Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 14:35 17 476 126

"Студентски протест" пред ФАКТИ: Връзката на кандидатурата на ректора ни с доказано корумпирана партия буди недоволство

  • студентски протест-
  • проф. атанас герджиков-
  • атанас герджиков-
  • герб-
  • софийски университет-
  • ректор-
  • президент

"Професорът оповести в национален ефир, че нашият „водач“ е син на политик. Това е неистина по адрес на студенти от СУ, с чието мнение професорът не е съгласен", посочиха студентите

"Студентски протест" пред ФАКТИ: Връзката на кандидатурата на ректора ни с доказано корумпирана партия буди недоволство - 1
Снимка: Студентски протест
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"СУ ≠ ГЕРБ" - такъв надпис издигнаха студентите от студентската протестна мрежа "Студентски протест" непосредствено преди първия тур на президентските избори.

Транспарантът украси парадното стълбище на Софийския университет “Свети Климент Охридски”, чийто ректор професор Анастас Герджиков беше издигнат като кандидат-президент от Инициативен комитет, с притеснителното участие на представители на ГЕРБ.

“Студентски протест” се оформи на антиправителствените протести миналото лято, като официално се включи в тях на 15 октомври 2020 година. Тогава те поискаха оставката на правителството и на главния прокурор, както и независимо правосъдие, съдебна реформа, контрол върху разходването на средствата, отпуснати от Европейския съюз и ефективен контрол върху чистотата на атмосферния въздух и изсичането на горите. Обявиха се против корупцията и употребата на прокуратурата за рекет на малкия и средния бизнес.

На 12 ноември т.г. “Студентски протест” публикува своята позиция относно кандидатурата на проф. Герджиков. “Ние сме твърдо против пряката и косвена употреба на Софийския университет за изпирането на мръсния политически имидж на която и да е партия. Още по-малко на партията, под чието ръководство държавата ни бе докарана до дъното на всички европейски класации чрез чудовищна корупция и некомпетентност, но и с чийто ботуш бяха брутално ритани зад колоните на Министерски съвет нашите състуденти и съграждани, които недоволстваха срещу наглостта и безочието на бившите управляващи”, написаха те.

От ФАКТИ разговаряхме със студентите от протестната мрежа по темата. Разговора четете в следващите редове:

- Преди първия тур на президентските избори “Студентски протест” публикувахте своя позиция срещу “употребата на Софийския университет за изпирането на мръсния политически имидж, на която и да е партия” - това ли смятате, че цели кандидатурата на проф. Герджиков?

-Смятаме, че кандидатурата на професор Герджиков е добре премислен ход от страна на ГЕРБ, именно с цел изпиране на имиджа на партията. За жалост не за пръв път и образовани хора с академични звания като професора стават инструмент за употреба на изгубилите власт. Всеки е свободен да се кандидатира за президент, но когато заемаш длъжността „ректор“ на университет, е наивно да смяташ, че издигналата те партия не е взела предвид репутацията на учебното заведение, което представляваш.

- Към какво е насочено вашето недоволство - към самата кандидатура или по-скоро към връзката с ГЕРБ?

- Недоволството е насочено към пряката връзка на кандидатурата на нашия ректор с доказано корумпирана партия. Пример за това е неговата оценка за работата на прокуратурата, на главния прокурор и КПКОМПИ като „прилична“. Няма как да има академична автономия при такива изказвания и не бива да забравяме, че към момента на правенето им, проф. Анастас Герджиков все още заема длъжност „ректор“ и представлява СУ.

- Припомняте събитията от миналото лято и студентите, бити от служители на реда зад колоните на Министерски съвет - защо според вас ректорът на вашия университет не коментира тези събития?

- Останахме изумени, че след кадрите на брутално полицейско насилие над вързани арестувани млади хора буквално пред вратите на властта, професорът продължава да отбягва темата за произвола от страна на МВР през лятото на 2020 година. Той не само че не взе отношение, но дори видяхме снимки от кампанията му, на които е рамо до рамо с бившия вътрешен министър Младен Маринов - отговорният за действията на органите на реда тогава. Очевидно подкрепата на ГЕРБ и добрият тон спрямо тях са приоритет пред изразяването на позиция срещу отвратителната гавра с млади хора, на която цялото ни общество стана свидетел.

- Издигнахте транспарант на стълбите със статуите на братята Евлоги и Христо Георгиеви, на който пишеше, че ГЕРБ не е равно на СУ. Според вас гласоподаването за проф. Герджиков равнозначно ли е на гласоподаването за ГЕРБ?

- Определено. Дори самата партия и кандидат-президентът не полагат много усилия да скрият този факт. Красимир Вълчев от ГЕРБ е предложил професора за кандидат, а председател на инициативния комитет е Радомир Чолаков, депутат от ГЕРБ в 45-то и 46-то НС. Там е и Йорданка Фандъкова. Имайки предвид политическата ситуация в България, ни е много трудно да повярваме, че Бойко Борисов, е дал подкрепата си на професора без абсолютно никакви условия. Борисов е притиснат до стената в политически контекст и институцията Президентство му е много нужна за стабилизиране на позициите и участие във властта.

- Проф. Герджиков в свое интервю коментира, че видял 20-тина студенти да протестират - това обиди ли ви?

- Изказването ни изненада, защото въпреки всичко ние смятаме професора за интелигентен човек и не сме очаквали да прибегне до измислици по наш адрес. Имало е протести, на които са се събирали повече от 200 души, и то далеч не само възпитаници на СУ. Още по-озадачени бяхме, когато професорът оповести в национален ефир, че нашият „водач“ е син на политик. Не само, че в организацията ни никога не е имало „лидер“, но и няма такъв между нас, чийто родител е действащ политик. За проверка на това твърдение можем да предоставим пълен списък с имената на участниците в "Студентски протест" от самото му начало. Това конкретно изказване има особена тежест, тъй като е неистина по адрес на студенти от Софийския университет, с чието мнение професорът не е съгласен.

- Аз самата съм възпитаник на Софийския университет. Забелязвам, че когато темата с връзката между проф. Герджиков и ГЕРБ се коментира в университетските групи в социалните мрежи много често хората коментират, че “университетът не е място за политическа агитация”, че професорът не би бил президент на ГЕРБ - забелязвате ли апатия по политическите теми и конкретно към този въпрос сред много студенти?

- Определено имаме наблюдения, че не само сред младите, а цялостно сред българското общество е налице политическа апатия. Причините за това могат да се обусловят най-лесно като комбинация между разочарование, липса на заложено в обществото съзнание за реално търсене на политическа отговорност и нежелание за вмешателство в теми за политическа активност. Неинформираността от своя страна е допълнена с интерес единствено към собствени битови и лични проблеми. Последното е особено изразено при младите.

Във всяка една страна с изградени демократични традиции държавата полага усилия, за да подбуди политическа нагласа у подрастващите. Смятаме, че това пробуждане на гражданска съвест трябва да започне още от началния курс на образованието на учениците, да се възпита у тях чувство за отговорност спрямо държавата и обществото, защото определено не може да се разчита само на семейството за това. Трябва непременно да се отбележи, че ролята и качеството на най-популярните медии в страната неимоверно допринасят за тази политическа апатия чрез подбиране на единствено удобна и често подвеждаща информация, която да се предоставя на зрителите или читателите.

- Все пак вътрешната съпротива е налице, но смятате ли, че в бъдеще съществува опасността СУ да се превърне в равнозначно на ГЕРБ?

- Не смятаме, че има такава опасност. Един университет е такъв, какъвто е, благодарение на академичната общност, но и на студентите. А младите хора в България ясно показаха отношението си спрямо тази партия. Тя от своя страна също показа своите нагласи спрямо младите - "и ние не харесваме тях", каза Борисов. Е, нямаме основания да се опасяваме, че студентите ще позволят СУ да е равнозначно на която и да е партия.

- Обмисляте ли да поискате оставката на проф. Герджиков като ректор?

- Нямаме претенции да представляваме нито академичната общност, нито всички студенти в СУ. Смятаме, че когато се върне в университета като ректор, което най-вероятно ще се случи, професорът сам ще може да прецени какво е отношението на студентите спрямо това негово решение. Нашето виждане е, че и двете длъжности "ректор" и "президент" изискват определени морални и нравствени качества. На база достатъчното на брой изказвания по време на предизборната кампания, всеки може сам за себе си да прецени дали професорът ги притежава.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 148 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    104 13 Отговор
    Всичко е ДПС
  • 2 bbb

    39 183 Отговор
    Тия тъпи мекерета пак някой ДС агент ги е ръчнал

    Коментиран от #95

  • 3 Последния Софиянец

    222 25 Отговор
    Герджика и майка му окрадоха нашите деца студенти.Гешев ги прикри.Съд и затвор за помака Герджика!
  • 4 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    255 21 Отговор
    Мишокът Герджиков се скри,
    вместо да защити студентите си,
    когато полицията на Бойко ги биеше зад колоните...

    Коментиран от #37, #105, #119

  • 5 Алфа Вълкът

    31 186 Отговор
    Двама човека дето не могат плаката си да държат - голям митинг, голям протест, голяма работа!

    Коментиран от #10, #11, #96, #117

  • 6 профЧекмеджиков

    150 16 Отговор
    Гордея се , че студентите ми се срамуват от мен
  • 7 ТаУмВзе

    24 127 Отговор
    Малките соросоидчета, чак сега ли се усетиха? Крайно смешно. Спокойно, кирчо и асенчо ще закопат дефикасно Всички. С любезното съдействие на моше. ПАК!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Загрижен

    164 16 Отговор
    Колеги от СУ, за разлика от други години сега много късно се събудихте!?!? Защо спахте толкова време??? Ректорът на университета ви е долна подлога на тиквата престъпник. Е, по-добре късно отколкото никога...
  • 10 до порязания

    77 9 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    абе ти едната буква на тоя плакат 2 часа номеж я нарисува ,а ама тръгнал кусури да търси нашичкия

    Коментиран от #20, #71

  • 11 И един

    65 6 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    петел цяло село буди !
  • 12 Герберасти

    91 10 Отговор
    Какво ли щеше да направят студентите с ректора си ако същия се беше кандидатирал от БКП и годината беше 1990 например?Ситуацията е аналогична... ГЕРБ= мафия
  • 13 Браво

    80 11 Отговор
    Браво Браво Браво !!!
  • 14 ГОСТ

    24 64 Отговор
    А ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ НЕ БУДЯТ НЕДОВОЛСТВО, ТЪЙ ЛИ?!СМЕШНИЦИ! НЯМАТЕ НИЩО ОБЩО С БУДНИТЕ СИ КОЛЕГИ В СРЕДАТА НА 70-ТЕ В ЕВРОПА! БОРЕХА СЕ СРЕЩУ ВОЙНАТА ВЪВ ВИЕТНАМ И ДРУГИТЕ ВОЙНИ НА ФАЩ! ЗАСПАЛИ ГАНИ!

    Коментиран от #91

  • 15 Реалист

    27 94 Отговор
    Прокопиева медия, пак давате трибуна на някакви самозванци...две студентчета издънки на Фатмака и голям протест, няма що! Ех, каква долна медийка сте виееее....
  • 16 Хахаха

    25 112 Отговор
    Тия отвратиха с мръсната кампания. Долу радев и полицейщината. Масово гласуване срещу радев.

    Коментиран от #19, #28

  • 17 Европа

    58 8 Отговор
    И още браво!
  • 18 демократ

    23 50 Отговор
    Слабо, Много Слабо студенти!Прочетете за някогашните ви колети от Унгария - 1956 год. и Чехословакия - 1968 год.
  • 19 Последния Софиянец

    29 8 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Пак ще ти вземе Рашков парите.ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 20 Алфа Вълкът

    11 33 Отговор

    До коментар #10 от "до порязания":

    Ти още 10 часа да пишеш, не може да го напишеш този коментар правилно🤣🤣🤣

    Коментиран от #50

  • 21 Мутри вън!

    78 14 Отговор
    Ограничените хорица с промити мозъчета и поклонници на пожарникаря скача неистинно да бранят мекотелото герджиков.

    Никога повече герп на власт!

    Коментиран от #35

  • 22 Хахаха

    14 76 Отговор
    5 студента не значи всички. Спрете се бе. Пропагандата работи с пълна сила. Ако е честен вота радев трябва да загуби. Ако ли не-заслужаваме си участта.
  • 23 Глупаци

    16 63 Отговор
    Двама пишман студента на фона на 25000.
  • 24 Бацо истината

    53 6 Отговор
    Всички в герб сме честни, както и миналите до шкаф
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГЕРБ

    60 6 Отговор
    На Слави човека напусна СУ. Чекмеджиков ще напусне ли СУ в Понеделник?
  • 27 Джоко

    65 2 Отговор
    Вече не може да се лъже и прикрива. Не може да се крият мерзавците зад комитети и политически необременени личности. Всичко прозира и партиите на кражбата и далаверата най- после явно се събраха. А ментора им в Анкара е най- доволен защото васалите са послушни и изпълняват роболепно!
  • 28 Пак

    74 6 Отговор

    До коментар #16 от "Хахаха":

    Ще гласувам за Радев, да не са бацо и “Туркия е нашата майка”
  • 29 ГЕРБ

    9 70 Отговор
    Тези въпросни студенти да ги пратят в Белене и Скревена на екскурзия и след това да пишат глупости.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българин

    9 49 Отговор
    Над 5000 студента се включиха в протестите срещу зелените сертификати, тия петимата от "Студентски протест" къде се бяха скрили тогава?

    Коментиран от #36, #39, #55, #108

  • 33 Чудно

    68 6 Отговор
    Мисля, че е крайно време този мутропрофесор да се оттегли от изборите за Президент и от управлението на СУ. Очевидно е, че е на този пост заради партийната си пристрастност. Плиткоумниците бяха на мода, но това приключи!
  • 34 Gazoo

    72 9 Отговор
    Гласувайте срещу подлогата на мафията Герджиков. Той няма морал и не заслужава нито да е ректор, нито президент! Срам е за академичната общност.

    Коментиран от #43

  • 35 Ама

    11 46 Отговор

    До коментар #21 от "Мутри вън!":

    Влез в час --мутрите са вън --ИБГНИ ,ИТН ,ДБ.Пък предатели винаги се намират,даже сред елита на младежта.Жалко .
  • 36 Тутлю гювеч

    47 5 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Дали ако гласуваш за гербиджа ще ти махне зелените сертификати?! А дано ама надали. Това е последната сламка на Бибитко. Само това.
  • 37 Бойко Б

    57 2 Отговор

    До коментар #4 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Не е имало бой, а само "усещане" за бой. Както и няма курупция. ГЕРБ И ДПС не са мафиотски организации. Не се изнасят пари в чували и пътищата ни са едни от най добрите в ЕС.
  • 38 БСП за България и Радев

    43 12 Отговор
    Браво на СУ! Студентите винаги са подкрепяли БСП и генерал Румен Радев
  • 39 Абе тулуп

    31 7 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    А къде бехе тея 8000 студенти като мутротиквата запечата Банско с кпп-та?!

    Коментиран от #90

  • 40 Страничен

    53 7 Отговор
    ГЕРБ си го държат с компромат професорчето и това е! Иска не иска отива да се излага!
  • 41 Реалности

    50 9 Отговор
    Ами какво да прави този алчен професор. Много ясно е, че новото правителство ще го изрита моментално от университета и ще трябва да живее с 1000 лева заплата. А така ако спечели ще живее доволно поне още 5 години. Всичко е борба за кокала. Изключително алчно същество е този поплювко.

    Коментиран от #81

  • 42 кажете

    44 4 Отговор
    Защо Софийски университет мълчи? Там трябва да ври и да кипи! Там е младата кръв, която носи със себе си своите мечти, надежди и жаждата за нови знания и промени. Разочарован съм от този университет.
  • 43 Явно

    8 31 Отговор

    До коментар #34 от "Gazoo":

    Явно някои хора продължават да точат лиги за постове,обаче напразно,защото нагледно ви показаха,че нещата не зависят от вас.Слава Богу,иначе някои са склонни и майка си и баща си да продадат,само и само да стане на тяхната.Тези студенти,като стигнат нивото на професора,тогава да се репчат Иначе става като Христо Иванов дето крещи против Гешев,ама като се появи Гешев в парламента,Христо изчезна.
  • 44 Вера

    41 8 Отговор
    Браво младежи! Във вас ни е надеждата!

    Коментиран от #83

  • 45 Сатана

    9 40 Отговор
    Това са на Ицо Хазарта нарко зависимите фенове, заработили по една магистрала за да ги снимат.
  • 46 Дани

    37 6 Отговор
    Джендъра да се маха в дън гори тилилейски заедно със скумрията нева да не ги допуснат след провала на старите им роботни места о да ходят на село да се тредятна нивата те са сром и позор затова че са подлоги на дпс и гробарите
  • 47 ВЕЧНИЯ СТУДЕНТ ОТ ФАКУЛТЕТУ

    9 34 Отговор
    ТЕ ТИЯ КОЛЕГИ И КОЛЕ ЖКИ ДА ИДАТ В БИБЛИОТЕКАТА!?(НЕ ВИНОТЕКА ИЛИ ДИСКОТЕКА)И ДА СИ НАПРАВЯТ ТРУДА ДА ПРОЧЕТАТ ВЕСТНИЦИТЕ ОТ ПЕРИОДА НА ВРЕМВТО КОГАТО БЕШЕ СПОЛУКАТА ЗА БЪЛГАРИЯ И ЩЕ ИМ СВЕТНЕ ЧЕРВЕНАТА ЛАМПА КАКВО Е ГОВОРИЛА КАТО ГОВОРИТЕЛ СЕГАШНАТА ВИЦ Е ПРЕЗИДЕНТКА,И ТИЯ ОТ И.Т.Н. КАКВА ПАРОДИЯ ПРАВЕХА И СЕГА КАКВА ПАРОДИЯ СА И ВСИЧКИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ ОКОЛО ЗЕЛЕНИЯ ЧУРАП.....ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА👍
  • 48 Ахаа

    7 31 Отговор
    Но срещу връзките на Радев с още по-доказано корумпираната БСП нямат нищо против ! Що за демагогия и лицемерие, и то точно от студенти ??!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Морски

    16 2 Отговор

    До коментар #20 от "Алфа Вълкът":

    Добре ти го каза човека,скрии се някъде!

    Коментиран от #58

  • 51 RichardArtex

    1 8 Отговор
    Заходи в телегу, подпишись и получи деньги!
    Розыгрыши каждый день.
    Совсем скоро розыгрыш на 100 000 $

    Телеграмм канал - @IvanPortnoyBro
  • 52 Бай Коста

    12 12 Отговор
    Защо студентите спаха 12 години при управлението на мафията Герб каква е пречината
  • 53 адвокат

    10 1 Отговор
    има ли суджуци в СУ или има само България
  • 54 БАБА МАРА

    31 3 Отговор
    Млади студенти аз си отивам ама да ви кажа една истина ГЕРБ И ДПС СА МАФИЯ СЪСИПАЛИ ДЪРЖАВАТА
  • 55 Българин

    22 2 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    Има си медицински специалисти за зелените сертификати. Студентите протестират, че след синята метла в СУ бе лансиран за ректор Гербаджиков, който сега злоупотребява с името на университета.
    Не ми кради ника да го защитаваш. Тези студенти не са "умните и красиви" наемници на Козяк,, а справедливо и точно протестиращи младежи , че въпросния ректор смъкна ректор смъкна СУ до място ... 2000.
  • 56 Перо

    32 2 Отговор
    Наследникът на Плевнелиев от Кърджали Герджиков се е хванал като удавник за сламка за мутренската и турска партия. Той е обречен с тяхната политика за бъдеще,няма мърдане! Какъв “професор”,какво падение. Речта му е като на селска клюкарка.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Алфа Вълкът

    6 11 Отговор

    До коментар #50 от "Морски":

    Хайде сега с други никове ще ми отговаряш! То по граматиката ти се разбира, че пак си ти! Ако имаш основно образование и в дипломата ти имаш повече от 3.50 аз си хвърлям главата!
  • 59 Тиква

    23 3 Отговор
    Браво и така трябва да бъде. Тази Герберастия в затвора и да бъдат забранени със закон.
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 НОВ БЪЛГАРСКИ

    19 2 Отговор
    ГЕРДЖИКОВА НАДУВАШ ЛИ ГО
  • 62 Фаро

    25 3 Отговор
    Герб и всички гласували за тях трябва да бъдат съдени и натикани по лагерите.Тодор Живков е бил много прав.Нещастието българско е дошло след закриването на лагерите,които престъпници налазиха власта и 30 години само унищожават

    Коментиран от #74

  • 63 мама

    25 3 Отговор
    тиквата и Герджиков в затвора
  • 64 Паисийй

    26 2 Отговор
    ооо Неразумнии юродее що се срамиш да се наречеш българин а гласуваш за Герб ДПС мафията
  • 65 ВВП

    27 1 Отговор
    Няма реакция в "академичната " общност в СУ на кандидатурта на Герджиков подкрепена от ГЕРБ защото всички преподаватели в СУ имат интерес ГЕРБ да е на власт и да продължат да връткат далаверки и да гушат пари по разни измислени програми и проекти .Университет няма в Европа който колкото по ниско пада в реитинга толкова повече пари да иска и толкова повече да вдига таксите .СУ е за изриване и изхвърляне на гнилоча .
  • 66 моканина

    11 1 Отговор
    божее,божеее колко мъка има на тоя свят божеее!
  • 67 Alex

    3 22 Отговор
    Брей,бре...И от къде изсмукахте това болшевишко интервю.И кои са тези "бити студентчета.Ми що си мълчахте до сега,бе,мамини синчета,а?!Не изпитвате ли неудобство и срам,че въпреки декларациите ви за аполитичност,вземате страна на хулиганстващите през 20-та година,в унищожаване държавна собственост,приравнявате се с наркотизираните протестъри и отровното трио?!И какво очаквате от харвардците и чалгаджиите,протестърите???Личи си-повече анархия и хаос!Някога ние уважавахме учителите си,шапка им сваляхме,сега вие свободно,безнаказано ги оплювате!
  • 68 преса

    28 3 Отговор
    Герджиков трябва да бъде изхвърлен с камънии за предаделство на студенската общност в името на мафията Герб и ДПС
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Цуца

    10 3 Отговор
    До 29 ГЕРБ:
    ГЕРБ = БКП
  • 71 Факт

    12 2 Отговор

    До коментар #10 от "до порязания":

    Щото е помияр
  • 72 бай Курти

    21 3 Отговор
    АБЕЕЕ БАЙ ГЕРДЖИКОВ АБЕЕ ЩО МЕ КАРАШ ДА СЕ ОБЕДИНЯВАМ С ДПС
    АБЕЕ ЕЙЙ АЗ ДА НЕ СЪМ ПРАВЕН В ДУПЕ БЕ ЕЙЙ КЕЛЕШ

    Коментиран от #76

  • 73 ВУТЕ

    18 2 Отговор
    КАКВО ЩЕ ПРАВИМ С БИВШИТЕ ЧЛЕНОВЕ НА БКП СЕГА В ГЕРБ И ДПС
  • 74 Alex

    4 15 Отговор

    До коментар #62 от "Фаро":

    "Фаро",явно нищо не знаеш за режима на бай Тошо.Ако тогава си отваряше устата така,както сега,не в Белене,ами и оттатък щяха да те пратят/зад реката/!А сега,сега всеки може да плюе когото си иска,а на тебе ти се иска още по-голяма анархия и хаос,т.е.чалгаджийска държава.Май харвардците я докараха до там.

    Коментиран от #93

  • 75 Да живее България

    26 5 Отговор
    Драги сънародници, нека в неделя масово да гласуваме и покажем, че можем да го направим. Всички, които милеят за България да подкрепим НАЙ ДОСТОЙНИЯ ЧОВЕК РУМЕН РАДЕВ. Никой няма право да се меси в изборите на България!!!!

    Коментиран от #78, #84

  • 76 Alex

    6 2 Отговор

    До коментар #72 от "бай Курти":

    Aбе,май от там си произлязъл с отвратиелния си неграмотен език!
  • 77 Наблюдател

    27 2 Отговор
    Т.н. "професор" ако не друго то успя да се орезели с което за пореден път доказа че за това никога не е късно, дори за професори!
  • 78 Alex

    4 20 Отговор

    До коментар #75 от "Да живее България":

    "Да живее България" и "вечна дужба с СССР"!До там ще ни докара баш Пилота,барабар с лъжливите,усмихнати далавераджии Киро Язовиро и Кокорчо>
  • 79 толупа

    15 3 Отговор
    И АЗ /боко Рапона/ бях студент някога- в Милиционерската Школа в Симеоново.
  • 80 Фин

    20 1 Отговор
    Гласувайте за българският президент!
  • 81 ДА БЕ ДА

    3 22 Отговор

    До коментар #41 от "Реалности":

    ЩОТО РАДЕВ НЕ Е НАГЪЛ И АЛЧЕН..И ОСВЕН ТОВА Е
    ПРЕДАТЕЛ!
  • 82 Да кажат

    5 20 Отговор
    Защо не се събуди недоволството им, когато преди няколко години доказано корумпираната БСП подкрепи Радев ??!

    Коментиран от #92

  • 83 xa xa xa

    4 17 Отговор

    До коментар #44 от "Вера":

    ...кво ти браво, това са едни тъпаци,
    на които им е платено да крякат,
    за пари на всичко са готови,
    пишлигари некви..
  • 84 СМЯХ В ЗАЛАТА

    4 17 Отговор

    До коментар #75 от "Да живее България":

    с тези фалшиви лозунги и суперлативи за РУМБАТА,
    оди се гръмни да не се изказваш вече.. ха ха ха...хаа
  • 85 Тони

    13 2 Отговор
    Провокатори от агитката на “Левски” - Запад ще са на протестите в подкрепа на Румен Радев и срещу намесата на Анкара в изборния процес у нас. Протестите ще се проведат довечера. Това се коментира сред футболните запалянковци. Не е тайна, че именно те бяха забелязани като основни провокатори по време на протестите миналото лято. Тази информация изцяло кореспондира с твърденията за стягане на редиците от страна на ГЕРБ и ДПС за гласуване в полза на кандидат-президента, издигнат с подкрепата на партията на Бойко Борисов проф. Анастас Герджиков. По-рано днес кметове от смесени райони бяха забелязани пред централата на партия ГЕРБ.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Герб-Дпс

    17 2 Отговор
    Герджиков президент, Баце- ректор на СУ. Това е договорката.
  • 88 5фм

    22 4 Отговор
    Къде е Баце. След изборите които загуби повече не се появи публично. Скри се като плъх.
  • 89 Росен

    16 3 Отговор
    На 21-ви Турция избира кандидата си за Президент на България - герджиков, с кукловодите му борисов-доган-пеевски-гешев.
  • 90 Герп-тролове

    9 2 Отговор

    До коментар #39 от "Абе тулуп":

    Защо му задаваш такъв въпрос? Той, като един истински трол,пише това, което Севда му спусне! Не му плащат да мисли! Едва ли му се отдава де!
  • 91 Какво общо

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "ГОСТ":

    имат зелените сертификати с тази тема+ Хайде погледни какъв закон бе приет днес от пърното нивов Герччания , как стоят нещата в Австрия, Испания, Израел... По-добри ограничения, отколкото гробове!
  • 92 Би ли посочил

    7 3 Отговор

    До коментар #82 от "Да кажат":

    поне един пример, че БСП е "доказано корумпирана"? А може би искаш подобпи примери за ГЕРБ?
  • 93 Аз съм на

    9 1 Отговор

    До коментар #74 от "Alex":

    такава възраст, че съзнателният ми активен живот мина през това време. Потомък съм на човек, който завърши живота си като частник и никога не криеше антиживковизма си. Изключван съм от Комсомола по идеологически причини. Имам убеждението и правото да твърдя, че това, което пишеш, са глупости . По времето на Живков, особено след 70-т, режимът беше по-очовечен. И България беше на 23 ири 27/?/ място по жизнен стандарт в света - факт. Но нямаше банани.
  • 94 625216

    3 7 Отговор
    Машината на фатмака действа.
  • 95 МДА

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "bbb":

    Затвор за мутрата окрадлива от Банкя. ДОЛУ ПОМАЦИТЕ И ТУРЦИТЕ. НИКОГА ПОВЕЧЕ ГРОП.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 ДОГАН

    9 2 Отговор
    ТОВА ПОМАКА Е МНОГО ПРЕДАТЕЛСКО СЪЩЕСТВО, ПОЗНАВАМ ГИ. А ТУРЦИТЕ СА МИ ЯСНИ. НО ПО ГАДНИ СА ГЕРБАДЖИСКИТЕ КРАДЦИ И ППОСТАЦИ. ЗАТВОР ЗА МУТРАТА БОКО.
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ПОПРАВКА

    6 4 Отговор
    ПРЕДАТЕЛ БЪЛГАРИН ОТНОВО ЗА ВЛАСТ И ПАРИ ГЕРДЖИКОВ ТОВА СИ ТИ КОТО ПРЕДАТЕЛЯ НА ЛЕВСИ ПОВРЪЩАМИ СЕ ОТ ПРЕДАТЕЛИ А ТИ ГНУС ПОМНЕШ ЛИ БАТАК

    Коментиран от #110

  • 100 мишо

    6 2 Отговор
    ПОДЛОГА ТУРСКА ГОТОВ НА ВСИЧКО

    Коментиран от #106

  • 101 МИНА

    4 3 Отговор
    АМИ ОНАЗИ КАЛИНКА ДО НЕГО ЯВНО ЧЕ ВЕЧЕ НЯМА ЗА ЧЕСТА НА ПАГОНА ОТВРАТ ПРЕДАТЕЛИ

    Коментиран от #102

  • 102 ПОПРАВКА

    1 3 Отговор

    До коментар #101 от "МИНА":

    ЯУЖАС ТОВА МИ БИЛО БЪЛГАРСКИ ОФЕЦЕР ДА СТАНЕ ЛЕВСКИ И ДА ВИДИ
  • 103 xxcccc

    3 5 Отговор
    Кви са тия скапани джендърчета, да не са им спрели белото?
  • 104 Бобко

    6 6 Отговор
    Мили млади хора много добре разсъждавате и затова веднага след балотажа трябва веднага да искате оставката на Герджиков от ректорския пост. Обидно е такъв властолюбец обединяващ се с крадливите гербаджий и депесари- и мафията да е ректор на СУ!!
  • 105 Извинявам

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    Се на студентите в СУ. И аз имам завършено второ висше образование там. Само да попитам, на коя място е СУ в световната каласция на университети? И ако е тама, където аз знам че е, не е ли нормално те да поискат смяната на Анастас Герджиков? Струва ми се че успеха му на Ректор е не по-различен от този на Политгурото му Бойко Методиев като министър-председател на Република България! Мисля, че човек са подобен морал няма място в СУ.
  • 106 Котьо

    4 4 Отговор

    До коментар #100 от "мишо":

    А КЛЕПАРЪТ РАДЕФФ С ЧИИ ГЛАСОВЕ УСПЯ ДА СПЕЧЕЛИ ВТОРИ ТУР ПРЕДИ 5 ГОДИНИ??? САМО ПИТАМ... АКО ВИЕ НЕ ПОМНИТЕ, ЗАЩОТО ТОЛКОВА СА ВИ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, ТО ИМА И ТАКИВА, КОИТО ПОМНЯТ!!!
  • 107 Хааааахаа

    6 4 Отговор
    ТОВА НЕ СА ЛИ 20 ЧОВЕКА, КОИТО СЕ МОТАЕХА ПРЕД СУ МИНАЛАТА ГОДИНА, КОГАТО ПЛАТЕНИТЕ ОРКИ ОАКАХА СОФИЯ???
  • 108 Хааааахаа

    5 4 Отговор

    До коментар #32 от "Българин":

    ТОВА КАНЧЕТО РАЧЕВА ЛИ ВИ ГО КАЗА??? ДВАДЕСЕТИНА САМООПРЕДЕЛИЛИ СЕ, ПРАВЕЩИ СЕ НА ИНТЕРЕСНИ ГЛЕДАХА ДА ИЗКАРАТ НЯКОЙ ЛЕВ ПРЕД ВХОДА НА СУ.
  • 109 Хари

    3 8 Отговор
    Какъв декан е щом е коалиция с мутрите,Интелигентните хора дават идеи и предложения за по доброто на народа .
  • 110 Мммм, дааа

    5 4 Отговор

    До коментар #99 от "ПОПРАВКА":

    ПОНЕЖЕ ЗЕЛЕНОЧОРАПИЯТ Е НЕ САМО ПРОЗТ, НО И ЗЛОБЕН И СИ ПРЕЦАКА ПОДКРЕПАТА НА ДПС, А СЕГА ГО ТРЕСЕ СТРАХ... ВСИЧКИ РЕВНАХТЕ КАК ГЕРДЖИКОВ БИЛ ПОДКРЕПЕН, БИЛ ПРЕДАТЕЛ... А ФЪРЧИЛОТО КАКВО Е-НЯМА ДА ГО ПОДКРЕПЯТ САМО ЗАЩОТО НЕ ЗНАЕ КАКВО ГОВОРИ...
  • 111 P1amen

    10 6 Отговор
    В СУ има хиляди студенти.Излезли 20 или 30 и говорят от името на всички
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 гост

    8 3 Отговор
    Платени джендари кокорчо и асанчо така ще ви гоооооо че ще виетеее....платени боклуци
  • 114 жжжжжж

    5 0 Отговор
    това е пропаганда преди изборите . не е интервю. дори и тн умни-красавци не могат да пречат на останалите да имат свое мнение. тия " студенти" като аеж . активирани са когато трябва . иначе лапане и кекс.
  • 115 ЦРВДКГ

    3 1 Отговор
    Платени репортажи,за съжаление продали се студенти или объркали.Организатор на летния протест е Черепа,който изобщо не е корумпиран,един такъв добър човек в съюз с други некорумпирани олигарси осигуриха палатки,храма,вода,алкохол,дрога ,интернет,музика,гайди,домати,яйца и дневни джобни за разнообразие.И кой бедняк ще осигури този конфорт с месеци?Хич не ги интересува?И какъв им е проблема с Гешев и кой точно подсъдим и обвиняем от голямото добрутро обслужват?Имена не се споменават,дори нищо не се спомената,освен оставка?Значи точно Борисов е мафия,а тези дето 30 плячкосваха,изнесоха банков капитал,пилучиха ,цели отрасли от икономиката,приватизаторите на безценица е те от кои са,а кой създаде мутрите?Тази прокопиева манипулация е грозна.
  • 116 Горчивата истина.

    3 0 Отговор
    Потресаваща статия.
    Аз съм млад човек и подкрепям ГЕРБ и никой не ме е купил.
    СТИГА ЛЪЖИ...
  • 117 пико

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алфа Вълкът":

    Студентски протест от двама души. В Софийският университет има над 20000 студенти. Снимано е вечерта, когато няма никого. Слаба пропаганда.
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 скорпи

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ":

    А когато те биеха полицаите най- брутално може ?! Те не са хора!
  • 120 Любопитен

    3 0 Отговор
    Герджиков определено е интелигентен човек. Такъв като него обаче, за да се закачи на кукичката на ГЕРБ определено има тежка зависимост. Ако някой от коментиращите тук знае за нея моля да ни съобщи.
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Стоян

    0 0 Отговор
    Герджиков не е интелектуалец, а крадец. Окраде милиони от парите за наука.
  • 125 МИНА

    0 0 Отговор
    МЛАДИ ХОРА ВЪВ ВАС МИ Е НАДЕЖДАТА ТОВА МЕКЕРЕ ОТ КЪРДЖАЛИ ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.