Last news in Fakti

25 Август, 2021 16:45 12 898 67

Осман Октай пред ФАКТИ: Партиите се страхуват от избори, извън избори “2 в 1”

  • осман октай-
  • президентски избори-
  • парламентарни избори-
  • избори 2 в 1-
  • председателски съвет

"Не е работа на Народното събрание да обсъжда датата на предсрочни парламентарни избори. Тяхната работа е да посочат дата за президентски избори", категоричен е Октай

Осман Октай пред ФАКТИ: Партиите се страхуват от избори, извън избори “2 в 1” - 1
Осман Октай; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“След днешния Председателски съвет има една много интересна ситуация. Обсъди се дали изборите да бъдат “2 в 1” или отделно. Никой обаче не реагира, че не е работа на Народното събрание да решава кога ще са предсрочните избори за ново Народно събрание. Това е работа на президента”.

Това каза в интервю за ФАКТИ политическият анализатор Осман Октай. Повод за думите му беше провелият се по-рано днес Председателски съвет, на който бяха обсъдени предстоящите президентски избори, както и вариантът за предсрочни парламентарни избори и президентски вот на една и съща дата.

“Решението на парламента следва да бъде единствено коя ще бъде датата на президентските избори. С това обсъждане те предпоставят провал на третия мандат, коeто не би трябвало да правят. Това, че всички партии в съгласие обсъждат в нарушение на Конституцията тази тема, следва да сигнализира, че те се страхуват от избори, извън избори “2 в 1”. Те искат да се “закачат” към авторитета на президента и изборната активност, за да не се изложат с ниска избирателна активност и да не получат наказателен вот”, коментира още Октай.

Осман Октай определи тези действия като “партиен егоизъм”.

“Има голяма опасност следващите предсрочни избори пак да не излъчат правителство”, смята още той.

“Защо днес те поставиха за обсъждане темата за избори “2 в 1”, което не е тяхна работа? Те просто търсят как да се закачат към авторитета на президента, за да има висока избирателна активност. По този начин се опитват да рекетират избирателя - “когато отидете да гласувате за президент, гласувайте и за някой от нас”, каза също Осман Октай.

“Не е работа на Народното събрание да обсъжда датата на предсрочни парламентарни избори. Тяхната работа днес и до края на седмицата, тъй като сме влезли в критична конституционна бариера, е да посочат дата за президентски избори”, категоричен е той.

“Изборите за президент са строго фиксирани между 22 октомври и 22 ноември. Ние вече влязохме в тази опасна зона - 60 дни преди изборите ЦИК трябва да започне да работи за подготовката на президентските избори. Има си процедури, които започват 60 дни преди изборите, има си регистрация на партии и инициативни комитети и т.н. Ние вече сме в тази опасна зона на закъснението. Те вече трябваше да са определили дата за президентските избори. Точно това ми дава основание да мисля, че днес с този дебат се опитват да се закачат за президентските избори, за да не платят много висока наказателна цена от избирателите си - първо, да няма ниска избирателна активност, с което ще нанесат тежък удар на парламентаризма и легитимността на следващия парламент, и второ, партиите и партийните лидери, които са разочаровали своите избиратели, да не получат тежък удар”, обясни Осман Октай.

“Затова те опитват да обсъждат тема, която не е тяхна - дали парламентарните и президентските избори да бъдат “2 в 1”. Датата за изборите за парламент са в правомощията на президента”, заключи той.

Осман Октай коментира още възможностите пред третия мандат: “Ако аз съм човекът, който ще получи третия мандат от името на третата формация, аз мога да водя преговори 10 дни, 20 дни. Конституцията не ме ограничава. Няма срок до излъчването на министър-председател. Изборът на кого да възложи третия мандат е на президента - именно за да може, в краен случай, да създаде възможност допълнително да се притиска парламентът да търси кризисно решение.

Ако например Корнелия вземе мандата в петък, тя спокойно може да излезе и да каже: “Дори да е много трудна възможността да се реализира третият мандат - да се сформира правителство, нека ние спокойно да дадем време на парламента да работи, за да може да актуализира бюджета, да подготвим държавата за зимата и т.н.”. Може в съгласие с всички парламентарни сили и с президента, това време - да речем до 15 септември, да се използва и да се водят консултации, да се търси решение, но най-вече да се даде възможност парламентът да обсъди важните въпроси, да може да работят спокойно тези комисии, които се създадоха със закъснения и президентът правилно упрекна, че не работят, а само препитват министрите”.

“Тези, които ще получат третия мандат, биха могли да привлекат към себе си позитивно мнение с това, че те, дори да не могат да реализират правителство, могат да оставят парламента да работи достатъчно дълго, че да приключи актуализацията на бюджета и други важни подготвителни закони за тежката зима”, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 102 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сегашните български политици

    104 7 Отговор
    са един турлюгювеч!Парламентарните групи обсъждат на кой президента да даде третия мандат,сега пък кога да се насрочат следващите парламентарни избори.Струва ми се,че президента скоро ще излезе и на всичките тия в Парламента ще им вдигне пак юмрука и ще изрече "Мутри вън!" или поне да им препоръча поне една книга да прочетат в живота си и тя да бъде Конституцията!240 Даникириловци вкарахте в зала последните избори,бре "суверен"!

    Коментиран от #3, #30, #55

  • 2 Българка

    101 16 Отговор
    "...вcички пaртии в cъглacиe oбcъждaт в нaрушeниe нa Кoнcтитуциятa тaзи тeмa, cлeдвa дa cигнaлизирa, чe тe ce cтрaхувaт oт избoри, извън избoри “2 в 1”. Тe иcкaт дa ce “зaкaчaт” към aвтoритeтa нa прeзидeнтa и избoрнaтa aктивнocт, зa дa нe ce излoжaт c ниcкa избирaтeлнa aктивнocт и дa нe пoлучaт нaкaзaтeлeн вoт”, кoмeнтирa oщe Oктaй."
    Виновни за предстоящи предсрочни парламентарни избори са единствено ИТН. Те са троянският кон на мафията, за да се проваля работтата на НС и не се правят реформи. Освен това се дава време на мутрите да се прегрупират и замитат следите на престъпленията си. Вече 3-ти месец това НС не е приело нито един закон или поправка.
    Така че наказателен вот трябва срещу тия, които разграбиха България- ГЕРБ и ДПС и тия, които ги обслужват- ИТН

    Коментиран от #21

  • 3 мдда

    20 139 Отговор

    До коментар #1 от "Сегашните български политици":

    Президента е мутра... как ще вдига "мутри вън"?
    Може ли плюса да е минус?!
    Глупави бантустани...

    Коментиран от #8, #19, #47

  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    65 3 Отговор
    мафията олигархията в БЪЛГАРИЯ си имат ДЪРЖАВА
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    55 1 Отговор
    властват мутрите в БГ
  • 6 чеп за зеле

    94 5 Отговор
    за N - ти път Октай се оказва 100% прав!
    Най трогателна в чекненето е Майчето - тя вече е решила изборите да са 2 в 1!
  • 7 Между

    77 0 Отговор
    и в партиите е пълен хаос , компромати и елементарно ниво и мисли !
  • 8 МИЛЕНИУМ

    90 13 Отговор

    До коментар #3 от "мдда":

    мутра е БОЙКО БОРИСОВ той е лежал в затвор в ЧЕХИЯ а ПРЕЗИДЕНТА е ЧИСТ и не е престъпник
  • 9 Давид

    63 24 Отговор
    Трябва да излезем на площадите и да изгоним всички партии. Само президентска република с Румен Радев. Сега е момента да унищожим злото.
  • 10 Хуарбуса

    79 10 Отговор
    СРАМ ме е, че съм учредител на "Няма такава държава"! СРАМ ме е, че съм учредител на "Има такъв народ"! ГОРДЕЯ се с българи като Асен Василев и Кирил Петков!". Това написа във фейсбук профила си Марин Георгиев, като гарнира публикацията със снимки, за които подсказва, че са от учредителния конгрес на партията на Слави Трифонов.

    Коментиран от #34

  • 11 ГEРБ

    19 78 Отговор
    Единствено Герб не се страхувайте от нови избори , защото след като кръжока на Учиндолския чалгаря се разпадна , ГЕРБ ще е първа политическа формация с над 10% пред втория!

    Коментиран от #22

  • 12 ГEРБ

    15 93 Отговор
    Борисов се завръща на бял кон късната есен! Ще възcедне сега бяла жипка и ще обикаля денонощно страната за да ви МОРИ. Ще ви покосяват инфаркти от злоба и безпомощност. Ще се тръшкате от яд и скyбете косите !!! Той е- Един единствен. 3 пъти премиер и има 3900 дни начело на България. Най дълго управлявал след князете , хановете и царете от средновековието . А 4-ия му мандат ще е до 2025 година!

    Коментиран от #13, #16, #18, #25

  • 13 Азсъм

    25 4 Отговор

    До коментар #12 от "ГEРБ":

    Хехе големА работа си ти
  • 14 ДА ЖИВЕЙ ЖИВЕЙ

    13 50 Отговор
    БОРИСОВ ЧЕТВЪРТИ👏👏👏ТОЙ МАЙКА ТОЙ БАЩА👏

    Коментиран от #24

  • 15 Коментар

    63 12 Отговор
    На Борисов мястото му е в затвора!
    Останалите ядящи от кокала също да бъдат разследвани до един и при доказателства опандизени!!!
    Стига вече лапане за сметка на народа!!!
    Крайно време е да покажем, че на тази територия живеят и достойни хора!!!!!!!!!!!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 нннн

    67 5 Отговор
    Октай е точен, както винаги. Браво!
  • 18 Б.Х

    58 11 Отговор

    До коментар #12 от "ГEРБ":

    Ако ГЕРБ спечелят и направят правителство, протестите от миналата година ще им се сторят селски събори. Не знаеш какво ще се случи, колко народ ще се изсипе на площадите

    Коментиран от #23, #43

  • 19 Дебелчо

    41 8 Отговор

    До коментар #3 от "мдда":

    До ММДА.Не се изказвай неподготвен.Мутра е любимецът ти Бойко Борисов, който 10 години въртеше бухалката и тормозеше хората, а накрая генералите от ДС го сложиха за Главен секретар на МВР за срам пред целия свят.
  • 20 Павел Пенев

    39 5 Отговор
    Браво Османе. Чудя се как нашите журналисти–мисирки и такива лидери като Мая Манолова и Корнелия Нинова се хванаха на въдицата на простаците от партия ДБ/Да върнем Бойко/ и тъпаците от ИТН, за да обсъждат темата избори две в едно. За да има баланс нашата Конституция разпорежда: Президентските избори се определят от Парламента, а парламентарните от Президента.Всичко останало е ферментирала боза. Никой не казва ако изборите са две в едно,какво ща правят секциите ако някой иска да гласува за Президент, но не и за парламент? Ще бъде ли задължен или не ? Нека ЦИК се произнесе и по този въпрос. Истината е че избори две в едно не трябва да има.

    Коментиран от #26, #28

  • 21 LOSHIA

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Не може ли да измислиш нещо различно от глупост?!?!
  • 22 изрод от ГЕРБ

    22 5 Отговор

    До коментар #11 от "ГEРБ":

    От факултето съобщиха че имат само един бял кон,ама той бил куц с двата крака,преден и заден.И в цирка нямали!
  • 23 ГEРБ

    12 41 Отговор

    До коментар #18 от "Б.Х":

    Какви протести? Правителството ще е легитимно избрано и ГЕРБ ще спечели на напълно законни избори организирани от служебно правителство! Това е демокрацията, спечелилия управлява! Ами и ние ще излезем в защита на парламентарната демокрация! Както написа скоро моя приятел Станислав Недков -Стъки "скоро битката щебя водим на площада". Бойко какво каза "Ще излязат млади, красиви,силни и буйни Гербаджии които ще ви преследват като чакали". Вижте снимките Бойко прегърнат с ММА-ците Георги Валентинов,Даниел Илиев ,Станислав Недков и други с текст под тях -"Победителите се подкрепяме". Така че ако опитате протести срещу законно спечелилия победител излизаме и ние и както каза още Бойко -"Кой ще победи ? Може би вие ,може би ние , на война като на война"...Така че Бойко с думи ви предупреди че нямате шанс и да се предадете по мирен начин.

    Коментиран от #31, #49

  • 24 LOSHIA

    9 5 Отговор

    До коментар #14 от "ДА ЖИВЕЙ ЖИВЕЙ":

    СЪНУВАНЕ.......БЛЯНОВЕ В МЕЧТИ .......БЪЛНУВАНЕ....ПОДСКАЧАНЕ НА СЪН...............БРЪТВЕЖИ...................
  • 25 Бате ти Боко

    9 9 Отговор

    До коментар #12 от "ГEРБ":

    бравус! взимам те за теляк,чистач на тоалетната ми,но ще ми целуваш ръка и ще работиш без пари. евала,харесвам такива надъхани момчета. пък може да те ползвам и за други ,,културни мероприятия,, Ади късмет и продължавай в същият дух.
  • 26 LOSHIA

    3 15 Отговор

    До коментар #20 от "Павел Пенев":

    Изборите се определят от други институции ,а не от тебе и Осман Октай!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 27 лустро майна

    25 0 Отговор
    иде време разделно,след 30г бъркане в носа и гласували/независимо за кого/ за дс проекти,сега всички българи ще плащаме за тъпотиите си !
  • 28 LOSHIA

    23 8 Отговор

    До коментар #20 от "Павел Пенев":

    ГЕРБ СА ПРИКЛЮЧЕНИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ГРРБ СА В КАНАЛАААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 29 67778

    5 21 Отговор
    Какъв авторитет може да има президент на който първия път кабинета му го реди Пеевски, а втория път Козяк - то не че има голяма разлика де.
  • 30 изрод от ГЕРБ

    4 11 Отговор

    До коментар #1 от "Сегашните български политици":

    Да прав си.Но Даникириловците са само от ГРОБ,ДБ и ИБГНИ !
  • 31 Б.Х

    10 6 Отговор

    До коментар #23 от "ГEРБ":

    Хайде ела да те видя . Ще те чакам утре в 13.00 на попа пред паметника , да те унижа публично. Плаши той, смешкото хаха

    Коментиран от #32, #45

  • 32 ГEРБ

    4 17 Отговор

    До коментар #31 от "Б.Х":

    Ти шегуваш ли се? Ама кажи , шегуваш ли се? Нали ще те оперирам без упойка, ще те изнacиля с краставица и накрая ще ти извадя карантиииите през ycтaтаа...Искаш ли?

    Коментиран от #35, #37, #48

  • 33 Шано

    1 1 Отговор
    Ти пък кой беше
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ганьо Балкански

    17 0 Отговор
    Видно е,че тази тъпа и крадлива държава трябва някой от вън да дойде да я управлява до нейното окончателно закриване.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Б.Х

    6 5 Отговор

    До коментар #38 от "ГEРБ":

    В София съм байовото. Не се пълни. . Телефон не давам , имат го в службите. Ако си отворен ,ела където ти казах , слищоци табела герб и ще разбереш кой съм

    Коментиран от #40, #44

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Б.Х

    9 2 Отговор

    До коментар #40 от "ГEРБ":

    Вие смелите, юли като ви събра вожда ви що после бягахте по уличките и се криехте в автобусите. И полицията ви пазеше, смелчаци...
  • 43 Подкрепа за Борисов

    7 14 Отговор

    До коментар #18 от "Б.Х":

    Колко народ ще излязат ако продължава тази разруха Ти също не знаеш И Радев ще бъде изгонен от президенството с камъни за Разрухата разграбването кризите които докара на България Защото тази сган се самозабрави

    Коментиран от #50

  • 44 Подкрепа за Борисов

    6 14 Отговор

    До коментар #39 от "Б.Х":

    Какво ти пречи на теб ГЕРБ Човече А на мен ми пречат такива безделници Платени пикаещи по площадите нищоправещи

    Коментиран от #46

  • 45 Подкрепа за Борисов

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "Б.Х":

    Човече без заплахи моля Гледай си твоите работи и не се самонавивай
  • 46 Б.Х

    14 1 Отговор

    До коментар #44 от "Подкрепа за Борисов":

    Когато за теб работят 70 човека и ти вземат бизнеса , тогава ми задавай такива въпроси. Протестирам за правата си , когато хаджигенчовци и жаджимунчовци яхнаха протеста се махнах. Така че акъл не искам
  • 47 Анджело

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "мдда":

    Аха, а Борисов е военен пилот
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Френски лег

    8 2 Отговор

    До коментар #43 от "Подкрепа за Борисов":

    Долу ръцете от Радев, ще има сопа.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Gost

    1 1 Отговор
    Г-жо Маринкова, както и да въртите едни и същи пасажи, колкото и пъти да ги повторите, смисъла им няма да се промени! Хората с право ще си помислят за вас, че нищо не можете за съчините и се борите за стотинки на символ в писанката си. Ясно е с две думи, вие копи-пействате по три пъти! И не се обождайте, когато ви наричат Turkey.
  • 53 Сатъра на Хана

    3 0 Отговор
    Бай Османе, Политиците работят най-добре когато има 100 000 Българи пред Народното събрание които пеят "Боят Настана".

    . Целта на целия тоя цирк е че Най-богатите робовладелци в Мутристан искат да приспят Народа с робска песен
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Оракула

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Сегашните български политици":

    Прав си като свещ ,
    поздрави за коментара!

    Отнема много време, да се пишат оферти ,
    а и трябва да познаваш материята ,
    затова процъфтя и корупцията!

    Нещо подобно е и във политиката!
  • 56 Интелигентен

    2 1 Отговор
    Парламентът НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАНИМАВА с НИЩО, НИЩО, НИЩО друго, даже не трябва да се занимава и с актуализацията на бюджета.
    Приоритетен ПРОБЛЕМ/ ВЪПРОС Е:. 1. Да се приеме Закон за ЛУСТРАЦИЯТА на Държавна сигурност, нейните деца и внуци.
    Това е Закон от свръхИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ за предстоящите предсрочни избори.
    2, Да се приеме( заедно с първият), Закон за чисто МАЖОРИТАРНИ избори, да се избират ПРИЯТНИ ФИЗИОНОМИИ и
    харизматични Личности.
    Да видим тогава- ЩЕ СЕ НАЛАГА ЛИ да ПРОВЕЖДАМЕ парламентарни избори ТРИ ПЪТИ в годината !!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????
    Проблемът е,че неприятни,непоносими ПРОСТАЦИ,от всички партии, са се ЗАГНЕЗДИЛИ в Светинята ни от 4-5 мандата- все са там -- ОМРЪЗНАЛИ ВЕЧЕ.
  • 57 КОЙ

    1 1 Отговор
    Докато не изринат турците от парламента оправия няма.
  • 58 Анонимен

    1 0 Отговор
    Работете и не чакайте дс, бкп без значение дали си герб, бсп, дпс, те са едни и същи. Оправят си техни хора. Крадат си се помежду си техните си хора и не им пукат. Нали ги виждам всеки божи ден. А и не ходят никъде, а от телефоните ви получават информация и на Мика от итн да й кажа следното. Мика, заблудули са те на славчо сценаристите от дс, от телефони данни.. Градинките които изхранваха безработните от костово, царя, герб им бяха отнети от новобогаташите от село в града и с нот. Заверени актове ги закуоиха за 3000 лева, и след седмица предложиха на търчина, който обработваше 40 г земята, а не бе орост, бе инженер Мика за 10 хиляди, но отказа, също стана и с българина директир бкпгерб закупи я с връзки и на дръгите.. Дай да не си правим мръсотии и чакат бкпбсп, за да изкупят останалите без нот акт градинки. Нищо че, те са ги обрсботвали, и ако не бяха те, но не искам да продължавам, не се жаля, всичко си върви по стсрому. Ако си приближен до бкп, всичко е тяхно. И не им дреме. Пак далавери. Вчера дебели дърва, откъде са. Има си хора за крадене, има си хора за гледане. Пълни очи празни ръце и ми говори някакъв за три синджира роби, а нима българите са идеални. Те по-зле, че крадат и за нищо не ги бива. Мързеливи. А който работи не му дават и резултатите дбес са на лице. Всички управмявали бг имат вина. Търсете вина у вас горе от 1944 до днес, а не да обиждате не между живите бивши хора. Самоубихте се българите.
  • 59 112

    1 0 Отговор
    Итн по-зле от много преди. Имат деца, имат хора и бъркат по всяко време в компютрите ви, телефоните ви и от там извлича слави и сие информация. Имат данните на всички егн, адреси, референдума. Зли души. И по време на соца се подслулваха телефони. Стара мома, ище жива, р. 1935. И всипки клюки с др жез деца клюкариха и 3 слушаше и се ядосваше вътрешно. Къде е БРашков. Къде са мобилните оператори или са на бсп или итн, герб, дпс. Редно е да се докопа до софрата. Толко е клюкар и всички там ори Слави Трифонов. Нямате ораво и отвън да ни бъркате в телефоните, но дбес хакери си наемате. А не би да се ровите там къде не ви е работата и подслушване. Не гласуваме. Успокойте се. Няма за кого. Трябва да имаш човек. Всипки сте деца на дс ченгета. И то много примитивни
  • 60 Читател

    1 0 Отговор
    Слави, това са хора с ниско възпитание живял и родил се при животните или на полето. И толко от беден Ямболски край. Дипломата е от значение, но следва да си спикоен, въздържан, да не обиждаш насрещната страна или опонента си. А вие от както куку все и с кого ми не сте се подигравали, а слави, що не вудят тях си, че и те не са стока за продан. Болен куч, бос и учиндол селяците акъл ще дават на умните и еридирани макар и над 70 хора, юристи вудни, доктори...
  • 61 Нерегистриран

    1 0 Отговор
    Каракачанов. Може да е крал, може да е с торбички, но е над вас слави, нищо че е от дс. В дс познавам много читави от дс ченгета, но не са между живите повечето. По-присти идват и по алчни. Поне те имат някакъв капитал, а новите ще започнат да трупат и те, докато измрат безпарични и останат крадливите и ненаситните. Без значение на етнос. Като вълците са. Не дават кокала. Само те, а че са игранипени и мислят да qdat, serat i sedqt, и това го казва жената с претенции на съпруга си. С имоти кражби и връзки, от селата българи в града. Ето такива успяха от бедняци и въшливи днес са заможни. Бабдит да си след 1989.те успяват и по тж тцтц същите бандити. А ромката не иска да работи. Що да работи, като мъжа отвън праща, социала дава, а и квартирата може и някои депурати да им плащат. А и инвалидите и те над 50,60 чакат бкп мая. И ще се увеличава всички, защото няма икономика работеща, а далавери се въртят. Купуват от българите за 300 примерно орепродават за 500 ето ти 200 лева в джоба, купува земя за 3 хил от поземлената от общини за 3 хил и я продава за 30 хил, а за по късен етап много Поне е, защо да работи. Новостроящ се ап в пловдив, лично биряна математичка и учител в града. Дала е 30 хил. Идва една жена и същото жилище на момента продава за 60 хил. Лева, 30 хил. Не мъчени пари, и това преди години. Не боряна, а някоя си др жена. Умници са тарикатите. Купуват земя за 100 лева без нот акт и с връзки дс бкп директори, в община хора си я озаконяват с нотариален
  • 62 Анонимен

    0 0 Отговор
    Турците. Обиждат се, нищо, че засягате депутатите на дпс. Турчина, мохамеданина, бъкгарина, циганина, нима не са риби по строежите и къде ли не, цепене на дърва. Огромна е разликара мецду едните и другите. Всеки гледа да те омърси, окаля и да върви нагоре. Нагъл ли си печелил. Всеки до дои и изцежда.
  • 63 1111

    0 0 Отговор
    Октай е добряк, но слави е протеже на Доган. Чети 24rodopi novini. Com, kjjjlll. BezДоган ти не можеш да започнеш на държавна където са парите, не че са нещо, но за Бг стандарт не са малко, но хората са озаглавени. Жикища заключани, а и отключени в бг къщи старци. Доган му дреме, гледа как повече милиони да му паднат и пивече яхти и що не да ви изкупи бойче на килограм барабар с Sлави балерината
  • 64 1234

    0 0 Отговор
    Слави Трифонов бърка в текефоните ви и от там се снабдява с информация, миже би чрез бсп и дпс доган. Така мисля, и е така. Къде са оперсторите. Искаме инфо А1, виваком и др текекоми, кой ги държи, бсп, кой, кой е
  • 65 Хххх

    0 0 Отговор
    Любопитството е знак на ниска култура и възпитание, разни хакерчета, парите и банковите сметки са при слави, там ровете. А не къде не ви е работата, оари и банкови сметки отидоха при днешните чорбаджии от дпс и сие, по имотите, колите, разколен живот ще ги познаете. Събираха пари с кашони за болно дете, а с парите, знаете какво сториха и за какво ги употребиха. Така се живее днес. И така всички забогатели по нечистоплътен начин ти дават акъл, именно те. Мерси. Бъдете живи и здрави и си харчете откраднатото.
  • 66 Русенец

    0 0 Отговор
    Без образователен ценз за гласуване, отново няма да имам смисъл от избори.
  • 67 заката

    0 0 Отговор
    НЯМАШ ЛИ СРЕДНО ОБРАЗОВАНИ НЯМА ДА ГЛАСУВАШ КАТО СИ ПРОСТ