Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 14:11 28 774 93

Осман Октай за ФАКТИ: Тревожно е, че турските медии и Ердоган съобщават как кметовете на Кърджали изолирали президента

  • осман октай-
  • кърджали-
  • ахмед доган-
  • президент-
  • президентски избори-
  • богомил бонев

"На последната си среща с президента го попитах дали е готов тотално да раздразни модела “Доган", каза още той

Осман Октай за ФАКТИ: Тревожно е, че турските медии и Ердоган съобщават как кметовете на Кърджали изолирали президента - 1
Осман Октай; Снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

“Президентът не е на предизборна кампания в Кърджали. Не само кметът на Кърджали Хасан Азис, а всички кметове в областта вземат решение да не уважат тази работна среща с президента. Въпросната работна среща подготвя цялата област за зимата. Кметовете са длъжни да отидат, отговаряйки за всички граждани. Те не са кметове само на своите избиратели, нито са партийни секретари. Те са кметове на всички граждани и са отговорни да представят тревогите и проблемите на всички общини от името на всички граждани. Тяхното отсъствие говори за изключително неадекватно политическо поведение”.

Това каза пред ФАКТИ политическият анализатор и един от основателите на Движението за права и свободи Осман Октай. Повод за думите му беше отсъствието на кметовете от Кърджалийско в Кърджали по време на визитата на президента Радев там вчера. Някои турски медии също реагираха на отсъствието на Хасан Азис и други кметове, като в тях се коментира, че “по този начин кметовете са бойкотирали президента заради въпроса му отправен към председателя на ДПС Мустафа Карадайъ – “Коя е Вашата родина-майка?”.

“Турските медии и Ердоган съобщават как кметовете на Кърджали изолирали президента, съобщават как едва ли не те са го разпоредили. Съобщава се на изселниците - защото много от тях симпатизират на Радев. Това са тревожни неща и затова съм ядосан на моя кадър Хасан Азис. Никога не съм го нападал, но с това поведение в сянката на всички мъжки секретарки на Доган, никога няма да застане начело на партията, ако има такива амбиции”, каза още Октай и посочи, че има опасност Хасан Азис да бъде употребен, както много други кадри на ДПС.

“Политико-административната кариера на кмета на Кърджали Хасан Азис стартира в моя кабинет. Още от студентската скамейка, той получи първата политическа задача от мен - да организира студентски организации. Това впоследствие прерасна в младежка организация към ДПС. Той стана председател на младежката организация. Тогава отново от моя кабинет тръгна кариерата на днешния Карадайъ, който направихме заместник-председател на младежката организация тогава. Когато завърши и в партията през 1996 година беше направен преврат над всички основатели, един от потърпевшите беше и Хасан Азис. 2001 година, когато отново след преврата бях на ключови позиции в ДПС, всички местни ръководители в Кърджали бяха възстановени заедно с мен - както на постовете си, така и като членове на партията. Впоследствие чрез мен Хасан Азис стана областен управител в Кърджали. Той, като един от най-главните областни административни ръководители, а по-късно кмет, се води лидер на администрацията на ДПС в цялата държава. Неговото поведение е изключително важно не само за медиите, но и за всички ДПС-ари. Той винаги е бил заплаха за Доган - като бъдещ лидер на ДПС”, обясни Октай.

“Много граждани от Кърджалийски регион ми се обадиха, отвратени от тяхното отсъствие и от тяхната незагриженост към проблемите на градовете и селата, които проблеми биха могли да поставят на една работна среща, където присъства както целият отговорен административен елит на Кърджали, така и президентът, който е отговорен за действията на служебното правителство в този период. Отсъствието им е груба безотговорност за решаването на тези проблеми”, посочи той.

Попитан за кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент, която ще бъде подкрепена от ГЕРБ, той каза: “Окончателно ГЕРБ още не са подкрепили проф. Герджиков. Ако ГЕРБ подкрепят тази кандидатура, ако не експериментират с реакцията на обществото, а вече го направиха с Петър Стоянов и други имена, ако това не е пореден експеримент за употреба, ако действително го подкрепят, това говори за изключителен страх на Бойко Борисов от една голяма загуба на президентските избори. Ако го подкрепят, Борисов и партията му ще се опитат да не понесат политическа партийна отговорност. Това е бягство от политическа партийна отговорност на Бойко Борисов. Напомня ми на номинацията на Цецка Цачева на предишните избори. Независимо, че тя беше партиен кандидат, той я пожертва, защото знаеше, че ще загуби президентските избори. Ситуацията сега е аналогична. Знаейки, че ще загубят, ГЕРБ използват един по всяка вероятност зависим от тях и от главния прокурор човек. Искат да се скрият и утре, ако загубят, да кажат, че не е загубил техен кандидат, а независим кандидат. Това е тяхната хитра игра”.

По повод тази “хитра игра”, Октай допълни: “Неслучайно казах, че ако “Демократична България” излъчи свой кандидат за президент, не бих се учудил ГЕРБ, със своята подла и мръсна игра, да го подкрепят. Предупредих “Демократична България”, че това може да бъде един капан за тях. Като човек с горчив опит от кухнята на политиката, от мръсните игри, опитах да предпазя формации, към които имам известни симпатии, знаейки, че и протестната вълна, и младото поколение, и софиянци имат симпатии”.

Според Осман Октай “Демократична България” бавят оповестяването на кандидатурата за президент, която ще издигнат, защото не знаят “какво ги чака”. “Още преди да съм в инициативния комитет, който издига президента Радев за втори мандат, го казах - най-добре е “Демократична България”, които имат претенции да бъдат отговорни за излъчване на стабилно мнозинство в следващия парламент и за намиране на мнозинство, което да се пребори за постигане и на техните цели, и на очакваните от обществото, да работят само за парламентарните избори, за да имат сериозно представителство. Ако играят с кандидат, който и да е той, той няма да бъде ракетаносител на тяхната парламентарна листа. Напротив, голям процент от техните избиратели биха подкрепили Румен Радев още на първи тур - казват го и Атанасов, и Христо Иванов”, каза още той.

“Най-добрият вариант е “Демократична България” да имат една широкопредставителна парламентарна група, за да бъдат партньори с “Продължаваме промяната”. Много бих искал и “Изправи се.БГ! Ние идваме” да влезе в следващия парламент и Слави да осъзнае своята позиция, да има една сериозна парламентарна коалиция за промяна и след тези избори да можем да кажем, че действително, след една година битка, протестът победи”, посочи той.

Споменавайки участието си в инициативния комитет, който издига президента Радев за втори мандат, попитан за коментар към нападките срещу себе си, Октай каза: “Богомил Бонев в момента е никой - просто е използван. Получил е тази задача от мафията. Той е говорител”.

“Онзи ден в “Денят с Веселин Дремджиев” казах, че аз бях първият мохикан - хвърлих си оставката, обявих война и казах, че държавата се превзема от мафията. 20 години по-късно мафията е във всяко селище на държавата. Това е голяма битка и такива като мен го знаят. За това изказване на Богомил Бонев, аз ще кажа, че зная кой е Богомил Бонев. Това са хора милиционери, зависими хора. Вижте обаче коментарите под статията във ФАКТИ, вижте какви коментари са направили Вашите читатели. С тези думи за мазилката, те ме заплашват (б.р. “Бил съм организирал да му падне мазилка от тавана на апартамента в станцията на Министерския съвет в Слънчака. И да го цапардоса по безценната глава”, написано от Бонев). През годините аз съм получавал много заплахи заради своите позиции. Точно заради това, че знам поименно и документално много неща, затова моето име се споменава толкова много. Предварително знаех това, затова и на последната си среща с президента го попитах дали е готов тотално да раздразни модела “Доган”. Няма човек, който да познава Доган по-добре от мен. Ние бяхме повече от братя. Този човек се остави с всички зависимости - защитават и Пеевски, нападат САЩ. Само такъв като мен, който говори от името на основателите на ДПС по региони, знае, че ДПС не само губят 200 хиляди гласа, но може и да ги разобличава”, завърши Октай.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 153 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е бате

    209 12 Отговор
    Неграмотните най-лесно се манипулират!
  • 2 То си

    141 13 Отговор
    е за тяхна сметка !

    Коментиран от #48

  • 3 Българин

    296 65 Отговор
    Радев президент на първи тур.Натикайте всички мафиоти в ъгъла.Нормалните турци също живеят в България и също са жертви на тази клика.Нека гласуват по съвест и в името на децата си.

    Коментиран от #50, #53, #76, #90, #91

  • 4 user

    77 261 Отговор
    Щом има дебили и олигофрени да вярват на Октай нека си говори!
  • 5 браво на Октай

    262 64 Отговор
    повече мъж и държавник от всичките калинки и ибрикчии на гроб,дпс,обединени идиоти!
  • 6 Биби Долапчиев

    62 161 Отговор
    Рунгела дали е питал Октан коя мо е родината?
  • 7 българин

    177 62 Отговор
    Който иска да отива в Турция да живее .Тук има закони които трябва да се спазват !А за Радев не мислете ,защото той ще е същият президент
  • 8 Фин

    179 17 Отговор
    Жал ми е за обикновените турци в България!
  • 9 ХАН КРУМ

    144 32 Отговор
    е как така кметовете взели решение.решения дпс кметовете не а ,дпс номенклатурата.те са едни ефрейтори по места ,които маршируват пред доган и парадират пред местните с близостта си с него.те са местните заптиета на дпс.а побликациите в турските медии също не са случайни. време е службите ни да се активират.12години спаха.
  • 10 Qano

    118 39 Отговор
    Кое е тревожно бат Осман, моите уважения към теб, но турция е една разпадаща се страна, разлагаща се отвътре, разделена на две между самите турци и още на две, че половината народ са кюрди, които не желаят повече да са част от тази грозна измишльотина наречена турция. Ердоган е обикновена дребна душа, диктаторче със средновековна визия за бъдещето. Турция тепърва ще си изстрада каквото е дробила.

    Коментиран от #74

  • 11 Го4о

    75 205 Отговор
    Радев е изолиран в Кърджали и освиркан във Велико Търново! Долу превратаджията Радев!
  • 12 българка

    195 54 Отговор
    Уважавам г-н Октай за честната му позиция! Народът ни може да бъде единен, независимо от етническа и верска принадлежност!
    И обединителят е г-н Румен Радев!
  • 13 Хахаха

    50 90 Отговор
    Бил ядосан на неговия кадър Хасан Азис 😘, важното е ти да си послушен кадър на ДС
  • 14 Перо

    148 58 Отговор
    Осман Октай е далновиден политик и демократ!
  • 15 Го4о

    65 154 Отговор
    Радев е изолиран в Кърджали и освиркан във Велико Търново! Долу превратаджията Радев!

    Коментиран от #29, #46

  • 16 Ю.Кортес

    86 33 Отговор
    На който му е къса памета,на миналите президентски ДПС наля 260000 гласа за радев
  • 17 Тодор Живков

    60 45 Отговор
    По мое време тези циганя знаете ли къде щяха да бъдат в Белене заедно с подстрекатела си Доганя изтървахте му края взеха ви държавата под носа проси алчни предатели освобождение вече няма и след 5000 години и Русия вече не ви иска.
  • 18 Доган Президент

    31 87 Отговор
    Скоро много скоро чалмите ще за задължителни като маските!
  • 19 Фффффф

    29 73 Отговор
    Това е знак,че тази територия е вече в Турция

    Коментиран от #68

  • 20 Българи Боклуци

    23 67 Отговор
    Давайте Мръсни Алчни турчеля раята покорна пак ще ви служи като едно време България това иска някой да я командва те не могат сами историята го показва.
  • 21 Хаах

    92 38 Отговор
    Само двама БЪЛГАРСКИ граждани са употребили думите:-"За мен е ЧЕСТ"-Кирил Петков и Осман Октай.Останалите наричащи себе си Елит, са дален от нивото и почтенноста им.Да изринем боклука, налазил по върховете на Държавата и интитуциите.

    Коментиран от #30

  • 22 Ерол

    61 32 Отговор
    Турците смятат Източна Румелия за тяхна територия. Считат Кърджали, Смолян и Доспат за техни градове. Утре току виж и бариера сложили. Това многократно се тиражира но Европе си затваря очите. Този, дето не знае коя му е родината на това се осланя.
  • 23 Мазна хлъзгава невестулка

    49 20 Отговор
    Това е турчина подкопава ти почвата под краката и те вкарва в земята.
  • 24 Хахаха в момента

    44 27 Отговор
    Осман го играе герой. Но е прав за много от казаното. Бонбонев също се прави на герой, и то голям, какъвто никога не е бил. Но историята не е казала още тежката си дума щото свидетелите са живи.
  • 25 Феодал

    34 11 Отговор
    Ей, много Богомилбоневци, много Расисти и ХОМОФОБИ все още.
  • 26 Доцента

    35 50 Отговор
    Октай е по голям измир и от Румбата Гадеф
  • 27 ИМА МЕЖДУНАРОДНА ПОГОВОРКА

    35 3 Отговор
    ТОВА КОЕТО ЧОВЕК САМ СИ НАПРАВИ НЯМА КОЙ ДРУГ ДА МУ ГО НАПРАВИ !!!
  • 28 Малиии

    27 38 Отговор
    За всички е ясно, че ДБ играят по свирката на ГЕРБ колкото и да ги отричат публично, те и за това явно забавят имената за кандидат-президентхахаха Няма да се изненадам избощо, ако прогнозите на Октай са верни за наличието такава "хитра игра" хахахах

    Коментиран от #34

  • 29 Гочоолу

    39 23 Отговор

    До коментар #15 от "Го4о":

    А Тиквата се крие в землянка.
  • 30 LOSHIA

    20 4 Отговор

    До коментар #21 от "Хаах":

    Само двама ,ама друг път!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Чест и почитания

    70 37 Отговор
    Чест и почитания г-н Октай !
    Много, ама много българи Ви уважават. Бъдете жив и здрав! Благодарим Ви за всичко досега !

    Коментиран от #36

  • 33 SOS

    41 63 Отговор
    Политиката е прекалено сериозно нещо за да се остави в ръцете на шапкари.
    Само един промит мозък може да изрече "коя е вашата родина" на цял един етнос, който е част от многообразната палитра на България.
    Чугунената глава ще разбере за какво иде реч веднага след изборите.

    Коментиран от #37

  • 34 LOSHIA

    20 37 Отговор

    До коментар #28 от "Малиии":

    Разбрахте ли най сетне всички пишещи ТУК,че ДБ са зависими от ГЕРБ??
  • 35 Активист на БКП

    37 10 Отговор
    Доган е един алкохолик!!!🇹🇷
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 изрод от ГЕРБ

    29 23 Отговор

    До коментар #33 от "SOS":

    Е как твоята още по чугунена глава не разбра,че политика с мафиоти никой няма да прави,най малко президента!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Онуфри

    21 17 Отговор
    Радев ли раздава парите Октайчо????????????????????
  • 40 КГБ

    27 27 Отговор
    Агент Огнян е в инициативния комитет на кремълският фигурант.
    ахахахахах
  • 41 Реджеб

    25 38 Отговор
    Янлъш си Октой ефенди, баш предизБорни обиколки прави фигурантина ама няма да го огрее! Изтича вече в канализацията!
  • 42 Българин

    33 6 Отговор
    А тия кметове заемат позиция на която им плаща държавата, а не някоя партия. От моя и нашия джоб.
  • 43 коментар

    24 1 Отговор
    Нашата мафия е най-прогресивна. Там не се делят на етноси.
  • 44 Решение

    16 8 Отговор
    Октай и Веждито не могат да развалят мнението ми за нашите съграждани от турски произход.
  • 45 така така

    19 3 Отговор
    Тревожно е Октай, ама те защото в Кърджали вече си имат кандидат президент от ГЕРБ.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Това не е

    25 6 Отговор
    Игнориране на президента, а бойкот на държавността.
  • 48 Брово бе пич!

    18 8 Отговор

    До коментар #2 от "То си":

    Много си смел! Пази се! А иначе - адмирации за смелото изказване!
  • 49 Otoplitel

    30 10 Отговор
    Браво Г-н Октай.Всеки Ваш анализ е пълен,точен и политически независим.Много ще се радвам ако следващият Министър Председател Ви привлече за съветник в МС.А на господа кметовете от региона само да им припомня една българска поговорка за този който вади ножа.............Ще бъдете много изненадани когато вашият електорат,който искате да превърнете в безгласни марионетки масово няма да ви подкрепи.

    Коментиран от #63

  • 50 Илхан

    22 8 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Абсолютно си прав, подкрепям тезата ти напълно.

    Коментиран от #55

  • 51 5577

    16 29 Отговор
    За кого е тревожно. Добре е че идват избори и повече няма да се тревожим за безличната политика вече 5години на нашия президент. Не е взел отношение по нито един външнополитически или вътрешнополитически въпрос. Само едно и също Борисов, Борисов, Борисов. Е няма го сега Борисов. Политика няма. Само мутренски отношения подмятания, като кой бил под полата. Това е недопустимо мутренско говорене. Вие като съседна държава какво ще си помислите за подобен политик. СРАМ ЗА БЪЛГАРИЯ. е такава политика.
  • 52 Гената

    14 19 Отговор
    Покрай народните мъдрости сред българите битуват и бая глупости. Една от тях гласи, че е голяма работа да имаш турчин за приятел !? Видя се, че това не е вярно, дори напротив - колкото и да ти се докарва турчина, одма ти резва главата колчем забие байрямския тъпан.
  • 53 Истина

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    НА КУКОВО ЛЯТО,
  • 54 защо

    14 31 Отговор
    ОСМАН ОКТАЙ Е ГОТОВ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ МАЙКА СИ И БАЩА СИ , ТОЗИ ТУРЧИН Е ПРЕДАТЕЛ.
  • 55 хеий

    8 12 Отговор

    До коментар #50 от "Илхан":

    Прав е само когато пикае, а иначе когато цьфнат нальмите.
  • 56 поруснак

    2 8 Отговор
    =потурнак
  • 57 жжжжжж

    2 4 Отговор
    плач ли чувам? но пък е демократичен и правилно наведен ветеринаря.
  • 58 Сатъра на Хана

    10 4 Отговор
    РЕЛИГИЯТА НА МУТРИТЕ И БЕЙОВЕТЕ ..... Е МУТРЯМА ..... РЕЛИГИОЗНОТО ПОКЛОНЕНИЕ ПРЕД МУТРАТА И БЕЯ ......
  • 59 Златкокюлчо

    15 12 Отговор
    Кърджали е българскот Косово и е въпрос на време да решат да ни катурнат в канавката. Аз лично за свободата на Кържали няма да мра, но герои ще се намерят предостатъчно. Разберете, да обичаме държавата си не значи да мреме за нещо което някоя велика сире реши да вземе за себе си. След 3 години Турция ще загуби около 25% от територията си в полза на Арманияи ще реши да компенсира като презвеме Балканите. Нямаме голям избор освен да ги посрешнем с фесовете в ръцаке както направиха през 1393 та година повечето българсик боляри и 2 от 3 царя които имахме. България е към своя край и ние всички заедно го постигжнахме- ДПС никога не трябваше да се регистрира.....въпроса е да изтъргуваме поражението си с максимална печалба, защото алтеранитива няма. НАТО съсипа България, унищожи я.

    Коментиран от #66

  • 60 Котарак

    12 27 Отговор
    Радев ще загуби на втори тур - бсп се двоуми, герб - дпс - патриоти - ДБ и др. = Герджиков президент
  • 61 достойнство

    14 25 Отговор
    РАЗБРА СЕ ЗАЩО ИМАШЕ ПЪЛНО МЕДИЙНО ЗАТЪМНЕНИЕ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НАФАТМАКА КОГАТО БЕШЕ КАНДИДАТ ПРЕЗИДЕНТ/КУПУВАНЕ НА ДЪРЖАВНИ АПАРТАМЕНТИ ПОД ДАНЪЧНА ОЦЕНКА НАЗНАЧАВАНЕ НА ЛЮБОВНИЦИ НА ВТОРА ДЛЪЖНОСТ БЕЗ ДА ИМАТ ПРАВО НА ТОВА,МЪЛЧАНИЕ ЗА ДИСЦИПЛИНАРНИТЕ МУ НАКАЗАНИЯ ИТ.Н.ЗАЩОТО ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ НА ФИГУРАНТА -ПРЕСТЪПНИК И ПРЕДИ И СЕГА СА ЧЕНГЕТАТА ОТ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ.СЪЩИТЕ,КОИТО СЪЗДАДОХА ЗАДКУЛИСИЕТО,ОЛИГАРСИТЕ ТЕЗИ КОИТО ОГРАБИХА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД ,ТЕЗИ СЪЩИТЕ НА КОИТО ЖАЛКИЯТ ФИГУРАНТ Е МАРИОНЕТКА,КАТО ТОВА ЧЕНГЕ ПО-ГОРЕ ОКТАЙ.ДОКЪДЕ СА СТИГНАЛИ В МОМЕНТА ГОВОРИ САМО ФАКТА ЧЕ ИЗКАРВАТ ГЕРБ КАТО НАЙ-ЧЕРНИТЕ ЗА ТОВА,ЧЕ ПОДКРЕПЯТ ИНИЦИЯТИВЕН КОМИТЕТ И ТО ЗА ПЪРВИ ПЪТ.АМИ ФИГУРАНТА КАК БЕШЕ ИЗБРАН И КАК СЕ КАНДИДАТИРА СЕГА?
  • 62 Гюро Михайлов

    18 11 Отговор
    Кметовете на конци може да не са уважили Президента, но много турци от Кърджалийско ще уважим този Президент с ,, топки’’на изборите с нашия глас за него.
  • 63 Бъдещият министър-председател

    9 12 Отговор

    До коментар #49 от "Otoplitel":

    И този бил политически анализатор.....може би в следващия си живот. Този е баш агент на ДС, откъдето и получава пари за тези изказвания.
  • 64 Сатъра на Хана

    10 4 Отговор
    НЕ НЯМА ДА СИ ИДА ТИХО ВЪВ НОЩТА
    .....
    НЯМА ПО ГОЛЯМА НАГРАДА ОТ ТОВА ДА УМРЕШ КРАСИВА СМЪРТ ЗА МАЙКА БЪЛГАРИЯ ...
    ......
    БЛАЗЕ ИМ НА ВСИЧКИ КОИТО СА ИМАЛИ ТАЗИ ВЕЛИКА ЧЕСТ
  • 65 Турците са виновни

    15 6 Отговор
    Октай, кметовете на Кърджали нямат обща майка родина с румбата,пак според него. За това не са го уважили....
  • 66 Turchin

    10 5 Отговор

    До коментар #59 от "Златкокюлчо":

    Бълнуваш,измери си температурата,пий си хапчетата изписани от психиатър и си легни,защото си опасен за обществото...
  • 67 Мунчо

    7 10 Отговор
    Дебела и деса простакеса
  • 68 карамфила

    9 2 Отговор

    До коментар #19 от "Фффффф":

    Още не,maybe,vielleicht ,но утре с благословията на НАТО може би ДА.Пример:Кипър.Апетитът на Анкара няма да се задоволи само с областа от Пловдив до Варна,ще стигне до Косово и Босна.

    Коментиран от #71

  • 69 Много важно

    3 4 Отговор
    Ще му седнат на джуча
  • 70 Хаах

    14 4 Отговор
    Гледам Панорама с Карадъиии.Няма да го коментирам този, само да кажа какво прави Българската Нац.Телевизия и ЛИЧНО водещия.В 2021 г. разпалва етническо напрежение и прави внушения за някакава си ОМРАЗА между Българските граждани.Що тогава да се чудим какво пишат по горе разни хомофоби, ползвайки иедеология на Сталинизма-Ленинизма.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Ако и сега

    14 2 Отговор
    не ви е станало ясно с кого управляваше ГЕРБ и пак с кого се готви да управлява... Имам много приятели турци, но политиката, която се води от Турция спрямо България, е противна. А как в името на лични амбиции ГЕРБ благоприятства тази политика, е очевидно. А бойкотът на ТУРСКИТЕ кмметове в България говори само за едно - че там вече е турска територия.
  • 73 Не разбрах

    1 2 Отговор

    До коментар #71 от "Отврат":

    кой е отказал да влезе в НАТО -Гърция или Турция?
  • 74 Много се лъжеш

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Qano":

    не познаваш манталитета на мюсюлманите. Впрочем - такава грешка правят е западните "световни лидери". Турция НЯМА ДА СЕ РАЗПАДНЕ НИКОГА, запомни го - там единството е "Аллах и неговият пророк". Западните представи за отношенията между жителите на една страна и реалностите в мюсюлманския свят да доста различни. Втренчени в собственото си "величие", западняците /към които -според тях - принадлежим и ние/ не разбират мюсюлманството. А на теб ти препоръчвам да прочетеш "Травнишка хроника" на Иво Андрич и да се опиташ да осмислиш ставащото там.
  • 75 Дрън дрън

    6 11 Отговор
    Октай не е кадър на ДПС от 20 г.,обаче тръгнал да обяснява ,че кметовете били негови кадри.Разтяга пропаганда и ниже простотии.
  • 76 незнайко

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Вие още ли вябвате, че има ТУРЦИ които не вървят като ОВЦЕ след ДПС. В цяла БЪЛГАРИЯ където живеят турци говорят само на турски НАРОЧНО, защото нашите управници им дадаха крила !!! Кърджали и региона ВЕЧЕ НЕ СА БЪЛГАРСКО ВЛАДЕНИЕ !!! БЪЛГАРИ ОСЪЗНАВАТЕ ЛИ ТОВА ??? БЪЛГАРИЯ се окупира от Турция с ПАРИ !!!

    Коментиран от #83

  • 77 Хастор

    11 2 Отговор
    Не отишли на среща която е за състоянието през идващата зима . Цени,ток ,вода ,парно и др. Значи са готови и могат сами да се оправят . за управниците от ДПС знаем ,че са се оправили и загладили косъма за поколения напред ,но тези дето си ги избират ? Да не ревнат след два-три месеца. Казват синоптиците ,че зимата ще е много по-студена и дълга от миналата. Ще ходят по на юг ,на топличко ,може би. Там има друг президент дето ги очаква и командва чрез партията и на верска основа. Суверинитет ли ще искат и отцепване ? Анклав ли са или чужда територия отделна от Евро съюза. Едните само мешерето признавали. Държавата Не . Което си е държава в държавата. Тези пък Президента не признават . Кво става тука ? Я той сега да ги "покани " един по един да се разходят до София и да им обясни нещо за "Национална сигурност " и какво е партия на етническа и верска основа .
  • 78 Гост

    2 6 Отговор
    Как е мрънкал Октайчо на – "остави ме да си говоря моите малки лъжи, за да печеля парички"!

    Е това е Октай – един лъжец, който бива тиражиран защото е именно такъв, и всяка медия, която му списва интервютата си чиста ФЕЙК медия.
  • 79 Сократ

    6 2 Отговор
    Поздравления за вашия обективен и интелигентен анализ г-н Октай!Вие сте истински български гражданин,който милее за Родината си България,за разлика от Христо Иванов,Слави Трифонов и др.Турските кметове от Кърджали,трябва да бъдат лишени от заплати,които получават от нашия бюджет,а не от Доган,защото бойкотират държавата,не само Президента Радев!!!
  • 80 анонимен

    4 1 Отговор
    Хасан се цели високо, затова ли е изоставил града на самотек. От няколко години Кърджали е мръсен, занемарен град .
  • 81 Жаба Кикерица

    4 1 Отговор
    На всички е ясен негласния съюз на Борисов с Доган ! Преди години УЖ бяха врагове , та дори ББ се оплакваше , че бил ПОРЪЧАН от Доган. А сега ?
  • 82 Професионалист

    5 2 Отговор
    Супер коментар на Осман Октай. Прав е за Радев, ще спечели от първия тур, останалите са помия и ще бъдат употребени.
  • 83 Енвер Паша

    0 4 Отговор

    До коментар #76 от "незнайко":

    Хаха нароно не говорели на български, ами катп майчиния им е турски на какъв език да говорят бе "българино"?
    Естествено че на турски, а и по-добре и вие да научите някоя друга дума, че утре Турция може да си възстанови старите територии.
  • 84 Крайно време е

    3 1 Отговор
    ДПС да бъде забранена! Това е противоконституционна партия на етническа и верска основа! Карадайъ каза ясно, че Турция е родината им- майка, когато беше там на посещение. Какво повече чакаме?? Пределно ясно какво искат ДПС! У нас е пълно с предатели, които биха продали България!
  • 85 КОЙ

    2 1 Отговор
    Кърджали е на път да се отдели от България.Но ДС спи защото и там повечето хора са с имена Хасан или Азис.Ето това притесняваше бай Тошо навремето но англетата не му позволиха да довърши започнатото.
  • 86 ДЕ ДА ЗНАМ

    0 3 Отговор
    МОЖЕ БИ ГО МИСЛЯТ ЗА БОКЛУК А МОЖЕ И ДА СА ПРАВИ
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 румбоф

    0 3 Отговор
    Докога това жалко ...... ще се изказва.Моля не му давайте думата
    и не публикувайте жалките му думи на човек за психо лекар.
  • 89 Селянин

    0 1 Отговор
    Когато се кандидатура Луна. Всички мълчах те сега многоприказки за нищо борисов страх виж кои са кандидатитеза президент Радев ако е мъж да участка в парламентарните избори да ги спечели с стане шеф на НС / наи високите пост / Ама страх го тресе Този с 19 имота ще помага Тои ви направи екскурзията сега пак ви тозмози с заплахи
  • 90 Българка

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Този като знае че доган направи радев президентзащосе обажда Какъвавторитет радев има като нито един кмет не отиде Само се ежи
  • 91 Българка

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    Този като знае че доган направи радев президентзащосе обажда Какъвавторитет радев има като нито един кмет не отиде Само се ежи
  • 92 БИБО

    0 1 Отговор
    КЪДЕ СА ПАРИТЕЕЕ,КЪДЕ Е МАТА ХАРИ
    ЗАТВОООООООООООР
  • 93 ГАЦО БАЦОВ

    0 1 Отговор
    РАДЕВ ЩЕ ГИ ОТВЕЕЕЕ КАТО КУЦО ПИЛЕ ДОМАТ