Last news in Fakti

10 Октомври, 2021 16:30 27 905 84

Покришкин и Аристотел

  • кеворк кеворкян-
  • проф. анастас герджиков-
  • румен радев

В момента, докато все още шлифоват посланията си, Радев и Герджиков могат да направят нещо елементарно: да дадат знак, че не им е нужна мръсна кампания

Покришкин и Аристотел - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Кеворк Кеворкян в kevorkkevorkian.com

Най-разгонените симпатизанти на Радев и Герджиков си представят предстоящите президентски избори като сблъсък на Аристотел и Покришкин. Аристотел си е Аристотел, всички са го чували и това им е напълно достатъчно. Покришкин пък е знаменитият летец, по-късно маршал на Съветския съюз, Звярът на Небето по време на Втората световна война – германските пилоти са предпочитали да се скатаят, вместо да му попаднат пред очите.

Имам една забавна историйка с маршала: реших да го поканя за Събеседник по желание в една „Всяка неделя“, която се излъчваше изцяло от Москва, тия програми имаха голям успех, гледаха на тях като на камбаната на „перестройката“ и пр., макар тукашните началства пет пари да не даваха за никаква промяна, те виждаха в Горбачов един суетен льольо – и накрая се оказа, че не са били далеч от истината. Покришкин прие поканата и прибързано реших, че ще научим някои сензационни небесни тайни. Обаче бях почерпен с друга сензация: вече бях започнал предаването, когато забелязах, че режисьорът Здравко Найденов ми дава знаци, че трябва да говорим. Пуснахме някакъв видео-сюжет, Здравко се приближи, не беше на себе си, и рече: „Той е почерпен!“ „Кой, бре?“ – попитах небрежно, все пак бяхме в Москва и се очакваше повечето от хората, които срещаш, да са почерпени. „Маршалът!“ – едва отговори Здравко. Сега пък аз загубих ума и дума: „Кой маршал?“ Здравко се ядоса: „Колко маршали имаш в предаването? Покришкин, разбира се!“

„И колко е почерпен?“ – попитах за всеки случай. „До козирката!“ – беше отговорът. Очакваше ни абсолютен резил – с участието на един от най-големите асове в историята на войните.

Реших Здравко да отпрати маршала – да се оправдае с някакви технически причини, да му обещае, че ще го поканим следващия път и пр. - обичайното баламосване за такива случаи. Покришкин се усмихнал разбиращо и си тръгнал, като не пропуснал да намигне на нашия човек, тоест – всичко ми е ясно, не се притеснявайте. Бяхме обявявали цяла седмица участието на маршала в „Събеседник по желание“, а вече в ефир го сменихме с друг участник – офталмолога проф. Фьодоров, който след време получи световна слава. Сякаш ни очакваха сериозни неприятности, но руснаците си затраяха, вероятно са си казали - по-добре липсващ маршал, отколкото почерпен маршал. Отгоре на всичко, понеже безкрайната война за световния мир продължаваше, тя продължава и досега, за предпочитане бе публиката да види представител на една хуманна професия, отколкото един военен – дори той да е бил небесен господар.

Тук можех да приключа с тази дописка – ако, разбира се, пишех за някое литературно издание, специализирано в пласирането на иносказателни четива. А читателят да си прави сметките, както намери за добре: от Герджиков до Аристотел, от Покришкин до Радев и пр. Като не забравя, че всичко, в края на краищата, винаги опира до почерпването…

Ние обаче да вървим напред.

От доста време Радев непрекъснато говори за корупцията и останалите злини, загробили страната; и ето, сега е момента да пикира като Покришкин и да изпердаши любимеца си Кирил Петков, нагласен от него за служебен министър, този канадско-българския мелез, който вече е непоносимо нахален – признава, че е подписал декларация с неверено съдържание за гражданството си, но „не се чувствал виновен в себе си и нямало да поеме отговорност“. Само заради това малоумно твърдение Радев трябва да го лиши и от българско гражданство – освен, ако не иска да бъде запомнен като опекун на най-скандалния управленски гаф в годините на Прехода. И с два печата да подпечатат решението си Конституционните съдии, ако решат да оправдаят мелеза, и пълзешком да му го връчат на Радев, за да му се харесат – гафът си е гаф. Само простодушната наивност, да не кажа дуращина на българина ще му попречи оттук-насетне да не спазва нито един български закон. Ще му бъде даден величайши пример за всепозволеност, и то от главната камбанария. Пикирай, Радев, пикирай, спри да гризеш молива – и се измъкни, макар и сериозно закъснял, докато не са те прихванали теб самия. В противен случай ще излезе, че защитаваш деяние, което директно позори самата Конституция.

Между другото, надявам се, че двамата основни кандидати в президентската надпревара имат достатъчно чувство за хумор и няма да се обидят заради личностите, с които ги сравнявам. Аристотел/Герджиков възнамерява да обедини населението – остава да ни съобщи, как ще стори това, след като от години то е насъсквано тъкмо за обратното – да прехапе гърлото на другия, на другомислещия, на когото срещнеш по пътя си; нашите хора ги направиха такива в срамната ера на Прехода – за разлика от руснаците, примерно, които поне само препиват. Няма лесно да се отървем от тази болест, все ще ни се услажда чуждото гърло – а пък за „обединение“ се говори само по време на избори; казват ни го с половин уста и само дето не ни намигат, да не им вярваме.

Впрочем – има ли опиянчване от прегризване на чужди гърла? Това, между другото.

Радев има по-ефектен ход, не толкова абстрактен – просто трябва да се разедини с канадеца Петков и така да даде старт на истинската съдебна реформа, при това не с празни лафове, а реално – само е нужно една лъжлива глава да се изтърколи пред президентството. Ако не го направи – рано или късно ще му кажат като на Покришкин, че отпада от играта по технически причини, няма да има нужда дори да е препил до козирката.

През седмицата Радев си позволи една шега, след която съжалих, че понякога използвам донейде фриволен език. Преди доста години писах, че Бойко понякога се крие под полата на Меркел – изглежда нехигиенично място, но то му донесе немалко активи, стана любимец на канцлерката, с всички последици от това. За ползването на чуждите поли съм писал често и след това. Сега Радев казва, че през 2016 година Бойко се уплашил от него и се скрил под полата на Цецка Цачева, а пък тия дни се скрил под тогата на Герджиков. Сигурно съветниците му и досега възторжено се смеят на уж остроумния му лаф. Само дето той няма нищо общо с истината. През 2016 година Бойко нямаше никаква нужда да се крие под нечия пола, той беше в силата си – обаче президентския пост изобщо не го интересуваше, в него няма реална сила/власт, самото президентство е нещо като мавзолей, с тази разлика, че там няма балсамирани мъртъвци, а щъкат живи мумии. ББ започна да дава някаква фира едва четири години по-късно. През 2016-а, след провала на Цецка, предположих, че играе някаква игра – губи с нефелен кандидат, за да предизвика парламентарни избори, след които да разкара „десните“ навлеци край себе си. Няколко месеца по-късно и ББ призна това.

В момента, докато все още шлифоват посланията си, Радев и Герджиков могат да направят нещо елементарно: да дадат знак, че не им е нужна мръсна кампания. Защото, ако съдим по начина, по който започна, тя ще е кървава – и за този, дето духа. Неразборията с честите/предсрочните избори ще приключи все някак през следващата година, политическите „субекти“ ще изгладнеят и ще бъдат принудени да се споразумеят – и тогава президентството отново ще се свие в пашкула си и ще стане сивото и скучно място, каквото е предвидено да бъде по Конституция.

Изборът на пилотката за вице на Герджиков си е една задявка с Радев, не особено остроумна: ти си пилот, но и ние си имаме, не точно такива като теб, но подробностите не са от значение. Друго щеше да е, ако бяха привлекли Георги Иванов, примерно – все пак, той не е гонил Михаля само в българското небе, ами се е навъртал и край звездите. Тази идея може да изглежда шантава, обаче са нужни наистина извънредни решения, за да се извадят президентските избори от рутината. Радев, струва ми се, сбърка , че се конфронтира толкова стръвно с ДПС – това няма да му прелее част от патриотичния електорат, там в скоро време няма да има никакво просветление, всеки от лидерите е готов да се продаде, само дето няма купувачи. Но пък и Радев не изглежда подходящ за тази роля, прекалено нетърпеливо се преобу с каубойски ботуши – а и напълно ненужно. Заради друго бе предпочетен той преди пет години – но пък пет години са непосилен срок, за да оцелее нещо в Българската Памет.

Очевидно кампанията ще се опита да наложи външни за политиката личности: ректор на университет, върховен съдия, пилотка и пр. Но дали това е добро решение, като се има предвид, че тукашното простолюдие страда от нещо, по-налудно дори от Стокхолмския синдром – колкото повече глупости стоварват върху главата му политиците, толкова по-трайно се обвързва то с тях. Тъй или иначе, Радев има значителна бонификация пред опонентите си: навремето направо смаза Цецка Ц., дълго време беше подвластен на премереното поведение – но всичко приключи с вдигнатия юмрук; въпрос на време е някои да митологизират въпросния юмрук, не е изключено да го увековечат с паметници. А той си беше едно недоразумение. Радев получи някакво предимство и от служебните кабинети, които състави – но те му донесоха и доста негативи, тепърва ще става ясно това. Неясно е и поведението на евентуалните му съюзници: „Има такъв народ“ са в тежък нокдаун, трудно могат да помогнат дори на себе си; „десните“ по принцип са шавливи, на кметските избори в София подкрепиха дори Мая Манолова, те са най-шизофренния играч, но чак „московеца“/според тях Радев едва ли ще преглътнат; електоратът на БСП със сигурност е доста объркан – то е и цяло чудо, че не се е побъркал окончателно, след непрекъснатите заговори срещу Нинова; продължи ли Радев да се заплесва по проекта на игривия харвардски мелез никак няма да е чудно, ако системните социалисти го изоставят, тяхното направо си е истинска драма – гласуват за Радев, а той се опитва да ги натири по-назад в парламентарната класация; отгоре на всичко им каза - в стила на генералските шеги - че никога няма да изостави „левите хора“, обаче иначе няма нищо против да подкрепя майтапчиите от „Продължаваме Промяната“; какво да си кажат тогава „левите хора“, освен, че ще им дойде реда, едва когато се превърнат в някакво НЛО – като въпросните майтапчии. Не е добра тази съдба.

Но, да си призная, всички тези подробности около президентските избори ми изглеждат съвсем маловажни.

Защото държавата направо потъва – най-малкото, ако става дума за нейната чест и достойнство.

Един келяв товарен кораб, който заседна край Камен бряг, ни зашлеви с тази истина…


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 177 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    38 27 Отговор
    Карадайъ е кандидат за президент на ДПС.

    Коментиран от #22

  • 2 Дс боза

    102 81 Отговор
    Агентчето се тревожи за руските дела в бг..чудно ми е как прие съдбата на отруденият арменски народ който бяха продадени за петродолари от Кремъл

    Коментиран от #6, #34

  • 3 пешо

    187 60 Отговор
    остарял е нашият човек...
    обяснението, че през 2016-та боцю не се интересувал от президентския пост, издиша. боцю беше хванат по бели гащи с кандидатурата на радев тогава. и понеже е инстинктивно животно, още тогава е усетил, че от това нищо хубаво (за него) няма да излезе. оказал се е прав. но и тогава, и сега нищо не може да направи.
    а поставянето на една плоскост на президента радев и пионката герджиков не ми се чини нито твърде основателно, нито твърде чистоплътно.
    толкоз.

    Коментиран от #43

  • 4 Кево си мина зенита

    127 55 Отговор
    на Славата много отдавна.Вече е монотонен и неособено забавен.Има две рубрики в Уикенд,прескачам ги редовно..

    Коментиран от #11

  • 5 Браво

    97 121 Отговор
    Господин Кеворкян, липсвате в публичното пространство! Вашето слово е силно, мъдро, с известна витиеватост, която не е по силите на всеки. Не съм арменка, но ще ви кажа на арменски: Ахперджан, цавет танем!
    На български означава "Братко, уважавам те!". Така си говорят арменците помежду си. Да, всеки арменец нарича останалите арменци "братко" и "сестро". Дай боже, и за нас българите да дойде такова време. Надявам се, че няма да е след някакво ужасно събитие, което да ни сплоти заради своето злочестие. Дай Боже да вземем това решение отведнъж, още сега!
  • 6 пациент

    117 22 Отговор

    До коментар #2 от "Дс боза":

    пак си спал на течение...
    арменският народ беше подведен от управниците, които си избра. които му обясняваха, че "световната демократична общност" е с него, с арменския народ. а също съсипаха армията си, подцениха азерите, правеха евтини (арменски) номерца на русия и т.н.
    не дращи дивотии, срамота е.

    Коментиран от #8

  • 7 Бамбука

    113 61 Отговор
    Чета "мелез" и се чудя кой какъв "мелез" е ? Този арменски ..не знам какъв си "мелез" и се опитвам да го сравня с Харвадския. Първия по-добре да си беше стоял в сайта, но шило в торба не стои, особено когато е платен. А той винаги си е бил платен. Не от онези зад океана, а от тези през нашето море. Колкото до "под полата" едва ли е негово сравнение - да ме прости. Сигурно го е преписал от някъде. Може би от Янчо Таков ? Знае ли човек как стои въпроса при "мелезите ". За "келевия" кораб се обърни към онзи, дето ни управляваше повече от 12 години, въпреки не не съм сигурен, че работа на "мелезите".
  • 8 Факти фактии

    28 13 Отговор

    До коментар #6 от "пациент":

    Това не попречи на Путин да вземе парите

    Коментиран от #10

  • 9 Не мога

    122 49 Отговор
    Да разбера какво толкова им бърка Кирил Петков? Че нали паметници откриват на чужденци работили за благото на България! Нима този не може по добре да работи за българите отколкото Простаков от Банкя.

    Коментиран от #20, #41

  • 10 пациент

    39 12 Отговор

    До коментар #8 от "Факти фактии":

    а някой факт?
    или "всички знаят", "както е добре известно" и пр.
    колкото и пари да има армения, за ввп това са джобни, едва ли са му потрябвали.
    та, аре, у лево!

    Коментиран от #12

  • 11 Мина му

    63 29 Отговор

    До коментар #4 от "Кево си мина зенита":

    Славата като го осъди БХК как да пише остро, иначе добре пишеше, но вече са боза, на възраст е.
  • 12 Исторически факти

    31 15 Отговор

    До коментар #10 от "пациент":

    Парите ги плати Баку..на другаря Путин да изостави "съюзниците" си арменци
  • 13 XYZ

    98 49 Отговор
    Да си забравен и да решиш изведнаж да изгрееш на небосклона, като се "бъзикаш" /извинявам се Факти/ с човек, който те превъзхожда оттук до небето /имам предвид Румен Радев/ е меко казано нахалство, а твърдо казано е извратено!
    Та къде беше досега Кеворк, та реши да ни заливаш с помия, която сигурно от много време събираш!
    И последно - май ти си се разгонил по нещо или някого! Мери си приказките, бивш някой си някога!
  • 14 Бамбука

    7 24 Отговор
    Не знам каква си, но сигурно имаш мустаци. Те така се познават, когато се поздравяват - жените де.
  • 15 Jacques Yves Moineau

    14 26 Отговор
    Лозан Панов къде го забравя....

    Коментиран от #17

  • 16 Фон Рихтхофен

    54 108 Отговор
    Пикирай Радев ,ясно ни е ,че пикираш за последно ,никога няма да излезеш от този ъгъл на атака и ще последваш Миг-29 на Терзийски в лоното на забвението ,като един от калпавите бг " президенти".

    Коментиран от #39

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 А бе

    72 31 Отговор
    От всичко написано разбрах, че Горбачов за Кеворкян е льольо.Нищо че света се промени най-вече заради него.Че поканения маршал не е получил думата,въпреки че е бил пиян.А нали Арменеца се бореше за Гласността тогава?

    Коментиран от #21, #48

  • 19 www

    53 31 Отговор
    Бах забравила, че Кеворкян е връстник на Втората световна война.
  • 20 Сух

    23 6 Отговор

    До коментар #9 от "Не мога":

    Щом до сега не си разбрал значи ще разбереш след време..
  • 21 Миладин

    66 29 Отговор

    До коментар #18 от "А бе":

    Мустакатия жабок прави нелепи аналогии. Внушава в полза на мекия- финягата. Той е дебелокож и за мсяка кауза може да списва за много пари особено необлагаеми с данъци- от ШкафБанк!
  • 22 Усман

    39 47 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    По добре е от Радев,по малко злини ще докара на България
  • 23 Кеворк, ти си продукт на СОЦА, мина ти

    64 35 Отговор
    Много отдавна времето!! СЕГА ПРАВИШ НЯКАКВИ АГИТАЦИИ и внушения от които никой не се интересува!!
  • 24 поглед

    16 7 Отговор
    блябля.....герджиков отдавна е казал това, но на митко не му харесва .....
  • 25 краси

    63 21 Отговор
    Доносникът на комунистическата ДС -агент "Димитър" иска да покаже,че още е жив!За младите,които не знаят,по комунистическо време имаше ЕДНА телевизия.
  • 26 Орел

    56 21 Отговор
    Уважавам Кеворкян, но вече прилича на старчетата от мъпет шоу. Критикуваше соца-ок. Никой не му пречше да се реализира през последните 30 години. Така е по-лесно, стоиш на гюме и критикуваш. После се надяваш арменците да ти вдигнат паметник. Нейсе!
  • 27 име

    60 38 Отговор
    Кеворка си мисли че трева пасем! Знам че на много от сериозните политици им е трудно и хич не обръщам внимание на троловете, дето гледат да скарат всеки със всеки. Аз съм решил че ще гласувам за Нинова, защото се държеше най-адекватно, и за Радев, щото е стожер срещу мафията на ГЕРБ-ДПС. И познавам доста десни избиратели, които ще грасуват за Радев, а не за Панов. Дори мисля че ДБ играят за Радев с кандидатурата на Панов, да вдигнат избирателната активност и да няма втори тур!
  • 28 Анонимен

    18 28 Отговор
    По добре е да се върнем обратно към комунизъм
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Продай България

    44 26 Отговор
    Кирчо ще ви спаси,нахрани,издои и подстриже бе-еее
  • 31 Фактолог

    62 26 Отговор
    Странно писане...
    Кеворк явно е почерпен, за да пише българин за канадски мелез, а да не спомене, че има българо-арменски мелези, българо-турски мелези, българо-руски мелези...
    Но когато Борисов е застрашен, всяка хибридна порода застава на амбразурата, за да го брани.
    И си спомняме с каква любов, Борисов кучетата си храни...
    Та тоя К.К. беше име, един от символите на свободната журналистика и сега... И ти ли Брутални сине на словото, да го убиваш в името на простия...
  • 32 44449

    62 19 Отговор
    Кеворк или там какъвто се наричаш, може ли много да внимаваш преди да си помислиш, още по-малко да си позволиш да наречеш българския народ дурашки!!! Само едим въпрос ше ти задам - затова ли е дурашки, че прие десетки хиляди арменци за да ги спаси от турските зверства? Ти който дължиш всичко което имаш и което си на българския народ не си ли наясно, че враговете на България умишлено натрисат боклуци начело на страната, за да спъват развитието, господин доноснико? Ти със сигурност си един от тях. Боклук.

    Коментиран от #45

  • 33 Матей

    31 17 Отговор
    А-е,той нашия покришкин е опиянен от височинна болест,губи пространствена ориентация и ахааа да влезе в свредел,турбуленция,неконтролирано въртене на самолета около оста му,докато не падне.Там ще се срещне със своя опонент Аристотел,учителя на Александър велики,а другият е пък Цицерон или Катон.Трябва да си устроят дебат,кой по по най.Всъщност от такива не може да се очаква друго ,освен високопарно дърдорене,непонятно и завързано,безпредметна витиеватост,абстрактни разсъждения.Докато Рим се разпада,Нерон съчинява балада.
  • 34 1-ви от Софето

    27 12 Отговор

    До коментар #2 от "Дс боза":

    аман от арменци в БГ
  • 35 Хаах

    24 21 Отговор
    В момента внасят за одобрение в Сената списъка за санкции на руски олигарси, престъпници, расисти.Там на челно място е един достоен последовател и идейно копие на Кеворк-Соловьов.От първото до последното предаване на Кеворкян съм го гледал.Това тогава беше събитие съизмеримо със конгрес на БКП -водеща пропаганда директно от КГБ.Активираха и изпълзя цялото гардеробче със скелети.Ей тоя Кирил, ще удари през ръчичките и националните предатели.
  • 36 Антикомунист

    34 47 Отговор
    На червените май никак не им харесва коментара на журналист от калибъра на Кеворкян. Истината за тези паляци Радев и компания меко казано е смущаваща.
  • 37 2478

    30 19 Отговор
    Евреин=Циганин=Арменец(като този на снимката),са едни ДОЛНИ,ЕГОИСТИЧНИ,АЛЧНИ,ЛЪЖЛИВИ ХОРА!!! ГЛЕДАТ САМО СЕБЕ СИ,ПОДДЪРЖАТ СЕ ПОМЕЖДУ СИ,А ДРУГИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗЛЪГАНИ И ОКРАДЕНИ(това им е в кръвта)-КАЗВАМ ГО ОТ ОПИТ!
  • 38 Кеворк? В Ротата в Казармата имаше един

    29 20 Отговор
    Пловдивски Арменец. ХАИК Доникян!!! По голяма гад не съм срещал!! Познавам и читави Арменци, но ти не си от тях!!!
  • 39 123+

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "Фон Рихтхофен":

    Досещам се, че си хвърлял боб и позна! Машала!!!
  • 40 Минаващ

    42 27 Отговор
    Аман от тоя арменец, как смеи да нарича чист българин арманец, като той самият е армено-български мелез:(( Продажник , мълчеше 12 години, а сега и ти си цанен на амбразурата да защитава предишния ни нарцис, дето е побеснял тотално и всеки ден ръси групости.Засрами се, арменецо, в България израстна като журналист, ядеш български хляб...но никога не е късно да станеш за резил! И стана, успя с този пасквил се нареди до Биков, самоотверженото социложче Ст.Стойчев, Хараланчо, Харизанчо, Коларовата, Пик, жал ми е за теб! Млъкни и се скрий!

    Коментиран от #84

  • 41 Пак съм аз

    28 11 Отговор

    До коментар #9 от "Не мога":

    Не се чуди защо ти е трудно да разбереш нещата около Кирчо - защото ти искаш да чуеш дали можеш просташки прякори да измисляш, а не друго !
  • 42 39 Артилерист

    42 17 Отговор
    Кеворкян е добре трениран писач, но не може да измени на природата си-лукав, шикалкави, нагажда се. Това поведение може и да е оправдано за собствено предаване-да се харесаш на момента на повече зрители. Но написаното остава трайно и читателят може да умува по-дълго и да разбере, че го будалкат. С две думи: трябва да си честен и ясно да се определиш, щото част от четящите да те приеме с разбиране, а другата-да те отхвърли. Така например, в противовес на автора, аз ясно заявявам, че Президент Радев е най-достойния ни държавен глава от досегашните и заслужава преизбиране. Той има смелостта постоянно да критикува мутренското, крадливото и продажно герберско управление и да слезе сред спонтанно (в началото) протестиращия народ. За разлика от мутрата, лъжеца, плоския хитрец, уличния вагабонтин и пр. Борисов, който се кри през цялото време от протестиращите, появявайки се тук-там из страната, като лалугер, за да изръси по някоя неадекватна, съчинена му пиарска манипулация. Достатъчно ясен ли съм, авторе?
  • 43 Лея13

    24 24 Отговор

    До коментар #3 от "пешо":

    Глупости,Пешо!Разбира се, че баце предпочита да шеф на кораба, какъв е смисъла да се мотае в това отепано президентство и да изпълнява ролята на въздух:)А по повод това, че Герджиков щял да бъде марионетка- ако не виждаш с просто око, че наш Румен е кукла на конци, значи или си много семпъл на горния етаж или ти трябват очила с по голям диоптър!

    Коментиран от #69

  • 44 Cobra

    24 8 Отговор
    Кеворк напоследък взе да се изявява отново след като се беше покрил с години и сега използва някакъв странен архаичен език. Не мога да му разбера пристрастията. Ту хули едни, ту други. Тук правят впечатление няколко неща - официално признава, че той е избирал и решавал кой да е събеседник по желание. Уж по желание на зрителите, но всъщност всичко е било нагласено. Не че не го знаехме и не се досещахме. Но друго си е сам да го напише. Прави впечатление и как обяснява с какви доводи са отпратили летеца в Москва. Поне да се беше засрамил, а не да разказва как са лъгали и баламосвали, оправдавайки се с технически проблеми. В тилевизията винаги, когато някой журналист се о...се.... ре се оправдава с технически проблеми.
    После пък Горбачов бил льольо. Не е льольо. За добро или лошо от него тръгна промяната.

    А Кеворк вместо да лае по медиите, да беше се погрижил за сина си - наркоман, алкохолик и насилник, който тероризира съседите си, както и всяка жена, която е имала глупостта да се доближи до него.
  • 45 Боби

    17 9 Отговор

    До коментар #32 от "44449":

    Всички пият от кръвта на народа за който Левски написа НАРОДЕЕ преди да увисне на бесилото. Все пак овчедушието и апатията е напуснала българите и явно Радев ще спечели без балотаж.
  • 46 резервист

    18 10 Отговор
    Здравейте, г-н Кеворкян! Къде се крихте до сета? Житейския Ви опит и богата култура са безспорни. По същество съм съгласен с вас, но защо е тази злоба? "Мелез" е обидна квалификация в обикновения език. Заради тази преднамерена грубост ме изгубихте като съмишленик.
  • 47 Бла бла

    20 10 Отговор
    Прави впечатление само със злоба и цинизъм.
    Старческа логорея...
  • 48 Светът се промени

    21 7 Отговор

    До коментар #18 от "А бе":

    с играта на Горбачов, да. Но това не изключва факта, че човекът с белега та главата си е чист льольо. Продаде се толкова евтино на американците. Уредиха му Нобелова награда за мир и го сложиха да преподава в университет. За предател като Горбачов, льольо дори е ласкателно обръщение.
  • 49 Alex

    9 16 Отговор
    Кеви,наборе свеж,жив ли си още?Добре ги редиш,но има ли кой да те чете и слуша?!Всички луднаха по умните и начетени,почтени играчи на терена.Не ги задоволява народняшкото поведение на батБойко!Луднаха,ама и май не,отрезвиха се и им стана криво с нелепите мераци на Чалгаджията да пресъздаде държавата на татко Махно!Умните лумпени се отрезвиха и решиха,че им е по-добре да си стоят на запад с надница,равняваща се на нашата средна заплата.Т,празна Мара тъпан била!И накрая: Кеви,да си жив и неКовиден!Не се надявай да бъдеш чут от дивите петли глухари!
  • 50 Димитров

    17 8 Отговор
    Аг. Димитър вече не е интересн, изтъркал се е. Един износен, употребен агент-доносник на Държавна несигурност.Нагъл, досаден, вече старец на 77 години, но продължава да се опитва да трови общественото съзнание с клюки, простотии и спомени от доносите.
  • 51 Озлобян

    20 10 Отговор
    Доносникът пак изпълвя от леговището си. Същият мръсен човек- коварен, долен, подъл, но и безинтересен, скучен, старчески злобен.
  • 52 плевен

    13 5 Отговор
    Чета как Радев, трябвало да разкара Петков, и се смея на глас. Бедни , бедни Македонски /или пък Кеворкян/! Наистина ли вярваш, че това е ло силите му? Не може да не помниш как преди време, бъдещият президент Първанов, със самодоволна усмивка заяви: "За да стане човек, президент в България, трябва да има одобрението на единствената велика сила в света."
    А сега пак си помисли, чий любимец е Кирчо Петков, и има ли сила, която ще се реши да го пипне?
  • 53 Александър

    20 15 Отговор
    Да наречеш "Канадски мелез и смешник "човека , който на яве показа корупционните схеми и измамите на "белите якички" , които ограбват народа .... означава че и ти си с тях...

    Коментиран от #55

  • 54 Сърп и чук

    19 5 Отговор
    Всичката, напластена с десетилетия медийно - социологическа плесен на мафията е скочила срещу Румен Радев! Защо ли? За един ерудит, би трябвало да има много повече знакови имена в историята на философията и авиацията. Да цитираш най баналните е признак за по голямо невежество, отколкото да не цитираш никого.Боян радев също се яви пиян в едно студио, иззе от любимката си Цветелина микрофона и сам ,,запя", но си остава Боян Радев!Аристотел е учител на войнолюбеца Александър Македонски! Радев е по скоро Хелмут Липферт или Ерих Рудорфер, защото ние сме съюзник на Германия, а освен Покришкин, има десетки други, не по малко блестящи съветски асове - Гулаев, Архипенко, Речкалов, Кутахов, Крамаренко..! Все ще е имало някой трезвен да спаси предаването.
  • 55 Опа

    11 9 Отговор

    До коментар #53 от "Александър":

    Колега замисли се: който плюе по Бойко се харесва от протестърите и печели гласове. Дали клеветите са истина не е важно: политиците искат гласоподаватели на всяка цена. Аз лично не вярвам на к.петков
  • 56 3333

    8 6 Отговор
    Не разбрах кой е президентът на Кеворк, партията му се разбра че е БСП.
  • 57 Кеворк, наплю Покришкин, сравни

    17 10 Отговор
    Пухльото Герджиков с Аристотел!!!?? След Изборите Професора ще бъде отново книжен мухльо, ще го помнят, колкото Ц Цачева, а Покришкин, за разлика от теб ще го помнят поколения напред,!!!
  • 58 Будител

    18 14 Отговор
    За голямо съжаление, в БГ. са останали 80 % дебили,простаци, неразбиращи адекватно моментната ситуация.Кеворк на100%е прав. Друг е въпроса че коментиращите са неграмотни,не познаващи историята и действителноста .Радев е най-голямото зло. Кирил и другия -очите са просто едни мошеници като милен Велчев и Ники василев. Тежко и горко ,братя българи....
  • 59 Кака

    16 6 Отговор
    Ей колко гадно и тенденционно се опитва КК да ни поднесе разни внушения. Голям Разбирач, Разказвач и Тълкувач...Ама истината е, че отново се опитва да се нагласи по вятъра. Много време отделил на Президента - явно и на КК нещо не са му минали номерата там. Ами изборите ще покажат какво иска Суверена - и без "технически" причини.
  • 60 Доносян

    13 8 Отговор
    Абсолютна глупост е този пасквил. Герджиков не е изследовател на Аристотел е най-обикновен преводач. Но агент Димитър от ДС се прави на интерес, демек- вижте ме колко знам, а всъщност е един обикновен клюкар-старец. Коментатор от някой хоремаг в родния Сливенски край.
  • 61 Девоатин

    11 4 Отговор
    Не е било заради пиянството, а някой е решил, че Покришкин ще говори против Горбачовите пεдерастии и са намерили предтекст да го прогонят! А как да говори един стар воин, който сам е рискувал живота си във великата отечествена и е видял хиляди свои познати да загиват за СССР? Значи, от 55 иап с който на 22 юни 1941 г. Покришкин започва войната, до края от летците остават само 4.

    Коментиран от #62

  • 62 Будител

    6 11 Отговор

    До коментар #61 от "Девоатин":

    А Радев в коя война е участвал????????
  • 63 1122

    9 2 Отговор
    Другарят Кеворкян винаги ще лъже.По това си приличат евреи и арменци. За сина ,му,такива егоисти, като Кеворкян не се грижат за децата си.Това ,че е бил агент Димитър или с друго име,не ме учудва.Така нареченото предаване "Всяка неделя-Събеседник по желание"всичко беше приготвено предварително.Няма българин,който да не го е гледал.Острите въпроси, бяха предварително съгласувани .Колкото до мелез-мелези са хора, с неопределена народност.Такива са индивидите от сащ, при това без вяра/25 /30 престъпни секти начело с най-престъпната -адвентисти/.Кеворкян е на 77/78 години.Може да си почива, вместо да пише витеевати статии във в. "Уикенд".А имам спомен, че променяше партиите ,които подкрепя-БКП/БСП, СДС,НДСВ, а видители сега е неутрален.Има почтени ,арменци-за тях е прочутото стихотворение на Пейо Кр. ЯВОРОВ-"Арменци" Кеворкян не е от тези почтени арменци.

    Коментиран от #65

  • 64 1234

    7 5 Отговор
    Анастас- или както го титуловат "проф." Герджиков- по закона на гербераста Игнатов- е преводач, той не е философ, нито изследовател, нито интерпретатор, нито последовател на Аристотел или на елинизма. Агенти Димитър сигурно не знае това, но и да го знае, по хитър и витиеват начин се опитва да го пресдттави като факт. Вече никой не се хваща на неговите внушения, лъжи, манипулации, евтина пропаганда. Доносникът си е доносник.
  • 65 ТОЧНО

    7 2 Отговор

    До коментар #63 от "1122":

    Е ТАКА,.. ХВЕЪРЛЯШЕ ПРАХ в очите и ушите по ТВ с нарочените си коментари, а ние куткудякахме после, колко прав е др.кеворг..
    беше манипулатор от всякъде и сега продължава.Сигурно е доста огладнял та ръси бисери отново
  • 66 Бивш левскар

    9 1 Отговор
    Този мазен арменец, станал джурналист на гърба на Батето и с написани доноси, стана голям ментор. Също като мадам В. като ги прекара доганя и станаха велики.
  • 67 ИмамОчи

    10 1 Отговор
    Зле подготвен се е изказал опитният журналист. Невяна Митева (кандидат-вицепрезидент на Герджиков), не е "пилотка", а чиновник. От там нататък някои умозаключения в статията губят смисъл.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 пешо

    9 3 Отговор

    До коментар #43 от "Лея13":

    сега виждам, че си писала глупости. от президентите в ново време степента на независимост на радев е съпоставима единствено с тази на първанов. а тази на герджиков е съпоставима единствено с тази на чехъла на синоптичката.
    що се отнася до коментарите на лична основа - на базата на написаното, човек може да направи доста неутешителни изводи за теб. но няма да го сторя, безсмислено е. капиш?
  • 70 леле

    5 2 Отговор
    Кви пари, кви пет лева бе. Армения сама се отказа от Нагорни карабах, защото поддръжката му беше златна, а дивиденти нула. За това си го харизаха с малко авторитет на азерите. Да оо на сана, че по- голямата част от отстъпените територии си бяха азерски, окупирани през предната война, точно с руска помощ и оръжие.
    Апропо, а къде бяха ябките и франсетата. Все пак най- големите арменски диаспори са там, а и са мноооого влиятелни.
  • 71 Тако Пеков

    7 1 Отговор
    Агент Димитър да си мълчи.
    Той е голям грешник и доносник.
  • 72 Факт

    6 1 Отговор
    Арменска работа, питайте турците!
  • 73 Пилота

    8 2 Отговор
    "Пилотка"?! Тази самолет дали е виждала на живо.
    Отначало мислех, че е военен със солиден стаж в армията, тя пък се оказа плувкиня-спортистка. Не, благодаря!
  • 74 petar svilenov

    6 0 Отговор
    Старост,старост - нерадост.Няма кинти,няма каки.Време за епитафия.
  • 75 ВЕРА СУ

    6 1 Отговор
    БОЙКО КОГА ЩЕ СТАНЕ МЪРШАЛ АКО РАДЕВ Е ПРЕЗИДЕНТ - НИКОГА ! ЗА ЦЕЛТА ТРЯБВА САМО ЛЬОХМАНА - РЕКТУМ ДА ПОБЕДИ НА ИЗБОРИТЕ ! АКО ЛИ НЕ ТОЙ СИ ОСТАВА ПРОС ГЕНЕРАЛ - МЕНТЕ , МРЪШЛЯК !
  • 76 ААШКОЛСУН

    8 3 Отговор
    РАДЕВ Е ДОСТАТЪЧНО ЕДНО КОРЕМНО ДА НАПРАВИ ПРЕД МИСИРКИТЕ И КРАЙ С ГЕРДЖИКА ............................. ИЛИ ДА ВДИГНЕ ЮМРУКА - ТО Е СЪЩОТО !
  • 77 МУТРАЦИ

    8 3 Отговор
    ВСИЧКИ ВИДЯХА ГЕРЖИКА С ЛАНЦИТЕ - И ТОЙ Е МУТРА КАТО МУТРАТА !
  • 78 Мое мнение

    4 1 Отговор
    Всички арменци са гаргамели.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Стефан

    8 0 Отговор
    Винаги е едно и също, ДОНОСНИЦИ клепали най близките си приятели ни дават акъл, а това да наричаш ЧИСТ БЪЛГАРИН мелез и ти да си арменец е направо гротеска, да не забравяш ДОНОСНИКО че българите ви приеха в страната си, защо не си отидохте в Армения, и постоянното ние във Всяка неделя така, онака, абе шеби НИЕ ПОМНИМ как беше, наклепа и Янчо Таков и Димитри Иванов , правеше се някаква опозиция, ново време и накаря ДОНОСНИК от най продуктивните, през онази работа ми е че Кирил Петков е бил с двойно гражданство той с НИЩО не е ощетил държавата, а онези които фалираха КТБ - 4.2 милиарда лева, построиха газопровод на Газпром за 3 милиарда лева без нито едно отклонение, дадоха над 2 милиарда за самолети които не знаем кога ще дойдат, те са ВРЕДНИТЕ за България , а не Кирил Петков, и още един път ДОНОСНИКО арменец, не забравяй че си гост в тази държава.
  • 81 Гената

    4 1 Отговор
    Ей Богу, доживях да видя как един дърт ерменец решава колко българин е един ..българин !
  • 82 Киборг

    3 0 Отговор
    Да си призная. Човек, колкото повече остарява, повече оглупява, а и започва да си намокря бомбетата на обувките. Толкова за автора.
  • 83 ЦИК

    2 0 Отговор
    Кеворкян.....гласуването не е задължително..... Що не поостанеш на 14 ноември вкъщи.Тои народа ще си свърши работата и без теб.
  • 84 Vado

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "Минаващ":

    Кой е подажник?