Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 11:12 8 555 53

Отец Дионисий: Борисов е оная тиква от приказката, която по църкви и манастири владици опитват да превръщат в каляска

  • отец дионисий-
  • бойко борисов-
  • българска православна църква-
  • преход-
  • избори-
  • 47-мо народно събрание

"Явявайки се в предстоящата неделя на най-важните избори до сега след 1989-та година, да надскочим себе си и да дадем шанс на мечтите си", казва духовникът

Отец Дионисий: Борисов е оная тиква от приказката, която по църкви и манастири владици опитват да превръщат в каляска - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Отец Дионисий, граждански активист, FrogNews:

"Да, днес - 10 ноември, се изпълват 32 години от преломния за нас – българите, ден!

В най-новата ни родна история 10 ноември 1989 г. е датата, от която се начева пътят ни на ново цивилизационно развитие от насилствено наложен безбожен тоталитарен режим на една изначално провалена марксистко-ленинска идеология към изграждане на естествено за природата на междучовешките отношения, едно демократично високоосъзнато гражданско общество с модерен европейски държавен конструкт, който да е гарантиращ върховенството на Правото, обезпечаващ честността в конкурирането на предприемаческия дух на работещата пазарна икономика, изискващ и налагащ най-възвишените морално-етични стойности в политико-обществените корелации въз основа човешките права и свободи…

Както и много други фундаменти, процеси и фактори, обуславящи и съставляващи стремленията на един здрав политико-социален организъм. Истината, обаче, не мога, а и не бива, да затая, особено днес, навлизайки в символичната за всички хора с християнски мироглед 33-та година от нашето съвременно развитие, че освен принадлежността ни към Северноатлантическия пакт и Европейския съюз ние сами като Народ, който почти 13 века и половина, живеейки на тези земи, придавайки им с това и сакралитет. Не съумяхме в новото време да почистим гниещата мръсотия, оставена ни в наследство. Напротив! Съзиждахме нашия дом именно върху тази разлагаща се мърша, от която загниваше и загнива всяка част от тялото на българското общество.

Е, време е поне в 33-тата година от нашия проблемен растеж да проявим съзнание и да си отговорим за смисъла на това изобщо да ни има като човеци и като Народ - Нация! Явявайки се в предстоящата Неделя на най-важните избори до сега след 1989-та година, да надскочим себе си и да дадем шанс на мечтите си.

Зная, че сега някои, дори и високопоставени (защото и там ги поставят) представители на БПЦ, говорят за обединение. Чиста проба фраза, лишена от каквото и да е съдържание. Нито крадците ще връщат самостоятелно и доброволно откраднатото, нито всички ще започнем да крадем. Тази неуморност на заказчици и техни рупори ме провокира по дълг както на духовник, така и на протестирал 435 дни гражданин, да дам моя естествен ответ, от жажда – не от злоба, както им изнася да твърдят някои църковни началници, а от вопиюща жажда за справедливост. На мен ми е кристално ясно срещу какво протестираха моите будни и осъзнали се сънародници и след година и половина си позволявам мнение, съвет, препоръка и молба.

Ето защо категорично не приемам, защото не е и редно - че трябвало да се гласува за политически формации, които били реализирали някои от обявяваните като желания на 15-членния състав на Св. Синод и служещи като критерии за това кой трябва да управлява Родината ни. Това е дори противно! Тази пропаганда е недопустима! Тя е и в нарушение на Закона. А тя – напудрената не с църковност, а с църкварщина агитационна дейност вече се разгъва на трети за годината избори. Рецидивът агравира. Никога не съм си позволил да посоча, без значение дали като духовно лице от клира на Българската православна църква със свои духовни последователи или като активен участник в Протести 2020-2021 за кого всеки би трябвало да даде своя вот. Но скверното обявяване на псевдокритерии уж на религиозен и патриотичен признак, покрити едва ли ни до сега единствено от формациите ГЕРБ - С(ъс)ДС, ДПС и ВМРО, обслужили не светата Христова Църква и нейните чада, а единствено близкото до тях ръководство на поместната ни Българска църква е акт, противен на правото на свободно разумяване и преценяване по делата и плодовете, а не по думите на всеки участник в политическия процес. Вярно е, че Църквата с партийна политика не трябва да се занимава. А нейни висши представители го демонстрират публично, особено спрямо най-награждавания от Църквата министър-председател за всички времена. И на трите избора за тази година Борисов е оная тиква от приказката за Пепеляшка, която по църкви и манастири в цялата страна владици се опитват да я превръщат в каляска. Църквата с политика е призвана да се занимава, но с обществена, не с партийна!

Посочват ни ту директно, ту индиректно колко “благочестиви” са гореспоменатите партии, на които трябвало да си дадем доверието. За тези 32 години това са политико-олигархичните кланови партии – причина и символ на проваления Преход и основен виновник измежду съществуващите днес политически играчи за пепелището на несъстоялото се българско общество - по едноименото заглавие на популярната книга на проф. Христов.

Равносметките са тези, а чини ми се и причините за моя афект на читателя следва да са ясни, тъй като те са правдиво мотивирани.

Ползвам случая, та най-почтително се обръщам към представителите на тези политически формации, особено към техните ръководства, които имат много общо със справедливия Протест на Братството на Почтеността. Моля и настоявам, проявете воля и твърдост в изкореняването на демоничната власт на мафията от нашата единствена Родина – Майка България! Не допускайте грешките, които стартираха още в началото на нашия изстрадан Преход!

Несъмнено ресурсите на престъпната върхушка, властвала последните три десетилетия, особено в най-извратената ѝ форма в последните 12 години са огромни. Финансови, властови, кадрови, информационни, дезинформационни и др.

Призовавам ви: проявете разум и осъществете справедливите искания на Протеста!

Социологическите проучвания за предстоящия съвсем скоро парламентарен вот дават ориентировъчна прогноза (която бе предполагана), че именно ГЕРБ (както някога приемника на БКП) щяла да бъде първа политическа сила. Това е обяснимо, макар и да е не само грях, а дори престъпление срещу Народа и срещу децата му, които не живеят при него. Това е срам, който дано поколенията след нас ни простят. Този резултат е нравствената язва и в тялото, и в душата на целия български социум в и извън пределите на Отечеството. От Историята сте призвани вие - парламентарните формации от Протеста да излекувате тази кървяща рана.

Не е допустимо пред очите на онеправданите и на достойните почтени български граждани да оставите ГЕРБ да бъде най-голямата парламентарна група в следващото 47-мо Народно събрание. Най-естественото, логично и морално обусловено дело в името на всеки българин е политическите субекти “Продължаваме Промяната” и “Демократична България” да сформират следизборна коалиция и още при конституирането на новия Парламент да бъдат първа и най-голяма парламентарна група. Не бива повече никога да се допуска държавният сакралитет да служи за поругание! Проучвателен мандат от Държавния глава, който тогава ще е и новоизбран Президент на Републиката е напълно нередно с оглед на всяка добродетел да се връчва на ГЕРБ като първа парламентарна група! Ето защо смирено и отговорно най-любезно призовавам господата Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов и Атанас Атанасов още в събота – денят за размисъл да го посветят на делото на живота си. Срещнете се четиримата и създайте стройна организация, която да ви послужи за гордост в очите на децата ви! Още в понеделник, след изборите, си устройте изискуемото по вашите ви разписани процедури и зарадвайте измъчващия се и крайно уморен вече Български народ с вестта, че Нова България ще е променена и демократична и че първият мандат се полага да бъде реализиран от формации, числящи се към Братството на Почтеността.

Бъдете мотор на промяната към добро, което нека и да го усетим, защото у хората оскудя вярата не само в Бога, но и във всякакъв авторитет! Трябва да знаете, че с доверие от близо 2/3 се ползват единствено Президентът Радев и Протестът. Затова вие – точно тези две формации – вие днес сте призвани да осъществите чрез диалог, дипломатичност и смирение изпълнението на Националния ни девиз “Съединението прави силата”! Вам се пада сега Божият жребий и вие трябва като най-голяма парламентарна група да проведете резултатни разговори с “Има такъв народ” и “Изправи се!” за осъществяване на пълноценна управленска политическа коалиция с излъчено Правителство и ясно парламентарно мнозинство. Въплътете доверието на българските граждани спрямо Президента на Републиката и протестиращите в конкретни действия! Времето ще ви е малко. Не го хабете. Важно е още преди свикването на новоизбраното Народно събрание на база изборния резултат да дадете всички формации, произлизащи или свързващи се по един или друг начин с Протеста ясен знак към Българския народ и към световната общественост. Подкрепата на БСП ще е необходима. Проявявайте разумен компромис и осъществете консенсус, защото средата е враждебна и отвътре, и отвън, а хората изпадаме във все повече затруднения! Не издребнявайте! Дребнотемието е неприемливо за високата отговорност, която времето ви възлага.

Нормално и конституционносъобразно е първата и най-голяма парламентарна група да излъчи кандидат за министър-председател. Заради отношенията между субектите и поради проявила се вече във времето сдържаност, но и доказала се категорична воля, а и заради по-съхранилия се повсеместно публичен образ, то Асен Василев е личност, удовлетворяваща множество от критериите, а и от прищевките на някои участници в политическия ни живот за тази позиция на бул. “Дондуков”1. Финансист, познаващ вече системите на държавата би ръководил правителство още от първия ден на изключително високи обороти, а това сега е крайно необходимо. Безспорно това ще е знак със силно послание към кого ли не. А Василев бе единственият политик, готов на пряк политически дебат с главатаря на задкулисните стари сили. Този персонаж е изявен вече като антипод на онова, което страната ни до съвсем скоро имаше за срам. Настоящите Вицепремиери от Служебното правителство – Донев, Рашков и Пеканов, както Министъра на регионалното развитие и благоустройството – г-жа Комитова трябва да участват в следващ кабинет, продължаващ промяната, защото те са онези, които в съответните си сектори също така я и започнаха.

При конституирането на 47-то ОНС е добре е да се извършат действия, обуславящи бъдещите взаимодействия. Най-висшия пост в най-върховния ни държавен институт – Народното събрание го предоставете на други участници в промяната! Дали това ще е Андрей Михайлов от ИТН, който се прояви като изряден председател на Правната комисия в предишния Парламент, или Ива Митева, която бе на два пъти Председател на НС, дали пък добре изявеният конституционалист от ДБ Атанас Славов, или пък ще е Крум Зарков от БСП, който заедно с Явор Божанков участваше в протестите, е решение, за което трябва сериозно и да се обмисля, и да се обсъжда взаимно. Като духовно лице знам, че хората, личностите са важни, защото те са гарант за една али друга политика. Всеки носи своята си история, която може да поднесе в дар на олтара на Отечеството. Борците срещу режима на мафията през последните 12 години са онези, които са дали достатъчно доказателства за характер, отговорност и воля.

ГЕРБ би могло и да има 24 процента подкрепа. Но останалите, които не ги подкрепят, а и са против тях са 76 процента. Давайте смело! Да, някои са към други разклонения на мафията, но партиите на промяната сте призвани от Народа да повярвате и в себе си, и в другия, който може да ви е съмишленик и съратник в делото за една по-добра и по-справедлива среда на живот в Родината, особено във времена на пандемия. Имате кауза, националната кауза е на плещите ви.

Измежду някои от видните представители на 4-те формации на промяната се говори за различни конституционни промени. Вие имате сега първа и най-важна задача за бърза и ефективна реформа в Съдебната система, начевайки мигновено с постигане на изискуемия резултат от осъществена процедура за незабавното отстраняване на Иван Гешев от поста “Главен прокурор на Република България”! Всички формации, които се солидаризират с Протеста (в това число и БСП) са задължени именно заради Протеста като своеобразен изразител на народна воля и заради осъществените от него резултати благодарение на мощната и най-значима институционална подкрепа на Президента да съдействате в организирането и провеждането на задълбочен дебат за формата ни на държавно устройство. За това на скоро говорú и Мартин Котев от Фондацията “Фридрих Науман”, която има своята си отговорност за деянията на ГЕРБ и в страната, и в ЕС. Конституцията е идеал, стремеж, свещена висша гаранция за свободите и правата на човека, а не обикновен сборник от процедури, представляващи обикновен устройствен акт.

Едното цивилизационен модел, а другото приложимостта му. Кризите и овладяната държава изискват от нас размисъл за възможностите на нашето общество и кое е онова, което защитава нас и Държавата ни от сенките на злото. Ако люлката на съвременната европейска цивилизация е Франция, ако нашата народопсихология предполага, ако досегашните провали и липсата на авторитетност спрямо ефективните възможности на българския парламентаризъм, ако отсъствието на взаимоконтрол допуска привикване към корупция, престъпления и разграждане на държавността, то не е ли задължително - бързо, в условията на световен мор, да изговорим какви са преимуществата и недостатъците на една република от президентски или президентско-парламентарен тип?! Щом след престъпен режим и при превзети институции се разчита в криза, а такива тепърва ще има много и от различен порядък, на Държавния глава, то държавотворните му правомощия не е ли редно да бъдат други, за да не се и стига даже до исторически етапи като днешния?!

Новите формации – ПП, ИТН, ДБ и ИБНИ, които дължат сегашното си политическо и парламентарно представено съществуване на Президента Радев и на Протести 2020-2021 дължат на Народа си и на Държавата си дебат за силен Президент със силен Парламент! Защото от началото на века до 2017-та година България имаше ли реално Президент?! От 20 години насам България имаше ли реално Парламент?!

Не остана сфера, която ГЕРБ да не поквари. Развалата е повсеместна. Парите на българския и на европейския данъкоплатец послужиха за грабеж отвсякъде. Дори от сферата на духа и познанието. Института на вярата го приватизираха за лицето от Банкя и за прислужващите му в расо чифликчии. Института на науката и академизма също го провалиха. Алма Матер стана изтривалка пред къщата в Банкя, а преди беше тога. Стигна се до там, че вече в два Парламента има един депутат от ГЕРБ, който докато депутатства е и Началник на Синодалните имоти в БПЦ, член на Съвета, който контролира и санкционира същото стопанско звено и правен съветник на самия Синод, който утвърждава или отхвърля предложенията на същия този Съвет. И всичкото това в пълно несъответствие и с морал и със Закон.

Заради тези неща, а и безброй други също партиите на промяната имат правото да проявяват разликите помежду си само когато ГЕРБ и ДПС не са никога повече в Народното събрание. А дотогава?! – дотогава само вярност и постоянство! Нямаме време за никакви експерименти. Демографската картина и от Преброяването го показва. Приликите на новите формации са много повече от каквито и да било изсмукани изпод ноктите разлики. Критики и ние – протестиращите на Площада можем да произнесем, но има моменти, в които се стискат зъби и се продължава до постигане на целта. Важно е вече, а и трябва да имаме парламентарно мнозинство на промяната, което заедно с Президента Радев, комуто предстои пред това народно представителство да полага Клетва, и Правителство на промяната да освободи страната от робството на мафията, да обезпечи реформирана Съдебна система, която да въдвори справедливост в обществото, да прояви политика по свиване на огромните социални неравенства и балансиране на общностните диспропорции и да имаме нова България с едни горди българи.

Вероятно не е типично да се отправят множество щения. Но отново ще си позволя да отправя едно прошение, един апел. Моля, най-почтително моля Държавният глава да свика новоизбраното 47-мо Народно събрание на 23-ти ноември т.г. (вторник), защото би било знаменателно първия звънец на трето вече за годината Народно събрание да съвпадне с биенето на камбаните на Националната ни катедрала, макар те да звънят само заради отбелязването тогава на нейния храмов празник! Да – светията не е български (ще кажат някои), но катедралата е българска и е вдигната в чест на възродилата се Българска държава. А ние се молим и се борим за възраждане на Държавата ни.

Изборът е лесен, защото страните, които се борят една срещу друга са само две. Мафията и Протеста. Грабители и ограбени. Всеки се позиционира сега.

10-ти ноември е. Нека промяната стартира веднага! Тази година в деня на Левски Протестът предостави Харта за Чиста и Свята Република. Нека я направим, защото знам, че го можем!

С вяра, надежда и любов,

а и дай Бог в мъдрост – ваш:

+ Дионисий Стобийски


Бел.ред.
Уважаеми читателю,
14 ноември 2021 г. ще е уникален ден, когато ти ще гласуваш едновременно за конкретен човек (мажоритарен избор на президент) и за списък от хора (подбрани от и верни на задкулисието нови депутати).
Усещаш ли разликата?


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 56 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 мутре бе

    52 28 Отговор
    Това попче си го бива . Има и още едно сходство , Буцито много обича да се прави на Пепеляшка , дори и с пачки и кюлчета около му.
  • 3 хахаха

    42 50 Отговор
    "Отец Дионисий, граждански активист" - Смях пауза

    Коментиран от #5

  • 4 ГНУССС

    43 46 Отговор
    Туй жално pedalche що е в расо ?! Той е разпопен много отдавна (познайте - защо) и е тъжно , че може някой да припознае БПЦ в неговото (щях да напиша лицe , ама той не е известен с лицето си) д..

    Коментиран от #41

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Миризлив пор

    37 45 Отговор
    Този човек като го види каква жлъч излъчва се замисля -що за свещеник е това?
  • 7 пико

    41 44 Отговор
    Жалък актьор заблуждаваш хората, че видите ли и църквата е тука.

    Коментиран от #17

  • 8 user

    38 39 Отговор
    Няма вече платени протести и този професионален протестър свършва парите. Черепа за сега е врътнал кранчето!
  • 9 Комунист

    39 35 Отговор
    Щом и фалшиви хомопопове ръсят мозъци,значи потъваме още по надолу.
  • 10 100

    31 37 Отговор
    Ааа, Дионисий, на каква трева си? Феята от приказката превръща тиквите в каляски, не владиците.
  • 11 СЕВЕРОЗАПАДА

    29 28 Отговор
    Инджова вече е изпила ракията и разпопеният вече е започнал да говори и агитира.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Каляската с гербаджииски червей

    25 20 Отговор
    Пируващи и угоени на гърба на народа.
  • 16 Последния Софиянец

    26 27 Отговор

    До коментар #14 от "ха ха хаааа":

    Отец Дионисий патриарх! Скоро!
  • 17 Коректор

    29 31 Отговор

    До коментар #7 от "пико":

    Жалък актьор е Бойко, който 12 години заблуждава българите, че имат държава.

    Коментиран от #22

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Софи

    34 23 Отговор
    Отлъчен от църквата не може да бъде "Отец".
  • 21 Behemoth

    16 19 Отговор
    Това е менте тиква нивгаш няма да се превърне в каляска....цървул!
  • 22 така ама

    21 18 Отговор

    До коментар #17 от "Коректор":

    Той Бойкото знае защо го прави , българите не разбирам защо го търпят.

    Коментиран от #25

  • 23 ха ха хаааа

    29 20 Отговор
    Ти си оня поп , дето не е поп, щото е разпопен ...

    Коментиран от #28

  • 24 БРАВО

    24 33 Отговор
    БРАВО ОЩЕ ЕДИН ЧЕРВЕЙ ИЗПЪЛЗЯ /ДА ПОДКРЕПИМ РАДЕВ С ДРУЖНО ПЪЛЗЕНЕ
  • 25 Абе ,

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "така ама":

    РАзмисли - само у землянката !
  • 26 АДИОС МУЧАЧОС

    25 24 Отговор
    БОЙКО Е АУТ !
  • 27 Андро

    16 27 Отговор
    Ееее имало и честни попове.

    Коментиран от #29

  • 28 Последния Софиянец

    17 15 Отговор

    До коментар #23 от "ха ха хаааа":

    Църквата е винаги с властта.Преследваха отац Дионисий докато Бойко беше на власт,а сега му се подмазват.

    Коментиран от #30

  • 29 Последния Софиянец

    15 12 Отговор

    До коментар #27 от "Андро":

    Затова го изгониха от Александър Невски и не му дават да влиза там.

    Коментиран от #32, #53

  • 30 Абе ,

    19 6 Отговор

    До коментар #28 от "Последния Софиянец":

    Признай си за нафтата от автобуса на Кирчо ! Източи ли я ?!!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 хаха

    17 5 Отговор

    До коментар #29 от "Последния Софиянец":

    Всичко знаеш бе баничар на всека манджа си меродия
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Киро Жарта

    13 12 Отговор
    Абе....тиквата си е ТИКВА 🎃
  • 35 Христова

    19 26 Отговор
    Браво,Отец Дионисий,много мъдро написано,дано се замислят повече хора над думите Ви.Споделям всичко написано от Вас.Поклон

    Коментиран от #36, #42

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този

    24 7 Отговор
    да вземе да смени килимявката с по-голяма, че тази му стои като кюнец на голямата тонзура.
  • 38 cornholio

    24 6 Отговор
    Боко е тиква, ти пък си олигофрен.
  • 39 Теко

    11 24 Отговор
    БРАВО попе хубаво го каза
  • 40 чичо

    19 12 Отговор
    Прав е Борисов-мисирки.Колко време бе мисирки ви трябва да разберете,че този Дионисий не е отец.Този геврек срами това велико име Дионисий.Апропо-вие знаетели кой е Дионисий и какво дължим на него?
  • 41 иваило

    8 15 Отговор

    До коментар #4 от "ГНУССС":

    абе не е ясно кой е педа.....вие троловете на Герб или и Буци твоя идол,може да пишеш под различни никове но си един и същи измекя......в неделя хората ще покажат на твоя буци сред...пръст
  • 42 poredniq

    10 11 Отговор

    До коментар #35 от "Христова":

    Те гербавите тролове нямат капацитета да се случи това с мисленето.....чуждо им е ,каквото нареди Буци велики това плямпат по цял ден хъркат милите хъркат идва им времето хахахахах
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 баба гуси си търси мъшшшш ?

    9 6 Отговор
    русофилска му работа
  • 45 " Ъ"

    8 9 Отговор
    ОТЧЕ, ВСИЧКИ ГОЛЕМИ ИСТИНИ СА ИЗРАЗЕНИ КРАТКО И ЯСНО. ТИ СИ НАПИСАЛ НАКУП МНОГО НА ХУБАВИ НЕЩА АДРЕСИРАНИ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ,
    КЪМ ХОРА С РАЗЛИЧЕН ИНТЕЛЕКТ И МОРАЛ, ОТ КОЕТО СЛЕДВА, ЧЕ НЯМА ДА БЪДАТ РАЗБРАНИ. ПОУЧИ СЕ ОТ НАШИЯ ОБЩ УЧИТЕЛ - ДЕСЕТ ВЕЧНИ СЪВЕТА, ПОБРАНИ ВЪРХУ ПЛОЩ ОТ ДВЕ ШЕПИ.
  • 46 абе

    15 8 Отговор
    ТАЯ КИЛИМЯВКА С ПРОСКУБАНАТА БРАДА СЕ ПОЯВИ ПАК,БАБАТА ИНДЖОВА МУ Е ДАЛА ПАК НАЧАЛЕН УДАР ПО ЗАДНИТЕ ЧАСТИ ЗА ДА ХОДИ ДА ПРЬСКА ОТРОВАТА СИ. КЬДЕ Е СИНОДА ЗА ДА МУ ПОТЬРСИ ОТТОВОРНОСТ НА ТОВА ИЗЧАДИЕ.
  • 47 √(n&Варна)

    7 2 Отговор
    Вярвайте в Бог – не вярвайте на Църквата и нейните "служители"!
  • 48 Bai gosho хаш таг.

    3 2 Отговор
    Някъде ако може и задължително да се скрива тази божа душа!
  • 49 Абе

    3 2 Отговор
    Т. нар. "отец" Дионисий, като е граждански активист откъде има пари по цял ден да не работи нищо. Струва ми се и той да е на заплатка в некоя централа.
  • 50 Е дин

    3 2 Отговор
    Този Дионисий не е никакъв свещеник, а психично болен човек със сериозни ментални проблеми. Казвам го от лични наблюдения, съсед ми е в кв. Иван Вазов.
  • 51 Българин

    0 1 Отговор
    Тои е червения поп с черешевото топче До се гони демоните сега политиците Дано хр иванов като гл прокорор му упроси греховете
  • 52 безпартиен

    0 1 Отговор
    Толкова приказки за нещо съвсем елементарно!?До там ли стига дълбочината на мисълта на този "свещеник" поставил трима пряко и косвено свързани с управлявалата преди 10.11.1989 година партия-БКП!!!Решението явно не е разбрал и не е достигнал до него,а то се нарича декомунизация,такава както е проведена денацификацията в Германия след 9.май 1945!!!Тогава на членовете на управлявалата партия са налагани различни срокове за забрана за заемане на длъжности в политиката,в зависимост от заеманите длъжности преди!реименувани са градове,села,училища,улици,площади носили имената на нацистки ръководители!Просто са скъсали окончателно с миналото!А у нас заспаха като комунисти и се събудиха социалисти!От тях се пръкнаха и демократи,зелени,либерали,радикали и всякакви други,НО не забравиха основното-да не закачат миналото!Защото който владее миналото владее бъдещето!Който владее настоящето-владее миналото!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.