7 Септември, 2021 21:00 4 231 78

Дмитрий Гудков, който избяга в България: "Властта на Путин е власт на крадци"

 • владимир путин-
 • дмитрий гудков-
 • русия-
 • москва-
 • убежище-
 • българия-
 • опозиция

"Повярвайте ми, това, което се случва в България, е много по-добре от реалността в Русия", посочва руският опозиционер

Дмитрий Гудков, който избяга в България: "Властта на Путин е власт на крадци" - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дмитрий Гудков, руски опозиционен политик и бивш депутат от Държавната дума, беше задържан на 1 юни в Москва. Поводът: политикът не си е платил наема за имот преди няколко години. Той беше освободен на 3 юни, без да му бъдат повдигнати обвинения. Малко след това Гудков напусна Русия. В момента е в България, където живеят родителите му. Той е син на Генадий Гудков, също бивш руски депутат и яростен критик на Кремъл. Георги А. Ангелов разговаря с Дмитрий Гудков за днешна Русия и за нагласите на България към Русия и руснаците.

Г-н Гудков, в България има положително отношение към Русия, което се прехвърля и към управлението на Путин. Вероятно много от българите нямат реална представа за това, което се случва в Русия. Можете ли да обясните какво точно става там и какви са лошите промени.

Дмитрий Гудков: На първо място това: вече в продължение на 21 години ние имаме един-единствен президент. Той просто не се сменя. Не се сменя управляващата партия. Не се променя нищо, въпреки че качеството на живота се влошава, а партията на Путин няма никаква популярност. За да бъде осигурена победата на парламентарните избори, бяха отстранени всички, абсолютно всички силни кандидати. Един беше вкаран в затвора - Алексей Навални, други десет бяха принудени да напуснат страната. Бяха приети много репресивни закони. На гражданите на България може би ще им е интересно това - в Русия бе приет закон за "чуждестранните агенти". А човек доста бързо би могъл да попадне в списъка с чуждите агенти - ако министерството на правосъдието реши да ви включи в него. Достатъчно е например да получите един лев от България за някаква лекция и край - признават ви за чуждестранен агент. Всяко ваше съобщение в интернет - в Телеграм, в Туитър, във Фейсбук, където и да е, при всяко едно ваше съобщение, дори да публикувате котенца, вие сте длъжни да напишете, че в съответствие със закона се явявате чуждестранен агент. Ако не го правите, първия път ще ви глобят, а втория път ще ви вкарат в затвора до 5 години. Сега в Русия като чуждестранни агенти са записани всички независими медии, практически всички независими журналисти. Освен това е приет закон за т.нар. нежелани организации. Ако на управляващите не им хареса някоя неправителствена организация (НПО), тя бива включена в списъка на "нежеланите организации" и всички, които към момента са в ръководните ѝ органи, получават до 6 години затвор. Ето и един пример: Андрей Пивоваров, който оглавяваше "Открита Русия", която дори не е регистрирана в Русия, сега е в СИЗО (следствен изолатор) в Краснодарския край.

Разбирам, че България се отнася добре към Русия и добре, че е така. Но трябва да се прави разлика между Русия и властта на Путин. Това е власт на крадците, които разграбиха всичко възможно от бюджета. Русия е богата държава, една от трите страни, добиващи най-много нефт. Русия има огромни залежи на природен газ, както и много други природни ресурси. Всичките приятели на Путин станаха милиардери в долари. Същевременно обикновените руснаци получават пенсия от около 150 евро или 300 лева, а средната заплата е около два пъти повече и то в големите градове, в регионите е още по-малка. В Русия системите на здравеопазването и на образованието са в разруха. Заради руската външна политика на страната са наложени западни санкции, тя е лишена от достъп до финансовия пазар, лишена е от нови технологии. Русия е огромна, богата страна, която живее по-зле от всички. Дори не я сравнявам с Европа. По доход ние живеем на нивото на някои африкански страни. Затова и недоволството расте. Хората искат промени. Искат нови партии, нови политици. Да се регистрира партия е невъзможно. Ние се движим по пътя на Беларус, в Русия се случва почти същото. Изоставаме може би само с половин година.

Изборите са този месец. Навални е в затвора, но инициативата му "Умно гласуване" още съществува. Възможно ли е въобще независими политици да попаднат в Държавната дума?

Дмитрий Гудков: Практически - не. Инициативата "Умното гласуване" не решава проблема с избора на някакви правилни хора, защото тях не ги пуснаха на изборите. Тя е знак на отчаяние, опит да се участва в политическа кампания, да се заяви, че има милиони руснаци, които не са съгласни с тази политика. Но нито "Умното гласуване", нито някакви подобни технологии са способни да повлияят на избора на парламент. В България има друг проблем - ще има трети, предсрочни парламентарни избори, на които се конкурират политически партии, които дори не са в състояние да сформират правителство. Това е крайност, не е много хубаво, но повярвайте ми, това е много по-добре от реалността в Русия, където всички депутати, без значение, че са от различни партии, са реално само от една партия - партията на Путин. Те влизат под различни знамена, но гласуват така, както иска президентската администрация. Няма никаква конкуренция, никаква дискусия. Сменят се само хората, които Путин назначава, и нищо друго.

Какво предстои? Каква е Вашата прогноза? Какви надежди имате?

Дмитрий Гудков: То е очевидно - протестните настроения ще растат. Ситуацията е взривоопасна. Когато държите котела на огъня, но не махате капака и не давате на парата да излиза, рано или късно този котел ще се взриви. Точно това ще се случи в Русия, защото ситуацията се влошава, социалното положение се влошава, правителството нищо не прави, нищо не се случва. Същевременно всяка критика се мачка жестоко. Можете ли да си представите, че ако човек излезе да протестира с плакат, първия път го глобяват 200 евро, може да бъде и арестуван за 15 дни. Но ако излезе на протест с плакат за втори път, го чакат 30 дни арест. А ако излезе трети път с плакат, той може да попадне в затвора за 5 години. Възможно ли е нещо такова в България или Европа? Мисля, че не. А в Русия е приет точно такъв закон. За това всеки, който протестира, без значение какъв е поводът - дали е политически, или пък защитава двора си от строеж, или защитава района си от строителството на сметище - е застрашен от лишаване от свобода.

Вие сте един от малкото руски политици, които са против анексирането на Крим. САЩ и ЕС демонстрират подкрепата си към Украйна. Мислите ли, че е възможно Крим да се върне към Украйна?

Дмитрий Гудков: Трудно ми е да говоря за това сега. Всичко ще зависи от това кой е начело на Русия и ще има ли готовност за водене на какъвто и да е диалог. Аз не гласувах за анексирането на Крим, защото знаех до какво ще доведе това - ще доведе до санкции, до преместване на хора. Те не казаха на хората колко ще платят за този Крим. Те ще платят със съдбите на цели поколения. Аз го разбрах. Това беше много сложно и тежко решение, защото пропагандата си свърши работата предварително. И хората не знаеха цялата истина. А сега, когато през последните седем години нивото на живота там се влоши, хората започнаха бавно да проумяват. Разбира се, бъдещите руски поколения трябва някак да решат проблема с Крим, защото на страната са наложени санкции и анексията не е призната от световната общност. Трудно е да се каже обаче как ще бъде решено това. Но най-малкото Русия ще трябва да признае нарушенията на световното право, да изведе войските си от Украйна и да спре да върви по пътя на ескалацията. Русия трябва да започне нормален диалог и да търси изход от кризата в отношенията със Запада и с Украйна. Без това Русия не я очаква нищо хубаво.

В Украйна смятат, че анексията е станала възможна благодарение на пропагандата. България също има проблем с пропагандата, макар и в много по-малка степен. Можете ли да кажете колко е дълбока намесата на Русия във вътрешните работи на България? Говоря за дезинформация, икономическа и политическа зависимост. Така например има български партии с видими връзки с "Единна Русия". А българската прокуратура има споразумение с руската.

Дмитрий Гудков: Подписването на споразумения е нещо нормално. Проблемът е, че Русия организира, по същество, покушение в България. И България, която винаги се е отнасяла добре към Русия, според мен, след взривовете в оръжейните складове и заводи се намира в достатъчно сложно положение. От една страна тук има много руски туристи, а от друга - взривовете бяха опит за вмешателство във вътрешните работи на България.

И не България е тази, която трябва да се стреми към обятията на Русия, а обратното: Русия трябва да се стреми към нормални отношения с Евросъюза и САЩ. Аз смятам, че днешният путински елит, който е узурпирал властта, ни влачи някъде към архаичното, някъде към Азия. Русия по същността си е европейска страна, и ако имаме предвид онази глобална Русия - всички онези успешни и талантливи руснаци извън страната, които имат забележителни постижения в различни сфери, променящи живота, създаващи нови технологии, то Русия има голям потенциал и влияние в света. Аз мисля, че с помощта на тази "глобална Русия" трябва да покажем на света, че руснаците са напълно достойни да заемат водещи позиции в различни сфери. Те всъщност вече заемат такива позиции. Русия може да даде много на света и т.нар. "глобална Русия" може да създаде "пътна карта" за бъдещето след Путин, когато страната трябва да се модернизира.

Автор: Георги А. Ангелов


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 35 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

 • 1 пешков

  34 57 Отговор
  Мите, ние това го знаем отдавна.

  Коментиран от #22

 • 2 Идиоти

  52 19 Отговор
  Много
 • 3 asd

  65 20 Отговор
  Ами само го виж къде точно е бил "избягал" и ти става ясно...

  Паи сееееееееееееееееееееее! Опасно луТ "на свобода"!
 • 4 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 5 DWлета

  80 22 Отговор
  Сорoспии от всички страни обединявайте се! Ще строим единний светлий глобализъм.

  Коментиран от #13

 • 6 Сатана

  84 26 Отговор
  Гудков,Гудков,защо не си плати наемите а пропи парите със събутилници?
 • 7 Последния Софиянец

  20 56 Отговор
  То щото нашия Руски РЕЗИДЕНТ...Не е.
  ВОВА е ге.й
 • 8 бля бля

  81 19 Отговор
  Не си платил наема и се скрил, собственика на имота потърсил за съдействие полицията. И така станал опозиционер и репресиран от Путин.
 • 9 Водка и зрелища

  22 56 Отговор
  Ами просто и ясно над 200 милиарда изкарва Газпром като оборот.Плюс въглищата който продават на Австралия и част от Г20 ако ги раздават на населението си няма да ядат само картошки и за утешение водка.Но нали трябва да имат за мръсни кампании и офшорни сметки та да се пишат олигарси.

  Коментиран от #11, #16, #25

 • 10 Ленин

  25 55 Отговор
  Близките до Путин станаха милиардери в долари!Позор!Трябваше в рупли,нали ще гътат САЩ!

  Коментиран от #19, #26

 • 11 реалиста

  9 31 Отговор

  До коментар #9 от "Водка и зрелища":

  нема останат за дачата на путин
 • 12 Gowo

  21 48 Отговор
  Много е прав.Ное сме умален проект на режима на Путин .И нормално е.Все пак сме в европейския аз и сме по далече от Евразия.
 • 13 Я пак

  11 44 Отговор

  До коментар #5 от "DWлета":

  Комунизма фалира а ти 89г реди ли се на опашка за парче филийка,заради проспериращия си комунизъм.Източно Германците от глад и мизерия,чак стени бутат.
 • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 15 Пръц

  58 15 Отговор
  Афторчето Гошо Ангелов се изхранва в Соросоидна Правда-Дневник.
  Повече няма какво да коментирам.
 • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 17 Анджело

  34 7 Отговор
  При демокрацията всяка власт е власт на пари. Затова капитализмът "демикрацията" не обича "тоталитаризмът" "диктатурата", термините за друг вид строй, не винаги власт на пари

  Коментиран от #21

 • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

  7 25 Отговор
  Радев ми намали помощите Ад го подкрепях с той ни предаде
 • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 20 пешо

  32 3 Отговор
  интересно, при следващата среща на елба (или на брега на атлантическия океан, което ми се чини по-вероятно), какво ли ще пишат от з.елето? за един приятел питам.
 • 21 Хихихихи

  5 36 Отговор

  До коментар #17 от "Анджело":

  Викаш диктатура,ама ти да не си под диктата и.А искаш 100%съм сигурен ти да си част от елита с диктатурата.Бре колко бил важен нашия,модела както се видя не сработи 80-те комунистите тънеха в дългове и логично фалираха,заради експлоатация на населението си то не бяха избивания и лагери то не бяха петилетки работиш като гламав,за шепа медали и грамоти строиш заводи за едното ура до петък а събота уморен ленински оборки цял ден а неделя събрания ето я твоята обична диктатура.

  Коментиран от #29

 • 22 ИСТИНАТА

  25 7 Отговор

  До коментар #1 от "пешков":

  Борисов е въздух под налягане
  в спукан плондер ОПГ ГЕРБ!
  Борисов само плямпа срещу Радев,
  но го е страх да се кандидатира за Президент!
  Защото Борисов ще загуби катастрофално срещу Радев!
  И Борисов ще стане за посмешище
  с плямпането си срещу Радев!
  Нали?
 • 23 1234

  38 5 Отговор
  Много отдавна Путин трябваше да се разправи с тези западни мекерета. Така както Лукашенко ги ликвидира само за една година. Там самонадеяната западна агентка Колесникова получи 11 г затвор. И сега от там ще се усмихва на всяка трета дума.

  Коментиран от #31

 • 24 тнт

  16 8 Отговор
  Публикувано във факти.бг: задържан на 1 юни в Москва. Поводът: политикът не си е платил наема за имот преди няколко години.
  Това ще да е някаква лъжа!Никой не задържат затова,че не сие платил наема!
 • 25 ХАХАХА

  15 4 Отговор

  До коментар #9 от "Водка и зрелища":

  Австралия е един от най големите производители на въглища бе, човече. Чуваш ли се какво говориш.

  Коментиран от #30

 • 26 asd

  26 4 Отговор

  До коментар #10 от "Ленин":

  И понеже си порядъчно кух...само да попитам...

  Защо англетата на разрешиха на Абрамович да си удължи "престоя" на острова а?

  Хахахааахахахахахахаха... Това от желания да цАлувате задници вече не знаете и къде се намирате.
  Едно време руски....сега хамерикански...

  Коментиран от #39

 • 27 6A13TT

  36 3 Отговор
  Пропуснал е да спомене най-важното: злия Путин е забранил гей парадите, а тука са разрешени. Може да се пусне догодина.
 • 28 Прав е Гудков,

  6 30 Отговор
  Всеки който може бяга далече от Путлеровия "рай"...завинаги
 • 29 Анджело

  9 4 Отговор

  До коментар #21 от "Хихихихи":

  Много си объркан. И нямаш достатъчно информация
 • 30 Хихихи ама хихихи

  19 2 Отговор

  До коментар #25 от "ХАХАХА":

  Та нали путин даде 9,8 милиарда долара за подобряване на Транс сибирската железница до Байкал стигаща до тихия океан и се възползва от санкциите и перипетите който Австралия има за износ.
 • 31 Охохохохо

  2 20 Отговор

  До коментар #23 от "1234":

  Нищо ново за комунизма под слънцето сега ще я хранят и поят 11 години ще е в тежест за данъкоплатците,като излезне ще напише автобиография на запад да изкара пари а Лукашенко ще и плаща на нея и на такива като нея престоя.
 • 32 бай Даньо

  3 19 Отговор
  Ало русофилите, тоя докато мрази Путин , също обича Русия... изводи!?

  Коментиран от #42

 • 33 Седесарят.

  28 1 Отговор
  Тоя ,седесар,си наел апартамент в Москва,платил първи наеммпосле ,Нищо,,,и така си живее,2 г..Съдят го ,изхвърлят го,от къщата,,и той става опозиционер..Лесно е !!.Я ,бой,бой .Дължи 20,000 за наем...Мишка
 • 34 боил

  31 1 Отговор
  Този пък намерил в коя държава да говори за борба за демокрация и да плюе Путин.Защо не даде пример за възход в икономиката и стандарта на живот в България откакто зап. демокрация влезе в държавата ни . Това интервю да си го четат на семинарите на СДС и ГЕРБ. Руснаците , ако се хващат на такива приказки , значи не четат новините от Изт. Европа .
 • 35 Абе тоя

  9 5 Отговор
  не се знае какъв агент е на КГБ. Такива " опозоционери" ги знаем.
 • 36 Тоя мухльо

  30 3 Отговор
  е класическа калинка.Дай му да лае за money но ако трябва да се справя с проблемите на Русия ще се скрие под масата,без да е пил.И нашата Чалга все джавкаше за "крадци" но като получи реалната власт и се скри като съсел..
 • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 38 Пеко Таков

  4 25 Отговор
  Руснаците бягат от Русия.Не им харесва Путин и неговата шайка.Българските русофили харесват Путин,но не емигрират в Русия.Странно.

  Коментиран от #43

 • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 40 Рубльов

  4 17 Отговор
  Нашите рушляни да отиват веднага в Масква да подкрепят Товаришина Путина

  Коментиран от #45

 • 41 хм хм

  5 27 Отговор
  Редовно гледам руска телевизия.Изумявам се в каква бедност и нищета живеят там обикновенните хора.Направо ми се плаче до какво състояние са докарани-комунални жилища,алкохолизъм,деградация.Но така беше и преди перестройката.Имам лични наблюдение от там,извън големите градове е мизерия-живеят в дървени къщи,селата са без улици и пътища.Толкова богата страна,а така безмилостно ограбвана.Ние сме техен умален модел.

  Коментиран от #44, #46, #74, #75

 • 42 Крадльо

  19 3 Отговор

  До коментар #32 от "бай Даньо":

  Предателя Крадец кагебешник Гудков Обича Русия както Адолф я обичаше. ..
 • 43 Заработчанин

  16 1 Отговор

  До коментар #38 от "Пеко Таков":

  Ние Великите Укри бягаме от 404 в Русия.
 • 44 Гастарбайтер

  23 4 Отговор

  До коментар #41 от "хм хм":

  Даже узбеките и таджиките гастарбайтери в Русия живеят по - добре от тебе. Нещастно гастарбайтерче, носач на куфарите на руските пенсионери в Несебър.
 • 45 Слава Хероев

  10 1 Отговор

  До коментар #40 от "Рубльов":

  Тебе 3аработчанина кой те пита?
 • 46 къде бяга тоя

  11 4 Отговор

  До коментар #41 от "хм хм":

  все едно при социализма българин да отиде в ссср и да поиска политическо убежеще!
 • 47 КОЙ

  24 2 Отговор
  Дойче веле - пропагандата продължава.В русия било зле? тия не са идвали в северозапада.

  Коментиран от #49

 • 48 М. Иванов

  25 2 Отговор
  Който е ходил в Русия, може да говори какво е видял. И не да е ходил преди 20г , а последните 5 г. например. Ходих и не само в Москва. Като стандарт са като нас, но като пътища, молове , паркове и въобще инфраструктура са доста по добре от нас. Там например общо разходите за 1 апартамент са около 160лв при 400лв. пенсия, а тук на майка ми не и стига пенсията за тях.
 • 49 ТОЙ

  18 1 Отговор

  До коментар #47 от "КОЙ":

  Знам тука в северозапада нямаме пари да емигрираме в съседното село.
 • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 51 Хари

  12 2 Отговор
  Тоя обърка взривовете. Май бяха в Чехия. Не е запомнил опорките. И Русия изнася въглища за Австралия,че там нямат въглища и купуват от другия край на света. И сигурно изнасят хладилници за Аляска.
 • 52 Banana Tsunami

  17 2 Отговор
  Сородоидите не могат да се успокоят, все Путин им е виновен, враг, лош, престъпник. Стига с тая елементарна пропаганда.
 • 53 Ежко Бежко

  14 3 Отговор
  От посещенията ми в Русия имам впечатления, че са в пъти по-добре от нас. Познавам много руснаци, които си продадоха апартаментите в Бургас и се върнаха в Русия. Тук остават само тези без вземане даване с образование и здравеопазване. Изводите си правете сами.

  Коментиран от #59

 • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 55 ДаЗдраПерМа

  9 1 Отговор
  това момче е милионер и управлява активите на баща си бивш КГБист също избягал в България. Прокуратурата да определи колко са чисти парите му и да действа по лондонския принцип ако плюеш по Путин си ги харчи, ако се озърташ назад забрави за тях.
 • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 57 ...

  3 12 Отговор
  Тук е пълно с руски тролчета, които тровят читателите с лъжи и руска пропаганда.
 • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 60 Механик...

  7 2 Отговор
  Ти написа всичко, което трябва да се знае за мършавите западни хиени. 👍👍👍👍

  Коментиран от #62

 • 61 Хайван Костофф

  14 2 Отговор
  Колко им се иска на соросоидите да си имат един като Елин, та да смучат от богатствата на Русия, щото са го ударили само на печатане на зелени хартийки, а самите те, ФАЩ, са пред гражданска война!! Нищо няма да спаси ФАЩ и джендърския либерастки капитализъм.😄😄😄😄
 • 62 ...

  1 11 Отговор

  До коментар #60 от "Механик...":

  И кво ти дреме на теб за богатствата на русия, трактористче заблудено, и ткзс-арският манталитет си го носиш от баща си и дедя си, вероятно комбайнерчета от село, за които соца дакаран от русия е хубаво нещо щото лесно се краде. Та сега по традиция русия ти е в сърцето...
 • 63 Сатъра на Хана

  14 2 Отговор
  Кво стана с г-ца Мина Андреева говорителка на ЕК и дъщеря на Сашо Андреев , главен редактор на Българската секция на Дойче Зеле ...Не забременя ли от някой Евро-корумпуран Брюкселски Бюрократ ? ...
 • 64 Българин

  12 1 Отговор
  Този изглежда интелегентно на снимката и се излъгах да прочета статията. Оказа се Иванушка-глупака.
  Разбрал е че се плаща в долари за плюене срещу Путин и тръгнал да рецитира опорните точки спуснати от ЦиРейУ .
 • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 67 пешо

  12 1 Отговор
  само в българия няма крадци , има един с милиони в едно чекмедже спестени от закуски .
 • 68 Тоа па

  12 1 Отговор
  Даже не четох какво е казал руския джендър.Попаднал е точно на място.Страната на циганите и крадците.Мисли явно със задните си части.
 • 69 гошо

  10 1 Отговор
  А тука какви са бе,художници ли?
 • 70 Всеволод

  2 5 Отговор
  По показателя "Стандарт на живот", България заема 44-то място в Света, а Русия 70-то! Москва и Петербург не са критерий за срвнение, защото служат за реклама пред тия, които могат да ги посещават.
 • 71 ДжафДжаф

  5 3 Отговор
  Да бе, при Путин станало много зле, а преди Путин според този руски Киряк Стефчо сичко си беше ОК, само дето Русия беше на път да изчезне като държава. Що се отнася до т.н. "чужди агенти" този меко казано се опитва да ни бара по акъла. Ние, обаче помним, че цялата история я започнаха краварите. Точно те първи обявиха руските медии в САЩ за "чужди" агенти и забраниха на руски журналисти да присъстват на пресконференциите на Джен Псахи. И без лакардиите на този ренегат ние си знаем, че всеки цент отделен от Запада за такива като него е насочен против Русия. Хубавото в случая, е че и руснаците го знаят и осъзнават. Баща му бил депутат, той бил депутат, сигурно имат спастрени някъде няколко милиона, разбира се спечелени честно и почтенно в най-демократичната Русия през 90-те! Алоооо....що не земеш да съ гръмнеш бе ренегат нещастен. Може пък и да ти поверваме!
 • 72 факт

  3 3 Отговор
  Много са задръстени горките Мъчат се да имитират европейците ама така стават по смешни Жив Болшивизъм
 • 73 ПЕЕВ

  2 3 Отговор
  САМО РАДЕВ НЕ ГО ЗНАЕ ТОВА ЗА ПУТИН.
 • 74 Не се връзва нещо тук

  5 1 Отговор

  До коментар #41 от "хм хм":

  Ама чакай сега...Нали уж в Русия било диктатура..-а ти като гледаш руска телевизия си се нагледал на мизерията там...--че коя диктатура ще позволи да дават мизерия по телевизиите и??? Значи тотално лъжеш-избери си едно-или е диктатура--или е мизерия...Или просто си пишеш като да се правиш на умен..!
 • 75 хахаха

  1 0 Отговор

  До коментар #41 от "хм хм":

  ами те и в Калифорния живеят в дървени къщи...Лос Анджелис е пълно с такива...:))))
 • 76 стоян георгиев

  0 0 Отговор
  всеки български дрогар може спокоино да напусне геиропа и да се засели в рая на земята демек в путинландия.дрогари бързаите ще свършат местата!лошото е че въпреки напъните на хибридите у нас ни един пуиноид не е тръгнал за русия с цел да се заселва.основната група фенове на диктатурата основно бягат за към берлин или лондон ,явно не могат да уцелят посоката завалиите!
 • 77 ТОВА Е

  0 0 Отговор
  БОЙКО ОБАЧЕ НЕ Е КРАДЕЦ !
 • 78 Мнение

  0 0 Отговор
  Българите не подкрепят Руснаците, те застават зад Путин. Подкрепят го на думи, но не биха живели там. Връзката Русия- Комунизъм е непонятна. Въобще чели ли са, какво е комунизъм. В България, Комунизъм не е имало., Тоталитарен бандитизъм- да