Last news in Fakti

22 Август, 2021 13:02 32 918 189

Ако дългият дойде на власт, ще плачете за Бойко

  • огнян минчев-
  • слави трифонов

Коментар на Огнян Минчев

Ако дългият дойде на власт, ще плачете за Бойко - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В умерени размери арогантността е полезна в политиката, особено ако е съпроводена с критична маса интелект и здрав разум. Когато от ИТН твърдят, че са направили това, което се е очаквало от тях - да предложат свое си правителство - и нищо повече не могат да направят, освен да останат в опозиция, е добре да се върнем на правилата на парламентарния процес, които шоумените не бързат да научат. Ако слушаме изявленията на лидера Слави, той имал право да предложи "правителство на малцинството", а другите имали право да го приемат. Ако ли не - скръстваме ръце и преминаваме в яростна опозиция. И така - докато се намира будала електорат да плаща за избори на всеки три месеца и да ходи да гласува.

Преди всичко, нека припомним, че в парламентарния процес няма право да създадеш "правителство на малцинството". Ако си водеща партия, но не ти достигат депутати за собствено партийно мнозинство, имаш правото - и отговорността да договориш коалиционно споразумение с други парламентарни фракции, с които да създадеш мнозинство и да излъчиш правителство. Това договаряне е свободно - т.е., всеки участник има право да договори своите интереси в стремежа си да постигне компромис. Нещо повече - на практика често се оказва, че по-малките партньори имат повече договорна сила отколкото големите партии, защото от тях зависи постигането на компромиса, към който всички се стремят.

Понякога договарянето на коалиция се оказва невъзможно. Тогава на дневен ред е създаване правителство на малцинството. То обикновено се появява като опция не защото големият партньор - водещата партия го иска, а защото другите партньори биха предпочели по-дистанцирано, без открито поемане на отговорност да подкрепят управлението на голямата партия при определени от тях условия. Ако слушате шоумена и сценаристите, те са направили голям подарък на другите "протестни партии" като предварително са им показали собствения си списък от министри (преди да го публикуват) и са си разменили по някоя обща приказка за "приоритетите" на собственото си управление. Няма коалиционно споразумение, няма обвързващи договорки и задължения. Слави войводата информира - другите слушат и изпълняват.

Може би причината за този ербаплък се крие в категоричното предпочитание на шоумена и сценаристите към прословутата "мажоритарна система", при която една партия печели, една партия управлява, една партия командва. Една партия, един фюрер... Хубаво, но това не може да се случи в условията на демокрация - дори и системата да е мажоритарна. Демократичното управление винаги е коалиционно - независимо дали се формира по пропорционален или по мажоритарен модел. При пропорционалната система в парламента влизат обикновено по-голям брой партии, които веднъж сформирани като парламентарни фракции договарят коалиционната формула на предстоящото управление. Обратно, при мажоритарната система коалициите се договарят и формират преди самите избори. Тъй като печели този, който вземе най-много гласове, различните политически платформи се стремят към окрупняване за да повишат шансовете си за успех.

Популярна е тезата - "в Америка има само две партии..." Не, в Америка има много партии и политически фракции. Те обаче се стремят да се договорят по време на предварителните избори на двете големи партии, които функционират като гъвкави коалиционни мрежи, за да излъчат своите кандидатури в рамките на тези два големи политически съюза - Републиканци и Демократи. Правят го преди същинските избори, а след тях победилият кандидат на една от двете големи партии става президент, конгресмен, сенатор, губернатор... Там, където мажоритарната система е в два тура - както е във Франция - договарянето започва преди изборите и приключва между двата тура, когато всеки трябва да си направи сметката в какъв формат му е най-изгодно да договори своето участие. Например - ние подкрепяме кандидата на Сбора за Републиката в тези и тези избирателни райони, а те подкрепят нашите кандидати в другите - тези и тези - райони. С две думи - коалиции на всеки етап от развитието на политическия изборен процес. Коалиции вътрешнопартийни - между фракциите. Коалиции между отделни партии за съвместно явяване на избори. Коалиции между парламентарни фракции за излъчване на кабинет и т.н. Избирателната система влияе върху времето и формата на коалиране, но не отменя, а укрепва коалиционния характер на управлението. Защото демокрацията е полиархия - разпръсната власт, която се събира за управление в договорено мнозинство.

Когато става дума за ИТН обаче не е задължително да става дума за демокрация. Преди всичко - вижте ги как говорят. Безпардонно, скандално, ултимативно. Те информират - по най-брутален начин - за волята на вожда си, а не преговарят. Самият вожд се включва в изключителни случаи за да ни информира от първа ръка за волята си: "...Разбираш ли сега, приятелю Петре..." Тук мажоритарната система не е модел на провеждане на избори - тя е синоним на абсолютна, безпардонна и командаджийска власт. Зорът на шоу партията не е да избираме пряко личности мажоритарно. Зорът е да избираме една конкретна личност - един вожд, който да ни води. Той създава йерархията, която постига резултати. Той е готов да умре за нас, но и ние трябва да сме готови да умрем за него. Който не е готов - в историята има много примери, когато неготовите са умирали и без да имат желание...

Напоследък се уморих да чета анализи какво, аджеба, иска Слави всъщност от политиката, какъв му е тайният план...? Има ли такъв - няма ли...? Откровено да ви кажа - не ме интересува. Слави бил добър търговец... Иска да получи всичко това, което ние сме готови да му дадем и е решен да не ни плати нито стотинка за тази сделка. Засега има шанс да получи цялата власт - въпреки, че се издъни с договарянето на правителство. Този шанс се увеличава благодарение на тези, които също са избрани от българските граждани да управляват - другите партии. Те се надпреварват да правят ихтибар на дългия вожд, калесват го да опита и с третия мандат... Слушайте, ако този дойде на власт, ще заплачете за Бойко. И не само за Бойко - и за Гешев ще заплачете, и за Костов. ИТН е политически стерилна сбирщина от хора, които може да са талантливи когато става дума за шоу, но в държавното управление могат да изиграят само една единствена роля - ролята на безмилостни разрушители на държавата, доколкото все още я има. Оставете го да се надува, оставете го да се прави на важен, докато прегори - подобно на всяка популистка фойерверка. Не го превръщайте зорлем от фойерверка в снаряд, който може да доразруши паянтовата ни държава!


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 274 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман

    302 219 Отговор
    Мръсен гербер изчезвай бе

    Коментиран от #107, #113, #118, #178

  • 2 Плачи

    227 101 Отговор
    ти ! Не будаллкай хората , и двамата са бита карта !
  • 3 Аман

    180 104 Отговор
    Ще плачеш в килийката щото бай Ставри не ти го е пъхнал по-надълбоко

    Коментиран от #73, #108

  • 4 гост

    168 78 Отговор
    Не , няма да плачем ,ша знайш !
  • 5 Аман

    144 110 Отговор
    ИТН=ГЕРБ=ДПС

    Коментиран от #15

  • 6 Активист на БКП

    172 98 Отговор
    На тоя кашелот що му давате думата 🎃

    Коментиран от #58

  • 7 ИмаТакъНаркоман

    199 72 Отговор
    По лошото е, че зад дългия стоят Доган и Тилев, а той е един послушен и изпълняваш всичко което му се каже срещу заплащане разбира се

    Коментиран от #67

  • 8 Въпрос

    234 28 Отговор
    Христо Иванов, който държеше Гешев да присъства в НС, преди два дни, не дойде да зададе въпросите си към него!? Той не участва в нито една комисия, за разлика от останалите 238 народни представители!
    Е, питам аз:
    Как, по-точно, г-н Иванов ще вземе отношение по темите, за които тръби, а именно:
    - Промяна в съдебната реформа
    - Смяна на статуквото
    Не става само с интервюта и фейсбук публикации!!! Трябва и работа!

    Коментиран от #94, #152

  • 9 СмЕх

    187 70 Отговор
    Огнян Минчев...Още един...ИНТЕЛЕКТУАЛНО НЕЗАВИСИМ ТИП...Който иска да ме убеди,че това нещо пред дома ми е улица...И че е изчистена...И че 300лв пенсия е достатъчна...И че случилото се зад колоните е ДЕМОКРАЦИЯ...И че в България има бъдеще...

    Коментиран от #95

  • 10 Трябва

    128 78 Отговор
    да си много лоясъл в черепа, за да твърдиш, че нормален човек ще реве за Боко. Не подценявам възможността да са станали толкова малко нормалните, че все пак тоя тулуп да казва изстината.

    Коментиран от #76

  • 11 реалистъ

    122 47 Отговор
    Ако дойде и е същия, ще бъде пометен и той.

    Как пък да не плача за един патологичен лъжец и крадец.
  • 12 Дааа

    112 114 Отговор
    Щом всички са срещу ИТН, значи вървим в правилната посока... Такъв вой срещу партия и хора дето нямат и един двн в политикара в управлението на държавата и нито ден на държавна работа, значи това са хората дето се опитват да изчъгртат мафията от държавата.

    Коментиран от #153

  • 13 Филип Георгиев

    124 46 Отговор
    НЯМА ДА ПЛАЧА НИТО ЗА TИKBATА ОТ БAHKЯ, HИTO ЗА BИOЛATA OT УЧИHДOЛ. НЯМА ДА ПЛАЧА И ЗА ТВОЙТО ШKEMБE AKO CE CKPИEШ НЯКЪДЕ.

    Коментиран от #36

  • 14 Батето от Банкя

    60 31 Отговор
    Не се шашкайте, няма да се стигне до там.
    Къде ми е бялият катър?
  • 15 ДБ=ДПС=ГЕРБ

    86 50 Отговор

    До коментар #5 от "Аман":

    ДБ=ГЕРБ=ДПС. Все пак Христо Иванов е бил министър в кабинета на ГЕРБ и е управлявал заедно с ДПС! Всички знаем, а и Любен Дилов син си го каза,че ГЕРБ са управлявали с ДПС!

    Коментиран от #154

  • 16 Плюс-минус

    101 46 Отговор
    12 години плакахме от ББ.

    Коментиран от #182

  • 17 😂😂😂

    34 45 Отговор
    Избирателите на ИТН се включиха първи! 😂😂
  • 18 Гост

    86 48 Отговор
    Какво по-лошо може да ни се случи от мафиотската симбиоза герб-дпс бе, разбирач?

    Коментиран от #155

  • 19 Милата ми България

    104 31 Отговор
    От такива спецове 30г. Сме в преход...изкрадаха коалиционно държавата.....изгониха младите и ...не ги срам пак да се изказват и показват
    Отивай си при бокс
    Нямате срам
  • 20 оня с коня

    64 33 Отговор
    СМЕШНИК!!!!
  • 21 Поредната платена калинка!

    62 65 Отговор
    Голям зор да зачеркнеш глупави приказки морала на Слави и ИТН! Не се получи! Но стана смешен и жалък в опитите за манипулация!
  • 22 САНДОКАН

    100 50 Отговор
    Съмнявам се някой да краде повече от ТУЛУПА

    Коментиран от #46

  • 23 Димитър

    98 46 Отговор
    Ето това е приказка право куме в очи будалите да псуват и ако искат пак за слави да гласуват но истината е тази ревем че бойко бил диктатор но забравяме че слави иска също да обърне държавата на фирма той да назначава и да казва кой какъв сценарий да пише

    Коментиран от #156

  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    81 59 Отговор
    БОЙКО е мутра сикаджия никога БОЙКО
  • 25 Грешиш!

    89 49 Отговор
    Ние няма да плачем за Бойко Той ще плаче за нас,че не е вече на власт.Борисов е вече бита карта.Народа не го иска.Същото ще се случи и със който и да е управник.Хората са изтормозени от глад и немотия.Няма да позволят на поредния Бойко възкачил се на власт да ги тъпче,а същевременно он да тъпче чекмедже
  • 26 Пожарникар

    68 53 Отговор
    Огнянов ти си един голям глупак.....

    Коментиран от #165

  • 27 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    84 43 Отговор
    вчера БОЙКО БОРИСОВ слушаше КАМЪНИТЕ ПАДАТ
    а господин ПРЕЗИДЕНТА бе на ШИПКА

    БОЙКО БОРИСОВ не е ПАТРИОТ
  • 28 ГОСТ

    77 45 Отговор
    ОГНЯНЕ, ОЩЕ ОТ ЕДНО ВРЕМЕ СИ БЕШЕПОМИЯР!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 асии балъка

    51 38 Отговор
    този е eгати и кретена , все едно чете троловете на гроб какво пишат тук в чата и повтаря хахахахахахха
  • 31 Наглец

    64 40 Отговор
    Преподавателят по научен комунизъм, комунистът Минчев пак се обажда! Бла, бла, бла!
    ИТН щели да рушат държавата!? Ако държавата са бившите комунисти и крадци от прехода, далавераджиите - да я рушат! Като крадохте, вие градяхте нали!? На полето с кирка - да копае!
  • 32 С мед го намажете

    37 21 Отговор
    И при усите го пуснете.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Несъгласен

    61 53 Отговор
    Г-н Минчев, ИТН никога не са били на власт. Нали уж искаме промяна, как ще стане с лица до болка познати, които са доказали, че не стават. Защо да не се даде шанс на нова партия. Нямали били опит, той Боко като дойде на власт имаше огромен опит от СИК. Видяхме докъде ни докара.
    На неизпитан ученик двойка не се пише. И още нещо, Боко на лягане и на ставане твърди, че само той може да управлява, другите не могат, не знаят. Защо тогава не се опита да състави правителство, ами върна мандата на минутата. Защото знае какви ги е надробил и колко кредити още трябва да изтегли за да потуши напрежението.
  • 35 ежко

    49 23 Отговор
    Минчев, политическото търгашество отива на свършване.Бакалските номера в политиката за теб може и да е най-нормалното нещо, но май са се появили други хора,които го намират за неприемливо.ДПС от години търгуваше позицията си на балансьор за пари, власт и недосегаемост,ама това време мина, вече не е единствена в това си поприще.
  • 36 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    31 26 Отговор

    До коментар #13 от "Филип Георгиев":

    БОЙКО е мутра а виолата СЛАВИ ТРИФОНОВ е болен даже е гръмогласенкато БАЙ ГАНЯ знаеш нали кя какво казал бай ганя мляскайки за ЧОРБАТА ли беше за супата ли а и СЛАВИ ТРИФОНОВ има жестоко отноение към екипа си дори заплатите имбави и им ги плаща с зор а БОЙКО е престъпник

    Коментиран от #85

  • 37 Свинята Минчев

    44 28 Отговор
    За кинти съм готов на всичко.Ще изработвам,свирки,ще се навеждам със свалени гащи.Служих на Костов ,Служих на Доган.Сега служа на
    Бибитко.

    Коментиран от #41

  • 38 Огнян Минчев

    24 17 Отговор
    Аз поемам македонската наденицата от Сорос, Науман и който е будалла да ми плаща, с майонеза откаде аутпута, за да дам моя инпут който да се поема от останалите НПО аналлизатори. Завършил съм научен комунизъм като образователната програма тогава учеше да се почистват задни части с език – и джуки, на руски губы. Аз съм почистил много задни предавки с език, и мога да се похваля, че Стоян Михайлов имаше отлична хигиена благодарение на мен. Но се боя, че внук му ще хване маясъл от седене в Парламента, мойто момче ела да те уча на политика.
  • 39 строим Родината

    49 49 Отговор
    Чета двайсетината коментара преди мен и се питам на какво интелектуално ниво смятате, че сте вие? Колко книги сте прочели, че сте толкова категорични в критиката си към политолога Огнян Минчев? Изложението на Огнян Минчев е едно достойно мнение на един достоен професионалист. ............. Подпис: (на един строителен инженер).

    Коментиран от #44, #45, #47, #59, #80, #93, #157

  • 40 Огнян кат червен Кольо

    42 15 Отговор
    Навремето (2009) същото говореше и червен Кольо (анализатора на БСП и ДПС подкрепящ Тройната коалиция),а още по-навремето (2001) със същият плам анализаторите подкрепящи ОДС(СДС) чертаеха апокалиптична картина,ако НДСВ дойдат на власт.Абре вий не разбрахте ли,че незаменими хора няма на тоя свят,камо ли "суперуправленци"!!!!
  • 41 Огнян Минчев

    18 16 Отговор

    До коментар #37 от "Свинята Минчев":

    Минчоолу, братчед, говори по-извъртяно, както аз говоря. Все едно държиш гръцки бонбони в уста. Пробвай!
  • 42 Ако дойде

    36 22 Отговор
    Ама няма да дойдееее.
    Той вече е по пързалката надолу.
  • 43 Воис

    45 35 Отговор
    Огняне много вони около теб. Ако ИТН управлява такива като теб ще клечат пред Боко за коричка хляб и никой няма да ви бръсне за 5 пари. Страх ви е от ИТН и Слави, нали!!!

    Коментиран от #50

  • 44 Верно ли?

    25 21 Отговор

    До коментар #39 от "строим Родината":

    А БМБ колко книги е прочел,че си гласувал и ще продължаваш да гласуваш за него?!?Значи гласуваш за по-прозти от теб?Слави може и да не е прочел повече книги от теб,ама за кви книги става въпрос-за техническа литература инженерна или друга?...подпис:(на един строителен работник)

    Коментиран от #62

  • 45 Смърфиета

    10 13 Отговор

    До коментар #39 от "строим Родината":

    Збъркал си броя им. Явно си чел Минчев през това време, а когато нещо е несмилаемо, има хора които си казват тцъ тцъ тцъ тцъ умен човек, афъзин.
  • 46 деб.Илчев

    5 9 Отговор

    До коментар #22 от "САНДОКАН":

    Личи си, че си вчерашен и нищо не знаеш или не помниш, точно обратното е

    Коментиран от #69

  • 47 Амчи кат

    23 9 Отговор

    До коментар #39 от "строим Родината":

    е толкова голям професионалист,що не се кандидатира за някви ниво в управлението?Професионалист по лалане.Че то 100% са професионалисти лаладжии
  • 48 тошко африк

    20 14 Отговор
    Към заглавието.Е,това е ясно и на мунчовците от Учиндол и Славяново вече.
  • 49 ИВАН

    36 10 Отговор
    Абе за бойко няма как да заплачем, ама следващия бойко много бързо ще бъде изметен, народа изнемогва и се трупа напрежение

    Коментиран от #55

  • 50 Миле Вапцаров

    12 12 Отговор

    До коментар #43 от "Воис":

    Как няма да вони, като чувалът рециклиран, и е пълен с ескременти. Когато го кремираш ще да цъцри, и София ще стане Русе.
  • 51 Абе факти

    30 20 Отговор
    Що му давате думата на туй дебело мекотело?
    Що са излагате и публикувате някакви смотани социолози,дето хал хабер си нямат от тва за което са училЕ?
  • 52 Хаха

    23 22 Отговор
    Абе защо им давате трибуна на такива подлоги. Който освен лижейки задника на тиквата,като плюят по всички останали за нищо друго не стават.
  • 53 Не на авторитаризма

    33 23 Отговор
    Какви ги дрънка този глупак,като че ли при авторитарния Борисов става дума за демкрация! Дългият никога сам не може да управлява,защото няма да има нужното мнозинство за да управлява сам,а с корумпирания Борисов и неговата партия,пък никой няма да се коалира! Каквито и напъни да прави,той е на бунището! Нанесените щети от Борисов са огромни и трябва да са обица на ушите на бъдещите управници,ако искат да изкарат България от дъното,до която я докара корумпираният мафиот Борисов!
  • 54 666

    30 32 Отговор
    Ще плачем от собствената си глупост. Сатаниста и неговия малък Фюрер просто подготвят терена за диктатора Радев. В България е пълно с наивници които всеки път кълват на една и съща стръв. Този който те "спасява" те заробва. Трябва да се спасяваме сами за да ни помогне и Господ. Другото е лъжа.
  • 55 Смърфиета

    7 14 Отговор

    До коментар #49 от "ИВАН":

    Следващия Бойко – Многодетния, ще остане в месарската история на България със гръмки и зловонни пр-дни. Той няма да бъде изметен, защото Господ си го иска да си го прибере, и то отдавна ама забавя. Иначе щеше според мен да го направи постланник, сега дузина имота щеше да има и то като махнеш двата, спечелени от парите, които киноцентъра му плащаше. Пак е недостатъчно, щото човека многодетен.
  • 56 Васил

    25 20 Отговор
    Ще реват държавните служители и калинките ако дългият дойде ба власт за това се излива такава помия към ИТН
  • 57 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    31 21 Отговор
    Г-н Минчев и другите платени манипулатори, махайте се веднага. Ако не сте разбрали в момента се води война между вас от хранилките на статуквото на ГЕРБ, ДПС, СДС ... и нас ГНЕВНИТЕ онеправданите, безправни, ограбвани, използвани, експлоатирани, тормозени ... Слави е враг на всички и на ГЕРБ, и на ДПС, и на ДБ, и на СДС, и на БСП, и на Хаджигенчев и партията му ... Миналата седмица го плюеха, тази седмица го канят заедно да делят пицата плячка отмъкната от народа. Всички видяхме до къде стигхме в последните 20 години с вашите правила на върхушките. Стигнахме да ни управляват Станишев, Орешарски/Доган и Шиши ... /, Борисов. Стигнахме до там некадърници като "градските търтеи" Радан Кънев, Атанас Атанасов, Манолжва, Нинова ... да са удобна беззъба менте опозиция. Стигнахме до тук, защото народа е прост, алчен, наивен и корумпиран. Да НАРОДА Е КОРУМПИРАН продава се за заплати и пенсии. На 2 млн. пенсионери и 2 млн. работещи на държавна заплата доходите им зависят от мошеническата върхушка с власт.
  • 58 Смърфиета

    10 6 Отговор

    До коментар #6 от "Активист на БКП":

    А, не! Защо обиждаш кашалотите? С какво са ти виновни, че този е битов отпадък?
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Народа вместо да пуска тото

    10 4 Отговор
    Да сбира тези пари и да поръчва на наемници елиминирането на лоши политици
  • 61 Коко

    18 2 Отговор
    Много вярно.Същото го казах преди месец още .Но 90% не могат да го разберат.За тях са важни глупостите от рода на бай Ставри
  • 62 СПЕЦПИДARAZ

    31 10 Отговор

    До коментар #44 от "Верно ли?":

    Да не би да искаш да кажеш че Слави е по-добре образован от Бойко ? И то след като години му се подиграваше че бил прост , а всички виждаме че той самият е още по прост . Много е лесно да трупаш популярност подигравайки се на някой , но когато дойде време да свършиш някаква работа и да поемеш отговорност и всички виждат че не ставаш за нищо , е хубаво да си мълчиш.
  • 63 Скрий се бе

    19 23 Отговор
    Герберска продажна подлога, тиквата съсипа България, ти ще го защитаваш.
  • 64 Казуар

    21 17 Отговор
    Борисов и Трифонов са от един дол дренки. А този господин удобно се настани при ГЕРБ и сега агитира за него.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 "Чалгар"

    11 9 Отговор
    Древните мъдреци, които са много повече образовани, можещи и умни от вас, коите се учите от книгите писани от тях, са го казали не аз. "На война, всичко е позволено, на война няма правила." Така, че си навреме вашите правила знаете къде. Наричайте се с истинското си име, а не политолози, социолози, журналисти, "интелектуалци" продажници с продажниците ви, манипулатори и лъжци.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Нинка.

    7 12 Отговор
    Само БКП,БЗНС и ОФ..!!!.Другите са Подлоги на Мустафа.!!..Която се грижи да погребе България...
  • 69 Смърфиета

    4 6 Отговор

    До коментар #46 от "деб.Илчев":

    А именно не, че никой не краде повече от него – а, че от него повече никой не краде. Правилно.
  • 70 Е явно НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА

    14 14 Отговор
    Глей ти ква опозиция... първата и втората партия спечелили изборите плюс ДПС (2/3 от НС) са опозиция... най после се сбраха ЯВНО и да се гушнат диалогично... Славче, Доган и бaйX0я!!!
    Славче се провали с гръм и трясък, И т. н. ОТТЕЧЕ У КАНАЛА... залезе преди да изгрее... предаде протеста и достойно изпълни заръката на задкулисието на ДПС и ГЕРП... за политик не ставаш Славе, ти си будалаааа...
    А и гapгамелите да не се дуят кат пyяци, знаем как ни приватизираха с командира, а и как и защо забатачиха ИЗБОРА на ново правителство....и най важното ако бяха на местото на Славче нямаше да имат по различно държание или както казват сърбите (CY ИCTИTE ГOMHA)!!!!
  • 71 Матей

    16 15 Отговор
    Вижте ги само как се мотаят,най-паче пРЕЗИДЕНТА,разтяга сроковете за консултации и даване на мандати,за да съвпаднат праламентарни и президентски избори в едно.Вярно е едно,слави и мая ги пуснаха да оберат протестния и патриотичния вот,техните партии не са протестни,а ГРОТЕСКНИ,стараят се да опорочат и окепазят реформаторската идея.Започнаха пак да припяват за мажоритарен вот,слави успя да подлъже хората да го одобрят и сега виси като дамоклев меч.Сега,при едни предсрочни избори,кой знае какво ще измислят,някаква уникална уйдурма,върховна клоунада и буфо-синхронада.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Божеее,

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Аман":

    Ид@от!
  • 74 mi6osp

    20 20 Отговор
    Тези, които смятат, че Минчев не е прав, да пробват да отговорят на въпроса: Ако Трифонов получеше одобрение на предложеното от него правителство и то започнеше да управлява на принципа " Както заповяда Трифонов!", кой щеше да крепи такава криворазбрана демокрация? Отговорът е само един: Борисов + Доган. Ако помислите, ще разберете и защо е така.
  • 75 Ю.Кортес

    36 15 Отговор
    За чалгарите гласуваха кенефочистачите от Англия и утайката на гастарите.На тях не им пука,даже се радват че тук става по лошо.

    Коментиран от #77, #91

  • 76 Следва БСП

    19 8 Отговор

    До коментар #10 от "Трябва":

    „На никого ли не му прави впечатление, че за около 30 години демокрация непрекъснато сменяме Спасител - БСП, Спасител - БСП.
    Сменяме ги като във филма с Тодор Колев – роднина - милиционер, роднина – милиционер.
    Някак си в България на Спасителите, които ни отървават от БСП, бързо им изтича срокът на годност. А на БСП срокът на годност никога не изтича....
    Интересно наблюдение.... Следва БСП“

    Коментиран от #140

  • 77 Пламен

    28 10 Отговор

    До коментар #75 от "Ю.Кортес":

    Новата комисия пет дена му тамъниха резултатите да има един процент в повече.Чагарите са едва трети в София.В София,не им мина фалшифицирането.

    Коментиран от #78

  • 78 В София

    14 5 Отговор

    До коментар #77 от "Пламен":

    на дб ли мина фалшифицирането?
  • 79 ЕДГАР КЕЙСИ

    18 17 Отговор
    ДРУГАРЯ РЕЗИДЕНТ Е СЪВЕТСКИ ШПИОНИН . ФАКТ. USA ИМА РАЗОБЛИЧАВАЩИ ГО АУДИО ЗАПИСИ СИСТЕМАТА ПЕГАС СЪС СЪВЕТСКОТО РАЗУЗНАВАНЕ.... ЗАТОВА ОБЪРНА ПАЛАЧИНКАТА КЪМ ЩАТИТЕ....
  • 80 "Чалгар"

    14 11 Отговор

    До коментар #39 от "строим Родината":

    Не е важно колко броя книги е прочел някой. Особено, ако са вулгарни романи или писани от мошеници като Минчев имащи за цел да заблуждават хората. Важно е какво е пишело в книгите и човека какво е запомнил. И с какво го е дарил Бог. Колко от вас могат, да се похвалят, че са прочели 2 от вай-важните книги библията и корана? И че са запомнили нещо от тях. Стив Джобс е бил студент в университет половин година, слушал е 5-7 лекции и няма диплома. На това му е било достатъчно да натрупа още малко знания и използвайки дарбите си да създаде компания. Да комерсиализира технологии с огромен принос за развитието на човечеството в наши дни. Технологии, създадени от незавършилият университет Джобс, които днес се преподават от "професори". Стив Джобс, не е учил в университет как да управлява компания и как да ръководи хора. Но се е справил много по-добре с ръководенето на Apple от разни професори и политици. Особено пък политици, погледнете колко провалени държави има по света. Всички те, особено най-провалените са управлявани все от образовани политици с дипломи. Държавите пропадат, не защото управляващите ги са необразовани. Държавите пропадат защото упровляващите са алчни, корумпирани, мошеници, крадци, некадърници ...

    Коментиран от #99, #160

  • 81 Кого визира коментар #59

    10 15 Отговор
    като "утайка на обществото ?" И защо Огнян Минчев пише тогава в сайт , в който влиза само " утайката"? Като журналист той трябва да знае по- добре от всеки, че тази " утайка " чете статията му. Между другото тази статия е един провал за него. Представете си той иска да ни внуши, че има вероятност Слави да дойде на власт и ни заплашва с това. Господине, в известен смисъл Слави може да бъде разглеждан и като жертва на кукловод, който изпробва новия си инструмент. Само че инструментът беше включен на много високи обороти, не сработи и се счупи. Така че не ни плашете със Слави, измислете друго плашило.
  • 82 Зайко Байко многознайко

    9 11 Отговор
    Нито едните (ИТН), нито другите (герберастите и фъфлека) , нито третите (БКП) нито пък четвъртите ДъПъСъ (читаците) всичко трябва да се иэкорени иэ основи, Карадайъ и компания директно да ги командироват в АНАВАН или каквото му каэват! Иначе ще има да си ни лъжат и дундурикат с праэни обещания эа "светло бъдеще"!
  • 83 ЕДГАР КЕЙСИ

    15 12 Отговор
    ГЕШЕВ ! ДЕЙСТВАЙ !
  • 84 Emel mutlu

    22 9 Отговор
    Прав е човека
    Слави не поиска да прави правителство
    Народа винаги ще гласува така
    Правителство без коалиция няма да има
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Блаженни плачещите

    4 3 Отговор
    Те ще се утешат
  • 87 Ааааа

    6 3 Отговор
    Поне и ТЕБ и такива няма да ви има
  • 88 1122

    9 9 Отговор
    Съобщенията за болни, умрели, чакащи да се разболеятот Ковид,като сборувамеще се окаже ,че в България живеят между 15-20 милиона българи.При последното преброяване бяхме едва 7 милиона и 2 милиона извън България-общо 9 милиона.За ненормални ли ни взимате?!Ясно е че от ваксините няма полза.Единствено руската ваксина/има три/е качествена и може да се постави.Закупена е от 100 страни и продължават да се купуват.Вредата от другите беше доказана-Израел, която е с военизиран народ, постави ваксина на 98% от населението.Резултат-плачевен:бум на умрели от Ковид и то ваксинирани.Извод-вредни ваксини/с изключение на руската/.
  • 89 ттт

    26 5 Отговор
    Ако Слави вземе властта и забрави, че трябва да работи зс нашето благо, няма да си отиде както ББ, а както Чаушеско.
  • 90 Абв

    25 15 Отговор
    Не знам дали ще плачем за Бойко но май ще плачем от Дългия п..
  • 91 "Чалгар"

    8 20 Отговор

    До коментар #75 от "Ю.Кортес":

    Не коментирай неща, които не разбираш. ИТН са нова партия, съвсем доскоро ги нямаше. Имам един въпрос: Когото я нямаше партия ИТН, за коя/и партия/и гласуваха "кенефочистачите от Англия и утайката на гастарите"? На всички предишни избори "кенефочистачите", не гласуваха ли за Бойко Борисов и Радан Кънев/Атанас Атанасов/ - партията на "умните" и "красивите" като силно неприятната Белобрадова? Защо на предишните избори герберастите, седерастите и "градските" "дясно"-расти не се възмущавахте, че за нас са гласували "кенефочистачите" на Англия. Значи когато едни и същи емигранти гласувот за вас са "умни" и "красиви" банкери, инженери, студенти ... а когато гласуват за партията на Слави са "кенефочистачите". Защо не се възмущавате от това за кой гласуват "кенефочистачите" отишли в Анадола, МАсква, Петербург ... Тези "кенефочистачите" не гласуваха за Слави, гласуваха за Костя Корейски и за Карадайъ Копейкин.
  • 92 Шубето наСорос

    18 16 Отговор
    На всеки час соросче- плюе огън и жупел по ИНТ. А ИНТ не са и управлявали и един ден. Обясняват ни като оракули, какво щяло да бъде-страх ги тресе да не изгубят грантивете си, за тях и майка си ще продадат. България кучета я яли...
  • 93 небрежнев

    30 13 Отговор

    До коментар #39 от "строим Родината":

    Да, Мнението на Минчев е разумно и балансирано. Коментиращите тук не са такива. Те са основно хейтъри, анархисти, номенклатурни комунисти и платени тролове. Нямам представа, каква част от населението споделя негативните коментари, но подозирам, че е от порядъка на антиваксърите. Ние затова периодично се зануляваме по стандарт и качество на живот, защото деструктивната част на обществото взема превес през десетина години.
    Сега песента е да унищожим Гешев, Боко, и васкинационния терор, но никога няма единомислие - какво да създадем, изградим или подобрим!
    Това е най-голямата болест на съвременния Андрешко - той мисли само за унищожение; харесва хипер оръжията на Путин; мечтае за заличаването на "ФАЩ"... и нищо позитивно не иска и не може да създаде.
  • 94 шизофреници

    18 11 Отговор

    До коментар #8 от "Въпрос":

    Ама нали Хр. Иванов искал всички министерства иискал да стане вицепремиер? Опищяхте света, че Хр.Иванов искал да ви вземе властта най-подло.А сега защо не участвал в комисиите? Абе вие от ИТН що за шизофреници сте? Нали бяхте опозиция? Защо станахте началници на 8 и то най-важните комисии, а на ДБ отпуснахте, от кумова срама, 2 по с тежест комисии- за екология и дигитализации...Ама сега новата опорка на СТ е, (старата,че са опозиция се изтърка)че Хр. Иванов не поема отговорност!!! Абе на СТ май най-големия враг се оказа Хр. Иванов! Няма Борисов, няма Доган. Всяко негово фейсбук съобщение без плювни по Хр. Иванов не минава. Почнаха с бомбандиране на служебните министри, за да направят кефа на Доган, сутринта Цонев им каза без служебни министри и следобяд те повториха заповедта...барем да бяха поизчакали! Силно библиотекарска партия.
  • 95 анализ

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "СмЕх":

    Какъв СмЕх бе, ти си за оплакване...
    Не си вдянал нищичко от написаното, явно толкова са ти възможностите.
    Добре е поне, че имаш надежда - в "новите", те са ти обещали всичко, което искаш! чЕкай го... скоро
  • 96 Минчо Огнянов

    5 8 Отговор
    Самото име говори за соросоиден либерастин. Което е странно, либерасти да подкрепят уж "дясна" псевдо- мутра, бивш комунист. Омертата е краденето и паразитизма върху народа.
  • 97 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #59 от "Стрелцов®":

    Отдавна трябваше да ги спрат,но явно има изгода от коментари.
  • 98 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 13 Отговор
    Как пък няма да заплача за един арогантен и прост наглец, който преди да падне от власт, падна толкова ниско с това как използваше телевизиите, за да си прави самореклама с джипката, как подвиква на местните хора и им обещава държавни пари за пътища и ремонти, които иначе нямаше да направи! Това беше грозно, долно и недостойно за един държавник!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 ????

    4 17 Отговор
    "Другарю" Минчев, ако дойде "дългия" както казвате, Вие ПАК ли КОМЕНТИРАТЕ?! А, ЗАЩО ПАК Вие, може ли да ОБЯСНИТЕ?! Бойко го няма, идва "дългият", а Вие ПАК Сте ТУК, КЪДЕ е ПРОМЯНАТА??????????
  • 101 Рони

    5 9 Отговор
    Я виж кой го казва,а сълзите крокодили ли ще бъдат
  • 102 Хе,хе...!

    13 12 Отговор
    Я виж ти кой изпълзял отново от дупката си...!Преподавателя по ,,Основи на КомунизЪма"- Другаря Минчев...!Трябва да се забрани със закон,даването на трибуна на такива аналЛизатори,като тая бивша Дърта Комуняга ...!!!
  • 103 Alex

    8 10 Отговор
    Поредния НПО играч с НУЛА работни дни извън НПО
  • 104 Категоричен!

    17 18 Отговор
    Който и да дойде на власт,НИКОГА няма да заплача за Другаря Борисов...! Човека,който така окраде и обрули Майка България,че за 12 години негово управление ни докара до последно място в ЕС...!!!

    Коментиран от #132

  • 105 True

    5 13 Отговор
    Добре е българина, да плаче за ДБ(Да, България и Демократи за Силна България)!
    Първите две политически сили в 46-тия парламент, по-добре да ги няма, за да не залъгват хората.
    Отдясно ДБ, отляво БСП ... и това е!
  • 106 Свинчо Минчев!! Видиш ли дебел човек,

    13 10 Отговор
    Значи е мързелив, мързеливия, за да живее трябва да лъже и краде!!! Свинчо, плакахме от Бойко, Мутрите му, крадците му, нама вариант да плаче ме за Него!! Минчев, отивай на майка си в Задния двор!!
  • 107 Истината

    12 16 Отговор

    До коментар #1 от "Аман":

    Когато гербаджия казва че ще ревем за тиквата не му вервайте, просто тиквата реве за властта.
  • 108 Прав си

    8 9 Отговор

    До коментар #3 от "Аман":

    Но кто гледам колко минуси имаш много ще са при Бай Ставри, сите гербави ща са пи де растии.
  • 109 Aмии

    15 10 Отговор
    Нещо което работи не се пипа. Пипа ли се, получавате Суафчо и гейПротестърите. Ами честито.
  • 110 ТръндЮ

    8 6 Отговор
    А бе шо му викате Дългия, като той си има име казва се Станчо (нищо че иска д му викат Славчо)!
  • 111 Коко

    10 11 Отговор
    Платен гербаджийски трол.Това е въпросния господин Минчев.
  • 112 хърлц

    5 6 Отговор

    До коментар #85 от "ИДЕ ИДЕ БАТЕ БОЙКО":

    фута мама пизд
  • 113 незнайко

    20 6 Отговор

    До коментар #1 от "Аман":

    Какво Ви е виновен Огнян Минчев, че си казва мнението , което не е лишено от логика ? Слави Трифонов ако не беше протеже на НЯКОГО или на групировка щеше да излезе и да говори , но той мълчи и гледа сеир !!! Всички разбраха, че партията ИТН не може да бъде ръководител на тази държава . Всичко е било едно ШОУ на което адски много хора се вързаха !!!

    Коментиран от #117

  • 114 Студопор

    10 2 Отговор
    Защо някакви идиоти от екрана продължават да се опитват да ни казват кога да се смея, кога да плача и на кого да симпатизирам...?! Не мога да ви псувам, защото ще ме цензурират, ама да знаете, че точно това искам да ви кажа на всичките...!
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 античалгар

    9 2 Отговор
    Няма по-лошо от войнстващата простотия!
  • 117 Aмии

    6 0 Отговор

    До коментар #113 от "незнайко":

    Отговорът е в собствеността на сайта, и в тролчетата на хранилка. Да си видял нещо покриващо се с реалността при анкетите тук?
  • 118 С кое не си съгласен точно?

    19 6 Отговор

    До коментар #1 от "Аман":

    Много верен коментар на Огнян Минчев, . Но такива като теб трудно ще схванат прочетеното. От Слави, Тошко и СИЕ и чеп за зеле не става в политиката. Егото им е по-голямо от това на Бойко дори.
  • 119 Слави имаше шанс да дойде на власт, но

    17 5 Отговор

    До коментар #115 от "Дамян":

    не му стиска. Трябва съвсем да ви е изпила кукувица ума, за да гласувате още веднъж за него.
  • 120 Ха хо

    8 8 Отговор
    Огнянчо, срама нямаш! До 1989 г. си бил член на БКП и асистент в СУ към катедра "Научен комунизъм"!

    Коментиран от #125

  • 121 Анонимен

    3 3 Отговор
    Ние що мислите, че сме прости. А и децата отвън същото го казват. Кой наивен си е за тяхна сметка и затова не гласуваме. То не бяха чували, то не бе пред Банкя чудо. И на нас същото, но ла, йна пред вхида и на други места. То от комунисти с примити мозъци, да ме извинят факти, но какво да очакваме. Децата им завършиха задочно. Не са напускали или живяли извън България, а и родителите им с претенции, нищо че куцат и с българския език, нищо че им е роден. Но бб ги остави да работят българи до 70,80 години. Имали късмет, а не като абталите да си дават пари за българско образование, които дипломи не стават и за тоалетна хартия. Не сме от ничия партия. Но ви казваме, как лично аз вуждам нещата, а дали вас ви устройва, това не ме интересува. Данък обществено мнение не плащам. Нищо че жилища ни стоят от 20 години заключени и плащаме на Бг данъци, а и за асансьор, а не живеем. Оправете си Родината. А не къде е парата, там и вие. Идеални хора стс свещ да ги търсите няма да ги намерите, но ченгетата си карат по старому, един кусур или дефект да има определен човек и го удрят именно там за да не иска да живее и работи, което го влече, или, за което е учил. Късно е вече, и последният влак е изпуснат и последната гара на Бг. Живейте с откраднатото от народа. Циганина си е ок. Защо да работи, като държавата щеле при смяна на долар лев 3000. Там удариха ченгетата на дс, сега 80 годилни, а бяха цървъли, 20 заплати и кога стана 3000 за долар ги обърнаха в левове и станаха
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Точно така

    8 1 Отговор
    Жалко, че простолюдието не го проумява.
  • 124 Тъпогербери

    6 11 Отговор
    В нашата мила Родина има доста олигофрени, цигани и манипулатори, но факта че сме най-калпавата държава не само в Евро съюза, а и в Европа е неоспорим. Бойковия ГЕРБерастлък и придворните му шутове като Оги за 12 год. до тук ни добутаха.
  • 125 Що?

    6 3 Отговор

    До коментар #120 от "Ха хо":

    Пинокио да не би да не е бил Комсомопче?
  • 126 Анонимен

    3 3 Отговор
    Вие бкп огнене, сами си отговаряте. Кой аз да попитам им каза на там живеещи и учещи да Гласъват За Славу. Кой, кой. Те нашите ни го казаха първият път кога слави спечвли. Той не е очаквал това. Не иска да управлява. Лично мнение итвън, негласуващ никога, за ничия партия. Вторият път попирахме, лондон, не ме интересува бг и никой, за когото си искате и така не гласувахме. Колкото и да ги обиждате, те може нашите да са глуоави, но си имат умни и възпитани приятели от големите градове, а са приятели с индийци, пакистанци, кенийци и се разбират страхотно. Дори кога им казване, че чакахме пред кабинета да ни бият инжекции, едно негърче... Не искам тая дума повече червн да я произнасял.. А той милият с приятелката си чуждебка ги изпреварваха, това исках да споделя, но там е едно, тук си е всичко по старому, дори и пи кофти хора_комунисти
  • 127 Анон

    3 6 Отговор
    Борисов и сие, когато си изпращахме децата на терминал 1,плака ли за невунните ни деца, на годините на дъщеря му, но майка ми припадна 1977 кога трябваше да напусна напуснем родното огнище именно бойко от вас комунистите, пребоядисали се в тъмно синьо. Герб дпс
  • 128 Анонимен

    4 5 Отговор
    Ще се оправи България, но ако дойдат или се завърнат от вън учили, което е малко възможно. ПРимер Кирил Петков и приятелите му . Това е моят идеал. Само като Кирчо могат да променят България. Страх ги било да не окраде и замине за Канада а тия простите за кво са им пари, като не знаят кво да правят с тях. Имяхме и изгорихме, защо, защото сме беуки и прости. Оеизнат грях половин грях. Точка.

    Коментиран от #131, #164

  • 129 кольо

    5 5 Отговор
    моля ГЕРБ,ДПС,БСП И ИТН ДА СЕ обединят и тогава ще могат да преборят Х. Иванов и ДБ .
  • 130 Анонимен

    4 6 Отговор
    Кирчо Петков, Бог да те Богослови!
  • 131 ехооо

    2 1 Отговор

    До коментар #128 от "Анонимен":

    брат или си пиян или не си добре с граматиката. Вземи си почини малко....
  • 132 То пък преди него на кое място бяхме?

    8 3 Отговор

    До коментар #104 от "Категоричен!":

    На същото. И на това и ще си останем. Защото и народът е все по-калпав, мързелив и освен да мрази всеки и всичко друго не може. И политиците ни са същите."Стани да седна" а после нямат идея какво да правят. А едни обидчиви и докачливи... Сякаш не плюха по всички в шоуто си, а сега се правят на ощипана мома хора като Слави и Тошко. Те могат да го правят. Но когато критиката е по техен адрес всеки става грозен или лизач на ГЕРБ. Стига вече с тези мантри. Не прозряхте ли, че нито ИТН, нито която и да е от протестните партии няма управленски потенциал.Не че Борисов имаше такъв... Ама не можем да ходим на избори до дупка. Защото изборите нищо не променят като няма нищо читаво, което да избереш. И когато никой не иска да направи разумен компромис, че нещо да тръгне да се случва в тази държава. И 80%от гласовете да има Слави пак няма да може да предложи нещо работещо като кабинет. Не че много харесвам служебния. И те освен да уволняват, за да назначат свои хора друго не правят и нямат визия за справяне с купища належащи проблеми. Здравния министър издава заповеди по-неразбираеми от тези на Ананиев, а за разлика от него уж е бил лекар, завършил е някакво право и дори е преподавал здравен мениджмънт. Как не може нещо читаво и ясно да измъдри. Или всеки да ги тълкува както си иска. За да няма недоволни, което ще е удар по имиджа на Радев. Затова затягането на мерки изведнъж видите ли се оказва дори облегчаване. Само и само да няма хейт, който да навреди на президен

    Коментиран от #133

  • 133 Враца

    4 11 Отговор

    До коментар #132 от "То пък преди него на кое място бяхме?":

    Опорката ти е еламентарна като на гербераст...ми дай да изкопаме бай Тошо и да си го върнем по твоята логика... Избори до дупка, като не е Слави друг ще дойде....или да си върнем Тиквун та да се изравни по години с баба Цола от Бела Слатина?!
  • 134 US NAVY

    6 14 Отговор
    По добре дълги да дойдат на власт ,от колкото селски дебелаци от Банкя и придворните им дебели политолози да го боготворят!
  • 135 Тукя

    3 3 Отговор
    постоянно списва някакво л@йно бай ставри
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Tito

    3 4 Отговор
    Ти ще плачеш най много защото ще лапаш мухите а не евро милиони.
  • 140 6777

    2 9 Отговор

    До коментар #76 от "Следва БСП":

    Но за съжаление повечето от българите не го проумяват. То и за това ония от БСП каза, че 80% от народа ни са Дебили.А англичанина, че сме единственият народ който избира този който го е докарал то това положение. ГЕРБ са част от БСП

    Коментиран от #142

  • 141 Иванов

    7 10 Отговор
    Минчев, ти па кой си ,че ръсиш мозък тука? Ще дойде на власт тоя , за който са гласували хората. Бойко 10 години си го избират, сега вече им омръзна. Ти ша даваш акъл тука, ай си.тир от тука
  • 142 Иванов

    3 5 Отговор

    До коментар #140 от "6777":

    Всички са част от БСП.
  • 143 Гост

    3 2 Отговор
    Ще плача ще пускам сълзи и от горе и от долу за тиквата и отзад ако щеш
  • 144 ДедоВиЯ

    6 6 Отговор
    Язе да попитам Дебелий Минчев с изкл. на Костов до ся кво? Коалиция, след коалиция, всяка с главен прокурор... Цъфнахме и вързахме! Та с коалициите, мани - бегай.
  • 145 8631

    6 4 Отговор
    Минчев, сещам се за близък твой роднина!
  • 146 Бай Ганьо от Банкя

    4 8 Отговор
    Не благодаря. Видахме какви ги вършат Лакеите на ПАДИШАХА под Колоните на МС
  • 147 И ми то герб вкара държавата

    6 6 Отговор
    В дългове!!който и да дойде на власт..ще е в безизходица!!😜
  • 148 антитиква

    4 3 Отговор
    СМПОТ - самоходна машина за производство на оборска тор
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Аз съм Веска

    1 0 Отговор
    Никой освен цар.
    Представете си, имало го от езичниците на сградата на Партийният дом, във вид на кочани царевица.
  • 151 пп.

    1 6 Отговор
    Ни Бойко, ни ИТН. Едното не заменя другото. Има и алтернативи. Изборът ни е по-обхватен. Не е избор между ИТН и Бойко. Вие си задръжте и двамата с вашия психотрик.
  • 152 ппп

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Въпрос":

    Май никой и не очакваше,че Гешев ще се яви .
  • 153 ппп

    5 2 Отговор

    До коментар #12 от "Дааа":

    Не! Не се опитват. Четете им лицата и думите. Четете между редовете. Вижте им държанието. Чисто безотговорно. Просташко, политически неграмотно . Не може егоизцентризъм,тиранично поведение и нарцисизъм да бъдат благодетели на нацията. Хората са казали " От трънка на глог" . Мислете повече с главите си , не със заучени фрази" Щом това е така значи онова е иначе" Да! Фразата може да е вярна, но в определени случаи с други позитивни заключения . С комплексни позитиви а не еднозначно и край това е. Трябва да се научим да мислим правилно , за да подредим сами комплексно живота си и този на хората около нас и този на нашата нация . Всяка една частица от нас мислейки и действайки правилно подрежда целия пъзел.
  • 154 ппп

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "ДБ=ДПС=ГЕРБ":

    Бил е и си отиде,защото не му позволиха да прекара съдебната реформа от която се нуждаем . Така че не може Христо Иванов да бъде обвързан по никакъв начин с ГЕРБ или ДПС на това основание. Интересувайте се повече.
  • 155 ппп

    3 8 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Мафиотска симбиоза ГЕРБ ДПС и ИТН.
  • 156 ппп.

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Димитър":

    Работата е Хвани единия, удари другия
  • 157 ппп

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "строим Родината":

    Професията не те прави познавач в политиката. Ако ще и 435 книги да сте прочел. Не може да се представят нещата с или това или другото. Има и 3то и 4то и тн. Ясно се разбира,че се поставя избор между само два варианта На вас като строителен инженер ако инвеститора ви каже "Ще искате сданието да бъде изградено от кал понеже конската тор мирише." Вие няма ли да пожелаете да имате и 3ти вариант? Надявам се сващате замисъла,че надали ще ви се ще сградата да бъде изградена по един от двата начина, освен ако не искате да си правите експерименти. Ние не желаем експерименти с нещо от което знаем, че няма да излезе нищо добро.
  • 158 РАДЕВ

    2 4 Отговор
    И ДВАМАТА СА ЗА 4-ТИ КИЛОМЕТЪР. БЕЗСРОЧН.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Родолюбец

    6 0 Отговор

    До коментар #80 от ""Чалгар"":

    Важно е. Мого е важно да се чете непрекъснато. Важно е да не умрем неуки. А какви книги да четем? С врeмето всеки сам ще намери своя жанр. Важно е да учим нови думи, да се научим да ги свързваме в изречения. Да имаме добри обноски, да не се хулимб по улиците, в транспорта, където и да било. Държавата да не пропада, и ние да не бягаме от нея.
  • 161 само локо

    3 4 Отговор
    Огняне,Юда Искариотски за колко сребърника продаде демокрацията на толупа?
  • 162 Макробиолог

    3 0 Отговор
    Каквото и да е по света,у нас се превръща в халтура,
    .
  • 163 Тракториста

    1 1 Отговор
    Бойко Василев имаше в предвид…нали
  • 164 Вън училите ни оправяха веднъж

    2 0 Отговор

    До коментар #128 от "Анонимен":

    при правителството на царя, ама нещо май себе си и него оправиха финансово само и нищо повече...
  • 165 Много

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Пожарникар":

    Много си точен.Освен това е и подлога.
  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 факт

    3 1 Отговор
    я па тоя!?
  • 171 фАНТОМасс

    3 4 Отговор
    Огняне , какъв е вкуса на бойковия задник , а и предник , които така усилено целуваш ?
  • 172 Бивш левскар

    4 2 Отговор
    Възможно е тулуп. Някои ревете и за църен Ваньо.
  • 173 Гай Турий

    6 3 Отговор
    Дебелият плондер, когото съм ругал десетки пъти, сега е точен в описанието на дългото недоразумение и неговите тошогочета в политиката.
  • 174 СУВЕРЕН

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: подобно на всяка популистка фойерверка. Не го превръщайте зорлем от фойерверка в снаряд, който може да доразруши паянтовата ни държава!-------Просто и ясно
  • 175 5734

    3 3 Отговор
    Вие и сега плачете от страх да не дойде, ще има съд за мнозина.
  • 176 гост

    3 2 Отговор
    Ще плачат тези ,който са на хранилка и не знаят какво да работиш.Ще плачат тези на който им спира кранчето на лесните пари и трябва да харчат заделени,ако са имали акъл да заделят.
  • 177 СВИДЕТЕЛ

    4 3 Отговор
    Този е един бракуван комунист , обикалил всички партии , които са били на власт да си търси място под слънцето .
  • 178 минчелото

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Аман":

    аз не гласувах, но на тези избори ще гласувам за Слави!!!!!!!!!! и после ще плача за Боко, ама като умре!
  • 179 МЕДИУМ

    5 3 Отговор
    Евала му казвам за коментара
  • 180 kolio

    4 2 Отговор
    Кой си Ти бе...ето още един от хранилката ! Като изтръпнете от глад, всички ще се покажете !
  • 181 тайната вечеря

    3 2 Отговор
    този човек им го наби до сливиците и на всички овци тръгнали след ожцата водач..ама овцата водач се е покрила, скрила,чака сценарий, да прочете нещо и пак на сппкойствие, а бушоните ожчици ще го отнесат, а скрития зад компютъра ...ни лук ял ни мирисал, той предложил, вие приели ,,хак да вие, това е играта,лапаш и после друк опира пешкира,защо? защото аз скрилия се неучаствам в нищо, само казвам вие избирате...
  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Стратиев

    3 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ако дългият дойде на власт, ще плачете за Бойко. Бре - колко ти платиха затова изричение.
  • 184 Стратиев

    1 0 Отговор
    Изречение
  • 185 Анонимен

    2 1 Отговор
    Ти си болен мозък кой ще плаче за този крадлив повек
  • 186 разума

    0 0 Отговор
    На кой да вярвам. Всички са яко законспирирани
  • 187 Истината.

    0 0 Отговор
    Абе, Българи,вие не знаете какво искате.Бойко мутра,Слави боклук,чакаме някой гей ли да ни оправи,май да.Копуваме спортисти от вън.Ами да си купихме и парламент с политиците,и дано нещата потръгнат.
  • 188 ШперПЛАТ

    1 1 Отговор
    Огняне , ний вече плачем ! Още повече , след като те слушаме какво говориш. И в теб ли се е пропила просташката борисовщина бе , човек ? Не беше преди такъв човек !
  • 189 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    Бойковият модел беше :всеки да си прави ,каквото му е удобно !
    За този МОДЕЛ ще плачат и след 1000 години .