Last news in Fakti

25 Март, 2013 09:23 2 564 4

Проф. Михаил Константинов: Нулева е вероятността вотът да бъде фалшифициран

  • проф. михаил константинов-
  • "информационно обслужване"-
  • фонд
Проф. Михаил Константинов: Нулева е вероятността вотът да бъде фалшифициран - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Бившият шеф на "Информационно обслужване" Михаил Константинов заяви пред БНТ, че днес до обяд ще дари всички пари, които е получавал като заплата в държавната фирма, на Фонда за лечение на деца.

Той е решил да бъде основан фонд, който ще се нарича „Да помогнем на България". Това, което отказаха да направят бизнесмените, ще го направим ние - обикновените хора, изтъкна проф. Константинов.

В момента, в който встъпи новият социален министър в длъжност, той ще получи до последната стотинка парите от фонда. Фондът няма да има разноски за управление, каза още Михаил Константинов и призова българите да покажат солидарност и да дарят колкото могат.

Във връзка с това Константинов спомена сумата, на която се е равнявала заплатата му в "Информационно обслужване” – 1000 лева, като според него това били “добри пари за България” и един професор у нас не взимал никак малко.

Произвеждането на избори е по-малко от една десета от дейността на “Информационно обслужване”. Фирмата обслужва НАП, митниците, държавна и общинска администрация, съдилищата, обясни Константинов.

„Нулева е вероятността да бъде фалшифициран резултатът на вота. Господ да дойде, не може едно число да промени“, категоричен бе бившият шеф на “Информационно обслужване”. Професорът изрично обеща, че няма да има никакви манипулации на резултатите от изборите.

На въпроса защо тогава всяка власт сменя шефа на “Информационно обслужване”, математикът отговори: “Това е държавна фирма. Но тя не е фирма, която има политика. Питайте предишните шефове каква им е дипломата. Тук трябва да бъде назначен човек, който разбира от цифри”. Според Константинов причината е в държавните функции на „Информационно обслужване“, а не в целта съответната политическа партия да си подсигури преизбирането.

Проф. Константинов каза още, че една от причините да се оттегли от управлението на “Информационно обслужване” са обвиненията срещу него във фалшифициране на изборните резултати.

“Когато ме обвиниха във фалшификация, настъпиха мотиката. Заради това бях решил да ги съдя. Но това е все едно да доказвам, че нямам сестра. Нека ми посочат коя цифра е сгрешена, та да е манипулиран вотът”, заяви математикът.

Запитан за гаранциите, че софтуерът може да гарантира липсата на манипулации, проф. Константинов отговори: “Която фирма спечели, по правилата на конкурса, ще предаде на ЦИК софтуера. Ние не сме собственик, а изпълнител. Софтуерът не е наш, а на този, който го е поръчал, а именно ЦИК. Те ще преценят какво да правят със софтуера”.

„България има висок коефициент на крадливост. Нека да крадем по-малко”, апелира в края на разговора Константинов, ако искаме държавата да я има и да върви напред.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тео75

    1 0 Отговор
    Проблема е,че сме тъпаци!Ние няма да отидем да гласуваме за разлика от червените бабички,мюсюлманите и циганите-макар и за пари.После кой ще ни е виновен?!И пак кой ще е в парламента?!

    Коментиран от #2

  • 2 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тео75":

  • 3 кик

    0 1 Отговор
    фалшифицират се още на ниво където няма компове..подменени бюлетини още при броенето, още при превозът по селските пътища к после нека си броят колко си искат незвисими комисий и кви щат софтуери и професори да смятат

    Коментиран от #4

  • 4 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "кик":

    ti si mnogo vesht be .profesor si po vsichki vaprosi.darven filosof