30 Март, 2013 15:10 2 395 11

Волен Сидеров: Марин Райков излъга, че ме е поканил

  • "атака"-
  • волен сидеров-
  • марин райков
Волен Сидеров: Марин Райков излъга, че ме е поканил - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Волен Сидеров, лидер на ПП „Атака”, заяви в интервю за Радио К2, че премиерът Райков е излъгал, като е казал, че го е поканил на заседанието на Министерски съвет в четвъртък, 28 март, и продължи, че той заедно с други членове на парламентарната група на “Атака” е стоял час и половина във фоайето на МС без да бъде допуснат и без да слезе някой от правителството, за да му обясни какво се случва.

От ПП „Атака” са подали заявление на 13 март, с което искат да присъстват на заседанията на Министерски съвет, позовавайки се на конституцията, където няма забранителен текст за това нещо. Волен Сидеров изказа и недоумението си от пасивността на лидерите на протестите, които са настоявали най-много за граждански контрол върху институциите.

Той  добави, че по-голямата част от медиите са отразили неговата постъпка като някакво екстремно действие, без да си дават сметка, че и те самите трябва да искат да присъстват на тези заседания. Сидеров смята да се акредитира като журналист и да присъства на следващите пресконференции на Министерски съвет, за да може да зададе въпросите, които го интересуват.

Волен Сидеров каза още, че ако е бил допуснат на заседанието, е щял да попита защо в такъв кризисен момент, когато най-важното нещо са високите сметки на гражданите, МС се занимава с маловажни неща като преобразуването на публична държавна собственост в частна, разходи за командировки на зам.-министри и т.н.

На въпроса какъв дневен ред на Министерски съвет би предложил, Волен Сидеров отговори, че основните въпроси са да се сложи мораториум върху сметките за ток и да се отнеме лицензът на ЧЕЗ. Проблемът е обаче, че служебният премиер не обръща никакво внимание не само на парламентарно представените партии, но и на гражданите, а служебните министри са доста объркани. Връх в това отношение бил призивът на Марин Райков към членовете на служебния кабинет да си вдигат телефоните.

Въпросите, на които Марин Райков дължи отговор

Според Волен Сидеров Марин Райков трябва най-напред да изясни въпроса за рожденото си място и произтичащия от този факт казус за неговото гражданство. На забележката на водещата, че по закон децата на дипломатите, родени в САЩ, не са американски граждани, той отговори, че досега не е чул това обяснение лично от служебния премиер.

Освен това според лидера на ПП „Атака” част от министрите и зам.-министрите се водят на работа в други държавни ведомства, като в момента са излезли в отпуск, а те нямат право на това с решение на Конституционния съд от 2001 година. Волен Сидеров продължи, че в следващите дни ще има среща с главния прокурор и ще го сезира за тези факти и други нарушения.  

Защо затихват протестите?

Волен Сидеров изказа още и недоумението си от факта, че силата на протестите през последните седмица намалява, защото нищо в България реално не се е променило. Той заяви несъгласието си с твърденията, че тези протести са били инспирирани. По-голямата част от хората са излезли на улиците от сърце, каза той, но сега трябва да се фокусират върху Президентството и служебния кабинет, а не на Орлов мост, защото там няма институции.

Ако битката за съставяне на правителство в следващия парламент бъде между ГЕРБ и БСП, Волен Сидеров категорично заяви, че не би подкрепил нито една от двете партии, аргументирайки се с факта, че не може да влезе в коалиция с политически сили, които са виновни за сегашното тежко положение в България. Хипотезата за поредица от предсрочни избори според него не е страшна, тя би довела до прочистване на политическото пространство. Изборите са демократичен инструмент.

Сигналите за подслушвания на известни личности

Според Волен Сидеров тази новина вече не учудва никого, но това не е хубаво, защото така свикваме с нещо, което не е редно. Всички министри на вътрешните работи до сега са го правили. Една сериозна проверка със свидетелски показания в МВР може да установи какво е вършено.

Трябва обаче в ръководството на тази институция да се направи прочистване и тя да се реорганизира. Служебният министър на вътрешните работи е длъжен да излезе и да даде изявление по този въпрос, но явно са подбрани хора, които да са послушни и да си траят, смята Сидеров.

Най-важните неща в програмата на ПП „Атака”

Да се направи истински закон за референдумите по швейцарски модел. Това означава с петдесет хиляди подписа граждани да могат да инициират референдум и да се произнасят по всеки един закон. Важно нещо е да се въведе правото на обикновени граждани да сезират Конституционния съд.

Трябва и нов закон за съдебната система. ПП „Атака” има изготвен проект, направен от Явор Нотев, който бил доста ясен и конкретен и не съдържа никакви лозунги. „Трябва да се направи така, че управляващите да се притесняват от народа. Ако го има това, тогава вече имаме истинска гаранция, че никоя партия не е застрахована, че няма да се успива и да се огради в кула”, завърши Волен Сидеров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 +НОВА ШВАБИЯ+

    1 0 Отговор
    ОТДАВНА ТУК НЕ Е МИРИСАЛО НА БАРУТ !? ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ(Б.....К) ТРЯБВА ДА СЕ ПОЧИСТИ . ДЪРЖАВАТА Е НА ,,ИЗКУСТВЕНО ДИШАНЕ'' И ТОВА НЯМА ДА Е ВЕЧНО ... ДОВЕРЕТЕ МИ СЕ . НИЕ ОТДАВНА СМЕ ФАЛИРАЛИ ... ПРОСТО НЕ СЕ СПОМЕНАВА . ДАВАТ НИ СЕ НЯКАКВИ ПАРИ ОТ Е.С. КОЛКОТО ДА НЕ УМРЕМ ... ВЕДНАГА ...!? ВСИЧКО Е СЪСИПАНО ЗА ДА ПАЗАРУВАМЕ ОТ ТЯХ . ПРИ ТЯХ РАБОТНИТЕ МЕСТА И ПРОИЗВОДСТВОТО ПРИ НАС КОНСУМАЦИЯТА И БЕЗРАБОТИЦАТА . ХРАНИ С ГМО ЛОШО КАЧЕСТВО НА ВНОСНИТЕ СТОКИ КАТО ЗА ТРЕТА РЪКА ХОРА . ТУК НЕ ТРЯБВА ВОЛЕН – ТУК ТРЯБВА ОТ ПИНОЧЕТ НАГОРЕ ... МНОГО БЛАТО - МНОГО ТИНЯ СЕ Е СЪБРАЛО . КАТО НЯМА ХИГИЕНА ЗАПОЧВА ДА МИРИШЕ . ЕДИН СТАДИОН ЩЕ СВЪРШИ РАБОТА В РАМКИТЕ НА ЕДНА СЕДМИЦА РАБОТА НОН СТОП В ТОТАЛНО ЗАПАДНАЛАТА ИЗТОЧНОАФРИКАНСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ !!!
  • 2 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    barzo na doktor,bolen e lud
  • 3 Моко

    0 1 Отговор
    Един велик мъченик и праведник, който чака сега възкресение. Е, няма да го дочака. .
  • 4 Иван

    0 1 Отговор
    Tоя вярно е много превартял,егати тапира....
  • 5 tati

    1 0 Отговор
    О - о о неразумний юроде поради что се срамиш да се наречеш Болгарин и да си вземеш държавата от мафията
  • 6 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    Да мислим българи иначе няма защо да протестираме ако Атака не вземе властта
  • 7 Бай хой

    0 1 Отговор
    Волен се прави на опозиция. Баламите да вярват и да гласуват за него, а след изборите пак с ГРОБ.

    Коментиран от #8

  • 8 ВИП АМГ

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Бай хой":

    begai be komunist
  • 9 народа

    1 0 Отговор
    Ти излъга толкова народ на предните избори,като се съюзи с Боко,че сега тебе те "излъгали",голяма му работа!!!Нали даде дума на Боко,че ако се "поправи" пак ще го подкрепяш,то туй народната субсидия голям гювеч, нали Сидерчо продажен!!!
  • 10 ....

    1 0 Отговор
    Ако бяхте наполовината толкова озлобени към Герб, БСП, ДПС, Кунева и Костов колкото към Сидеров съм сигурен , че в момента заплатите ви щяха да са по-високи от тези в Габон :D И защо!? Понеже ви казва истината в очите човека хахаха. . . . ЕЙ уникален народ сте тва българите ще умрете в мизерия и ще изчезнете като нация до 20 години помнете ми думата !!! След някоя друга година под мъдрото ръководство на Герб, Бсп, дпс и кунева не със страните от третия свят(в редица страни от третия свят в който ние претендираме че не сме минималните пенсии и заплати са по-високи от нашите) ами със животни ще започнат да ви сравняват :D най-вероятно с овце. . . . Ама някоя по особена порода-завистливи и озлобени точно към тези които им мислят доброто овце, докато към тези които ги доят, стрижат и колят изпитват само добри чувства.Ама не сериозно когато Борисов отказа да даде на пенсионерите 20 лв за коледа или пък да вдигне майчинските с 20-30 лв нямаше такива озлобени и обидни коментари към него :D Когато Борисов пък посъветва студентите по информационни технологи да станат овчари щом нямало работа за IT специалисти - Коментарите в интернет бяха "Еми прав е, агнешкото месо много се търси напоследък в Европа" Когато Борисов не даде коледни надбавки на пенсионерите за да посрещнат коледа достойно коментарите в интернет бяха"Еми няма пари, финансова дисциплина, криза е трябва да стягаме коланите" Когато англичаните искаха да ви въвеждат визи подиграваха се, обиждаха и се държаха с българските имигранти като с животни(докато за араби и африканци вратите са широко отворени) коментарите в интернет бяха "еми да ние им влияем зле на икономиката, прави са си англичаните" А когато Сидеров излезе и каже "Пенсиите в България са по-ниски от тези в страните от 3-тия свят(в който ние претендираме че не сме) Европейска държава сме доходите и пенсиите трябва да се повишат" само погледнете какви обиди и за какви цинизми става дума. . .Каква е тая злоба към Сидеров и защо толкова го мразите всмисъл разбирам някои хора по-лесно се поддават на медийната пропаганда от други ама все пак дори да не споделяш политическите му виждания, дори да не го харесваш човека все пак нито е бил на власт - няма грам вина за сегашното положение на българите нито пък дори завист не може да имаш към него защото той дори няма и един имот той живее под наем в една панелка. . . . Докато Плевнелиев например има частни самолети, огромни имения в гърция и германия при това с германски икономи :D а за борисов пък да не говорим с неговата другарка в живота са мултимилиардери вече. . . . . Каква е причината за тая злоба към Сидеров не мога да си обясня. . . И то при положение че към тези които ви направиха по-бедни от габонците сте кротки като агънца ама буквално :D Ама то си е за ваша сметка плюйте Сидеров, гласувайте за гербаджии и подобни вие ще живеете в мизерия и с вас ще се гаврят цигани и гаджали.Когато и да прегледам коментарите във някой сайт или форум винаги се убеждавам колко прост е тоя народ.
  • 11 ...............

    0 1 Отговор
    @....
    Колега давай го по-кратко или си маскиран депутат? Те така го дават и накрая нищо не казват,