Last news in Fakti

12 Август, 2021 19:00 6 751 50

"Нема такава държава": как предсказанията на Слави Трифонов се сбъднаха

  • има такъв народ-
  • итн-
  • слави трифонов-
  • предсказания-
  • герб-
  • дпс-
  • песен-
  • музика-
  • политика-
  • партии-
  • партии на протеста

През 2013 година Слави Трифонов издаде песента "Нема такава държава". В своите критики към партиите тогава той описа собственото си политическо бъдеще.

"Нема такава държава": как предсказанията на Слави Трифонов се сбъднаха - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Партията на телевизионният водещ и шоумен Слави Трифонов се казва "Има такъв народ", но първоначално трябваше да се нарича “Няма такава държава”. Съдът спря регистрацията на партията, тъй като в логото ѝ бил вплетен българският флаг, което нарушава закона за политическите партии. Така през юни миналата година в правния и политическия свят се появи ПП "Има такъв народ".

Политическата идеология бе разказана с песен

Едноименната хитова песен “Нема такава държава” на Слави Трифонов и Ку-ку бенд е от 2013 г. и съдейки по първоначалното име на партията, може да се счита за отправна точка и дори за манифест на политическата платформа. Още повече, че след заявката на Трифонов за влизане в политиката през 2019 г., слоганът видимо беше тренд, дори като стикер на задния прозорец на много автомобили.

Леко нецензурната песен явно е основнополагаща за политическата партия, което ѝ придава историческа значимост. Опит за литературен анализ на произведението показва, че в нея авторът и лирическият герой предсказват събитията от влизането на ИТН в политиката до наши дни. Тоест, в текста на песента се съдържа т.нар. самоизпълняващо се пророчество, в което едно предсказание се сбъдна заради положителната обратна връзка между вярване и поведение.

Освен при модерните Ню Ейдж философии, самоизпълняващото се пророчество присъства и в древните литературни произведения и драми, приказки и дори в модерната икономика.

"Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?"

Всеки куплет на песента започва с "Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?", което очевидно свързва лирическия герой и изпълняващия речитатива Слави Трифонов в ролята на будител на зрителите, които са се опъналите на дивана пред телевизора вече над 20 години. Първият куплет се характеризира с осмиване на полицейските операции в периода на написването на произведението, водени от тогавашния МВР министър Цветан Цветанов:

Играят си на страшни, безкомпромисни ченгета.
И правят операции с позорни имена
Октоподи, скариди, друга морска храна.

След което осмиването се прехвърля върху журналистите:

А пред кабинетите ги чакат журналистките -
Такива журналистки само да искате.
Още не са я качили във джипа,
А тя вече посяга и сваля му ципа.

Същото унизително отношение към журналистите наблюдаваме в последните седмици и месеци от депутатите на ИТН и самия Слави Трифонов, който също като "изчегъртвания" Борисов предпочита формата на изявленията по Фейсбук, където няма опасност някой да му зададе въпрос, или спорадична поява в западно издание, след което обикновено заявява, че не е бил разбран.

"В устата му - глупости, в очите му - злоба"

Вторият куплет започва с вечните протести и безизходица на младите хора в България:

Двама-трима студенти уморено протестират
Няма шанс тук за тях - най-добре да емигрират

След което популистическото отношение "всички са маскари" се прехвърля с нецезурни думи и върху депутатите без значение от политическа принадлежност:

На трибуната качва се някакъв п******т.
П******т, п******т, но облечен във власт.
В устата му - глупости, в очите му - злоба
Той тая власт ще я стиска до гроба.
А щом свърши поредният смешен дебат,
Ще отиде да ч**а в Студентския град.

И така стигаме до кулминацията в третия куплет:

Добър вечер, уважаеми зрители. Спите ли?
Или чакате да дойдат поредните спасители?
Колко пъти се повтаря старата история -
Изхвърляме единия, прегръщаме втория.
Някой знае ли как един милиционер,
Внезапно събужда се милионер?
И нали уж са нови, а пак са си същите.
Правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се.
Изведнъж става ясно, че са пълни с имоти
Изведнъж става ясно, че са пълни идиоти.
И какво да ги правим сега тия кавали
Щом така или иначе сме ги избрали?

Тук на "уважаемия зрител", гледащ видеоклипа на “Нема такава държава” в мрежата или четящ текста на песента, като в ретроспекция му се явяват кадри от сърдити изказвания на депутати от ИТН от парламентарната трибуна, от кулоарите на парламента, Фейсбук профила на г-н Трифонов, телевизионни интервюта на номинирани за министри. В този момент "уважаемият зрител" разбира, че поведението им вече е предсказано:

И нали уж са нови, а пак са си същите.
Правят се на шефове, гледат мрачно, мръщят се.

Зрителят се сеща за скандалите с "калинките" на Борисов и после с напомпаните до границата на лъжата биографии на проектоминистрите на господин Трифонов и нелепите им изказвания в социалните мрежи...

Само ултрапопулист може да бие популист

И моментът на осъзнаване на самосбъдналото се пророчество идва изненадващо, като парния влак от първият филм на братя Люмиер. "Уважаемият зрител" осъзнава, че пророкът/лирическият герой сам си предсказва политическото бъдеще, което няма как иначе да се развие. Защото претендиращите, че са дошли да налагат нов модел в политиката, всъщност използват същите инструменти и похвати като Борисов, когото искат да изчегъртат с помощта на "партиите на протеста".

И ако Борисов безспорно е популист и предлага на избирателя "алтернативни факти”, с помощта на които си създава героичен ореол на борец с комунистите или с руските служби, то Слави е ултрапопулист. Той и неговите хора използваха всички страхове на хората в предизборната си кампания и в тези седмици в парламента - играеха със страховете от обедняване при въвеждане на еврото, отричаха ваксините и омаловажаваха опасността от коронавируса в държавата с най-нисък процент ваксинирани и една от тези с най-висока смъртност в ЕС. И като цяло яхат всичкия пропаганден фейк, включително джендър конспирацията и прочее. От тази гледна точка, те не са нови. Ние просто получаваме Борисов на стероиди. Или както се пее в песента:

Колко пъти се повтаря старата история -
Изхвърляме единия, прегръщаме втория.

Кабинетът на ИТН се провали, но дори да беше избран, той нямаше как да оцелее, защото не можеш да разчиташ за подкрепа на някого, когото плюеш и обиждаш, докато уж градите мостове. И така ИТН пак ще се явят на следващите избори и "Нема такава държава" ще зазвучи по площади и концерти, защото като всяко самосбъдващо се пророчество в основата му стои грешна постановка и пророкът използва развоя на събитията като доказателство, че той е бил прав от самото начало.

Иначе политическият манифест на г-н Слави Трифонов завършва с припева:

Пак ли ще живееш във лъжа?
Нема такава държава!
Пак ли ще търпиш и докога?
Нема такава държава!
Няма смисъл от това
И последната илюзия умря
В тая страна
На власт е глупостта.

Автор: Георги А. Ангелов


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    37 8 Отговор
    Служебното почна да "изчегъртва" кадрите на Славун. Александър Николов, когото ИТН предлагаха за министър, е освободен като зам.-министър на енергетиката

    Той беше предложен за министър на енергетиката във втория проектокабинет на Слави Трифонов

    Със заповед на министър-председателя Стефан Янев от длъжността заместник-министър на енергетиката е освободен Александър Николов. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

    Припомняме, че Николов беше предложен за министър на енергетиката във втория проектокабинет на „Има такъв народ“.

    В самото съобщение за освобождаването му мотиви не се посочват.  

    Коментиран от #20, #38

  • 2 Дядо курти от село ПипЕрКоВо

    43 21 Отговор
    Чалгаря и тиквата са най големия автогол на българския избирател..

    Коментиран от #23, #25, #47

  • 3 бай курти 45 г.-Ерген- 22 г.ваш ЛИДЕР

    24 28 Отговор
    Приятели!!! Отново съм тук весел , радостен и щастлив! Танцувам от кеф че се връща скоро държавника Борисов на кормилото на страната!!! Слави изигра перфектно своята роля! Подигравките с така наречените партии на протеста ( ИТН-ДБ-ИБГНИ) са факт! Вече всеки ги гледа с присмех! А да ви напомня нещо- помните ли началото на март какво ви информирах тук??? Че водача на листата за нашия Великотърновски многомандатен район от ИТН Момчил Иванов който добре познавам , ми е споделил че ще бъде предложен за министър със скритата подкрепа на ГЕРБ и ДПС. Който желае може да влезе в архив на сайта и да се увери. Писах че Момчил е бил в 8 политически формации и най близко са му СДС и ГЕРБ. Вие явно мислехте че нещо се шегувам нали? А сега след 5 месеца уверихте ли се колко съм бил прав. След изборите през октомври вече коалицията няма да бъде прикрита а явна !!! Нашата партия ГЕРБ+Слави +ДПС ,с логистичната подкрепа на БСП!!? Наздраве пингвини
  • 4 ИСТИНАТА

    33 12 Отговор
    Станислав Тодоров Трифонов е излязъл с пост в който описва биографията и миналото на Христо Иванов Бойкикев. С данни за родителите му бивши членове на БКП, с факти че е бил вицепремиер в служебното правителство на Близнашки и министър на правосъдието в 2-ия кабинет на Борисов и се е обръщал към него с "шефе". Мисля тези факти са неоспорими . А сега малко и факти за биографията и миналото на самия Трифонов. Близък с мутрите от зората на демокрацията , техен личен чалга певец , след ликвидирането на много от тях ориентирал се като васал на "Мултигруп" и "Овергаз" на Сашо Дончев. След изгрева на Борисов назначен от Мадридския "спасител" за гл.секретар на МВР, негов близък приятел за който агитираше като "най добрия политик заслужаващ да е начело на България" .Също го наричал но не "шефе" , а "началник", водил го в родното си село да "се изфука че сме приятели" (както каза Борисов) пред родителите си и техните съселяни. Ходили заедно на кино , ресторанти и нощни клубове прегърнати. Май се оказва че е бил по близък с Борисов отколкото Иванов(Бойкикев). Неоспорим факт е че същия Борисов е бил водещ на неговото шоу което е изключителна чест. А да дам и пример - Преди известно време Трифонов с бенда си идва да изнася концерт в заведението на Галин Анастасов , известен като Гальо вафлата мъжа на певицата Галена в заведението им "Калоянова крепост". Същия Галин Анастасов заловен със СРС-та за източване на милиони ДС и близък до върхушката на ГЕРБ. Напишете в Гугъл -
  • 5 ИСТИНАТА

    38 12 Отговор
    Продължавам.. Напишете в Гугъл - Галин Анастасов измами ДДС. Та като идва с бенда си Трифонов да изнесе концерт на финала прегърнати с Анастасов скандираха -"Герб победа винаги" и ГЕРБ най доброто което е имала България". Та г-н Трифонов, може би сте прав за миналото на Бойкикев (Иванов), но вашата г-н Трифонов е още по зловеща като васал и бивша подлога на ГЕРБ!

    Коментиран от #9

  • 6 Майна

    45 11 Отговор
    НЯМА ТАКИВА ПРОСТАЦИ И НАГЛЕЦИ КАТО КАТО ИТН
  • 7 Професор

    42 7 Отговор
    Чалгаря и да изплагиятсва пак някоя революционна Българска песен пак няма да изтрие калта в която затъна ИТН и се нареди до ДПС и ГЕРБ.
  • 8 сАТЪРА НА хАНА

    24 4 Отговор
    Чалгаря е оригиналния Доктор Зло ( Dr. Evil ) от филма Аустин Поуърс и Златния Член , а джуджето Тошко е Мини-Аз (Mini-me)

    Коментиран от #16

  • 9 LOSHIA

    9 23 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНАТА":

    ТЪПИ ТЛЪСТИ МАЗНИ И ГЛУПОВАТИ ЛЪЖИ!!!!!!!!
  • 10 Анонимен

    17 16 Отговор
    За Дойче Веле всички, които не са финансирани от Сорос, са популисти.
  • 11 Болонка

    16 20 Отговор
    Пчеличката Мая и Ритьо-комунягата сте едно твърдо ДПС, за това ли протестирахме, за това ли ви пратихме там, за постове и парчета от баницата, както казаха ИТН-да изхвърлим б.о.к.л.у.к.а !

    Коментиран от #34

  • 12 Ръмпези

    29 7 Отговор
    ВИЕ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ, ЧЕ ТРИФОНОВ Е ИЗНЕРВЕН ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ ГО ХАРЕСВАТ ЖЕНИТЕ И СИ ГО ИЗКАРВА НА ХОРАТА...КАКВО СА ВИНОВНИ ТЕ....А ТРИФОНОВ...КАКВО СА ВИНОВНИ ХОРАТА....
  • 13 Доктор ДЖАГЕРС

    21 3 Отговор
    поредната излагация на трифонов много се подлъгаха по него ИЗЛЪГА ВСИЧКИ
  • 14 Доктор ДЖАГЕРС

    20 2 Отговор
    поредната излагация на трифонов много се подлъгаха по него ИЗЛЪГА ВСИЧКИ
  • 15 LOSHIA

    21 17 Отговор
    РИCТЬO, ДOНЧEВA, МAЯ ,ХАДЖИГЕНОВ ,ВИЕ УДЪЛЖИХТЕ АГОНИЯТА НА БЪЛГАРИЯ! ВИЕ УДЪЛЖИХТЕ И РАХАТА НА БОРИСОВ. СЛАВИ ВИ ИЗКАРА МРЪСОТИЯТА И КИРЛИВИТЕ РИЗИ НА ПОКАЗ.ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ГИ ВИДЯ И РАЗБРА КОИ СТЕ И КАКВИ СТЕ!!КАКВО И ДА КАЖЕТE НЕ СТРУВАААААААА..
  • 16 Сатана

    9 16 Отговор

    До коментар #8 от "сАТЪРА НА хАНА":

    От далече си личи плебейският произход на хората,които когато нямат аргументи се нахвърлят вербално да обиждат нехаресваните от тях персони в случая Трифонов и Йорданов.
  • 17 Ростислав

    22 7 Отговор
    Дългия е една жалка марионетка в ръцете на ББ, към когото
    е задължен /лично/ заради отпуснатите 20 000 000 евросубсидии
    . . .при създаването на чалгаджийницата му "7/8" !

    Коментиран от #19

  • 18 Гост от село

    17 8 Отговор
    Слави Т. Се опита мн нагло и коварно да отклони вниманието на обществото от МутроМафиотете от Гроп, мВро, Дпс, шишито, Шапката... Това беше долно славе й!.. ПРЕДАТЕЛЮ.. Ще си получиш заслуженото ПОСЛЕДНО МЯСТО С 1% НА СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ.. Жалко за заблудените дето гласуваха за теб Бойк.. Опс Славе Й.. Пфу, смо**няк!

    Коментиран от #21

  • 19 LOSHIA

    5 7 Отговор

    До коментар #17 от "Ростислав":

    Публикувано във факти.бг: ТЪПИ ТЛЪСТИ МАЗНИ И ГЛУПОВАТИ ЛЪЖИ!!!!!!!!

    Коментиран от #24

  • 20 Явно

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    генерала не си поплюва!И на него му писна от башибозук!
  • 21 LOSHIA

    4 5 Отговор

    До коментар #18 от "Гост от село":

    КАКВО И ДА НАПИШЕШ ТРОЛЕ, НЕ СТРУВАААААААА............................................................
  • 22 Продажници еазни

    14 1 Отговор
    Трифонов можеше да плюе по прикопиев и без да лъже 600 000 човека..какъв е смисъла сега от него..явно да събаря герб вече не му е приоритет
    Щял да чисти боклука..да вземе да почисти първо него си значи
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Хаха хаха ха

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "LOSHIA":

    Модераторът си разговаря сам, като лудите!
  • 25 moiraine

    10 6 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо курти от село ПипЕрКоВо":

    Ясно е какво е нивото на нацията, след като герберастите и славчовците са елита на нацията. Добрата новина е, че раждаемостта намалява, а лошата - чене е достатъчно бързо!
  • 26 Шкафбанк Дойчланд

    5 3 Отговор
    Шкафбанк Дойчланд, ще подкрепи с всякакви средства пропагандата срещу, тези които искат да спрат паричните потоци от Шкафбанк Банкя!
  • 27 LOSHIA

    7 4 Отговор
    ТЪПИ ТЛЪСТИ И МАЗНИ ЛЪЖИ!!! ТРИФОНОВ МОЖЕ ДА Е РАЗГРОМЕН И РАЗКРИТ И ПРИКЛЮЧЕН!!! НО ВИЕ СТЕ ТЪПИ И МАЗНИ !!! ХАХААА!!!МАЗНИ!!!
  • 28 Чалгарите

    1 0 Отговор
    Ще бъдат изнесени от рапърите. Който иска да спечели,да залага на рапърите от 90те.Винаги сме ги били и унижавали!
  • 29 Иван

    4 1 Отговор
    Смешник и такъв ще си остане
  • 30 mi6osp

    15 5 Отговор
    Партията на Трифонов беше подготвяна за патерица на правителство на Борисов. Много българи видяха в Трифонов бунтаря,хъша,който ще донесе промяната, и масово гласуваха за него. Така вместо да стане патерица, Трифонов трябваше да прави правителство. С действията си той показа ясно, че няма намерение нито да прави правителство, нито да позволи на друг да го направи. Като използват положението с броя на депутатите по партии след последните избори,тандемът Трифонов- Борисов тепърва ще руши всякак и всичко в България. Докато на следващи избори поумнеем достатъчно,за да ги лишим от тази възможност.

    Коментиран от #32, #33

  • 31 няма да стане

    10 2 Отговор
    Да припомня, че 60% от говедата не гласуваха! Чакат някой да им свърши работата, а сега чалгарят им е виновен!? и така 30 г.!Всички от статуквото са ясни: мая, волен, агент иван, оправдания аптекар, сокола, оня с релсата, импексовица, таня, агент ники, шиши, черепа, гоце, сотир, ... Да виждате разлика? Блато от корупция и кражби!

    Коментиран от #45

  • 32 село Борово

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "mi6osp":

    Правописът Гуджин, правописа!
  • 33 Врачка

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "mi6osp":

    Голи и необосновани предположения.На първите избори Борисов удържаше първото място.А на вторите ИТН му пусна кръв.Ако бяха комбина щяха да си направят правителство,че и Борисов за президент на есен да изберат.
  • 34 Рашка с чашка

    7 4 Отговор

    До коментар #11 от "Болонка":

    Ти пък къде си протестира? Христо Иванов беше всеки ден на протеста, а Мая дори я обгазиха полицаите. Твоя идол Слави не е стъпвал там, нито Тошко защото са прекалено страхливи за това. А иначе ние не протестира хмел за да заменим един диктатор и калинки те му с друг диктатор и калинки те му. И ако не бяха протестите Борисов още щеше да е на власт.
  • 35 Лудница

    7 1 Отговор
    Ако хората имат и капка акъл,повече няма да гласуват за никоя партия.не се ли отвратихте вече,те хората искат само да влязат вътре и после всичко се забравя оправят си семействата и някои около тях и край другите да го ухат и на минималната заплата,без здравеопазване без образование,без нищо,а те 4 години един лев не дават никъде това ясно ли ви е,никъде за нищо не може да има толкова прос народ,ти да му даваш в краката всичко той да ти дава огризките,бати мазохистите.
  • 36 Иде Бойко

    5 6 Отговор
    Хи хи хи ....И ако трябва да сме честни зa cитуaциятa ..... Бoйкo cи ocтaвa eдинcтвeния здрaвo миcлeщ държaвник , cпocoбeн дa cъздaдe рaбoтeщo прaвитeлcтвo и дa ръкoвoди държaвaтa . Тa рaнo или къcнo хoрaтa щe изтрeзнeят oт бoлшeвишкaтa прoпaгaндa нa пceвдoпрoтecтнитe пaртийки , и Бoйкo щe ce зaвърнe c 300 зa дa oпрaвя нeщaтa , бидeйки нaй мaлкoтo злo зa Бългaрия
  • 37 ХАН КРУМ

    5 1 Отговор
    В ТОЗИ ПАРЛАМЕНТ ПРОСТОТИЯТА ИЗВИРА, КАТО ГЕЙЗЕРИ. ВИП БРАДЪР БЕЗ СЦЕНАРИЙ. А ТОШ. ЙО. Е ЗА КУРИЛО. В ГЛАВАТА ВЕЧЕ Е ГОТОВ. ДА МУ СЛАГАТ РИЗАТА С ДЪЛГИТЕ РЪКАВИ И ДА ГО ПРИБИРАТ .СЦЕНАРИЯ С КОЗЛУДУЙ, ПРОСТО СЕ ПОВТАРЯ.НИКОЙ НЕ ИМ ГЛЕДА ТЪПАТА ТЕЛЕВИЗИЯ И ПРЕНЕСОХА ШОУТО С ПРОСТАЩИНАТА В ПАРЛАМЕНТА.ГНУСОТИЯ.
  • 38 До 1

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Да,обаче хората искаха оставката на министъра,не на заместника.Служебния прайм не пипа кадрите на прокопиевите бандюги,защото медиите им ще скочат да го оплюват за конфликт на интереси с децата му,вече обявен от министъра на енергетиката.Тези междинни сметки за ток за минало време ,за предишния месец ей така изведнъж взети от всички потребители си е чиста кражба и не се знае в кой джоб отиват,но ще да има връзка с финансовия спекулатор на кодове.
  • 39 асан

    4 8 Отговор
    Абе тази статия да няма за цел да с откажем от Слави?
    Ама миличките ми от факти, това само ме кара още повече да агитирам сред познати и колеги за лавината ИТН.
    Не разбрахте ли СУВЕРЕНА ОБИЧА СЛАВИ.СЛАВИ ПОБЕДА!
  • 40 Браво

    0 3 Отговор
    Браво на ДВ. Браво. Тъкмо стана мрачно в българската политика и слънцето трудно се виждаше. Добре, че излезе от вас една статия, та да се ориентираме къде е то. А историята показва, че щом ДВ ти кажат, че е ден, значи е нощ и щом кажат, слънцето е на ляво, то задължително е на дясно. Затова благодаря от сърце.
  • 41 Нане

    1 0 Отговор
    дай му власт и му глей сейра!
  • 42 Бамбука

    3 1 Отговор
    Не може да се отрече как ИТН се описват още преди да са създадени в песента си. Уж са нови, а пак са същите ...и гледат мрачно....Само Тошко им разваля картинката с незнайно защо хилещата си физиономия. Между другото оцапаха и собствения си председател на НС привличайки я в положение да болонка.
  • 43 ХММ

    7 1 Отговор
    Бойко слуша чалга, Слави пее чалга, на последните избори се разбра броя на истинските чалгари в страната и извън нея коло 20%, спокойно към тях можем да прибавим и Бойковите чалгари. Общо стават около 40% чалгари, което е сериозен процент на опростачено население. Видя се че с чалга не става. Време е за по сериозна музика.

    Коментиран от #46

  • 44 Гост

    1 1 Отговор
    Вижте го, бе! Това ли ще ни е премиерът?
  • 45 Сравнение

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "няма да стане":

    Добре си ги цитирал, ама списъкът трябва да е доста по дълъг - десетки хиляди! Само държавните чиновници у нас са 440 000, а в 16 милионна Нидерландия - 22 000!!! Свинските черва плюят групово срещу ИТН! Те защитават статуквото, защото се облагодетелстват от него - аз на тебе, ти на мен!
  • 46 Трябва

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "ХММ":

    човек да е изключително "умен" за да повтаря една простотия и да "мисли", че няма да изглежда тъпо! 😂
  • 47 рада дълбоката

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо курти от село ПипЕрКоВо":

    Не Костов не е за изпускане и старта даде точно той колкото и да ни е къса паметта !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 48 Кьорав карти не играе

    0 1 Отговор
    Та така и с уж четящите.
    Изобщо не схванаха какво им се казва, ама така е тъпоъгълниците са така, гледат винаги повърхностно.
    Другият път ще бъдете изметени
  • 49 Гост до коментар 31 няма да стане

    0 1 Отговор
    Този чичо , който нарича хората говеда , което не му прави чест, сам си вкарва автогол, като изброява на цели три реда иимената на всички политици, за които явно и той няма да гласува. За кого тогава да гласуват "говедата". Значи са прави. Не го е срам да нарича сънародниците си така.
  • 50 Бойко

    0 0 Отговор
    Мачкай Баце!
    Съвсем скоро ще почукат и на твоята врата за съвет. Хаоса настъпи.