Last news in Fakti

27 Август, 2021 16:00 9 435 77

Защо Кирил Петков е обречен на успех

  • кирил петков-
  • румен радев-
  • слави трифонов-
  • итн-
  • бсп

Светът иска да бъде мамен, нека го мамим

Защо Кирил Петков е обречен на успех - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кирил Петков създава усещането, че говори искрено, истинно и по същество. Впрочем същото впечатление създаваше Борисов в началото на телевизионната си кариера и до много късен етап, макар и за друг сегмент от аудиторията. Кирил Петков има чар и хората просто си го искат. Мисля, че нищо не може да им попречи да го получат. Въпрос на дизайн е под каква форма ще стане. А е и време след като години наред бяха лъгани по-простите, сега да бъдат измамени и по-сложните с големите претенции, та всички да минат по реда си. Изненада е само съкратеният период, в който това се случва. Току-що Слави Трифонов излъга едните и хоп, от ръкава се появи Кирил Петков, който плени другите. Динамични времена.

Атаките срещу Кирил Петков за двойното му гражданство помагат за вдигането на неговия рейтинг и са тласък за развитието на политическата му кариера. Би било логично Конституционният съд да обяви, че той е избран незаконно за министър, защото така е според закона, и с това да засили образа му на жертва на мафията, срещу която се е изправил.

Подобен ефект имаше отказът за регистрация на НДСВ през 2001 г. когато Симеон II обяви, че ще ни оправи за 800 дни и докара на телевизора юпита, които изглеждаха досущ като Кирил Петков. Те просто отвяха Костов и неговото управление, които бяха разочаровали българите със своята корупция. НДСВ не просто не я спря, а я вдигна на по-високо ниво.

Първият закон, който царят прокара, беше в полза на хазарта и Васил Божков, а Милен Велчев завъртя далвавера за стотици милиони с външния ни дълг, която въобще не беше усетена от обикновените хора, за които корупцията на СДС и Костов беше видима и осезаема. Най-големият грях на НДСВ беше, че спряха реформите, започнати от Костов. Въпреки всички резерви, които могат да се кажат, те бяха добри и положиха началото на нещо като държавност, след седемгодишно губене на време. НДСВ изостави всички вътрешни усилия и остави България по течението. Промените дойдоха само по конюнктурни външнополитически причини - интеграция в НАТО и ЕС.

Симеон II постави началото на новото затлачване, което царските хора наричаха новото време. Царят усети, че българите не обичат реформи и ги остави да се носят по течението на историческото време, управлявайки въобръжението им през мълчанието си и медиите, които го играеха, подобно на старото театрално правило, че шутът играе краля. "Тройната коалиция" бе инерция на това, а Бойко Борисов го разви в невиждани размери, защото имаше харизма, която импонираше на масовия българин и не само, че не мълчеше, ами се превърна в основна говореща глава. Всеки ден в близък план в продължение на 20 години. Освен това имаше и таланта да говори така, че изреченията му влизаха в 30-секунден синхрон в централните новини, а всички ги запомняха, без значение дали ги харесват или не.

Бойко Борисов и ГЕРБ управляваха настроенията на българите, а не държавата. Главната ефективност от тяхното управление бе внимателното балансиране между различните корупционни интереси на големите играчи, което създаваше усещане за стабилност.

През миналото лято по непонятни причини този баланс беше нарушен с удар върху Васил Божков. Нямам информация дали това се дължи само на самозабравянето на Пеевски или и на американска намеса, но е факт, че атаката срещу Божков сложи началото на края на модела "Борисов-Пеевски". САЩ помогнаха явно за това, като обявиха Пеевски и Божков в списъка по “Магнитски”, но не удариха Борисов. Оставиха го в ноктите на демокрацията, което е съвсем естествено. Ако българите гласуват масово за ГЕРБ, те ще трябва да работят с тази партия, а не да се чудят на кого да се опрат.

Последното се оказа прозорливо, защото въпреки всички усилия на цялата държавна машина, които служебното правителство и Румен Радев впрегнаха срещу Борисов, той се очертава като победител и на третите предсрочни избори (мисля, че резултатът му на последните беше изкуствено занижен, но това няма значение). Слави Трифонов изигра успешно своя етюд и провали премахването на ГЕРБ и ДПС от властта. ИТН беше създаден, за да се запази този модел, а не да бъде разрушен.

Според мен имаше леко отклонение от този план веднага след изборите на 4 април, когато недоволството срещу Борисов и ГЕРБ беше в пика си, а и се създаде усещане за промяна. Тогава ДПС решиха, че могат да отстранят Борисов и да го заменят със Слави Трифонов и се включиха активно в “чегъртането”, заедно с президента Радев. Последва отрезвяване, защото Борисов не беше унищожен, а ГЕРБ запази електоралната си тежест, а и заради заплахата хората на Прокопиев да се наместят в новата управленска конфигурация. ДПС се отказаха да заличат Борисов, както и да помагат на Румен Радев, защото прозряха, че той се е опрял и на хора от редиците на смъртния им враг - “Капитал” и "Демократична България".

В този анализ не обръщам внимание на Мая Манолова и нейните “мутри, вън”, защото мисля, че те са обикновен миманс. Не акцентирам и върху БСП, защото тя бе използвана само като оръдие на ДПС - ту срещу президента, ту срещу ИТН, ту в полза на ИТН, но най-вече срещу себе си и общо взето не успя да създаде собствена политическа тежест, с която другите се съобразяват. Третото място на изборите на 4 април я заковаха за маргиналните редици на резервите и това изглежда ще е за дълго.

Румен Радев, чието призвание бе да изгради алтернатива на модела на управление между ГЕРБ и ДПС, също се провали. Четири години той вървя след събитията и държа речи. В началото много хубави и обещаващи, в края - банални и лишени от сила, защото се видя, че зад тях не стои нищо.

Тук няма да изброявам всичките му неудачи, свързани с активната политика - от международната сцена, през изграждането на комичен стратегически съвет, безкрайните лишени от смисъл консултации по различни поводи, предложенията му за промени в конституцията, кадровите му решения и аматьорския му екип, който така и не можа да изгради за един мандат. Въпреки всички скандали и провали на ГЕРБ, Радев не успя да инкасира никакво политическо предимство пред Борисов, дори и след безобразното нахлуване на Гешев в президентството миналото лято. Протестиращите го забравиха на втория ден след размахания юмрук, а Мая Манолова и Хаджигенов ги яхнаха и влязоха в Народното събрание с “победоносните” 4.5%.

В началото на годината Румен Радев изглеждаше по-слаб отвсякога, изоставен дори и от партията, която го издигна - БСП. Тогава той направи единствения си печеливш ход. Върза се за американците и Херо Мустафа, която бе представена на служебното правителство като генерал-губернатор, обикаляйки всички министерски кабинети, че и този на печално известния културист Румен Спецов от НАП. Оттам дойде силата на Радев и той започна да чегърта ГЕРБ през служебното си правителство с невиждана за него смелост. За съжаление се провали дори в това начинание, а последните социологически проучвания, които дават на Борисов първото място на следващите избори, са най-яркото доказателство за този провал.

Лично за мен бе голямо разочарование заиграването на Радев със Слави Трифонов в края на предишното Народно събрание, когато президентът помогна за поправките в закона за изборите, които направиха възможни по-високите проценти за ИТН. За мен Слави Трифонов е червена линия в политиката и културата, която не бива да се прекрачва, но това е лична гледна точка. Служебното правителство като цяло не предложи нищо по-различно от ГЕРБ - пропаганда и агитация, а симпатиите за него са чисто естетически. За много хора новите и по-интелигентни физиономии са по-приемливи от старите и изхабени на Борисов. Всичко това създаде чувството за безизходица - уж трябваше да има революция и промяна, а то повече от същото.

Резултатът от едногодишното движение “Мутри, вън”, поставено от президента Радев с неговия призив, постигна точно обратния ефект. Малък детайл - интервюто на шута на мутрите по БНТ, който спечели последните избори (Слави Трифонов щял да дава извънредно интервю за “Панорама”) се промотира като нещо ексклузивно, защото е благоволил да проговори след четиримесечно бягане по тъча.

На този фон изгрява звездата на Кирил Петков. Той беше назначен от Румен Радев за служебен министър в нарушение на Конституцията и то съвсем съзнателно (Румен Радев никога не си е позволявал такова нещо, той е по-скоро буквалист в спазването на закона), което означава, че е било изключително важно да бъде поставен на този пост. За много кратко време Кирил Петков успя да спечели симпатията на голяма част от българите само с няколко интервюта по телевизията.

Той създава усещането, че говори искрено, истинно и по същество. Впрочем същото впечатление създаваше Борисов в началото на телевизионната си кариера и до много късен етап, макар и за друг сегмент от аудиторията. Кирил Петков има чар и хората просто си го искат. Мисля, че нищо не може да им попречи да го получат. Въпрос на дизайн е под каква форма ще стане.

На този етап всички разобличителни кампании срещу Петков само му помагат. От друга страна, не е лошо те да бъдат регистрирани в интерес на истината, а не на политическата целесъобразност. Засега Петков предпочита да управлява само с думи и обещания и да се цели в интереси, които могат да обслужат корпоративни клиенти, а не обикновените хора. Познайте колко малки и средни предприятия е обслужила ББР за два месеца, след като Петков смени хората на Пеевски със свои приближени и дали има някаква реална промяна там.

Досега Кирил Петков излъга за двойното си гражданство, за Румен Спецов и за крупните немски инвеститори за електрически автомобили. Премълча за срещата си с канадската посланичка, на която са обсъждали търговското споразумение със СЕТА, и много внимателно избягва всички теми, които могат да настроят привържениците на Радев срещу него - Русия, ваксинация, ковид-мерки, джендърство, образование и прочие въпроси от либералния арсенал. И постъпва умно, защото, ако избирателите разберат, че е завършен либерал (освежен Плевнелиев), той ще си остане само в тясното ядро на бившите десебари и “Да, България”.

Под прикритието на Радев, Кирил Петков има възможност да привлече много по-голяма периферия и да създаде една прилична по големина партия, а с явната си протекция от американците (Джо Байдън лично му спомена името при откриването на форума “Три морета”, което си беше знак, а не протокол) да бъде фактор при създаването на мнозинство за следващо управление.

Тук обаче по-големият проблем е за "Демократична България", отколкото за ГЕРБ и ДПС. Последните даже могат да се мобилизират и да потърсят още съюзници, за да се предпазят от новата харизма. А и да изградят нещо като голям консервативен блок (с цялата условност на това понятие) срещу нахлуващата модерност на либералите от кибер поколението, в чийто вени вместо кръв тече първият биовегън пробиотик.

Във всеки случай Кирил Петков ще откъсне гласове от Христо Иванов, а конфронтацията помежду им изглежда неизбежна, поради естествено съперничество според мен. Само на пръв поглед те са естествени съюзници. Мисля, че хора като Кирил Петков и Асен Василев играят само за себе си. Те, заедно с Румен Спецов и проф. Николай Денков, приличат на леко странна, ексцентрична и себична трупа за политическо рейдърство, която е уловила мига и няма никакво намерение да го пуска. Долавям и елементи на секта, ако съдя по симпатизантите на Петков, както и по начина, по който придвижват връзките от общата си фондация в политиката.

Българската електорална почва за политически мошеничества въобще не изглежда чак толкова изхабена след 30-годишна употреба. Харвардският оптимизъм среща българския потенциал на глупостта, ако перифразирам един от слоганите на “Америка за България”. А е и време след като години наред бяха лъгани по-простите, сега да бъдат измамени и по-умните, та всички да минат по реда си. Изненада е само съкратеният период, в който това се случва. Току-що Слави Трифонов излъга едните и хоп, от ръкава се появи Кирил Петков, който плени другите. Динамични времена.

По-интересният за мен въпрос е дали изостанала и корумпирана България няма да бъде засилена бързо в руслото на либералния улей, който е по-корумпиран, измамно напредничав и по-инфернален, или ще намери сили за още малко историческо безвремие.

------

Mundus vult decipi, ergo decipiatur. Светът иска да бъде мамен, нека го мамим. Приписват тази фраза на един римски папа.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 69 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    66 21 Отговор
    Защото Кирчо е наше момче от протеста.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Майна

    36 11 Отговор
    Ако спре да подтиква към ,,ВАКСВАНЕ,, и покаже, че не поддържа ГЛОБАЛИСТИЧНАТА САТАНИНСКА ПОЛИТИКА, ЩЕ ИМА ПОДКРЕПА.!

    Коментиран от #10

  • 4 VVVVVVVVV

    100 16 Отговор
    Дачков, човекът на Доган и мафията в медиите с важни прозрения. Не се сещам за по-продажен журналист от него и Валерия /Епицентър/. Слугинаж до последно.

    Коментиран от #70

  • 5 Пламен

    45 61 Отговор
    Защото Кирето умее сладко да лъже,а българина е най манипулируемото същество.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Чук и Гек

    12 53 Отговор
    Обречен е, защото му липсва една буква на абревеатурата! Но когото и трите му букви са си така, както ги е поставил господин Борисов, ще си заеме пак прецедателския пост след 2 месеца и 10 дни!

    Коментиран от #39, #72

  • 8 ????

    52 5 Отговор
    Да се припомня през какво е минала България е безсмислено! За съжаление излъгаха ни манипулираха ни и ограбиха, а ние се бяхме вторачили в бананите и дънките.

    Коментиран от #76

  • 9 честен ционист

    24 35 Отговор
    Защото е американски агент, трансхюманист.

    Коментиран от #14

  • 10 мечо

    4 26 Отговор

    До коментар #3 от "Майна":

    ако се направи да се плашта да се ваксинирваш щте ходиа всеки ден и таи и виросат щте исчезне но триябва циалата даржава да е така но ние ниямаме културата като нурмалните хора

    Коментиран от #17, #36

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 сила

    51 17 Отговор
    ЗАЩОТО Е УМЕН И ОБРАЗОВАН.....уф,то това май не важеше за България,сори
  • 13 Матей

    19 30 Отговор
    А,ето го и тука цъфна наш кирчо,байдънското протеже.Ккаво сега ,байдън лично ли ще ни назначава гаулайтер.И кой знае защо не се обсъжда шетнята на боко из страната ,още не е,но се очаква да се кандидатира за президент и радев сериозно ще се озори,макар с едни гърди напред в преклонението и протекцията от американците.
  • 14 Майна

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "честен ционист":

    Ти си взел да проглеждаш, бе...

    Коментиран от #20

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ти изчезни

    22 4 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    оттук, защото си неграмотен и е дразнещо човек да чете "написаното", тъпо парче!

    Коментиран от #24, #26

  • 17 Майна

    18 3 Отговор

    До коментар #10 от "мечо":

    Мики, ти пак ли тука, бе...Много посен е без теб форума..
  • 18 Азим

    38 7 Отговор
    Добре де, що Дачков не направи партия и да управлява, като е толкоз вещ в политиката?

    Коментиран от #32

  • 19 3333

    14 21 Отговор
    Соросоиди те се помпат един друг. Кирчо е медиен продукт.
  • 20 честен ционист

    20 16 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Аз гледам избирателно, а тоя го гледам под вежди. Още когато го видях как му текат лигите като разправяше, как щял да хариже здравната система на Амазон. Общо взето тоя не го слуша главата и е вреден за страната, но както винаги ганчовците се прехласват по лъскавата опаковка.

    Коментиран от #27

  • 21 Твоето

    18 4 Отговор

    До коментар #15 от "мечо":

    виШо от първи клас ли е, сиган скапан!
  • 22 униката си е уникат

    18 3 Отговор

    До коментар #2 от "мечо":

    Доста домат со колци си ял и ще ядеш.
  • 23 Тъпи гербери

    34 16 Отговор
    Борисов-мутрата и ГЕРБ умират от злоба и завист,че хората обичат и уважават Кирил Петков...
  • 24 салко

    12 14 Отговор

    До коментар #16 от "Ти изчезни":

    Мечо не е негранотен, някой път го засичам пише граматически и понктуациооно правилно. Просто иома раздвоение на личността като тоя Кирчо (Последния Софиянец)

    Коментиран от #40

  • 25 Страх и памперс

    28 9 Отговор
    Абе къде е Тулупа Винету , къде Кирил Петков няма база за сравнение.
    Разликата е светлинни години, да не говорим за морал честност ит.н.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Мислещ

    13 2 Отговор

    До коментар #20 от "честен ционист":

    Да, и пак ще забравят, че проблем номер едно в момента е ковид-тиранията и с това не бива да се прави компромис, ако щат да ни позлатят паралелно със затварянията и задължаванията.
  • 28 Шугър фейс като плейметка

    18 21 Отговор
    Киро Канадеца, ако му се даде възможност ще ни "оправи" не за 800, а за 80 дни 😂😂😂 А къде изчезнаха русофилите да бранят "проруския" ни президент, който се оказа маша в ръцете на мустафата, не се лъжете по името,😂😂😂, тук думата има САЩ,😂😂, а защо питайте военния министър или по-точно фърчилото😂😂

    Коментиран от #35

  • 29 Хехе

    29 8 Отговор
    Да тръгнеш от СДС и да приключиш с Герб - печалбарска, но мизерна кариера на мнозина журналисти като Дачков.
  • 30 Така

    15 4 Отговор
    Като има повече такива статии, събрания, срещи, дискусии, ще има промяна и успех. Щото сайтове на ДПС, вече почнаха с уплюване и помиите. Хеле, един сайт на баничарка, дето уж сирене слага, а то извара и то, кашкавалена.4
    Просто,менте, баничардки сайт...
  • 31 Дачков ще

    26 12 Отговор
    си пръсне от яд и злоба, че в България има човек / както и хора/ в пъти над кухата му глава! Слугинско човече е Дачков.
  • 32 Чук и Гек

    4 7 Отговор

    До коментар #18 от "Азим":

    🤗⛔ Закона не позволява! Той пεдеρ!
  • 33 Стоян Георгиев

    23 8 Отговор
    АКО ФАКТИ.БГ.,НАПЕЧАТА ОЩЕ ЕДНО МНЕНИЕ НА МЕРЗАВЕЦА ЯВОР ДАЧКОВ,СПИРАМ ДА ГО ЧЕТА....
  • 34 Бамбука

    26 6 Отговор
    От Блъсков та на Дачков. Има още много пари в чекмеждето - хахаха
  • 35 Мислещ

    11 12 Отговор

    До коментар #28 от "Шугър фейс като плейметка":

    То май не е имало такива, това с проруската ориентираност на Радев си беше герберастка опорка и от самото начало беше ясно, че няма нищо такова. За герберастите всеки неудобен е "руска подлога". Което пък не значи, че като герберастите/чалгарите го плюят, е читав, разбира се.
  • 36 Аре сега

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "мечо":

    върви да ги развиваш твоите в гетото!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 JEFF

    15 7 Отговор
    В човешката природа е да се страхува от непознатото и от по-добрият от него самия.Това не трябва да ни спира да вярваме в хора, като Кирил Петков. Тези, които се страхуват от качествените българи , нямат място в обществения и политически живот в България.
  • 39 Господин

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Чук и Гек":

    "господин" ли наричаш онуй, което щяло да седне на преЦедателския стол. Само се вижте колко сте грамотни. Да го е срам човек, заради "умници" като теб и вожда ти.
  • 40 Мечо

    4 3 Отговор

    До коментар #24 от "салко":

    НЕГРАНОТЕН съм като тебе!
  • 41 Дачков

    15 7 Отговор
    грешиш и правиш доста повърхностни твърдения ...на Бойко почти никой не вярваше оше от първия му ден политик ,освен адуците покрай него, той просто завзе властта и държавата насилствено!

    Коментиран от #42

  • 42 Дачков

    9 4 Отговор

    До коментар #41 от "Дачков":

    ...исках да кажа неудачни "Сравнения" вместо твърдения
  • 43 Ръп он

    10 13 Отговор
    Кирето е пич от женски род. Заради противоконституционното му назначаване, не той, не и Прецедента, а НИЕ ще плащаме обезщетения на всички незаконно уволнени от него. Това не Ви ли е ясно, а народеца щял да тича след него както стадото тича към кланицата.

    Коментиран от #51

  • 44 НЯКОЙ

    15 6 Отговор
    Който се опитва да обясни необяснимото, затъва в тинята на собствените си разсъждения! Умееш да окалваш елегантно, със стил, но пак си негодник, господин Дачков!
  • 45 ПЕНКО

    8 6 Отговор
    ИЗС РА НИЯТ ЯВОР : " МАЛКО МИПЛАТИХА ДА НАПЛЮЯ ПЕТКОВ- НО ВИЕ СИ ЗНАЕТЕ- И НЯМА ДА СЕ ВЪРЖЕТЕ " !!!!!!!!!!!
  • 46 РЕалиста

    12 6 Отговор
    тоя Плюварник само критикува, кусури на всички, ама един път не каза, ТОЗИ е добрия, този е бъдещето на българия, не го казва защото го е страх , а е сгрешил а са го линчували, плюенето е лесно ...............
  • 47 Чук и Гек

    14 6 Отговор
    Кържалийска не щете, канадска не щете, къф χγй искате в крайна сметка бе, ганчуги!? ДПС са хитреци! Когато Хамид Хамид каза уж като комплимент, че Кирил прилча на Жон Тра Волта, искаше всъщност да го подиграе! Защото за Тра волта, както за всички от артистичния бизнес има публикации, че е като Дачков - гейзер! Изобщо, слугите на родната мафия, номенклатура и ДПС изкарах всичко от подлия си арсенал. Не ги слушайте! Нов човек, съвсем приличен - дайте му шанс! Това е смисъла на демокрацията - да се сменят на 2-3 години, че останат ли 12 нямат изчегъркване.
  • 48 Ех Яворе...,ех Дачков...!

    14 6 Отговор
    Платена журналистическа подлога си беше...,СИ... И ЩЕ СИ останеш такава...!!!
  • 49 ГЕРБ

    13 5 Отговор
    На този няма да му минат лъжите
  • 50 Само да попитам ако може...?!

    14 8 Отговор
    Другарю Дачков...- срещу колко пачки от чекмеджето на твоят работодател-Борисов,се нае да лаеш(макар и интелигентно...) срещу един от най-успешните и обичани министри на РБ...?!?!

    Коментиран от #58

  • 51 Ама наистина...

    6 4 Отговор

    До коментар #43 от "Ръп он":

    ...си бил голям...Ръ пон...!!!
  • 52 Боби

    8 10 Отговор
    Ако К. Петков направи партия ще вземе 50+% в следващия парламент.
  • 53 Диаболо

    6 9 Отговор
    Кириле, регистрирай партия. Половината Търговище сме с теб..

    Коментиран от #56

  • 54 Ех съдба

    7 6 Отговор
    Ех, Дачков,Дачков червен бокluk си беше - такъв си й остана.
  • 55 Всички лелки

    7 6 Отговор
    Искаме промяна в Коституцията за да може Кирчо да е едновременно премиер и президент. Такова младо и хубаво момче, умно, убразованно, честно и почтенно, не като ония дебелаци дето само викат и се карат. Направили сме иннициативен комитет на фейса, моля присъединнете се към нас за да оправиме България завинаги да сме като Швейцария на Балканите ама на три морета.
  • 56 Олодоболо

    9 5 Отговор

    До коментар #53 от "Диаболо":

    Всички лапнишарани ще се прехвърлите от Славчо при Кирчо.
  • 57 Явор Дачков

    7 6 Отговор
    Е човека на който ДС винаги разчита в трудни моменти .Ето сега предизборно отново изпълзя от мрака за да ни манипулира ,не безплатно разбира се ! Слугата на ДС опакова старателно лъжите си в пореден опит да ни докаже да не се доверяваме сляпо на хората с качества доказали се по Света .Другарю Дачков, напъните ви са достойни само и единствено за съжаление...
  • 58 А бе

    8 9 Отговор

    До коментар #50 от "Само да попитам ако може...?!":

    Кое му е успешно на този мазник? Мазно лъже и маже мазната подлога на Прокопито
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ЗАЩИТНИК

    9 11 Отговор
    Кирил Петков, е едно евтино тарикатче, българо-канадско селянджърче което се стреми да докаже обратното на поговорката, че затворени в една кошара, и вълкът ще е сит и агнето ще е цяло, а бе това е само за пред будалите, ако мине номера! Двойно гражданство - ако не успее в България, но задължително е да натрупа парички, ще се върне обратно в Канада! Кеф ти България , кеф ти Канада - "умно" браво българо-канадски тарикат! Той, разбира се не носи вина за това, вината е на този който му е дал баницата! Разединителя на нацията прави гаф след гаф, и той се прави на селски тарикатин! Хайде сега, пък и вие, Конституцията, та Конституцията - каква стойност може да има Българската Конституция пред сърцето на един българо-канадец?! Много по-важно е било не двойното гражданство на Петков, а това че носи България в сърцето си, и може да бъде министър с двойно гражданство, а вие сте се захванали за Конституцията - скрийте я в чекмеджето! Да си зададем въпрос, може ли глупостта да бъде умна, и може ли да има умна глупост?! Може ли да си позволим да стъпим с крак върху свещената книга определяща правата и задълженията на българските граждани?! Ако може, "Браво...!".
  • 61 ежко

    9 5 Отговор
    Дачков, айде стига.Знаем ти капацитета и той не е голям!
  • 62 анализ

    6 3 Отговор
    Достатъчно съдържателен преглед с елементи на анализ и някои валидни на този етап хипотези.
    Изводите относно поведението на българския избирател са обосновани. За мен е интересно доколко по интелигентната част ще се подаде на очевидните манипулации на "харвардските" кандидати за власт. Ултралибералната перпектива е с много сериозни шансове при такъв развой на националната политика и наднационалните въздействия.
    Надявам се поне част от аудиторията да вникне в текста и да осмисли изложението. От хейтърство и простащина няма никаква полза (освен за примитивно мразещите, разбира се).
  • 63 Да оплюеш всичко и всички

    5 5 Отговор
    Словесна "плява" под форма на ретроспекция взаимствана чисто плагиатство от различни автори през тези 30 години но с претенции (той си го мисли) за анализ на тези 30 години. Без успех и "Нещастник" с главна буква.
  • 64 мръсна гад

    6 3 Отговор
    Може ли някой да посочи какво точно е свършил че нещо ми се губи. Не давайте за пример язовирите защото това ми е професия и там е нищо. Защо от 6000 подадени молби за помощ са разгледани 1000 и са одобрени 0?? Защо се отпускат необезпечени кредити до 1 000 000 лв и защо един от получателите е Ивойло Мирчев от ДБ??? Защо си е написал молбата за отказ от канадско гражданство на 21.04.21г. , а я е входирал в канадската администрация на 19.08.21г Отг. Мислел е че служебното правителство ще изкара само 3 месеца и ЧАО!!!
  • 65 Хей Кирчо

    4 1 Отговор
    Чакам да кажеш от коя точно дата вече не си канадски гражданин !
  • 66 Христов

    1 1 Отговор
    Докато българите имат тази народопсихология ще са винаги последни. За Ганьо Балкански всички са маскари. Той българинът си мисли, че всички са като него мошеници.
  • 67 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    БЪЛГАРИТЕ ХАРЕСВАТ ХОРА , КОИТО НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ.
    ОСВЕН ТОВА ИЗЛЪЧВА СЪЩИЯТ ЧАР ,НА СЕКСИМВОЛЪТ ДЖОНИ ТРАВОЛИ .
    ДУХОВНИЦИТЕ ВЕЧЕ СА ГО АРИЗАЛИ НА ЕДНО МИНИСТЕРСТВО , КОЕТО ОЩЕ НЕ СЪЩЕСТВУВА .
  • 68 аз съм Веска

    1 0 Отговор
    КИРИЛ ПЕТКОВ ЛИ ЩЕ ИЗМАМИ БОГОМИЛИТЕ .
    ЩЕ СЕ БОРИ КАТО СЪЩИНСКИ ЛЪВ ДА РЕАЛИЗИРА БЪЛГАРСКА ПРОДУКЦИЯ .
    СЕГА ПРОБУТВА НА НАША ТЕРИТОРИЯ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ . СЛАДУР - НЕКА СЕ УЧИ КАК СТАВА .
  • 69 хаха

    1 0 Отговор
    Това, което Кирето Пашков е свършил до сега е било само да ограбва глупавите дебили които се радват , че такъв идиот ги шляпка по джобчето, а те му се радват и дупят за още.
  • 70 Бай...

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "VVVVVVVVV":

    Дачков, ти каква си върти опашка!
  • 71 димитър

    2 1 Отговор
    Как може да сравнявате Кирил Петков с Бойко Борисов ?
    Единият е преуспял бизнесмен, завършил Харвард с успешен бизнес в чужбина, а за другия знаете ..
  • 72 винету

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Чук и Гек":

    Днес го гледах толупо у перник, вика здрасти и не си вади ръката от джоба. Зетя му къпил жълта фланела томи халфингер от ROSS за 15 долара намалена от 80. Евала на зетя, пердащи му щерката а толупа е 200 кила и си е задминал здравето с 200. Награбеното ще се дели между зетя и бившата му докторица от калифорнийски съд. За Мата Хари само миризмата, а за Цветелина - Пампорово. Съвсем е тиквясал. На теб ти пожелавам още 45 години да те управлява шефо от Банкя, ще получиш по-малко и от Мата Хари.
  • 73 65556

    1 0 Отговор
    Широко отворени очи, разширени зеници говорят за употреба на НАРКОТИЦИ. Да му вземе от косата за иследване за ползване на наркотоци за последните 3 до 5 месеца. Пиянството на един народ, готов да се юрне след един фалшив, лъжлив, вероятно наркозависим чаровник.
  • 74 БРЦК

    0 0 Отговор
    Човек трябва да разбере че когато някой му казва това което иска да чуе и е съпричастен с него то има нещо гнило . Това приспива бдителността ти и хоп манипулация. Затова мисли и решавай бързо -действай. ДЕЛА ТРЯБВАТ А НЕ ДУМИ
  • 75 БРЦК

    0 0 Отговор
    Бързите идяждат бавните . А не големите да изяждат малките. Силата е в нас защото сме НАРОД .А АКО НЕ НАПРАВИМ НИЩО ЗНАЧИ ВЕЧЕ НЯМА БЪЛГАРИЯ
  • 76 !!!!

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "????":

    Както го казва Бърнард Шоу,"демокрацията е балон, който виси над главата ви и ви кара да гледате нагоре, докато други претърсват джобовете ви".
  • 77 Мартин

    1 0 Отговор
    Кирил Петков е отново продукт на школата на олигарха Иво Прокопиев!