каквото си иска. Парите дето ги взе яско ще отидат за свещи после, нал се сещаш.
  • 148 Съдията Дред

    18 0 Отговор
    Типично за наследниците на Гьобелс. Остава да предложат неваксинираните да бъдат отделени в трудови лагери в Германия, щото там работната ръка става кът. И където работата ще ги направи свободни. И без това сега там има трудова карантина - спят в лагери, карат ги под охрана на работа и ги връщат. Осигуровки не им внасят, ако някой се разболее, го гонят в България, да го лекуват.
  • 149 човек

    0 15 Отговор
    Проблемът и страстите ще се решат като се въведе правилото -само ваксиниран на работа.Понеже в държава на неуки и елементарни хора всеки е "специалист" и има права няма друго решение.

    Коментиран от #150

  • 150 Никак не е умно

    14 0 Отговор

    До коментар #149 от "човек":

    ваксината е по желание, и всеки който е ваксиниран трябва да носи маска, защото заразява неваксинираните. Имунитет придобиват тези, които са преболедували!
  • 151 ежко

    14 0 Отговор
    "Но те са морално оправдани, когато (както в случая) е налице силно преобладаващ обществен интерес."!?!Алооооо!Хората не искат да се ваксинират, ама да ги накараме насила щото такъв бил общественият интерес?Чий интерес??!?Ако хората не са обществото, а както разбрахме те не искат ваксинация то кое точно общество защитавате?Кое?Онова без хората ли?
    И когато ЕС е близо до колективният имунитет откъде ще дойде тази делта мутация?Кой ще я разпространи?Нали до тогава 80% от населението ще са ваксинирани?
    Да ви се невиди сбърканата логика!
  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Гост

    11 0 Отговор
    А изкормено лице/ца от дойче цру ще вразуми ли тази пасмина да не се бърка в делата на България, или трябва нещо по солидно, което да ги изтребе за да не стъпват вече в България!
  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Васил

    0 20 Отговор
    Това не може да продължава так ваксинираните да теглят заради Бай Ганьовците дето се мислят за безсмъртни. Тези дето мислят да не се ваксинират да си попълнят декларация че ако се заразят сами ще си плащат болничното лечение и особено за децата не ваксинирани да не се допускат в учебните зали. Ваксини има няма опашки не знам какво чака Българина следващото затваряне?

    Коментиран от #157, #158, #170

  • 156 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    13 1 Отговор

    До коментар #143 от "Гост":

    Прав си. Но аз декларация за информирано съгласие НЕ подписвам! Ако ми стане нещо, искам да мога да осъдя мегакомпанията!
  • 157 веселяк

    8 0 Отговор

    До коментар #155 от "Васил":

    Само така! Аз предлагам, проверки на улицата и разтрел по кюшетата, който не се е ваксинирал, ааа!
  • 158 ВАКСИНИРАН = СТЕРИЛЕН

    15 1 Отговор

    До коментар #155 от "Васил":

    А вакснатите ще подпишат ли, че няма да пълнят болниците заради странични дефекти и ще си останат на самолечение вкъщи?
  • 159 Адолф

    12 0 Отговор
    Е нали го изкарахме над 60%! За какво да се ваксинираме ... ?!?!?!!!!!!!!!!!???????????!?!?!!?!?!
  • 160 Стабата

    13 0 Отговор
    Не може да лъжеш един народ вече 35 години и да очакваш да ти вярва, дори и да казваш истината
  • 161 Гост

    1 11 Отговор
    Като не щете да седите два месеца у дома, сега ще ви бодат насила.
  • 162 миро

    12 0 Отговор
    нали ваксинацията е доброволна,защо тогава поставяте крайни цифри и проценти.който иска се е ваксинирал който не иска няма да го ракарате с пропаганда да се набоде.ваксинацията в българия може би приключва,не поръчвайте повече ваксини и готово.
  • 163 миро

    6 1 Отговор

    До коментар #84 от "Никога":

    дано да ти остане време да попътуваш,дано си късметлия.
  • 164 аха

    13 0 Отговор
    Всеки упражняващ власт, който проповядва насилствено ваксиниране е нацист ! Който агитира трябва да стане гарант ,като подпише договор - кауза за гаранция от усложнения и смърт и запис на заповед на пациента в задължение за обезщетение в размер на една втора от имуществото си !
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Никога ваксина

    9 0 Отговор
    Огромен процент от българите изкараха ковид-а ! Доказаха ,че преболедувалите имат много по-добър имунитет от ваксинираните !По тази логика е ненормално да се ваксинират !
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 ЗАБРАНА

    0 6 Отговор
    КОЙТО НЕ Е ВАКСИНЕРАН ДА НЕ МОЖЕ ДА ГЛАСУВА ! ТАКА СИНИТЕ ВЕНЦИ ОТПАДАТ АВТОМАТИЧНО !

    Коментиран от #183, #184, #185

  • 170 ежко

    6 0 Отговор

    До коментар #155 от "Васил":

    Василе,Василе.Нали се сещащ,че 20% ваксинирани,ако скочат на 80% неискащи да се ваксинират то изхода е предначертан!Какво ще стане ако въпреки всичко една учителка отиде днес на работа и жиди,че са дошли 5 деца от 25, защото на 20% е забранено да ходят на училище по твоята логика?А ако стане същото в един завод?
    Ти нали си хитър и си се ваксинирал!ОК, спасил си се.Останалите не ги мисли!
  • 171 Хихата

    9 0 Отговор
    Апелите на това партайгеносе от дойче зеле звучат също толкова йезуитски, колкото и високопарните тъпни, които трябваша да наизустяваме като ученици по темата за "диктатурата на пролетариата". Които пък напомняха за нацистките речи на чичо Адолф. Май в Германия (и не само там) тази идеология се завръща с пълна сила!
  • 172 мнение

    10 0 Отговор
    вместо да убивате хората с опасни ваксини дайте възможност на всеки човек да има топла вода да се къпе всеки ден и да си мие ръцете по неколко пъти на ден, в българия има много хора които правят икономии от ползване на вода и електричество за да могат да оцелеят с ненормално ниските си доходи
  • 173 Тръмп

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Това некъдърно правителство мен ли ще обвини Глупака и некъдърника и вързано куче го хапи
  • 174 историята

    6 0 Отговор
    Как така ще ме принуждават да се ваксинирам с нещо си, като ме карат да подписвам декларация за съгласие, че сама съм си отговорна за последствията? Има ли логика, нормално ли е, кой дебил мисли, че е нормално?
  • 175 Кръстник

    3 0 Отговор
    Ясен Бояджиев от днес на сетне ти се казваш Неясен Примат! Сееш поквара и зло сред ближните си! Не ще те бъде простено! Покрай се преди да е станало късно! Казах!
  • 176 Провинциалист

    0 3 Отговор
    Задължителни ваксиниране. Ако нямаш ваксина няма да ходиш сред хората, няма да влизаш в ресторант, кино, театър, няма да ходиш на работа и т. н. С прост народ така се постъпва. Задължително и край. Писна ми от тъпи антиваксъри не нормални и. Петима приятели и познати си заминаха от тоя свят. Айде млък тъпанар български. Под строй към ваксинационните центрове. И първи да бъдат всички медицински работници.

    Коментиран от #178, #180

  • 177 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 БОРИМЕЧКАТА

    2 0 Отговор
    ЯСЕН ..ДА СИ И ТАКОВА МА,МА,ТА .И НИЕ ДА МУ Я ТАКОВАМЕ.
  • 180 БОРИМЕЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #176 от "Провинциалист":

    ТИ НАЛИ СИ ВАКСИНИРАН ПАЛЯЧОООО.КВО ТЕ Е СТРАХ ОТ НЕВАКСИНИРАНИТЕ.И ЗАЩО ВАКСИНИРАНИ ПО ЦЯЛ СВЯТ ПАК СЕ РАЗБОЛЯВАТ ОТ КОВИД.ОТГОВОРИ СИ САМ ТЪПАНЕЕЕЕЕ...
  • 181 БОРИМЕЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Диверсант":

    ТИ НАЛИ СИ ВАКСИНИРАН ПАЛЯЧОООО.КВО ТЕ Е СТРАХ ОТ НЕВАКСИНИРАНИТЕ.И ЗАЩО ВАКСИНИРАНИ ПО ЦЯЛ СВЯТ ПАК СЕ РАЗБОЛЯВАТ ОТ КОВИД.ОТГОВОРИ СИ САМ ТЪПАНЕЕЕЕЕ...
  • 182 БОРИМЕЧКАТА

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Диверсант":

    МИШКИ КАТО ТЕБ МОЖЕ И ДА ГИ ПРИНУДЯТ.
  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Рой

    1 0 Отговор

    До коментар #169 от "ЗАБРАНА":

    ТИ МАЙ НЕ СИ НАЯСНО ЯКО СИ СЕ ВАКСИНИРАЛ ВЕЧЕ ЧЕ СИ ХОДЕЩ МЪРТВЕЦ.ПОЗДРАВИ ОТ ПРОФЕСОР ДОЛОРЕС КЕЙХИЛ ...
  • 186 ПРИШЪЛЕЦ

    1 0 Отговор
    Ясенчо, не е ли време да си мушнеш ваксините в задният" хладилник".

    Ти бръкна ли се за 490 лева за да си направиш тест за Т клетъчен имунитет на теб и половинката си - сигурно не си ...
    Защото щеше да знаеш , че имаш по добър имунитете от тези с ваксините, една година след като си го изкарал !!!
    Не може да си наливаш разни експериментални течноти на твоя отговорност
    Когато производители на ваксини и правителство поемат писмена отговорност за последствията тогава ше се ваксинирам !!!
  • 187 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    1 0 Отговор
    "85% от българите не са ваксинирани: не е ли време за по-категорични мерки"

    Това е лично решение. Ако искам ще се ваксинирам, ако искам няма да се ваксинирам. Ако искам ще живея, ако искам няма да живея, ако искам ще се самоубия. Никой министър, кмет, депутат, блогър, политик, журналист манипулатор, политолог, социолог, "математик" лекар, милиционер, тулуп, провален политик ... или велика сила като Вашингтон, Брюксел, Париж или Москва. Няма право да ми казва какво да правя с живота си. Аз съм свободен човек, а не нечий роб или крепостен. Време е да закрият всички медии и партии и да се остави само по една. И без това всички служат на едно и също световно задкулисие от алчни и неприлично богати човекомразци.
  • 188 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    0 0 Отговор
    Яceн Бoяджиeв е хем сталинист хем фашист, хем слуга на изедници капиталисти и диктатори.