Last news in Fakti

12 Септември, 2021 09:35 6 103 43

Честити ни "спестовни" избори

  • румен радев-
  • президент-
  • избори-
  • пари

Поне президентът няма да бъде обвинен в прахосничество

Честити ни "спестовни" избори - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Загрижената "спестовност", която демонстрираха представителите на повечето политически сили преди задаващите се избори започна да идва малко в повече до навечерието преди крайното решение на Румен Радев. Милеещи за паричките на данъкоплатеца, всички вкупом обясняваха, как изборите трябва да са "две в едно", за да спестим половината пари. Да не се прахосат. И натякваха това при всеки насочен микрофон към тях. Най-дразнещото в тази преекспонирана теза е, че е напълно несъстоятелна.

Всъщност, парите, които струват изборите, със сигурност ще останат в страната, а не изнесени или просто откраднати. Те ще бъдат разпределени между хиляди участници в изборния процес и по най-бързия начин ще се включат в оборота на търговията и услугите. Можеш да откраднеш от магистрали и язовири, но от избори... Дори развинтеното въображение не ни дава някаква опция в тази посока. Все едно да откраднеш бюлетини или машина за гласуване.

Така че, хайде по-кротко с глуповатите призиви за спестовност. Особено, когато свободните избори са висшата форма на изравяване на демократична воля. Колкото струват - струват. Пък и съвсем не са най-голямата възможна "инвестиция". Щом с общи усилия народ и партии стигнахме до това положение - да влезем в цикъл от вотове - ще играем играта така. Друг мирен сценарий не е измислен. И така, докато наистина "шлаката" не изпадне.

Иначе икономиите са хубаво нещо. Надявам се, че всички са щастливи, че президентът реши вчера изборите да са "спестовни". И без друго е обвиняван във всички земни грехове, поне няма да го сочат като пройдоха. Относно прахосничеството - помните един, който раздаваше пари от "контрабандата". Щом му замиришеше на опасност за шефския стол. И никой не му казваше копче...

Честити ни "спестовни" избори.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    54 4 Отговор
    Майтапът ще бъде на тези избори 2 в 1 за президент да гласуват 60% от гласоподавателите, а за парламент 20%.:)))

    Коментиран от #40

  • 2 Бамбука

    24 21 Отговор
    Браво. Най-после нещо смислено и поучително. Поздравления !
  • 3 отегчен

    30 23 Отговор
    То остана и три пъти да ходим.Много голямо решения. Пак го четкате тоя за дреболии.
  • 4 Факти

    48 33 Отговор
    Важно е да смачкаме тиквата и герб.

    Коментиран от #41

  • 5 Гост

    39 43 Отговор
    Нямам идея какво ви кара толкова да му се радвате на тоя. Като някакъв уличен п0мяр само лае и нищо не върши
  • 6 А Бе

    26 38 Отговор
    Българите пак ще си изберът палача на тези избори.Този с мутри вън и няма вирус,и пак стойки чалъми 5години
  • 7 Обектив

    29 34 Отговор
    Неприятен човечец
  • 8 Сарко

    34 8 Отговор
    Съставителят на този пасклвил не е сметнал за необходимо да ни сподели защо според него трябва да има,е през 2 седмици избори вместо избори 2 в едно. Какво собатено ще спечелим, за да прахоисаме излишно не само държавните пари ами и времето и вниманието на милиони българи?

    По цял свят гледат по възможност да събират различните гласувания в един ден .
    Например по време на американските президентски избори бяха проведни и десетки референдумни, частични избори за различни органи на упралвението и др. под.

    Ама ние ще откриваме топлата вода със смешния аргумент, че какъвто и излишен преразход да направи държавата това не би било проблем, щото парите оставали в страната. Ами шефа на БНБ да започне да хвърля пачки по улиците - все ще останат в странат,бе....

    Това което ми идва наистина в повече е повърхностната азматьорщина, гарнирана с високопарен патос, липса на журналистически талант и стил ала ФБ профила на някоя фризроьрка или бакшиш.

    Коментиран от #24

  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 10 Отговор
    краде се яко
  • 10 ГЕРБ

    29 21 Отговор
    Този пуч е позор за България .Целият свят ни е отрязъл никой не иска комуникация с пуча

    Коментиран от #16

  • 11 Чудя се

    30 34 Отговор
    Как хората не се умориха да отричат НЕОБХОДИМОСТТА от магистрали и пътища. Само и само защото някой някъде ще има съмнение ,че се краде.Ама при ББ строи ли се--строи се.Намира начин.Успоредно движи нещата.Сега започнаха с врътки---първо това,после онова...20 години.А всички знам,че ако има пътища,ще има инвестиции, ще има работещи хора,ще има и пари за неработещите хора.

    Коментиран от #13, #21, #22, #34

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ами

    36 25 Отговор

    До коментар #11 от "Чудя се":

    Докато се чудиш, помисли кое построи милия ти бойко и кажи кое от построеното не се разпадна

    Коментиран от #15

  • 14 Не че нещо

    22 15 Отговор
    Ехо главния редактор да не си на щат и в Президентството?
    Понеже явно сте много компетентен по кражбите да ни обясните как вече няколко месеца тия на, които се слагате са на власт и освен приказки за кражби уж от строителството на пътищата друго не се предприема??? То е лесно до се говори ама като трябва да се докаже нещо издишат. Същото е и с инхаус поръчките, които също са законни. Та така главни ми редакторе. Кой е крал и дали го казва съда а не вие и разни партийни лидери готови на всичко за няколко гласа повече. Иначе е клевета, което също е наказуемо ;-)
    Между другото къде остана презумцията, че всеки е невинен до доказване на обратното?
  • 15 Някой

    25 17 Отговор

    До коментар #13 от "Ами":

    Смешен си та чак жалък.
    Да те питам ти лично видя ли го, че лее някъде бетон, асфалтира, реди плочки, че обвинявате един човек в цялата държава за всичко?
    Къде остана отговорността на всички служители ангажирани с тези процеси и надзор?
    А относно построеното да видим магистрала Люлин, Ок. Път на София, разширение на метрото, магистрала Струма, 2 мост над Дунав, Хемус, обход Габрово, обход на Бургас...... И още много други.Въпроса е да си отворите очите и да видите. Не са безгрешни, но никога не сме имали подобен темп на строителството у нас на хатива важни обекти.
  • 16 Хохохо

    18 16 Отговор

    До коментар #10 от "ГЕРБ":

    Прав си, виж Тиквата, като разсмиваше целия свят как го искаха. Меркел започваше да се смее даже преди да го е видяла. САХЕР? САХЕР?

    Коментиран от #23

  • 17 Суха съчка

    26 12 Отговор
    Миленчо не пропускаш ден да не четкосаш зеления чорап.Не се увличай.

    Коментиран от #29

  • 18 Важно

    6 7 Отговор
    Не съм се замислял, но това си е точно така. Пари ще получат точно обикновенните хора. Те реално имат най-голяма нужда. Супер е!
  • 19 Павел пенев

    15 10 Отговор
    И аз като журналиста Огнян Стефанов искам да попитам -защо така бе простаци? До вчера лаехте заедно с разбойника от Банкя Али баба,че Радев бавел умишлено разпускането на парламента за да може изборите да не бъдат насрочени две в едно. Сега плямпате че неговата спестовност ви идвала в повече. Всъщност какво искате? Изкарайте Али Баба на президентските избори за да видите как се бие тъпан на манифестация.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 И аз се чудя

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "Чудя се":

    След 12г. управление . Колко още ще му трябват да построи пътищата ?
  • 22 Ами да9

    19 7 Отговор

    До коментар #11 от "Чудя се":

    Мрънкач до мрънкач! А се изтрепаха да пътуват по "лошите пътища" "бедните и недоволни" българи ! Забравиха каква пустош беше преди 10 г. Браво на Бойко ! Много направи за БГ, видяхме некадърниците вече 5 месеца, взаимно се оплюха и нищо не могат ! А пРезидента успя да прахоса цялата държава и да посее омраза и разделение! Браво и на него за този "успех", по неговия стандарт е успял! Ами това е матриала!!!
  • 23 Не знам

    13 6 Отговор

    До коментар #16 от "Хохохо":

    Какво толкова се коментира тази торта - САХЕР. Ами така се казва тортата и той правилно отговори че е така. Това е най- важното за някои, които не знаят езици! Харвардците с езици добре ще ни омагьосат, както са ги учили ! Василев да го ожалиш с 54 м2 апартамент и 74000 лв, тръгнал да ни оправя или себе си да оправя! А другия продължава да лъже, че не е канадец, абе ще ни оправят по- бързо от царските юпита, умни, ама много умни, та и хитри! Голяма лъжа ! Ама иначе браво бе Кире, браво бе Асенчо, ние патки пасем, добре че ви има! Патка до патка!
  • 24 Демократ

    7 4 Отговор

    До коментар #8 от "Сарко":

    Миленчо е умно момче, но смята останалите за глупаци! Кандардисва ни да ходим на избори, ако трябва всеки месец, докато не спечели харесваната от него политическа сила! И ни убеждава че колкото и да струва си заслужава!:) Милене! Милене! Вземи се в ръце!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 КРОКОДИЛА

    11 11 Отговор
    Р . Р ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА - НЕГРАМОТЕН Е ПО РОЖДЕНИЕ .
  • 27 КРОКОДИЛА

    6 10 Отговор
    НАГЛО СЪЩЕСТВО - КОМУНИС ........................НЕГРАМОТЕН ......
  • 28 КРОКОДИЛА

    2 5 Отговор
    МЮМЮН ..........................
  • 29 Демокрацията е лъжа!

    6 6 Отговор

    До коментар #17 от "Суха съчка":

    Между другото Радев НИКОГА не е ходил със зелени чорапи! Още от военното училище униформите на авиацията са сини, а чорапите са черни!!!!

    Коментиран от #37

  • 30 КРОКОДИЛА

    9 2 Отговор
    ВСИЧКО ОМОТА ТОВА ЧОВЕЧЕ БЕ ХОРА .......................
  • 31 100 процента

    6 6 Отговор
    Когато се подготвя новата на 100% МАШИННА ФАЛШИФИКАЦИЯ на изборите, с машините на дявола (baron Molloch Brown), който беше начело на борда на директорите на компанията за изборни фалшификации, чрез машини, USA компанията SmartMatic; а от януари 2021 г. baron Mollokh Brown (baron=lord=господар на крепостните) е президент на създадената от Джордж Сорос интернационална компания за световна манипулация на държавите и техните народи, наречена "Отворено общество"; ЗА КАКВА ИКОНОМИЯ ГОВОРИМ????

    Когато са ви набутали парче от мозайката пред очите, как да видите цялата мозайка, цялата картина?

    Когато злоупотребите в секционните избирателни комисии, които създаваха невалидните бюлетини, с едно драсване върху тях, са заменени с машинна фалшификация на изборния вот, закаква "демокрация" става въпрос???

    Коментиран от #32

  • 32 100 процента

    7 3 Отговор

    До коментар #31 от "100 процента":

    (продължение)

    За какви избори говорим??? Не е ли по-добре Mollokh Brown (Molloch = Diavolo) и Сорос, чрез "Козяк"-16, директно да назначават "български президент", синергетик с политиката на САЩ, и "българско правителство", подчинено на САЩ???

    Защо трябва въобще да се хабим и да симулираме "демокрация", след като фактически сме колония на ръчно управление от "Козяк"-16??? ( И без друго юридически сме полуколония на нато и на ЕС)

    Защо и с каква цел разписките от машинното гласуване не са предвидени в Изборния кодекс да се броят във всяка секция и да са с юридическата сила на първичен документ на попълнена и подадена бюлетина, а машинният протокол да бъде единствено за справка????

    Може ли в дънните платки на 15-16 хилядите машини да има заработени приемо-предавателни антени, каквито има във всеки съвременен лап-топ???
    Проверени ли са от ЦИК, машина по машина, всичките 15-16 хиляди машини на американската компания Смартматик???

    Може ли чрез смартфон, по някое време на изборния ден, използвайки финкцията "TETARING", някой да изтегли информация от изборна машина, да я предаде в център за обработка, да я получи обратно като обработена на смартфона си и да я предаде на машината за запаметяване и изработване на окончателния машинен протокол???

    Къде е пречката в Изборния кодекс за такава фалшификация????
  • 33 Ей няма угода за мисирките

    5 4 Отговор
    А ако не бяха две в едно, щяхте да викате: тоя Радев не спестява пари на държавата-мууууууу
  • 34 Не се чиди ами иди и виж

    5 5 Отговор

    До коментар #11 от "Чудя се":

    Паркинга на нивото летище на концесия е изровен и прилича на лунен пейзаж. Някой е забравил да сложи цемент в замаката. Коя ли е фирмата изпълнител?
  • 35 Сатъра на Хана

    16 0 Отговор
    Пестеливите похарчиха 250 милиона лева за 3 кръга избори за да задоволят Егото на Чалгата и неговия шеф дон Рапони
  • 36 СМЕШНИЦИ

    6 5 Отговор
    НЯМАМЕ УГОДИЯ,.. АКО НЕ БЯХА 2 ф 1, ЗАЩО,.. СЕГА ОТНОВО - ЗАЩО
    сега обвинения в спестовност
  • 37 Суха съчка

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Демокрацията е лъжа!":

    Съжалявам бях войник в РТВ много отдавна и пилотите парадна униформа бяха с зелени и все пак не го разбирай буквално.
  • 38 Фен

    2 0 Отговор
    Оооо, Ганев! Коя сега е "правата" вяра? Май вече Факти сме за Прокопиев!?
  • 39 баста

    3 3 Отговор
    За ония, които се правят на неразбали.Единствената причина да ходим през 3 месеца на избори е, че крадците, престъпниците и МАФИЯТА, не са в затворите.След 6 месеца на 4-тите избори, трябва да се пусне и въпрос към избирателя, удобрявате ли закон, гражданите да учредят сдружение, което да може да внася във СЪДА за гледане кражбите и престъпленията на управляващите, прокурори, държавни служители и полицаи.Също и за РЕФЕРЕНДУМИТЕ-как и защо.
  • 40 Селянин

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Видях двама да износят магистрала през Дунав мост А кмета на село объяви че язовира на челото изчезнал и намерим на позитано /а парите от изборите до стотинка си стоят Вълк стадо да пази това е правителството на радев
  • 41 Фактор

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факти":

    Видял ли си смачкан зелен каун на магистрала Това ще бъде след изборите Мислил за народа ами да не са парите на радев те са на народа/
  • 42 ЕДНОКНИЖКО

    2 3 Отговор
    В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО НЯМА НИЩО ЗА КРАДЕНЕ , ЗАТОВА БАЙКО - ОГЪН ДА ГО ГОРИ , НЕ МУ ТРЯБВА ДА Е ПРЕЦЕДЕНТ ПЪК И ЩЕ СТАНЕ ЗА ОЩЕ ПО ГОЛЯМА ПОДИГРАВКА С КОМУНИКАТИВНИТЕ МУ НЕВЪЗМОЖНОСТИ ---- ЗАТОВА ТОЙ ПРЕДПОЧИТА СЪС ЗАЕВ ДА СИ ГОВОРИ ВЪПРЕКИ ЧЕ СЕ ПРЕТОВАРВА И С НЕГО !
  • 43 Матей

    3 0 Отговор
    А най-важното къде е ,какво се крие зад двойния избор.Първи заподозрян е веднага радев,той определя как да се проведат изборите,значи на него му е изгодно.Мисли си ,че така печели някакво предимство и ще го преизберат,а пък проекта му за пробутване на петков енд ко за премиер също да мине в суматохата.Не ви ли писна от американски меке-рета,та и тия,колкото и да се престорват на благоприлични,не им обръщайте внимание и ги зарежете.